|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
Nie mam nic do Kazka , ale jak się coś zjebie to pójdzie na niego i on będzie obwiniany przez nieudolność krawaciarzy w naszym klubie i nieudolnych kopaczach. ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Owszem Kazek wrócił i pograł jeszcze na stare lata w Wiśle, ale nie stawiałbym go w jednym rzędzie z Kmiecikiem, Nawałką czy Kapką - innymi wychowankiami klubu. Moim zdaniem Kazik Moskal swoją szansę dostał kilka lat temu - nie potrafił obudzić zespołu z marazmu, cały czas praktycznie remisowaliśmy, i ostatecznie wylądowaliśmy na 8 miejscu. Wystarczyło 4 pkt więcej aby być tuż za podium, a 6 punktów aby się łapnąć na puchary. Remis z Widzewem, porażka we Wodzisławiu, remis u siebie z Lubinem i ŁKS, remis w derby z Parchami, 0:4 u siebie z Groclinem. Do tego całe 3 zwycięstwa. Jestem kibicem Wisły i mam nadzieję, że Moskalowi tym razem pójdzie lepiej, uda mu się podgonić trochę Śląsk i Legię, a przynajmniej nie pogłebiać strat punktowych o tych zespołów. Oby mu się wiodło... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
To ty chyba nie do końca wiesz jak to było. To było jeszcze za czasów TS Wisła, która miała problemy, która to dogadała się z Lechem. Później zawołano Kazka i postawiono go przed faktem dokonanym - przechodzisz do Lecha, aby Wisła mogła funkcjonować. Nie chcę pisać nieprawdy, ale poszedł do Lecha za 300 - 600 tys marek. [ nie wiem czy dosłownie, ale tak pamiętam z jednego z programów o Wiśle, który na leciał Discovery Historia ] W tym sezonie co ty wspominasz to Wisłę trenowało 4 trenerów! jeśli dobrze pamiętam - Petrescu [zwolniony we wrześniu lub na przełomie IX/X], Okuka - pogoniony już w Grudniu, Nawałka [pogoniony chyba końcem marca], i Kazek Moskal. Jak drużyna miała dobrze grać? Ja jestem całym sercem, aby mu się udało. Może da komuś szansę z Młodej ekstraklasy
Ostatnio edytowane przez PhantomRanger : 10.11.2011 o godz. 11:52.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
Pomijając fakt, że ówczesny Lech kibicowsko był raczej pośmiewiskiem niż naszą kosą (i triady jeszcze nie było). |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Nie wiesz, nie pisz... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
hmmm, nie było tego w tym temacie więc wrzucam. Wywiad z Moskalem w "Krakowskiej"
Cytat:
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...?kategoria=664
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 10.11.2011 o godz. 12:54.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Dwa miliardy
To byly czasy. |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
O ile dobrze pamiętam to Kaziu wcale nie chciał odchodzić. Łez zadnych nie było, ale Kaziu był świadomy tego ze bez pieniędzy za "niego" od Lecha, Wisła najnormalniej moze upaść. Mozna powiedzieć ze odszedł, ale dzięki temu uratował Wisłę przed pewnym bankructwem.
Dla mnie osobiście, juz zasługuje na koszulkę pod dachem.
Ostatnio edytowane przez gigant : 10.11.2011 o godz. 12:56.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Dzięki - to właśnie miałem na myśli jak przeczytałem o "przypadkowych wychowankach".
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
mieszkania działaczom załatwić się nie dało, klub cienko prządł więc.. co do koszulki pod dachem. Absolutnie i bez dwóch zdań się należy. ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Od: 11.2002
Offline |
|
||
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Kaziu to legenda, zasługuje na koszulkę pod dachem, to brat mojego trenera tak nawiasem
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Mam nadzieje że Jaliens ćwiczy taktyczne aspekt termicznego wsparcia urządzeń ławko-pochodnych wraz z pracą nad ciepnięciem lewego pośladka w wyniku styczności z średnio plastycznym podłożem przez 90 minut.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Wszyscy Kaziu, Kaziu swoj chlop itd. A ja sie tego najbardziej obawiam, że dla pilkarzy to on nie bedzie autorytetem, kims kto cos zmieni, zagoni do pracy tylko no wlasnie... Kazikiem.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Wszystko zależy.
Największe sukcesy w biznesie i zarządzaniu osiągają managerowie preferujący w kontaktach z podwładnymi styl wizjonerski oraz afiliacyjny, ciut rzadziej demokratyczny. Dyktatorski jest dobry ale w bardzo krótkim okresie czasu, na pewno nie służy do budowania drużyny. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Mi Moskal nie wygląda na takiego co dawał sobie w kaszę dmuchać ale to tylko intuicja. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Dyscyplina musi być
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1..._byc_musi.html Czy objęcie przez pana stanowiska trenera oznacza, że na boisku częściej będą pojawiali się Polacy? - Każdy ma swoich faworytów. Z piłką jest jak z polityką - wszyscy się na niej znają. Decydować będzie forma, ale też przeciwnik, z którym gramy. Wybór składu nie jest prosty, dylematy są wielkie. ![]()
mam 1906 powodów, by nie zmieniać swych przekonań
i nie zrzeknę się tej wiary nawet przed obliczem Boga!... RAP po godzinach i LUZ ponad wszystkim http://www.myspace.com/pio.m pio http://www.youtube.com/user/wszyscypio?feature=mhee wszyscypio |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Nie jestem do końca przekonana, czy Trener Moskal jest odpowiednią osobą na stanowisku pierwszego trenera. Wydaje mi się, że o ile w roli asystenta spisuje się bardzo dobrze, solidnie wykonuje obowiązki i po prostu pasuje na to stanowisko, to jednak pierwszym trenerem być nie powinien. Brakuje mu dużo, przede wszystkim takiej charyzmy, jaką posiadał chociażby jego poprzednik.Ale nie chce go za bardzo krytykować, każdy dostaje ode mnie kredyt zaufania, oceniać należy na koniec wykonanej pracy.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Wiadomo że to nie jest trener na dłużej, ale dobrze robią ze nie łapią pochopnie jakichś patałachów których zwolniono skąd inąd, tylko rozsądnie wybiora nastepce RM
Swoja droga Jimenez jednak wyraził zainteresowanie Wislą, więc kto wie .. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Czy ktoś może wie jaki bilans ma Kaziu prowadząc pierwszą drużyne ? Bo nie potrafie operować w tym momencie liczbami ale wydaje mi sie że nie jest on taki zły.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
http://www.weszlo.com/news/8447-Troc...rze_Telefoniki
otóż niestety ma tragiczny bilans 1,44 punkta na mecz ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
o no to mnie zaskoczyłeś ale niestety matematyka nie kłamie, dziękuje
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Są trzy rodzaje kłamstw:
- kłamstwa, - wierutne kłamstwa i - STATYSTYKA |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Cytat:
link: http://www.przegladsportowy.pl/Pilka....html#miniPoll |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Za główną
Cytat:
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
No niezle jaja dostawalismy jeden po drugim golu ze stalych fragmentow ale po co cwiczyc...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Ciekawe, czy brali pod uwagę mecze pucharowe. Jeżeli tak, to (jak zwykle) dali dupy. Większość naszych trenerów nie psuła sobie w nich statystyk ![]() Moskal podobno ma gorszy, ale ponieważ na "weszło" piszą matematyczni analfabeci (co udowodnili nie raz) bez znajomości języków obcych - brałbym to z przymrużeniem oka.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.11.2011 o godz. 21:23.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Ja rowniez trzymam kciuki zeby Kaziowi sie udało ,to Legenda i czlowiek ktorego koszulka juz dawno winna wiesiec pod dachem stadionu.
Do dzis pamietam jego bramke z Saragossa z 25 metrow ktora poderwała chlopakow do tego historycznego wyczynu.Dzis praktycznie niemozliwego. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|