|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
![]()
TS WISŁA KRAKÓW !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Świetnie, znowu wtorki. Te mecze chyba pro forma są rozgrywane...
![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
Darowanie punktow to zwykle k...stwo. To ma byc sport? w imie gry w LE mamy dawac d.py na lewo i prawo? Wole czysto przegrac walke o LE niz zeszmacic sie i ją wygrać. Ale chyba jestem w mniejszości. ![]()
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
|
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Nie ma problemu, ci piłkarze darują punkty komu popadnie nawet bez żadnych korzyści...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
I znowu dupa. Kto ustala godziny rozpoczęcia meczów
Dziękuje organizatorom, że przez nich mam z gęby cholewe, bo obiecałem maluchom i teraz sie "ucieszą" że nici z tego. |
|
|
|
Member
Od: 08.2009
Offline |
|
"PRAWDZIWY' kIBIC. Celowo z małej ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tia, jakbyś miał dzieciaki 10/12, które mają iśc rano do szkoły, to ch,j tam ze szkołą. Gratuluję pomyślunku.Ja nie zabieram dzieci na "C" tylko na "F" i jestem piknikiem od 40 lat. Sory, od 30, bo pierwsze 10 siedziałem na "X". A klub raczej nie powinien sie martwić o bywalców "C", bo np na Legie juz bilety wyprzedali tam,tylko powinien zabiegac o to, by zapelnić pozostałe 30k miejsc - a w ten sposób tego nie zrobi.Nawet w 30%
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ja rozumie dzieciaki są młode, rano szkoła itp...ale czy tak naprawdę jest ciężko im odpuścić ten jeden raz żeby poszli spać trochę pózniej niż 22-23 ? klub nie ustala kiedy i o której gra więc to nie jest wina klubu...
![]()
HONDA - THE WAY OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Ale po co nam te puchary? Czy rzeczywiście na LE da się zarobić? Ile na niej zarobiliśmy w tym roku?
Żenująco mało. Główna kasa to jednak przyszła (przyjdzie) z decydującej fazy LM. Liga Europejska to nawet dla naszego klubu zbędny balast - kasa żadna, prestiż mały... Zresztą, o takich wynikach jak w tym roku marzyć nie ma co, rozstawieni na pewno nie będziemy, czyli nasze puchary to będzie jeden mecz, w ryj od jakiegoś mocniejszego klubu, bądź jakiegoś Karabachu, bo nie wiem od której fazy to się zaczyna, zwycięzca PP to chyba od 3. Większość się oburzy, mam to szczerze w dupie, proszę tylko wyobraźcie sobie jak będzie wyglądać nasz zespół w przyszłym sezonie, to wtedy może coś zrozumiecie. Ja tam wolę nie mieć pucharów i oczyścić trochę kadrę, niż spinać się na tą LE, z której nic praktycznie nie ma. |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Może i Ty uważasz, iż nie jest nam potrzebna LE, jednak ja uwielbiam oglądać Wisłe, więc nawet dla Ciebie niepotrzebny mecz według mnie jest nam bardzo potrzebny, bynajmniej dla mnie i chyba dla większości?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
bo Wy oglądacie Wisłę w LE w tv ja na stadionie, tym się różnimy dzieciaki
a LE to chyba jedyna okazja by oglądnąć Wisłę, bo wtedy jest w otwartym ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Ja tam zawsze wolałem i wolę MP jak zdobywa Wisła niż jakiekolwiek puchary. Puchary to dla mnie miły dodatek a nie esencja. I za normalnego się uważam. Wiec nie popisuj się milosz. Każdy kibic ma swoje zdanie w tej kwestii.
A co do zarobków z LE to faktycznie pojawiają się wątpliwości jak na prąd nie mamy po tak dobrym sezonie w tychże pucharach.... ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
a ciekawe co ma przyciągnąć potencjalnych sponsorów? bo moim zdaniem to właśnie LE może kogoś przyciągnąć a bez pucharów to niestety gorzej z tym
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
ale to nam nie grozi |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A tak w zasadzie to cu tu sie rozpisywac o LE ?Trzeba najpierw ten puchar zdobyc a Ruch tez nie odpusci, chocby ze wzgledu na nowego sponsora ktory chetnie by widział niebieskich w pucharach ,poza tym wiadomo ze zdobycie PP to start od trzeciej rundy a co za tym idzie w miare normalnie mozna zaczac przygotowania do nowego sezonu
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
zdobycie pucharu to start od 2. rundy. zmiana przepisów od przyszlego sezonu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
![]() Zapomniałeś o rankingu klubowym, przychodach z transmisji, stadionie pełnym kibiców (nie mam na myśli przychodów z tego tytułu, chodzi o fantastyczną atmosferę) i wypromowaniu własnych zawodników? Albo tylko udajesz, że nie widzisz korzyści z grania w europejskich pucharach, albo coś jest z Tobą nie tak Najważniejszy oczywiście jest ranking klubowy, chyba nie chcesz, żeby to co zostało wypracowane w tym sezonie poszło się j...ć? Przejście przez eliminacje i jakaś wygrana + remis w fazie grupowej, to już około 5 pkt do rankingu. Razem byśmy ich mieli 20 i wielkie szasne na rozstawienie w każdej rundzie eliminacyjnej w kolejnych latach... No chyba, że wolisz ekscytować się szczęśliwymi zwycięstwami nad potęgami typu Bełchatów czy ŁKS Łódź przy trybunach zapełnionych w 20% |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Barti : 27.03.2012 o godz. 19:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
JrQ-, ja bym poszedl dalej... po co nam ekstraklasa? Przesunmy Wisle do A-klasy, zalozmy korki i grajmy. Oplacalne to bedzie, wszak tym razem Cupial napewno nie straci 100 milionow przez 10 lat
![]() P.S Nie wpadles na to ze to... puchary robia "nowych" kibicow. Heroiczne boje z Podbeskidziem, nie zainteresuja nikogo nowego do przyjscia na stadion. Albo inaczej, zainteresuja niewielu nowych. Puchary z klasowymi druzynami moga zainteresowac ilus "Januszy". A potem czesci tych Januszy moze sie spodobac ta zabawa, i zaczna chodzic na mecze. Ja sie zainteresowalem futbolem( i Wisla) tak na dobre, ogladajac dwumecz z Schalke i MS 2002. Zadne "hity" z Wodzislawami... Na Wisle w lidze zaczelem chodzic dopiero od sezonu 03/04... O sponsorach nawet nie wspominam... Grasz w pucharach, znaczy sie jestes bardziej atrakcyjny jako produkt. A odpadniecie w poczatkowych rundach? Hmm, jesli dla nas 100-200-300-XXX tys. zl. to problem, to chyba czas zapalic swieczke za nas...
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 27.03.2012 o godz. 19:45.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lepiej dwa lata się ekscytować takimi bojami i w tym czasie spokojnie budować młodą drużynę na wiele lat niż zaliczyć blamaż z Karabachem lub inną Levadią. A tak mogą właśnie wyglądać puchary w następnym sezonie. Zarobek dla klubu żaden, promocja chyba anty. |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
kacpaw91
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Popatrzmy na kadrę Wisły: 36 lat: Radosław Sobolewski 35 lat: Sergei Pareiko 34 lata: Kew Jaliens 33 lata: Michael Lamey, Ivica Iliev 31 lat: Łukasz Garguła 29 lat: Junior Diaz, Dragan Paljic 28 lat: Osman Chavez, Maor Melikson, Tomas Jirsak, Andraż Kirm, Rafał Boguski, Tsvetan Genkov 27 lat: Milan Jovanić 26 lat: Cezary Wilk 24 lata: Gordan Bunoza, Marko Jovanović, Gervasio Nunez, Patryk Małecki, David Biton 23 lata: Daniel Brud 21 lat: Filip Kurto 20 lat: Michał Czekaj Czy to jest dobrze zbudowana kadra? Mamy 9 zawodników mających mniej niż 27 lat, z czego regularnie gra 6. |
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/...ccess2012.html W następnym sezonie zdobywca Pucharu Polski zaczyna od 2 rundy czyli już 19.07.2012
Ostatnio edytowane przez lad21ewt : 27.03.2012 o godz. 20:31.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
A co do godziny meczu to nie wszyscy kończą pracę o 15 żeby sobie iść na mecz o godzinie 18:30, wiem że to nie Wisła ustala godziny meczów ale 20:30 jest dla mnie dobrą godziną i wydaje mi się że więcej ludzi o tej godzinie przyjdzie na mecz niż o 18:30
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
kacpaw91
Cytat:
Cytat:
Pytanie tylko jaki teraz sukces ma na mysli B.C. Sportowy? Czy moze tez Cupial pogodzil sie juz z szaroscia Wisly, i teraz chce pojsc droga sukcesu finansowego, czyli srodek tabeli, tanio kupujemy, sprzedajemy jak tylko jest chetny? Ot, zeby mityczne 100 mln zloty straty choc w czesci odzyskac. Bo nikt za 15 lat amatorstwa Cupiala nie bedzie placic (mowa o potencjalnych kupcach). Ot, jedyna mozliwosc by nie dreczyly go na starosc koszmary o pieniadzach ktore stracil "przez" Wisle ![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Wyraźnie napisałem, że PRZEJŚCIE PRZEZ ELIMINACJE + WYGRANA I REMIS W GRUPIE to jakieś 5 pkt rankingowych. Czytanie ze zrozumieniem...
![]() |
||
|

|
||||||
![]() |
|
|