|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]() dziwne też że ciała przed sekcjami zwłok już wsadzano do trumien i na pake gruzowika
Ostatnio edytowane przez AYALA : 11.04.2012 o godz. 10:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ale Durczok powiedzial ze brzoza wiec nie wkurzaj tomka100 !
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Słusznie. Nie ma jak zimny Lech
![]() ![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy ktos moze wyciac z tego tematu i forum tego trolla robiacego od kilku lat siare kibicom Wisły?
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Nie karmić trola.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Może język i argumenty nie są siłą w Jego wypowiedzi, ale wolność słowa chyba powinna być zachowana. Skoro samolot nie ściął brzozy to kto? Bo że jest ścięta to chyba wszyscy jesteśmy zgodni, czy się mylę? Co an to Macierewicz? Serio pytam, bo nie widziałem/czytałem co z tą brzozą było.
Ostatnio edytowane przez Szpen : 11.04.2012 o godz. 11:31.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Na drugie pytanie nie odpowiem bo pomyliles scinajacego ze scinanym. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Może z takim samolotem jak ten lekki sportowy samolocik (z tyłu jego brat) to może i robi ale nie z TU154. To tak jakby porównywać mrówkę do słonia.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zderzenie malego samolociku z ptakiem przy predkosci lotu porownanie ze zderzeniem duzego samolotu z brzoza przy predkosci ladowania. No zaiste trafne porownanie. Moze lepiej porownasz Smolensk z wypadkiem bardziej adekwatnym. Na przyklad z .... Tupolewem ktory wpadl w las?
http://www.fakt.pl/Tupolew-nie-trafi...135985,10.html ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
fakt,superekspers,Macierwicz.Cos ich laczy?Badania trzeba robic na wraku i czarnych skrzynkach,nie na symulacjach komputerowych i domyslach.Dla niektorych inn teza niz zamach jest nie do przyjecia.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://www.fakt.pl/Tupolew-nie-trafi...,135985,1.html Na marginesie: jak ktoś może czytać taki syf jak "Fakt". |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
pewnie ze tych spraw nie mozna porownac. malutki samolocik, o wadze 5,5 tony oraz rozwijajacy predkosc przelotowa max 250 km/h ma sie nijak do tutki podrywajacej sie na maksymalnym ciagu silnikach przy wadze 100 ton i predkosci 250/300 km/h, ![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Masz tomku100 kilka "brzózek"
http://zagloba.salon24.pl/271056,rus...sadza-1-brzoza Szpen przestań wrzucać "samolociki" bo równie dobrze mogę podrzucić Ci linka do artykułu opisującego jak samolot wojskowy przeciął linę kolejki górskiej i normalnie wylądował.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 11.04.2012 o godz. 12:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|||
Kto nie słuchał -zwykle nie warto- wczorajszej Olejnik- polecam rozmową z prof Kamińskim i prof Zybertowiczem (całkowita miazga Kamińskiego) i w miarę objektywną rozmowę z prof Żyliczem szefem komisji Millera ( chyba nieświadomie zagiął Olejnik która wzięła go za eksperta technicznego a on - prosze pani o to trzeba spytac innych członków komisji ja jestem tylko prawnikiem padłem) http://www.tvn24.pl/17080,1,kropka_nad_i.html http://www.tvn24.pl/17079,1,kropka_nad_i.html Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
"Natomiast co do skoszonego lasu... Ten rodzaj lasu w terminologii przyjętej na wydziale leśnym SGGW nazywa sie (pardon my french) chujowizna. Przekoszenie drzewek o maksymalnych pierśnicach 15 cm (wnosząc ze zdjęć) nie ma nic wspólnego z uderzeniem o drzewo o pierśnicy (również sądząc ze zdjecia) około pół metra. Lądowanie na takim zgajniku jak powyżej to jak lądowanie na polu rzeżuchy" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dane tutki co do prędkości ... : prędkość minimalna [km/h] 235 prędkość maksymalna [km/h] 950 masa własna [kg] 54 000 maksymalna masa startowa [kg] 102 000 ![]()
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ale z Ciebie głuptasek. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
![]() I na deser prof Dakowski (wiem ,wiem są tu lepsi fachowcy ale coż może chłop da radę ) Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 11.04.2012 o godz. 13:08.
![]()
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Arapaho - w komentarzach ktoś już podważył teorię prof Dakowskiego więc się nie wygłupiaj z takimi cytatami
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale z Ciebie głuptasek. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A to chętnie poczytam kto i jakimi wyliczeniami podważył tą teorię.
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A to chętnie poczytam kto i jakimi wyliczeniami podważył tą teorię. Szczególnie że jak się wczytać to prof Dakowski stwierdził to co prof Binienda blisko 2 lata później i to przy użyciu specjalistycznego oprogramowania
![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ty to piszesz poważnie czy sobie jaja robisz? Może to ironia której nie wyczuwam? Tomku - pamiętaj - jak kiedyś (nie życzę Ci tego oczywiście) zachorujesz nie idź czasem po poradę do jakiś tam profesorów, wal na forum onetu! Arapaho - w komentarzach z podanego przeze mnie linka masz wszystko jak na tacy ![]()
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 11.04.2012 o godz. 13:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
A ten profesor z Australii tytuł uzyskał w Australii czy w Polsce ?
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
prof Marek Czachor doktor habilitowany nauk fizycznych ze specjalnością fizyka teoretyczna, profesor nadzwyczajny w Katedrze Fizyki Teoretycznej i Informatyki Kwantowej na Wydziale Fizyki Technicznej i Matematyki Stosowanej Politechniki Gdańskiej. prof Mirosław Dakowski autor około siedemdziesięciu prac naukowych . Kierownik Zakładu Energii Odnawialnych w Akademii Podlaskiej w Siedlcach. prof. Kazimierz Nowaczyk, fizyk z Uniwersytetu Maryland, prof Wiesław Binienda -profesor i dziekan Wydziału Inżynierii Lądowej(Department of Civil Engineering) w Kolegium Inżynierii University of Akron w Akron w stanie Ohio (od 2003 roku), redaktor naczelny kwartalnika naukowego Journal of Aerospace Engineering wydawanego przez American Society of Civil Engineers (ASCE), kodyrektor Gas and Turbine Research and Testing Laboratory w University of Akron (od 2003 roku) ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|||
Już tu kiedyś pisałem, niestety "ekspert" Tomek100 swoje wie..."Lasek zauważył, że załogę TU-154M do podejścia do minimalnej wysokości zniżania uprawniały przepisy. - Piloci mieli prawo podejść do minimalnej wysokości zniżania, bez względu na warunki atmosferyczne panujące na lotnisku w Smoleńsku - zaznaczył. ˙(...) Jest to zgodne z przepisami, regulaminem lotów obowiązującym wtedy w lotnictwie wojskowym i nie jest to niebezpieczne - wyjaśnił." http://www.rp.pl/artykul/615247,6953...adowania-.html Jak wyżej, konkretnie jakie procedury zostały złamane? Tu się zgodzę, tylko kto był organizatorem lotu i kto nie przygotował scenariuszy awaryjnych? stary owszem, tylko nic na razie nie wiadomo żeby to była wina samolotu, chyba że masz jakieś informacje na ten temat? a i owszem, ale to dzięki temu że nie było scenariuszy awaryjnych
Zgadza się. Zawsze musi być jakaś bezpośrednia przyczyna, więc spłycasz całą sprawę. Masz jakieś podstawy by tak twierdzić? Jak na razie okazuje sie że raport MAK i Millera były jedną wielka brednią.
PS. Mogłbyś zacytować tych ekspertow którzy mówią coś o odbijaniu się od drzewa? Jak na razie znam jednego takiego - tomka100 ![]()
![]() Jak tak czasem patrzę na te wypowiedzi lemingów to tylko ręce załamać ![]() ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
W Polsce i na świecie są tysiące profesorów. Myślisz, że sam tytuł daje mi monopol na prawdę? Wiesz jak w Polsce dostaje się taki tytuł? W większości przypadków na pewno nie za wiedzę... Miałem przez dłuższy czas kontakt środowiskiem naukowym w Krakowie i mógłbym Ci opowiedzieć wiele na ten temat. Zapewniam Cię, że zawsze na świecie znajdzie się kilka osób z tytułem naukowym, które podpiszą swoim nazwiskiem dowolną tezę (dla kasy, rozpoznawalności albo po prostu z głupoty). A w ogóle jestem starszy od Ciebie - niewiele, ale zawsze - więc komentarze typu "14-latek" lub "głuptasek" sobie daruj bo równie dobrze mogę Cię nazwać podobnie lub gorzej.
Ostatnio edytowane przez tomek100 : 11.04.2012 o godz. 13:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
Jak to jakichś fotelach? Proste pytanie dostałeś. W TVN nie wyjaśnili i leming zgłupiał? Wykaż się. Co się mogło stać z fotelami? Lemingu, samolot Tu-154 M nie lądował, schodził do wysokości decyzji 100 m na polecenie wydane z "wieży" a pochodzące z Moskwy. W naszej historii wiele razy polscy patrioci musieli umierać by naprawić szkody powstałe w wyniku zdrady lub zaniechań takich otumanionych bezmózgowców jak ci którzy dzisiaj kolportują bredni o brzozie i pijanym generale jako przyczynach roztrzaskania sie 90 tonowego samolotu na 1000 kawałków. Przepraszam ale tylko bezmózgi leming może w taką bajeczkę uwierzyć. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|