|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Będą teksty los nam zwrócił to co zabrał w Krakowie itp...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Online |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Czyli nie było spalonego?
![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Sędzia do I ligi. GKS powinno w proteście wycofać zespół.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Online |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Weszło będzie dalej broniło grubego korupcyjnego Czesia ,,Mourinho". Żal tylko Bełchatowa, bo Jagiellonia sama zapomniała jak niedawno kupowała mecze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Zapomniałeś o faulu na Gargule
![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Średni trener holenderski to faktycznie zupełnie inna półka - wystarczy zobaczyć CV dobrych holenderskich trenerów ![]() Tylko, że ja nie ganię Ojrzyńskiego - jestem sceptyczny. Bardzo sceptyczny. Tak jak napisałem - ocenimy go po sezonie (zakładając, że będzie jeszcze wtedy w Kielcach pracował). Jak myślisz - ile takich drużyn jadących na farcie i ambicji już widziałem? Ile trenerskich gwiazdek jednej rundy? Niczego mu nie odbieram, bo wyniki na razie mają zdecydowanie ponad stan. Tak jak kiedyś Polonia Bytom, gdzie połowa forum widziała w Wiśle Szatałowa. Z młodych polskich trenerów osobiście cenię Probierza i Fornalika, ale żadnego z nich nie chciałbym u nas. Nie ta pólka. Ale Ojrzyński? Po kilkunastu meczach? Bez jaj, panowie. EDIT: Żebyśmy się dobrze zrozumieli: nie jestem przeciwnikiem polskiej myśli szkoleniowej. Chciałbym, żeby wszystkie nasze zespoły trenowali miejscowi trenerzy - wszystkie poza Wisłą, oczywiście. Co więcej: w ramach szukania młodych i zdolnych polskich trenerów jestem za tym, żeby trend częstych rotacji na stanowisku ("cztery mecze bez zwycięstwa i nie ma cię") się utrzymał. Aż sobie zrymuję: "Polska liga dla Polaków/ Z wyłączeniem Wisły Kraków". OK?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.10.2011 o godz. 16:37.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
Za to Bełchatów wtedy był czysty. Wisła przed erą Telefoniki też, czysta jak łza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Widocznie ktoś uznał ,że trzeba oddać punkty Jadze ... Ciekawi mnie sędziowanie naszego jutrzejszego meczu po tej ostatniej nagonce ... Nie zdziwię się gdybyśmy stracili punkty po jakichś błędach sędziego oczywiście "przypadkowych"
Ostatnio edytowane przez fanfan : 22.10.2011 o godz. 15:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
^^ W naszym pilkarskim piekielku taki scenariusz jest calkiem realny. My po meczu z Jagiellonia uroslismy do rangi tego Zlego, przeciwko ktoremu sa wszyscy i z ktorym trzeba walczyc. Jutro pierwsze starcie...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
pajacował 711 razy
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Panowie, kubełek zimnej wody jednak
Te pomyłki sędziowskie z dzisiaj, to taka "normalna norma" - ani ten faul na Kosowskim jakoś bardzo ewidentny nie był (no karny się należał, ale ja musiałem to kilka razy obejrzeć zanim stwierdziłem, że faktycznie), ten spalony Franka też nie był jakimś wielkim babolem (jeden z obrońców łamał linię spalonego). Tymczasem faule Jaliensa i Bunozy były tak oczywiste, że trzeba było ślepca, by ich nie odgwizdać. To jest jednak różnica.![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
No ale Jagiellonia to nie znienawidzona Wisła jadąca na "farcie" w każdej kolejce więc i pomoc sędziego nie jest oczywista. 2 kluczowe pomyłki które bardzo wpłynęły na wynik meczu. Weszło nie może tego tak zostawić! ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
"Czy sędzia ustawił mecz? Nie wiemy, ale to możliwe". ![]() ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
W naszej lidze, gdzie chroni się Cionków, a tępi Meliksonów i Stiliców, taka gra może przynieść niezłe efekty. Oczywiście: na krótką metę. Wybieganiem i ambicją Korona na początku zrobiła masę punktów. Teraz wychodzi ich słabość. Po prostu w drużynie brakuje jakości. Ojrzyński zrobił to, co do niego należało. Przygotował chłopaków do walki: psychicznie i fizycznie. Ale nie ma co z niego robić cudotwórcy. Na razie nie utrzymał nawet Korony w lidze, nie mówiąc o czymś więcej. Specyfiką naszej ligi było zachwycanie się zawodnikami po 3 udanych meczach, nowością jest cmokanie nad pracą trenera po 1/3 sezonu. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
ktos słyszał w relacji ilośc ludu w Gdańsku?
![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
To się nazywa "zimny prysznic"
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
No i Lechia zrasza murawę w meczu z Lechem w połowie I połowy
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mówicie spalony był, karny niby też był, ale sędzia popełnił karygodny błąd. Gdy bodajże Grzyb podawał piłkę w kierunku Franka, który stał na spalonym nie dotknął ją. Przejął Cetković, który nie był na spalonym i szedł na bramkę był sam na sam a sędzia gwiżdzę...spalony.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Piłkarzy mamy słabych to czemu sędziowie mają być lepsi, cóż poradzisz. Sugerowanie np. przez Kuleszę, że mecz nie był czysty to żenada roku.![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Fajny mecz w Gdańsku. Lechia jest w stanie urwać punkty. Często zamyka Lecha na jego połowie. Młody Pawłowski w bramce po raz kolejny udowadnia, że ma talent
![]() |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Miała, teraz jest obrona Częstochowy.
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Brawo Lechia
![]() ![]()
''Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki'' H. Reyman |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Dwa razy przełączyłem na mecz i dwa razy zobaczyłem krwawiących Lechistów, aż taki ostry ten mecz czy tak tylko trafiłem ?
Wynik 0-0 dla nas całkiem niezły. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|