|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Zdaję sobie sprawę jak wiele zrobił dla nas Cupiał. Pamiętam czasy walki o pierwszą ligę z jakimiś Jeziorakami Iława, byłem na stadionie jak ktoś z Zawiszy Bydgoszcz złamał piszczel Staszkowi Owcy, jeździłem do Brzeska i innych dziur.Pamiętam jak o naszym ataku decydował Swierad z Kaliciakiem a mecz Wisły można było obejrzeć w migawkach tylko w Kronice Krakowskiej.
Naprawdę wiem z jakiej dupy nas wtedy Cupiał wyciągnął i wiem co nam podarował. I bardzo, bardzo jestem mu za to wdzięczny. Ale już wyżej z nim nie podskoczymy. Odjechała nam już organizacyjnie Legia, odjechał (mimo przejściowych kłopotów) Lech, odjeżdża Śląsk, wkrótce pewnie Lechia i nawet śmieszna w gruncie rzeczy Polonia od czasu do czasu coś ugra. Po Euro2012 mogą znaleźć się chętni do dużych inwestycji w innych miastach (Kielce, Łódz?) A my będziemy tkwić ze swoimi urojonymi snami o potędze i z pretensjami do wszystkich wokół. Wymieniając po drodze 30 trenerów i ściągając podstarzałych stranierich. Bo my jesteśmy Wisła Kraków! Heh. Piłka w Polsce wchodzi w nową erę czy się to komuś podoba czy nie. Z właścicielami rozumiejącymi współczesny marketing, zasady brandingu, funkcjonowania w świecie mediów, międzynarodowych relacji etc. A my mamy - z całym szacunkiem dla Cupiała - właściciela z poprzednie epoki, działającego na zasadzie tanio kupić, drogo sprzedać a jak coś nie działa to wy.......ić natychmiast. Od kilkunastu lat bez planu, strategii, pomysłu na krok do przodu. Jakoś do tej pory jechaliśmy na oparach świetności. Więcej się z tego nie wyciśnie. A mieliśmy przynajmniej kilka okazji na to, żeby zostawić konkurencję w tyle na długie lata. Czas zrobić krok do przodu (nowy inwestor) albo przyzwyczaić się do roli średniaka z 10 tysiącami widzów na trybunie. Ostatni dzwonek. ![]()
vel HatefulRespect
|
|
|

|
||||||
|
|