The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.04.2012, 13:34
tomek100 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem, że czego nie rozumiesz w moim poście?

W Polsce i na świecie są tysiące profesorów. Myślisz, że sam tytuł daje mi monopol na prawdę? Wiesz jak w Polsce dostaje się taki tytuł? W większości przypadków na pewno nie za wiedzę... Miałem przez dłuższy czas kontakt środowiskiem naukowym w Krakowie i mógłbym Ci opowiedzieć wiele na ten temat. Zapewniam Cię, że zawsze na świecie znajdzie się kilka osób z tytułem naukowym, które podpiszą swoim nazwiskiem dowolną tezę (dla kasy, rozpoznawalności albo po prostu z głupoty).

A w ogóle jestem starszy od Ciebie - niewiele, ale zawsze - więc komentarze typu "14-latek" lub "głuptasek" sobie daruj bo równie dobrze mogę Cię nazwać podobnie lub gorzej.
Poziom wiedzy ogólnej jaki prezentujesz w swoich postach jest na poziomie 14 latka (Twój tekst o samochodzie i drzewie miażdży...). Co do profesorów - Arapaho Ci ładnie wymienił z nazwiska naukowców - poczytaj troszkę o nich.

Jeśli dla Ciebie bardziej wiarygodne są komentarze od badań naukowych popartych symulacjami przeprowadzonymi przez profesorów no to co ja Ci poradzę? Głuptas z Ciebie i tyle.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 11.04.2012, 13:35
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
taaa z Australii :

prof. Kazimierz Nowaczyk, fizyk z Uniwersytetu Maryland,
prof Wiesław Binienda -profesor i dziekan Wydziału Inżynierii Lądowej(Department of Civil Engineering) w Kolegium Inżynierii University of Akron w Akron w stanie Ohio (od 2003 roku), redaktor naczelny kwartalnika naukowego Journal of Aerospace Engineering wydawanego przez American Society of Civil Engineers (ASCE), kodyrektor Gas and Turbine Research and Testing Laboratory w University of Akron (od 2003 roku)
Ci dwaj są całkiem spoko. Co z nimi nie teges ?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
archi33
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 11.04.2012, 13:41
sam jestes leming targany przeobjami dj rydzyka,tvtrwam i przepoteznego pisiora.nadal czekam na obiecane meszkania przez pis,waloryzacje rent i emerytur,doceniam bezpieczna jazde na swiatlach w upale +30.Lot zapewne orgasnizowala guma balonowa nie przedstawiajac planow awaryjnych i zasowego lotniska.To komor jest winny ze decydenci spozniali sie na lot.To wina tuska ze jarek zamiast na gtobie brata skladac wience,sklada je przed palacem prezydenckim.generalnie peło zmusilo pisiorow do odstapienia od 5 letniej wladzy,sfalszowalo wybory.Putin liczyl osobiscie glosy po wyborach prezydenckich.wszak kurdupel powiedzial albo joanina,albo smierc!Jestescie obludni,zaklamani.Ja mam gdzies kazda partie rzadzaca tym krajem,bo one tez maja gdzies ludzi zamieszkujacych ten kraj.Idzcie walczcie o krzyze,dj rydzyka,zaspiewajcie boze cos polske!wszak KATYN juz rozliczyliscie,a w Smolensku zginely tylko pisiory,bo przedstawicieli rodzin Katynskich tam nie bylo oszolomy.
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 11.04.2012, 13:42
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Poziom wiedzy ogólnej jaki prezentujesz w swoich postach jest na poziomie 14 latka (Twój tekst o samochodzie i drzewie miażdży...). Co do profesorów - Arapaho Ci ładnie wymienił z nazwiska naukowców - poczytaj troszkę o nich.

Jeśli dla Ciebie bardziej wiarygodne są komentarze od badań naukowych popartych symulacjami przeprowadzonymi przez profesorów no to co ja Ci poradzę? Głuptas z Ciebie i tyle.
Trzeba być wyjątkowym głupkiem takim jak Ty, żeby nie doczytać i nie zrozumieć, że mój post odnośnie samochodu i drzewa był odpowiedzią na posta kogoś tam (+ Twoja odpowiedź nie niego) z sugestią żebym walną głową w brzozą. Zrozumiałeś?

Mogę Ci podać co najmniej 50 ekspertów z Polski, dużo bardziej znanych, którzy twierdzą coś dokładnie odwrotnego.
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 11.04.2012, 13:46
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Jasne że nie jest, leming rozumie tylko GW i TVN .

Jak to jakichś fotelach? Proste pytanie dostałeś. W TVN nie wyjaśnili i leming zgłupiał? Wykaż się. Co się mogło stać z fotelami?

Lemingu, samolot Tu-154 M nie lądował, schodził do wysokości decyzji 100 m na polecenie wydane z "wieży" a pochodzące z Moskwy.

W naszej historii wiele razy polscy patrioci musieli umierać by naprawić szkody powstałe w wyniku zdrady lub zaniechań takich otumanionych bezmózgowców jak ci którzy dzisiaj kolportują bredni o brzozie i pijanym generale jako przyczynach roztrzaskania sie 90 tonowego samolotu na 1000 kawałków. Przepraszam ale tylko bezmózgi leming może w taką bajeczkę uwierzyć.
Sam jesteś lemingiem głupi palancie.
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 11.04.2012, 13:50
archi33 napisał(a):Wyświetl post
sam jestes leming targany przeobjami dj rydzyka,tvtrwam i przepoteznego pisiora.nadal czekam na obiecane meszkania przez pis,waloryzacje rent i emerytur,doceniam bezpieczna jazde na swiatlach w upale +30.Lot zapewne orgasnizowala guma balonowa nie przedstawiajac planow awaryjnych i zasowego lotniska.To komor jest winny ze decydenci spozniali sie na lot.To wina tuska ze jarek zamiast na gtobie brata skladac wience,sklada je przed palacem prezydenckim.generalnie peło zmusilo pisiorow do odstapienia od 5 letniej wladzy,sfalszowalo wybory.Putin liczyl osobiscie glosy po wyborach prezydenckich.wszak kurdupel powiedzial albo joanina,albo smierc!Jestescie obludni,zaklamani.Ja mam gdzies kazda partie rzadzaca tym krajem,bo one tez maja gdzies ludzi zamieszkujacych ten kraj.Idzcie walczcie o krzyze,dj rydzyka,zaspiewajcie boze cos polske!wszak KATYN juz rozliczyliscie,a w Smolensku zginely tylko pisiory,bo przedstawicieli rodzin Katynskich tam nie bylo oszolomy.
Piłeś coś? Bełkoczesz okrutnie....Straszna agresja i frustracja przez ciebie przemawia, czyzby w życiu coś nie wyszło?

Mogę Ci podać co najmniej 50 ekspertów z Polski, dużo bardziej znanych, którzy twierdzą coś dokładnie odwrotnego.
Co prawda to nie do mnie, ale z chęcią poczytam o tych ekspertach. Najlepiej z fragmentami przeprowadzonych badań i ekspertyz lotu Tu154. Dajesz.
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 11.04.2012 o godz. 13:56.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 11.04.2012, 13:59

Arapaho - w komentarzach z podanego przeze mnie linka masz wszystko jak na tacy
Przegladnałem calość i wszelkie podważenie tego co napisał są takie jak na tym forum coś tam sie komus wydaje - zero obliczeń - poza może jednym gdzie anomim podaje sie za doktora fizyki.

Cytat:
Profesor fizyki Mirosław Dakowski raczył napisać:

"Jeśli zawadził o brzozę skrzydłem, to [...] Urwanie końcówki skrzydła nie zmienia ani pędu samolotu, ani (w sposób znaczący) siły nośnej [...] uszkodzonego skrzydła."

Jestem tylko doktorem fizyki, ale moim skromnym zdaniem ktoś, komu miesza się pęd (wielkość związana z ruchem postępowym danego ciała) z momentem pędu (wielkością zwiazaną z ruchem obrotowym), nie tylko nie powinien zostać profesorem fizyki, ale nawet nie powinien dostać zbyt wysokiej oceny z tego przedmiotu na maturze. Przeciez nikt nie twierdzi, że Tupolew w wyniku zderzenia z brzozą i odłamanie końcowki skrzydła skręcił o jakiś znaczny kąt w prawo czy w lewo, czy zaczął (bezpośrednio z tego powodu) szybko się wznosić lub opadać, tylko że zaczął się OBRACAĆ.

A urwanie choćby tylko małego fragmentu skrzydła dało różnicę sił nośnych pomiędzy obydwoma płatami porównywalną do skutku wychylenia lotek, jakie wywołują piloci (z reguły mniejszych samolotów, np. akrobacyjnych czy myśliwców), aby zrobić beczkę. Żadne "uszkodzenie lotek" Tupolewa nie było do tego potrzebne.

Ostatecznym dowodem na WYKONANIE półbeczki jest po prostu to, że podwodzie po wypadku było skierowane kołami do góry (nie uwierzę w teorię spiskową, że to Rosjanie zaraz po katastrofie je w ten sposób obrócili - nie było tam wtedy żadnego dźwigu, no chyba że go ukryli we mgle helowej). Co do "ubłocenia", to błoto w czasie, kiedy samolot rył ziemię obracając się na dość długim odcinku, miało prawo bryzgać na wszystkie strony...
Niestety albo stety wyboldowane kwestie podwazają wiedzę tej osoby - samolot nie rył ziemi bo nie ma na to śladów i było to mówione setki razy, a dowód że koła były odwrócone jest obalony bo inne czesci samolotu były w normalnej pozycji . Żeby nie było nie uważam prof Dakowskiego za alfę i omegę ale gość dowodził że są uzasadnione podejrzenia że coś od wewnętrz rozsadziło część samolotu a potwierdził to prof Binienda po 2 latach na symulacji numerycznej.Tylko tyle
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
archi33
Senior Member

Stary 11.04.2012, 14:00
[QUOTE=BBudowniczy;1239755]Piłeś coś? Bełkoczesz okrutnie....Straszna agresja i frustracja przez ciebie przemawia, czyzby w życiu coś nie wyszło?

Belkocze ta brat waszego wodza.Jemu nie wyszlo i ma teraz kompleksy.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 11.04.2012, 14:01
Trzeba być wyjątkowym głupkiem takim jak Ty, żeby nie doczytać i nie zrozumieć, że mój post odnośnie samochodu i drzewa był odpowiedzią na posta kogoś tam (+ Twoja odpowiedź nie niego) z sugestią żebym walną głową w brzozą. Zrozumiałeś?

A tak Ci przeszkadzały inwektywy...

Ja również poproszę - podobnie jak BBudowniczy - listę co najmniej 50 ekspertów z Polski, którzy twierdzą coś dokładnie odwrotnego.Z wielką chęcią zaznajomię się z ich ekspertyzami, badaniami i symulacjami.

Hehe patrzcie - Archi czeka na mieszkania od PiS-u... Od pięciu lat archi PiS już nie rządzi biedaczku. Myślałeś, że mieszkania wybudują w czasie 18 miesięcy? Kolejny głuptasek.

Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Niestety albo stety wyboldowane kwestie podwazają wiedzę tej osoby - samolot nie rył ziemi bo nie ma na to śladów i było to mówione setki razy, a dowód że koła były odwrócone jest obalony bo inne czesci samolotu były w normalnej pozycji . Żeby nie było nie uważam prof Dakowskiego za alfę i omegę ale gość dowodził że są uzasadnione podejrzenia że coś od wewnętrz rozsadziło część samolotu a potwierdził to prof Binienda po 2 latach na symulacji numerycznej.Tylko tyle
Ja to wiem, Ty to wiesz, sporo ludzi to wie... No ale są jeszcze okazy pokroju Tomka100, który na takich komentarzach jak ten w linku budują swoją wiedzę...
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 11.04.2012 o godz. 14:05.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 11.04.2012, 14:02
archi33, zaśpiewaj sobie to:

http://www.youtube.com/watch?v=laOv6fXf35k

Może Ci przejdzie.
POzdrawiam.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 11.04.2012, 14:02
Trzeba było lemingu cudaka nie wybierać to byś miał mieszkania.

Teraz to sobie czekaj na cud gospodarczy .

Reszta tego paranoicznego wpisu mogła by mieć tytuł "Skargi leminga". I być kandydatem do nagrody " brednia dekady"
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.04.2012, 14:04
Kochani jestescie ze tworzycie tu taki kabaret. Naprawde co jeden to lepszy
Wpisalem w google tupolew drzewa awaryjne ladowanie i wyskoczyly fotki. Nie sadzilem ze sa ludzie dla ktorych zdjecie jesli pochodzi z Faktu jest nierownowazne do takiego samego zdjecia tylko w dowolnej innej gazecie. To juz wyzsze stadium relatywizmu i oklamywania siebie samego

I teraz jeszcze te wyzwiska i frustracja bo sie okazalo ze ....a jego mac ten chilerny ruski samolot wykosil pol lasu i nic mu sie nie stalo. No jak on mogl tak zrobic i namieszac w glowach jak juz wszystko bylo tak ladnie wyjasnione...

ps. pysio nie odpowiem ci na priva, daj mi spokoj i nie informuj ze nie jestes kosmita
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 11.04.2012, 14:10

Z wielką chęcią zapoznam się z tymi ekspertami (z tytułami profesorskimi i doktorskimi ) .Proszę tylko nie podawaj tu byłych pilotów cywilnych awionetek obecnie redaktorów miesięcznika postkomunistycznej Skrzydlatej Polski panów Hypkiego i Białoszewskiego bo to oni wraz z kilkoma kolegami z gazety robia w Polsce za autorytety i przedstawiają raporty : jak walnęło to musiało sie urwać przy okazji robiąc kase na książkach w których "wykryli" naciski Blasika i Kaczyńskiego i wymuszone lądowanie
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
archi33
Senior Member

Stary 11.04.2012, 14:17
Hehe patrzcie - Archi czeka na mieszkania od PiS-u... Od pięciu lat archi PiS już nie rządzi biedaczku. Myślałeś, że mieszkania wybudują w czasie 18 miesięcy? Kolejny głuptasek.

mogli nie rezygnowac z wladzy zapewne wybudowali by konteneryJakbym czekal na mieszkanie od pisumto bym juz dawno skonczyl w kartonie nr 7.

Trzeba było lemingu cudaka nie wybierać to byś miał mieszkania.

Teraz to sobie czekaj na cud gospodarczy .

Reszta tego paranoicznego wpisu mogła by mieć tytuł "Skargi leminga". I być kandydatem do nagrody " brednia dekady"

strasznie jestes monotematyczny.kto nie mowi jednym glosem z wami ma 14 lat,kto nie jest za pisiorami glosowal wedle Twojej teori za peło.Jarek powiedzial ze jak jego brat zostanie prezydentem,on nigdy nie bedzie premierem.SLOWA DOTRZYMAL,JEST CZYST NIGDY NIE KLAMIE.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 11.04.2012, 14:17
Sam jesteś lemingiem głupi palancie.
Co jest z Tobą? Na tyle cię stać? Pytałem dlaczego w tej kupie złomu niszczejącego od dwóch lat nie ma ani jednego fotela. Czy może oni wszyscy lecieli na stojąco? Proste pytanie a Ty inteligent miękniesz? Widziałeś kiedyś fotel lotniczy?

Nie próbując nawet odpowiadać ostatecznie dowiodłeś kto jest lemingiem. Zacznij myśleć bo urwisko coraz bliżej.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 11.04.2012, 14:19
dla Pisowców to ,że to był: zamach ,układ Putina z Tuskiem ,były wybuchające kabiny itd. stało się już dogmatem ,więc dalsza dyskusja jest bezsensowna ,można sie tylko dodatkowo narazić na obelgi jak sie nie ulega smoleńskiej paranoi .
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 11.04.2012, 14:29
AS82 napisał(a):Wyświetl post
dla Pisowców to ,że to był: zamach ,układ Putina z Tuskiem ,były wybuchające kabiny itd. stało się już dogmatem ,więc dalsza dyskusja jest bezsensowna ,można sie tylko dodatkowo narazić na obelgi jak sie nie ulega smoleńskiej paranoi .
Z ciekawości odkryłem Twój post - zrozum wreszcie, że nikt tu nie mówi o zamachu. Chcemy tylko solidnych badań, analiz. Polski rząd tego nie zrobił, biorą się za to naukowcy. Sami wskazują, że ich badania byłyby bardziej wiarygodne, gdybyśmy mieli dostęp do wraku, do czarnych skrzynek... Dlaczego jeszcze ich w Polsce nie ma? Dlaczego słychać zewsząd głosy specjalistów mówiące o raporcie komisji Millera jako zbiorze kłamstw bądź opinii nie popartych żadnymi badaniami? Dlaczego krok po kroku są obalane teorie tego raportu? Ciebie to naprawdę nie interesuje?
Odpowiedz cytując
Yaroc
Member

Od: 11.2002

Stary 11.04.2012, 14:41
Ja nie wiem czy był to zamach czy wypadek czy błąd człowieka czy awaria sprzętu. Nie zajmuję żadnego stanowiska. Jedno co jest pewne to to, że ruscy pokazują że nie mamy nic do gadania i że generalnie mają nas głęboko w dupie i robią sobie co chcą. Mam wręcz wrażenie że nas poniżają. A my na to jak na lato... Ciekawe jakby to wyglądało jakby samolot z prezydentem Rosji, Niemiec czy USA rozbił się w Polsce? Zapewne nie tak jak w przypadku Smoleńska... Sekcje zwłok przeprowadzili jak przeprowadzili, czarnych skrzynek nie dali, wrak sobie niszczał, teraz go umyli, dokumentów wszystkich nie dostarczą. Po prostu szopka i tyle. Generalnie Pisowcy twierdzą że był zamach, a Peowcy, że to teoria spiskowa. Dwie skrajności. A chodzi tylko o rzetelne wyjaśnienie tragedii. Ale przy takiej postawie rosjan i rządu polskiego będzie to raczej niemożliwe. A w zaszadzie już jest.
-> 2 PL - NIELICZNI ALE FANATYCZNI <-
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 11.04.2012, 14:44
Z ciekawości odkryłem Twój post - zrozum wreszcie, że nikt tu nie mówi o zamachu. Chcemy tylko solidnych badań, analiz. Polski rząd tego nie zrobił, biorą się za to naukowcy. Sami wskazują, że ich badania byłyby bardziej wiarygodne, gdybyśmy mieli dostęp do wraku, do czarnych skrzynek... Dlaczego jeszcze ich w Polsce nie ma? Dlaczego słychać zewsząd głosy specjalistów mówiące o raporcie komisji Millera jako zbiorze kłamstw bądź opinii nie popartych żadnymi badaniami? Dlaczego krok po kroku są obalane teorie tego raportu? Ciebie to naprawdę nie interesuje?
Interesuje mnie wyjaśnienie tej katastrofy ,ale nie w warunkach permanentnego uprawiania polityki na tej tragedii , oskarżen , pomówień i obelg. Moge sie zgodzić że Ruscy zbyt długo przetrzymują dane ze skrzynek czy ,że wrak nie powinien zostać rozciety i juz wysłany do Polski ,ale to ,że sie tak nie stało nie jest powodem ,żeby formułować raz po raz absudalne tezy jakie serwuje Kaczyński z Macierewiczem . To ,że w raporcie Millera było napisane że w kabinie był Błasik ,a po badaniach w innym instytucie okazało się ,że to mogł nie byc Błasik nie powoduje od razu tego że ktoś zestrzelił samolot ,czy to tak trudno zrozumieć ? Jeśli są jakieś rozbieżności, to w obszarach które przy tego typu sprawach są bardzo trudne do wyjaśnienia ,tymczasem kazda taka rozbieżność nie wynikajaca z czyjejś złej woli służy do tworzenia piramidalnych bzdur .
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 11.04.2012, 14:44
można sie tylko dodatkowo narazić na obelgi jak sie nie ulega smoleńskiej paranoi .
na obelgi to narażają się jak na razie osoby domagające sie rzetelnych analiz w oparciu o materiał dowodowy (wrak samolotu, oryginały czarnych skrzynek, zapisy satelitarne. itd).
Dzisiaj juz jeden rzucający obelgami wypadł z obiegu
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 11.04.2012, 14:46
Jeżeli dyskusja ma polegać na pyskówce nie popartej żadnym argumentem to masz racje. Kto ci powiedział że zamach dopuszczają tylko pisowcy? A może zamach wykluczają tylko ruskie pachołki?

Przyznaj lepiej że dałeś się otumanić i przeproś wszystkich tych których przez ostatnie dwa lata wyszydzałeś, to może nie będą się z Ciebie nabijać do grobowej deski.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
archi33
Senior Member

Stary 11.04.2012, 14:48
Co Tusek ma zrobic putinowy?wyskoczyc z szabelkami na bron jadrowa?Ruskie kazdego w swiecie trzymaja w szachu,taka prawda.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 11.04.2012, 14:49
FraMat napisał(a):Wyświetl post
na obelgi to narażają się jak na razie osoby domagające sie rzetelnych analiz w oparciu o materiał dowodowy (wrak samolotu, oryginały czarnych skrzynek, zapisy satelitarne. itd).
Dzisiaj juz jeden rzucający obelgami wypadł z obiegu
Rozumiem ,że Macierewicz jako jedyny sprawiedliwy i jedyny prowadzący rzetelnie to śledztwo ma dostęp do wraku , orginalu czarnych skrzynek ?

Drozd chyba widzisz świat w krzywym zwierciadle. Propagaujesz bzdury nie poparte żadnymi dowodami ,bzdury rangi wybuchających bomb ,sztucznej mgły ,dobijaniu rannych i domagasz się od innych ,którzy obiektywnie oceniają przyczyne tej katastrofy aby sie ukorzyli bo nie ulegli histerii i paranoi która fundujecie od 2 lat ?
Ostatnio edytowane przez AS82 : 11.04.2012 o godz. 14:55.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 11.04.2012, 14:55
Interesuje mnie wyjaśnienie tej katastrofy ,ale nie w warunkach permanentnego uprawiania polityki na tej tragedii , oskarżen , pomówień i obelg. Moge sie zgodzić że Ruscy zbyt długo przetrzymują dane ze skrzynek czy ,że wrak nie powinien zostać rozciety i juz wysłany do Polski ,ale to ,że sie tak nie stało nie jest powodem ,żeby formułować raz po raz absudalne tezy jakie serwuje Kaczyński z Macierewiczem . To ,że w raporcie Millera było napisane że w kabinie był Błasik ,a po badaniach w innym instytucie okazało się ,że to mogł nie byc Błasik nie powoduje od razu tego że ktoś zestrzelił samolot ,czy to tak trudno zrozumieć ? Jeśli są jakieś rozbieżności, to w obszarach które przy tego typu sprawach są bardzo trudne do wyjaśnienia ,tymczasem kazda taka rozbieżność nie wynikajaca z czyjejś złej woli służy do tworzenia piramidalnych bzdur .
Czyli - mimo wszystko - nadal nie przyjmujesz do wiadomości, że to nie Macierewicz serwuje "absurdalne tezy" tylko naukowcy? Naukowcy, którzy - w przeciwieństwie do specjalistów Tuska - wykonali stosowne analizy i symulacje z których wynika np . że "pancerna brzoza" to mit (co potwierdzają nawet Rosjanie nie uwzględniając drzewa w swoich analizach katastrofy). To nie Macierewicz wymyślił wstrząsy samolotu a rejestrator lotu... Tak trudno Ci zrozumieć, że wstrząsy w powietrzu mogły być wywołane wybuchem? Jeszcze te wyśmiewane przez wszystkich strzały na amatorskim filmie - jeśli się nie mylę specjaliści udowodnili, że na filmie naprawdę słychać odgłos wystrzału z broni palnej.

Jak na razie pomówienia i obelgi słyszę tylko z ust premiera i jego przydupasów. A to obrazili polskich pilotów zaraz po katastrofie, a to zrobili z Błasika pijaka (do tego wsadzili go nawet za stery maszyny).
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 11.04.2012, 14:56
Yaroc napisał(a):Wyświetl post
Ja nie wiem czy był to zamach czy wypadek czy błąd człowieka czy awaria sprzętu. Nie zajmuję żadnego stanowiska. Jedno co jest pewne to to, że ruscy pokazują że nie mamy nic do gadania i że generalnie mają nas głęboko w dupie i robią sobie co chcą. Mam wręcz wrażenie że nas poniżają. A my na to jak na lato... Ciekawe jakby to wyglądało jakby samolot z prezydentem Rosji, Niemiec czy USA rozbił się w Polsce? Zapewne nie tak jak w przypadku Smoleńska... Sekcje zwłok przeprowadzili jak przeprowadzili, czarnych skrzynek nie dali, wrak sobie niszczał, teraz go umyli, dokumentów wszystkich nie dostarczą. Po prostu szopka i tyle. Generalnie Pisowcy twierdzą że był zamach, a Peowcy, że to teoria spiskowa. Dwie skrajności. A chodzi tylko o rzetelne wyjaśnienie tragedii. Ale przy takiej postawie rosjan i rządu polskiego będzie to raczej niemożliwe. A w zaszadzie już jest.
Zgodzę się i dodam tylko, że przykro, że ci szmaciarze politycy nie potrafią w należyty sposób przeżyć dzień dziesiąty kwietnia, bo teraz najważniejsza jest pamięć o tych 96 osobach, a nie ciągłe pokazywanie MY MAMY RACJĘ!.. Chociaż w jeden dzień mogłoby być 'ciszej nad tą trumną', ale nie bo polityka się nie zmienia - bezgraniczne kłamstwa, obelgi, wskazywanie winnych bo my to przecież święci jesteśmy, i ciągle jeden burdel z Wiejskiej. A fakt, że Rosjanie zrobili sobie śledztwo tej tragedii to chyba nie ma wątpliwości co do 'oczekiwanych' wyników śledztwa jakie otrzymaliśmy, prawda..?
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 11.04.2012, 15:06
Czyli - mimo wszystko - nadal nie przyjmujesz do wiadomości, że to nie Macierewicz serwuje "absurdalne tezy" tylko naukowcy? Naukowcy, którzy - w przeciwieństwie do specjalistów Tuska - wykonali stosowne analizy i symulacje z których wynika np . że "pancerna brzoza" to mit (co potwierdzają nawet Rosjanie nie uwzględniając drzewa w swoich analizach katastrofy). To nie Macierewicz wymyślił wstrząsy samolotu a rejestrator lotu... Tak trudno Ci zrozumieć, że wstrząsy w powietrzu mogły być wywołane wybuchem? Jeszcze te wyśmiewane przez wszystkich strzały na amatorskim filmie - jeśli się nie mylę specjaliści udowodnili, że na filmie naprawdę słychać odgłos wystrzału z broni palnej.

Jak na razie pomówienia i obelgi słyszę tylko z ust premiera i jego przydupasów. A to obrazili polskich pilotów zaraz po katastrofie, a to zrobili z Błasika pijaka (do tego wsadzili go nawet za stery maszyny).
Sam sobie odpowiedziałeś na własne pytanie , bo skoro są "specjaliści Tuska" ( choć akurat Tusk osobiście z żadnymi specjalistami w przeciwieństwie do Macierewicza ,nie robi wspólnych konferencji i nie przekonuje wszystkich jak było naprawde) to mogą być też specjaliści Macierewicza. Myślisz ,że tu trzeba wielkiej filozofii przy tak wielkim wypadku , żeby dorabiać kolejne historie jak chocby te w stylu o wysuwaniu podwozia ?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 11.04.2012, 15:07
Yaroc napisał(a):Wyświetl post
Spokojnie, żeby dowiedzieć się duuużo więcej niż wiemy wystarczą zdjęcia satelitarne. O które cudakowi nie przyszło do głowy poprosić.

Czy fakt, że dalej nie mamy skrzynek ani wraku, każe przypuszczać że ruscy są czyści czy raczej że mają coś za uszami? Czy fakt że cudak oddał śledztwo to dowód na chęć wyjaśnienia sprawy? Czy przeciwnie. Wiadomo że na bank nic nie wiadomo, ale z niektórych zachowań można wnioskować. Dlaczego nie dopuścili tego Amerykanina do sekcji? Na dzisiaj wiadomo że brzoza to bajeczka, więc dlaczego samolot aż tak się rozleciał. Trzeba to wyjaśnić i tyle.

Co Tusek ma zrobic putinowy?wyskoczyc z szabelkami na bron jadrowa?Ruskie kazdego w swiecie trzymaja w szachu,taka prawda.
Nie lizać mu rowa. Po co się do niego tulił ? Ruskie trzymają w szachu tylko tych co sami wleźli im w łapy. Po co cudak jechał do Putina 7 kwietnia? Nie mógł go zaprosić na 10, na Polskie uroczystości? Gdyby Putin przyjechał to można by taki gest traktować poważnie.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 11.04.2012 o godz. 15:21.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 11.04.2012, 15:11
Sam sobie odpowiedziałeś na własne pytanie , bo skoro są "specjaliści Tuska" ( choć akurat Tusk osobiście z żadnymi specjalistami w przeciwieństwie do Macierewicza ,nie robi wspólnych konferencji i nie przekonuje wszystkich jak było naprawde) to mogą być też specjaliści Macierewicza. Myślisz ,że tu trzeba wielkiej filozofii przy tak wielkim wypadku , żeby dorabiać kolejne historie jak chocby te w stylu o wysuwaniu podwozia ?
To jeszcze podaj z imienia i nazwiska tych specjalistów. Dodaj do tego w czym się te osoby specjalizują.

Akurat wysuwanie podwozia z tego co czytałem to standard przy podejściu próbnym do lądowania - nie wiem czemu sugerujesz, że to "kolejne historie".
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 11.04.2012, 15:16
To jeszcze podaj z imienia i nazwiska tych specjalistów. Dodaj do tego w czym się te osoby specjalizują.

Akurat wysuwanie podwozia z tego co czytałem to standard przy podejściu próbnym do lądowania - nie wiem czemu sugerujesz, że to "kolejne historie".
No nie wiem w czym sie specjalizuje ten Binienda czy jakiś amerykański ekspert Macierewicza , który jest witany przez Pisowców jak zbawca ,a pewnie dla niego Polska to kraj rangi Zimbabawe i wyjasnienie tej sprawy go interesuje tyle co zeszloroczny śnieg. Co do ekspertów strony rządowej to wybacz ale nei znam całego zespołu prokuraturow ze strony polskiej ,ani osób którzy byli zaangazowani przy sporzadzaniu raportu Millera , ale mniemam ,że maja oni wieksze ambicje w wyjasnieniu tej sprawy wynikające z polskiej racji stanu ,niż jakiś amerykański ekspert , który za honorarium przyjedzie i opowie ,że samolot sie nie mogl rozbic na tyle kawałków i tego typu madrości ,które nic nie wyjaśniają a sieją tylko ziarno niepewności
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 11.04.2012, 15:25
fakt,superekspers,Macierwicz.Cos ich laczy?Badania trzeba robic na wraku i czarnych skrzynkach,nie na symulacjach komputerowych i domyslach.Dla niektorych inn teza niz zamach jest nie do przyjecia.
Co do tekstu wyboldowanego - pełna zgoda - tylko dlaczego ten wrak nie wraca ?
Co do symulacji komputerowych - na tym świecie komputery rządzą, więc symulacje przywprowadzaniu wszelkich dostępnych danych tłumaczą jakie zjawisko zaszło.
Co do tego co jest do przyjęcia - do przyjęcia jest jasne i przejrzyste śledztwo, mające na celu wyjaśnienie przyczyn śmierci 96 osób. Takowego nie ma ani w wykonaniu MAK, ani w wykonaniu Komisji Millera. Prokuratura nie dysponując dowodami - de facto może niewiele, ale na pewno więcej niż nic - to co wychodzi w trakcie postepowania w ciągu ostatnich kilku miesięcy - gdyby zostało wyjaśnione w pierwszych 2-3 miesiącach po katastrofie miałoby ładunek niesamowity.....
Prokurtura Wojskowa skutecznie opóźniała bądź wręcz hamował prowadzenie śledztwa. Wszak po sprowadzeniu ciał ofiar katastrofy psim obowiązkiem było przeprowadzenie sekcji - wówczas żaden MAk ani Andonina nie mogłaby puyszczać w eter informacji o pijanym polskim generale....
Odczyt zapisów rozmów dokonany przez krakowski IES - gdyby zrobiono to w 2010 roku, nie miałoby miejsca dziesiątki kłamstw odnośnie Błasika, Kaczyńskiego, Protasiuka i załogi, jakie serwowały nam polskie media, które to kłamstwa wręcz ukorzeniły się w głowach i są powtarzane niczym mantra
Nie interesuje mnie jaki będzie wynik sledztwa- czy będzie to zamach, przypadkowa katastrofa czy błąd pilotów - interesuje mnie, aby śledztwo pokazało dlaczego doszło do katastrofy i kto ponosi za to odpowiedzialność. Dla Ciebie wszystko już jest wiadome....
Powód: Błasik przezmałe b - moja wina
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 11.04.2012 o godz. 15:35.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów