The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.07.2011, 19:48
Tak słówko komentarza do newsa o Diazie i bitonie

http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=25395

Cytat:
Dziś lub jutro podpisane zostaną umowy z nowymi zawodnikami Wisły
Wiadomo że raczej jest to kwestia najblizszych dni, ale teksty: "Dziś lub jutro" to serwuje się nam od 2 tygodni.
I jak widać z Jovanoviciem dalej cisza ...
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 05.07.2011, 20:11
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Ja zauważyłem że dla forumowiczów kluby dzielą sie an silne - te z których Stan Valks robi transfery (Partizan - mistrz świata i okolic !! Leincester i Charleroi to samo!!), i słabe - czyli te u których zakupy robi konkurencja.
To samo z piłkarzami

Kneżewicz to &&&, a Jovanovic choc obydwaj praktycznie identyczny przebieg kariery to jest dopiero wzmocnienie.

Ba 5 bramek an 15 meczów w Belgii (w której jeszcze kilka lat temu w najwyższej lidze grały kluby pół-amatorskie np Exelcior - tylko część piłkarzy grała na profesjonalnych kontraktach) Bitona to wynik świetny - a samego bitona już obwołali najlepszym napastnikiem ligi - Brozek się chowa ze swoimi osiągnięciami.
A jak do Śląska idzie Napastnik który seryjnie zdobywa gole w każdym klubie od 4lat. To jest cienki - dodam do tego ze Śląsk przynajmniej go kupił, a my Bitona chyba nawet nie spróbujemy wykupić. A lidze Belgijskiej do Holenderskiej to brakuje tyle co słowackiej do Czeskiej - jak nie więcej.

Albo sprawa z tym żydkie co niby sie nim Legia interesuje - jest 3 lata młodszy ma 5 razy wieej występów w kadrze i wyceniany jest 4 razy drozej, ale co tam przy Meliksonie to amator.

I nie bierzcie wszystkiego 100% serio . Po prostu nie mżna wytrzymać waszej propagandy.
Obudźcie się bo żyjecie iluzją, ani nasi piłkarze ani SV nie są Bogami. Wszystkie transfery to zawsze nieco niewiadomych, ale na papierze nasze transfery wcale nie różnią się jakos specjalnie od transferów Legii czy Śląska.

A Śląskowi życzę jak najlepiej - fajnie jakby im strzelał tyle bramek co w Erste Divisie.
Wyjątkowo się z Tobą zgadzam, dodam jeszcze, że jak miał do nas przyjść król strzelców II ligi hiszpańskiej (Despotovic), to wszyscy byli posr....i ze szczęścia, ale jak do Śląska idzie król strzelców II ligi holenderskiej, to gdzie tam, pewnie cienki jak barszcz teściowej.

Więcej obiektywizmu Panowie by się co poniektórym przydało, bo zderzenie z rzeczywistością może być bardzo bolesne...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 05.07.2011, 20:20
willow napisał(a):Wyświetl post
Wyjątkowo się z Tobą zgadzam, dodam jeszcze, że jak miał do nas przyjść król strzelców II ligi hiszpańskiej (Despotovic), to wszyscy byli posr....i ze szczęścia, ale jak do Śląska idzie król strzelców II ligi holenderskiej, to gdzie tam, pewnie cienki jak barszcz teściowej.

Więcej obiektywizmu Panowie by się co poniektórym przydało, bo zderzenie z rzeczywistością może być bardzo bolesne...
Po zimowych transferach, zderzenie z rzeczywistością było całkiem przyjemne.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 05.07.2011, 20:28
Ja zauważyłem że dla forumowiczów kluby dzielą sie an silne - te z których Stan Valks robi transfery (Partizan - mistrz świata i okolic !! Leincester i Charleroi to samo!!), i słabe - czyli te u których zakupy robi konkurencja.
To samo z piłkarzami

Kneżewicz to &&&, a Jovanovic choc obydwaj praktycznie identyczny przebieg kariery to jest dopiero wzmocnienie.
Jeżeli pogrubienie odnosiło się do mojego posta, to przepraszam, ale piszesz ze znacznie dużym uproszczeniem - wulgaryzujesz wypowiedzi forumowiczów. Jak dla mnie dużym czynnikiem, który wpływa na zawodnika jest trener i to on może poprzez trening ukształtować go, poczynić z nim progres. Jeśli Knezevic i cała spółka zakupionych do Legii zagranicznych piłkarzy okazała się niewypałem, to uważam, że współwinnym jest trener, a nie tylko dyrektor sportowy, czy sam piłkarz. Jak dla mnie Jovanovic jest piłkarzem prawie kompletnym - doskonale pasowałby do środka z Chavezem, a Bunozę i Jaliensa posadziłbym na ławce; a to, jak będzie grał, czy sobie poradzi etc. zależy w dużej mierze od trenera właśnie.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 05.07.2011 o godz. 20:33.
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 05.07.2011, 20:40
TAK ale wtedy mielismy pieniądze ZA BRACI B i DS .teraz pozostał nam jedynie DS I WIARA.... czy wystarczy .Czasem mam wraze ze w Wisle panuje zasada jakoś tam będze... albo sie kogos sprzeda .I TAK OD LAT
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.07.2011, 20:42
Ba 5 bramek an 15 meczów w Belgii (w której jeszcze kilka lat temu w najwyższej lidze grały kluby pół-amatorskie np Exelcior - tylko część piłkarzy grała na profesjonalnych kontraktach) Bitona to wynik świetny - a samego bitona już obwołali najlepszym napastnikiem ligi - Brozek się chowa ze swoimi osiągnięciami.
A jak do Śląska idzie Napastnik który seryjnie zdobywa gole w każdym klubie od 4lat. To jest cienki - dodam do tego ze Śląsk przynajmniej go kupił, a my Bitona chyba nawet nie spróbujemy wykupić. A lidze Belgijskiej do Holenderskiej to brakuje tyle co słowackiej do Czeskiej - jak nie więcej.
Krytykujesz innych a sam zrobiłeś śmieszne porównanie. Co w związku z tym że kiedyś w lidze belgijskiej grały kluby półamatorskie, i jaki związek ma to z transferem Bitona. Po drugie jak można porównywać pierwszą ligę belgijską z drugą holenderską. 5 bramek w 15 meczach (wg. tm w 12), ale że w ostatnim zespole to już nie dodałeś, ominąłeś też że w całym poprzednim sezonie zdobył 17 bramek w 27 spotkaniach (ale to już tak tragicznie nie wygląda). Nie mam zamiaru oceniać jednego i drugiego napastnika ale takie porównania to sobie można darować. Bo ja napiszę że ten holender w eredivisie w 50 spotkaniach zdobył 11 bramek i ten bilans taki ekstra już nie jest.
Odpowiedz cytując
chimba
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 05.07.2011, 21:25
Nie ma co gdybac i lemantowac bo nawet najwieksze gwiazdy nie daja gwarancji wygranej, trzeba zapierdalac na treningach i osiagnac podobny poziom w pucharach co Lech w zeszlym sezonie a wtedy mozna wygrac z kazdym.
Odpowiedz cytując
Orson
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 05.07.2011, 21:33
co do poziomu 2 ligi holenderskiej to weźcie sobie na wstrzymanie... pamiętajcie, że u nas gra podstawowy obrońca z czołowki 1 ligi
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 05.07.2011, 21:36
Orson napisał(a):Wyświetl post
co do poziomu 2 ligi holenderskiej to weźcie sobie na wstrzymanie... pamiętajcie, że u nas gra podstawowy obrońca z czołowki 1 ligi
którego pozbyto się za darmo a u na sprzyjęto jak boga. Czyli juz nie spełniał wymagań na jakiegokolwiek obrońce drużyny czołówki ligi - czas robi swoje...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 05.07.2011, 22:54
jova napisał(a):Wyświetl post
Uprzedzam ewentualne pytania: tak, do Despotovicia podchodziłem równie sceptycznie. Wolę zawodników w stylu Bitona - takich, których kariery systematycznie się rozwijają, niż piłkarzy, którzy wyraźnie utknęli przez kilka sezonów na pewnym, nie najwyższym poziomie.
Ja też - Tak w ogóle to instynktownie mam takie przeczucie że ten Biton może być lepszy zawodnikiem od Genkova.
Dlaczego? - po pierwsze Genkov mnie do końca nie przekonuje, co nie znaczy że mam jakieś ale do niego - gole strzela co jest najważniejsze ale tez jak dla mnie jest zbyt delikatny, non stop leży czy ktoś faktycznie go powali czy też lekko dotknie
Biton co widać było na tym 10 minutowym filmiku z Izraela, sprawia wrażenie lepiej trzymającego się na nogach, do tego szybkiego kolesia , podobają mi się też jego reakcje po golu - ogólnie wygląda na walczaka.
oczywiście to tylko filmik więc więc nie wyciągam jakiś daleko idących wniosków a jedynie to co widać a przekonanie o jego wartości to bardziej intuicja.
Mam nadzieje że pierwokup będzie bo jak nie to ten transfer jest taką doraźną decyzją.

A co do forum to 'ciekawe' są 2 typy piszących - jedni co z automatu swoje transfery chwalą a rywali wyśmiewają, drudzy odwrotnie - swoje wyśmiewają a wychwalają rywali
Ale tak było jest i będzie.

A co do tego kolesia z 2 ligi holenderskiej - zasada jest prosta, nie można nikogo lekceważyć ale też nie ma co się wielce podniecać.Czas pokaże co on prezentuje.2 liga w Holandii jest specyficzna, tam się bardzo dużo strzela, wystarczy powiedzieć że lider strzelił 85 bramek a ostatnia drużyna o jedną więcej niż my - co prawda grali 4 mecze więcej ale to pokazuje że gole tam padają lawinowo
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 05.07.2011 o godz. 22:56.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
areksen
Member

Od: 08.2004

Stary 06.07.2011, 04:29
maxurd napisał(a):Wyświetl post
To jest nieuchronna konsekwencja popularności forum i łatwości w rejestracji. Dawno przestałem brać udział w dyskusji na forum, bo część forumowiczów, których wypowiedzi warte są uwagi, zaspamowana jest głupimi uwagami fanów FMa, dzieci neostrady, ultraoptymistów widzących nas w finale LM po transferze Genkova i wiecznie niezadowolonych, którzy każdy transfer określają jako kolejny krok w kierunku wielkiej przepaści...

To co maxurd napisal pol roku temu dalej sie trzyma w obecnej sytuacji... Ponizsze cytaty zostaly napisane pol roku temu, na szczescie juz niektorzy forumowicze zostali ZBANOWANI

willow napisał(a):Wyświetl post
To, że Maor grał takie cuda w Izraelu, gdzie miał masę wolnego miejsca i nikt mu nie przeszkadzał wcale nie znaczy, że poradzi sobie równie świetnie u nas. Niejeden obcokrajowiec wypowiadał się na ten temat, że u nas gra się szybciej i znacznie bardziej twardo niż w ligach bałkańskich czy chociażby afrykańskich.
Dlatego kreowanie już teraz Meliksona naszego zbawcę uważam za zbyt daleko posuniętą nadinterpretację
WCracow napisał(a):Wyświetl post
Jak w zespole moze byc dobrze, skoro na 11 zawodnikow wychodzi 9 obcokrajowcow ( dzisiejszy mecz ), ktorzy nigdy sie ze soba wczesniej nie widzieli i nawet nie potrafia do siebie powiedziec "co u Ciebie" ? Jezeli Wisla dalej pojdzie w ta strone co idzie teraz to za 1-2 sezony nie bedzie ZADNEGO Polaka w skladzie i bedziemy bic sie o utrzymanie w lidze. Ten sklad co mamy teraz, zeby COKOLWIEK prezentował musi na moje oko minac jakies 3-4 lata, zeby ludzie sie poznali na boisku i wiedzieli jak maja grac. Tego sie nie zrobi na 2-4 pobytach w Zakopanem czy Turcji. DO tego powiedzmy sobie szczerze, że sciagani przez Wisle zawodnicy nie sa wysokich lotów, tylko oscylują co najwyzej w granicy "sredni zawodnik". NIC nie osiagniemy z takim mysleniem dalej.

Dlaczego nie wprowadzamy kogos z ME powoli do skladu? Powiedzmy na ostatnie 20-30 minut z Polonia Bytom. Niech mlody sie ogrywa i moze za pare miesiecy bedzie podstawowym graczem. Inne kluby maja wychowankow w skladzie - np. Lech ma Mozdzenia i Drygasa, a my co? Jezeli tak bedzie dalej z Wisla to widze nasza przyszlosc w czarnych barwach, bo coraz bardziej mi to przypomina Pogon PTAK'a, a nie klub pilkarski WISLA KRAKOW...
skeba napisał(a):Wyświetl post
34 letni Estończyk w bramce Wisły hmm ?
Traktuje to jako nieśmieszny żart. Tacy zawodnicy powinni przechodzić do Dolcanu Ząbki, a nie drużyny z aspiracjami na Mistrza Polski, co ja mówię, z aspiracjami LM.
Wolę jednak w bramce Kurto.
FooFighter napisał(a):Wyświetl post
Bierzmy oldboyów rodem z Levadii Tallin. Brawo Basałaj! Levadia to na obecne czasy i tak wyższy poziom dla nas. Wysmienita polityka transferowa. Śmiechu warte. Nie ważna jest jakosc czy potencjał zawodnika, liczy się, że za darmo! Skończył się czas ambicji Wisły Kraków.
Zienczuk8 napisał(a):Wyświetl post
z tym Estończykiem to chyba jakiś głupi żart... skąd oni go wytrzasnęli..
wojtek90059 napisał(a):Wyświetl post
No to akurat, jeżeli chodzi o bramkarza, to Stan nam niespodzianki nie zrobił. Na papierze słabiak, nigdy nie wiedziałem, że mogę choć pomyśleć, że Mario nie był taki zły.
Christofor napisał(a):Wyświetl post
Z całym szacunkiem - ale lepiej już postawić na młodego, polskiego bramkarza (niech się ogrywa) niż sprowadzać takie wynalazki.
skeba napisał(a):Wyświetl post
Papierów to on nie ma świetnych... lepsze ma Kowalewski (bądź co bądź reprezentant. W Rosji też grał w 1 składzie)
Nie widziałem na oczy tego zawodnika, ale nie przekonuje mnie on swoimi papierami.
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Melikson nagle będzie strzelał i podawał jak Sneijder (skoro w całym życiu zdobył 27 goli w spotkaniach ligowych) i na koniec Genkow będzie jak Milito ładowałbramkę za bramką.

Nikt w Europie, ba nawet w Izraelu nie wypatrzył takiej perły jak Melikson, nagle przyjechali działacze Wisły i zabrali go stamtąd i utarli nosa całemu światu. Poważne europejskie kluby maja skatuów, którzy biegają nawet po lasach w Afryce, a ty insynuujesz tutaj takie zaniedbania w Izraelu.

Nie rozumiem czemu ktoś kasuje posty.
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Wrócimy do rozmowy w połowie marca, tylko nie ma się co nakręcać, bo przez te 17 lat jak się tym interesuje już było wiele nakręcań a póki co jesteśmy w coraz większym bagnie. Genkow jakby był takim "kotem" to by nastrzelał tuzin bramek w Rosji, tego nie zrobił. A jednego króla strzelców z Bułgarii już mieliśmy. Również uważam, że jeżeli piłkarz w wieku 26 lat jeżeli nie gra w jakimś bardzo dobrym klubie to znaczy tyle iż wcale nie jest jakiś niesamowity. Ale jak mówię, pogadamy za miesiąc zobaczymy jaki udział w grze Wisły będą mieli Jaliens, Genkow i Melikson.
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Maor nie sprawdzil sie w czolowym klubie izraelskim , nie gra w reprezentacji, a w wieku zaraz 27 lat laduje w Wisle Krakow i to za jakies "drobne", ktos przeciez juz by sie na nim poznal w czasie tak dlugiej kariery.
Tych juz zbanowanych zastapili...

Enrico2000 napisał(a):Wyświetl post
Ja się srodze zawiodłem jak do tej pory odnośnie transferów. Liczylem na minimum 1-2 transfery gotówkowe, jednak bida jest większa niz ktokolwiek się spodziewał. I niestety, ale drżę na myśl o pucharach bo transfery bezgotówkowe mogą wypalić, lecz większa jest szansa, że stanie się inaczej. No cóż, my jak zwykle mamy swój sposób na LM. Zobaczymy co pokarzą kolejni z wolnych transferów, albo wypozyczeń, bo jeśli nie daj Boże coś by poszło nie tak, to chyba stanie się jasnym, że poważnej drużyzny z wolnych zawodników zrobić się nie da. Obym był w błędzie.
Też nie rozumiem tej euforii. Jak dla mnie na papierze to do Genkova sporo mu brakuje, ale jest młody i podobno utalentowany - ale co z tego skoro Stan powiedział że nie ma kwoty odtępnego.
szprotson napisał(a):Wyświetl post
przychodzi chłop ze spadkowicza z Belgii a tutaj euforia jakby był Bogiem.

Jak okaże sie drugim Mazengą, to troszke głowek spadnie chyba

Ja jestem za tym aby ZAMKNAC ten watek az do ostatniego dnia okna transferowego i wtedy oceniac polityke tranferowa, bo tego sie ABSOLUTNIE nie da czytac.

Nawet jesli za to dostane karteczke to bylo warto aby pokazac co sie dzieje jak sie ocenia pilkarzy ktorych sie jeszcze na oczy nie widzialo!!!!
Powód: Karteczki nie dostaniesz ale po co boldy
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 06.07.2011 o godz. 10:10.
Who loves the Fire? We do!
FIRE WE LOVE YOU!!!
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.07.2011, 08:18
Dziwie sie, ze Partizan pozwala Jovanovicowi trenowac tyle czasu w klubie, ktory nie jest w stanie go pozyskac.
Nie zdziwie sie jak gosc wkrotce wroci do Belgradu tym bardziej, ze jego dyskwalifikacja zostala skrocna wiec od
wrzesnia moglby juz grac.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 06.07.2011, 08:50
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Dziwie sie, ze Partizan pozwala Jovanovicowi trenowac tyle czasu w klubie, ktory nie jest w stanie go pozyskac.
Jak nie jest w stanie go pozyskać?
Skąd takie dziwne info?
Wydawało mi się, że sprawa jest jasna: wszystko jest już uzgodnione, czekamy na oficjalne stanowisko serbskiego związku (na piśmie) odnośnie dyskwalifikacji Jovanovica.
Temat jest wałkowany nie od dziś więc nie rozumiem, po co piszesz takie rzeczy...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 06.07.2011, 09:01
Areksen - świetny post a w zasadzie zbiór cytatów pokazujący specyfikę tego Forum.Kilka dni temu zrobiłem podobne porównanie z opiniami na temat Diaza w momencie w którym od Nas odchodził i teraz kiedy może do Wisły przyjść.Generalnie przynajmniej 40-50% tutaj piszących żyje w oderwaniu od rzeczywistości i jest przekonana, że załatwienie realnego transferu jest tożsame z kupieniem zawodnika w FM a połowa zawodników z najmocniejszych lig w Europie całymi dniami ślini się tylko żeby dostać ofertę z Wisły (oczywiście jedynie głupi Basałaj i Valckx o tym nie wiedzą)...
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 06.07.2011, 09:20
O poziomie 2 ligi holenderskiej i 1 belgijskiej, jak również o transferach innych polskich klubów piszemy w innym miejscu.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 06.07.2011, 09:35
Nie zdziwie sie jak gosc wkrotce wroci do Belgradu tym bardziej, ze jego dyskwalifikacja zostala skrocna wiec od
wrzesnia moglby juz grac.
Czyżby Wielce Sz. "dynek" był kibicem Partizana. Oka'y, tyle że to nie to forum .
A co naszego klubu, jak Jovanović trenuje z Wisłą i to tylko dobry prognostyk dla nas.

Zaś co do naszych malkontentów, no to cóż. Jak Diaz odchodził z Wisły była rozpacz, a jak wraca...to też rozpacz. Wniosek: dla urodzonych malkontentów nie liczy się meritum ale samo narzekanie jest wartością. I drugi wniosek: polemika z takim widzeniem świata powinna to uwzględniać, stąd merytoryczne uzasadnianie własnych poglądów też powinno być dla nas wartością samą w sobie, bo liczyć na przekonanie wiecznych malkontentów nie ma sensu. Ot co.

I cytat z trenera Maaskanta: "Wiem, że rok temu na początku przygotowań na treningach było 13 piłkarzy. Teraz jest zupełnie inaczej. Mam do dyspozycji dwie wyrównane jedenastki. Obie z powodzeniem mogłyby grać w ekstraklasie". ___ Ekipy na LM nie mamy ( to też zdanie trenera Maaskanta), ale na awans do niej tak. Tu musi obowiązywać metoda małych kroków. Będzie sukces będą kolejne transfery.
[FONT=Calibri][/FONT]
Odpowiedz cytując
JarekTSW
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.07.2011, 09:36
http://www.sport.pl/pilka/1,70998,98...zez_Wisle.html

pocieszający artykuł o Bitonie
Ostatnio edytowane przez JarekTSW : 06.07.2011 o godz. 09:38.
Odpowiedz cytując
Misha[Pl]
Member

Od: 07.2006

Stary 06.07.2011, 09:38
flamengista napisał(a):Wyświetl post
O poziomie 2 ligi holenderskiej i 1 belgijskiej, jak również o transferach innych polskich klubów piszemy w innym miejscu.
I w taki o to sposób zabija się jedne z niewielu merytorycznych i ciekawych dyskusji na tym forum, które jak by nie patrzeć są bardzo mocno związane z tematem "polityka transferowa Wisły. Żenada.
Widać trzeba wrócić do postów typu "Stan rządzi", "musi być opcja pierwokupu", "Cupiał sprzedaję Wisłę". Może będzie miałko ale na pewno przepisowo.
Odpowiedz cytując
tedi100
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 06.07.2011, 09:56
"Zimno i Pada, to może jakieś BUM! na poprawę nastroju?"Z Facebooka Wisły...
You'll Never Walk Alone!
Odpowiedz cytując
Snoopy5
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 06.07.2011, 10:02. Wisły polityka transferowa
Zastanawia mnie fakt , że transfery do klubu to są albo transfery bezgotówkowe albo wypożyczenia. Wiadomo Lamey i Iliev byli wolni . Nuneza wypozyczyli , Diaza wypozyczą , Bitona też ( prawdopodobnie) wypozyczą . Nie ma co narzekać ale za rok znowu trzeba będzie albo wykupywać tych ludzi co nam idzie średnio albo zatrudniać nowych zawodników . Wisła działa w tym wzgledzie opieszale , co widać teraz. Długo już czekamy na konkrety związane z pozyskaniem graczy do klubu. Na poczatku lipca mamy tylko dwóch , góra trzech nowych piłkarzy którzy mogliby zagrać ze Skonto. Oczywiście nie należy z tego powodu płakać czy panikować wszak trener Maaskant wykazuje póki co spokój , ale inaczej wyglądałaby sytuacja kadrowa gdyby Wisła już teraz była zwarta i gotowa z wszystkimi najlepszymi graczami. Pociesza fakt , że Valckx nie sprzedał żadnego wartościowego zawodnika co pozwala wierzyć w siłę Wisły przynajmniej taką z rundy wiosennej. Sprawa wyglada tak ,że Skonto trzeba pokonać i awansować do III rundy , tam myślę zagrają juz wszystkie ewentualne nabytki Wisły. Sorry za długi wykład.
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 06.07.2011, 10:03
Dla mnie najlepsze było bum jak trenera bramkarzy zakontraktowali. No nic czekamy.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 06.07.2011, 10:06
areksen napisał(a):Wyświetl post

To co maxurd napisal pol roku temu dalej sie trzyma w obecnej sytuacji... Ponizsze cytaty zostaly napisane pol roku temu, na szczescie juz niektorzy forumowicze zostali ZBANOWANI

Tych juz zbanowanych zastapili...

Ja jestem za tym aby ZAMKNAC ten watek az do ostatniego dnia okna transferowego i wtedy oceniac polityke tranferowa, bo tego sie ABSOLUTNIE nie da czytac.

Nawet jesli za to dostane karteczke to bylo warto aby pokazac co sie dzieje jak sie ocenia pilkarzy ktorych sie jeszcze na oczy nie widzialo!!!!
Ja po pół roku dalej twierdzę, że Genkow nie jest żadnym zajebistym napastnikiem. Sześć bramek na 13 spotkań, to nie jest żaden wielki wyczyn w naszej lidze. Melikson faktycznie okazał się dobrym strzałem, oby tylko utrzymał ten poziom, a nie zaczął popadać w marazm jak np. Stilić.

A czy my i liga nie jesteśmy w coraz większym bagnie, to pokaże ta edycja pucharów. Póki co Jagiellonia ma problem z rozbiciem u siebie drużyny, która nie jest najlepsza w swojej egzotycznej lidze i tyłek im musi ratowac stary Frankowski, bo nie ma innego gościa, który umiałby trafić do bramki.
Cytat:
"Zimno i Pada, to może jakieś BUM! na poprawę nastroju?"Z Facebooka Wisły...
zainstalowaliśmy terminal

A wracając do transferów, trochę martwi to przeciąganie się finalizacji transferów. Tu już nawet nie chodzi o mecze ze Skonto, bo nawet tym składem personalnym damy rade, ale wkrótce zaczyna się liga i kolejne rundy.
Ostatnio edytowane przez zim zum : 06.07.2011 o godz. 10:08.
Odpowiedz cytując
krkgiba
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 06.07.2011, 10:18
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...biton_w_wisle/
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 06.07.2011, 10:18
Biton w Wisle!

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...biton_w_wisle/

Odpowiedz cytując
tedi100
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 06.07.2011, 10:19
Dudu Biton w Wiśle z opcją pierwokupu
You'll Never Walk Alone!
Odpowiedz cytując
Wojtator
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 06.07.2011, 10:19
Wreszcie następna saga zakończona
Odpowiedz cytując
Voin
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 06.07.2011, 10:22
Yes, yes, yes!
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 06.07.2011, 10:23
I gdzie są te płaczki które jechały po Stanie jak po kobyle że wypożycza piłkarzy bez opcji pierwokupu. Przydałby się MR BAN i wynagrodził jegomościów.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 06.07.2011, 10:25
Ciekawe co na to powie teraz PS z cytatem wypowiedzi Stana...?
Świetny transfer, jestem bardzo pozytywnie do niego nastawiony
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 06.07.2011, 10:26
Oby drugi Dudu okazał się lepszy niż pierwszy, choć tamten trochę mało szans dostawał
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów