The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.08.2012, 21:07
Dzisus, niektorzy maja chyba opozniony zaplon. Powtorze jeszcze raz; a co mnie do cholery obchodzi co na ten temat bedzie myslal lechista czy legionista?

Lubicie to co mozecie a nie to co chcecie. W europie jest dupa, to sobie tlumaczycie ze europa mniej wazna. Pewnie tak samo, tylko w wiekszym stopniu, robia kazachowie czy lotysze. Mistrzostwa Lotwy to jest blues, europa to nie ten kaliber!

Zenek Waligora ktory w boksie zawodowym dostaje same becki, tym sposobem sobie moze tlumaczyc ze i tak wazniejszy jest pas bokserskiego mistrza Ciupajdy, znaczy mistrzostwa bokserskie w jego rodzinnej wiosce...

Dla mnie nawet glupia faza grupowa LE jest wazniejsza od MP. Dlaczego? Chocby dlatego ze w tej fazie grupowej LE (!) jest tak pi razy oko 5 razy wyzszy poziom sportowy niz w lidze. Ergo, wyczyn wiekszy. Same numerki (15-krotny mistrz Estonii, lal!) sa mniej wazne.

Pa pa
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 19.08.2012 o godz. 21:10.
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 19.08.2012, 21:18
Mam wrażenie ,że po raz pierwszy od dwóch lat wyścig po tytuł nie będzie wyścigiem żółwi . Wisła, Lech i Jagiellonia , a szczególnie Legia wydają się mocniejsze od reszty stawki , co będzie skutkowało sporadyczną utratą punktów .
Wisła mimo wymęczonego dziś zwycięstwa pokazała się z niezłej strony i nie jest na straconej pozycji w walce o prymat tak jak wydawało nam się w maju.
Osobiście obawiam się Legii , bo grają dobrze , a kontuzjowani są Radovic , Wolski i Żyro.
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 19.08.2012, 21:39
blanco napisał(a):Wyświetl post
Mam wrażenie ,że po raz pierwszy od dwóch lat wyścig po tytuł nie będzie wyścigiem żółwi . Wisła, Lech i Jagiellonia , a szczególnie Legia wydają się mocniejsze od reszty stawki , co będzie skutkowało sporadyczną utratą punktów .
Wisła mimo wymęczonego dziś zwycięstwa pokazała się z niezłej strony i nie jest na straconej pozycji w walce o prymat tak jak wydawało nam się w maju.
Osobiście obawiam się Legii , bo grają dobrze , a kontuzjowani są Radovic , Wolski i Żyro.
zobacz sobie jak wystartował rok temu Lech , a co później wyczyniał

gdzie po jednej kolejce forować wyroki , kaszana przyjdzie kazdej drużynie , spokojnie Panowie .

póki co tylko Pogoń mnie zaskoczyła , reszta zagrała przewidywalnie .

Jeśli Legia wejdzie do grupy to wykrwawi się w niej tak jak rok temu , przyjdzie to z korzyscia dla nas. Poza tym zobaczymy jak pojawią się kontuzje .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 19.08.2012 o godz. 21:41.
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 19.08.2012, 21:42
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post

Dla mnie nawet glupia faza grupowa LE jest wazniejsza od MP. Dlaczego? Chocby dlatego ze w tej fazie grupowej LE (!) jest tak pi razy oko 5 razy wyzszy poziom sportowy niz w lidze. Ergo, wyczyn wiekszy. Same numerki (15-krotny mistrz Estonii, lal!) sa mniej wazne.
Dobrze zacząłeś to zdanie: "dla mnie". To o czym piszesz, to jest Twoja opinia i nic więcej. Subiektywne zdanie, do którego masz prawo. Ciężko znaleźć jakąś porządną, przystępną dla każdego miarę do tego, by z tej opinii zrobić fakt. Nawet jeżeli nie jesteś w tym osądzie daleki od prawdy.

A teraz czas na fakty: Polskie rozgrywki ligowe mają wyłonić Mistrza Polski. Koniec i kropka. Skoro tak, obiektywnie rzecz biorąc, dla każdej drużyny grającej w polskim systemie ligowym, a przynajmniej dla drużyn grających w najwyższej klasie rozgrywkowej, celem jest Mistrzostwo Polski. To cel najważniejszy, tym dodatkowo ważny, że dający bilet do walki o LM czy LE, ale sam w sobie już mający dużą wartość, nawet pomimo kiepskiej rangi naszej ligi.
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 19.08.2012, 22:04
Jazon, ale oczywiscie ze wyrazam tylko moja opinie. Tak samo jak wy.

Dobra zeby nie meczyc tego tematu juz; jasne ze naszym celem jest walka o MP. Ale MP nie moze byc celem samym w sobie (patrz Slask, i to co sie teraz z nim dzieje) tylko kluczem. Tak jak dla Apoelu mistrzostwo Cypru, lub dla Bate mistrzostwo Bialorusi.

Ciesza mnie wygrane w polskiej lidze, ale jeszcze bardziej ciesza mnie wygrane w europie.
Tym blyskotliwym zdaniem koncze moj udzial w dyskusji
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 19.08.2012, 22:48
A ja myślę, że w tej całej dyskusji nie ma żadnej filozofii i uważam, że powinno się oczekiwać tego, iż zarówno w rozgrywkach ligowych, jak i w europejskich polskie kluby będą prezentować najwyższy poziom - bo to, że kluby występujące w pucharach nie radzą sobie potem najlepiej w lidze to w zdecydowanej mierze kwestia kiepskiego mentalnego (lub prosto mówiąc olewającego) podejścia do rozgrywek ligowych w okresie grania w Europie i mam prawo wymagać, że profesjonaliści zarabiający na poziomie nieosiągalnym dla praktycznie wszystkich innych sportów będą grać i w lidze, i w pucharach na najwyższym poziomie. Koniec kropka. Przerwijmy to bzdurne myślenie, że skoro w pucharach idzie, to nie może iść w lidze i na odwrót, bo właśnie tego typu myślenie czyni potem piłkarzy mentalnymi wrakami wśród sportowców.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 20.08.2012, 07:39
Cos nie tak z Korona... Oni popelniaja straszne bledy w obronie, moze nie takie jak Ruch ( bo tych sie przebic nie da ) ale mimo wszystko. Trzeba jednak przyznac ze gdyby to nie byli zawodnicy Korony, a w bramcie nie stal Kuciak to by wczoraj bylo o wiele wiecej bramek.
Pomijajac wynik plusem tego meczu była postawa Łukasika, wejscie Furmana i Kopczynskiego. Nie dziwie sie ze Lukasik Gola na lawce posadzil.
Zobaczylem tez sobie mecz Wisly i musze przyznac ze kilka fajnych akcji stworzyliście.
Szybko stracona bramka mogla ustawic mecz,ale jak widac jak sie chce odrobic to mozna.
Jak zwykle dobry mecz Meliksona, fajne zawody Ilieva.
Zastanawiam sie tylko co w Wisle robi Gargula...facet ma taka znizke formy ze az zeby bola.

PS: Węgrzyn powinien sobie odpoczac od komentowania...

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 20.08.2012, 07:48
Tym blyskotliwym zdaniem koncze moj udzial w dyskusji
Najlepiej bedzie jak ci po prostu moderatorzy bana zasponsoruja bo takiego debila to dawno nie widzialem.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 20.08.2012, 07:54
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Zobaczylem tez sobie mecz Wisly i musze przyznac ze kilka fajnych akcji stworzyliście.
Szybko stracona bramka mogla ustawic mecz,ale jak widac jak sie chce odrobic to mozna.
Normalnie lejesz miód na moje serce. A tak swoją drogą, to wyniki tej pierwszej kolejki są jakby się wszyscy umówili 4-0, albo 2-1. Ciekawe co będzie dzisiaj. 4-0 dla Lechii?
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 20.08.2012, 07:56
A Wieszczycki od Ligi + Ekstra.Chłop się wczoraj skompromitował.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 20.08.2012, 07:59
PS: Węgrzyn powinien sobie odpoczac od komentowania...
Nie ogladałem meczu Legii ale na podstawie ogladanego skrótu sobie wyobrażam . Facet wprost pieje w zachwytach, a będąc juz w ekstazie ogłosił Legie jako głownego faworyta rozgrywek.

P.S. Nawet przy grze Barcelony sprawozdawcy wykazują większy umiar
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 20.08.2012, 08:17
"Puste trybuny na meczu Widzewa"
http://www.lodz.sport.pl/sport-lodz/...lke_nozna.html
Jak ja lubię naszych dziennikarzy
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 20.08.2012, 08:23
Chodzi mi raczej o ogolny poziom węgrzynowego lania wody. Raz pieje z zachwytu, by za kilka minut powiedziec ze nie powinnismy tego meczu wygrac, a nastepnie dodaje ze powinnismy ale nie tak wysoko.Za chwile znowu pieje i mowi ze gdyby wykorzystać sytuacje to by była wieksza wygrana...
Dzisiaj dla odmiany bedzie bezbramkowy remis

PS: Ma ktos linki do wczorajszej ligi plus ?

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.08.2012, 08:33
Cos nie tak z Korona... Oni popelniaja straszne bledy w obronie, moze nie takie jak Ruch ( bo tych sie przebic nie da ) ale mimo wszystko. Trzeba jednak przyznac ze gdyby to nie byli zawodnicy Korony, a w bramcie nie stal Kuciak to by wczoraj bylo o wiele wiecej bramek.
Fajnie się to ogląda, ale mam wrażenie że niedługo kilka zespołów powróci do stawiania autobusu na własnej połowie. Bo to co niektórzy wyprawiają w defensywie to jakaś parodia jest.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.08.2012, 09:09
ciekawe czy Legia zagra tak dobrze w czwartek z Rosenborgiem jak wczoraj z Koroną ? Gra w takim upale napewno kosztowała Wojskowych spooooro sił
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 20.08.2012, 09:20
AYALA napisał(a):Wyświetl post
ciekawe czy Legia zagra tak dobrze w czwartek z Rosenborgiem jak wczoraj z Koroną ? Gra w takim upale napewno kosztowała Wojskowych spooooro sił
Z doświadczenia wiem, że jak ktoś zaczyna od dużego bum to później jest coraz gorzej. Teraz tradycyjnie, chłopaki uwierzą, że są mistrzami świata i okolic i w następnej kolejce dostaną w łeb. Ot taka liga.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 20.08.2012, 10:02
Cytat:
Cos nie tak z Korona... Oni popelniaja straszne bledy w obronie, moze nie takie jak Ruch ( bo tych sie przebic nie da ) ale mimo wszystko.
Też mnie to zdziwiło. W zeszłym sezonie znani byli z tego, że do ich bramki podejść było skrajnie ciężko, wczoraj brali za kołnierz wszystko, co tam leciało. Inna sprawa, że tacy potwornie dziurawi zrobili się dopiero w drugiej połowie, kiedy nie było już o czym mówić, przez większość pierwszej połowy dawali sobie radę solidnie.

Dla mnie anty-hitem gry defensywnej był jednak nie Ruch, a Śląsk. Ruch grał z ofensywnie nastawioną Amicą i nie miał łatwego zadania. Co prawda momentami wyglądał jak Cracovia w swoich najlepszych chwilach, ale mimo wszystko miał przeciwko sobie solidnych zawodników, a przy 2-0, to i dominacji przeciwnika, to i mobilizacja nie ta sama. Tymczasem Śląsk dawał się ogrywać raz po raz Widzewskim ogórom, a jak wyszły na boisko łódzkie dzieci, to wyglądało to jakby to był pokaz w cyrku z clownami - Śląska defensywa była co chwila ośmieszana. Ten Kowalczyk powinien dostać urzędowy zakaz grania na obronie, bo przepuszczał niemal każdą szybszą piłkę jaka leciała w jego stronę. On jest o tyle obrońcą, że jak stoi to czasem piłka się od niego odbije, ale to by było na tyle. Gdyby nie to, że Śląsk grał z Widzewem, to skończyło by się kolejnym 4-0.

Cytat:
Trzeba jednak przyznac ze gdyby to nie byli zawodnicy Korony, a w bramcie nie stal Kuciak to by wczoraj bylo o wiele wiecej bramek.
Gdyby nie Małkowski, to też byłoby o wiele więcej bramek. Bramkarz to bramkarz, po to jest żeby takie piłki do bramki nie wpadały. Tak naprawdę "ponad stan" Kuciak wybronił chyba tylko jeden strzał.
Legionista
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 20.08.2012, 10:06
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Z doświadczenia wiem, że jak ktoś zaczyna od dużego bum to później jest coraz gorzej. Teraz tradycyjnie, chłopaki uwierzą, że są mistrzami świata i okolic i w następnej kolejce dostaną w łeb. Ot taka liga.
Mysle podobnie ..tak jest z roku na rok ....choc tak naprawde w Naszym meczu mogl rownie dobrze pasc wynik 5-1 .... gdyby Walek gwizdnal ewidentnego karnego i reszta zespolu wykorzystalaby 100 % sytuacje z ktorymi wiekszosc juniorow w polsce nie mialaby problemu ...wtedy kaziu Burak i inne Kołtuny juz by koronowali Wisle na MP po 1 kolejce
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.08.2012, 11:58
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
Mysle podobnie ..tak jest z roku na rok ....choc tak naprawde w Naszym meczu mogl rownie dobrze pasc wynik 5-1 .... gdyby Walek gwizdnal ewidentnego karnego i reszta zespolu wykorzystalaby 100 % sytuacje z ktorymi wiekszosc juniorow w polsce nie mialaby problemu ...wtedy kaziu Burak i inne Kołtuny juz by koronowali Wisle na MP po 1 kolejce
No, równie dobrze mogło być też 3-3, bo gdyby w 3.minucie był strzał o pare cm niżej to piłka zatrzepotałaby w siatce, a i po próbie Maka w 2.połowie nasza poprzeczka znów zadzwoniła jak Zygmunt od czasu do czasu.

Gdybać se można. Mamy te 3 pkt, ale z taką grą jak wczoraj daleko nie zajedziemy. Przypominam, że GKS do samego końca bił się o utrzymanie, a nie o Mistrzostwo

Co do Legii - no wpadało im wszystko, Ljuboja mecz życia można powiedzieć, zobaczymy jak im pójdzie z Norwegami, na pewno nie są na straconej pozycji, w odróżnieniu do Śląska, na którego po prostu nie da się patrzeć. Ani na trzeźwo, ani po spożyciu.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 20.08.2012, 12:07
Cytat:
Ljuboja mecz życia można powiedzieć
Coś mi się wydaje, że mecze życia to on rozgrywał niekoniecznie w Legii
Legionista
Odpowiedz cytując
ypeeh
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.08.2012, 13:51
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Możesz przybliżyć temat dla nieposiadających Canal+? Dzięki

A żeby nie było off-topic: po pierwszej kolejce to Legia jest takim samym faworytem jak i Pogoń i Lech, poczekajmy przynajmniej do półmetka. Dla mnie największe zaskoczenie na plus to Lech, mimo wszystko nie spodziewałem się, że tak szybko podniosą się po pucharach i wtopie z Olimpią.
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 20.08.2012, 17:28
Cytat:
Nie ogladałem meczu Legii ale na podstawie ogladanego skrótu sobie wyobrażam . Facet wprost pieje w zachwytach, a będąc juz w ekstazie ogłosił Legie jako głownego faworyta rozgrywek.
Węgrzyn jakimś wielkim fanem Legii nie jest raczej. Inna sprawa, że jak prześledzić opinie na temat węgrzyna, to on zawsze jest za kosą osoby, która wyraża swoje zdanie na jego temat. Podobnie jest zresztą z ze wszystkimi sędziami, dziennikarzami, komentatorami itd., więc... należy brać na to poprawkę jak się czyta takie opinie

Inną sprawą jest, że faktycznie na wyrost kilka źródeł orzekło, że jesteśmy "głównym" faworytem do Mistrzostwa. Już pomijam, że pojęcie "główny" faworyt brzmi mi trochę koślawo, to po ostatnim sezonie jakiekolwiek tego typu wnioski na ten temat należałoby chyba odłożyć grzecznie na bok. Jak dla mnie po pierwszej kolejce "faworytów" do tytułu jest trzech - Legia, Lech i Pogoń

A jeżeli chodzi o Węgrzyna, to mnie on najbardziej wkurza tym swoim zamiłowaniem do łamignactwa na boisku. Ktoś komuś łamie nogę wjazdem od tyłu wślizgiem w kolano z wyprostowanymi nogami podniesionymi do góry, a on na to "widać, że X pokazuje charakter". On ten pamiętny mecz Korony gdzie zostało pokazane chyba 14 kartek jako jedyny bronił, że "Korona gra twardo, na poganiczu faulu", mimo że to pogranicze dawno znikło za horyzontem.

Chociaż i tak pomiędzy nim a Murawskim wolę jednak Węgrzyna. Węgrzyn pieprzy głupoty, ale robi to krótko, Murawski może mniej głupot pieprzy, ale jak zacznie to końca nie widać
Legionista
Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 20.08.2012, 17:43
Hahaha, Pawełek is back!

Odpowiedz cytując
studio
Banita

Stary 20.08.2012, 17:57
Mogles przeczytac to co napisalem, nie zobaczyc mnie. Ergo; "bo takiego debila dawno nie czytalem".

To tak w kwestiach kto tu jest debilem a kto nie
Debila nie mozna czytac, natomiast mozna widziec co ten debil napisal, to tak w kwestiach. Robisz obciach na kazdym kroku swojemu klubowi, chociaz mam pewnosc ze jestes po prostu "fanem dobrej pilki", a takich debili co wola grupe LE niz MP to trzeba tepic, czy na swoim podworku czy w gosciach.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 20.08.2012, 18:06
Polonia bez JW może być naprawdę groźna,nie ma na niej żadnej presji, młodzi mogą zaszaleć w lidze, Pawełek, Todorovski, Baszczyński, Brzyski. Reszta to gracze poniżej 25 lat. A 4 ma niespełna 21
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Stary 20.08.2012, 18:14
Polonia nie ma nic do stracenia, bez stresu moga podchodzic do meczu, no chyba ze Pawelek bedzie robil dalej "pawelki".
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 20.08.2012, 18:21
http://scr.hu/74v/bhl5r
Wisła najchętniej oglądalnym zespołem
Ponad 300 tys widzów z 2 kanałów.
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 20.08.2012, 18:30
Lechia zachowała swój styl z zeszłego sezonu, czyli na razie tragedia. Polonia dobry mecz, rzeczywiście mogą dużo ugrać, bo skład mają ponad przeciętny, a do tego nikt ich nie uważa za faworytów czegokolwiek. Szkoda, że nie wpadł strzał Pazia lub Brzyskiego, świetne bramki by były. Kolejny mecz i kolejny w którym padają co najmniej 3 bramki. Jestem ciekaw jak bardzo się to zmieni za tydzień.
Ostatnio edytowane przez cinekw : 20.08.2012 o godz. 19:02.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 20.08.2012, 18:33
Spokojnie, za 3 kolejki już im sie odechce grac.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 20.08.2012, 18:35
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Oni tam wszyscy jacys dziwni. Dla nich nie powinno byc karnego odgwizdanego na Ilievie, dla nich przed rzutem wolnym co strzelilismy bramke nie bylo faulu i w ogole nie powinnismy tego meczu wygrac.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów