The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Matijas
Member

Od: 04.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.11.2011, 16:44
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
A kto będzie asystentem Moskala? Tak pytam,bo fajnie by było znać nazwisko następcy.

Nawet nie róbcie sobie jaj,że ktoś do nas przyjdzie pracować z własnym sztabem. No chyba,że sam go będzie opłacać. Że jeszcze co niektorym takie rzeczy przychodzą do głowy.
Wszystko w porządku, ale czasem się zapominacie w swoich szpileczkach. A Dan?
Odpowiedz cytując
FanatykWLCK
Junior Member

Od: 09.2011

Stary 08.11.2011, 16:50
Kaziu Moskal będzie trenerem zapewne tylko chwilowym.Nie wierze ze nikogo nie szukają,Cupiał nie jest idiotą i jeśli Kaziu nie wygra np. dwóch pierwszych meczów nagle znajdzie się trener ze znanym nazwiskiem o ile nie nastąpi to już w meczu z Górnikiem.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.11.2011, 16:57
Ale o jakim wy BRAKU PROFESJONALIZMU mówicie? Lepiej, żeby na szybko pierwszego lepszego zatrudnili? To byłoby profesjonalne? Na świecie cały czas są sytuacje w których w trakcie sezonu zwalnia się trenera w przychodzi "strażak" i nigdzie to nie jest nazywane brakiem profesjonalizmu tylko u nas jest wytykany mityczny już "brak profesjonalizmu".

Przykłady tak na szybko z głowy bo pewnie zaraz wyskoczy jakiś geniusz:

Roma i Montella
Juventus i Ferrara
Liverpool i Daglish
Bayern i Jonker

Fakt, czasami jak się sprawdzał to zostawał na dłużej (vide Daglish) ale zatrudniany był na "gaszenie pożaru".

Normalna sytuacja.

Rozumiem, że dla niektórych profesjonalizmem jest umówienie się z jakimś trenerem "to jesteśmy dogadani, jeszcze tylko ten mierny trenerzyna przegra dwa mecze to go wywalamy i jestes trenerem, ok?". Nie mówiąc już że zatrudnianiając "na szybko" jest się w dużo gorszej sytuacji przy negocjacjach bo trenerzy wiedzą "że musisz" więc mogą żądać więcej.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 08.11.2011 o godz. 17:03.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.11.2011, 17:00
Mam nadzieję, że nie będziecie mu jechać po wpadkach. Ale moje nadzieje są zazwyczaj weryfikowane brutalnie.
+
cuba libre napisał(a):Wyświetl post
Każdy z Nas marzy,aby Wisła była jak najbardziej wiślacka. Któż inny jak nie Moskal Kazimierz będzie do tego dążył?! Dajmy mu wielki kredyt zaufania i wspomagajmy jak tylko potrafimy! Ku chwale Białej Gwiazdy! Moskal Kazimierz,nie rusz Kazika,bo zginiesz!
O tym samym pomyślałem. Niech drużyna odzyska wiślacką tożsamość.Obcokrajowcy tak, ale najlepsi. Niech w kadrze zostanie Melikson, Pareiko, Jovanovic, Iliev, Chavez, Genkov,Biton. Uzupełnić to młodymi zawodnikami z Polski. Reszta patałachów do rezerw. Problem w tym czy on ma za zadanie coś po swojemu poukładać, czy się nie wtrącać i wegetować do zimy.
Ostatnio edytowane przez tofik : 08.11.2011 o godz. 17:11.
..
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 08.11.2011, 17:02
Romuald napisał(a):Wyświetl post
Jaki bilans ma K Moskal jako trener tymczasowy?( wtedy gdy trenował)
W 2007: 3 zwycięstwa-4 remisy-2 porażki.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 08.11.2011, 17:09
Matijas napisał(a):Wyświetl post
Wszystko w porządku, ale czasem się zapominacie w swoich szpileczkach. A Dan?
A ile to on pracował u nas?Chwilkę. A i nie był to wtedy topowy trener więc grosze pewnie kosztowali. Niemniej kasę na nich trzeba było wydać, a to w....ić może.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.11.2011, 17:10
Kaziu Moskal obserwuje jakie metody mają I trenerzy Wisły i może zrobi jakąś syntezę - tzn. wyeliminuje błędy Maaskanta i odeśle do rezerw Jaliensa (Czekaj w jego miejsce) i Lameya (wejdzie Jovanovic).

Może ześle do rezerw Kirma i wpuści... no właśnie nie wiem kogo, jakieś pomysły ?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 08.11.2011, 17:10
tofik napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że nie będziecie mu jechać po wpadkach. Ale moje nadzieje są zazwyczaj weryfikowane brutalnie.
+

O tym samym pomyślałem. Niech drużyna odzyska wiślacką tożsamość.
Odzyskamy tożsamośc , dostaniemy 3 do jaja i każdy juz zapomni o tożsamości.
Skoro zwalniamy pierwszego i obowiązki przejmuje jego asystent, spodziewam sie tego samo co było za Roberta.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Stary 08.11.2011, 17:28
myśle ze chłop sobie poradzi i urośnie nam trener.Tak jak piesze ''skeba'' wyeliminuje kilka błędów.Za Kirma myśle że lepszy będzie Paljić na lewego pomocnika-jest pomocnikiem a nie obrońcą.Pamietam bramke wŁodzi w pierwszym meczu Maskanta!
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 08.11.2011, 17:31
skeba napisał(a):Wyświetl post
Kaziu Moskal obserwuje jakie metody mają I trenerzy Wisły i może zrobi jakąś syntezę - tzn. wyeliminuje błędy Maaskanta i odeśle do rezerw Jaliensa (Czekaj w jego miejsce) i Lameya (wejdzie Jovanovic).

Może ześle do rezerw Kirma i wpuści... no właśnie nie wiem kogo, jakieś pomysły ?
A co Ty chcesz od Kirma?
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
Odpowiedz cytując
luma22
Junior Member

Od: 06.2011

Stary 08.11.2011, 17:46
Za Cupiała nigdy w tym klubie nie bedzie normalnie,najłatwiej zrzucic wszystko na trenera,skoro nie wydajemy kasy na transfery na pilkarzy młodych,itp. tylko emerytow z karta na rece,to nieoczekujmy cudów,,,przyjdzie nowy trener(chocby i Jimenez) i za rok znow bedzie zły i go wywala,prosta piłka,Zwalniamy trenera,nie majac nikogo w w jego miejsce?,,w normalnym prosperujacym klubie tak nieodwznych decyzji sie nie podejmuje!Nie miejmy pretensji do Bogdana Staszka Roberta i Bog wie kogo jeszcze,,,nasz zarzad dysponuje takimi srodkami jakie da Cupiał i tyle wtemacie
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.11.2011, 17:47
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Odzyskamy tożsamośc , dostaniemy 3 do jaja i każdy juz zapomni o tożsamości.
Skoro zwalniamy pierwszego i obowiązki przejmuje jego asystent, spodziewam sie tego samo co było za Roberta.
No tak będzie nie inaczej.
..
Odpowiedz cytując
Wsciekly Pies
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 08.11.2011, 18:06
whistar napisał(a):Wyświetl post
Rzeczywiście ....a jest nienormalnie 8 tytułów w ciągu ostatnich 12 lat to zupełnie ....a nienormalne. Przed Cupiałem na tytuł całe pokolenia Wiślaków czekały 21 lat, a jeszcze wcześniej 28 !!!
Czy tu ....a są sami kosmici? O co chodzi?
Pan Cupiał ma swoje wady i zalety, jak każdy człowiek problem polega na tym, iż jego wady ostatnio się za bardzo uwypuklają (może to wiek?), prawda jest taka że pewnie nie wiele musiałby się zmienić, lub zmienić otoczenie pracujące w Wiśle. Na razie niestety jest to towarzystwo wzajemnej adoracji.

Ja tam się ciesze, że trenerem będzie Kazimierz Moskal!!!
Cudze chwalicie swojego nie znacie!!!
piknik jestem...pozdro dla kumatych... piknikow oczywiscie...
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 08.11.2011, 18:15
Popraw ten tytuł wątku "Kaziemierzu"!
Powodzenia Kazik! Obyś przetrwał jak najdłużej z wielkimi sukcesami..
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 08.11.2011, 18:28
Trzymam kciuki za Kazika : ) że wychowanek może być świetnym trenerem - udowadnia Guardiola.

Kaziu grał zawsze z zębem, werwą, pasją, niezaleznie od pozycji, na jakiej go wystawiano (a grywał chyba wszędzie poza bramką - od ataku, przez skrzydło, pomoc [of i def], obronę [kryjący a nawet zapomniana rola libero]). Ta wszechstronność + charakter, no i oczywiście wislackie serce, mogą mu tylko pomóc. Z mojej strony pełne poparcie.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
bondTSW
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.11.2011, 18:42
szybkie pytanie - data ostatniego meczu K. Moskala w Wiśle? kiedy to było, chyba mecz z Górnikiem? (tzn. na pewno z Górnikiem)
Powód: .
Ostatnio edytowane przez bondTSW : 08.11.2011 o godz. 18:45.
...CIERPIENIE KSZTAŁTUJE CHARAKTER!
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Stary 08.11.2011, 18:44
bondTSW napisał(a):Wyświetl post
szybkie pytanie - data ostatniego meczu K. Moskala w Wiśle? kiedy to było, chyba mecz z Górnikiem?
Cytat:
Dopiero po czasie okazało się, że ostatni mecz sezonu 2002/2003, z Widzewem 31 maja w Krakowie, był jednocześnie ostatnim występem Kazika w barwach Wisły
historiawisly.pl
Natomiast ostatni mecz w karierze grał jako piłkarz Górnika przeciwko Wiśle. 17.12.2004.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.11.2011, 18:53
Wsciekly Pies napisał(a):Wyświetl post
Ja tam się ciesze, że trenerem będzie Kazimierz Moskal!!!
Cudze chwalicie swojego nie znacie!!!
Znamy swoje. Moskal był już pierwszym trenerem. I dlatego wolimy i chwalimy "cudze"

Co takiego ma wnieść Moskal, czego nie mógłby Maaskant? To bardzo zły ruch Wisły. Sezon jest jeszcze do uratowania, ale do tego potrzeba jak najszybszego sprowadzenia nowego, markowego trenera zza granicy (całe ostatnie 15 lat powinno wszystkich tego w końcu nauczyć), a nie idiotycznych eksperymentów włącznie ze stawianiem na młodych zawodników z ME, co też jest postulowane przez niektórych. Znów się na to zrobiła moda, którą ochoczo podłapują pokemony.

Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post
Trzymam kciuki za Kazika : ) że wychowanek może być świetnym trenerem - udowadnia Guardiola.
A choćby tylko osoby Kmiecika, Kusty, Nawałki, Kulawika, Musiała czy właśnie Moskala udowadniają, że taka sytuacja jest bardzo rzadką anomalią nie mającą obecnie nic wspólnego z Wisłą.

Dość tego "koncertu życzeń". Kibice zawsze powinni domagać się od zarządu zatrudnienia jak najlepszego trenera, a nie słabego, czy pierwszego z rzędu wychowanka. Tak jest na całym świecie w normalnych klubach.
Ostatnio edytowane przez Markus : 08.11.2011 o godz. 18:56.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 08.11.2011, 18:54
skeba napisał(a):Wyświetl post

Mam nadzieje, ze Twoje zyczenie sie spelni i zobaczysz jaki Czekaj jest boski .
Odpowiedz cytując
bondTSW
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.11.2011, 18:55
bondTSW napisał(a):Wyświetl post
szybkie pytanie - data ostatniego meczu K. Moskala w Wiśle? kiedy to było, chyba mecz z Górnikiem? (jednak nie na pewno)
A kto wie, kiedy wydane zostały szale z Kazikiem i ile ich było?
...CIERPIENIE KSZTAŁTUJE CHARAKTER!
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 08.11.2011, 18:55
ja tez tego rozowo nie widze i cudow nie ma sie co spodziewac... Tu trzeba twardego goscia zeby ogarnol te panienki...
Moim zdaniem mogli Robercika przetzymac do konca roku...
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 08.11.2011, 18:56
Markus napisał(a):Wyświetl post
Znamy swoje. Moskal był już pierwszym trenerem. I dlatego wolimy i chwalimy "cudze"

Co takiego ma wnieść Moskal, czego nie mógłby Maaskant? To bardzo zły ruch Wisły. Sezon jest jeszcze do uratowania, ale do tego potrzeba jak najszybszego sprowadzenia nowego, markowego trenera zza granicy (całe ostatnie 15 lat powinno wszystkich tego w końcu nauczyć), a nie idiotycznych eksperymentów włącznie ze stawianiem na młodych zawodników z ME, co też jest postulowane przez niektórych. Znów się na to zrobiła moda, którą ochoczo podłapują pokemony.
"Think, think"
że zacytuję Twój podpis

pytasz o gdybanie, a nie odnosisz się do przeszłości? Kiedy taką szansę na autorską Wisłę dostał K. Moskal? Maaskant ja miał - i wybrał:
Lameya zamiast Cikosza, który przecież "doesn't think"
ustawienie, do którego wpasowywyuje się zawodników (zamiast na odwórt)- KARYGODNY BŁĄD - trenerska podstawówka
pomijajac wszystkie jego załosne teksty o potrzebie posiadania lewonożnego stopera i - uwaga - lewonożnego srodkowego pomocnika (którym to wg Maaskanta jest Nunez "wożę piłę bo lubię")

dodam jeszcze Palica na lewej obronie - skrzydłowego, który łamie każdą akcję do środka, nie umie kryć 1 na 1, kiepściutki w powietrzu, słabo trzymający sie na nogach.

Naprawdę nie jest trudno tych błędów nie popełniać. A przynajmniej nie powielać.

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 08.11.2011, 18:59
Kaziu Moskal tylko do konca roku a myslalem, ze tak jak przed Maaskantem Kulawik bedzie tylko na chwile.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 08.11.2011, 19:01
Nie wiem jakim trenerem jest Kazek Moskal, ale na pewno jakieś przemyślenia na temat drużyny ma. Do tej pory, stojac w cieniu, na pewno nie mógł ich forsować.

To dla drużyny na pewno wstrząs, a wstrząsu ta drużyna potrzebowała. Być może zareagują pozytywnie. Ja tam zaordynował bym innego rodzaju wstrząsy, a zmiane trenera w trakcie rozgrywek uważam za błąd, ale skoro mleko się już rozlało, trzeba z tego wyciągnąć jak najwięcej dobrego, a zminimalizować negatywne skutki.

Co Moskal może zmienić, na co dotychczas nie miał wpływu? Może zagrać va banque i :

- odstawić od skłądu Jaliensa, który forowany przez Maskaanta będąc w słabej formie psuł atmosferę
- spróbować zagrać na 2 napastników systemem 4-4-2
- samo zwolnienie Maskaanta powinno wstrząsnąć zawodnikami i "włączyć" im dodatkową "adrenalinę"

Poza tym na ostatnie mecze Moskalowi wrócą Małecki i Melikson, a to sprawia, że bedzie miał do poprowadzenia drużyne o 50% silniejszą niż Maskaant w ostatnich dniach - która częśc meczów w lidze wygrałaby nawet bez trenera dzieki umiejętnościom indywidulanym tych dwóch graczy, więc może mu sie udać osiągnać nienajgorsze wyniki.

Ponieważ zależy mi na dobru Wisły, będze trzymać kciuki, żeby się Moskalowi udało.

A Maskaanta mi szkoda i tyle, a działacze po raz kolejny pokazali pełen profesjonalizm.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 08.11.2011, 19:05
Wróci Melikson z Małeckim, Wisła zacznie wygrywać kilka meczy i Kazimierz zostanie na stałe.
Możliwe? Jak najbardziej.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.11.2011, 19:06
Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post
"Think, think"
że zacytuję Twój podpis

pytasz o gdybanie, a nie odnosisz się do przeszłości? Kiedy taką szansę na autorską Wisłę dostał K. Moskal? Maaskant ja miał - i wybrał:
Moskal miał już szansę na poprawienie źle grającej Wisły i ją spartolił. Nie poprawił nic ani w taktyce, ani w w niczym innym. Maaskant popełniał bęedy, ale i Moskal nie był od nich nigdy wolny. Nie wykorzystał swoich 5 minut.

Teraz też jako asystent Maaskanta ma swój udział w sytuacji drużyny. Jako jego prawa ręka nie tylko nie potrafił uchronić go od jak to nazywasz podstawowych błedów, wykazać mu ich, ale ciągle pracując u jego boku pokazał, że zgadzał się z jego wyborami i decyzjami.

Nie ma żadnego powodu oczekiwać, że teraz zmieni oblicze drużyny, albo że będzie nagle wartościowym trenerem.

Macie błędne wyobrażenia. Budujecie w nich przysłowiowe zamki na piasku.
Ostatnio edytowane przez Markus : 08.11.2011 o godz. 19:16.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
bomber85
Member

Od: 09.2010

Stary 08.11.2011, 19:07
Mam nadzieje że Moskal posadzi na czterech literach Jaliensa i zmieni taktykę na dwóch napastników. Obrona na mecz z górnikiem: Diaz-Czekaj-Jovanovic-Lamey resztę Kaziu ustawi opcjonalnie. Dwóch napastników i przypuszczam że powinniśmy górnik pyknąć gładko 3:0.
Odpowiedz cytując
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 08.11.2011, 19:09
A ja mam takie jedno pytanie: Czy Moskal byl na stazach w jakis zachodnich klubach?
Moskal miał już szansę na poprawienie źle grającej Wisły i ją spartolił. Nie poprawił nic ani w taktyce, ani w w niczym innym. Maaskant popełniał bęedy, ale i Moskal nie był od nich nigdy wolny. Nie wykorzystał swoich 5 minut.

Teraz też jako asystent Maaskanta ma swój udział w sytuacji drużyny. Jako jego prawa ręka nie tylko nie potrafił uchronić go od jak to nazywasz podstawowych błedów, wykazać mu i h, ale ciągle pracując u jego boku pokazał, że zgadzał się z jego wyborami i decyzjami.

Nie ma żadnego powodu oczekiwać, że teraz zmieni oblicze drużyny, albo że będzie nagle wartościowym trenerem.

Macie błędne wyobrażenia. Budujecie w nich przysłowiowe zamki na piasku
To ze nie powiodlo mu sie ostatnio nie znaczy ze i teraz musi spartolic. Miej go za czlowieka rozumnego ktory uczy sie na bledach. Bo narazie to ty tutaj siejesz defetyzm.
Jako drugi trener oczekujesz od niego zeby publicznie zarzucil niekompetencje swojego szefa?
Powód: bo...
Ostatnio edytowane przez sanderuss : 08.11.2011 o godz. 19:19.
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 08.11.2011, 19:41

Teraz też jako asystent Maaskanta ma swój udział w sytuacji drużyny. Jako jego prawa ręka nie tylko nie potrafił uchronić go od jak to nazywasz podstawowych błedów, wykazać mu ich, ale ciągle pracując u jego boku pokazał, że zgadzał się z jego wyborami i decyzjami.

Macie błędne wyobrażenia. Budujecie w nich przysłowiowe zamki na piasku.
Po pierwsze: zakres obowiązków asystenta określa trener. Dobrze wiesz, że Moskal jako asystent nie był pomysłem Maaskanta - Holender co najwyzej mógł (albo musiał) zaakceptować jego obecność w swoim sztabie. "Prawa ręka", dobre. W tym momencie nasze - jak to napisałeś - wyobrażenia bardzo się rozmijają. Moja wyobraźnia się buntuje, kiedy ktoś podsuwa miobrazek Kazka, dyskutujacego z Maaskantem o ustawieniu - i Maaskanta, wchodzącego z Moskalem w twórczą dysputę Tobie takie wydarzenia wyobraźnia podpowiada, więc trudno, zostaniemy przy swoich.

Po drugie: Moskal w roli ratownika - piszesz, ze spartolił, chciałbym wiedzieć - czym konkretnie. Dobierał graczy do własnej koncepcji? Miał okienko transferowe i zaufanego dyrektora sportowego? Lubisz brnąć w porównania, które z samego założenia prowadzą donikąd.

Po trzecie: nagle

Nagle dowiadujemy się, że Moskal musi błysnąć. Do wiosny albo nigdy! Maas to co innego, on miał przed sobą jeszcze przecież "trzy fantastyczne lata we Wiśle".

Cenię realizm i jestem pewien, że gorączkowo szukamy trenera, który zastapi "tymczasowego" - nie mam złudzeń. Ale to, że nie ma się złudzeń, nie oznacza, ze muszę się zgadzać z polityką naszego klubu.

O trenerze Moskalu napiszesz coś dopiero w lecie przyszłego roku, po transferach i zgrupowaniach. W innym wypadku wszystkie mądrości i przemyslenia tyczą się trenera tymczasowego, Kazimierza Moskala. Któremu życzę z całego serca powodzenia, zapewne jak i Ty, którego tak cieszą sukcesy Wisły.

Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 08.11.2011, 19:54
Jako jego prawa ręka nie tylko nie potrafił uchronić go od jak to nazywasz podstawowych błedów, wykazać mu ich, ale ciągle pracując u jego boku pokazał, że zgadzał się z jego wyborami i decyzjami.
Abstrahując od reszty wypowiedzi to zdanie świadczy o tym w jakim oderwaniu od rzeczywistości żyjesz. Pokaż mi palcem kogoś kto odchodzi z dobrze płatnej pracy, bo nie zgadza sie z decyzjami szefa dotyczącymi firmy?!

Moskal: trenerze, myśle, że Jaliens jest w słabej formie, może wystawmy kogoś innego?!
Masaant: Nie, Jaliens będzie grał, bo to ważny zawodnik dla dryżyny!
Moskal: hmm..... to może zagrajmy 2 napastnikami ze słabszymi przeciwnikami?!
Maskaant: Nie, gramy 4-2-3-1 bo cwiczymy ustawienie do LE/LM
Moskal: Zwalniam się, bo nie zgadzam sie z Pana wyborami i decyzjami!

Muhahahaha! Moskal sie skompromitował bo sie nie zwolnił! ha ha
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów