The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.03.2012, 12:49
Powodem wszystkiego jest nie najlepsza polityka klubu i tyle. Reinwestownanie środków, scauting, baza treningowa gdyby to wszystko było to bylibyśmy w zgoła innym miejscu. A tak to jesteśmy w tym samym punkcie co 5 lat temu,czy 10.

Ci co jadą po Moskalu i wytykają jego błedy, przypominam ,że podpisując z nim umowę, klub chyba wiedział , że to niedoświadczony trener na dorobu i błędy będą elementem jego pracy. Tak czy nie ?

O Probierzu pisać nie ma co za wiele, wystarczy spojdzieć na jego statystyki, faceta za pół roku nie będzie. A może i będzie ale nawylocie, bo nie zrobi pucharów czy tez co będzie zaskoczeniem nie zrobi LM! I wyleci po pierwszym meczu nowego sezonu

P.S. W przerwie meczu chyba jeszcze Wisła żadnego trenera nie zwolniła
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 02.03.2012, 13:46
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Zobacz statut. Nie od tego są.
po Twoim tekście widać, że chciałbyś zamknąć "usta" kibicom i odebrać możliwość oceniania pracy osób zatrudnionych, działań i zdarzeń w sekcjach Wisła Kraków (od piłki S.S.A. do gimnastyki T.S.).

Chciałbyś, aby SKWK robił brudną robotę (oprawy, doping), organizował aukcje i wypady do szpitali i szkół i SIEDZIAŁ CICHO jak w klubie dzieje się ŹLE.
Tyle, że mamy demokrację i swoboda wypowiedzi jest zagwarantowana Konstytucją i ustawami, a one są wyżej niż statuty i regulaminy, itp. Na szczęście nikt cicho siedział nie będzie i mam nadzieje, że takie informacje będą przekazywane coraz to szerszej grupie kibiców.

Powyższe nie oznacza, że ze wszystkimi fragmentami listu SKWK się zgadzam, ale ja odnosiłem się do WOLNOŚCI WYPOWIEDZI, która jest podstawowym prawem - niezależnie od Twojego rozumienia statutów i regulaminów. Podejrzewam, że gdybyś Ty był odpowiedzialny za wolność słowa, to byłaby ona taka jak w czasach "Żołnierzy Wyklętych" i stalinizmu ...

Chciałem się zapytać, może masz w tym osobisty interes ? Bo naprawdę nie znajduję innego wyjaśnienia, ale chciałbym się mylić...
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 02.03.2012, 13:56
Ma_niek napisał(a):Wyświetl post
Dobrze gadasz naprawde taka audiencja by była idealnym pomysłem. My jako kibice tez powinnismy miec jakis szacunek. Z Cupiałem od kiedy jest w Wiśle były tylko dwa wywiady.
Myślę ze jako kibice mamy do tego prawo, bo tak naprawdę bez nas cala ta zabawa traci sens. BC odpowiadając na kilka kluczowych pytań, myślę że by tylko nas bardziej zjednoczył.
Obyło by sie bez oskarżeni, niesnaskow złudnych nadziei czy rozczarowań.

Bo jeśli nas nie będzie traktował poważnie, w sprawach klubu takich jak :gwiazda na trykotach, stabilizacja, atrakcje meczowe, polityka wychowawcza ... To będzie jeszcze gorzej niż obecnie.
Straty tylko i wyłącznie poniesie klub.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 02.03.2012 o godz. 14:02.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 02.03.2012, 14:07
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Myślę ze jako kibice mamy do tego prawo, bo tak naprawdę bez nas cala ta zabawa traci sens. BC odpowiadając na kilka kluczowych pytań, myślę że by tylko nas bardziej zjednoczył.
Obyło by sie bez oskarżeni, niesnaskow złudnych nadziei czy rozczarowań.

Bo jeśli nas nie będzie traktował poważnie, w sprawach klubu takich jak :gwiazda na trykotach, stabilizacja, atrakcje meczowe, polityka wychowawcza ... To będzie jeszcze gorzej niż obecnie.
Straty tylko i wyłącznie poniesie klub.
Taka audiencja nie miała by sensu. Cupiał miast "Dziękujemy za wszystko!" usłyszałby pewnie stek wyzwisk ,obelg, fochów i jak to się na niczym nie zna. I niech już w ogóle w y p i e r d a l a bo my tutaj wolimy chodzić na 4 ligę bo Wisła to my!!! Po co chłopu taka "przyjemność"?
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 02.03.2012, 14:11
Bronex napisał(a):Wyświetl post
Taka audiencja nie miała by sensu. Cupiał miast "Dziękujemy za wszystko!" usłyszałby pewnie stek wyzwisk ,obelg, fochów i jak to się na niczym nie zna. I niech już w ogóle w y p i e r d a l a bo my tutaj wolimy chodzić na 4 ligę bo Wisła to my!!! Po co chłopu taka "przyjemność"?
Dlatego Ciebie czy mnie raczej nie brał bym pod uwagę

Legia kiedyś tez długo walczyła o swoje, wkoncu mają to co jest dla nich ważne.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 02.03.2012, 14:14
Dlatego Ciebie czy mnie raczej nie brał bym pod uwagę

Jedno jest pewne. 2013,2014 tytuły MP mamy w kieszeni
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 02.03.2012, 14:25
i tutaj się zgadzam, jak nigdy z Dariook`iem
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 02.03.2012, 14:26
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
po Twoim tekście widać, że chciałbyś zamknąć "usta" kibicom i odebrać możliwość oceniania pracy osób zatrudnionych, działań i zdarzeń w sekcjach Wisła Kraków (od piłki S.S.A. do gimnastyki T.S.).

Chciałbyś, aby SKWK robił brudną robotę (oprawy, doping), organizował aukcje i wypady do szpitali i szkół i SIEDZIAŁ CICHO jak w klubie dzieje się ŹLE.
Tyle, że mamy demokrację i swoboda wypowiedzi jest zagwarantowana Konstytucją i ustawami, a one są wyżej niż statuty i regulaminy, itp. Na szczęście nikt cicho siedział nie będzie i mam nadzieje, że takie informacje będą przekazywane coraz to szerszej grupie kibiców.

Powyższe nie oznacza, że ze wszystkimi fragmentami listu SKWK się zgadzam, ale ja odnosiłem się do WOLNOŚCI WYPOWIEDZI, która jest podstawowym prawem - niezależnie od Twojego rozumienia statutów i regulaminów. Podejrzewam, że gdybyś Ty był odpowiedzialny za wolność słowa, to byłaby ona taka jak w czasach "Żołnierzy Wyklętych" i stalinizmu ...

Chciałem się zapytać, może masz w tym osobisty interes ? Bo naprawdę nie znajduję innego wyjaśnienia, ale chciałbym się mylić...
To nie kwestia interesu mojego czy nie mojego. Wolność słowa nie ma tutaj nic do rzeczy. W czym problem aby wpisać w status punkt odnośnie oceny pracy poszczególnych pracowników jak i/lub czynnego wpływania na politykę kadrową klubu? Trzeba wpisać w statut i konsekwentnie realizować ten cel a nie wystawiać opnie z doskoku i jedynie wybranym osobom (czy to w obronie Małeckiego czy tak jak cytowany tekst przeciw Zarządowi SSA).

Jeśli prowadzone są działania które są podejmowane przez SKWK, które to są poza statutem, to rozumiem iż Zarząd SKWK działa bez porozumienia z członkami czytaj: nie liczy się z ich zdaniem. Członkowie wszakże swoją wolę co do zakresu działania Stowarzyszenia wyrazili w statucie.

Wolność słowa jest bardzo ważna natomiast stosowana w ten sposób staje się tarczą dla pewnych celów pozastatutowych SKWK. Co innego jest przekazanie informacji (notka) a co innego jest artykuł który przekazuje pewne subiektywne jak nie tendencyjne stanowisko i jednostronne argumenty. Tutaj w sprawie Kazika. Jest to jest tekst mający na celu zwrócenie kibiców przeciwko Zarządowi, dla mnie osobiście tekst będący atakiem odwetowym za zwolnienie Moskala. Takie coś w stylu - zwolniliście? no to my wyciągamy wasze brudy i utrudniamy Tobie (Basałaj) pracę. Zwykła brudna gra o wpływy.

Co do mnie - nie mam żadnego interesu, natomiast strasznie razi stawanie okoniem SKWK do osób z Zarządu SSA. Wręcz boli ta nie konstruktywność. Jak mawiał poeta - za to robią ładne oprawy. Pozdro
Powód: jak zawsze - interpunkcja
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 02.03.2012 o godz. 14:30.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 02.03.2012, 14:46
Zobacz statut. Nie od tego są.
To właśnie oni powinni być od dialogu na lini klub - kibice. Pewnie nawet nigdy nie próbowano spotkania z Cupialem. Łaski nie robił by a myślę że by bał się nas olac.

Bo mówienie kto jest be a kto cacy, niepowinno leżeć w formie SKWK, juz mamy od tego inne stowarzyszenie notabene bardzo dobrze radzace sobie w własnej dziedzinie
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 02.03.2012, 16:00
Faktycznie spotkanie SKWK z B.Cupiałem mogłoby być ciekawą możliwością wyjaśnienia sobie paru spraw. Nawet jeżeli skończyłoby się na jakichś banałach inteligentni ludzie potrafiliby wyłapać pewne informacje.
Tylko czy takie spotkanie jest realne? Tu Stowarzyszenie mogłoby się lepiej wykazać niż pisząc 'listy otwarte".
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 02.03.2012, 17:11
Zdaję sobie sprawę jak wiele zrobił dla nas Cupiał. Pamiętam czasy walki o pierwszą ligę z jakimiś Jeziorakami Iława, byłem na stadionie jak ktoś z Zawiszy Bydgoszcz złamał piszczel Staszkowi Owcy, jeździłem do Brzeska i innych dziur.Pamiętam jak o naszym ataku decydował Swierad z Kaliciakiem a mecz Wisły można było obejrzeć w migawkach tylko w Kronice Krakowskiej.
Naprawdę wiem z jakiej dupy nas wtedy Cupiał wyciągnął i wiem co nam podarował. I bardzo, bardzo jestem mu za to wdzięczny.

Ale już wyżej z nim nie podskoczymy. Odjechała nam już organizacyjnie Legia, odjechał (mimo przejściowych kłopotów) Lech, odjeżdża Śląsk, wkrótce pewnie Lechia i nawet śmieszna w gruncie rzeczy Polonia od czasu do czasu coś ugra. Po Euro2012 mogą znaleźć się chętni do dużych inwestycji w innych miastach (Kielce, Łódz?)
A my będziemy tkwić ze swoimi urojonymi snami o potędze i z pretensjami do wszystkich wokół. Wymieniając po drodze 30 trenerów i ściągając podstarzałych stranierich. Bo my jesteśmy Wisła Kraków! Heh.

Piłka w Polsce wchodzi w nową erę czy się to komuś podoba czy nie. Z właścicielami rozumiejącymi współczesny marketing, zasady brandingu, funkcjonowania w świecie mediów, międzynarodowych relacji etc.
A my mamy - z całym szacunkiem dla Cupiała - właściciela z poprzednie epoki, działającego na zasadzie tanio kupić, drogo sprzedać a jak coś nie działa to wy.......ić natychmiast. Od kilkunastu lat bez planu, strategii, pomysłu na krok do przodu. Jakoś do tej pory jechaliśmy na oparach świetności. Więcej się z tego nie wyciśnie. A mieliśmy przynajmniej kilka okazji na to, żeby zostawić konkurencję w tyle na długie lata.

Czas zrobić krok do przodu (nowy inwestor) albo przyzwyczaić się do roli średniaka z 10 tysiącami widzów na trybunie. Ostatni dzwonek.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 02.03.2012, 17:18
Cytat:
Czas zrobić krok do przodu (nowy inwestor) albo przyzwyczaić się do roli średniaka z 10 tysiącami widzów na trybunie. Ostatni dzwonek.
Pytanie zasadnicze- co on z tego będzie miał?

Ewentualnie nowy właściciel. Tylko co on kupi? Akademii nie ma, boisk treningowych też, stadion własnością miasta, w drużynie tylko kilku grajków na poziomie. Nazwę? Klubu, stadionu?
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 02.03.2012, 17:24
Z tym, że nam tak wszyscy odjechali to bym nie przesadzał. Legii może za chwilę nie być (w tej formie w jakiej jest teraz) bo ITI tylko czeka na zwinięcie się z interesu, Lech ma taki sam burdel jak my a w dodatku zamiast się uczyć na naszych błędach to je powiela, Lechia to raczej słaby przykład bo za chwilę mogą się właśnie tłuc z tymi Jeziorakami Iława, Polonia tylko tym się różni od nas że prezes jest bardziej widoczny i tym, że żadnego sukcesu nie zrobili mimo wielu prób. Na dzień dzisiejszy wygląda to tak, że wielu nas póki co dogoniło. Tylko albo aż. Powstaje pytanie czy wreszcie zaczniemy im uciekać czy dalej będziemy czekać aż faktycznie wylądujemy w niebycie. To jest ostatni dzwonek.
Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Stary 02.03.2012, 17:37
Krotochwila napisał(a):Wyświetl post
Zdaję sobie sprawę jak wiele zrobił dla nas Cupiał. Pamiętam czasy walki o pierwszą ligę z jakimiś Jeziorakami Iława, byłem na stadionie jak ktoś z Zawiszy Bydgoszcz złamał piszczel Staszkowi Owcy, jeździłem do Brzeska i innych dziur.Pamiętam jak o naszym ataku decydował Swierad z Kaliciakiem a mecz Wisły można było obejrzeć w migawkach tylko w Kronice Krakowskiej.
Naprawdę wiem z jakiej dupy nas wtedy Cupiał wyciągnął i wiem co nam podarował. I bardzo, bardzo jestem mu za to wdzięczny.

Ale już wyżej z nim nie podskoczymy. Odjechała nam już organizacyjnie Legia, odjechał (mimo przejściowych kłopotów) Lech, odjeżdża Śląsk, wkrótce pewnie Lechia i nawet śmieszna w gruncie rzeczy Polonia od czasu do czasu coś ugra. Po Euro2012 mogą znaleźć się chętni do dużych inwestycji w innych miastach (Kielce, Łódz?)
A my będziemy tkwić ze swoimi urojonymi snami o potędze i z pretensjami do wszystkich wokół. Wymieniając po drodze 30 trenerów i ściągając podstarzałych stranierich. Bo my jesteśmy Wisła Kraków! Heh.

Piłka w Polsce wchodzi w nową erę czy się to komuś podoba czy nie. Z właścicielami rozumiejącymi współczesny marketing, zasady brandingu, funkcjonowania w świecie mediów, międzynarodowych relacji etc.
A my mamy - z całym szacunkiem dla Cupiała - właściciela z poprzednie epoki, działającego na zasadzie tanio kupić, drogo sprzedać a jak coś nie działa to wy.......ić natychmiast. Od kilkunastu lat bez planu, strategii, pomysłu na krok do przodu. Jakoś do tej pory jechaliśmy na oparach świetności. Więcej się z tego nie wyciśnie. A mieliśmy przynajmniej kilka okazji na to, żeby zostawić konkurencję w tyle na długie lata.

Na jakiego inwestora liczysz ? myślisz,że jest kolejka chętnych do przejęcia Wisły? był chętny Kita i Bogu dziękuj ,że nie kupił Wisły poszedł do Nantes i gdzie jest teraz ten klub kibice kazali mu spier*** i takiego miałbyś własnie inwestora w Wiśle... chyba nie liczysz ,że książe Tamin Bin Hamad rzuci PSG i przejmie Wisłe.
30 kwietnia 2012 dzień pamiętny Wisła spuszcza pejsy,Melikson pogrąża rodaków uszczęśliwiając Wiślaków.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 02.03.2012, 18:09
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post

Ewentualnie nowy właściciel. Tylko co on kupi? Akademii nie ma, boisk treningowych też, stadion własnością miasta, w drużynie tylko kilku grajków na poziomie. Nazwę? Klubu, stadionu?
Przejmie akcje SSA (bo to spółka akcyjna) a wraz z nimi majątek spółki (karty zawodnicze, ruchomości) zobowiązania (dług w stosunku do TF, umowę dzierżawy stadionu na 33tys) miejsce w ekstraklasie, zapewne logo SSA, kibiców, zobowiązania wobec pracowników, trenera, kontrakty managerów, domenę www i takie tam inne.

W zasadzie będzie miał dowolność w dysponowaniu wszystkim tym czym zarządza Wisła SSA i generalnie temat się nam trochę rozmywa.
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Stary 02.03.2012, 18:28
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post

Kupi markę. O ogromnym, nigdy nie zagospodarowanym potencjale marketingowym.
Żyjemy w świecie w którym to właśnie nazwa, historia, potencjał marketingowy jest w wycenie przedsiębiorstw często najważniejszy.

Mamy tu mocny jak na nasze warunki zespół, ze stadionem na 33 tysiące widzów w pięknym, dużym, atrakcyjnym ze wszech miar mieście. Jedną z najlepiej (jeśli nie najlepiej) obecnie znaną w Polsce futbolowej nazwą. Znaną też w Europie.
Kupi Klub, który po 2-3 lat sensownego zarządzania i inwestycji może (serio, jestem o tym przekonany) regularnie grać w LM a już na pewno w LE. A po kolejnych 3 regularnie na siebie zarabiać.

Żeby stworzyć zespól regularnie grający w europejskich pucharach w Anglii lub Niemczech trzeba wydać ile? Mówimy pewnie o kwotach znacznie przekraczających sto miliomów Euro. Ile trzeba w Krakowie? 20mln? 15mln?

Marzenia ściętej głowy, kumam.
Z mojego punktu widzenia mamy wszystkie niezbędne klocki. Nikt (poza Legią) nie ma takiej pozycji wyjściowej.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.03.2012, 18:31
Romuald napisał(a):Wyświetl post
Na jakiego inwestora liczysz ? myślisz,że jest kolejka chętnych do przejęcia Wisły? był chętny Kita i Bogu dziękuj ,że nie kupił Wisły poszedł do Nantes i gdzie jest teraz ten klub kibice kazali mu spier*** i takiego miałbyś własnie inwestora w Wiśle... chyba nie liczysz ,że książe Tamin Bin Hamad rzuci PSG i przejmie Wisłe.
ja liczę na jakiegoś szejkera z biliardem baryłek ropy i z 10 biliardami $, £ lub €
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Stary 02.03.2012, 18:54
Wiesz, nie jestem idiotą. Nie liczę na szejka z petrodolarami ani rosyjskiego oligarchę.
Ale jestem przekonany, że dla niektórych podmiotów Wisła mogłaby być ciekawym nabytkiem.
Dla międzynarodowych koncernów mediowych, firm telekomunikacyjnych, firm nowych technologii.
Sporo się naprawdę przez te 12(?) lat zdążyło zmienić.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 02.03.2012, 18:59
I j(e)bnie mu/jej Cupiał kwotą 100-120mln złotych i skończy się bajeczka.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 02.03.2012, 19:20
Krotochwila napisał(a):Wyświetl post

A ja tam tęsknię za tamtymi czasami, może i 2 liga była ale rywale i wyjazdy coś pięknego.
Hetman, aluminium, derby, Stalowki, Torun, Legnica, Debica, Hutnik Wawa, Amica, Slęza Wroclaw (kasierski hujjj) Piaseczno, Brzesko, Siarka, Motor, Arka ( 9-0 na r22: ) )
Iława Amica, Lechia/Olimpia, Krisbud itd itd.

Wtedy też cisnelismy z każdym, ale bez kasy i gwiazd. Z Kaliciakiem w napadzie - miazgę kolo wtedy robił!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 02.03.2012, 19:42
hehehe. Ciekawe co by kazali Cupiałowi jakby tak rządził w Nantes jak w Wiśle.
..
Odpowiedz cytując
cornholio_
Junior Member

Od: 12.2011

Stary 02.03.2012, 20:08
Pan Maskant przegral derby a PAn Kazik Wszystko !!!!
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 02.03.2012, 20:21
To nie kwestia interesu mojego czy nie mojego. Wolność słowa nie ma tutaj nic do rzeczy. W czym problem aby wpisać w status punkt odnośnie oceny pracy poszczególnych pracowników jak i/lub czynnego wpływania na politykę kadrową klubu? Trzeba wpisać w statut i konsekwentnie realizować ten cel a nie wystawiać opnie z doskoku i jedynie wybranym osobom (czy to w obronie Małeckiego czy tak jak cytowany tekst przeciw Zarządowi SSA).

Jeśli prowadzone są działania które są podejmowane przez SKWK, które to są poza statutem, to rozumiem iż Zarząd SKWK działa bez porozumienia z członkami czytaj: nie liczy się z ich zdaniem. Członkowie wszakże swoją wolę co do zakresu działania Stowarzyszenia wyrazili w statucie.

Wolność słowa jest bardzo ważna natomiast stosowana w ten sposób staje się tarczą dla pewnych celów pozastatutowych SKWK. Co innego jest przekazanie informacji (notka) a co innego jest artykuł który przekazuje pewne subiektywne jak nie tendencyjne stanowisko i jednostronne argumenty. Tutaj w sprawie Kazika. Jest to jest tekst mający na celu zwrócenie kibiców przeciwko Zarządowi, dla mnie osobiście tekst będący atakiem odwetowym za zwolnienie Moskala. Takie coś w stylu - zwolniliście? no to my wyciągamy wasze brudy i utrudniamy Tobie (Basałaj) pracę. Zwykła brudna gra o wpływy.

Co do mnie - nie mam żadnego interesu, natomiast strasznie razi stawanie okoniem SKWK do osób z Zarządu SSA. Wręcz boli ta nie konstruktywność. Jak mawiał poeta - za to robią ładne oprawy. Pozdro
I bardzo dobrze, ze działają przeciw zarządowi bo ten do niczego sie nie nadaje razem ze słodko pierdzacym Basalajem. Mam nadzieje, ze to nie koniec "akcji odwetowych" za zwolnienie Moskala i mecz z amica będzie kulminacja tego sprzeciwu- akurat Basalaj nie był zwolennikiem Probieza, ale to nic nie zmienia bo z tym zarządem dalej nie pojedziemy.

Zapraszam na zebranie SKWK, moze wtedy madralo powiesz te swoje dyrdymały. A wolności słowa jakiekolwiek prawnicze pierdzenie nam Kibicom nie ograniczy. Zapraszam za zebranie SKWK - jeśli masz pretensje.

O jakiej Ty konstruktywnosci .......isz? Kiedy klub na czele z Antkowiakiem ściąga nam normalna oprawę, gdzie nie ma nic kontrowersyjnego ani niebezpiecznego?! Czy Ty wiesz co w ogóle piszesz?!

Ale na odpowiedz od Ciebie będę musiał poczekać pewnie do poniedziałku, bo dział marketingu S. S.A. pracuje pon.-pt.
No chyba ze poświęcisz swój czas wolny w weekend. Ale zastanów sie, bo jest wielce prawdopodobne, ze Basalaj Cię za to nie nagrodzi, bo moze go już w poniedziałek nie być w S. S.A (daj Boze).
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 03.03.2012 o godz. 09:44.
Odpowiedz cytując
Ventigo
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 02.03.2012, 20:23
To fragment wywiadu z Mariuszem Pawełkiem z konkurencyjnego forum. Widać wyraźnie, że Kaziu był mocno zaskoczony zwolnieniem.
Swoją drogą teraz już chyba nikt nie ma wątpliwości że KAŻDĄ decyzję personalną w tym klubie zatwierdza Cupiał a nie jak niektórzy sugerowali zarząd, Valcx czy Basałaj.

Bogdan Basałaj argumentuje to koniecznością zmian, które muszą dać drużynie pozytywny zastrzyk energii w walce o puchary?

Taki trener potrzebuje czasu, dzisiaj jest piątek, wczoraj trener Moskal wrócił z Warszawy, w której dostarczał jakieś dokumenty do licencji Uefa Pro, a na wejściu do klubu dostaje informacje, że został zwolniony. Dla mnie to jest niepojęte.
Rozmawiałem wczoraj z ,,Kaziem'', był bardzo przybity, nie chciałem go męczyć. W jego głosie słychać było załamanie i żal.

To już trzeci trener w tym sezonie w Krakowie...czyżby Bogusław Cupiał znów wrócił do podejmowania decyzji w przypływie emocji? W Polsce mówi się już o tym, że Boss stracił cierpliwość do Basałaja i Valckxa i obaj w czerwcu odejdą, a decyzja o Probierzu była podjęta poza wspomnianą dwójką.
Bogusław Cupiał często podejmuje autorskie decyzje, widać w nim, że bardzo mu zależy na klubie. Jednak nie wszystko jest konsultowane. Co za tym idzie sam właściciel bierze na siebie odpowiedzialność.
Niektóre decyzje bywały dziwne. Chociażby ta o nie podpisaniu kontraktu z Marcinem Baszczyńskim.
Odpowiedz cytując
allon
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 03.03.2012, 01:38
Ten stek bzdur i insynuacji na stronie SKWK to jakiś trzynastolatek pisał czy to praca zbiorowa "tęgich" umysłów?
Dawno czegoś tak żenującego nie czytałem
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 03.03.2012, 01:53
Zal mi Kazia,jako czlowieka

Zostales wybrany trenrem ,obwieszczono ze nie dadza ci kasy na transfery,kazano grac tym co masz i nie mowic nic w mediach

i grasz te 3 mecze ,wcale nie tak zle,brakuje napastnka i troche szczescia

az tu nagle wracasz sobie z kursu i dowiadujesz sie ze juz cie nie ma w Wisle

smutne ,ze tak oddanego czlowieka tak sie traktuje.

mam nadzieje ze Basalaj ktory wkrótce poleci stad na zbity pysk jeszce wczsciej naslucha sie obelg pod swoim adresem z trybun.Nalezy mu sie to.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.03.2012, 02:03
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Zal mi Kazia,jako czlowieka

Zostales wybrany trenrem ,obwieszczono ze nie dadza ci kasy na transfery,kazano grac tym co masz i nie mowic nic w mediach

i grasz te 3 mecze ,wcale nie tak zle,brakuje napastnka i troche szczescia

az tu nagle wracasz sobie z kursu i dowiadujesz sie ze juz cie nie ma w Wisle

smutne ,ze tak oddanego czlowieka tak sie traktuje.

mam nadzieje ze Basalaj ktory wkrótce poleci stad na zbity pysk jeszce wczsciej naslucha sie obelg pod swoim adresem z trybun.Nalezy mu sie to.
Po prostu najwyższy czas zapoczątkować dyskusję, czy Cupiał nam jest w ogóle nam potrzebny? I tak, piszę to z całą odpowiedzialnością. Niech sprzeda, to co ma mu się wrócić i jeśli kocha Wisłę, zostawi jej tereny na bazę. A jeśli nie, to niech bierze i sp... I to nie jest żaden głos dekadencji, po prostu - mamy teraz stadion, mamy siebie nawzajem i naprawdę, damy radę. Nawet jak mamy walczyć o utrzymanie, jak mamy się sprężyć, po to, żeby właśnie pokazać, że jesteśmy. Na razie pokazaliśmy, że jesteśmy bandą rozwydrzonych dzieciaków, którzy krzyczą jak Mama da Corn flakes z truskawkami. Mnie reklamy nie omamią, zwłaszcza, że ostatnio płatki podaje się u nas ze zsiadłym mlekiem. Bądźmy w gotowości i jako termin wystawmy sobie czas po Euro.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 03.03.2012, 02:35
eye63 napisał(a):Wyświetl post
Po prostu najwyższy czas zapoczątkować dyskusję, czy Cupiał nam jest w ogóle nam potrzebny? I tak, piszę to z całą odpowiedzialnością. Niech sprzeda, to co ma mu się wrócić i jeśli kocha Wisłę, zostawi jej tereny na bazę. A jeśli nie, to niech bierze i sp... I to nie jest żaden głos dekadencji, po prostu - mamy teraz stadion, mamy siebie nawzajem i naprawdę, damy radę. Nawet jak mamy walczyć o utrzymanie, jak mamy się sprężyć, po to, żeby właśnie pokazać, że jesteśmy. Na razie pokazaliśmy, że jesteśmy bandą rozwydrzonych dzieciaków, którzy krzyczą jak Mama da Corn flakes z truskawkami. Mnie reklamy nie omamią, zwłaszcza, że ostatnio płatki podaje się u nas ze zsiadłym mlekiem. Bądźmy w gotowości i jako termin wystawmy sobie czas po Euro.

W zasadzie poza aspektem kibicowskim ja mentlanie nie czuje sie z "tą druzyna " specjalnie zzyty.Nie ma z kim,nie ma tej "wiślackosci"

Ile jest dzis Wisly w Wisle?

a ile jest w niej panow typu Kapka czy Rogala? ile jest krawaciarzy w Radzie Nadzorczej niszczacych nasz klub?

ludzie oddani WIsle kopie sie w dupe,bo liczy sie kasa i zyski.

kibice to pionki,nie mogacy nawet transperntu powiesic ,nie mogacy miec swojego zdania

nic na Wisle juz nie ma ,jedye wyjscie to zebranie zabawek Cupiala i budowa od nowa.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 03.03.2012, 09:07
Ventigo napisał(a):Wyświetl post

Bogdan Basałaj argumentuje to koniecznością zmian...
Bogdan Basałaj boi się o własne krzesło, a strach, że jego niekompetencja w wielu sprawach może wyjść na jaw, doprowadza do robienia takich właśnie zasłon dymnych, jak zwolnienie jednego z najbardziej zasłużonych dla klubu ludzi w sposób, po którym ktoś bardzie porywczy od Moskala dałby po prostu "prezesowi" w łeb.

Dla mnie im szybciej chłop opuści nasze podwórko, tym lepiej...
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 03.03.2012, 09:38
allon napisał(a):Wyświetl post
Ten stek bzdur i insynuacji na stronie SKWK to jakiś trzynastolatek pisał czy to praca zbiorowa "tęgich" umysłów?
Dawno czegoś tak żenującego nie czytałem
W tym poście jest wiecej bzdur i insynuacji niż w całym liście SKWK.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów