The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.08.2011, 20:09
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Zobaczcie jak Lech sie rusza po boisku, wszyscy pilkarze sa w ruchu nikt nie stoi w miejscu, a u nas jak to wyglada , Malecki sie kiwa a reszta stoi i sie patrzy
Rzeczywiście . Szkoda,że to nie Wielki Kolejorz gra w eliminacjach do CL , bo teraz polscy kibice mogliby już być spokojni o awans po 15 latach. Po prostu genialny zespół, efektowna gra do przodu , mnóstwo podań , ręce aż same składają się do oklasków - profeska .

bedziemy ogladac jak Lech goli co mecz wszystkich, juz 2-0
Fajnie poczytać opinię eksperta , czyli mówisz,że mistrzostwo już przesądzone ? Szkoda, miałem nadzieję na trochę emocji , ale cóż trudno , królowi trzeba oddać to co królewskie .
Pozdrawiam
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 19.08.2011, 20:10
Był spalony, ale nie wolno głośno o tym mówić. Móżdżek miał dużo za dużo miejsca, ale brawa za wykończenie akcji.
Trochę nie logiczne jest obrażanie na swoją 'bogatą historię' kibiców z POZnan*ia. Jeżeli nie pasuje im granie we Wronkach, bo:
-Historia... i dalej nie godzą się z fuzją.
-Litar Kanapex
-Redbull skoki, zamiast meczów 'niebieskich'.

To są debilami, byli i będą.
Powinni nie chodzić w ogóle na mecze 'Tej' drużyny, jeżeli są tacy poprawni i prawi. Niech założą klub w C klasie. Kateringu im nikt nie będzie kwestionował, kominiarek zakładać nikt nie zabroni, historię i tradycję dopiero będą tworzyć... Same korzyści!

Mecz KGHM z Podbeskidziem, kaszanka. Bynajmniej nie ta o której mażą kibice Wisły.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 19.08.2011, 20:13
adikos1906 napisał(a):Wyświetl post
Gołym okiem było widać, że piłka została wybita czysto. Niedość, że marny piłkarz to jeszcze gorszy komentator.
Dajta spokój z tym facetem. Typowy ynteligent z solarium. Te jego próby,bo próbami nazwać to tylko mogę, elokwentnego budowania zdań, razi na kilometr. Was też,czy to ja mam coś spaczone? Czy nikt z C+ tego nie słyszy?poza tym co to za facet co nigdzie nie grał,nic nie osiągnął a jest ekspertem. Czego, od czego to ekspert, co ma przekazać i co zauważyć? Zresztą z gościem mam ten problem,że pamiętam go tylko i wyłącznie z meczu jego Hutnika z pewnym podkrakowskim zespołem, kiedy to miejscowy chłop, spasiony, łysy, jeździł z Krzysiem jak z kupą...... i to jest gość,który ocenia ligowców. Zeby jeszcze gość się chociaż trochę zbliżył do poziomu tych których ocenia.

Gwoli ścisłości jego Hutniczek dostał wtedy trzy bramki w tył.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Magpie
Banita

Od: 01.2011

Stary 19.08.2011, 20:14
Co tak najeżdżacie na te Wronki. Każdy klub w Polsce chciałby mieć taką bazę treningową jaką ma Lech.
A może Wisła ma lepszą ......
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Wszyscy chcieli wypierdalać Skorżę i Bakero, właściciele wytrzymali presję (w Legii to tak przypadkiem) i ich drużyny zaczęły grać na miarę oczekiwań. Ciekawe czy to początek nowej mody i równania do najlepszych lig - np.angielskiej, czy jednorazowy wybryk i dalej będą królować zasady Wojciechowskiego, czy wczesnego Cupiała?
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
whistar
Senior Member

Od: 02.2006

To, że są debilami nie ulega wątpliwości, moralność Kalego w klasycznej postaci. Nie zgadzają się na fuzje ale korzystają z niej - wtedy kiedy im pasuje to są za - pajace. Ale Ruch rozwalą 5 do zera :(
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem
To nie tak, że nie pamiętam

Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 19.08.2011, 20:15
blanco napisał(a):Wyświetl post
Rzeczywiście . Szkoda,że to nie Wielki Kolejorz gra w eliminacjach do CL , bo teraz polscy kibice mogliby już być spokojni o awans po 15 latach. Po prostu genialny zespół, efektowna gra do przodu , mnóstwo podań , ręce aż same składają się do oklasków - profeska .

Fajnie poczytać opinię eksperta , czyli mówisz,że mistrzostwo już przesądzone ? Szkoda, miałem nadzieję na trochę emocji , ale cóż trudno , królowi trzeba oddać to co królewskie .
Pozdrawiam
Jakbyś niezauważyl,to jest temat o Ekstraklasie a nie o CL ,o której nic nie pisalem i mam w dupie to czy Lech zagra w CL czy nie . Co do gry, to jest niestety prawda,że na tle ligowych szaraków, Amica gra póki co kosmiczny futbol.
Odpowiedz cytując
whistar
Senior Member

Stary 19.08.2011, 20:19
Bedziemy starali sie coś szczelić (...) /M.Malinowski dla Canal+Sport pt. 19.08.2011/
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Spoko, 4 lata temu Legia miała 7 zwycięstw z rzędu, wszystkich jechała równo w podobnym stylu jak Amika. Niech już uwierzą, że są świetni, tym boleśniejszy będzie upadek.

Seria Amiki wynika ze słabości ligi. Amika nie gra w pucharach, więc koncentruje się na lidze i są tego efekty. Ale przyjdą kartki, kontuzje, kryzys formy i zaczną też gubić punkty. Teraz rozchodzi się tylko o to, by za dużo do nich nie stracić.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Jakbyś niezauważyl,to jest temat o Ekstraklasie a nie o CL ,o której nic nie pisalem i mam w dupie to czy Lech zagra w CL czy nie . Co do gry, to jest niestety prawda,że na tle ligowych szaraków, Amica gra póki co kosmiczny futbol.

Może dlatego, że jak na razie to jako jedyna z tzw "wielkich" nie ma większych zmartwień niż mecz z Ruchem?
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 19.08.2011, 20:20
Zgadzam się w 100 % z tym,że grają kosmiczny futbol dlatego napisałem,że szkoda ,że to nie oni grają w CL.
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 19.08.2011, 20:32
wonski_eNHa napisał(a):Wyświetl post
Był spalony, ale nie wolno głośno o tym mówić. Móżdżek miał dużo za dużo miejsca, ale brawa za wykończenie akcji.
Trochę nie logiczne jest obrażanie na swoją 'bogatą historię' kibiców z POZnan*ia. Jeżeli nie pasuje im granie we Wronkach, bo:
-Historia... i dalej nie godzą się z fuzją.
-Litar Kanapex
-Redbull skoki, zamiast meczów 'niebieskich'.
Teraz juz wiadomo po powtorkach, ze wczesniej Mozdzen byl na spalonym a przy jego strzale Rudniev był na spalonym (zasłanial bramkarzowi Ruchu pilke przez co ten jej nie widzial i nie mogł dobrze interwencjowac.
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 19.08.2011, 20:32
whistar napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego nie ma dopingu na Amice? I nie odpowiadajcie, że dlatego że grają "u siebie" Protestują przeciwko zabraniu cateringu firmie Litara?
Oficjalne oświadczenie wszystkich grup kibicowskich Lecha Poznań.

W dniu dzisiejszym odbyło się spotkanie wszystkich aktywnie działających grup kibicowskich Lecha Poznań. Na spotkaniu podjęliśmy zgodną decyzję o kontynuacji rozpoczętego w zeszłej rundzie protestu.

Decyzja spowodowana jest:
Narastającymi represjami stosowanymi wobec kibiców oraz niektórych klubów przez Rząd miłościwie nam panującego premiera Donalda Tuska oraz podległe mu Urzędy Wojewódzkie oraz służby mundurowe. Represje te nakładane są pod pozorem walki z chuligaństwem, a faktycznie obliczone są na niszczenie przez władzę oraz część mediów oddolnego ruchu społecznego, tworzonego przez kibiców.

W przeciwieństwie do pozostałych ekip z polskiej Ekstraklasy nie mamy zamiaru udawać, że sytuacja wytworzona w poprzedniej rundzie uległa jakiejkolwiek zmianie.
Prowadzony przez nas protest będzie kontynuowany w następującej formie:

1. Wyjazd na mecz do Lubina odbędzie się z naszym udziałem, jednakże pojedziemy na niego w czarnych barwach - bez barw klubowych, bez fan oraz bez dopingu przez większość meczu.
2. Mecz Lech Poznań – Ruch Chorzów rozgrywany we Wronkach odbędzie się bez udziału zorganizowanych Grup Kibicowskich.
3. Kolejne mecze wyjazdowe odbędą się z naszym udziałem, jeżeli otrzymamy na nie bilety oraz osiągniemy porozumienie w sprawie ich dystrybuowania. Podobnie jak w przypadku meczu w Lubinie – nie zabierzemy fan oraz innych akcesoriów kibicowskich. Konsekwentnie jeździmy w czarnych barwach.
Mecze wyjazdowe z GKS Bełchatów, Polonią Warszawa oraz Podbeskidziem Bielsko-Biała, zostaną przez nas odpuszczone w ramach protestu.
4. Na mecze wyjazdowe będziemy udawać się zorganizowanym transportem grupowym
w celu uniknięcia możliwych prowokacji służb oraz większej integracji poszczególnych grup oraz kibiców niezrzeszonych w istniejących grupach kibicowskich.
5. Mecze domowe rozgrywane na stadionie przy ulicy Bułgarskiej odbędą się w następującej formie:
- mecze z Jagiellonią Białystok, Koroną Kielce, Widzewem Łódź, ŁKS Łódź oraz Zagłębiem Lubin zostaną przez nas odpuszczone organizacyjnie. Decyzję o przyjściu na powyższe mecze pozostawiamy każdemu członkowi Grup Kibicowskich oraz wszystkich wspierających nas kibiców do osobistego podjęcia.
- mecze z Wisłą Kraków oraz Legią Warszawa odbędą się z naszym udziałem. Jednakże nie zostaną wywieszone fany oraz nie będzie prowadzony zorganizowany doping przez większość spotkania. Na mecze przychodzimy w czarnych barwach.
Mecze te nie zostaną całkowicie odpuszczone, aby dobitniej uzmysłowić kontrast pomiędzy naszymi rozśpiewanymi trybunami oraz pustym stadionem.
6. Decyzję co do innych form protestu na poszczególnych meczach oraz poza nimi podejmować będziemy na bieżąco na podstawie analizy sytuacji.
7. Decyzję w sprawie kupna karnetów pozostawiamy każdemu do osobistego rozważenia.

Wszystkich kibiców Lecha Poznań, którzy od lat wspierają naszą działalność prosimy o zrozumienie naszej decyzji oraz aktywne włączenie się w zapowiadane formy protestu.
Protest, który rozpoczęliśmy nie jest łatwy i zapewne nie skończy się jutro, także wszyscy musimy uzbroić się w cierpliwość oraz dołożyć swoją kibicowską cegiełkę w czasie rozgrywanych meczy.
W związku z możliwą zmianą sytuacji ogólnokibicowskiej oraz toczącymi się równolegle rozmowami z organizatorami rozgrywek oraz klubem, przedstawione powyżej decyzje mogą ulec zmianie.
Wierzymy, że podjęta przez nas decyzja jest słuszna oraz długofalowo przyniesie same pozytywne skutki oraz oczekiwany przez nas powrót do normalności kibicowskiej.

Grupy Kibicowskie Lecha Poznań
Odpowiedz cytując
whistar
Senior Member

Stary 19.08.2011, 20:34
No i strzelili ....a mać
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem

Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

My tam kuchenki sprowadzimy na ziemie 10 wrzesnia. Chavez w przeciwieństwie do Grodzickiego nie jest św. Mikołajem i takich prezentów amice nie będzie sprawiał. Nie ma Ligi Mistrzów w Poznaniu, ale za to będzie White Star X-Fighters
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
adikos1906
Senior Member

Od: 07.2010

Może ktoś kupi tego Rudneva z Amiki? Bo jeśli on tak dalej będzie strzelał a Lech będzie tak grał to czarno to widze...
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 19.08.2011, 20:35
Amika goli frajerów. Jeżeli Wielka Trójka nie spuchnie, Śląsk utrzyma solidną formę po odpadnięciu z pucharów, a Dysko będzie grało swoje, to zapowiada się zajebisty sezon.

Rudniew ma już ponad połowę tego, co było potrzebne w zeszłym sezonie na koronę króla strzelców.
Ostatnio edytowane przez Sartre : 19.08.2011 o godz. 20:38.
Legionista
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 19.08.2011, 20:36
adikos1906 napisał(a):Wyświetl post
Może ktoś kupi tego Rudneva z Amiki? Bo jeśli on tak dalej będzie strzelał a Lech będzie tak grał to czarno to widze...
Powiedzial, ze nie chce odchodzic, chce poczekac do konca sezonu i grac w kwalifikacjach LM z Lechem ale szczerze nie wierze zeby do tego czasu zostal. Niedlugo Lech raczej na pewno dostanie jakas super nie do odrzucenia oferte za niego. Na razie rywali nie maja zbytnio wymagajacych. Zobaczymy jak sie beda prezentowac z Nami i Legią
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 19.08.2011 o godz. 20:39.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 19.08.2011, 20:41
Obrona Amice chwilowo nie jest potrzebna do szczęścia. Nie ma co jeszcze dywagować, bo to dopiero 4 kolejka, ale jak nie spuchną to będą w trójce na koniec rundy. Mając to co pisałem tydzień temu, czyli kilku zawodników w gazie: Rudnev, Stilic i Murawski będą niezwykle groźni dla 3/4 zespołów w ekstraklasie. Do tego ekipa jest zgrana, piłeczka chodzi jak należy i nie muszą się zastanawiać czy przejdą APOEL/Spartak, bądź nie.
Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 19.08.2011, 20:45
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Obrona Amice chwilowo nie jest potrzebna do szczęścia. Nie ma co jeszcze dywagować, bo to dopiero 4 kolejka, ale jak nie spuchną to będą w trójce na koniec rundy. Mając to co pisałem tydzień temu, czyli kilku zawodników w gazie: Rudnev, Stilic i Murawski będą niezwykle groźni dla 3/4 zespołów w ekstraklasie. Do tego ekipa jest zgrana, piłeczka chodzi jak należy i nie muszą się zastanawiać czy przejdą APOEL/Spartak, bądź nie.
Tak, tylko że do tej pory wygrali 2 razy w Bełchatowie i teraz (tak zakładam) we Wronkach. Widać wiejskie powietrze im służy, a to na co ich naprawdę stać poznamy w meczach z Wisłą, Śląskiem, Legią i Dysko.
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
Samuelson
Member

Od: 10.2010

Stary 19.08.2011, 20:50
Rudniev jest niesamowity. 7 bramek w 4 meczach Oo
Odpowiedz cytując
Pawlolek
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.08.2011, 20:52
Stilić się skończy jak zamkną okno transferowe, spokojnie .

Chicałbym ich zobaczyć na tle drużyny, która potrafi grać w piłkę...
Odpowiedz cytując
MMMMM
Member

Od: 04.2011

Stary 19.08.2011, 20:56
Lech to mega zaskoczenie. Może jednak Bakero nie jest taki słaby jak się powszechnie uważa? Obowiązkowo teraz po meczu z APOELEM trzeba zacząć grać ligę na 100% traktująć CL/EL jako dodatek, bo jak sięzrobi 10 punktów straty to może być ciężko. A wiosna ma tylko 12 spotkań
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 19.08.2011, 20:57
Podbeskidzie to jest bez kitu buraczany klub. Właśnie się dowiedziałem, że nie dojechali na mecz ME do Białegostoku. Cyrk na kółkach. Najpierw żenada z montowaniem spółki na ostatnią chwile teraz to. Przebijają amatorszczyzną i 'leśnodziadkowaniem' Zagłębie Sosnowiec.

Sartre napisał(a):Wyświetl post
no normalnie gorzej, to już tylko wtsk byś mógł zacząć spamować

Ja bym Ci dał bana w szczególności za tego Gola najlepszym środkowym pomocnikiem ligi
To akurat była taka złośliwość skierowana w stronę Moderatora, który nie zawsze podejmuje mądre decyzje czego byłem swego czasu ofiarą.

P.S. Mam nadzieję, że za to też nie będzie bana.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Stary 19.08.2011, 21:02
Przed chwilą mogło być 4:0. Może i przeciwników mają prostszych, ale i takich trzeba umieć ogrywać różnicą kilku goli. Obiektywnie Amica dobrze wygląda jak na razie.
What's new?

Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 19.08.2011, 21:04
Już widze, że bedzie podniecanie sie Amiką
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 19.08.2011, 21:05
Samuelson napisał(a):Wyświetl post
Rudniev jest niesamowity. 7 bramek w 4 meczach Oo
Jest nawet lepszy od Rudnevsa!
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 19.08.2011, 21:05
Patrzcie na to też z innej strony. Mistrzostwo Polski przy tak silnych rywalach będzie smakować inaczej, lepiej dla tego co je zdobędzie
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 19.08.2011, 21:09
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Patrzcie na to też z innej strony. Mistrzostwo Polski przy tak silnych rywalach będzie smakować inaczej, lepiej dla tego co je zdobędzie
W maju opiszemy wam dokładnie jego smak.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 19.08.2011, 21:12
0 22 napisał(a):Wyświetl post
(...)
To akurat była taka złośliwość skierowana w stronę Moderatora, który nie zawsze podejmuje mądre decyzje czego byłem swego czasu ofiarą.
(...)
1. Moderator zawsze podejmuje mądre decyzje.
2. W przypadku wątpliwości: patrz pkt. 1.

Nie wiem, skąd zaskoczenie Bakero. Ma stabilny skład, nikt nie odszedł a doszedł Tonew. W Amice jest największa stabilizacja kadrowa, więc i zgranie też jest.

Nie wiem też, skąd podjarka z powodu 10 pkt. w 4 meczach. To można było założyć przed rozpoczęciem sezonu. Liczyłem na ich potknięcie w Bełchatowie, ale zamiast tego stracili punkty w Lubinie. Ale 3 punktów z meczów z ŁKS i Ruchem należało się spodziewać.

Zaskoczeniem jest styl, w jakim zdobyli te punkty. Lekko, łatwo i przyjemnie. Faktem jest świetna forma Rudnevsa. No, ale gdyby Genkow był w podobnej formie, to nasza gra też wyglądałaby inaczej

Nie popadajmy jednak w paranoję - świetna forma Rudnevsa nie jest zasługą Bakero, podobnie jak za słabą dyspozycję Genkowa winy nie ponosi Maaskant.

PS. co to za geniusz w canal+ wycenia Rudnevsa na 30 mln €?
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów