|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Po klęskach w lidze i w pucharach przyszło parę dobrych meczy i część ludzi już chciała zapomnieć derby, Twente, Legię, Lechię, Podbeskidzie. A prawda jest taka, że jesteśmy w d.pie. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Sędzia to wyjątkowy łajza. Przegranej Wisły są winni jednak piłkarze. Kiedy ostatni raz wygraliśmy większą niż 1 różnicą bramek? Kiedy w ogóle wygraliśmy gładko? Od takiego składu jak ma Wisła należy chyba wymagać zdecydowanie więcej. Jesteśmy bici, i to u siebie. To nie do pomyślenia. Przed zimą potrzebna wnikliwa analiza przyczyn tej jednej wielkiej klęski, a Kazek jak chce być dalej trenerem, musi się wypowiedzieć, jak chce z tego g...a wyjść. Taka mała dygresja - na początku meczu to aż się prosiło żeby zaśpiewać "Poszła do Adama..." ale kto to jeszcze umie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
Co do meczu - szkoda gadać, skandaliczne sędziowanie to jedno, ale niestety Kaziu nie był w stanie nic z grą naszego zespołu dziś zrobić. Niestety, o ile byłem pozytywnie nastawiony do jego pracy, to w tej chwili uważam, że koniecznie trzeba znaleźć szkoleniowca już teraz. Wygląda to słabo, tym bardziej, że graliśmy dziś już właściwie optymalnym składem. Sytuacja w tabeli jest niewesoła, ale nie ma też co płakać - w tej chwili nie możemy właściwie nic powiedzieć o tym, co u nas (trener? skład?) będzie na wiosnę, a zespoły będące wyżej nas (może z wyjątkiem Legii, która wg mnie ma spory potencjał i będzie hulać, może nawet w pucharach, faworyt numer jeden do mistrzostwa jak dla mnie), prezentują zbliżony, słaby poziom. Tu się jeszcze bardzo wiele może wydarzyć - równie dobrze możemy skończyć ligę na 10. miejscu, jak i być mistrzem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Ku*wa mać zostaliśmy pięknie zrobieni w buca. Nie zdziwię się jak po kilku latach wyjdzie że mecz został kupiony. To co odwalał główny i liniowy szczególnie ten po lewej stronie boiska to szczyt wszystkiego... Pomijając fakt że też nie graliśmy szału.
Co do trybun, fajnie że coś zmierza w dobrym kierunku, naprawdę momentami było świetnie ! I te emocje pod koniec, szkoda jedynie że niezakończone golem. Tak jeszcze jedno, powinno się coś Basałajowi zaśpiewać mocniej, niech zrozumie co o nim myślimy bo stadion wybudowany, a zapełnić go w połowie to będzie zadanie syzyfowe, a to co się dzieje wewnątrz klubu to każdy widzi. ![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Powiem to z całym przekonaniem Sultes zresztą jak cała czarna ....a przyjechałą tutaj policzyć trochę naszych kości, a dodatkowo ubicie Palicjia było celową odgrywką za wcześniejszy faul Dragana na tym rzeźniku
Tak samo te ....y zdobyły poprzednie mistrzostwo, czyli rzeźnia na którą nie reagowali przychyli sędziowie. Plus za walkę, plus za atmosferę. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Każdy mecz sędziowany przez Gila z udziałem Wisły to odgwizdywane faule WIsły gdy przeciwnicy się potykają o własne nogi i z kolei folgowanie faulom przeciwnków. Dzisiaj Gil mógł uspokoić grę gdyby w pierwszych 20-30 minutach rozdał 3 zasłużone kartki Sadlokowi, Jodłowcowi i Trałce. Pomijam oczywiśćie jakikolwiek brak równości w traktowaniu zespołów = faul Caniego był tylko na złótko, CIotra kilka razy faulował - w tym Bunoze wychodzącego na czystą pozycje bez piłki. Polonia grała jak typowi drwale bałem się aby nie uszkodzili Maora, WIsła niestety przestraszona - być może kontuzja Paljicia miała wpływ na problemy z pierwszych 15 minutach. Później było lepiej ale niestety Nunez w I połowie nie istniał, słabo grał Iliev. Maor był jedyną praktycznie opcją w rozegraniu, Przymusowa zmiana Paljicia, spowodowała, że nie można było zmienić Bitona, a na dodatek wymusiłą zmianę Lameya, bo Jova na środku grał raczej przeciętnie. WIem jedno, jeżeli sędziowie dalej będą pozwalali na takie chamskie granie - to ok 24 kolejki będziemy grać w połowie zespołem ME, bo średnią kontuzji mamy 1 na mecz. Sędzia Gil to bydlak i chodzi mi ocałokształt jego poczynań w stosunku do Wisły, jego błedy nie wynikają ze słabości sędziowania - przy kartce WIlka - czysty wślig był blisko - widział co chciałwidzieć. Lyczmański chociaż przeprosił, ale po tym szmaciarzu tego się nie spodziewam..... A jak widzałem zwijającego się z udawanego bólu Trałkę to szlag mnie trafiał..... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Śmieszna drużyna pajaców w czarnych koszulkach. Drwale i drewna jakich mało. Grając 11 na 10 podbeigali pod pole karne i przewracali się jak pajace bo jedyne co umieją zrobić to wymusić rzut wolny żeby wykorzystac swoje drewniane warunki przy wrzutkach.
Nie zmienia to faktu ze gramy kupe jakich malo. 16 goli w 17 meczach. 4 porazki 0:1 u siebie. Paru zawdonikow trzeba pozeganc w juz w zimie: Jirsak - dno dna... jak wchodzi to praktycznie zawsze gramy jakby jednego mniej Nunez - czasem wyjdzie mu mecz, ale wiekszosc gra beznadziejnie. glupie zastawianie pilki z ktorego nic nie wynika i peirdyliard strat Lamey, Jaliens - tu nie ma co wyjasniac, kontrakty pewnie nieziemskie a umiejetnosi i checi brak Paljic - stara sie ale po prostu nie umie grac w pilke Symboliczna dzis bardzo dobra gra Baszcza. To niewiarygodne ze wzielismy tych pajacow z Holandi zamiast Wislaka z krwi i kosci. Sezon praktycznie przegrany. W cuda nie wierze. Moze uda sie doczlapac do pucharow zeby nie stracic calkowicie w rankingu... Smutna runda, a zaczynala sie tak optymistycznie.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oglądam sobie właśnie powtórkę, 30 minuta.
Sadlok właśnie faulował ewidentna żółta kartka to powinna być, druga... Cani, łokciem w Diaza, żółta kartka... A pajace w tv, eee to nawet nie kartka, rozpychał się.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 10.12.2011 o godz. 00:03.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Wisła zagrała bezbarwnie i to nie wina sędziego, że oddaliśmy 1 celny strzał na bramkę Gliwy. Nowy trener potrzebny, który to poukłada, bo Moskal co mecz - to rotuje składem. I mamy tego efekt - akcje przypadkowe, zero zgrania. Iliev nie rozumie się z Bitonem itd.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Offline |
|
|
Można jechać po sędzim bo sędziował, źle ale gdyby nasi nie grali na poziomie II ligi to ten mecz powinniśmy wygrać. Wisła grała tragicznie zero zrozumienia zgrania wyprowadzania akcji. Dno dno dno. Mecz z Odense i Śląskiem jakoś wyglądał Widzew i Polonia to były chyba najgorsze mecze w tym sezonie.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
![]() A tak serio...Gil-żałosny "kalosz" jakby powiedziały dzieci Nasza gra..cóż przy tylu ubytkach, ( Sobolewski,Chavez), przy tylu piłkarzach jeszcze bez formy,( Melikson,Małecki,), bez sił, (Iliev)-bez nadzieii na poprawę,(Kirm,Jirsak)-a tylko z JEDNYM WALCZAKIEM-WILKIEM-niestety nie rokuje dobrze w środę.... Ale,że po Saragossie nic nie jest pewne-w środę zapominamy o przekręcie Gila i ............... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Ewidentnie odstawalismy szybkościowo i fizycznie, zwłaszcza w I połowie. Popełniono chyba jakis błąd w przygotowaniach w przerwie letniej. "Ciężkie nogi" widać było już w trakcie meczu z Rapidem, miała przyjść świeśość, ale tak naprawde nigdy nie przyszła. Jestesmy zawsze spóżnieni, o pół sekundy za późne podanie, za póżno wystawiona noga.
Sędzia. Jak na mój gust inteligentnie zrobiony wałek. Niby mylił sie na dwie strony. Pewnie ze swoich decyzji sie wybroni. Nie mam specjalnej ochoty analizowac poszczególnych decyzji. Ale wyczuwanm różnice pomiedzy meczami, gdzie sędzia się myli, robi nawet olbrzymie błędy, a gdzie sędziuje tak, aby było ... Oglądając ten mecz z pozycji trybun, miałem poczucie, że mecz jest bardzo inteligentnie drukowany. Może on po prostu nas nie lubi. Gdybyśmy jednak zagrali dobrze, sędzia by nam nie zaszkodził. Dobrze, że ta runda już się kończy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
http://www.malopolskatv.pl/wstrzasni...ozgu-paljicia/ - moskal o stanie zdrowia paljcia
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A po drugie Lechia, Podbeskidzie. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Sedzia byl dzisiaj fatalny (chleb powszedni w naszym "pieknym" grajdolku), ale, kto jak kto, my na sedziowanie skomlec nie powinnismy. LKS? Jagielonia? Panowie, troche obiektywizmu. Byc moze sedzia swoimi decyzjami zabral nam dzis punkcik czy trzy, ale tak samo moze powiedziec LKS czy Jagielonia myslac o meczu z nami. Take easy. Nie jestesmy nisko w tabeli bo sedziuja przeciw nam. Jestesmy nisko w tabeli bo gramy w tej rundzie fatalnie. Dzisiaj nie bylo inaczej. Gralismy slabo, nawet grajac jeszcze w 11. Widze pewna, ale subtelna, analogie miedzy nami a Legia, ta z poprzedniego sezonu. Mianowicie pelno u nas "niby graczy". W Legii rok temu byly te wszystkie Cabrale, Knezevice, Okbuki, Mezengi, itd. U nas teraz mamy Lameyow, Diazow, Kirmow, Bunozow, itd. Ja wiem ze nasza liga slaba, ale nie oszukujmy sie, z takimi graczami daleko nie zajdziemy, nawet w naszej lidze. Jestesmy w czarnej dupie, bo naprawde potrzebujemy powaznych wzmocnien by myslec o czyms powaznym (LM?). Pytanie teraz tylko... skad... za co? Szkolki nie mamy, wiec my takiego Wolskiego sobie nie wyciagniemy. Zostaja transfery, ale biorac pod uwage ograniczony budzet, ciezko bedzie znalesc + - 3 klasowych graczy niemal za darmo. A, i jeszcze Bitonowi i Nunezowi koncza sie wypozyczenia. Czyzby efekty polityki "na juz" uwidacznialy sie w pelnej krasie?
P.S Cholera, a mialem sobie zrobic przerwe z forum do 2012 roku. Slaba wole mam ![]()
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 10.12.2011 o godz. 00:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
11 brudasow i drwali przyjechalo kosic i dawac po ryju,tylko tyle potrafią.
Przypomniala mi sie ta stara Polonia z jej naczelnymi chamami,Kaliszanem i Golaszewskim ,dzis Sadlok czy Trałka wiernie ich nasladowali. Plus za walke naszych do konca ale jak sie gra przeciwko 12 to ciezko wygrac. I plus za doping zwlaszcza w drugiej polowie,pokazalismy fanatyzm. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
ANAJNARAB
Offline |
|
|
Panowie wyluzujcie
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jak z Tym arbitrem nic nie zrobia to bedzie to skandal na wysoka skale.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Cóż można napisać po kolejnym odcinku serialu - chce ale nie nie mogę.
(Pomijam sędziego). 1. Polonia była lepiej przygotowana fizycznie niż my. 2. Nie mamy w repertuarze żadnych stałych fragmentów gry dopracowanych (Melikson, Małecki, Iliev, Jirsak - każdy z nich bił rożne, wolne i co jeden to gorzej) Można powiedzieć ze potrafimy grać z zespołami które nie murują bramki a są na naszym poziomie. (Jak twierdzą niektórzy - nie ja). Jest tylko 1 taki zespół w lidze czyli Amica. Zatem za słabi na Legie - baty Za dobrzy piłkarsko na Podbeskidzie, Górnika, Lechie itd - baty No to jak my chcemy zdobyć MP ja umiemy grac zespołem który nam pozwala na wszystko (Amica)? Z innymi już nie umiemy. Bezcenna jest ta spuścizna Maaskanta. Na koniec o trenerze. Ładnie Kaziu został wpuszczony na minę. I niestety poległ. Nie mam wątpliwości - 2 porażki u siebie to slaby wynik. Gra była równie słaba. Nam potrzeba takiego Petrescu, a jak nie ma kasy na takiego trenera, to chociaż trenera który dopracuje stałe fragmenty, dobrze przygotuje fizycznie, bo inaczej to się do Europy nie doczołgamy. Będą może kiedyś lepsi piłkarze, to wtedy niech przychodzi specjalista od ładnej gry. Teraz potrzeba nam specjalisty od ciułania punktów.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 10.12.2011 o godz. 00:59.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak się bawią LUDZIE!!!
Dzisiaj ja bym nie upatrywał winy w tym, że piłkarze słabo grali, tylko w tym, że zwyczajnie nie szło, że sędzia co chwile wybijał nas z rytmu i ta czerwona kartka... Ciężko się gra poł godziny w 10. Bramka przypadkowa, znów nie wiem, czy tam powinien być faul. Kartka dla Wilka za czysto wybitą piłke spowodowała, że gość nie mógł na 100% w środku boiska walczyć. To był mecz z tych zwyczajnie po.......... zaczęło się zajefajnie w 4 minucie... to już czułęm, że "oooo znowu się zaczyna"...
Ostatnio edytowane przez palikot : 10.12.2011 o godz. 01:05.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Nie łudźmy się, że będziemy odgrywali jakąkolwiek rolę w pucharach. Ludzie ..... 10 lat na to czekamy a zanosi się, że mamy kolejny stracony sezon. Miała być wielka holenderska Wisła, została spuścizna. Wszystko trzeba zaczynać od początku, czyli wszystko po staremu.
Może i późno, ale dopiero teraz widzę, że jednak Europy przez długie lata nie dogonimy bo polityka naszego klubu ma się nijak do profesjonalnego prowadzenia klubu. Gdyby wypisać Wasze uwagi dot. Wisły uzbierała by się zatrważająca lista. Cieszmy się z górnej połówki tabeli, może w przyszłym roku znowu będzie jakiś chwilowy zryw. W naszej lidze i tak mamy najlepszą sytuację w ostatnich latach. A, że działania włodarzy nie prowadzą do uzyskania czegokolwiek w Europie to już wiemy od 10 lat więc nic nowego. ![]()
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Panowie ostrzeżenia i nawet bany już poszły, ja wiem że emocje i w ogóle ciśnienie ale no nie obrażajmy my się nawzajem!
Szanujmy się! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Kilka podsumowań rundy:
- bardziej niż nowego lepszego trenera potrzebujemy nowych lepszych piłkarzy, - obecni kopacze nie są warci drogiego szkoleniowca ponieważ większość zblazowanych gości interesuje tylko trzepanie kasiory a nie możliwość rozwoju, - sezon można jeszcze uratować praktycznie tylko poprzez wygranie Pucharu Polski, - Maor przewyższa każdego kopacza w drużynie i chłopaka trochę szkoda, żeby się tu marnował jak ma to tak dalej wyglądać, - polityka klubu wygląda tak, że Legia ma potencjalnych 6 piłkarzy w kadrze, którzy mogą się załapać na Euro a Wisła jednego, w porywach dwóch... gratulacje za szkolenie młodzieży... - to Basałaj a nie Maaskant wypowiedział najgłupsze zdanie w tej rundzie, a dokładnie na jej początku: "Powraca moda na Wisłę". To falstart na poziomie Listkiewicza bredzącego o 1 czarnej owcy... - drużyna jest rozbita i trzeba budować wszystko od nowa lub na jej zgliszczach, choć druga opcja może się nie powieść, - z potencjalnymi 10 pkt. straty na 13. kolejek przed końcem, i zimowaniu np. na prawdopodobnym 6 miejscu, ciężko mydlić oczy, że gramy o MP, więc leżymy na każdym polu, marketingowym, finansowym itd... = mniej argumentów dla nowych piłkarzy, który mieliby być wzmocnieniami, - Kirm potwierdził swoją kluczową rolę w rozmontowaniu zespołu samobójem. Niestety to Jop zostanie zapamiętany jako ten zły, najgorszy... a nie Kirm, który prawie przez całą rundę grał tak aby Wiśle zaszkodzić jak tylko się da. Pod tym względem pobił Jopa o kilka długości. Szkoda, że Kazek go wpuścił i pozwolił mu "dokończyć dzieła"... Śmiem twierdzić, że w wielu meczach Wisła wyszłaby lepiej grając w 10-tkę (a dzisiaj nawet 9-tkę) gdyby Kirma nie było na boisku. - z sędziami jesteśmy w tej rundzie do przodu: Ruch, Jaga, Fulham, ŁKS vs Polonia. Jeśli już sędziowie mają się mylić to oby proporcje były takie w każdej rundzie... chociaż oczywiście wolałbym, żeby piłkarze sami wywalczyli te punkty.
Ostatnio edytowane przez thechris : 10.12.2011 o godz. 01:47.
|
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
"Gil sędziował tragicznie ale nie przekręcił Wisły ona się sama przekręciła"
cały artykuł http://deplus.pl/news.php?readmore=39 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Może sędzia, może to piątek, może za pozna godzina?
Ale jak do jasnej cholery mamy wygrać mecz skoro oddajemy jeden celny strzał w światło bramki! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Wisła może porywająco nie zagrała ale do k.nędzy chyba każdy z was widział że w tym meczu sędzia był 12 zawodnikiem Polonii.A Sadlok powinien wylecieć już w pierwszej połowie po kolejnym ostrym wejściu w Meliksona.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Taktyka Zielińskiego była proosta .Grać ostro ciąć Maora i siedzieć na Ivicy.Jak widać po jednym naszym strzale opłaciło się
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Dobrze ze ta runda juz sie skończyła. Az zal było patrzeć na to co nasi kopacze graja. Dno i 1000000 ton mułu. Szacunek dla pana Kazia Moskala ale nam trzeba trenera z jajami coś w typie Leńczyka który poukłada drużynę.
PS. Nie ma co zwalać na sedziego. Zamiast grać w piłkę nozna to ja widziałem kopaninę i rugby.
Ostatnio edytowane przez SWEET_83 : 10.12.2011 o godz. 09:01.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Irsak przy Jrżu wypadł bardzo blado.Takich NUNEZÓW TO W NASZEJ LIDZE JEST NA PĘCZKI.(Brzyski Trałka itp)A temat Kirma przemilcze
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|