|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Trzeba się pozbyć szrotu z zagranicy i stawiać na Polaków. Nawet Biton zawiódł na całej lini. Gdzie te czasy jak był Szymkowiak,Kosowski,Żurawski i Frankowski. Lige wygrywaliśmy w cuglach ehhh Sam Wilk nie wygra nam meczu
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Dobry trener i przeczyszczenie składu w zimie by się przydało.
Tylko że za dziadów dostaniemy czapkę gruszek, a nowi, dobrzy będą kosztować. Wątpię czy np. Świerczok (o ile dojdzie w zimie) czy bracia Mak wystarczą nam do wskoczenia na 3 miejsce wiosną. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
nie wiem czy to było ale kompromitacja goni kolejną
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Dobrze ze więcej nie dostaliśmy
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
A Małecki - Polak w tym meczu nie zawiódł ? Wg mnie był najsłabszy na boisku ! Tutaj nie chodzi o narodowość ale o umiejętności . Może być Polak ale niech będzie dobry , to samo dotyczy obcokrajowców ! Jeśli mamy teraz pozbywać się jakiegoś delikatnie mówiąc " nie wystarczająco dobrego" obcokrajowca i na jego miejsce ściągać prezentującego taki sam poziom Polaka to takie działanie nie ma sensu . I jeszcze jedno , wszyscy są ostatnio zachwyceni piłkarzami Legii - Wolskim i Żyro ( owszem są dobrzy) ale tacy piłkarze to wyjątki tak samo jak Błaszczykowski czy Lewandowski ! Nie każdy młody , utalentowany chłopak z 1 ligi rozwinie się tak jak ,np. piłkarze Borussi i zapewni nam poziom który da możliwość walki o Mistrzostwo i pokazanie się z dobrej strony w Europie . Co do piłkarzy Legii to może niech oni najpierw coś wygrają dla tego klubu ponieważ jakiś czas temu też wszyscy piali z zachwytu nad Borysiukiem i Rybusem jak wchodzili do pierwszej drużyny Legii ale jak dotąd nie zdobyli żadnego Mistrzostwa dla tego klubu a przecież wyniki w sporcie są najważniejsze ... oraz pieniądze.
|
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
Fajnie zagrał Bunoza. Dużo walczył, grał z zębem i w obronie i w ataku. Podoba mi się jak operuje piłką.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
statystyki gila
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Jeden komentarz odnośnie frekwencji.
Basałaj, masz stadion na trzydzieści tysięcy. O tym że bilety się ch....wo sprzedają i nie będzie kompletu wiedziałeś od poniedziałku. Co ci chłopie szkodzi ufundować bilety dla dzieciaków z gimnazjów i podstawówek i dać szkołom, domom dziecka etc. z dwa sektory na dole E. I tak całe E jest otwarte więc płacisz za ochronę, media etc. Niech nawet zapłacą po symbolicznej złotówce, a może ufunduj, miej gest. Nawet 5000 wejściówek. Co ci szkodzi? Dzieciaki miały by radochę, po przegranym meczu miał byś dobrą prasę. Czy to taki wysiłek dla ciebie? I mógłbyś się pochwalić wyższą frekwencją niż 13000. ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Moskal - jest jaki jest. Pisałem już dawno, że od "trenera - strażaka", wiecznego asystenta cudów wymagać nie można. A zwłaszcza autorytetu wśród piłkarzy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
podbijam
10 znaków! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Czemu ....a Gienek nie zagrał ?
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Małecki był tak samo słaby jak większość naszych kopaczy - wiec nie sraj żarem za przeproszeniem że Małecki był najsłabszy i przez niego przegraliśmy mecz. Pomimo tego że grało w 11 raptem 2 Polaków to przez nich przegraliśmy mecz. Taki kit chciałbyś wcisnąć?
Zresztą niedługo twoje marzenie się spełni i nie będzie żadnego Polaka w kadrze Wisły. Wtedy pewnie będziesz pisał że polscy kibice przeszkadzają Diazowi w grze i trzeba ich wymienić na zagranicznych lepsiejszych. Ale teraz chociaż udawałabyś obiektywnego a nie zwalał wszystko na resztki Polaków w składzie! ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Małecki nie grał jakoś specjalnie źle, widywałem jego gorsze spotkania, gdzie np wygrywaliśmy więc się nikt nie czepiał
![]() ![]()
.
. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ogryzek, znowu wpadasz w skrajności.
Nikt nie mówi, że przez Małeckiego przegraliśmy mecz, na Boga! Nie pojmuję, dlaczego tak żonglujesz czyimiś postami... Fakt jest taki, że Mały zagrał słabo i koniec. Nic więcej na ten temat. A Ty od razu wyskakujesz, że nie chcemy Polaków w składzie. Bardzo ciekawie i logicznie wyprowadzasz te swoje wnioski. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Bardzo ładnie napisane. No cóz pora pozbyc sie Jaliensów,Lameyów,Kirmów i kupic młodych zdolnych POLAKÓW tak jak to było za czasów Kasperczaka był Żurawski młody,był Kosowski młody Frankowski,Szymkowiak,Głowacki,Baszczyński itd i budować od nowa zespół od młodych zdolnych POLAKÓW. A są zdolni Polacy tylko trzeba poszukać. Trzeba tylko chcieć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
No ale znajdz teraz tych Polakow, zobacz jakie ceny nam dyktuja za tych graczy. jako ze nasz system szkolenia calkowicie lezy dobra opcja jest inwestowanie w takich Makow, Swierczoka. Nie w kazdym przypadku sie uda ale trzeba probowac.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jakoś mam jeszcze trochę odruchów patriotycznych lub stadnych (jak kto woli) i Czekajowi czy Małeckiemu mogę wybaczyć kopanie się po czołach, ale najemnikom którzy przybyli z całego świata już nie mam zamiaru. Przybyli tu za ciężka kasę sprzedawać nam swoje umiejętności a dostajemy gówno w większości wypadków ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
OGARNIJCIE SIĘ z tymi 'młodymi, zdolnymi Polakami' bo już są na forum posty, które połowę pierwszej ligi nam do składu wciskają! Pozbądźmy się szrotu i kupmy zdolnych graczy! Wiek i narodowość są tu najmniej ważnymi kryteriami (no dobra wiek jest ważny bo można potem takiego odsprzedać z zyskiem).
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
co wy macie z tymi mlodymi Polakami?
pokazcie mi w lidze kogos kto sie wyroznia z tych mlodych? po drugie jesli jakis mlody jest dobry to kosztuje w naszych realiach kupe kase, z milion euro trzeba dac czesto jest tak ze zachwycamy sie jakims mlodym zagra pol roku, potem sie kupuje go za duza kase i jest wtopa ilu juz takich bylo Jacek Kowalczyk, Kwiek przyklady u nas Chrapka kupili do Lecha po jednej rundzie i dupa krol strzelcow pierwszej ligi odszedl do Energi Cotbuss Nwagou i jeszcze nie zagral tam minuty ale Legia ma mlodych to Wisla gorsza byc nie moze ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Problem jest właśnie w tym, że na rewolucję się nie zanosi zimą bo Cupiał nie chce ładować kasy w Wisłę, a poprostu bez tego się nie obejdzie. W wywiadach było poruszane, że większość zmian będzie w lecie co oczywiście jest idiotyzmem z wielu oczywistych względów......
![]()
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Budowa na zagranicznych piłkarzach jest jakiś efekt? Sa wyniki? Gdzie jest teraz Wisła Kraków? Koniec z ZAGRANICZNYM SZROTEM !!! Czas na Polaków. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
Podobne podejście należy reprezentować w stosunku do polskich graczy - jedni są dobrzy, inni nie... Jak dla mnie jedynym kryterium doboru zawodników do klubu powinny być ich umiejętności gry w piłkę i zaangażowanie. Oczywiście mając na uwadze fakt, że zawodnik z zagranicy powinien być wyraźnie lepszy od rodzimego, jeśli chce wychodzić w podstawowym składzie - tego nie neguję. Oczywiście możemy spekulować, że powinno się oprzeć Wisłe na młodych, zdolnych polskich zawodnikach. Problem jednak w tym, że nie jest ich wielu, a jak już są, to ich macierzyste kluby dyktują za nich chore ceny. Na chwilę obecną, politykę skupowania polskich zawodników można włożyć między bajki. Jeśli chcemy mieć Polaków w składzie, musimy ich sobie sami wychować i wytrenować. Takie są realia. Mam nadzieję, że tą drogą pójdziemy. Ale owoce zbierzemy za kilka lat. A na teraz nie pozostaje nam nic innego niestety, jak szukać dobrych graczy za rozsądną cenę, co sam wiesz, że nie jest łatwe. I liczyć na to, że takie Maki czy Świerczoki "odpalą", o ile w ogóle ich pozyskamy. Zresztą, przykład Świerczoka - powiedzmy, że młody, że perspektywiczny. Wisła zadziałała szybko i konkretnie i co? I się nam Kaiserslautern wpakowało między wódkę a zakąskę... Wygrasz z nimi? Chyba nie... Musimy rozdzielić nasze życzeniowe myślenie od realiów, w jakich się znajdujemy
Ostatnio edytowane przez willow : 10.12.2011 o godz. 12:48.
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Tu nie chodzi o jakiś wybitnie zdolnych Polaków o których biją się kluby zagraniczne. Chodzi o to aby zastąpić tych obcokrajowców, takich jak Jaliens, Lamey, Kirm, Bunoza Polakami którzy są równie dobrzy a nie potrzebują 400 tys €/sezon. Najlepszym przykładem jest Czekaj który w niczym nie ustępuje drewnianemu Bunozie, a siedzi na ławce. Lepiej wydać raz 400 tys € i później prezz 3 sezony płącić 100 tys € niż zdobyć piłkarza za darmo a później mu płacić 400 tys € prezz trzy sezony
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez fanfan : 10.12.2011 o godz. 12:54.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
crazykaro
Dokładnie o to chodzi. Melikson czy Iliev tak. Przepłaceni obcokrajowcy, nie dający żadnej ekstra jakości powinni być zastąpieni Polakami. Jaliens jest słabszy nawet od przysłowiowego Pietrasiaka a zarabia 2 razy więcej.... Od Czekaja zarabia z 20 razy więcej! Nie chodzi przecież o samych Polaków w składzie! Pisałem kiedyś że nie podobają mi się 2 modele rozwoju klubu (jakieś 2 lata temu pisałem) 1. Przysłowiowy Arsenal bez Anglika w składzie (Teraz już się pojawili ale to przykład) - mnie się taki model nie podoba. Od 6 la niczego nie wygrali... (z powodów patriotycznych mi się nie podoba rzecz jasna) 2. Athletic Bilbao - grają tam tylko sami Baskowie. Taki model też mi się nie podoba bo podcinają sobie szansę bycia czymś więcej niż tylko średniakiem w lidze hiszpańskiej Jakiś model po środku - gdzie przychodzą gwiazdy jak Melikson czy Ljuboja ale mamy w składzie takich Goli czy Rybusów (pozyskanych tak naprawdę za grosze). A my nasprowadzaliśmy piłkarzy klasy Manu z Legii i wciskamy kit że to wyższy poziom od przysłowiowego Rybysa. Manu zarabiał z 300 tysięcy euro rocznie! A teraz Legia się go pozbywa. Żyro czy Rybus dużo tańsi a grają jeśli nie lepiej to nie gorzej. Droga pośrodku, bez skrajności. fanfan Nie mamy o czym rozmawiać więc wybacz ale wolę już zostać ze swoim niezrozumieniem niż polemizować z Tobą. (Udział Polaków w przegranej 18% - stranierosów 82% - grało raptem 2 Polaków - przy czym Ty chciałeś z Małeckiego zrobić kozła ofiarnego.....)
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 10.12.2011 o godz. 13:04.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Guest
|
|
Dobry trener i adekwatne do oczekiwań szeroko rozumiane środki do pracy (warunki do treningu, pieniądze, opieka medyczna itp.) to podstawa. To co teraz? Wkrótce Fornalik czy Kazek "dostaje" szansę czyli w lecie Smuda?:( A może trzeci scenariusz? |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Patrzcie sie jaki dzisiaj spokój w mediach. Nikt nie pisze karygodnych błedach sedziego. A teraz przypomnijcie sobie co się działo po meczu z Jagiellonią, gdzie sprawa obiła się nawet o uefe. warszafka realizuje swój plan konsekwentnie.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|