The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rozan
Senior Member

Od: 06.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.03.2012, 18:46
Tak, bramki są już na: http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/0,91670.html
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.03.2012, 18:46
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Można już gdzieś obejrzeć bramki?
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/0,0.html
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 17.03.2012, 18:52
Zohan napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem potrzebny jest Małecki, choćby właśnie w takich chwilach, gdy nie ma połowy zespołu, bo mają kontuzję. Jest zdrowy Mały, który by (myślę) coś pokazał i grę pociągnął do przodu, ale nie, on ma karę. Mamy dwóch skrzydłowych: Kirma, który ostatnio gra bardzo słabo (dzisiaj było już dobrze) i Ilieva, który ma słabą kondychę, słabo strzela ale przeważnie robi magię i ciągnie grę (dzisiaj grał do dupy). Nie mają z kim się "bić" o miejsce w składzie i to nie wychodzi na dobre (tak było z Jaliensem za Maaskanta). Melikson, Guła to nie skrzydłowi, oni powinni grać na środku. Potrzebujemy Małeckiego!
Nie rozumiesz, do ....y nędzy, że zasłużył swoim zachowaniem na karę i nie widzę powodu dla, którego Wisła miałaby mu ją skrócić. Za niesubordynację powinni mu w.......ić jeszcze konkretną karę finansową.
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 17.03.2012, 18:55
Moim zdaniem potrzebny jest Małecki, choćby właśnie w takich chwilach, gdy nie ma połowy zespołu, bo mają kontuzję. Jest zdrowy Mały, który by (myślę) coś pokazał i grę pociągnął do przodu, ale nie, on ma karę. Mamy dwóch skrzydłowych: Kirma, który ostatnio gra bardzo słabo (dzisiaj było już dobrze) i Ilieva, który ma słabą kondychę, słabo strzela ale przeważnie robi magię i ciągnie grę (dzisiaj grał do dupy). Nie mają z kim się "bić" o miejsce w składzie i to nie wychodzi na dobre (tak było z Jaliensem za Maaskanta). Melikson, Guła to nie skrzydłowi, oni powinni grać na środku. Potrzebujemy Małeckiego!
Ta, pociągnąłby... dwa razy nie udałby mu się drybling, to od razu machanie łapkami, pretensje do Kirma/Bitona/Genkova/Jirsaka/Nuneza (niepotrzebne skreślić). Wolę wypróbować w ofensywie Szewczyka czy Karłowicza, a nie wiecznie obrażonego Patryka... NIE potrzebujemy Małeckiego!
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
iwan149
Member

Od: 05.2009

Stary 17.03.2012, 19:12
Mecz meczem, ale to co się dzieje u nas w zespole jest nie do pojęcia. Jesteśmy liderem wśród całej ligi pod względem kontuzji. Nie rozumie jak można mieć takiego pecha, że co mecz to kolejni piłkarze są kontuzjowani
i wypadają z gry, a Ci co się leczą ciągle nie dochodzą do zdrowia. Nie wiem czy to jest kwestia jakiegoś wyjątkowego pecha w tym sezonie, czy przygotowań i treningów drużyny. Już od rundy jesiennej aż do dnia dzisiejszego to się za nami ciągnie, żaden inny zespół nie ma tylu kontuzjowanych graczy co my. Byle dostać się jakoś do pucharów i wierze, że w przyszłych rozgrywkach karta się odwróci i nasz trener będzie miał do dyspozycji najlepszych zawodników.
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 17.03.2012, 19:15

Co do akcji, w której straciliśmy pierwszą bramkę to duże zjebki też dla Jaliensa. Piłka leciała mu koło nogi, wystarczyło troszeczkę wystawić tą nogę, a strzał byłby zablokowany. Katastrofa. Przecież nie był on tak już wyciągnięty, żeby nie mógł tej nogi wyciągnąć. On sobie tam szedł.
Mam wrazenie, ze Malecki niektorych tutaj oplaca by stali po jego stronie...

W normalnie funkcjonujacym klubie po takiej ilosci wybrykow Malecki bylby juz dawno WYPIIERDOLONY z klubu. A gdyby trafil na zyczliwe szefostwo to moze pozwolonoby mu kopac w druzynie rezerw. Niemniej, dla pierwszej druzyny bylby skreslony i nikt by w klubie na niego nie liczyl.
Problem Wisly z Maleckim jest taki, ze jest to jej czolowa postac na ktorej mozna jeszcze cos zarobic i chyba tylko ten fakt sprawia, ze Malecki wciaz jest w Wisle. Jednak widze, ze skala problemu jaki sprawia ten zawodnik sprawia, ze Cupial juz nie bardzo liczy na jakies wielkie pieniadze z transferu Maleckiego i jest gotow go sprzedac za znacznie mniej.
I na to licze, ze w koncu znajdzie sie frajer, ktory go kupi i gowniarstwo sie skonczy.

Co Malecki by dzis w Belchatowie zrobil? To jest jakis nasz bohater czy lider? A moze zbawiciel? Byloby tradycyjnie. Druzynie by nie szlo to showman Malecki holowalby pilke i krecil te swoje koleczka, wypierdalalby pilke z 30 metrow w trybuny i darlby ryja na wszystkich dookola.

Dzisiejszy mecz pokazal jakie Wisla ma alternatywy w skladzie. Nie ma Meliksona to gra pozorant Gargula. Nie ma podstarzalego Ilieva to gra Kirm (dzis odziwo niezle) albo kaleka Paljic. Nie ma surowego technicznie Wilka czy podstarzalego Sobolewskiego to mamy glupka Nuneza czy stopera na defensywnym. Nie a Pareiki to jest Milan Galareta Jovanic w bramce.
Nasze zaplecze, lawka to jest dramat. Takie sa skutki polityki transferowej.
I patrzac na to jak Cupial wyciska ostatnie grosze ze skladu Wisly to mam wrazenie, ze nawet jakby Wisla przeszla APOEL i zagrala w LM to cala kasa z LM poszlaby do Cupiala, do tego ktos by w zimie z Wisly odszedl po wypromowaniu sie w LM (np. Melikson) i kasa z transferu tez poszlaby do kieszeni Cupiala.
Cupial juz od jakiegos czasu jasno okresla dokad zmierza Wisla a bajki wczesniej Basalaja czy teraz Bednarza o silnej Wisle i LM to zwyczajne mydlenie oczu.

Przyznawyczajajmy sie do takiej Wisly i takich meczow jak ten w Belchatowie bo bedzie ich juz tylko coraz wiecej chyba, ze znajdzie sie ktos z gruba forsa kto wykupi od Cupiala zabawke jaka jest Wisla i sprobuje zbudowac tu cos profesjonalnego nie opartego na patologii i amatorszczyznie.
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 17.03.2012, 19:25
Oglądnąłem bramkę Chaveza - nie ma mowy o spalonym! Nawet Diaz nie jest na spalonym w momencie podania
Tutaj proszę screen, jakość co prawda fatalna, ale mimo wszystko widać wszystko co potrzeba. Chavez zaznaczony w kółku:
http://oi39.tinypic.com/23suss3.jpg
Odpowiedz cytując
Boruc
Member

Od: 12.2011

Stary 17.03.2012, 19:26
Na pewno dziś zabrakło tej zadziorności i zaangażowania, które Wisła pokazała w Gdańsku, czy też w meczach z Lechem.
Pierwsza bramka zawalona przez Chaveza, ale też przez starego ,,samo się obroni" Jaliensa. Jak już miał kilka dobrych meczów, to znów wrócił stary Q, który nie zrobi wślizgu, bo przecież wystarczy że zagrał kilka meczów w reprezentacji Holandii. Mam nadzieję, że od przyszłego sezonu w środku defensywy trener postawi na parę być może na lata: Czekaj - Bunoza. Zespół zdecydowanie trzeba odmłodzić i trzeba zacząć od tyłów. Tym bardziej mi z tego powodu żal odpuszczenia Maków, którzy (dziś Mateusz) pokazują wielki potencjał.
Najeżdżanie na naszych zawodników (szczególnie obcokrajowców), że mają w dupie ten klub, jest w stosunku do niektórych z nich niesprawiedliwe. Tacy zawodnicy jak Pareiko, Jovanovic, Diaz, Wilk, czy nawet Kirm walczą w każdym meczu na 100%.
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 17.03.2012, 19:28
arrosmay napisał(a):Wyświetl post

Piłeś - nie maluj linii
Odpowiedz cytując
GonzoNS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 17.03.2012, 19:37
Boruc napisał(a):Wyświetl post
Na pewno dziś zabrakło tej zadziorności i zaangażowania, które Wisła pokazała w Gdańsku, czy też w meczach z Lechem.
Pierwsza bramka zawalona przez Chaveza, ale też przez starego ,,samo się obroni" Jaliensa. Jak już miał kilka dobrych meczów, to znów wrócił stary Q, który nie zrobi wślizgu, bo przecież wystarczy że zagrał kilka meczów w reprezentacji Holandii. Mam nadzieję, że od przyszłego sezonu w środku defensywy trener postawi na parę być może na lata: Czekaj - Bunoza. Zespół zdecydowanie trzeba odmłodzić i trzeba zacząć od tyłów. Tym bardziej mi z tego powodu żal odpuszczenia Maków, którzy (dziś Mateusz) pokazują wielki potencjał.
Najeżdżanie na naszych zawodników (szczególnie obcokrajowców), że mają w dupie ten klub, jest w stosunku do niektórych z nich niesprawiedliwe. Tacy zawodnicy jak Pareiko, Jovanovic, Diaz, Wilk, czy nawet Kirm walczą w każdym meczu na 100%.

Czekaj swoją szansę na początku tej rundy dostał, Bunoza też jest taki super stoper że tylko czekać aż ten duet "wygra" nam wiele meczy.
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 17.03.2012, 19:53
Boruc napisał(a):Wyświetl post
Sorry, ale piszesz jak Boruc.............
Popatrzmy bez emocji...60% podstawowego składu poza grą...przegrywamy 0-2....nie wygrywamy przez.....no właśnie........
Nie pamiętam, kiedy ostatnio przy 0-2 wierzyłem, że damy radę ......Odwalcie sie od Probierza
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 17.03.2012, 19:55
River napisał(a):Wyświetl post

Piłeś - nie maluj linii
Mniejsza o to, linia wyszła trochę prowizorycznie, ale spalonego nie było, to widać xD
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.03.2012, 20:05
A Amika wpierd.l w Bialymstoku
,
Odpowiedz cytując
krzywy
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 17.03.2012, 20:19
tu niepotrzebny jest Małecki jak niektórzy sugerują tylko nowy właściciel, który ma równo pod kopułą. Wiele zawdzięczamy panu Cupiałowi ale niestety zmarnował te kilkanaście lat a mogliśmy być zupełnie w innym miejscu...
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 17.03.2012, 20:24
krzywy napisał(a):Wyświetl post
tu niepotrzebny jest Małecki jak niektórzy sugerują tylko nowy właściciel, który ma równo pod kopułą. Wiele zawdzięczamy panu Cupiałowi ale niestety zmarnował te kilkanaście lat a mogliśmy być zupełnie w innym miejscu...
Wskaż konkretne nazwisko kto mógłby przejąć Wisłę od Cupiała i prowadzić ją na co najmniej takim poziomie jak obecny właściciel przez ostatnie 14 lat.
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 17.03.2012, 20:27
To nie Cupiał zawalił tylko ci, którzy rządzili za jego pieniądze
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 17.03.2012, 20:29
gdybysm wygrali weekend był by zajebisty a tak trzeba się cieszyć z naszego remisu i z tego że amica dostała w........ gdybyśmy dzisiaj wygrali myślę że wrócilibyśmy do walki o mistrza. legia jest słaba i jeszcze punkty pogubi ale niestety my robimy to samo. wygląda to tak jak byśmy tego mistrzostwa nie chcieli. od początku tej rundy wszystko układa się pod nas a my nie umiemy tego wykorzystać. trzeba walczyć o puchary
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 17.03.2012, 20:31
FraMat napisał(a):Wyświetl post
ten międzynarodowy szrot pod wodzą Maaskanta i Moskala grał bardzo dobrą piłkę, natomiast miał po prostu wiele pecha przegywając po przypadkowych bramkach przeciwnika.

Elefant napisał(a):Wyświetl post
Dobrze,że mieliśmy na boisku jedenastu obcokrajowców. Przynajmniej przypomnieli sobie o jakiś resztkach profesjonalizmu. Zaoszczędzono nam machania rękami, bezsensownych rajdów i opieprzania innych po własnym nieprawidłowym zagraniu.
Wolałem machanie rękoma, bezsensowne rajdy i opieprzanie innych przez Brożków, Małeckiego, Błaszcza, Baszcza, Głowę, Sobola i walkę o mistrzostwo kraju, zamiast "profesjonalizmu" tej przepłaconej zbieraniny z całego świata dzięki której już nie liczymy się w walce o MP, by nie powiedzieć o puchary.

Elefant napisał(a):Wyświetl post
Mecz dwóch średniaków ligowych - tabela nie kłamie.
Bolesna prawda, ale prawda.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 17.03.2012, 20:35
Kandzior napisał(a):Wyświetl post
Wskaż konkretne nazwisko kto mógłby przejąć Wisłę od Cupiała i prowadzić ją na co najmniej takim poziomie jak obecny właściciel przez ostatnie 14 lat.
Cupiał nie szuka kupca na klub, więc nie ma takiego nazwiska. Inwestor sam nie przyjdzie, tym bardziej nie będzie się pakował komuś z butami jeśli Cupiał nie jest zainteresowany sprzedażą.
..
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Stary 17.03.2012, 20:45
tofik napisał(a):Wyświetl post
Cupiał nie szuka kupca na klub, więc nie ma takiego nazwiska. Inwestor sam nie przyjdzie, tym bardziej nie będzie się pakował komuś z butami jeśli Cupiał nie jest zainteresowany sprzedażą.
No jeśli kolega wyżej pisze, że Wisła marnuje się z Cupiałem to może ma dla forumowiczów jakieś personalne propozycje, może wie coś więcej od nas nt. zmiany właściciela.
Odpowiedz cytując
krzywy
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 17.03.2012, 20:53
nie znam żadnych nazwisk potencjalnego następcy pana Cupiała ale wiem że z Nim już nic nie osiągniemy. Trzeba wykorzystać Naszą obecną markę i wyhaczyć jakiegoś dętego frajera bo za kilka lat nazwa Wisła zginie w gąszczu t-mobilowych średniaków
Ostatnio edytowane przez krzywy : 17.03.2012 o godz. 20:55.
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
mihaq
Member

Od: 11.2011

Stary 17.03.2012, 21:09
arrosmay napisał(a):Wyświetl post
Oglądnąłem bramkę Chaveza - nie ma mowy o spalonym! Nawet Diaz nie jest na spalonym w momencie podania
Tutaj proszę screen, jakość co prawda fatalna, ale mimo wszystko widać wszystko co potrzeba. Chavez zaznaczony w kółku:
Już abstrahując od zupełnie nie pasującej do tej perspektywy linii, to da się zauważyć, że Diaz zasłonił liniowemu tego obrońce Bełchatowa, który wyznaczał linie spalonego. Stąd, nie widząc co się dzieje na drugim planie zdecydował, że Chavez jest na spalonym. Oczywiście nieprawidłowa decyzja sędziego.

A co do nieuznanej bramki Genkova, no to niestety tak to już jest, że obrońcy są już nauczeni, że wystarczy sie przewrócić przy byle jakim kontakcie we własnym polu karnym i 90% że będzie faul. Jedna z patologii współczesnego sędziowania.
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Stary 17.03.2012, 21:14
krzywy napisał(a):Wyświetl post
nie znam żadnych nazwisk potencjalnego następcy pana Cupiała ale wiem że z Nim już nic nie osiągniemy. Trzeba wykorzystać Naszą obecną markę i wyhaczyć jakiegoś dętego frajera bo za kilka lat nazwa Wisła zginie w gąszczu t-mobilowych średniaków
Prawdą jest, że żeby teraz coś osiągnąć nawet w tej lidze to trzeba dawać kasę w przypadku właściciela i to trzeba głośno mówić. Problem jest tu, że rok w rok jest ten sam scenariusz w naszym klubie, prawdziwych wzmocnień praktycznie jak na lekarstwo, a jeśli walczymy o mistrza co rok to automatycznie wymagania względem piłkarzy są o wiele większe niż w przeciętnym ligowcu i progresu nie w ogóle przez to nawet w postaci awansu do LM.

Dziś brakło trzeciej bramki do wygranej, szkoda, że 0:2 dopiero nas przebudziło.
Ostatnio edytowane przez Kandzior : 17.03.2012 o godz. 21:17.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 17.03.2012, 21:16
Szkoda wyniku.

Gra wyglądała tak jak myślałem - walka. Niestety 1 błąd Chaveza i Jaliensa w obronie, + niewykorzystane nasze sytuacje w I połowie (Garguła, Paljić) i gonienie wyniku. Tutaj przynajmniej walczyli do końca. I gdyby nie źle nastawiony sędzia to wygralibyśmy tą kopaninę. W każdym razie odrobienie 2 bramek - coś nieosiągalnego za późnego Maaskanta czy też Moskala. Za to trzeba pochwalić naszych piłkarzy. Szkoda ze tak nie grali w derbach.... przynajmniej byłby remis a nie porażka.

Cóż - teraz ważny mecz z Lechem w PP.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.03.2012, 21:20

Probierz to dyletant i bufon nie mający pojęcia o piłce.
No, ale za to świetnie motywuje. To, że nowoczesna piłka to dla niego czarna magia nie ma znaczenia
Buahaha, Ty oczywiscie mowisz to na podstawie obserwacji wszystkich treningow pod wodzą Maaskanta
i teraz Probierza.
Maaskant to też jest mega bufon więc widzisz niewiele się różnią

ten międzynarodowy szrot pod wodzą Maaskanta i Moskala grał bardzo dobrą piłkę, natomiast miał po prostu wiele pecha przegywając po przypadkowych bramkach przeciwnika.
Jak na razie to za Probierza cofamy się w konstruowaniu nowoczesnej gry i to o lata
Obejrzyj sobie jeszcze raz jeśli zdzierżysz jesienne mecze z Litexem (na wyjezdzie), Zaglebiem, Jagą czy ŁKS-em - nasi przeciwnicy mieli wielkiego pecha przegrywając po przypadkowych bramkach Wisly.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 17.03.2012, 21:24
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
Wolałem machanie rękoma, bezsensowne rajdy i opieprzanie innych przez Brożków, Małeckiego, Błaszcza, Baszcza, Głowę, Sobola i walkę o mistrzostwo kraju, zamiast "profesjonalizmu" tej przepłaconej zbieraniny z całego świata dzięki której już nie liczymy się w walce o MP, by nie powiedzieć o puchary.
A Ja tam wolę LE i grę wiosna w pucharach niż jak za czasów Brożków kompromitacje z Levadia i Krabachem.
Wole też mieć w zespole Błaszczykowskiego niż go nie mieć, rzecz w tym że na takiego zawodnika dziś nas nie stać, a pojawienie się jego w Wiśle to prezent od Brzęczka, ot zrządzenie losu, na kolejne bym nie liczył. Aktualnego więc Błaszcza sprowadzić nie możemy, ale skauting, szkolenie młodzieży , a tak to robić trzeba...

Jeśli mamy sie rozwijać to dzięki Pareice, Meliksonowi i Genkowowi, czy Bitonowi, choć pewnie też dzięki Czarkowi Wilkowi, ale nie dzięki ... Łobodzińskiemu, Jopowi, czy Matusiakowi. Jakościowe dobre transfery z zachodu i opcja prozachodnia, jedynie uzupełniona piłkarzami rodzimymi to jedyna droga rozwoju dla Wisły, pytanie tylko czy do niej wrócimy.

PS. No a kiedyś może jak urośniemy w siłę to stać nas będzie na sprowadzanie najlepszych polskich piłkarzy do Wisły, ale to przyszłość niezbyt bliska.
Ostatnio edytowane przez milosz : 17.03.2012 o godz. 21:45.
Odpowiedz cytując
ślimak
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 17.03.2012, 21:55
Jak na razie to za Probierza cofamy się w konstruowaniu nowoczesnej gry i to o lata
to prowokacja, prawda?
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.03.2012, 22:05
ślimak napisał(a):Wyświetl post
to prowokacja, prawda?
Nie.
Ale nie podejmę się wyjaśniania. Czyniłem to już wielokrotnie (szukać w archiwum) i nic nie poradzę na ślepotę niektórych (a raczej większości) kibiców.
Podobnie broniłem Petrescu gdy 90% tego forum jechało po nim jak po burej suce i chciało zwolnienia a potem cieszyło sie, gdy go wylano.
Teraz 90% z nich chciałoby Rumuna w Krakowie.
Za późno.
Nie porównuję w tym miejscu Petrescu z Maaskantem. Każdy z nich miał inną wizję Wisły.
Ale miał i wiedział co robi i wiedział, że trzeba na efekty poczekać.
I że z polskiego, leniwego g... nic się nie ukręci.

Pod wodzą dyletanta Probierza i innych produktów PMŚ nie ma wizji, chyba że wizja szybkich pieniędzy od wujka Cupiała.
Nadal pozostaję w żałobnych barwach w awatarze i w podpisie.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
ślimak
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 17.03.2012, 22:27
Nie.
Ale nie podejmę się wyjaśniania. Czyniłem to już wielokrotnie (szukać w archiwum) i nic nie poradzę na ślepotę niektórych (a raczej większości) kibiców.
Podobnie broniłem Petrescu gdy 90% tego forum jechało po nim jak po burej suce i chciało zwolnienia a potem cieszyło sie, gdy go wylano.
Teraz 90% z nich chciałoby Rumuna w Krakowie.
Za późno.
Nie porównuję w tym miejscu Petrescu z Maaskantem. Każdy z nich miał inną wizję Wisły.
Ale miał i wiedział co robi i wiedział, że trzeba na efekty poczekać.
I że z polskiego, leniwego g... nic się nie ukręci.

Pod wodzą dyletanta Probierza i innych produktów PMŚ nie ma wizji, chyba że wizja szybkich pieniędzy od wujka Cupiała.
Nadal pozostaję w żałobnych barwach w awatarze i w podpisie.
Może Maaskant miał wizję Wisły. Tak mówił, twierdząc, że będzie ją wpajał zawodnikom do momentu, w którym oni to skumają i zaczną grać piękną europejską piłkę. Nie zdążyli zrozumieć. I nic nie zwiastowało tego, że to pojmą. Większości meczy pod wodzą Maaskanta jesienią nie dało się oglądać. 'To nic ze pół drużyny gra chujnie, poczekam ze zmianami do 80 min, wszak jest 0-0'.

A co do ukręcenia czegokolwiek z g... to każde g... jest takie samo. Czy z Bałkanów, Ameryki Środkowej czy Południowej.

OK, może Probierz jest bufonem, dyletantem etc. Ale jakos jednak piłka jest 4 razy w siatce rywali w meczu wyjazdowym.
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
Odpowiedz cytując
Devonisch
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.03.2012, 22:30
FraMat ja rozumiem, że masz rozwolnienie na każdego innego niż Petrescu ale no k...a mać. Dajmy Probierzowi czas. Vide Fornalik w Ruchu...... Sezon stracony - walczymy tylko o PP, żeby chłopaki grały w Pucharach a nie w sparingach...
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów