|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
dobra, jazda...Ty czegoś nie rozumiesz. Ja z góry zakładam, że od razu dostaniemy w cymbał. Więc żadnych punktów nie będzie, sorry. Kapitalną promocją będzie dostanie w ryj od zespołu pokroju Karabachu.
Wy chyba naprawdę nie rozumiecie niczego. Realne pieniądze, prestiż itd może nam przynieść tylko LM + MP. Pytał więc jeszcze raz, po co puchary skoro nie mamy warunków, żeby w nich grać? I generalnie nie zrozumcie mnie tak, że nie chcę pucharów. Chcę. Ale nie patrzcie na to tak, że awansują do pucharów w tym sezonie i uratują sezon i będzie jakiś zysk. Nie, sezon jest już stracony, kasa poszła się jebać, punkty też, wygranie pucharu tego nie zmieni. |
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Z takim podejściem jak Twoje, to żadna drużyna z naszej ligi nie powinna grać w pucharach, bo wiadomo, że dostanie w cymbał. Zespoły które są w tabeli nad nami, wcale nie są od nas lepsze. Składy wszystkich drużyn niewiele się zmieniły w porównaniu z poprzednim sezonem, w którym przypomnę Ci, zostaliśmy Mistrzem. Problem nie leży w słabych zawodnikach, tylko w głowach piłkarzy i ciągłych zmianach trenerów. Mam nadzieję, że do inauguracji nowego sezonu obecni gracze i ewentualnie nowe nabytki złapią wspólny język z Probierzem i coś z tego będzie. |
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
0.3 pkt - 6 wygranych w eliminacjach 2 pkt - wygrana w fazie grupowej 1 pkt - remis w fazie grupowej Czyli minimum 3.3 pkt + to co ugrają za nas inni. Nie zarzucaj mi tego, że nie czytam ze zrozumieniem bo mam wrażenie, że nie zauważyłeś, iż 2 pkt pocieszenia liczą się wtedy i tylko wtedy kiedy drużyna nie zdobędzie 2 pkt rankingowych w fazie grupowej. |
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Równie dobrze może odejść tylko trzech (Biton, Diaz, Nunez - wypożyczenia). Co do reszty nie możemy mieć pewności.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Sobolewski - nie wiadomo, czy Radek będzie czuł się na siłach Jirsak - obawiam (tak nie przesłyszał się nikt), że nie przedłużą z nim kontraktu Pareiko - jak tak dalej będzie to się nie będzie w to bawił Lamey - rezerwowy z wysokim kontraktem, na pewno z nim nie przedłużą Czekaj - możemy się nie dogadać finansowo, albo on może chcieć grać. Wspominając historię naszych wychowanków nie ciężko o "nieprzedłużenie umowy" Biton - na pewno go nie wykupimy, w sumie i dobrze. Gorzej, że może trafić do Legii, Lecha bądź Polonii Nunez - całe szczęście, że klauzula wykupu to milion euro Diaz - tutaj trochę szkoda, że go nie wykupimy Melikson - transfer Do tego dodaj ciężką sytuację finansową, która będzie efektem braku gry w pucharach. Kto dojdzie? Na pewno Chrapek, Nalepa, Skołorzyński, Kowalski i być może Burliga (10% szans, że go Ruch nie wykupi). Tak na marginesie dawniejszy sposób wyliczania był moim zdaniem lepszy. Chociaż teraz, aby być rozstawionym w ostatniej rundzie el. LM należałoby co roku grać w grupie LE wygrywając dwa mecze i jeden remisując. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
||
|
I Tu sie mylisz dzieciaczku. Po pierwsze Wiśle kibicuje od połowy lat 70 tych, a po drugie chodziłem na Wisłę gdy grała w II lidze i nic tu sie u mnie nie zmieniło drogi … internetowy kibicu.
A co do zarobków z kw. do LM i LE to lepiej je mieć niż nie mieć.
Ostatnio edytowane przez milosz : 28.03.2012 o godz. 00:26.
|
|||
|
|
Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Skąd pomysł, że miałby tam trafić? Tzn. bardziej interesuje mnie to skąd wymienione przez Ciebie kluby miały by wziąć "that kind of money" ?
![]()
WPR
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Polonia - JW może sypnąć groszem. A Legia podobno się nim interesowała kilka miesięcy temu. W naszej lidze ma już wyrobioną markę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Czyli jaką markę , że jesienią strzelał, a wiosną nie. Czyli nic z nim niewiadomo. Poza tym 1,6 mln., hmm, jeszcze nikt w Polsce takiej kasy nie dał za piłkarza, jak fantazjujemy to B.C. zaszaleć może, bo jak każdy to każdy, My za Marcelo też mieliśmy i nic (teraz zaś u nas z kw. do LM i LE), tak też będzie z Amicą, a Pan J W. to woli kupować sezonowe gwiazdki z polskiej ligi, o które wkrótce sie będziemy z nim targować, a Legia, ech że też niektórzy łykają każdą propagandę medialną, ot jak będzie to nikt tradycyjnie nie wie, bo u nas przewidywalna polityka transferowa nie istnieje.
Ostatnio edytowane przez milosz : 28.03.2012 o godz. 00:36.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Według wypowiedzi Laty mecz finału PP może też być na stadionie Wisły. Ja jestem za - niech Wisła i jej przeciwnik dostaną po 8 tys. biletów a resztę niech idzie do wolnej sprzedaży dla postronnych kibiców, z tym, że bilety mogliby kupić tylko i wyłącznie mieszkańcy Krakowa nie posiadający KK Cracovii.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
KOMINEK A ja wczoraj wyczytałem, że finał ma być na Legii...to może niech będą dwa mecze, jeden u nas drugi u nich i poprzez losowanie zostanie wyłonione pierwsze miejsce gdzie gramy.Lato już sam nie wie co gada :/ zaraz będzie, że nigdzie nie gramy tfu!
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
8 tysięcy u nas dla przeciwników to raczej niemożliwe, co najwyżej całe G, tak czy inaczej nie wierzę w finał w Krakowie, od początku obstawiam Lubin |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
A niby dlaczego posiadacze KK Cracovii mieliby mieć zakaz kupowania biletów
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Kolejny kluczowy mecz dla nas w tym sezonie a tutaj cisza..
Plusem i nadzieją jest mecz Ruchu w Warszawie(sobota), miejmy nadzieję, że nie pojadą z nami na pełnej p.. bo może być krucho, a biorąc pod uwagę fakt, że na wyjazdach osiągamy lepsze wyniki niż na R22 to przed rewanżem musimy wypracować dobą zaliczkę |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Biorąc pod uwagę że mamy tylko jednego zdrowego obrońcę, który w dodatku rozegrał zaledwie kilka meczów w seniorskiej piłce, to ja optymistą nie jestem.
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Lamey Czekaj Diaz Paljić. Masakra z tą naszą obroną na jutro.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Guest
|
|
|
Bramkowy remis w Chorzowie, a w rewanżu damy sobie jakoś radę.
Serio - wierzę w to co napisałem. A finał PP to niech będzie gala na tvp sport - najpierw jakiś stary mecz - Wembley albo Polska-Belgia MS 1982, a potem losowanie zwycięzcy w studiu jak nie ma gdzie grać K.rwa nabudowali stadionów za nasze podatki, a teraz nie ma gdzie grać. Po ME jak kryzys uderzy i ludzie nie będą mieli kasy na mecze ani koncerty to będziemy je rozbierać w czynie społecznym... PS. Jest też do wylosowania zdobywca zaległego Superpucharu. K.rwa mać |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
jestem spokojny o ten mecz.Ruch ma ważny mecz we wtorek i odstawi nogę. Ale nam nikt za darmo punktów nie da więc jeżeli nasi kopacze ruszą dupe to są szanse na jakieś 0-1 1-1.
Obroną bym sie nie przejmował bo w sumie Czekaj dobrze grał, nasza lewa strona przez 1 rok nie istnieje,na prawej Lamey powinien sobie poradzić a Diaz pokazywał że na srodku gra Ok. KTo kocha ten wierzy.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Pomimo wszystkich zawirowań, koszmarnej gry, braku obrony mam jakiś wewnętrzny niczym nie uzasadniony optymizm w sobie, że wywieziemy dobry rezultat z Chorzowa.
Ale może to tylko kibicowska wiara. Bo na rozum to szkoda gadać. Wracamy z bekiem. Z ciekawości umieram co nasz geniusz taktyki wymyśli tym razem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
![]() Co do meczu - wie ktoś czy Burliga będzie mógł zagrać? ![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Gil sedziuje nam jutro, a finał w Kielcach 24.04 o 18.00
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Finał pucharu w Kielcach, jak awansujemy to pewnie przeniosą do innego miasta:
http://sport.wp.pl/kat,32266,title,K...wiadomosc.html ![]() ![]() ![]() Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Kolejna kompromitacja dziadków z PZPN-u. Finał na 15-tysięcznym kurniku.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wstyd sie przyznawać
ale patrząc na jutrzejsza linie obrony w sladzie Lamey, Czekaj,?,Pajlic to ja w zasadzie tez tak zakladam Poważne mam obawy, że jutro w zaadzie konczymy sezon ![]() ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Miejmy nadzieję że jutro przynajmniej nie przegramy chociaż zdziesiątkowana obrona napewno nam sytuacji nie ułatwia, pozostaje mieć nadzieje że Ruch nastawi się na mecz z Legią i że nasi kopacze wzniosą się na wyzyny swoich umiejętności
![]()
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|