|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Był spalony, ale nie wolno głośno o tym mówić. Móżdżek miał dużo za dużo miejsca, ale brawa za wykończenie akcji.
Trochę nie logiczne jest obrażanie na swoją 'bogatą historię' kibiców z POZnan*ia. Jeżeli nie pasuje im granie we Wronkach, bo: -Historia... i dalej nie godzą się z fuzją. -Litar Kanapex -Redbull skoki, zamiast meczów 'niebieskich'. To są debilami, byli i będą. Powinni nie chodzić w ogóle na mecze 'Tej' drużyny, jeżeli są tacy poprawni i prawi. Niech założą klub w C klasie. Kateringu im nikt nie będzie kwestionował, kominiarek zakładać nikt nie zabroni, historię i tradycję dopiero będą tworzyć... Same korzyści! Mecz KGHM z Podbeskidziem, kaszanka. Bynajmniej nie ta o której mażą kibice Wisły. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Gwoli ścisłości jego Hutniczek dostał wtedy trzy bramki w tył. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Co tak najeżdżacie na te Wronki. Każdy klub w Polsce chciałby mieć taką bazę treningową jaką ma Lech.
A może Wisła ma lepszą ...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Wszyscy chcieli wypierdalać Skorżę i Bakero, właściciele wytrzymali presję (w Legii to tak przypadkiem) i ich drużyny zaczęły grać na miarę oczekiwań. Ciekawe czy to początek nowej mody i równania do najlepszych lig - np.angielskiej, czy jednorazowy wybryk i dalej będą królować zasady Wojciechowskiego, czy wczesnego Cupiała?
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
To, że są debilami nie ulega wątpliwości, moralność Kalego w klasycznej postaci. Nie zgadzają się na fuzje ale korzystają z niej - wtedy kiedy im pasuje to są za - pajace. Ale Ruch rozwalą 5 do zera :(
![]()
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem To nie tak, że nie pamiętam Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!! |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bedziemy starali sie coś szczelić (...) /M.Malinowski dla Canal+Sport pt. 19.08.2011/
![]()
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem To nie tak, że nie pamiętam Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!! |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Spoko, 4 lata temu Legia miała 7 zwycięstw z rzędu, wszystkich jechała równo w podobnym stylu jak Amika. Niech już uwierzą, że są świetni, tym boleśniejszy będzie upadek.
Seria Amiki wynika ze słabości ligi. Amika nie gra w pucharach, więc koncentruje się na lidze i są tego efekty. Ale przyjdą kartki, kontuzje, kryzys formy i zaczną też gubić punkty. Teraz rozchodzi się tylko o to, by za dużo do nich nie stracić. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
Może dlatego, że jak na razie to jako jedyna z tzw "wielkich" nie ma większych zmartwień niż mecz z Ruchem? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Zgadzam się w 100 % z tym,że grają kosmiczny futbol dlatego napisałem,że szkoda ,że to nie oni grają w CL.
![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
W dniu dzisiejszym odbyło się spotkanie wszystkich aktywnie działających grup kibicowskich Lecha Poznań. Na spotkaniu podjęliśmy zgodną decyzję o kontynuacji rozpoczętego w zeszłej rundzie protestu. Decyzja spowodowana jest: Narastającymi represjami stosowanymi wobec kibiców oraz niektórych klubów przez Rząd miłościwie nam panującego premiera Donalda Tuska oraz podległe mu Urzędy Wojewódzkie oraz służby mundurowe. Represje te nakładane są pod pozorem walki z chuligaństwem, a faktycznie obliczone są na niszczenie przez władzę oraz część mediów oddolnego ruchu społecznego, tworzonego przez kibiców. W przeciwieństwie do pozostałych ekip z polskiej Ekstraklasy nie mamy zamiaru udawać, że sytuacja wytworzona w poprzedniej rundzie uległa jakiejkolwiek zmianie. Prowadzony przez nas protest będzie kontynuowany w następującej formie: 1. Wyjazd na mecz do Lubina odbędzie się z naszym udziałem, jednakże pojedziemy na niego w czarnych barwach - bez barw klubowych, bez fan oraz bez dopingu przez większość meczu. 2. Mecz Lech Poznań – Ruch Chorzów rozgrywany we Wronkach odbędzie się bez udziału zorganizowanych Grup Kibicowskich. 3. Kolejne mecze wyjazdowe odbędą się z naszym udziałem, jeżeli otrzymamy na nie bilety oraz osiągniemy porozumienie w sprawie ich dystrybuowania. Podobnie jak w przypadku meczu w Lubinie – nie zabierzemy fan oraz innych akcesoriów kibicowskich. Konsekwentnie jeździmy w czarnych barwach. Mecze wyjazdowe z GKS Bełchatów, Polonią Warszawa oraz Podbeskidziem Bielsko-Biała, zostaną przez nas odpuszczone w ramach protestu. 4. Na mecze wyjazdowe będziemy udawać się zorganizowanym transportem grupowym w celu uniknięcia możliwych prowokacji służb oraz większej integracji poszczególnych grup oraz kibiców niezrzeszonych w istniejących grupach kibicowskich. 5. Mecze domowe rozgrywane na stadionie przy ulicy Bułgarskiej odbędą się w następującej formie: - mecze z Jagiellonią Białystok, Koroną Kielce, Widzewem Łódź, ŁKS Łódź oraz Zagłębiem Lubin zostaną przez nas odpuszczone organizacyjnie. Decyzję o przyjściu na powyższe mecze pozostawiamy każdemu członkowi Grup Kibicowskich oraz wszystkich wspierających nas kibiców do osobistego podjęcia. - mecze z Wisłą Kraków oraz Legią Warszawa odbędą się z naszym udziałem. Jednakże nie zostaną wywieszone fany oraz nie będzie prowadzony zorganizowany doping przez większość spotkania. Na mecze przychodzimy w czarnych barwach. Mecze te nie zostaną całkowicie odpuszczone, aby dobitniej uzmysłowić kontrast pomiędzy naszymi rozśpiewanymi trybunami oraz pustym stadionem. 6. Decyzję co do innych form protestu na poszczególnych meczach oraz poza nimi podejmować będziemy na bieżąco na podstawie analizy sytuacji. 7. Decyzję w sprawie kupna karnetów pozostawiamy każdemu do osobistego rozważenia. Wszystkich kibiców Lecha Poznań, którzy od lat wspierają naszą działalność prosimy o zrozumienie naszej decyzji oraz aktywne włączenie się w zapowiadane formy protestu. Protest, który rozpoczęliśmy nie jest łatwy i zapewne nie skończy się jutro, także wszyscy musimy uzbroić się w cierpliwość oraz dołożyć swoją kibicowską cegiełkę w czasie rozgrywanych meczy. W związku z możliwą zmianą sytuacji ogólnokibicowskiej oraz toczącymi się równolegle rozmowami z organizatorami rozgrywek oraz klubem, przedstawione powyżej decyzje mogą ulec zmianie. Wierzymy, że podjęta przez nas decyzja jest słuszna oraz długofalowo przyniesie same pozytywne skutki oraz oczekiwany przez nas powrót do normalności kibicowskiej. Grupy Kibicowskie Lecha Poznań ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i strzelili ....a mać
![]()
To nie tak, że nie wiem
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
My tam kuchenki sprowadzimy na ziemie 10 wrzesnia. Chavez w przeciwieństwie do Grodzickiego nie jest św. Mikołajem i takich prezentów amice nie będzie sprawiał. Nie ma Ligi Mistrzów w Poznaniu, ale za to będzie White Star X-Fighters
![]() ![]()
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Może ktoś kupi tego Rudneva z Amiki?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Amika goli frajerów. Jeżeli Wielka Trójka nie spuchnie, Śląsk utrzyma solidną formę po odpadnięciu z pucharów, a Dysko będzie grało swoje, to zapowiada się zajebisty sezon.
Rudniew ma już ponad połowę tego, co było potrzebne w zeszłym sezonie na koronę króla strzelców.
Ostatnio edytowane przez Sartre : 19.08.2011 o godz. 20:38.
![]()
Legionista
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Powiedzial, ze nie chce odchodzic, chce poczekac do konca sezonu i grac w kwalifikacjach LM z Lechem ale szczerze nie wierze zeby do tego czasu zostal. Niedlugo Lech raczej na pewno dostanie jakas super nie do odrzucenia oferte za niego. Na razie rywali nie maja zbytnio wymagajacych. Zobaczymy jak sie beda prezentowac z Nami i Legią
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 19.08.2011 o godz. 20:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Obrona Amice chwilowo nie jest potrzebna do szczęścia. Nie ma co jeszcze dywagować, bo to dopiero 4 kolejka, ale jak nie spuchną to będą w trójce na koniec rundy. Mając to co pisałem tydzień temu, czyli kilku zawodników w gazie: Rudnev, Stilic i Murawski będą niezwykle groźni dla 3/4 zespołów w ekstraklasie. Do tego ekipa jest zgrana, piłeczka chodzi jak należy i nie muszą się zastanawiać czy przejdą APOEL/Spartak, bądź nie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
![]()
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
|
|
|
|
Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Rudniev jest niesamowity. 7 bramek w 4 meczach Oo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Stilić się skończy jak zamkną okno transferowe, spokojnie
.Chicałbym ich zobaczyć na tle drużyny, która potrafi grać w piłkę... |
|
|
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Lech to mega zaskoczenie. Może jednak Bakero nie jest taki słaby jak się powszechnie uważa? Obowiązkowo teraz po meczu z APOELEM trzeba zacząć grać ligę na 100% traktująć CL/EL jako dodatek, bo jak sięzrobi 10 punktów straty to może być ciężko. A wiosna ma tylko 12 spotkań
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Podbeskidzie to jest bez kitu buraczany klub. Właśnie się dowiedziałem, że nie dojechali na mecz ME do Białegostoku. Cyrk na kółkach. Najpierw żenada z montowaniem spółki na ostatnią chwile teraz to. Przebijają amatorszczyzną i 'leśnodziadkowaniem' Zagłębie Sosnowiec.
P.S. Mam nadzieję, że za to też nie będzie bana. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przed chwilą mogło być 4:0. Może i przeciwników mają prostszych, ale i takich trzeba umieć ogrywać różnicą kilku goli. Obiektywnie Amica dobrze wygląda jak na razie.
![]()
What's new?
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Już widze, że bedzie podniecanie sie Amiką
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Jest nawet lepszy od Rudnevsa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Patrzcie na to też z innej strony. Mistrzostwo Polski przy tak silnych rywalach będzie smakować inaczej, lepiej dla tego co je zdobędzie
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
2. W przypadku wątpliwości: patrz pkt. 1. Nie wiem, skąd zaskoczenie Bakero. Ma stabilny skład, nikt nie odszedł a doszedł Tonew. W Amice jest największa stabilizacja kadrowa, więc i zgranie też jest. Nie wiem też, skąd podjarka z powodu 10 pkt. w 4 meczach. To można było założyć przed rozpoczęciem sezonu. Liczyłem na ich potknięcie w Bełchatowie, ale zamiast tego stracili punkty w Lubinie. Ale 3 punktów z meczów z ŁKS i Ruchem należało się spodziewać. Zaskoczeniem jest styl, w jakim zdobyli te punkty. Lekko, łatwo i przyjemnie. Faktem jest świetna forma Rudnevsa. No, ale gdyby Genkow był w podobnej formie, to nasza gra też wyglądałaby inaczej Nie popadajmy jednak w paranoję - świetna forma Rudnevsa nie jest zasługą Bakero, podobnie jak za słabą dyspozycję Genkowa winy nie ponosi Maaskant. PS. co to za geniusz w canal+ wycenia Rudnevsa na 30 mln €? ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|