The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.12.2011, 23:27
irman napisał(a):Wyświetl post
Najgorsza jesień za czasów Cupiała. Sześć porażek, w tym cztery u siebie (ja .......ę), szesnaście goli w siedemnastu meczach, może z dwa-trzy dobre mecze w lidze. Sytuację zaciemnia trochę fakt, że do środy jesteśmy w lidze europejskiej. Mieliśmy fuksa z tym rozstawieniem w III rundzie LM, inaczej puchary skończyłyby się dla nas w lipcu. Ogólnie dramat i takie se perspektywy. Przynajmniej Maaskant już nie w....ia słodkim .......eniem.
Jedyny plus tego meczu i rezultatu, że nikt nie będzie nam próbował wcisnąć ponownie g.wna jako czekolady.

Po klęskach w lidze i w pucharach przyszło parę dobrych meczy i część ludzi już chciała zapomnieć derby, Twente, Legię, Lechię, Podbeskidzie. A prawda jest taka, że jesteśmy w d.pie.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 09.12.2011, 23:28
Sędzia to wyjątkowy łajza. Przegranej Wisły są winni jednak piłkarze. Kiedy ostatni raz wygraliśmy większą niż 1 różnicą bramek? Kiedy w ogóle wygraliśmy gładko? Od takiego składu jak ma Wisła należy chyba wymagać zdecydowanie więcej. Jesteśmy bici, i to u siebie. To nie do pomyślenia. Przed zimą potrzebna wnikliwa analiza przyczyn tej jednej wielkiej klęski, a Kazek jak chce być dalej trenerem, musi się wypowiedzieć, jak chce z tego g...a wyjść. Taka mała dygresja - na początku meczu to aż się prosiło żeby zaśpiewać "Poszła do Adama..." ale kto to jeszcze umie...
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 09.12.2011, 23:30
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Wrócił - z 10-dniowym banem za prowokację. Ale wstyd, że niektórzy dali się na to nabrać.
Bardzo się cieszę, to lubię!

Co do meczu - szkoda gadać, skandaliczne sędziowanie to jedno, ale niestety Kaziu nie był w stanie nic z grą naszego zespołu dziś zrobić. Niestety, o ile byłem pozytywnie nastawiony do jego pracy, to w tej chwili uważam, że koniecznie trzeba znaleźć szkoleniowca już teraz. Wygląda to słabo, tym bardziej, że graliśmy dziś już właściwie optymalnym składem.

Sytuacja w tabeli jest niewesoła, ale nie ma też co płakać - w tej chwili nie możemy właściwie nic powiedzieć o tym, co u nas (trener? skład?) będzie na wiosnę, a zespoły będące wyżej nas (może z wyjątkiem Legii, która wg mnie ma spory potencjał i będzie hulać, może nawet w pucharach, faworyt numer jeden do mistrzostwa jak dla mnie), prezentują zbliżony, słaby poziom. Tu się jeszcze bardzo wiele może wydarzyć - równie dobrze możemy skończyć ligę na 10. miejscu, jak i być mistrzem.
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 09.12.2011, 23:36
Ku*wa mać zostaliśmy pięknie zrobieni w buca. Nie zdziwię się jak po kilku latach wyjdzie że mecz został kupiony. To co odwalał główny i liniowy szczególnie ten po lewej stronie boiska to szczyt wszystkiego... Pomijając fakt że też nie graliśmy szału.
Co do trybun, fajnie że coś zmierza w dobrym kierunku, naprawdę momentami było świetnie ! I te emocje pod koniec, szkoda jedynie że niezakończone golem.
Tak jeszcze jedno, powinno się coś Basałajowi zaśpiewać mocniej, niech zrozumie co o nim myślimy bo stadion wybudowany, a zapełnić go w połowie to będzie zadanie syzyfowe, a to co się dzieje wewnątrz klubu to każdy widzi.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 09.12.2011, 23:46
Powiem to z całym przekonaniem Sultes zresztą jak cała czarna ....a przyjechałą tutaj policzyć trochę naszych kości, a dodatkowo ubicie Palicjia było celową odgrywką za wcześniejszy faul Dragana na tym rzeźniku

Tak samo te ....y zdobyły poprzednie mistrzostwo, czyli rzeźnia na którą nie reagowali przychyli sędziowie.

Plus za walkę, plus za atmosferę.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 09.12.2011, 23:46
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Paweł Gil - czuję olbrzymi niepokój - z drugiej strony w zeszłym tygodniu sędziował nam drugi mój faworyt sędziowski - Piasecki. Musimy zagrać na maxa, a sędzia z Lublina na pewno porozdaje dzisiaj jakieś 7-10 zółtych kartek, a może nawet będzie walił jeszcze bardziej

Gil to stały nasz arbiter meczów w Wawie z Legią (3 sezon z rzędu sędziował) - ostatnie 4 mecze które nam gwizdał to 4 porażki (2xLegia, Lechia, Śląsk)

Oprócz tego gwizdał pamiętny mecz Ruch Amika z 2010 roku, gdy nie widział faulu Arboledy itd.
NIe lubię gościa........
No i niepokój wiadomo skąd się wziął. Mam nadzieję, że sędzia dzisiejszego meczu nie będzie już sędziował spotkań Wisły - tak samo jak Wojciechowski pozbył się bodajże Małka....
Każdy mecz sędziowany przez Gila z udziałem Wisły to odgwizdywane faule WIsły gdy przeciwnicy się potykają o własne nogi i z kolei folgowanie faulom przeciwnków. Dzisiaj Gil mógł uspokoić grę gdyby w pierwszych 20-30 minutach rozdał 3 zasłużone kartki Sadlokowi, Jodłowcowi i Trałce. Pomijam oczywiśćie jakikolwiek brak równości w traktowaniu zespołów = faul Caniego był tylko na złótko, CIotra kilka razy faulował - w tym Bunoze wychodzącego na czystą pozycje bez piłki.
Polonia grała jak typowi drwale bałem się aby nie uszkodzili Maora, WIsła niestety przestraszona - być może kontuzja Paljicia miała wpływ na problemy z pierwszych 15 minutach. Później było lepiej ale niestety Nunez w I połowie nie istniał, słabo grał Iliev. Maor był jedyną praktycznie opcją w rozegraniu, Przymusowa zmiana Paljicia, spowodowała, że nie można było zmienić Bitona, a na dodatek wymusiłą zmianę Lameya, bo Jova na środku grał raczej przeciętnie.
WIem jedno, jeżeli sędziowie dalej będą pozwalali na takie chamskie granie - to ok 24 kolejki będziemy grać w połowie zespołem ME, bo średnią kontuzji mamy 1 na mecz.
Sędzia Gil to bydlak i chodzi mi ocałokształt jego poczynań w stosunku do Wisły, jego błedy nie wynikają ze słabości sędziowania - przy kartce WIlka - czysty wślig był blisko - widział co chciałwidzieć. Lyczmański chociaż przeprosił, ale po tym szmaciarzu tego się nie spodziewam.....

A jak widzałem zwijającego się z udawanego bólu Trałkę to szlag mnie trafiał.....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
legol
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 09.12.2011, 23:55
Śmieszna drużyna pajaców w czarnych koszulkach. Drwale i drewna jakich mało. Grając 11 na 10 podbeigali pod pole karne i przewracali się jak pajace bo jedyne co umieją zrobić to wymusić rzut wolny żeby wykorzystac swoje drewniane warunki przy wrzutkach.

Nie zmienia to faktu ze gramy kupe jakich malo. 16 goli w 17 meczach. 4 porazki 0:1 u siebie. Paru zawdonikow trzeba pozeganc w juz w zimie:
Jirsak - dno dna... jak wchodzi to praktycznie zawsze gramy jakby jednego mniej
Nunez - czasem wyjdzie mu mecz, ale wiekszosc gra beznadziejnie. glupie zastawianie pilki z ktorego nic nie wynika i peirdyliard strat
Lamey, Jaliens - tu nie ma co wyjasniac, kontrakty pewnie nieziemskie a umiejetnosi i checi brak
Paljic - stara sie ale po prostu nie umie grac w pilke

Symboliczna dzis bardzo dobra gra Baszcza. To niewiarygodne ze wzielismy tych pajacow z Holandi zamiast Wislaka z krwi i kosci.

Sezon praktycznie przegrany. W cuda nie wierze. Moze uda sie doczlapac do pucharow zeby nie stracic calkowicie w rankingu...
Smutna runda, a zaczynala sie tak optymistycznie....
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 10.12.2011, 00:00
legol napisał(a):Wyświetl post
Śmieszna drużyna pajaców w czarnych koszulkach. Drwale i drewna jakich mało. Grając 11 na 10 podbeigali pod pole karne i przewracali się jak pajace bo jedyne co umieją zrobić to wymusić rzut wolny żeby wykorzystac swoje drewniane warunki przy wrzutkach.

Nie zmienia to faktu ze gramy kupe jakich malo. 16 goli w 17 meczach. 4 porazki 0:1 u siebie. Paru zawdonikow trzeba pozeganc w juz w zimie:
Jirsak - dno dna... jak wchodzi to praktycznie zawsze gramy jakby jednego mniej
Nunez - czasem wyjdzie mu mecz, ale wiekszosc gra beznadziejnie. glupie zastawianie pilki z ktorego nic nie wynika i peirdyliard strat
Lamey, Jaliens - tu nie ma co wyjasniac, kontrakty pewnie nieziemskie a umiejetnosi i checi brak
Paljic - stara sie ale po prostu nie umie grac w pilke

Symboliczna dzis bardzo dobra gra Baszcza. To niewiarygodne ze wzielismy tych pajacow z Holandi zamiast Wislaka z krwi i kosci.

Sezon praktycznie przegrany. W cuda nie wierze. Moze uda sie doczlapac do pucharow zeby nie stracic calkowicie w rankingu...
Smutna runda, a zaczynala sie tak optymistycznie....
Jestes genialny oceniajac gre Palijca w tym meczu po kilku minutach. Lamey tez zagral porzadny mecz. A co do Nuneza to zgoda zagral beznadziejnie.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 10.12.2011, 00:01
Oglądam sobie właśnie powtórkę, 30 minuta.

Sadlok właśnie faulował ewidentna żółta kartka to powinna być, druga...

Cani, łokciem w Diaza, żółta kartka... A pajace w tv, eee to nawet nie kartka, rozpychał się.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 10.12.2011 o godz. 00:03.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 10.12.2011, 00:08
Wisła zagrała bezbarwnie i to nie wina sędziego, że oddaliśmy 1 celny strzał na bramkę Gliwy. Nowy trener potrzebny, który to poukłada, bo Moskal co mecz - to rotuje składem. I mamy tego efekt - akcje przypadkowe, zero zgrania. Iliev nie rozumie się z Bitonem itd.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 10.12.2011, 00:19
Można jechać po sędzim bo sędziował, źle ale gdyby nasi nie grali na poziomie II ligi to ten mecz powinniśmy wygrać. Wisła grała tragicznie zero zrozumienia zgrania wyprowadzania akcji. Dno dno dno. Mecz z Odense i Śląskiem jakoś wyglądał Widzew i Polonia to były chyba najgorsze mecze w tym sezonie.
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 10.12.2011, 00:21
tomo napisał(a):Wyświetl post
Ciekawy jestem jaki pomysł będzie miał Basałaj na zapełnienie stadionu od nowego roku
Jak to co zrobi? Zaprosi kilka takich panien jak ta Sara Varone od Toma i git...

A tak serio...Gil-żałosny "kalosz" jakby powiedziały dzieci
Nasza gra..cóż przy tylu ubytkach, ( Sobolewski,Chavez), przy tylu piłkarzach jeszcze bez formy,( Melikson,Małecki,), bez sił, (Iliev)-bez nadzieii na poprawę,(Kirm,Jirsak)-a tylko z JEDNYM WALCZAKIEM-WILKIEM-niestety nie rokuje dobrze w środę....
Ale,że po Saragossie nic nie jest pewne-w środę zapominamy o przekręcie Gila i ...............
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 10.12.2011, 00:23
Ewidentnie odstawalismy szybkościowo i fizycznie, zwłaszcza w I połowie. Popełniono chyba jakis błąd w przygotowaniach w przerwie letniej. "Ciężkie nogi" widać było już w trakcie meczu z Rapidem, miała przyjść świeśość, ale tak naprawde nigdy nie przyszła. Jestesmy zawsze spóżnieni, o pół sekundy za późne podanie, za póżno wystawiona noga.

Sędzia. Jak na mój gust inteligentnie zrobiony wałek. Niby mylił sie na dwie strony. Pewnie ze swoich decyzji sie wybroni. Nie mam specjalnej ochoty analizowac poszczególnych decyzji. Ale wyczuwanm różnice pomiedzy meczami, gdzie sędzia się myli, robi nawet olbrzymie błędy, a gdzie sędziuje tak, aby było ... Oglądając ten mecz z pozycji trybun, miałem poczucie, że mecz jest bardzo inteligentnie drukowany. Może on po prostu nas nie lubi.

Gdybyśmy jednak zagrali dobrze, sędzia by nam nie zaszkodził.

Dobrze, że ta runda już się kończy.
Odpowiedz cytując
alberto
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 10.12.2011, 00:23
http://www.malopolskatv.pl/wstrzasni...ozgu-paljicia/ - moskal o stanie zdrowia paljcia
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 10.12.2011, 00:24
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Można jechać po sędzim bo sędziował, źle ale gdyby nasi nie grali na poziomie II ligi to ten mecz powinniśmy wygrać. Wisła grała tragicznie zero zrozumienia zgrania wyprowadzania akcji. Dno dno dno. Mecz z Odense i Śląskiem jakoś wyglądał Widzew i Polonia to były chyba najgorsze mecze w tym sezonie.
Po pierwsze to proponuje: http://www.youtube.com/watch?v=GPjXEhs8Rek

A po drugie Lechia, Podbeskidzie.
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 10.12.2011, 00:25
Sedzia byl dzisiaj fatalny (chleb powszedni w naszym "pieknym" grajdolku), ale, kto jak kto, my na sedziowanie skomlec nie powinnismy. LKS? Jagielonia? Panowie, troche obiektywizmu. Byc moze sedzia swoimi decyzjami zabral nam dzis punkcik czy trzy, ale tak samo moze powiedziec LKS czy Jagielonia myslac o meczu z nami. Take easy. Nie jestesmy nisko w tabeli bo sedziuja przeciw nam. Jestesmy nisko w tabeli bo gramy w tej rundzie fatalnie. Dzisiaj nie bylo inaczej. Gralismy slabo, nawet grajac jeszcze w 11. Widze pewna, ale subtelna, analogie miedzy nami a Legia, ta z poprzedniego sezonu. Mianowicie pelno u nas "niby graczy". W Legii rok temu byly te wszystkie Cabrale, Knezevice, Okbuki, Mezengi, itd. U nas teraz mamy Lameyow, Diazow, Kirmow, Bunozow, itd. Ja wiem ze nasza liga slaba, ale nie oszukujmy sie, z takimi graczami daleko nie zajdziemy, nawet w naszej lidze. Jestesmy w czarnej dupie, bo naprawde potrzebujemy powaznych wzmocnien by myslec o czyms powaznym (LM?). Pytanie teraz tylko... skad... za co? Szkolki nie mamy, wiec my takiego Wolskiego sobie nie wyciagniemy. Zostaja transfery, ale biorac pod uwage ograniczony budzet, ciezko bedzie znalesc + - 3 klasowych graczy niemal za darmo. A, i jeszcze Bitonowi i Nunezowi koncza sie wypozyczenia. Czyzby efekty polityki "na juz" uwidacznialy sie w pelnej krasie?

P.S
Cholera, a mialem sobie zrobic przerwe z forum do 2012 roku. Slaba wole mam
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 10.12.2011 o godz. 00:27.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 10.12.2011, 00:27
11 brudasow i drwali przyjechalo kosic i dawac po ryju,tylko tyle potrafią.

Przypomniala mi sie ta stara Polonia z jej naczelnymi chamami,Kaliszanem i Golaszewskim ,dzis Sadlok czy Trałka wiernie ich nasladowali.

Plus za walke naszych do konca ale jak sie gra przeciwko 12 to ciezko wygrac.

I plus za doping zwlaszcza w drugiej polowie,pokazalismy fanatyzm.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 10.12.2011, 00:38
Panowie wyluzujcie
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 10.12.2011, 00:43
Jak z Tym arbitrem nic nie zrobia to bedzie to skandal na wysoka skale.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 10.12.2011, 00:56
Cóż można napisać po kolejnym odcinku serialu - chce ale nie nie mogę.
(Pomijam sędziego).

1. Polonia była lepiej przygotowana fizycznie niż my.
2. Nie mamy w repertuarze żadnych stałych fragmentów gry dopracowanych (Melikson, Małecki, Iliev, Jirsak - każdy z nich bił rożne, wolne i co jeden to gorzej)

Można powiedzieć ze potrafimy grać z zespołami które nie murują bramki a są na naszym poziomie. (Jak twierdzą niektórzy - nie ja). Jest tylko 1 taki zespół w lidze czyli Amica.
Zatem za słabi na Legie - baty
Za dobrzy piłkarsko na Podbeskidzie, Górnika, Lechie itd - baty

No to jak my chcemy zdobyć MP ja umiemy grac zespołem który nam pozwala na wszystko (Amica)? Z innymi już nie umiemy. Bezcenna jest ta spuścizna Maaskanta.

Na koniec o trenerze.
Ładnie Kaziu został wpuszczony na minę. I niestety poległ. Nie mam wątpliwości - 2 porażki u siebie to slaby wynik. Gra była równie słaba. Nam potrzeba takiego Petrescu, a jak nie ma kasy na takiego trenera, to chociaż trenera który dopracuje stałe fragmenty, dobrze przygotuje fizycznie, bo inaczej to się do Europy nie doczołgamy. Będą może kiedyś lepsi piłkarze, to wtedy niech przychodzi specjalista od ładnej gry. Teraz potrzeba nam specjalisty od ciułania punktów.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 10.12.2011 o godz. 00:59.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 10.12.2011, 00:57
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Widać że większość jest ograniczona umysłowo ale na szczęscie nie wszyscy. Mi nie chodzi o to, żeby dopingu nie było. Chodzi o tekst przyśpiewki. Jej tekst do dzisiejszego meczu pasował jak pięśc do nosa
http://youtu.be/TgpKx2qTBvM

Tak się bawią LUDZIE!!!

Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Cóż można napisać po kolejnym odcinku serialu - chce ale nie nie mogę.
(Pomijam sędziego).

1. Polonia była lepiej przygotowana fizycznie niż my.
2. Nie mamy w repertuarze żadnych stałych fragmentów gry dopracowanych (Melikson, Małecki, Iliev, Jirsak - każdy z nich bił rożne, wolne i co jeden to gorzej)

Można powiedzieć ze potrafimy grać z zespołami które nie murują bramki a są na naszym poziomie. (Jak twierdzą niektórzy - nie ja). Jest tylko 1 taki zespół w lidze czyli Amica.
Zatem za słabi na Legie - baty
Za dobrzy piłkarsko na Podbeskidzie, Górnika, lechie itd - baty

No to jak my chcemy zdobyć MP ja umiemy grac zespołem który nam pozwala na wszystko (Amica)? Z innymi już nie umiemy. Bezcenna jest ta spuścizna Maaskanta.

Na koniec o trenerze.
Ładnie Kaziu został wpuszczony na minę. I niestety poległ. Nie mam wątpliwości - 2 porażki u siebie to slaby wynik. Gra była równie słaba. Nam potrzeba takiego Petrescu, a jak nie ma kasy na takiego to trenera który dopracuje chociaż stałe fragmenty, dobrze przygotuje fizycznie, bo inaczej to się do Europy nie doczołgamy.
Za Petrescu co Wisła grała?

Dzisiaj ja bym nie upatrywał winy w tym, że piłkarze słabo grali, tylko w tym, że zwyczajnie nie szło, że sędzia co chwile wybijał nas z rytmu i ta czerwona kartka... Ciężko się gra poł godziny w 10.
Bramka przypadkowa, znów nie wiem, czy tam powinien być faul. Kartka dla Wilka za czysto wybitą piłke spowodowała, że gość nie mógł na 100% w środku boiska walczyć. To był mecz z tych zwyczajnie po.......... zaczęło się zajefajnie w 4 minucie... to już czułęm, że "oooo znowu się zaczyna"...
Ostatnio edytowane przez palikot : 10.12.2011 o godz. 01:05.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Enrico2000
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 10.12.2011, 01:13
Nie łudźmy się, że będziemy odgrywali jakąkolwiek rolę w pucharach. Ludzie ..... 10 lat na to czekamy a zanosi się, że mamy kolejny stracony sezon. Miała być wielka holenderska Wisła, została spuścizna. Wszystko trzeba zaczynać od początku, czyli wszystko po staremu.

Może i późno, ale dopiero teraz widzę, że jednak Europy przez długie lata nie dogonimy bo polityka naszego klubu ma się nijak do profesjonalnego prowadzenia klubu. Gdyby wypisać Wasze uwagi dot. Wisły uzbierała by się zatrważająca lista. Cieszmy się z górnej połówki tabeli, może w przyszłym roku znowu będzie jakiś chwilowy zryw.

W naszej lidze i tak mamy najlepszą sytuację w ostatnich latach. A, że działania włodarzy nie prowadzą do uzyskania czegokolwiek w Europie to już wiemy od 10 lat więc nic nowego.
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 10.12.2011, 01:21
Panowie ostrzeżenia i nawet bany już poszły, ja wiem że emocje i w ogóle ciśnienie ale no nie obrażajmy my się nawzajem!
Szanujmy się!
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 10.12.2011, 01:30
Kilka podsumowań rundy:

- bardziej niż nowego lepszego trenera potrzebujemy nowych lepszych piłkarzy,
- obecni kopacze nie są warci drogiego szkoleniowca ponieważ większość zblazowanych gości interesuje tylko trzepanie kasiory a nie możliwość rozwoju,
- sezon można jeszcze uratować praktycznie tylko poprzez wygranie Pucharu Polski,
- Maor przewyższa każdego kopacza w drużynie i chłopaka trochę szkoda, żeby się tu marnował jak ma to tak dalej wyglądać,
- polityka klubu wygląda tak, że Legia ma potencjalnych 6 piłkarzy w kadrze, którzy mogą się załapać na Euro a Wisła jednego, w porywach dwóch... gratulacje za szkolenie młodzieży...
- to Basałaj a nie Maaskant wypowiedział najgłupsze zdanie w tej rundzie, a dokładnie na jej początku: "Powraca moda na Wisłę". To falstart na poziomie Listkiewicza bredzącego o 1 czarnej owcy...
- drużyna jest rozbita i trzeba budować wszystko od nowa lub na jej zgliszczach, choć druga opcja może się nie powieść,
- z potencjalnymi 10 pkt. straty na 13. kolejek przed końcem, i zimowaniu np. na prawdopodobnym 6 miejscu, ciężko mydlić oczy, że gramy o MP, więc leżymy na każdym polu, marketingowym, finansowym itd... = mniej argumentów dla nowych piłkarzy, który mieliby być wzmocnieniami,
- Kirm potwierdził swoją kluczową rolę w rozmontowaniu zespołu samobójem. Niestety to Jop zostanie zapamiętany jako ten zły, najgorszy... a nie Kirm, który prawie przez całą rundę grał tak aby Wiśle zaszkodzić jak tylko się da. Pod tym względem pobił Jopa o kilka długości. Szkoda, że Kazek go wpuścił i pozwolił mu "dokończyć dzieła"... Śmiem twierdzić, że w wielu meczach Wisła wyszłaby lepiej grając w 10-tkę (a dzisiaj nawet 9-tkę) gdyby Kirma nie było na boisku.
- z sędziami jesteśmy w tej rundzie do przodu: Ruch, Jaga, Fulham, ŁKS vs Polonia. Jeśli już sędziowie mają się mylić to oby proporcje były takie w każdej rundzie... chociaż oczywiście wolałbym, żeby piłkarze sami wywalczyli te punkty.
Ostatnio edytowane przez thechris : 10.12.2011 o godz. 01:47.
Odpowiedz cytując
Mistal
Banita

Od: 10.2010

Stary 10.12.2011, 01:38
"Gil sędziował tragicznie ale nie przekręcił Wisły ona się sama przekręciła"
cały artykuł
http://deplus.pl/news.php?readmore=39
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 10.12.2011, 08:11
Może sędzia, może to piątek, może za pozna godzina?
Ale jak do jasnej cholery mamy wygrać mecz skoro oddajemy jeden celny strzał w światło bramki!
Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 10.12.2011, 08:29
Wisła może porywająco nie zagrała ale do k.nędzy chyba każdy z was widział że w tym meczu sędzia był 12 zawodnikiem Polonii.A Sadlok powinien wylecieć już w pierwszej połowie po kolejnym ostrym wejściu w Meliksona.
Odpowiedz cytując
sedTS
Member

Od: 08.2011

Stary 10.12.2011, 08:47
Taktyka Zielińskiego była proosta .Grać ostro ciąć Maora i siedzieć na Ivicy.Jak widać po jednym naszym strzale opłaciło się
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 10.12.2011, 08:58
Dobrze ze ta runda juz sie skończyła. Az zal było patrzeć na to co nasi kopacze graja. Dno i 1000000 ton mułu. Szacunek dla pana Kazia Moskala ale nam trzeba trenera z jajami coś w typie Leńczyka który poukłada drużynę.

PS. Nie ma co zwalać na sedziego. Zamiast grać w piłkę nozna to ja widziałem kopaninę i rugby.
Ostatnio edytowane przez SWEET_83 : 10.12.2011 o godz. 09:01.
Odpowiedz cytując
sedTS
Member

Od: 08.2011

Stary 10.12.2011, 09:02
Irsak przy Jrżu wypadł bardzo blado.Takich NUNEZÓW TO W NASZEJ LIDZE JEST NA PĘCZKI.(Brzyski Trałka itp)A temat Kirma przemilcze
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów