|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Liczy się tylko tu i teraz. Gdyby przez ostatnie 10 lat naszej niepodważalnej dominacji byłyby jakiekolwiek inwestycje, dziś nie musielibyśmy się przejmować miejscem w tabeli. To byłaby dominacja na dziesięciolecia. Moglibyśmy spokojnie grać w Bundeslidze, bo mecze w ekstraklasie kończyłyby się co najmniej 5 bramkowym bagażem. A co mamy? Gówno mamy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Niestety u Cupiała zawsze najwięcej mają do powiedzenia ludzie typu Kapki, którzy w obawie o własną pozycję będą usuwali z klubu wszelkich profesjonalistów, obcokrajowców, czy zachodnie podejście do futbolu - w którym po prostu nie ma dla nich miejsca. Polscy trenerzy, działacze i zawodnicy nie dadzą się tak łatwo wyrugować z dobrze płatnych posad. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
jakie szkółki jakie szkóki? niech zbudują 2 boiska treningowe dla pierwszego zespolu
|
|
|
|
Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
To bledne myslenie. Jestem przekonany ze przychodzac do Wisly Stan mial zapewnienie ze bedzie mial szanse pokazac na co go stac. Ze bedzie mogl uruchomic swoje kontakty, znajomosci i pokazac jak dobrym jest negocjatorem. Bez watpienie wracajac z Azji Stan planowal osiagnac sukcesy w Wisle i tym samym zasluzyc sobie na angaz w wiele bogatszym klubie. A tu co? ... funduszy na transfery brak, w tym okienku nawet za doarmo szukac mu nie bylo dane ... atmosfera w prasie i wsrod kibicow co do jego osoby robi sie nie ciekawa. I wy myslicie ze Valckx siedzi sobie za biurkiem i sprawdza stan konta z usmiechem na twarzy |
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Jest profesjonalistą, który pracuje za pieniądze. I tyle, żaden zarzut. Dopóki dostaje kasę, to żadna krzywda mu się nie dzieje. Co najwyżej właściciel wykazuje się głupotą, nie wykorzystując potencjału swojego dyrektora, ale to już jego problem...
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Gdy nie ma i nie będzie żadnej kasy na WZMOCNIENiA to po co ten cały lament?
Jeśli nawet Stan zostanie, czy zastąpi go Bednarz lub ktokolwiek inny to i tak efekt końcowy będzie podobny. Tak trudno to zrozumieć? |
|
|
|
Guest
|
|
Ostatnio edytowane przez westersyl : 08.03.2012 o godz. 18:59.
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Podobno w ramach wzmocnień ma odejść Melikson. Super. To 10. zawodnik jaki mam odejśc po tym sezonie. Ale xuj-przyjdzie 11 nowych i wygramy LE, Superpuchar, MP i dożywtoni kupon totolotka z 6eścioma trafnie skreślonymi liczbami
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wisła nie ma kasy nawet na prąd a wy tu o wzmocnieniach , właśnie Cupiał wdraza plan oszczednosciowy , pozbywa sie Stana , zatrudnia Bednarza , nie wiem tylko co sie dzieje z kasa za transfery , Canal Plus , Mistrza eliminacje LM i LE , co ten Basałaj robi z tą kasą to nie mam zielonego pojęcia .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...akow,id,t.html A co do reszty to dość wysokie kontrakty z czegoś trzeba zawodnikom wypłacać. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
WSzystkie pieniądze czy tylko 700 tys euro bo to jest różnica . Zeby nie mieć 25 tys na prąd to juz jest smiech .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Chyba sobie nie zdajesz sprawy ,że w spółkach opóźnianie do maksimum płatności to jest bardzo często stosowane i to niezależnie czy ma się środki do uregulowania płatności czy też nie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Ten plan oszczędnościowy jest systematycznie wdrażany od 2004 roku. Z Cupiałem umówmy się niczego więcej niż do tej pory nie osiągniemy a bliżej nam do punktu wyjścia, w którym znajdowaliśmy się przed przejęciem Wisły przez Telefonikę - dług względem której jest nieporównywalnie większy niż był w 1997 roku.
Nie wybudowaliśmy choćby jednego boiska treningowego z prawdziwego zdarzenia za czasów Cupiała co świadczy jednoznacznie o podejściu "podobno" kibica Wisły do klubu ba z punktu widzenia biznesowego na przestrzeni lat odpowiedzialnych i przemyślanych posunięć właściciela z Myślenic było jak na lekarstwo. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Może u was w spółkach sa przeciągane u mnie nie , pozatym z dobrych zródeł wiem ze piatkowy mecz był zagrożony gdyż ZE dał ultimatum ze jak kasa nie wpłynie do dzisiaj to wyłacza prad , wiec chyba było grubo po terminie skoro chcieli juz odcinać dostawy pradu .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Odnośnie eksploatacji stadionu przez Wisłę to niestety ale zbyt optymistyczne założenia przyjęte w budżecie przez podobno "fachowca" Bogdana Basałaja okazały się bez pokrycia w realiach. W obecnych ramach prawnych i finansowych Wisły nie stać na taki stadion jeżeli jeszcze do tego dołożymy nędze na boisku serwowaną przez piłkarzy.
Tych zresztą pseudo-fachowców przez te lata przewinęło się całe mnóstwo także nie powinien dziwić ewentualny powrót do niej Pana Jacka Bednarza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Jeśli już nie płacimy za prąd bo nie ma kasy to nic dziwnego że Stana zaraz pożegnamy. Piszę jeśli, znaczyłoby to że z nami jest gorzej niż myśleliśmy i być może dlatego zabawa w drugi Apoel poszła się jebać po 1 sezonie. Nie znam sytuacji finansowej klubu więc są to moje spekulacje, ale może kalkulowano że zabawa z wypożyczeniami i wysokimi kontraktami ma sens kiedy awansujemy do LM. Nie awansowaliśmy, ba nawet może nas nie być w pucharach w następnym sezonie, więc Cupiał (a takim idiotą już chyba nie jest) - wolał wrócić do punktu wyjścia niż stawiać va banque los klubu? Sam nie che dopłacać do Wisły z swoich prywatnych pieniędzy. Tele-Fonika ma zyski ale i olbrzymie długi wobec banków, więc nie da kasy na Wisłę. I sytuacja jest patowa. Może za zmianą koncepcji Cupiała stoi "zdrowy rozsądek" i niechęć do ryzyka?
Tak naprawdę może jest tak że z tych mitycznych 3 mln euro za LE - 700 tysięcy bierze Mandziara. 1,5 mln premie dla piłkarzy za awans, 2 mln za ich pensje itd - i zarobek może być żaden, a za prąd trzeba płacić? Zwłaszcza że długi ciągną się za nami od lat. Nie bronie irracjonalnej decyzji Cupiała, po prostu staram się zrozumieć czy były jakieś przesłanki (jeśli to prawda) żeby zrezygnować z już obranego kursu, czy jak ktoś sugerował - spisek zawistnych doradców Cupiała. Ja nie wiem, ale mam nadzieję ze z nami nie jest tak źle. BTW Podobno Chicago Bulls w czasach swojej świetności zaczęło dopiero sporo zarabiać jak skończyła się era Jordana (grali wtedy przeciętnie) ale nie musieli płacić olbrzymich kontraktów. (Nie wiem czy to prawda - tak gdzieś słyszałem) ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A co mają założenia sezonowe Basałaja do tego ,że to miasto jest winne zbudowania stadionu ze zbyt dużą ilością miejsc w stosunku do realnych potrzeb(na fali hurraoptymizmu pt. Euro) a dodatkowo jest tyle zbędnej przestrzeni pod trybunami ,którą trzeba grzać a przez jej głupie rozplanowanie trudno ją wykorzystać? Klub się niestety musiał dostosować do warunków postawionych przez miasto Za budowę stadionu i jego projekt po przejęciu od Wisły odpowiadało miasto,już nie Wisła , stadion jest miejski , Wisła jest najemcą Więc skończ już tą tanią demagogię
Ostatnio edytowane przez allon : 09.03.2012 o godz. 02:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Cytat:
Wisla dostala szanse od losu (tak jak kilka innych klubow) i to tylko od niej zalezy czy ja wykorzysta. Jak jej nie wykorzysta, to z pewnoscia nie bedzie to wina miasta... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zgodzę się z Tobą ,że dostała dużą szansę ,ale nim tego giganta w porównaniu do poprzedniego stadionu przetrawi(dostosuje do swoich potrzeb , zbuduje bazę gastronomiczną , strefy VIP, przyciągnie na stałe więcej kibiców itd) minie o wiele więcej czasu i na to też są potrzebne dużo większe środki finansowe.
Nie mniej jednak zarzutu o zbyt dużą źle rozplanowaną powierzchnię budynku nie cofnę , i to jest zarzut wobec miasta i głównie Ś.P. projektanta stadionu
Ostatnio edytowane przez allon : 09.03.2012 o godz. 02:27.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
Najśmieszniejsze jest to że znależli się debile co myśleli o tym by stadion stał się areną euro2012. ![]() Trzeba mieć tylko nadzieję że za kilkanaście lat może wydarzy się to co w Turynie. |
|
|
|
Guest
|
|
Jak będzie skład, wyniki i widowiska jak za Smudy1 czy Kasperczaka1 to 20tys z palcem w ... na każdym meczu, a na derbach, Legii, Amice i meczach z czubem komplet. Wtedy zadaniem marketingu będzie podciągnąć w/w 20 tys do 25-28. Nie ma gry to... co widać na załączonym obrazku. Kiełbasa itp. to istotna, ale drugorzędna sprawa. |
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Myślę sobie, że Stana to by trzeba chyba do kaloryfera przywiązać, żeby został u nas dłużej niż do końca starego kontraktu. Niestety.
Masz na myśli degradację cracovii za korupcję? no, daj Boże, tylko ja bym chciał już! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Jeżeli prawdą okazałoby się, że Małeckiego weźmie ktokolwiek z ligi angielskiej, to jest szansa na zysk w postci -1 do 1,5 mln euro z tej transakcji. Jestem przekonany, że Valcx z tą kwotą zrobiłby więcej pożytku niż Jacek Bednarz. ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Do wszystkich dziamolących co to w Wisle gra Polakow jak na lekarstwo-powinniscie chciec jak najszybciej zmiany.Wlasnie w pamietnym roku 2008 roku gdy przyszedl Skorza i Wisla wzmocniona Polakami(Boguski, Kosowski,Niedzielan,Cwielong dwoch ostatnich wprawdzie odegralo mniejsza role) rozwalcowywala kolejnych rywali.
Praca Stana jednak na duzy plus wreszcie po dlugim czasie zagralismy na wiosne w pucharach.Ci co z kolei psiocza na niego niech wezma pod uwage ze pieniedzy ma malo na transfery wiecej na plus niz na minus na plus:Biton, Melikson, Pareiko oraz Genkov i Chavez na minus to z pewnoscia Paljic Branco Powinny wrocic przepisy z mojego dziecinstwa- na placu moze bgrac 5ciu najwyzej stranierich...Wiadomo ze bedziemy sie identyfikowac z Maleckim badz Wilkiem a nie z Meliksonem czy Bitonem( to wciaz najemnicy mimo tego ze b. dobrzy) |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Dajcie spokój. Stadion na 33 tys. jest dla nas optymalny.
Przy sensownych działaniach marketingowych i PR-owych nawet teraz, kiedy gra jest o dupę rozbić powinien regularnie gromadzić grubo ponad 20tys widzów. A na meczach z Lechem czy Legią komplet powinien być czymś oczywistym. I to naprawdę nie są skomplikowane czynności. Takie marketingowe abecadło. Mamy wszelkie narzędzia i możliwości ale mamy ignorantów na kluczowych stanowiskach, których jedynym pomysłem na zapełnienie stadionu jest obniżenie cen i oklejenie słupów nieczytelnymi plakatami. Czasami puszczą spot na videoscreenie na Bagateli. A Wy sie Obtułowicza czepiacie Fakt, zaprojektował potworka, ale nawet tego potworka powinniśmy być w stanie wypełnić. Wstyd, że jeszcze nie było meczu przy komplecie widzów.![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Co ty myślisz że Wisła chciała stadion na 33 tysiące ludzi ? Oczy-....a-wiście że nie. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
I owszem, uważam, że biorąc pod uwagę potencjał kibicowski, zainteresowanie Wisłą z ostatnich kilku lat, rezerwy jakie tkwią w marketingu - 33k jest ilością właściwa. 45 tysięcznika nie potrzebujemy a stadion na 15-20 tysięcy to sobie można budować dla ligowego średniaka cieszącego się równie średnim zainteresowaniem kibiców. Zerknij sobie na pojemność stadionów największych polskich zespołów i wyciągnij wnioski. ![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
co za chłop.
Fajnie że tak uważasz niestety włodarze Wisły uważali inaczej.Ciekawe czemu? Może zrobili słabszy research niż ty? Sory za to ....a jesli Cie obraziło, ale irytują mnie ludzie którzy udają że wiedzą coś, potem starają sie to poprzeć wymyślonymi na siłę argumentami, mimo iż to prawdą nie jest. Oświece Cię : Wisła nie chciała tak dużego stadionu. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|