The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.11.2011, 01:28
someonewisp napisał(a):Wyświetl post
W dzisiejszym meczu Legia-Zagłębie: 2 bramki ze spalonego strzelone. A mówią, że to nam sędziowie pomagają. Ale o tym nigdzie się nie mówi i nie będzie bo ukochana Legiunia popaprańców z Cana(L) + musi być zawsze na topie i czyściutka
Kumulacja! Najpierw ustawiliśmy losowanie, a teraz meczyk.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 24.11.2011, 01:46

ZŁODZIEJE!!! ZŁODZIEJE!!!

Legia drukarz, sędzia złodziej!!!
Legionista
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.11.2011, 02:19
Zresztą przy trzeciej bramce również nie było spalonego:
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 24.11.2011, 06:14
Tu ewidentny spalony. Przez chwile myślałem,że to wina kąta padania z kamery, ale jednak linia trawy pokazuje jak na dłoni że jest to spalony.
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
Darii
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 24.11.2011, 07:57
Przy 3 bramce ewidentny spalony- co nie ma większego znaczenia na przebieg meczu czy tym bardziej na jego rezultat.Moim zdaniem taki spalony to prawie nie spalony. Ale ok, 3 bramki nie powinno być. Trzeba szczerze przyznać, że Legia gra naprawdę ciekawie. Boję się jednego w naszej lidze. Jak historia pokazuje, jak komuś sprawdzi się jakiś model, reszta bezkrytycznie go powiela. Jak wypalili w Legii Serbowie rozpoczęło się masowe ściąganie Serbów do naszej ligi, jak komuś wypalił Czeski trener zaczęło się poszukiwanie Czeskich trenerów, jak wypaliło 2 Brazylijczyków po pół roku w było ich 7, jeden Melikson okazał się świetnym piłkarzem- mamy już w lidze chyba z 6 piłkarzy z izraela. Róbmy wszystko z umiarem. Stawiajmy na jakość nie na ilość. Jak Legia wprowadziła 3-4 wychowanków którzy reprezentują przyzwoity poziom podobną drogą szybko poszedł Lech z średnim skutkiem. Tak jakby na siłę, aby pokazać ,że u nas też jest świetna młodzież. Skoro Wisła nie ma jak na razie dobrej młodzieży nie ma sensu wystawiać ich na siłę skoro nie ma pewności ,składu nie wzmocnią.
Ostatnio edytowane przez Darii : 24.11.2011 o godz. 07:59.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 24.11.2011, 07:58
Elendil napisał(a):Wyświetl post

Miasto Wrocław daje 3 mln Śląskowi na transfery, ile daje nam Kraków?
Miasto Wrocław dostało stadion od Schetyny. Co dostało miasto Kraków od naszych posłów?
Odpowiedz cytując
Gin
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 24.11.2011, 08:29
wanciak86 napisał(a):Wyświetl post
Tu ewidentny spalony. Przez chwile myślałem,że to wina kąta padania z kamery, ale jednak linia trawy pokazuje jak na dłoni że jest to spalony.
Ja proponuje poczytac troche przepisów przy 3 bramce linie spalonego wyznacza piłka gdyz atakujacy Legii jest juz za obroncami przy 2 bramce jesli był spalony to minimalny , obecnie przepisy propaguja grę ofenswna i takich spalonych sedziowie nie musza pokazywac .
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 24.11.2011, 09:27
Spalony centymetrowy,takie sytuacje powinno sie puszczac.
.......icie az milo,i tak by Zagłebie od nich w ....e dostalo tak czy siak.
Po cichu licze ze w tej kolejce pejsy dostana u siebie od Bełchatowa i leca az milo..
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
tropik
Member

Od: 07.2011

Stary 24.11.2011, 10:05
wanciak86 napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie ta wcześniejsza sytuacja bardziej kwalifikowała się na spalony, a tutaj to naprawdę sędzia musiałby mieć w głowie gps jakiś.

Wystaje trochę głowa Ljuboji (z 10 cm), nogi miał cofnięte, więc ciężko byłoby tak szybko sędziemu zinterpretować wychylenie jego łepetyny.
Ostatnio edytowane przez tropik : 24.11.2011 o godz. 10:07.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 24.11.2011, 10:18
Nie, no panowie... w obu sytuacjach gdzieś tam można byłoby się kłócić o to, czy był spalony, czy nie - ale chyba nie o to chodzi. To takie spalone, których by nie było, gdyby piłkarz obciął paznokcie. Na C+ analizowali tę drugą akcję (tzn. trzeciego gola), i owszem, w momencie podania Ljuboja faktycznie o 15 cm wystawał poza linię wyznaczaną przez piłkę. Ale jak ktoś będzie mówił, że Legia w tym meczu pojechała na błędach sędziowskich albo że powinno się podnieść raban, że gole nieuczciwie padają, bo przecież przy Wiśle wszyscy podnosili raban, to trochę się kompromituje

Wtedy z ŁKSem czy z Jagiellonią sędzia po prostu oj*bał drużyny przeciwne. To były błędy takie, że ślepy fanatyk krykieta by się połapał, a sędziowie się nie połapali. Tutaj spalony był o długość włosów, ściąłby Ljuboja glacę na łyso i już by spalonego nie było. Przy drugim golu to samo, ciężko tam nawet powiedzieć czy był spalony, czy nie (raz złapałem ten kadr z momentem podania, no... o grubość koszulki może). Już pomijam, że Legia z Zagłębiem wyraźnie przeważała i że gdyby nie strzelili tych dwóch, to by strzelili inne dwie.

Też średnia zasługa Legii nawiasem mówiąc. To Zagłębie jest po prostu bezradne. To niesamowite jak drużyna złożona z cokolwiek niezłych piłkarzy, prowadzona przez cokolwiek doświadczonych trenerów może grać w ofensywie czwartoligowy futbol. Oni nie potrafili trzech podań wymienić, na wolne pole albo grali nie do tego kogo trzeba, albo wychodzący w pół drogi zawracał, albo piłka szła gdzieś w kosmos. Podania przyjmowali na pięć kontaktów, decyzje co zrobić podejmowali już po tym jak ktoś im zabrał piłkę. Ta drużyna nie ma prawa strzelać goli po prostu.

Ciekawe jak ich poukłada Hapal... do przerwy zimowej, to oni musza przetrwać po prostu, a co na wiosnę będzie... Ja nadal twierdzę, że w tej ekipie tkwi niezły potencjał, jeżeli dobrze ich Hapal przemebluje, to mogą mieć wiosnę jak Cracovia w zeszłym roku.
Ostatnio edytowane przez Sartre : 24.11.2011 o godz. 10:27.
Legionista
Odpowiedz cytując
andrzejzb
Member

Od: 12.2002

Stary 24.11.2011, 10:23
tropik napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie ta wcześniejsza sytuacja bardziej kwalifikowała się na spalony, a tutaj to naprawdę sędzia musiałby mieć w głowie gps jakiś.
Sytuacje wątpliwe regulamin nakazuje interpretować na korzyść atakującego więc liniowy ma proste wytłumaczenie - "nie byłem pewny".
Derby Warszawy tylko na Służewcu
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 24.11.2011, 11:54
Tak sobie podlyczyc chcialem, ile goli w tym sezonie padlo po bledach sedziego...i odechcialo mi sie po 10...

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 24.11.2011, 12:52
andrzejzb napisał(a):Wyświetl post
Sytuacje wątpliwe regulamin nakazuje interpretować na korzyść atakującego".
Na tym forum ciezko idzie im to rozumiec.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.11.2011, 15:40
Cytat:
Piłkarze są jak drwale - uwielbiają piłę, ale tylko ci drudzy ścinają legalnie. Sprawdź, co jeszcze potrafią - oglądaj na żywo zmagania Cracovii podczas meczu z GKS Bełchatów...

http://www.weszlo.com/news/8632-„Pil...cow_z_promocji
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 24.11.2011, 15:52
studio napisał(a):Wyświetl post
Na tym forum ciezko idzie im to rozumiec.
Jak Ci się nie podoba to forum to na nie nie wchodź.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.11.2011, 16:40
komentarz pod tym też boski...
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 24.11.2011, 17:09
Cóż, zawsze w awangardzie, wytyczający nowe trendy wbrew złośliwym uwagom krytyków.

Za chwilę w ramach obowiązku pracy informatycy Comarchu będą musieli wysiadywać na Kałuży, a reszcie za obecność będzie się jeszcze dopłacać.

Tyle że obawiam się, że taka akcja to czysty mobbing i korzystny werdykt w TK pracownicy Comarchu mieliby jak w banku.

PS. A propos wzorcowych, godnych naśladowania klubów - news z POZnani*a:

http://www.sport.pl/lechpoznan/1,104..._puchary_.html

Pisano, że tak będzie - ale teraz sami się do tego przyznają. Po sukcesach w Europie przesadzili z poziomem uposażeń piłkarzy, licząc na LM i się przeliczyli. Oczywiście przesadzają, bo wystarczy im sprzedać Rudniewa za porządne pieniądze i wszystko wraca do normy. Ale widać, jak niewiele trzeba by popaść w kłopoty.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 24.11.2011 o godz. 18:59.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Grze Gie
Member

Od: 02.2008

Stary 24.11.2011, 19:14
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Cóż, zawsze w awangardzie, wytyczający nowe trendy wbrew złośliwym uwagom krytyków.

Za chwilę w ramach obowiązku pracy informatycy Comarchu będą musieli wysiadywać na Kałuży, a reszcie za obecność będzie się jeszcze dopłacać.

Tyle że obawiam się, że taka akcja to czysty mobbing i korzystny werdykt w TK pracownicy Comarchu mieliby jak w banku.

Pisano, że tak będzie - ale teraz sami się do tego przyznają. Po sukcesach w Europie przesadzili z poziomem uposażeń piłkarzy, licząc na LM i się przeliczyli. Oczywiście przesadzają, bo wystarczy im sprzedać Rudniewa za porządne pieniądze i wszystko wraca do normy. Ale widać, jak niewiele trzeba by popaść w kłopoty.
Mi się wydaje że lwią część kasy z pucharów pochłonęła jednak kilkakrotna wymiana murawy ,bo są to ogromne koszta ,ale to nie nasz problem.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 24.11.2011, 19:17
Przecież Lech nic nie płacił jak na razie za wymianę murawy.
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 24.11.2011, 19:36
Otoz to, nawet jesli do euro cos sie spieprzy to i tak posir(miasto?) placi, opieke nad murawa Lech dopiero bedzie sprawowal po euro, co do powyzszego artykulu, Rutkowski zawsze powtarzal ze jesli pilkarze chca zarabiac godziwe pieniadze i maja byc wzmocnienia to Lech musi regularnie grac w pucharach, tutaj nie bylo super cisnienia ze musi to byc LM, za LE tez mozna niezle sianko (jak na polskie warunki) wylapac. Dwa razy pod rzad bez z pucharow, to bedzie musialo sie odbic na budzecie.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 24.11.2011, 23:30
Jak się nazywał forumowy spec od ligi izraelskiej? Niestety zapomniałem nick, a ponoć Omri Kende z Hapoelu Tel Aviv jest już bliżej niż dalej Legii..
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 24.11.2011, 23:38
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Jak się nazywał forumowy spec od ligi izraelskiej? Niestety zapomniałem nick, a ponoć Omri Kende z Hapoelu Tel Aviv jest już bliżej niż dalej Legii..
MHaifa, tak mi się wydaje.
Edit: Tak, MHaifa. http://wislakrakow.com/forum/member.php?u=61918
Ostatnio edytowane przez filemon : 24.11.2011 o godz. 23:44.
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 24.11.2011, 23:54
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Czyżby drugi Moshe?
A może Kahlon?
Odpowiedz cytując
gniewko
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 25.11.2011, 16:52
zycze Wislakom dzis zwyciestwa a sobie lidera w sobote
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Stary 25.11.2011, 17:05
Możecie się śmiać, ostro mi pocisnąć albo na co tam jeszcze macie ochotę ale ja wierze w dzisiejsze zwycięstwo i Mistrza Polski w maju!
Odpowiedz cytując
Mistal
Banita

Od: 10.2010

Stary 25.11.2011, 17:10
o PZPN, i o żydkach i ich cudownych utrzymaniach.

http://deplus.pl/news.php?readmore=20
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 25.11.2011, 19:20
Mistal napisał(a):Wyświetl post
o PZPN, i o żydkach i ich cudownych utrzymaniach.

http://deplus.pl/news.php?readmore=20

Heh

to chyba kazdy juz wie ze Cracovia gra w Ekstraklasie przez korupcyjne zwiazki z PZPN .

Wogole jak widze co sie teraz dzieje ,widze Late i jego zalosne usmieszki ,Kręcine -spasionego pijaka ktorego nawet samolotu wyjebali ,i cala reszte tego betonu to nic tylko wpuscic na to ich zgromadzenie jakiego Arabskiego przyjaciela z teczką.Bo oni sami nie odejda,za nic w tym swiecie.Jedyne pocieszenie to to ze Lato to totalny kretyn i daje sie im tak wpuszczac.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 25.11.2011 o godz. 19:26.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 26.11.2011, 00:25
Zauważyliście, że zespoły, gdy zaczynają grać na nowych stadionach, przechodzą kryzys? Lech cieniuje odkąd gra na nowym stadionie, to samo Wisła czy Lechia. Już nie wspominam Cracovii i Arki .Legia chyba pierwsza przełamuje ten kryzys, pierwszy sezon na nowym stadionie na straty, ale i teraz 2 porażki u siebie. Śląsk też zaczyna nie najlepiej. Ciekawe...
Ostatnio edytowane przez -ja123- : 26.11.2011 o godz. 09:41.
Odpowiedz cytując
zizou
Member

Od: 06.2011

Stary 26.11.2011, 00:33
Ten jeden (jedyny mam nadzieje) raz gratulacje dla Wisły - konsekwencja taktyczna, zaangażowanie, wola walki i odrobina szczęścia wystarczyły, żeby Śląsk został pokonany. Z perspektywy kibica Legii - bardzo dobry wynik, niezależnie od naszego meczu jutro nie stracimy nic do lidera - możemy utrzymać lub zmniejszyć dystans, a w przypadku wygranej inni będą nas gonić

Trener Orest Lenczyk chyba ostatecznie uwierzył w swoją wielkość i nieomylność; przed meczem porównywał Was do rannego zwierzątka, po meczu - główną przyczynę porażki widzi w pracy sędziego (cytat: "bo publiczność była niezadowolona z decyzji arbitra"). Nie jest to nic nowego w jego przypadku - kilka lat temu po frajerskim przegraniu tytułu z Bełchatowem też winni byli sędziowie, nie Pan Orest.
Nie dostrzega natomiast, że był to kolejny mecz (po spotkaniach bodajże z Widzewem i Bełchatowem), w którym Śląsk - tracąc bramkę jako pierwszy - nie ma innych pomysłów na grę ofensywną niż indywidualne akcje Soboty (bez głowy i bez efektu) lub wrzutki na aferę ze stałych fragmentów gry i nie jest w stanie odwrócić losów spotkania.

Mam nadzieję, że Pan Orest Lenczyk jak najdłużej będzie trwał w przeświadczeniu o swojej nieomylności, niewątpliiwie z korzyścią dla innych drużyn

PS. Na forum Śląska też głównym winowajcą jest sędzia...do bywających tutaj kibiców Sląska: ja rozumiem, że sędzia był z Warszawy, ale naprawdę - przegrywać też trzeba umieć. Nie psujcie mojej świetnej opinii o mieszkańcach pięknego miasta Wrocławia
Ostatnio edytowane przez zizou : 26.11.2011 o godz. 00:39.
"Zastanów się dwa razy zanim powiesz coś głupiego. Lepiej utrzymywać innych w niewiedzy niż od razu dać im pewność".
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 26.11.2011, 09:12
flamengista napisał(a):Wyświetl post

W PS było przedstawienie wydatków na piłkarzy. Najdroższą jedenastkę posiada Lech Poznań. Ponad 800.000 PLN wydają miesiecznię na kopaczy. My jesteśmy nr 4 pod tym względem. Może stąd ich kłopoty, że wydatki/sukcesów mają się nijak....
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów