The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.12.2011, 12:32
HatefulRespect napisał(a):Wyświetl post
Decyzje w Klubie mają być merytoryczne, racjonalne i wolne od wpływu emocji. Tych pozytywnych i negatywnych.

Czy ktoś jest w stanie podać racjonalny powód dla którego Kazek powinien objąć drużynę? RACJONALNY powtarzam. Czy ktoś jest w stanie udowodnić, że jest gotowy? Ze ma niezbedne doswiadczenie i w kluczowych momentach nie spanikuje?

Bo za nieodpowiedzialne i mocno nieprzemyślane uważam wymieniane tu argumenty:

1. Bo jest Wiślakiem z krwi i kości.
Serio? Mamy to traktować jako poważny głos w dyskusji? To może jeszcze Dyrektora Sportowego, Prezesa, siatkę skautów i sztab medyczny będziemy dobierać nie podług kompetencji tylko sympatii klubowych?
Zrozumcie, że to nie jest zabawa plastikowymi klockami, tylko drużyna Mistrza Polski z 40mln budżetem.
Podejmowanie decyzji w ten sposób to gwarancja tego, że za kilka lat będziecie tu mieć organizację po brzegi wypełnioną Wiślakami z krwi i kości. W II lidze.
W poważnych organizacjach dobiera się ludzi podług kompetencji i doświadczeń. Proces rekrutacji jest bardzo precyzyjny i długi. W tych mniej profesjonalnych strzela się na oślep, skazując się na status para amatorski.
Niech sobie każdy odpowie na pytanie gdzie w tej układance ma być Wisła.

2. Bo zasłużył awansując w LE
Kolejne kuriozum.
Rozumiem, że dla nas wszystkich ten wieczór na R22 przejdzie do historii, mnie też przechodziły ciarki po plecach i miałem łzy w oczach w 95 minucie. Też oglądam na YT film z końcówką relacji i komentarzem Borka po kilka razy dziennie. Ale czy naprawdę tylko kilka osób na tym forum jest w stanie trzeźwo ocenić okoliczności tego awansu? Czy nie rozumiecie, że ten wieczór był taki wyjątkowy głównie dlatego, że jego okoliczności były zupełnie wyjątkowe i niepowtarzalne? I że taka historia nie powtórzy się przez następne kilkanaście jeśli nie kilkadziesiąt lat?
Chcecie w drużynie Mistrza Polski zatrudnić trenera, który nigdy samodzielnie nie prowadził żadnej drużyny bo Odense wpakowało w Londynie bramkę w 94 minucie?
Oczekujecie od faceta, który nie posiada profesjonalnej licencji trenerskiej sukcesów w prowadzeniu jednej z najtrudniejszych ekip w Polsce? Bo ograliśmy po nerwowym meczu zdemotywowane Twente B?
Zapomnieliście już o spektakularnie s'p'ierdolonym przez Kazka meczu z Polonią? O snujących się po murawie kopaczach w meczu z Górnikiem?

3. Bo ma szansę zostać wiślackim Guardiolą.
To mój ulubiony.
Poczytajcie sobie trochę o Pepe, to może skumacie czym różni się potencjał trenerski obu panów w momencie startu. I jak obaj przygotowywali się do zawodu. Get fucking real.

Moskal ma szansę na zostanie dobrym trenerem. Z całą pewnością. Tyle, że jak każdy potrzebuje określonej ilości doświadczeń, wzlotów i upadków, musi popełnić masę błędów, wyciągnąć z nich wnioski. Musi poradzić sobie na klepiskach w Bytomiu, Bielsku Białej, Chorzowie etc. żeby móc uznać go za względnie przygotowanego do prowadzenia drużyny, która co rok bije się o MP.
Różnimy się w jednym - Wy godzicie się polem eksperymentów uczynić Wisłę i za błędy płacić walutą w postaci ligowych punktów. Ja to uważam za skrajnie nieodpowiedzialne.

Zgadzam się z Chomikiem i cieszę się, że to nie kibice podejmują decyzje na R22. Wylądowalibyśmy na dnie.

Życzę Kazkowi jak najlepiej ale Wisła to dla niego obecnie za wysokie progi. Co nie zmienia według mnie smutnego (wg mnie) faktu, ze do lata zostanie na stanowisku. I nie dlatego, ze co niektórzy już chcą wieszać flagi z Kazkiem na płocie a SKWK pisze listy do Cupiała tylko dlatego, że nie będzie kasy na nowego trenera.
Jestes jedna z tych osob, ktore nigdy nie graly w pokera na kase, nigdy nie stawialy u bukmachera itp. ?
Dlaczego? Bo boisz sie podjac ryzykowna decyzje o pójściu w nieznane, o daniu Kazkowi szansy.

Racjonalny powód? Taki, że już wystarczająco się przez te wszystkie lata nauczył. Nauczył się na błedach. Z każdego trenera, z którym pracował, może wyciągnąć najlepsze i zapomnieć o najgorszym.

Podaj mi racjonalny powód czemu kolejny Liczka, czy Smuda mają być zbawicielami Wisły? Kto Ci daje gwarancje, ze nie skonczy sie jak zawsze. Sezon w miare ok. i potem kompromitacje? W czym sa lepsi od Kazka? Ze maja licencje Uefa Pro? Nie rozśmieszaj mnie. Wisła doszła do momentu, w którym wykorzystała wszystkich utytulowanych polskich trenerow i 50% zagranicznych (na ktorych nas stac i ktorzy nie dostaja ataku smiechu na slowo T-Mobile Ekstraklasa), wiec musi postawic na cos nowego. Kogos nowego. Kazek jest nasz, jest naszym trenerskim wychowankiem. Ma wiedzę, doświadczenie będzie zdobywał. Z każdej porażki wyciąga wnioski. Rotuje składem, grają najlepsi i najważniejsze: piłkarze chcą dla niego grać.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zasady wysyłania postów