|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
framat napisał(a):
a tobie framat, gratuluje rozpowszechniania swoich idiotycznych tez na portalach ogólnopolskich http://www.wykop.pl/link/1164705/ras...mment-10390137 Ktoś powinien cię utemperować anonimowy błaźnie. |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/euro2012/1,12711...Otworzcie.html
Myślę że cel został osiągnięty, jest o was głośno. Powiem tylko brawo a epitety pozostawię dla siebie bo z tego co widzę dyskusja z wami jest bez sensu.... ![]()
Czy wygrywasz, czy nie, zawsze ja kocham Cie.
W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe !!!!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ja również chciałem pogratulować niezwykle obiektywnego źródła informacji.gratuluje też kompletnego oderwania od rzeczywistosci.Ogladaliscie kiedykolwiek mecze bez komentarza w lidze angielskiej włoskiej, greckiej, francuskiej czy niemieckiej?Stadiony w Pl można nazwać wręcz oazą spokoju i opanowania w porównaniu z tym, co się dzieje za granią.tylko o tym się nie dowiecie z mediów, bo która poważna gazeta by się takim rozdmuchanym problemem zajmowała.
Żyjcie dalej w swojej bajcie z poczuciem wiecznego zagrożenia. ![]() ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Nie rozumiem ich mamy Euro, taka impreza zdarza się raz na sto lat, Holandia - wicemistrz świata, największe gwiazdy, a jakieś matoły robią pośmiewisko nie tylko Polski ale także Wisły, obrażanie sraksy ok ale sezon się skończył nie rozumiem tego, kibice przyszli popatrzyć na trening a nie wyzywać "Małpów" od takich i takich. Euro w Krakowie skończy się praktycznie niedługo(2 tygodnie) a fajnie by w Holandii gazety napisały "Miło na ugościli"
Ostatnio edytowane przez syryls : 08.06.2012 o godz. 08:42.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2003
Offline |
|
powiedz tylko, że to sarkazm, bo jeszcze to odczytają za pochwałę i nabiorą rozpędu do podobnych działań. Oczywiście, że nie było rasistowskich haseł, słyszałem na własne uszy. Ale co do chuya mają do treningu Holendrów pasy, po których pociskano?, bo tego nie kumam
Ostatnio edytowane przez sylver_ : 08.06.2012 o godz. 08:44.
![]()
rozpoczal sie upadek babilonu, odkad internet jest za zlotowke
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
Po drugie ja do Holandii mam taki stosunek, jak stosunek Państwa holenderskiego do mnie. Jeśli to panstwo traktuje mnie jak zwierze, to ja w stosunku do tego Państwa będę miał zbliżony stosunek. Enschede i wszystko jasne... A tak naprawdę trzeba być ZA EURO, całował herb holenderski/włoski/niemiecki, ubierać sie jak klaun w obce barwy i malować ryje, robić szopke i głośno piszczec na widok Balitelliego, Ronaldo, czy innego zelusia- aby być porządnym, myślący, tolerancyjnym, wspaniałym, wzorcowym europejczykiem, kibicem, itp. Jeśli powyższego nie robisz jesteś głupkiem, polglowkiem, chamem, prostakiem, ksenofobem, faszysta, rasista. Media w Polsce (tzw. Gowno Prawda) i media europejskie naznacza Cię i nasluchasz sie od rodaków, ze Twoje zachowanie szkodzi Polsce, bo nie piszą o nas miłe, ładnie i przyjemnie. Jakiś pedał czy lewak w Londynie nie kliknie LIKE IT. Co gorsza nawet tutaj znajda sie ludzie, którzy maja wyprawę mózgi przez "gowno prawdę" i TVN. I powtarzają kłamstwa oraz lykaja bez zastanowienia interpretacje faktów, albo raczej insynuacje. |
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
|
a pamiętacie to:
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Tak, byłem i były. Co teraz?
![]()
http://img472.imageshack.us/img472/6682/bild0085ta.jpg <==== wycieczka do warszawy
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
może nie rozumiesz, ale FUCK EURO nie jest rasistowskim okrzykiem, ale okrzykiem określającym nasz stosunek do tej szopki, którą serwuję nam EUFA, rząd, media i wszyscy tzw. NORMALNI KIBICE, którzy na stadionie nigdy nie byli. Gdyby to były okrzyki FUCK NIGER - to bym może zrozumiał to oburzenie.
myślę, że to były "błędy młodości" zanim zdali sobie kibice w Polsce co dla nas znaczy EURO 2012... łapanki, brutalność milicji, nagonka mediów, kłamstwa polityków, zrzucania na nas winy za cało zło świata, itp., itd.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 08.06.2012 o godz. 09:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Czytając wczorajszą konwersację, zacząłem wierzyć w to, iż potomków niektórych "inteligentów" faktycznie ściągnięto na siłę do blokowisk prosto z pola, a Ci poświęcając całe życie socjalistycznej idei pracy niewiele przekazali dzieciom wartościach, o których nawet ktoś wspomniał w tej dyskusji. Idąc na trening repry Holandii zatracam poczucie własnej wartości? Pytanie tylko co to za wartość! To, że nazjeżdżało się do miasta Holendrów, Brytyjczyków czy Włochów nie znaczy że mam latać za nimi, jeb@ć ich od najgorszych, a widząc czarnoskórego udawać szympansa. Jeśli to dla niektórych wartość... to prosze Was bardzo. Ja mam zdecydowanie inną hierarchię wartości, aniżeli Wy i pewnie jak wielu usłyszał bym od Was że frajer, ciota albo pedał... tymczasem wielu "państwowców" jest tak męskich, jakby robiło ich dwóch facetów! To że nie napierd@lam na Tuska, że nie biegam za policją z kamieniami, że walą mnie występy "reprezentacji biało-czerwonych", że nie mam polskiej flagi czy kondona na lusterko przypieprzonego na samochodzie, że nie napierd@lam czarnoskórych tylko za to że są inni nie oznacza, że moje wartości są gorsze! Kolor skóry jakoś mi nie przeszkadza! Jednak tolerować chamstwa i prostactwa nie mam zamiaru, o czym miał okazję wczoraj przekonać się w Lasku Wolskim pewien młody człowiek, który splunął na jakiś samochód, który stał prawidłowo ale według młodzieńca nie, gdyż nie mógł sobie "z ulubionej strony przeskakiwać szlabanu". Ponadto osłabia mnie prostactwo i minimalizm ludzki! Dlaczego u nas nie przyjmują się piosenki ambitne, dłuższe niż 2-3 wersy?! Pytanie pozostawiam tym, którzy nie są w stanie zapamiętać więcej niż "jesteśmy dumą tego miasta..." oraz "tak się bawią ludzie..."!!
Kilku osobom odjeb@ło na punkcie porządkowania świata po swojemu. Z nikim się nie liczyć, nikomu nie popuścić. "Nie podoba się to wypad" - tekst pokroju dresa spod Apogeum albo Energy - oj niektórych dotknęło. Zwięrzęce instynkty, prostackie zachowania... to pokazuje, jak wiele ludzi zatrzymało się "pomiędzy drzewem z ziemią". Ale jeśli to są Wasze wartości, których będziecie bronić po kres swych dni - wasze prawo brońcie je! Ale pamiętajcie, że na jest od Was o wiele więcej ludzi, których gówno obchodzi Wasze zdanie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
[QUOTE=domin_czyzyny;1255432]może nie rozumiesz, ale FUCK EURO nie jest rasistowskim okrzykiem, ale okrzykiem określającym nasz stosunek do tej szopki, którą serwuję nam EUFA, rząd, media i wszyscy tzw. NORMALNI KIBICE, którzy na stadionie nigdy nie byli. Gdyby to były okrzyki FUCK NIGER - to bym może zrozumiał to oburzenie.
ale ja mówie o ekipie spod gniazda udającej małpy. wiec? ![]()
http://img472.imageshack.us/img472/6682/bild0085ta.jpg <==== wycieczka do warszawy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
Co do Enschede. Nie ukrywajmy że cała Europa jest ustawiona naegatywnie do polskich kibiców ale tak naprawdę Wiślacy czy inni - wszyscy dostejmy teraz "nagrodę" za Wilno, mecz z Parmą, Superpuchar w Bydgoszczy. Poniosło się to w świat i nie dziwmy się że pół Europy ma do nas uprzedzenia. Ale teraz przy Euro jest szansa żeby pokazać jacy są naprawdę Polscy kibice. Nie mam pojęcia czy były te rasistowskie odzywki ale jeśli tak to pytam się czemu Ci ludzie skoro mają takie poglądy nie pokazują tego w stosunku do Chaveza, Jaliensa czy Diaza? Albo ktoś jest rasistą albo kompletnym idiotą. A poza tym to nawet jak jeden czy drugi ubierze się w koszulke holandii, paragwaju czy nawet gwatemali to czy przestaje być Polakiem? Poszedł na trening zobaczyć zawodników których możemy nie zobaczyć w Polsce przez następne 10lat. I co do zdjecia wyżej - jesli powodem żeby Jeb.... Euro ma być to że na stadionie Wisły nie będą rozgrywane mecze - to żaden argument. Ja rozumiem że coś można manifestować ale powiedzcie co CI ludzie którzy tam byli chcieli przekazać |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Po meczu Borussi w Dortmundzie większośc przystanków jest rozwalonych, ale że Niemcy dość mądry naród jeśli chodzi o dbanie o własny wizerunek to nie nagłaśniają takich rzeczy i maja opinię wzorowych kibiców.
Czytajcie wybiórczą- daleko zajdziecie. Kochajcie Holandię, kraj w którym nasi rodacy, którzy tam pracują boją się rozmawiać po polsku bo jest taka napinka na nas. Sami doświadczyliśmy jak się traktuje ludzi w Holandii- Enschede. Kochajcie EURO 2012 w Polsce , bo przecież przyniesie nam tylko miliardy strat, a potem nie będzie na ważniejsze rzeczy jak służba zdrowia, oświata, emerytury i inne. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
||||
Jak my jako naród nie będziemy się szanować, to nikt nas szanować nie będzie. Jeśli my nie będziemy bronić własnego zdania, to nikt nie będzie nas szanował i traktował poważnie. Musimy mieć ogromne kompleksy, które pogłębiają jeszcze media i wmawiają nam, że jesteśmy gorsi od Włochów, Niemców czy Hiszpanów. I tylko lizidupstwo jest pochwalane.
I nie cała Europa jest negatywnie nastawiona do naszych kibiców, w wielu miejscach byliśmy traktowani dużo lepiej niż w tej "TOLERANCYJNEJ HOLANDII" (choćby Liege - tak blisko a jaka różnica w traktowaniu). A w Enschede zostaliśmy potraktowani gorzej od muzułmanów, czarnuchów, żółtych, itp. - co oczywiście nie znaczy, że teraz się zaczaję na Holendra i mu w.......ę. Ja mówiłem tylko o tym, że dla mnie ten kraj pod względem wizerunku jest skończony i wiele lat minie zanim zmienię zdanie. I nigdy nie ubrałbym sobie koszulki w tym kolorze (rodem z MPO) i z pogardą patrze na ludzi nieświadomych, którzy ją ubierają - podczas, gdy nasi rodacy są gnębieni przez obywateli i państwo holenderskie i traktowani w wielu przypadkach jak zwierzęta. Osoba, która ubiera sobie koszulkę obcego Państwa i jara się nim, dla mnie nie jest świadoma swojej Polskości. Dla takiej osoby, Polska to tylko miejsce, w którym się urodziła i obecnie mieszka. Taką świadomość narodową zresztą lansują obecne media i niestety szkoła. W Twojej głowie ta świadmość chyba też jest na takim poziomie.
I nie mówiłem o udawaniu małp, mówiłem o szacunku dla samego siebie, swojego Klubu i Kraju. Chodziło mi głównie i jaranie się jakimiś kopaczami, ubieranie obcych barw i zlewanie swojej godności i szacunku do swojego kraju.
Nie jeden taki jak Ty chodzi oglądać mecze na stadionie Cracovii, bo przecież Legia, Lech tam też przyjeżdża - a to renomowane kluby są ...
DO JERRY.LII - rada - wyjdź z domu, choć na chwilę i przestań oglądać TVN i czytać GW
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 08.06.2012 o godz. 10:35.
|
|||||
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
I tego się trzymajmy!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Generalnie to mi się wierzyć nie chce w to bo o taki idiotyzm to bym naszych nie podejrzewał, z drugiej strony też ciężko mi wierzyć by holenderski trener robił aferę z niczego bądź się przesłyszał. ps. mam nadzieje że już żadnych otwartych treningów nie będzie ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Poziom protestu jego forma i miejsce dla wiekszosci kibicow zenujace . Z roznymi na Wisle sie spotkalem i nigdy sie na ich temat nie wypowiadalem. Nie trafiaja do mnie argumenty o ktorych wypowiadacie sie wyzej, dla mnie ponizyliscie siebie kibicow i Wisle. Mam nadzieje ze za kilka lat patrzac na to co pokazaliscie kilku z was bedzie poprostu glupio. Ciekawi mnie rownierz ilu z was zagorzalych fanow dzis, dotrwa w milosci do klubu czasu kiedy bedzie zajmowal miejsce wsrod starych Wislakow na innej trybunie... Obym sie mylil ale polowa z was nie przetrwa najblizszych pieciu lat bycia wiernym sympatykiem Wisly.
P.S.Pelne poparcie dla Wypowiedzi Dorotsok73 |
|
|
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Najlepiej by było gdyby w ogóle olać ten trening Holendrów i nie przychodzć. Trenowali by sobie przy pustych trybunkach. No ale cóż, chcieli zobczyć gwiazdy. I co są teraz szczęśliwsi? hehe
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
||
|
Nie wiem komu potrzebne są takie komentarze o Wiśle. Co chcieli udowodnić
I co do tego mają Holendrzy Trzeba było pojechać do Warszawy i jako kibice piłkarscy (nie kibice Wisły bo piłka klubowa do tego nic nie ma) protestować podczas obiadu u Platiniego. Ale do tego trzeba by dupę ruszyć, a w przypadku niekulturalnych odzywek po tejże dupie słusznie oberwać ![]() A co do forum - nic dziwnego, że się z nas śmieją, skoro takie teksty padają:
![]() A gdzie się tacy uchowali
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 08.06.2012 o godz. 10:15.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
Po treningu szkoleniowiec Holendrów Bert van Marwijk chwalił atmosferę na stadionie. "Trening przy tak licznej widowni to coś niezwykłego. Atmosfera na stadionie była fantastyczna" - powiedział. Trening obserwowało kilkudziesięciu holenderskich dziennikarzy. Na późniejszej konferencji nikt z nich nie pytał o domniemany incydent. To jak to w końcu było ? Wierzcie nadal wiarygodnym mediom |
|
|
|
Member
Offline |
|
niestety coraz bardziej utrwalam się w przekonaniu, że "działacze" tak w właśnie postępują. Daliście wodę na młyn Gównianej Gazecie, a teraz będziecie bronic swoich postępowań. Przypomina mi to historie z meczu ligowego, gdy Wisła grając o ważne punkty nie dostawała wsparcia trybun, bo był protest. Trzeba było to zorganizować tak, żeby nikt nie mógł się przy.ebać do Waszej akcji. Żeby nie było rozgłosu na pól Europy, że w Krakowie śpiewają na czarnych... a fota zamieszczona powyżej mówi sama za siebie. I nie są to "błędy młodości" bo każdy kumaty człowiek, wiedział wcześniej, jak to Euro będzie wyglądać! WETO! ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja, w przeciwieństwie do Ciebie, nie zwracam się do nikogo na forum osobiśce, jadąc mu od debilow, czy ciot. Nie piszę; "Jot, jesteś debilem", albo: "Jaro, jesteś debilem", albo "domin, jesteś debilem". ja, w przeciwieństwie do Ciebie, w latach 80-ych bylem na meczach, a Ciebie chyba jeszcze w planie nie było. Debile faktycznie zdarzali się zawsze, nawet wtedy, ale to był margines. A teraz jest odwrotnie. Normalni sa marginesem. Ale skończy się to. Bedzie jak w wielu krajach, gdzie hołotę odsunięto od stadionów. Masz bezterminowego bana. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
CIACH BAJERA ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
"mieszkam w mieście z którego wywodzi się ta cała frakcja anty, ale z jakimś zagrożeniem, piętnowaniem czy czymkolwiek się nie spotkałam." Ponadto uważam, że filozofia "oni nam tak, to my im bardziej" jest błędna, lepiej pokazac, że potrafimy to zignorowac co może niektórym zamknąc mordy, pomóc wyciągnac wnioski po błędnych zachowaniach.
Ostatnio edytowane przez cfa : 08.06.2012 o godz. 10:44.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Jeśli ban jest niezbędny to powinien go dać kto inny, a nie Ty. Bo bycie sędzią na własnym procesie zawsze pozostawi NIESMAK. Zastanów się nad tym. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
No właśnie, zawsze można powiedzieć Wisełko nic się nie stało!... nie chodziło bezpośrednio o punkty. chodziło o Wasz SZACUNEK do kibiców, którzy chcieli mobilizować drużynę, dla których zwycięstwo było ważne. Pojechaliście po starych, tych, którzy nie zgadzają się taka politykę.
Tym razem pojechaliście po normalnych ludziach, którzy przyszli na piknik piłkarski. Zachęciliście tym eventem ludzi do przychodzenia na nasz 35 tyś stadion?! Nie podcina się własnych korzeni! To tak OFTOP ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jot nie tylko mnie zwyzywał, ale zwracał się do innego użytkownika krkgiba per "smutne piz.dy" Jesli inny moderator zdejmie mu bana, nie będe miał nic naprzeciwko |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To co, były te okrzyki te nie.wg belgijskiej prasy nie było, wg rosyjskiej gazety wyborczej były.To wiec jak wkońcu?trybuna ludu jak widać wiecznie żywa.Troche to przerażające wszystko....
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|