The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.08.2012, 18:40
Jaka k...wa Polonia?

Zakichany Groclin z licencją na ekstraklasę- widać już wszyscy zapomnieli co się działo miesiąc temu na linii Wawa - Katowice
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 20.08.2012, 19:17
@Kocur
Jaka zakichana, prócz Brzyskiego nie ma nikogo sprzed ostatnich paru lat w Polonii, ten zespół może się liczyć o Puchary, natomiast MP to jednak dla młodych za duża pułka. Natomiast jak widać można drużynę prawie sklecić z juniorów. Za rok-dwa mogą już dołączyć do walki o MP, byle Polonia nie pozbyła się zwłaszcza Wszołka, w moim odczuciu lider tej drużyny mimo młodego wieku
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 20.08.2012, 19:24
Cytat:
Jaka zakichana, prócz Brzyskiego nie ma nikogo sprzed ostatnich paru lat w Polonii, ten zespół może się liczyć o Puchary, natomiast MP to jednak dla młodych za duża pułka. Natomiast jak widać można drużynę prawie sklecić z juniorów. Za rok-dwa mogą już dołączyć do walki o MP, byle Polonia nie pozbyła się zwłaszcza Wszołka, w moim odczuciu lider tej drużyny mimo młodego wieku
Na tle Lechii może i błyszczeli, ale jak dla mnie Lechia zasłużyła kolektywnie na miano badziewiaków kolejki - i to przy trzech drużynach, które przegrały cztery-jajo, a lechiści niby strzelili bramkę. Zresztą na początku Polonii względnie ładnie wychodziła gra, ale szybko im przeszło i ograniczyli się do wcale nie takiej znowu dobrej obrony i kiepsko rozgrywanych kontr. Widać też, że jednak przygotowanie fizyczne zrobione w sposób profesjonalny do czegoś się przydaje, bo już w drugiej połowie poloniści wyglądali marnie nawet na tle ruszającej się jak muchy w smole Lechii.

Przed Polonią teraz trochę poważniejsze wyzwania jednak będą, bo seria Lech - Wisła - Jagiellonia - Legia może umieścić dzisiaj zwycięską Polonię w strefie spadkowej.
Legionista
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.08.2012, 19:40
syryls napisał(a):Wyświetl post
http://scr.hu/74v/bhl5r
Wisła najchętniej oglądalnym zespołem
Ponad 300 tys widzów z 2 kanałów.
370 tys .

Świetny wynik pokazujący jak ogromnym potencjałem dysponujemy . Przypomnę też, że mecze z APOEL'em oglądało ponad 2 mln ludzi . Jak możesz to częściej wrzucaj te statystyki .
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 20.08.2012, 19:41
syryls napisał(a):Wyświetl post
1. Toż kocur ci napisał, że to nie Polonia jest zakichana tylko Groclin Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski z czasową siedzibą w Warszawie

2. Kup słownik ortograficzny

3. No fakt, sami juniorzy - Pawełek, Baszczyński, Kokoszka, Todorovski, Piątek, Gołębiewski, Brzyski, Dwaliszwili, Kiełb + już doświadczeni w grze w ekstraklasie Teodorczyk i Wszołek, Hołota - 21 lat, Yahiya - 22 lata, Pazio - 20 lat
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
Junior_Battle
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 20.08.2012, 19:50
Yahiya był niedawno parkingowym w Chorzowie, jak tak dalej pójdzie, to będzie polskim Santiago Munezem
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 20.08.2012, 19:53
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Jaka k...wa Polonia?

Zakichany Groclin z licencją na ekstraklasę- widać już wszyscy zapomnieli co się działo miesiąc temu na linii Wawa - Katowice
Przestało piec znaczy się

Ze Wy też się przejmujecie co jakieś no name powiedzą lub napiszą o Wiśle. A ten Łysy co udawał piłkarza, Wieszczycki, widzieliście jaką miał marynarkę ? Sorry ale ktoś tak wyglądający nie wzbudza mojej sympatii ani zaufania ani nic mądrego powiedzieć nie może. To tak na marginesie.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 20.08.2012, 20:00
Polonia Polonia ...........LEPIEJ Z MĄDRYM ZGUBIĆ NIŻ Z GŁUPIM ZNALEŹĆ .TAKIE MAM ODCZUCIE ODNOŚNIE WOJCIECHOWSKIEGO i nie tylko, ale to przemilczę.
Ostatnio edytowane przez wikink1 : 20.08.2012 o godz. 20:05.
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 20.08.2012, 20:45
No i wielki Bobo zadebiutował...
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 20.08.2012, 20:59
Junior_Battle napisał(a):Wyświetl post
Yahiya był niedawno parkingowym w Chorzowie, jak tak dalej pójdzie, to będzie polskim Santiago Munezem
Oglądałeś go dzisiaj w akcji? Nie wiem jakim cudem on dostał 3 letni kontrakt. Gość pojawił się na boisku w pierwszej połowie i do końca meczu podawał do najbliższego, najczęściej w tył, zaliczając przy tym kilka strat i ogólnie widać było u niego braki szybkościowe.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 20.08.2012, 23:08
blanco napisał(a):Wyświetl post
370 tys .

Świetny wynik pokazujący jak ogromnym potencjałem dysponujemy . Przypomnę też, że mecze z APOEL'em oglądało ponad 2 mln ludzi . Jak możesz to częściej wrzucaj te statystyki .

W sumie znaczaca przewaga nad innymi zespolami

w koncu Wisla to najbardziej medialny klub w Polsce .
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.08.2012, 23:30
Bobo ciekawy pomysł ma na budowanie drużyny :Rasiak nie chciany w Jadze,Andreu-rezerwowy w Dynamie Tibilisi. Zawsze jak pamiętam Biało-Zieloni słyneli ze świetnej pracy z młodzieżą,czego przykładem liczne tytuły MP juniorów.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.08.2012, 11:39
Ruszyła ekstraklasa w angielskiej stacji SportsTonight. [http://www.youtube.com/watch?v=ePUdq...layer_embedded
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.08.2012, 12:22
Śmiesznie to trochę wygląda gdy Anglik, z kraju gdzie football powstał wypowiada się o grze Piasta Gliwice No ale widzę, że towarzyszy mu nasz rodak więc zostaje to uśrednione
A tak poważnie to bardzo fajnie, że nasza liga (jaka by nie była) jest w taki sposób promowana za granicą.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 24.08.2012, 11:58
Gdyby ktoś miał ochotę oglądać naszą kopaną na YT (prawdopodobnie IP z Polski odpada ale nie wiem tego na 100% ) :
http://www.youtube.com/user/goaltvlive/feed

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 24.08.2012, 12:37
Co do PGE i ponownego sponsorowanie GKSu
wanciak86 napisał(a):Wyświetl post
To niech się "kolega", jeszcze raz lepiej zastanowi.
PGE pozostanie sponsorem GKS-u Bełchatów

Zarząd PGE SA podjął decyzję o kontynuowaniu umowy sponsorskiej z ekstraklasowym GKS-em Bełchatów do końca sezonu 2012/13.

PGE sponsoruje bełchatowian od sezonu 2007/08. Na mocy umowy pierwszy i drugi zespół występuje pod nazwą PGE GKS Bełchatów.

- Jesteśmy bardzo wdzięczni naszemu sponsorowi, że podjął taką decyzję - powiedział prezes GKS-u Marcin Szymczyk. - Jesteśmy przekonani, że wspólne działania będą nadal przynosić obopólną korzyść dla obu spółek, a przede wszystkim naszej społeczności - dodał Szymczyk.

Miesiąc temu PGE podjęła decyzję o rozwiązaniu z jednomiesięcznym okresem wypowiedzenia umowy sponsorskiej.

http://www.90minut.pl/news/195/news1...Belchatow.html
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 24.08.2012, 20:21
Bardzo fajny mecz w Białymstoku ładnie piła chodz
i tylko sędzia postanowił sie pokazać i dał czerwona całkowicie z dupy
A i Milika trzeba by kupić poki nas na niego stać(?), bo chlopakowi jak sodówa nie uderzy to moze sie łądnie rowinąć
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Stary 24.08.2012, 20:23
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
A i Milika trzeba by kupić poki nas na niego stać(?), bo chlopakowi jak sodówa nie uderzy to moze sie łądnie rowinąć
Na Milika Wisły już nie stać...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 24.08.2012, 23:01
Bardzo fajny mecz w Białymstoku ładnie piła chodz
i tylko sędzia postanowił sie pokazać i dał czerwona całkowicie z dupy

fajny mecz

takiej kopaniny bez ladu i skladu dawno nie widzaialem

przelaczylem na chwile na Borussia -Werder- w sumie jakby ogladal jakas inna dyscypline .

niekapuje tych zachwytow nad poziomem po pierwszej kolejce,ta liga zawsze kopaną pozostanie....
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
L U Z N Y
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 25.08.2012, 02:33
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
fajny mecz

przelaczylem na chwile na Borussia -Werder- w sumie jakby ogladal jakas inna dyscypline .

niekapuje tych zachwytow nad poziomem po pierwszej kolejce,ta liga zawsze kopaną pozostanie....
to po co to oglądasz i się na ten temat wypowiadasz?
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 25.08.2012, 07:01
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
fajny mecz

Jasne ze fajny...oczywiscie jak na to jak wygladal zeszly sezon w "Ekstra"klasie a nie porównując do 3 najlepszej ligi świata, gdzie bramki strzelaja pikarze warci po 20 mln E
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 25.08.2012, 08:54
Jasne ze fajny...oczywiscie jak na to jak wygladal zeszly sezon w "Ekstra"klasie a nie porównując do 3 najlepszej ligi świata, gdzie bramki strzelaja pikarze warci po 20 mln E
Gornik przestal grac jak Maczynski zszedl , Jaga nasladowala Lecha z Bakero grajac ciagle w bok i w tyl na polowie boiska, a pozniej dosrodkowanie chociaz zaden z pilkarzy Jagielloni nie potrafil wygrac glowy z obronca Gornika, to sa Ci sami pilkarze co w poprzednim sezonie nie wiem jaka roznice tutaj widzisz.Dalej tam widze tego smiesznego Plizge i paru innych kalekow.Jak nie ma klasowych napastnikow to nic nie z wyjdzie z tego,tak samo bezproduktywna gra jak Lechowi z Bakero.Hajto moze sobie trenowac caly tydzien to utrzymywanie przy pilce, ale wygrywac nie beda.Zamiast tracic czas na cwiczenie czegos czego nie potrafia wykonczyc, niech kupia ze trzech dobrych pilkarzy, i beda grali jak chca, bo na nasza lige to by wystarczylo.A tutaj chce sie zrobic z amatorow zespol grajacy w hiszpanskim stylu.

Zeszly sezon ekstraklasy to wygladal tak , ze mielismy dwie druzyny w LE i obie awansowaly do 1/16.Tego sezonu chyba w ogole nie bedzie.Niby lepiej, tylko cos mi sie tu nie zgadza, dla mnie mecze ze slaba liga szwedzka pokazaly w jakim miejscu jest nasza w tym momencie i nalezy sp.. w przeciwnym kierunku i to od zaraz, a nie udawac ze jest ok, bo za chwile juz ch.. wie kto bedzie z nami wygrywal.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 25.08.2012 o godz. 09:11.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 25.08.2012, 09:38
Trudno zeby bylo lepiej jesli nie ma postepu jesli chodzi o mlodych, zakupy sa na chybil trafil a i szczescie nie zawsze sprzyja
Liga wcale nie jest mocniejsza, po prostu slabsze druzyny tez wyciagaja mocno srednich zawodnikow, ktorzy czasami maja ochote pobiegac troszke szybciej, pograc troszke dokladniej i to wystarcza na ciulanie punkcikow.
Jaka by tak liga chujowa nie byla to nadal bedzie to nasza liga

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 25.08.2012, 09:40
Acima napisał(a):Wyświetl post
Na Milika Wisły już nie stać...
Masz racje, bo nie kosztuje 8000 zł, i chciałby zarabiać wiecej niż 1800 zł brutto.
A na serio, Górnik go sprzeda za dużą kasę i to nie w Polsce- jesli pogra na wysokim poziomie dłużej.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.08.2012, 10:30
Milik powinien już grać w reprezentacji Polski. Fornalik powinien mu dać szansę na grę.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 25.08.2012, 10:31
Nie zdziwię się , jeśli w przyszłym sezonie po ( oby ) udanym oddanym w terminei staidonie ( tzn 3 trybunach ) Górnik będzie mocniejszy finansowo i wcale nie będzie skazany na sprzedawanie najlepszych zawodników do czołowych polskich klubów . Właściwie juz teraz widać , że ani Nakulma , ani Magiera czy Milik są nie do wyciągnięcia jeśli ktos nie rzuci grubych tysięcy euro na stół . Niewykluczone że juz w tym sezoie Górnik będzie się bił o puchary .
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 25.08.2012, 10:37
Ciekawym zawodnikem do wziecia jest Wszołek, Wojciechowski ma jego karte, czyli chce go sprzedac pewnie jak najszybciej. Takze kto go kupi wedlug mnie zrobi dobry biznes
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 25.08.2012, 10:44
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Trudno zeby bylo lepiej jesli nie ma postepu jesli chodzi o mlodych, zakupy sa na chybil trafil a i szczescie nie zawsze sprzyja
Liga wcale nie jest mocniejsza, po prostu slabsze druzyny tez wyciagaja mocno srednich zawodnikow, ktorzy czasami maja ochote pobiegac troszke szybciej, pograc troszke dokladniej i to wystarcza na ciulanie punkcikow.
Jaka by tak liga chujowa nie byla to nadal bedzie to nasza liga
Za latwo ludzi oszukac, dlatego kupuja byle co i wykorzystuja przywiazanie kibica do klubu, ludzie powinni zbojkotowac te rozgrywski na sezon przynajmniej, nie chodzic na mecze, wylaczyc telewizory kiedy gra nasza liga, to by sie nauczyli, ze kibica trzeba szanowac.Przeciez to chyba tylko w Polsce wlasciciele sobie wymyslili, ze pozyczaja pieniadze swojemu klubowi.Dostali takie stadiony, a graja w wiekszosci amatorami i tylko zacieraja rece, ze im pieniadze ludzie zostawiaja.W takiej Szwecji na mecze chodzi po 2-3 tys wiecej ludzi oglada mecze ligi hokeja, ich zespoly przegrywaja praktycznie z kazdym w europie, zagrali z nami tu sie nagle okazuje, ze sa dwa razy szybski, lepiej zorganizowani, maja lepsza technike,to tylko swiadczy o tym kto gra w tej naszej lidze.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 25.08.2012 o godz. 10:57.
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 25.08.2012, 10:59
kartę Wszołka nie ma już wojciechowski bo wykupił ją król. tak samo jest z karta tego gruzina
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
Krzysiek Grabski
Member

Od: 04.2010

Stary 25.08.2012, 11:24
Ciekawym zawodnikiem do wzięcia jest Wszołek...

Ciekawych zawodników do wzięcia jest wielu ale istnieje jakieś ryzyko.

Najłatwiej wydaje się cudze pieniądze,no nie ?
Kibic Legii Warszawa.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów