The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.03.2012, 08:28
pikey napisał(a):Wyświetl post
Postawa Sobola to znakomity przykład dla niektórych, że liczą się czyny, nie słowa.

W ogóle w czasach lecących wyłącznie na kasę gwiazdorów, to jak światełko w tunelu
Przed nami czy za ...?
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 26.03.2012 o godz. 10:02.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 26.03.2012, 09:25
Jak dadzą dupy z Legia a nastepnie gładko przejdą Ruch to przysięgam, że pierwszy wezmę kamień do ręki
Ostatnio edytowane przez Dariook : 26.03.2012 o godz. 09:49.
Odpowiedz cytując
Cisse99
Member

Od: 11.2011

Stary 26.03.2012, 09:46
pysio napisał(a):Wyświetl post

a Patryk już psuje atmosferę.. spójrzcie na minę Garguły, pewnie spodziewał się podania.. :/

Co Ty sobie wkręcasz człowieku ?
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.03.2012, 12:30
Wiślak-1990 napisał(a):Wyświetl post
Co do piłkarzy dla których Wisła to więcej niż zwykła drużyna to bracia Mak z Bełchatowa to kibice Wisły zresztą wprost o tym mówią, za juniora chyba grali w Wiśle, chcieli być jak Brożki, no może kiedyś do nas przyjdą bo to naprawdę zdolne chłopaki...
Nie bardzo rozumiem po co chłopaki mają się pchać w to samo szambo, z którego niedawno zostali wykopani.

Jest w Wiśle na ten moment trzech piłkarzy, którzy zasługują na szacunek i ich nazwiska powinny być wymieniane zdecydowanie w oderwaniu od pozostałych. To Sobolewski, Wilk i Pareiko. Ludzie którym się chce, ludzie którzy mają ambicję, ludzie po których widać że nienawidzą przegrywać, ludzie po których widać złość gdy przegrywają, ludzie którzy prócz kasy na koncie mają honor i zapier*alają nie tylko w każdym meczu ale i na każdym treningu.

Reszta to najzwyczajniejsze w świecie piz*y, które jedyne co potrafią to kopać się po czole. Aj, przepraszam ... zapomniałem jeszcze o innych talentach jak brylowanie w Bonarce, czy przy barze we Franticu albo Cieniu.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 26.03.2012, 12:40
100 lat Marko.
Kosove je srce srbija
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 26.03.2012, 12:43

Do Cisse99 , wujekWojtek i innych świeżo po rejestracji: poczytajcie i prześledźcie posty pysia i dlaczego ma takie a nie inne podpisy. Jedynie eMAGieIKa czujny i zorientowany... .
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 26.03.2012, 14:51
''Porażka nie oznacza nic szczególnego. To po prostu jeden ligowy mecz mniej do końca sezonu'' - slowa Kirma obrazuja zaangazowanie naszych gwiazdek.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 26.03.2012, 16:41
Ma_niek napisał(a):Wyświetl post
''Porażka nie oznacza nic szczególnego. To po prostu jeden ligowy mecz mniej do końca sezonu'' - slowa Kirma obrazuja zaangazowanie naszych gwiazdek.
to tzw. "mentalnośc Kirma"
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 26.03.2012, 16:52
Można prosić o źródło do wypowiedzi Kirma?
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Stary 26.03.2012, 16:57
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Można prosić o źródło do wypowiedzi Kirma?
http://wisla-krakow.przegladsportowy...432,1,727.html
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 26.03.2012, 17:05
Dzięki. Po takich wypowiedziach coraz bardziej rozumiem skąd się wzięła postawa Małeckiego (oczywiście nadal jej nie popieram).
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.03.2012, 17:15
Kirm wychodzi z założenia "czy sie stoi czy sie leży 50 tyś zł na miesiąc sie należy"
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 26.03.2012, 17:17
Narzekajcie dalej na Małego, jak wolicie takich grajków z mentalnością Kirma czy Garguły. Ja tam wolę 1906 razy Patryka, przynajmniej ma chłop charakter. Co nie znaczy, że popieram wszystkie jego wybryki.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 26.03.2012, 18:03
Zobaczcie co po raz kolejny powiedział Garguła. To już mnie przestało śmieszyć... "Wypada przeprosić kibiców". Co mi z jego przeprosin. Niech przegra mecz, ale da z siebie wszystko. Po prostu tyle.

Tutaj trzeba zostawić piłkarzy takich jak Sobolewski, Wilk, Pareiko, czy Jovanović. Piłkarzy po których widać, że im naprawdę zależy. Co z tego, że mamy w kadrze zawodników, którzy są bardziej utalentowani od nich. Wolę walczących na 100% średniaków niż kilka gwiazdek chcących jak najszybciej odejść za granicę i grających z czasem z mniejszym zaangażowaniem. Ruch nie ma lepszych piłkarzy od nas, ale ma drużynę, prawdziwą drużyną. A my? Mamy grupę piłkarzy między którymi prawdopodobnie nie ma żadnej chemii. Brakuje tu dowódcy.

Jak patrzę na grę takiego Nuneza to się cieszę, że istnieje klauzula wykupu na poziomie miliona euro, tak samo się cieszę z takiego zapisu przy umowie Bitona. Dzięki temu nikt nie wpadnie na pomysł, aby grali w Wiśle w następnym sezonie. Nie martwi mnie też transfer Meliksona. Więcej, nie martwi mnie jakikolwiek zawodnik, który zamierza opuścić Wisłę.

Przedłużyłbym jednak kontrakty Pareice, Sobolewskiego i Czekajowi. Tego ostatniego w każdym meczu do końca sezonu ogrywałbym na środku obrony. Gorzej od Bunozy i Chaveza nie gra. Do tego jest o 4 lata młodszy od pierwszego i aż o 8 od drugiego, czyli ma dużą szansę zrobić postępy w ciągu najbliższych dwóch lat. Do tego to wychowanek. W naszej kondycji finansowej to także zaoszczędzone pieniądze.
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 26.03.2012, 18:18
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
Przed nami czy za ...?
Po przeczytaniu wywiadu z Kirmem- chyba jednak za:(
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.03.2012, 18:29
Człowieka aż trafia coś jak czyta taki wywiad z kopaczem który reprezentuje nasz ukochany klub ! to co się dzieje w tym klubie to jest po prostu kpina...
Jovanovic, Wilk, Pareiko, Sobol, Malecki moze Melikson. To na nich powinni budować nową Wisłę bo ta obecna to nie jest Wisła to jest zbieranina kopaczy którzy potrafią tylko odcinać kupony. Tylko kto ma budowć? Łysy ? może nasz jakże hojny właściciel ?
Jeżeli Cupiał kocha Wisłę tak jak to ogłaszał to albo niech sprzeda ten klub albo niech odkręci kurek bo inaczej swój ukochany klub skazuje na kilkuletni marazm w Polskiej lidze. Boli serce jak się na to patrzy...Chciało by się coś zrobić tylko zwykły szary kibic ma związane ręce.
HONDA - THE WAY OF LIFE
Odpowiedz cytując
michael
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 26.03.2012, 18:52
Jakaś akcja przy okazji środy obok Galerii Krk?
Może pokażmy grajkom, że przegieli pałę.
Między 15-16 mają być.
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 26.03.2012, 19:07
Wy... po sezonie: Jaliensa, Lameya, Nuneza, Bunoze, Kirma, Bitona,Diaza,Chaveza i Meliksona. Sprowadzić za nich sensownych zawodników, najlepiej większość Polaków to może coś z tego będzie.
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.03.2012, 19:29
John1906 napisał(a):Wyświetl post
Wy... po sezonie: Jaliensa, Lameya, Nuneza, Bunoze, Kirma, Bitona,Diaza,Chaveza i Meliksona. Sprowadzić za nich sensownych zawodników, najlepiej większość Polaków to może coś z tego będzie.
Ludzie ja wiem że wszyscy oczekują Polaków ale do k*urwy nędzy dajcie mi 7-8 Polskich piłkarzy ( ups kopaczy ) którzy podniosą poziom Wisły i pozwolą nam spokojnie grać o mistrza i wymarzoną LM ?! w dodatku za pieniądze które Wisła jest w stanie wyłożyć na stół ! znów mój błąd...Wisła nie da żadnych pieniędzy tylko same grosze !
W*....iają mnie takie posty bo albo jesteście ślepi albo naiwni albo macie po 11 lat...
HONDA - THE WAY OF LIFE
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Stary 26.03.2012, 19:40
Ivory1906 napisał(a):Wyświetl post
Ludzie ja wiem że wszyscy oczekują Polaków ale do k*urwy nędzy dajcie mi 7-8 Polskich piłkarzy ( ups kopaczy ) którzy podniosą poziom Wisły i pozwolą nam spokojnie grać o mistrza i wymarzoną LM ?! w dodatku za pieniądze które Wisła jest w stanie wyłożyć na stół ! znów mój błąd...Wisła nie da żadnych pieniędzy tylko same grosze !
W*....iają mnie takie posty bo albo jesteście ślepi albo naiwni albo macie po 11 lat...
Widziałeś Korone, Śląsk albo Ruch? Większość Polaków i jakoś wyżej są w tabeli niż nasi kopacze bez ambicji. A teraz masz LM albo MP? Nie ośmieszaj się lepiej. 50% co najmniej Polaków w składzie powinno być.
Nie pierd.. mi tu o naiwności i 11 latach bo pewnie masz mniej meczów na Wiśle niż ja wyjazdów...
Ostatnio edytowane przez John1906 : 26.03.2012 o godz. 19:44.
Odpowiedz cytując
BigLeb
Senior Member

Stary 26.03.2012, 19:47
Widziałeś Korone, Śląsk albo Ruch? Większość Polaków i jakoś wyżej są w tabeli niż nasi kopacze bez ambicji. A teraz masz LM albo MP? Nie ośmieszaj się lepiej. 50% co najmniej Polaków w składzie powinno być.
A ty zdajesz sobie sprawę z tego ile Korona, Śląsk czy Ruch się zgrywały żeby jako taki poziom osiągnąć? Dasz tyle czasu Wisełce czy po 3 kolejkach będziesz patrzył w tabelę i nowe mądrości smarował na forum? Sam się ośmieszasz, bo w Wiśle nikt nie będzie czekał 2-3 sezony aż skrystalizuje się drużyna, która powalczy o el LE.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.03.2012, 19:49
Są zdolni Polacy szczególnie w 3ciej, 4tej lidze wiek 17-20 lat którzy często kończą kariery bo nie mają obrotnych menedżerów, brak im perspektyw rozwoju lub nie chcą kopać sie za ~ 700zł
Tylko trzeba ich wyszukiwać przez własny scouting, a nie wierzyć menedzerom którzy swój szrot forują do klubów. Najgorsze gówno to mloda ekstraklasa gdzie często grają ludzie po znajomości bez talentu, w większości prezentujący poziom A klasy.
Ostatnio edytowane przez tofik : 26.03.2012 o godz. 19:54.
..
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Stary 26.03.2012, 19:51
Pewnie lepiej zrobić drużynę na 1 sezon, a później wygląda to tak jak teraz...
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 26.03.2012, 19:55
Szczerze to mam nadzieję, że w tym roku taka katastrofa jak miejsce w okolicach 10 otworzy oczy niektórym osobom w klubie. Że bez nakładu pieniędzy czeka nas powolna agonia, że to nie tylko i wyłącznie trenerzy są winni, że jak ktoś ładnie napisał: jesteśmy kolosem na pajęczych nóżkach. Może jakiś list by pomógł? No nie wiem, nie mnie zaczynać takie akcje, ale coś trzeba robić.
Odpowiedz cytując
BigLeb
Senior Member

Stary 26.03.2012, 19:57
@John1906
Jakie osiągnięcia mają w ostatnich 10 latach wymienione przez ciebie drużyny? Po sezonie zostanąrozkupione i zabawę zaczną od początku no może poza Śląskiem. Ponawiam pytanie dasz Wiśle 3 lata na budowanie drużyny z Polaków z okręgówki, bo na ekstraklasowych po 1 mln euro Wisły w obecnej sytuacji nie stać.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Stary 26.03.2012, 20:39
Pewnie lepiej zrobić drużynę na 1 sezon, a później wygląda to tak jak teraz...
Wiem, że to co piszesz ma sens ale tak szczerze, wierzysz w to, że w bądź co bądź czołowym klubie T-Mobile Ekstraklasy nagle pozbędziemy się presji wyników ze strony kibiców, mediów, środowiska całego, etc. i nagle Wisła odpuści 2-3 lata by coś zbudować płacąc za to miejscami w okolicach 8-12 miejsca? No właśnie.

Wiśle potrzeba grajków od razu podnoszących poziom drużyny i wizja Stana teoretycznie miała szansę powodzenia, bo na papierze Iliev, Jovanović, Jaliens, Melikson, Biton czy Genkov to na prawdę bardzo dobrzy piłkarze. Nie dało się przewidzieć, że praktycznie po odpadnięciu z eliminacji Ligi Mistrzów ta drużyna zacznie się staczać na samo dno. Trzeba mieć nadzieję, że psim swędem wejdzie Wisła do finału Puchar Polski i ugra miejsce w pucharach, oby!
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 26.03.2012, 21:09
Kirm udowodnił tylko to o czym po cichu było wiadomo juz dawno . To zwykły kopacz nie przywiazany w jakikolwiek sposob z klubem . Wrecz gra tutaj prawie jak za karę . Co więcej - życze mu kolejnych takich wypowiedzi . Im szybciej stąd wyleci tym lepiej dla Wisły .
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.03.2012, 21:12
A takie krótkowzroczne myślenie "byle do pucharów" co nam daje ? Wystąpimy w eliminacjach LE i co dalej ? NA rundach eliminacyjnych się nie dorobimy, a przy takiej dennej grze, zapowiedziach oszczędności prędzej będzie kolejna kompromitacja niż zwycięstwo. Później znowu opłakiwanie "Europy" i straty punktów w lidze ? rozczarowane bandy obcokrajowców bez motywacji do kopania w Bełchatowie i Chorzowie? Ile lat jeszcze ? Cupiał musi dojrzeć mentalnie i zmienić politykę klubu albo przekazać klub w poważne ręce jeśli mu zależy cokolwiek na Wiśle
..
Odpowiedz cytując
Adam.M79
Member

Od: 12.2010

Stary 27.03.2012, 00:33
Nie pierd.. mi tu o naiwności i 11 latach bo pewnie masz mniej meczów na Wiśle niż ja wyjazdów...
Jednak ten wpis potwierdza to co pisał facet, którego skrytykowałeś. Myślenie kupmy Polaków jest właśnie myśleniem naiwnego 11 latka. I nieważne ile masz ile wyjazdów tylko jaki poziom wiedzy o piłce prezentujesz. Tak Korona Śląsk czy Ruch są wyżej w tabeli. I co z tego? Ty naprawdę uważasz, że piłkarze tych klubów dają JAKĄKOLWIEK nadzieję na Ligę Mistrzów czy dobre występy w Lidze Europy Bo to są tylko zwykli kopacze, owszem na naszą szmacianą ligę w sam raz, żeby bić się o 2-3 miejsce ale "wyżej dupy nie podskoczą". Są obecnie wyżej od nas w tabeli bo grają dobry sezon, dużo walczą a nasi nie. Tylko różnica jest też taka że gracze pokroju Melliksona czy nawet Genkova są w stanie dać Wiśle nadzieję na godne wyniki w Europie. Większość piłkarzy Korony, Ruchu czy nawet Śląska nie. Po prostu nasi grają ZNACZNIE PONIŻEJ swoich możliwości, tamci graja na maksimum tego co potrafią. Stąd takie myślenie Korona i Ruch jest lepsza bo mają Polaków jest myśleniem naiwnego 11 latka. Przypominam, że niedawno Zagłebie Lubin zdobyło Mistrza wyprzedzając Bełchatów. Czy ktoś chciałby zamienić się z nimi nawet wówczas na składy? Trzeba kupować NAJLEPSZYCH A NIE PATRZEĆ NA NARODOWOŚĆ!! Polacy w składzie muszą być ale dlatego, że dają jakość a nie dlatego że są Polakami.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 27.03.2012, 07:34
A widziałeś Śląsk, Jagę, Zagłębie, Bełchatów z polakami w składzie grające w europejskich pucharach ?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów