The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.03.2012, 18:28
Ciekawe, co to za piłkarze z szatni Wisły poszli do Onetu na skargę? I w jakim języku autorowi artykułu to przekazali?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Szary77
Member

Od: 04.2011

Stary 24.03.2012, 18:56
Łamanym hebrajsko-serbsko-hiszpańskim
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 24.03.2012, 19:03
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe, co to za piłkarze z szatni Wisły poszli do Onetu na skargę? I w jakim języku autorowi artykułu to przekazali?
Na migi
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 24.03.2012, 19:05
jakiś dziennikarzyna coś wymyślił i już jest nowy temat na forum
Odpowiedz cytując
zgrybus
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 24.03.2012, 19:09
Dariook napisał(a):Wyświetl post
A ja myślę że nie każdy jast tanią sprzedajną prostytutką.!

Obecnie nie ma sprzedaży online więc chyba jest niewielu entuzjastów twojej tezy. Argumenty przemilcze...
Ty naprwdę myślisz że klub by zamienił wiernych kibiców na chamów i sezonowców?

Przecież twoj post nie jest nawet głupi, on jest kur..wa mega żałosny. Ja pierd...le skąd wy do nas przylatujecie.
Ostatnie działania klubu pokazywały że miał głęboko w ... wiernych . Ale wmawiaj sobie i żyj w innym świecie...

PS. Klub nie jest prostytutką , ale chcę kasy
wikink1 napisał(a):Wyświetl post
jakiś dziennikarzyna coś wymyślił i już jest nowy temat na forum
Nie temat a ośmieszanie ...
"Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 24.03.2012, 19:09
poliglotą musiałby być, żeby żadnego nie urazić, do tego najpierw Serbów czy Bośniaka a może żyda tylko którego hmm ? a do Pajica po niemiecku czy serbsku ?
Odpowiedz cytując
Zohan
Member

Od: 02.2012

Stary 24.03.2012, 19:23
Sprzedaż biletów przez internet to coś, na co długo czekałem (i czekam). Mieszkam około 200km od Krakowa, poza Wisłą nic mnie nie łączy z tym miastem (ale kiedyś tu zamieszkam, jest pięknie!), drogi są do dupy (przynajmniej do Częstochowy) i nie mam za bardzo jak jeździć na mecze. Jeśli już pojadę, to chciałbym na np. G. Podróż trwa jakieś 4 godziny i bilet kupuję praktycznie na ostatnie chwile (zależy też na którą godzinę mecz). I teraz jest tak: chcę iść na to G, ale jak zajechałem to się bilety skończyły. Muszę wybrać inny sektor. Prawdopodobnie droższy. Ostatnio miałem szczęście, że z tych tańszych sektorów to jeszcze D zostało. Kupując sobie bilet przez internet, mam już miejsce na to G i wchodzę bez problemu.
Można jeszcze jechać na mecz dzień wcześniej, kupić bilet, przespać się w jakimś hotelu i czekać na mecz. A potem do domu. No ale są takie rzeczy jak szkoła, praca...
Co niektórzy zapominają, że żeby być Wiślakiem, nie trzeba mieszkać w Krakowie. Sprzedaż biletów przez internet to dobrodziejstwo!
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 24.03.2012, 19:34
To nie jest dobrodziejstwo, to standard w cywilizowanym świecie.
Ciekawe czy Ci, którzy uważają, że to nie jest koniecznie, tęsknią równocześnie za sikaniem pod płotem. Bo to w końcu też kiedyś było.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 24.03.2012, 19:40
Wracając do onetu, to "dziennikarze" często wymyślając tego typu sensacje udają, że mają "wtyki" w szatni. Problem w tym, że w obecnej Wiśle ilość potencjalnych źródeł informacji jest bardzo mocno ograniczona. No bo kto niby: Wilk, Brud, Sobolewski( ), Garguła?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.03.2012, 19:43
Ale nawet jeśli nie byłoby standardem, to powinno zostać takie coś wprowadzone. W końcu, nie jesteśmy klubem z I czy II ligi (z całym szacunkiem dla Nich), tylko najbardziej utytułowanym klubem ostatnich lat - co przekłada się na kibiców spoza Krakowa, którzy chcąc przyjechać na mecz, muszą albo dwa razy przyjeżdzać do Krakowa, albo liczyć na farta i stanie w kolejkach w dzień meczu.

edit: Oczywiście, że my tak zacofani, niestety.
Powód: Dopiska, żeby dalej nie OT.
Ostatnio edytowane przez tarantulaw2 : 24.03.2012 o godz. 19:49.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 24.03.2012, 19:47
Zamykając temat: na mecz Podbeskidzia możesz kupić bilet przez internet.
Pytanie czy oni są tak zajebiści, czy my zacofani pozostawię otwarte...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.03.2012 o godz. 20:05.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 24.03.2012, 20:00
Eryk napisał(a):Wyświetl post
Dariook - zadam Ci tylko jedno pytanie i może coś zrozumiesz.

Już niejednokrotnie ustaliliśmy, że na E siedzą byli wyjazdowicze, Hoolsi, Ultrasi i ludzie bardzo przywiązani kiedyś do działań kibicowskich. Tacy, którzy nie raz dostali w ryj, ale mając po 40, 50, a nawet 60 lat postanowili oddać pole młodym. Myślisz, że im się usrało nagle w jednym miejscu gwizdanie? A Ty wielki fanatyku podajesz przykład meczu z Barceloną za ery Cupiała i mecz z Lechem.

Ty zachowujesz się jak bezmuzgowa marionetka, która ma wyjebane na mecz, bo pewnie stoisz tyłem. Nie interesują Cie to czy nasz klub sam siebie błaźni czy nie. Wiec zdam Ci moze kolejne pytanie - czy jakby nasi piłkarze zrobili sobie gej party jak młodzi Lecha, to dalej byś ich pieścił po pupciach? Błaźnić klub można na wiele sposobów - na boisku i na codzien. Ty masz na to wyjebane, bo myslisz, że Wisła to tylko fanatycy, a wielu z tych fanatyków jest hodowlą właśnie ery Cupiała, więc nie mówi mi ....a kim jestem, a kim nie. Wisła to w dużej większości kibice, ale przez to co się dzieje w klubie, co robią piłkarze, my też jesteśmy w jakiś sposób oceniani, komentowani.

Różni nas zapewne w tym momencie pare rzeczy - w tym to, że ja NIE POZWOLE błaźnić się naszym piłkarzom, bo wyznaje pewną wartość wyższą (Wisłę Kraków), a oni są tylko sługusami, którym się płaci. A jaki Małecki jest wierny to już nieraz było poruszane, on i jego websterski planik. Wiec jak widzisz - kasa misiu kasa.

Ale Ty chyba swoje myslenie zmienisz dopiero jak bedziesz dostrzegac wyższą wartość niż tylko 11 pionków, którym trzeba powiedzieć, że mamy wyjebane na wyniki.
WIESZ KIEDY MOŻNA KRZYCZEĆ, ŻE NIC SIE NIE STAŁO? JAK GRA 11 WYCHOWANKÓW, KTÓRZY SĄ Z KRAKOWA, KOCHAJĄ KRAKÓW, WISŁE, WIEDZĄ CO TO JEST, A NIE KILKU ZWOLENNIKÓW DOLCÓW.

WIEC NIE UCZ MNIE WIERNOŚCI, BO SIĘ OŚMIESZASZ TYM CO MÓWISZ.
Czego ty odemnie oczekujesz? Że odpowiem cii na idiotycznie zadane pytanie? Przecież taka sytuacja nie dotyczy Wisły wiec dlaczego przytaczasz to co się działo u amicorza?
U nas nie miało takie coś miejsca i nie wymyślaj co mogło by się wydarzyć.
Rozmawiamy tu i teraz wiec trzymajmy się rzeczywistości.

Dlaczego uwazasz że piłkarze błaznią ciebie i klub? Naprawde staram się zrozumieć co tobą kieruje i szczerze muszę powiedzieć że cię nie kumam.

Szkoda, bo Wisła to wszystko co jest z nią zwiazane, to kibice, piłkarze , klub... zrozum że wszyscy jedziemy na jednym wózku.
Mnie również porażki bolą , czasami irytują ale wiem że to tylko futbol, że jeszcze nie raz przegramy więc nie rozdzieram szat.
Dla mnie piłkarze Wisły nie są sługusami - tak ich nazywasz, tylko częscią układanki, trybików w wielkie maszynie nazywanej Wisła Kraków. Jeśli nawet przegrywamy, nawet jak idzie ciężko to wiem że będzie lepiej ale trzeba im pokazać że jesteśmy z nimi na dobre i na zle.

Piszesz że MAłecki miał plan Webstera wiec zapytam z kąd to wiesz? Bo jeśli stwierdzasz fakt mający na celu go oczernić to proszę o żródło. Nie lubię plotek, a tym bardziej w....iają mnie takie które atakują inne osoby...

Cytat:
]
WIESZ KIEDY MOŻNA KRZYCZEĆ, ŻE NIC SIE NIE STAŁO? JAK GRA 11 WYCHOWANKÓW, KTÓRZY SĄ Z KRAKOWA, KOCHAJĄ KRAKÓW, WISŁE, WIEDZĄ CO TO JEST, A NIE KILKU ZWOLENNIKÓW DOLCÓW.
Ty chyba naprawde ostro złożony jesteś i dlatego wiem że nigdy nie zrozumiesz pewnych żeczy. Idąc twoim tokiem myśłenia można stwierdzić, że kibice Wisły też powinni spełniać twoje kryteria.
Oj wielu z nas by sie z tobą nie zgodziło...

Szkoda że taki ograniczony jesteś dlatego bądz pewien że Wierności uczyć cię nie mam zamiaru... to trzeba już mieć, tego od tak sie nie nabawisz.

" Dumny po zwycięstwie - Wierny po porażce "

Skończmy już ten temat. Widać że nic nie zrozumiesz a ja nie zmienie o tym swojego zdania.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 24.03.2012 o godz. 20:10.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 24.03.2012, 20:06
Wywiad z Nacho Novo. Dlaczego tutaj?
Dlatego:

weszlo napisał(a):
Powiedz na koniec, dlaczego przestałeś twittować po przejściu do Legii?
Bo jak już zaczniesz, to cały czas na tym siedzisz. Wrzuciłem ponad setkę twittów, dostałem trochę różnych maili od kibiców i chwilowo to odsunąłem. Na razie wolę się skupić na bardziej pożytecznych rzeczach. Np. na nauce języka polskiego. Zaczynam korepetycje już od przyszłego tygodnia. Uważam, że skoro dostałem szansę od klubu, to nauka polskiego to minimum przyzwoitości. Mam talent do języków, więc myślę, że sobie poradzę. I może wtedy wrócę do Twittera.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 24.03.2012, 20:33
Spoko, spoko. Zobaczymy jak będzie za jakiś czas. Nasi na początku też mieli mega zapał do języka polskiego. A jak to potem wyglądało wszyscy wiemy.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
qbbba
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 24.03.2012, 21:54
"Klub, który reprezentował prezes Basałaj rozpoczął ze mną rozmowy na ten temat już w styczniu, ale z powodu przeciągających się problemów zdrowotnych uzgodniliśmy, że wrócimy do rozmów jak się wyleczę. Prezes chciał mieć pewność, że nie zacznę rozmawiać z innym klubem, a ja nie chciałem nikogo naciągać na pieniądze w przypadku, gdyby kontuzja się dalej przeciągała" - powiedział Radosław Sobolewski. Więcej tutaj http://wislalive.pl/news/radek_sobol..._ma_wisla-507/
czy wygrywasz czy nie, zawsze ja kocham Cie
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 24.03.2012, 23:30
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Wracając do onetu, to "dziennikarze" często wymyślając tego typu sensacje udają, że mają "wtyki" w szatni. Problem w tym, że w obecnej Wiśle ilość potencjalnych źródeł informacji jest bardzo mocno ograniczona. No bo kto niby: Wilk, Brud, Sobolewski( ), Garguła?
News jest z Faktu, a Ci ostatnio mają nie najgorsze info o Wiśle.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 25.03.2012, 12:09
Na początku roku prezes Bogdan Basałaj rozpoczął ze mną rozmowy na temat przedłużenia kontraktu, ale z powodu ciągłych problemów zdrowotnych uzgodniliśmy, że wrócimy do nich, jak się wyleczę. Prezes chciał mieć pewność, że nie zacznę rozmów z innym klubem, a ja nie zamierzam nikogo naciągać na pieniądze w przypadku, gdyby absencja dalej się przeciągała. Ustaliliśmy, że gdy się wyleczę, absolutne pierwszeństwo ma Wisła.

To slowa oczywiscie Sobola
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 25.03.2012, 12:18
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Na początku roku prezes Bogdan Basałaj rozpoczął ze mną rozmowy na temat przedłużenia kontraktu, ale z powodu ciągłych problemów zdrowotnych uzgodniliśmy, że wrócimy do nich, jak się wyleczę. Prezes chciał mieć pewność, że nie zacznę rozmów z innym klubem, a ja nie zamierzam nikogo naciągać na pieniądze w przypadku, gdyby absencja dalej się przeciągała. Ustaliliśmy, że gdy się wyleczę, absolutne pierwszeństwo ma Wisła.

To slowa oczywiscie Sobola
Postawa godna kapitana Wisły.
Niskie ukłony ode mnie dla Sobola
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 25.03.2012, 12:27
Postawa Sobola to znakomity przykład dla niektórych, że liczą się czyny, nie słowa.

W ogóle w czasach lecących wyłącznie na kasę gwiazdorów, to jak światełko w tunelu
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 25.03.2012, 13:22
pikey napisał(a):Wyświetl post
Postawa Sobola to znakomity przykład dla niektórych, że liczą się czyny, nie słowa.

W ogóle w czasach lecących wyłącznie na kasę gwiazdorów, to jak światełko w tunelu
Dlatego chciałbym, aby nową drużynę budowano na piłkarzach, dla których Wisła to coś więcej. Jeżeli taki Pazdan jest naprawdę kibicem Wisły i nie ustępuje poziomem naszym stoperom to dlaczego nie złożyć mu oferty. Jeżeli będą grali u nas tacy zawodnicy, którzy rozumieją co to gra w Wiśle to raczej nie zobaczymy takiej gry w Derbach jak ostatnio.

Szkoda, że z naszej młodzieży poza Czekajem nikt się nie przebija do pierwszej drużyny. Nie wiem, czy jak wrócą Chrapek i Nalepa to czy będą chociaż mogli znaleźć się na ławce.
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Stary 25.03.2012, 14:24

a Patryk już psuje atmosferę.. spójrzcie na minę Garguły, pewnie spodziewał się podania.. :/
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 25.03.2012, 14:28
Też nie jestem za powrotem PM19 ale nie róbmy sobie jaj z pogrzebu. Doszukujesz na siłę argumentów do swojej hipotezy. Jeśli już chcesz rozkładać to zdjęcie na czynniki pierwsze to zobacz z kim kiwa się Mały. Zawodnik jest pokazany plecami ale ma rękawice bramkarskie więc mniemam, że to Milan Jovanic. A gdzie gra Milan Jovanic? Na bramce! To jak Mały ma przed sobą tylko bramkarza to zamiast go obiec i strzelić, co pewnie czyni, ma podawać wg Ciebie do tyłu do Guły A sam Guła ma po prostu taki grymas, bo tak fotograf uchwycił.

Nie doszukujmy się na siłę czegoś, czego nie ma :/
Odpowiedz cytując
eMAGieIKa
Member

Od: 05.2006

Stary 25.03.2012, 14:32
Wojtek Ty tak na powaznie? haha
Od kolyski, az po grob. Wisla Krakow !
Odpowiedz cytując
Wiślak-1990
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 25.03.2012, 14:37
Co do piłkarzy dla których Wisła to więcej niż zwykła drużyna to bracia Mak z Bełchatowa to kibice Wisły zresztą wprost o tym mówią, za juniora chyba grali w Wiśle, chcieli być jak Brożki, no może kiedyś do nas przyjdą bo to naprawdę zdolne chłopaki...
Odpowiedz cytując
adikos1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 25.03.2012, 14:38
wujekWojtek napisał(a):Wyświetl post
Też nie jestem za powrotem PM19 ale nie róbmy sobie jaj z pogrzebu. Doszukujesz na siłę argumentów do swojej hipotezy. Jeśli już chcesz rozkładać to zdjęcie na czynniki pierwsze to zobacz z kim kiwa się Mały. Zawodnik jest pokazany plecami ale ma rękawice bramkarskie więc mniemam, że to Milan Jovanic. A gdzie gra Milan Jovanic? Na bramce! To jak Mały ma przed sobą tylko bramkarza to zamiast go obiec i strzelić, co pewnie czyni, ma podawać wg Ciebie do tyłu do Guły A sam Guła ma po prostu taki grymas, bo tak fotograf uchwycił.

Nie doszukujmy się na siłę czegoś, czego nie ma :/

No ku.rwa nie moge
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 25.03.2012, 15:17
pysio napisał(a):Wyświetl post

a Patryk już psuje atmosferę.. spójrzcie na minę Garguły, pewnie spodziewał się podania.. :/
widzisz z tyłu Meliksona?Też patrzy ze zdziwieniem/zaskoczeniem/dezaprobatą przed siebie.
Podobno ktoś wywiesił tam baner informacyjny ze pysio nie ma bana. Patryk patrzy na piłke więc nie widzi tego, ale pozostali z niesmakiem przeczytali napis jak widać po mimice twarzy.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 25.03.2012, 15:21
pysio napisał(a):Wyświetl post

Dlaczego nie ma na forum jakiejś fajnej emotki obrazującej facepalma? Przydałaby się teraz...
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 25.03.2012, 17:57
Połowa składu z Kirmem na czele do wywalenia po sezonie i czas zaczac budowac druzyne od nowa ale nie sciagajac kolejnego szrotu - jezeli to nie dotrze do Cupiala to bedzie oznaczac, ze ma Nasz klub w glebokim powazaniu.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 25.03.2012, 18:09
Kirm dzisiaj dno, pierwszy do zmiany moim zdaniem. Nie wiem jak Probierz wpadł na pomysł ściągnięcia Maora.W ogóle jakieś dziwne zmiany.
Na dzień dzisiejszy Biton moim zdanie nie jest wart więcej niż 650 tysięcy ojro. Jakby się te mityczne 1,6mln znalazło na niego, wolałbym Kupisza i Jankowskiego.
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 25.03.2012, 18:36
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Połowa składu z Kirmem na czele do wywalenia po sezonie i czas zaczac budowac druzyne od nowa ale nie sciagajac kolejnego szrotu - jezeli to nie dotrze do Cupiala to bedzie oznaczac, ze ma Nasz klub w glebokim powazaniu.
Cupiał ma nasz klub w głębokim poważaniu od paru lat ( nie zawsze tak było ) . Wszystkie ruchy, jakie są dokonywane w Wiśle mają teraz na celu odzyskanie przez właściciela kasy - reszta się nie liczy.
Takie jest moje zdanie, z którym pewnie wielu się nie zgodzi, ale cóż....
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów