The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.03.2012, 11:14
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Ten tekst SKWK jest po to , aby otworzyć oczy wielu ludziom np. Z tego forum, które żyją wielkością i megalomania Wisły Kraków.....
@domin_czyzyny SKWK nie jest mesjaszem żeby głosić jakaś nowinę czy otwierać oczy na prawdę.

Prostując:

Stowarzyszanie powinno działać w oparciu o statut którego próżno szukać na stronie SKWK. Pytanie takie na marginesie dlaczego skoro to jeden z najważniejszych dokumentów stowarzyszenia. Jeśli mi ten statut znajdziesz to będę rad bo przyznam się ze nie mogę znaleźć. A to sprawa kluczowa co SKWK może a gdzie przekracza swoje uprawnienia.

Przychylę się tutaj do opinii kolegi Smyrgu - SKWK jest pewna siłą która uprawia pewną politykę wygodna i dobrą dla siebie (czyli dla swoich członków). Co zresztą jest logiczne bo po to są tworzone stowarzyszenia.

Zapytam zatem: na jakiej postawie oparłeś swoją wypowiedź? Na statucie czy na własnej interpretacji tekstu?

@dostuffca
Dzieki - moje przeoczenie. Na dół strony nie patrzyłem a w google nie było wzmianki.

Edit:
Jak dla mnie w §7 nie ma wzmianki o budowaniu świadomości wśród kibiców na temat wewnętrznej sytuacji w klubie. SKWK przekracza też uprawnienia zapisane w statucie w przypadku: cenzurowania pracy pracowników klubu, wspierania lub piętnowaniu kandydatur (np na trenera) czy oceny polityki finansowo - personalnej (sic!).

Dla mnie tekst o którym mowa nie został wymuszony postanowieniami statutu.

Nadal uważam iż jest nieścisłość w wypowiedzi kolegi @domin_czyzyny odnośnie funkcji jaka w środowisku kibicowskim powinno pełnić SKWK.

----------------------------------------------------------------
Stowarzyszenie realizuje cele poprzez:
Cytat:
1. Organizowanie systematycznych spotkań sympatyków i kibiców na zebraniach oraz
podczas meczów „Wisły Kraków",
Tekst na stronie SKWK nie jest spotkaniem.
Cytat:
2. Inspirowanie współdziałania z instytucjami państwowymi, klubami, organizacjami
sportowymi i kulturalnymi,
Tekst na stronie SKWK jest skierowany do kibiców którzy nie są instytucją, klubem itp... i nie nosi cech współdziałania.
Cytat:
3. Organizowanie prelekcji, odczytów, spotkań na tematy związane ze sportem, w
szczególności z działalnością Klubu „Wisła Kraków",
Tekst na stronie SKWK nie prelekcją, odczytem ani spotkaniem. Jest to materiał prasowy.
Cytat:
4. Urządzanie okolicznościowych wystaw obrazujących dorobek Klubu „Wisła Kraków"
z okazji jubileuszy oraz innych okolicznościowych imprez i spotkań,
Tekst na stronie SKWK nie jest wystawą.
Cytat:
5. Wydawanie periodycznego informatora obrazującego działalność i zamierzenia
Stowarzyszenia, a także okazjonalnych ulotek i broszur,
Tekst na stronie SKWK nie jest broszura obrazująca działaność SKWK.
Cytat:
6. Współdziałanie z polskimi i zagranicznymi organizacjami o podobnym profilu
działania,
Też nie podchodzi.
Cytat:
7. Współdziałanie z prasą regionalną i ogólnopolską, a także innymi środkami masowego
przekazu,
Tez nie jest to współpraca z prasą.
Cytat:
8. Organizowanie dopingu w trakcie trwania imprez sportowych z udziałem Klubu
„Wisły Kraków",
Doping odpada..
Cytat:
9. Organizowanie wyjazdów kibiców „Wisły Kraków",
Tekst nie organizuje wyjazdu.
Cytat:
10. Działalność charytatywną
Tekst na stronie SKWK nie jest działalnością charytatywną.
Powód: składnia
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 02.03.2012 o godz. 12:12.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zasady wysyłania postów