The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Romuald
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.10.2011, 14:13
Będą teksty los nam zwrócił to co zabrał w Krakowie itp...
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 22.10.2011, 14:19
Konfliktowy napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że zaraz znajdą przepis, który będzie mówił, że bramka padła prawidłowo.
I mają do tego święte prawo biorąc pod uwagę ten bełkot mitomanów na tym forum.
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.10.2011, 14:21
Czyli nie było spalonego?
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 22.10.2011, 14:25
Spalony ewidentny, faul na Kosowskim w polu karnym też. Wynik meczu wypaczony.

Teraz czekam na weszło.

Mają kolejny temat. Ale czy napiszą przeciw Czesiowi?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 22.10.2011, 14:28
Sędzia do I ligi. GKS powinno w proteście wycofać zespół.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 22.10.2011, 14:32
Zwierze napisał(a):Wyświetl post
Czyli nie było spalonego?
Był.
Tak samo jak faul Bunozy i Jaliensa. Mimo to było dużo takich, którzy tworzyli nowe przepisy.
Ciesze sie, ze Jaga dostala te punkty od sedziego. Wyjda na czysto i moze skoncza sie zale frustratow w necie.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 22.10.2011, 14:32
Weszło będzie dalej broniło grubego korupcyjnego Czesia ,,Mourinho". Żal tylko Bełchatowa, bo Jagiellonia sama zapomniała jak niedawno kupowała mecze.
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.10.2011, 14:34
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Był.
Tak samo jak faul Bunozy i Jaliensa. Mimo to było dużo takich, którzy tworzyli nowe przepisy.
Ciesze sie, ze Jaga dostala te punkty od sedziego. Wyjda na czysto i moze skoncza sie zale frustratow w necie.
Zapomniałeś o faulu na Gargule
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 22.10.2011, 14:35
arytmetyk napisał(a):Wyświetl post
Dzięki wielkie. Tak mnie to zastanawia czy to mu tak wolno, bo jak dzwonił na R22 mnie osobiście to troszke irytowało, a i w telewizji po dłuższym czasie zaczyna denerwować. No ale to nie czas i temat na dyskusje o tym.

Każdego kibica innej drużyny to denerwuje ale choćby i za to szacunek dla tego gościa. Tuła się za Górnikiem po całej Polsce i napierd... tym francowatym dzwonkiem )))

Co do Ojrzyńskiego to nie ma co dorabiać ideologii, że jest bee bo trenuje Koronę. Jakoś poskładał ten zespół. Przed sezonem każdy widział ich na miejscu spadkowym a tu niespodzianka. Tak czy inaczej wyladuja w środku tabeli ale swoje pięć minut mieli.
Porównania do Maaskanta bezsensowne praktycznie w każdym aspekcie. Inne doświadczenia, inne zadania, inna presja. Ma czas się uczyć, w końcu pierwszy raz (chyba) trenuje drużynę z ekstraklasy.
Ja tam się cieszę, że pojawiło się jakieś nowe nazwisko i wstydu nie robi.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.10.2011, 15:13
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem kto wpadł na paranoidalny pomysł porównywania Ojrzyńskiego i Maaskanta. To inna półka trenerska.
Kolega For_Fun zawsze coś głupiego i śmiesznego napisze, szczególnie jak go zeźli.
Średni trener holenderski to faktycznie zupełnie inna półka - wystarczy zobaczyć CV dobrych holenderskich trenerów
Tylko, że ja nie ganię Ojrzyńskiego - jestem sceptyczny. Bardzo sceptyczny. Tak jak napisałem - ocenimy go po sezonie (zakładając, że będzie jeszcze wtedy w Kielcach pracował). Jak myślisz - ile takich drużyn jadących na farcie i ambicji już widziałem? Ile trenerskich gwiazdek jednej rundy?

Niczego mu nie odbieram, bo wyniki na razie mają zdecydowanie ponad stan. Tak jak kiedyś Polonia Bytom, gdzie połowa forum widziała w Wiśle Szatałowa.
Z młodych polskich trenerów osobiście cenię Probierza i Fornalika, ale żadnego z nich nie chciałbym u nas. Nie ta pólka. Ale Ojrzyński? Po kilkunastu meczach? Bez jaj, panowie.

EDIT: Żebyśmy się dobrze zrozumieli: nie jestem przeciwnikiem polskiej myśli szkoleniowej. Chciałbym, żeby wszystkie nasze zespoły trenowali miejscowi trenerzy - wszystkie poza Wisłą, oczywiście. Co więcej: w ramach szukania młodych i zdolnych polskich trenerów jestem za tym, żeby trend częstych rotacji na stanowisku ("cztery mecze bez zwycięstwa i nie ma cię") się utrzymał. Aż sobie zrymuję: "Polska liga dla Polaków/ Z wyłączeniem Wisły Kraków".
OK?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.10.2011 o godz. 16:37.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 22.10.2011, 15:21
krakus76 napisał(a):Wyświetl post
Sędzia do I ligi. GKS powinno w proteście wycofać zespół.
Niedlugo zaczna degradowac wszystkich arbitrow i znowu beda sciagac japonczykow. Niech sciagna jak moga do ekstraklasy Viktora Kassaia - to jest obecnie najlepszy arbiter na swiecie, nie zaden Howard Webb.
Odpowiedz cytując
GrandmasterB
Member

Od: 11.2010

Stary 22.10.2011, 15:23
Spalony ewidentny, faul na Kosowskim w polu karnym też. Wynik meczu wypaczony.

Teraz czekam na weszło.

Mają kolejny temat. Ale czy napiszą przeciw Czesiowi?
Jak będzie pajacował tak jak Maaskant to pewnie napiszą.

KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Weszło będzie dalej broniło grubego korupcyjnego Czesia ,,Mourinho". Żal tylko Bełchatowa, bo Jagiellonia sama zapomniała jak niedawno kupowała mecze.
Za to Bełchatów wtedy był czysty. Wisła przed erą Telefoniki też, czysta jak łza.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 22.10.2011, 15:42
Widocznie ktoś uznał ,że trzeba oddać punkty Jadze ... Ciekawi mnie sędziowanie naszego jutrzejszego meczu po tej ostatniej nagonce ... Nie zdziwię się gdybyśmy stracili punkty po jakichś błędach sędziego oczywiście "przypadkowych" i w takim przypadku z pewnością nikt nie będzie narzekał na pracę sędziego a każdy będzie mówił coś w stylu "oliwa sprawiedliwa" i wracał do meczu z Jagą a sędzia Małek urośnie rangą do miana bohatera pewnych osób ... Mam nadzieję że się mylę i ,że błędy sędziowskie które są obecnie nieuniknione w piłce nożnej będą prawdziwymi błędami a nie wyrównywaniem rachunków ...
Ostatnio edytowane przez fanfan : 22.10.2011 o godz. 15:54.
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 22.10.2011, 16:01
^^ W naszym pilkarskim piekielku taki scenariusz jest calkiem realny. My po meczu z Jagiellonia uroslismy do rangi tego Zlego, przeciwko ktoremu sa wszyscy i z ktorym trzeba walczyc. Jutro pierwsze starcie...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.10.2011, 16:32
GrandmasterB napisał(a):Wyświetl post
Jak będzie pajacował tak jak Maaskant to pewnie napiszą.
.
pajacował 711 razy
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 22.10.2011, 16:46
Panowie, kubełek zimnej wody jednak Te pomyłki sędziowskie z dzisiaj, to taka "normalna norma" - ani ten faul na Kosowskim jakoś bardzo ewidentny nie był (no karny się należał, ale ja musiałem to kilka razy obejrzeć zanim stwierdziłem, że faktycznie), ten spalony Franka też nie był jakimś wielkim babolem (jeden z obrońców łamał linię spalonego). Tymczasem faule Jaliensa i Bunozy były tak oczywiste, że trzeba było ślepca, by ich nie odgwizdać. To jest jednak różnica.
Legionista
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 22.10.2011, 16:57
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Panowie, kubełek zimnej wody jednak Te pomyłki sędziowskie z dzisiaj, to taka "normalna norma" - ani ten faul na Kosowskim jakoś bardzo ewidentny nie był (no karny się należał, ale ja musiałem to kilka razy obejrzeć zanim stwierdziłem, że faktycznie), ten spalony Franka też nie był jakimś wielkim babolem (jeden z obrońców łamał linię spalonego). Tymczasem faule Jaliensa i Bunozy były tak oczywiste, że trzeba było ślepca, by ich nie odgwizdać. To jest jednak różnica.
Kluczowe jest tu - komu sędzia pomógł. Dla mnie spalony ewidentny jak i karny. I nie musiałem się wpatrywać nie wiadomo jak. Jakby tak dla Wisły - od razu spalony byłby ewidentny i faul na Kosowskim taki oczywisty....
No ale Jagiellonia to nie znienawidzona Wisła jadąca na "farcie" w każdej kolejce więc i pomoc sędziego nie jest oczywista.

2 kluczowe pomyłki które bardzo wpłynęły na wynik meczu. Weszło nie może tego tak zostawić!
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.10.2011, 16:58
Kluczowe jest tu - komu sędzia pomógł. Dla mnie spalony ewidentny jak i karny. I nie musiałem się wpatrywać nie wiadomo jak. Jakby tak dla Wisły - od razu spalony byłby ewidentny i faul na Kosowskim taki oczywisty....
No ale Jagiellonia to nie znienawidzona Wisła jadąca na "farcie" w każdej kolejce więc i pomoc sędziego nie jest oczywista.

2 kluczowe pomyłki które bardzo wpłynęły na wynik meczu. Weszło nie może tego tak zostawić!
Że sparafrazuję kultowy już cytat z tego portaliku:
"Czy sędzia ustawił mecz? Nie wiemy, ale to możliwe".
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 22.10.2011, 17:10
Sartre napisał(a):Wyświetl post
E, nie zgodzę się co do Korony. To nie jest i nie była ekipa na czołówkę ekstraklasy, ale grają zaskakująco dobrze biorąc pod uwagę okoliczności. Oglądałem kilka ich spotkań i pokazywali momentami naprawdę fajną piłkę - a nie tylko chamską siłę, jak się im przypisuje. Szybkie akcje z klepki pomiędzy kilkoma zawodnikami, niezłe prostopadłe podania - czarów na boisku nie robią, ale nieźle zagrać im się zdarzy.

Przypomnę, że byli jednym z głównych kandydatów do spadku przed sezonem.
No to ja się nie zgodzę z Tobą W grze Korony nie ma żadnej wielkiej taktyki. Jest świetne przygotowanie kondycyjne i maksymalne zaangażowanie.

W naszej lidze, gdzie chroni się Cionków, a tępi Meliksonów i Stiliców, taka gra może przynieść niezłe efekty. Oczywiście: na krótką metę. Wybieganiem i ambicją Korona na początku zrobiła masę punktów. Teraz wychodzi ich słabość. Po prostu w drużynie brakuje jakości.

Ojrzyński zrobił to, co do niego należało. Przygotował chłopaków do walki: psychicznie i fizycznie. Ale nie ma co z niego robić cudotwórcy. Na razie nie utrzymał nawet Korony w lidze, nie mówiąc o czymś więcej.

Specyfiką naszej ligi było zachwycanie się zawodnikami po 3 udanych meczach, nowością jest cmokanie nad pracą trenera po 1/3 sezonu.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 22.10.2011, 17:21
ktos słyszał w relacji ilośc ludu w Gdańsku?
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 22.10.2011, 17:30
To się nazywa "zimny prysznic"
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 22.10.2011, 17:30
No i Lechia zrasza murawę w meczu z Lechem w połowie I połowy
Odpowiedz cytując
Aleks
Senior Member

Stary 22.10.2011, 18:02
Mówicie spalony był, karny niby też był, ale sędzia popełnił karygodny błąd. Gdy bodajże Grzyb podawał piłkę w kierunku Franka, który stał na spalonym nie dotknął ją. Przejął Cetković, który nie był na spalonym i szedł na bramkę był sam na sam a sędzia gwiżdzę...spalony.
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 22.10.2011, 18:09
Aleks napisał(a):Wyświetl post
Mówicie spalony był, karny niby też był, ale sędzia popełnił karygodny błąd. Gdy bodajże Grzyb podawał piłkę w kierunku Franka, który stał na spalonym nie dotknął ją. Przejął Cetković, który nie był na spalonym i szedł na bramkę był sam na sam a sędzia gwiżdzę...spalony.
Meczu nie widziałem ale pewnie masz rację. I dokładnie o to chodzi w tej aferze. Że każdej, no jak dobrze pójdzie to w co drugiej, kolejce jest po kilka takich błędów. A Jaga podniosła w tamtej kolejce larum jak by co najmniej mieli nagranie, na którym Jaliens wkłada kasę do koła zapasowego Lyczmańskiego. Oczywiście media solidarnie z obozem z Białegostoku pomijali karny na Gargule Piłkarzy mamy słabych to czemu sędziowie mają być lepsi, cóż poradzisz. Sugerowanie np. przez Kuleszę, że mecz nie był czysty to żenada roku.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 22.10.2011, 18:14
wanciak86 napisał(a):Wyświetl post
ktos słyszał w relacji ilośc ludu w Gdańsku?
25 tysięcy
Odpowiedz cytując
lucas8
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 22.10.2011, 18:33
Fajny mecz w Gdańsku. Lechia jest w stanie urwać punkty. Często zamyka Lecha na jego połowie. Młody Pawłowski w bramce po raz kolejny udowadnia, że ma talent
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 22.10.2011, 18:49
Miała, teraz jest obrona Częstochowy.
Odpowiedz cytując
scofield
Member

Od: 08.2010

Stary 22.10.2011, 18:58
Brawo Lechia
''Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki.
Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki''
H. Reyman
Odpowiedz cytując
przemo
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 22.10.2011, 18:58
Dwa razy przełączyłem na mecz i dwa razy zobaczyłem krwawiących Lechistów, aż taki ostry ten mecz czy tak tylko trafiłem ?

Wynik 0-0 dla nas całkiem niezły.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 22.10.2011, 19:05
przemo napisał(a):Wyświetl post
Dwa razy przełączyłem na mecz i dwa razy zobaczyłem krwawiących Lechistów, aż taki ostry ten mecz czy tak tylko trafiłem ?

Wynik 0-0 dla nas całkiem niezły.
Tak tylko trafiłes. Mecz fajny dla oka
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów