|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Przed nami czy za ...?
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 26.03.2012 o godz. 10:02.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
100 lat Marko.
Kosove je srce srbija ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
![]() Do Cisse99 , wujekWojtek i innych świeżo po rejestracji: poczytajcie i prześledźcie posty pysia i dlaczego ma takie a nie inne podpisy. Jedynie eMAGieIKa czujny i zorientowany... . ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
''Porażka nie oznacza nic szczególnego. To po prostu jeden ligowy mecz mniej do końca sezonu'' - slowa Kirma obrazuja zaangazowanie naszych gwiazdek.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
to tzw. "mentalnośc Kirma"
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Można prosić o źródło do wypowiedzi Kirma?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dzięki. Po takich wypowiedziach coraz bardziej rozumiem skąd się wzięła postawa Małeckiego (oczywiście nadal jej nie popieram).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Kirm wychodzi z założenia "czy sie stoi czy sie leży 50 tyś zł na miesiąc sie należy"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Narzekajcie dalej na Małego, jak wolicie takich grajków z mentalnością Kirma czy Garguły. Ja tam wolę 1906 razy Patryka, przynajmniej ma chłop charakter. Co nie znaczy, że popieram wszystkie jego wybryki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Zobaczcie co po raz kolejny powiedział Garguła. To już mnie przestało śmieszyć... "Wypada przeprosić kibiców". Co mi z jego przeprosin. Niech przegra mecz, ale da z siebie wszystko. Po prostu tyle.
Tutaj trzeba zostawić piłkarzy takich jak Sobolewski, Wilk, Pareiko, czy Jovanović. Piłkarzy po których widać, że im naprawdę zależy. Co z tego, że mamy w kadrze zawodników, którzy są bardziej utalentowani od nich. Wolę walczących na 100% średniaków niż kilka gwiazdek chcących jak najszybciej odejść za granicę i grających z czasem z mniejszym zaangażowaniem. Ruch nie ma lepszych piłkarzy od nas, ale ma drużynę, prawdziwą drużyną. A my? Mamy grupę piłkarzy między którymi prawdopodobnie nie ma żadnej chemii. Brakuje tu dowódcy. Jak patrzę na grę takiego Nuneza to się cieszę, że istnieje klauzula wykupu na poziomie miliona euro, tak samo się cieszę z takiego zapisu przy umowie Bitona. Dzięki temu nikt nie wpadnie na pomysł, aby grali w Wiśle w następnym sezonie. Nie martwi mnie też transfer Meliksona. Więcej, nie martwi mnie jakikolwiek zawodnik, który zamierza opuścić Wisłę. Przedłużyłbym jednak kontrakty Pareice, Sobolewskiego i Czekajowi. Tego ostatniego w każdym meczu do końca sezonu ogrywałbym na środku obrony. Gorzej od Bunozy i Chaveza nie gra. Do tego jest o 4 lata młodszy od pierwszego i aż o 8 od drugiego, czyli ma dużą szansę zrobić postępy w ciągu najbliższych dwóch lat. Do tego to wychowanek. W naszej kondycji finansowej to także zaoszczędzone pieniądze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Człowieka aż trafia coś jak czyta taki wywiad z kopaczem który reprezentuje nasz ukochany klub ! to co się dzieje w tym klubie to jest po prostu kpina...
Jovanovic, Wilk, Pareiko, Sobol, Malecki moze Melikson. To na nich powinni budować nową Wisłę bo ta obecna to nie jest Wisła to jest zbieranina kopaczy którzy potrafią tylko odcinać kupony. Tylko kto ma budowć? Łysy ? może nasz jakże hojny właściciel ? Jeżeli Cupiał kocha Wisłę tak jak to ogłaszał to albo niech sprzeda ten klub albo niech odkręci kurek bo inaczej swój ukochany klub skazuje na kilkuletni marazm w Polskiej lidze. Boli serce jak się na to patrzy...Chciało by się coś zrobić tylko zwykły szary kibic ma związane ręce. ![]()
HONDA - THE WAY OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Jakaś akcja przy okazji środy obok Galerii Krk?
Może pokażmy grajkom, że przegieli pałę. Między 15-16 mają być. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Wy... po sezonie: Jaliensa, Lameya, Nuneza, Bunoze, Kirma, Bitona,Diaza,Chaveza i Meliksona. Sprowadzić za nich sensownych zawodników, najlepiej większość Polaków to może coś z tego będzie.
![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
W*....iają mnie takie posty bo albo jesteście ślepi albo naiwni albo macie po 11 lat... ![]()
HONDA - THE WAY OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie pierd.. mi tu o naiwności i 11 latach bo pewnie masz mniej meczów na Wiśle niż ja wyjazdów...
Ostatnio edytowane przez John1906 : 26.03.2012 o godz. 19:44.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ty zdajesz sobie sprawę z tego ile Korona, Śląsk czy Ruch się zgrywały żeby jako taki poziom osiągnąć? Dasz tyle czasu Wisełce czy po 3 kolejkach będziesz patrzył w tabelę i nowe mądrości smarował na forum? Sam się ośmieszasz, bo w Wiśle nikt nie będzie czekał 2-3 sezony aż skrystalizuje się drużyna, która powalczy o el LE.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Są zdolni Polacy szczególnie w 3ciej, 4tej lidze wiek 17-20 lat którzy często kończą kariery bo nie mają obrotnych menedżerów, brak im perspektyw rozwoju lub nie chcą kopać sie za ~ 700zł
Tylko trzeba ich wyszukiwać przez własny scouting, a nie wierzyć menedzerom którzy swój szrot forują do klubów. Najgorsze gówno to mloda ekstraklasa gdzie często grają ludzie po znajomości bez talentu, w większości prezentujący poziom A klasy.
Ostatnio edytowane przez tofik : 26.03.2012 o godz. 19:54.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pewnie lepiej zrobić drużynę na 1 sezon, a później wygląda to tak jak teraz...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Szczerze to mam nadzieję, że w tym roku taka katastrofa jak miejsce w okolicach 10 otworzy oczy niektórym osobom w klubie. Że bez nakładu pieniędzy czeka nas powolna agonia, że to nie tylko i wyłącznie trenerzy są winni, że jak ktoś ładnie napisał: jesteśmy kolosem na pajęczych nóżkach. Może jakiś list by pomógł? No nie wiem, nie mnie zaczynać takie akcje, ale coś trzeba robić.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@John1906
Jakie osiągnięcia mają w ostatnich 10 latach wymienione przez ciebie drużyny? Po sezonie zostanąrozkupione i zabawę zaczną od początku no może poza Śląskiem. Ponawiam pytanie dasz Wiśle 3 lata na budowanie drużyny z Polaków z okręgówki, bo na ekstraklasowych po 1 mln euro Wisły w obecnej sytuacji nie stać. |
|
|
|
Lokalny Patriota
Offline |
|
|
Wiem, że to co piszesz ma sens ale tak szczerze, wierzysz w to, że w bądź co bądź czołowym klubie T-Mobile Ekstraklasy nagle pozbędziemy się presji wyników ze strony kibiców, mediów, środowiska całego, etc. i nagle Wisła odpuści 2-3 lata by coś zbudować płacąc za to miejscami w okolicach 8-12 miejsca? No właśnie.
Wiśle potrzeba grajków od razu podnoszących poziom drużyny i wizja Stana teoretycznie miała szansę powodzenia, bo na papierze Iliev, Jovanović, Jaliens, Melikson, Biton czy Genkov to na prawdę bardzo dobrzy piłkarze. Nie dało się przewidzieć, że praktycznie po odpadnięciu z eliminacji Ligi Mistrzów ta drużyna zacznie się staczać na samo dno. Trzeba mieć nadzieję, że psim swędem wejdzie Wisła do finału Puchar Polski i ugra miejsce w pucharach, oby! ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Kirm udowodnił tylko to o czym po cichu było wiadomo juz dawno . To zwykły kopacz nie przywiazany w jakikolwiek sposob z klubem . Wrecz gra tutaj prawie jak za karę . Co więcej - życze mu kolejnych takich wypowiedzi . Im szybciej stąd wyleci tym lepiej dla Wisły .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
A takie krótkowzroczne myślenie "byle do pucharów" co nam daje ?
Wystąpimy w eliminacjach LE i co dalej ? NA rundach eliminacyjnych się nie dorobimy, a przy takiej dennej grze, zapowiedziach oszczędności prędzej będzie kolejna kompromitacja niż zwycięstwo. Później znowu opłakiwanie "Europy" i straty punktów w lidze ? rozczarowane bandy obcokrajowców bez motywacji do kopania w Bełchatowie i Chorzowie? Ile lat jeszcze ? Cupiał musi dojrzeć mentalnie i zmienić politykę klubu albo przekazać klub w poważne ręce jeśli mu zależy cokolwiek na Wiśle![]()
.
. |
|
|
|
Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
|
|