|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
![]() ZŁODZIEJE!!! ZŁODZIEJE!!! Legia drukarz, sędzia złodziej!!! ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zresztą przy trzeciej bramce również nie było spalonego:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Tu ewidentny spalony. Przez chwile myślałem,że to wina kąta padania z kamery, ale jednak linia trawy pokazuje jak na dłoni że jest to spalony.
![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Przy 3 bramce ewidentny spalony- co nie ma większego znaczenia na przebieg meczu czy tym bardziej na jego rezultat.Moim zdaniem taki spalony to prawie nie spalony. Ale ok, 3 bramki nie powinno być. Trzeba szczerze przyznać, że Legia gra naprawdę ciekawie. Boję się jednego w naszej lidze. Jak historia pokazuje, jak komuś sprawdzi się jakiś model, reszta bezkrytycznie go powiela. Jak wypalili w Legii Serbowie rozpoczęło się masowe ściąganie Serbów do naszej ligi, jak komuś wypalił Czeski trener zaczęło się poszukiwanie Czeskich trenerów, jak wypaliło 2 Brazylijczyków po pół roku w było ich 7, jeden Melikson okazał się świetnym piłkarzem- mamy już w lidze chyba z 6 piłkarzy z izraela. Róbmy wszystko z umiarem. Stawiajmy na jakość nie na ilość. Jak Legia wprowadziła 3-4 wychowanków którzy reprezentują przyzwoity poziom podobną drogą szybko poszedł Lech z średnim skutkiem. Tak jakby na siłę, aby pokazać ,że u nas też jest świetna młodzież. Skoro Wisła nie ma jak na razie dobrej młodzieży nie ma sensu wystawiać ich na siłę skoro nie ma pewności ,składu nie wzmocnią.
Ostatnio edytowane przez Darii : 24.11.2011 o godz. 07:59.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ja proponuje poczytac troche przepisów przy 3 bramce linie spalonego wyznacza piłka gdyz atakujacy Legii jest juz za obroncami przy 2 bramce jesli był spalony to minimalny , obecnie przepisy propaguja grę ofenswna i takich spalonych sedziowie nie musza pokazywac .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Spalony centymetrowy,takie sytuacje powinno sie puszczac.
.......icie az milo,i tak by Zagłebie od nich w ....e dostalo tak czy siak. Po cichu licze ze w tej kolejce pejsy dostana u siebie od Bełchatowa i leca az milo.. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
![]() ![]() Wystaje trochę głowa Ljuboji (z 10 cm), nogi miał cofnięte, więc ciężko byłoby tak szybko sędziemu zinterpretować wychylenie jego łepetyny.
Ostatnio edytowane przez tropik : 24.11.2011 o godz. 10:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Nie, no panowie... w obu sytuacjach gdzieś tam można byłoby się kłócić o to, czy był spalony, czy nie - ale chyba nie o to chodzi. To takie spalone, których by nie było, gdyby piłkarz obciął paznokcie. Na C+ analizowali tę drugą akcję (tzn. trzeciego gola), i owszem, w momencie podania Ljuboja faktycznie o 15 cm wystawał poza linię wyznaczaną przez piłkę. Ale jak ktoś będzie mówił, że Legia w tym meczu pojechała na błędach sędziowskich albo że powinno się podnieść raban, że gole nieuczciwie padają, bo przecież przy Wiśle wszyscy podnosili raban, to trochę się kompromituje
![]() Wtedy z ŁKSem czy z Jagiellonią sędzia po prostu oj*bał drużyny przeciwne. To były błędy takie, że ślepy fanatyk krykieta by się połapał, a sędziowie się nie połapali. Tutaj spalony był o długość włosów, ściąłby Ljuboja glacę na łyso i już by spalonego nie było. Przy drugim golu to samo, ciężko tam nawet powiedzieć czy był spalony, czy nie (raz złapałem ten kadr z momentem podania, no... o grubość koszulki może). Już pomijam, że Legia z Zagłębiem wyraźnie przeważała i że gdyby nie strzelili tych dwóch, to by strzelili inne dwie. Też średnia zasługa Legii nawiasem mówiąc. To Zagłębie jest po prostu bezradne. To niesamowite jak drużyna złożona z cokolwiek niezłych piłkarzy, prowadzona przez cokolwiek doświadczonych trenerów może grać w ofensywie czwartoligowy futbol. Oni nie potrafili trzech podań wymienić, na wolne pole albo grali nie do tego kogo trzeba, albo wychodzący w pół drogi zawracał, albo piłka szła gdzieś w kosmos. Podania przyjmowali na pięć kontaktów, decyzje co zrobić podejmowali już po tym jak ktoś im zabrał piłkę. Ta drużyna nie ma prawa strzelać goli po prostu. Ciekawe jak ich poukłada Hapal... do przerwy zimowej, to oni musza przetrwać po prostu, a co na wiosnę będzie... Ja nadal twierdzę, że w tej ekipie tkwi niezły potencjał, jeżeli dobrze ich Hapal przemebluje, to mogą mieć wiosnę jak Cracovia w zeszłym roku.
Ostatnio edytowane przez Sartre : 24.11.2011 o godz. 10:27.
![]()
Legionista
|
|
|
|
Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Sytuacje wątpliwe regulamin nakazuje interpretować na korzyść atakującego więc liniowy ma proste wytłumaczenie - "nie byłem pewny".
![]()
Derby Warszawy tylko na Służewcu
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Tak sobie podlyczyc chcialem, ile goli w tym sezonie padlo po bledach sedziego...i odechcialo mi sie po 10...
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Cytat:
![]() http://www.weszlo.com/news/8632-„Pil...cow_z_promocji ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Jak Ci się nie podoba to forum to na nie nie wchodź.
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
komentarz pod tym też boski... |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Cóż, zawsze w awangardzie, wytyczający nowe trendy wbrew złośliwym uwagom krytyków.
Za chwilę w ramach obowiązku pracy informatycy Comarchu będą musieli wysiadywać na Kałuży, a reszcie za obecność będzie się jeszcze dopłacać. Tyle że obawiam się, że taka akcja to czysty mobbing i korzystny werdykt w TK pracownicy Comarchu mieliby jak w banku. PS. A propos wzorcowych, godnych naśladowania klubów - news z POZnani*a: http://www.sport.pl/lechpoznan/1,104..._puchary_.html Pisano, że tak będzie - ale teraz sami się do tego przyznają. Po sukcesach w Europie przesadzili z poziomem uposażeń piłkarzy, licząc na LM i się przeliczyli. Oczywiście przesadzają, bo wystarczy im sprzedać Rudniewa za porządne pieniądze i wszystko wraca do normy. Ale widać, jak niewiele trzeba by popaść w kłopoty.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 24.11.2011 o godz. 18:59.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Otoz to, nawet jesli do euro cos sie spieprzy to i tak posir(miasto?) placi, opieke nad murawa Lech dopiero bedzie sprawowal po euro, co do powyzszego artykulu, Rutkowski zawsze powtarzal ze jesli pilkarze chca zarabiac godziwe pieniadze i maja byc wzmocnienia to Lech musi regularnie grac w pucharach, tutaj nie bylo super cisnienia ze musi to byc LM, za LE tez mozna niezle sianko (jak na polskie warunki) wylapac. Dwa razy pod rzad bez z pucharow, to bedzie musialo sie odbic na budzecie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Jak się nazywał forumowy spec od ligi izraelskiej? Niestety zapomniałem nick, a ponoć Omri Kende z Hapoelu Tel Aviv jest już bliżej niż dalej Legii..
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Edit: Tak, MHaifa. http://wislakrakow.com/forum/member.php?u=61918
Ostatnio edytowane przez filemon : 24.11.2011 o godz. 23:44.
|
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
zycze Wislakom dzis zwyciestwa
a sobie lidera w sobote ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Możecie się śmiać, ostro mi pocisnąć albo na co tam jeszcze macie ochotę ale ja wierze w dzisiejsze zwycięstwo i Mistrza Polski w maju!
|
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Heh to chyba kazdy juz wie ze Cracovia gra w Ekstraklasie przez korupcyjne zwiazki z PZPN . Wogole jak widze co sie teraz dzieje ,widze Late i jego zalosne usmieszki ,Kręcine -spasionego pijaka ktorego nawet samolotu wyjebali ,i cala reszte tego betonu to nic tylko wpuscic na to ich zgromadzenie jakiego Arabskiego przyjaciela z teczką.Bo oni sami nie odejda,za nic w tym swiecie.Jedyne pocieszenie to to ze Lato to totalny kretyn i daje sie im tak wpuszczac.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 25.11.2011 o godz. 19:26.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Zauważyliście, że zespoły, gdy zaczynają grać na nowych stadionach, przechodzą kryzys? Lech cieniuje odkąd gra na nowym stadionie, to samo Wisła czy Lechia. Już nie wspominam Cracovii i Arki
.Legia chyba pierwsza przełamuje ten kryzys, pierwszy sezon na nowym stadionie na straty, ale i teraz 2 porażki u siebie. Śląsk też zaczyna nie najlepiej. Ciekawe...
Ostatnio edytowane przez -ja123- : 26.11.2011 o godz. 09:41.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Ten jeden (jedyny mam nadzieje
) raz gratulacje dla Wisły - konsekwencja taktyczna, zaangażowanie, wola walki i odrobina szczęścia wystarczyły, żeby Śląsk został pokonany. Z perspektywy kibica Legii - bardzo dobry wynik, niezależnie od naszego meczu jutro nie stracimy nic do lidera - możemy utrzymać lub zmniejszyć dystans, a w przypadku wygranej inni będą nas gonić![]() Trener Orest Lenczyk chyba ostatecznie uwierzył w swoją wielkość i nieomylność; przed meczem porównywał Was do rannego zwierzątka, po meczu - główną przyczynę porażki widzi w pracy sędziego (cytat: "bo publiczność była niezadowolona z decyzji arbitra"). Nie jest to nic nowego w jego przypadku - kilka lat temu po frajerskim przegraniu tytułu z Bełchatowem też winni byli sędziowie, nie Pan Orest. Nie dostrzega natomiast, że był to kolejny mecz (po spotkaniach bodajże z Widzewem i Bełchatowem), w którym Śląsk - tracąc bramkę jako pierwszy - nie ma innych pomysłów na grę ofensywną niż indywidualne akcje Soboty (bez głowy i bez efektu) lub wrzutki na aferę ze stałych fragmentów gry i nie jest w stanie odwrócić losów spotkania. Mam nadzieję, że Pan Orest Lenczyk jak najdłużej będzie trwał w przeświadczeniu o swojej nieomylności, niewątpliiwie z korzyścią dla innych drużyn ![]() PS. Na forum Śląska też głównym winowajcą jest sędzia...do bywających tutaj kibiców Sląska: ja rozumiem, że sędzia był z Warszawy, ale naprawdę - przegrywać też trzeba umieć. Nie psujcie mojej świetnej opinii o mieszkańcach pięknego miasta Wrocławia ![]()
Ostatnio edytowane przez zizou : 26.11.2011 o godz. 00:39.
![]()
"Zastanów się dwa razy zanim powiesz coś głupiego. Lepiej utrzymywać innych w niewiedzy niż od razu dać im pewność".
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
W PS było przedstawienie wydatków na piłkarzy. Najdroższą jedenastkę posiada Lech Poznań. Ponad 800.000 PLN wydają miesiecznię na kopaczy. My jesteśmy nr 4 pod tym względem. Może stąd ich kłopoty, że wydatki/sukcesów mają się nijak.... ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|