|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
A ja dochodzę do wniosku, takiego - poczekamy na rozpoczęcie ligi i ocenimy zawodników po tym jak grają w Wiśle a nie jak grali w poprzednich klubach. Owszem jestem optymistą i patrząc na ten transfery jakoś mniej obawiam się napisać iż są one dobre jak na polskie warunki a jeden nawet bardzo dobry, ale poprzednie ruchy transferowe i ludzie mający zbawić Wisłę już kiedyś tu byli - król strzelców ligi bułgarskiej, król strzelców ligi indyjskiej, inne brazylijskie wynalazki. Co z tego wyszło, każdy widział. Dlatego trzeźwe spojrzenie nie zaszkodzi, więcej dystansu do tego, bo aż boję się pomyśleć jak Maor nie wypali co tu się będzie działo. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Guest
|
|
Ostatnio edytowane przez westersyl : 06.02.2011 o godz. 23:13.
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ja kasuję posty, bo są nie na temat. I narzekający powinni się jeszcze cieszyć, że nie było karteczek.
A wypisywanie nazwisk nowych piłkarzy bez podania źródła kwalifikuje się na tygodniowy ban, co najmniej. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Genkow - Dyanmo 2007 (od lata ) do 2010 (raczej zima) Woronin - Dynamo 2010 Kuranyi - 2 marca 2010 roku (w dniu 28 urodzin piłkarza) poinformowano, iż Kurányi od sezonu 2010/2011 będzie grać we włoskim klubie Juventus[1]. W maju jednak ogłoszono, że zagra w moskiewskim Dynamie, gdzie zarobi 6 000 000 euro za sezon[2]. Więc jedynie pozostał Kierżakow. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Guest
|
|
Zadam Ci jeszcze jedno pytanie jeśli Brożek nie będzie strzelał w Trabzonie to również znaczy że jest do dupy na Wisłę ? Czy Trabzon również, myślał: eeee Brożek ma 26 lat nie grał w Bundeslidze w reperze jakieś epizody to znaczy że jest słaby ? Tak jak napisałem tak myślą ludzie z ubytkiem umysłowym.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 06.02.2011 o godz. 23:26.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Brzmi jakbyś mocno wierzył że nie wypalą i czekał tylko na połowę ligi by triumfalnie oświadczyć na forum " a nie mówiłem"
![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
Cytat:
Kadra Izraela opiera się na zawodnikach z ligi, bo skauci tam nie jeżdża bo do okoła Araby i Melikson cudowne dziecko tamtejszej piłki został uratowany i wyciągnięty przez nas. Cytat:
Ostatnio edytowane przez zim zum : 06.02.2011 o godz. 23:33.
|
|||
|
|
Guest
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Sergei Pareiko - źródłem jest forum którego niby nie można tutaj wymawiać (śmieszy mnie to). Na .............. zbymak napisał że zawodnik ten bedzie przechodził badania. Tak więc możecie zacząć komentować jeżeli wierzycie. Zagrał 138 meczów w lidze rosyjskiej i interesował sie nim Celtic choć wiem że Króla chciało Newcastle a Milinkovicia - Barca http://www.celticpoland.com/news/Par...do-Celticu-682 Z pozdrowieniami dla flamengisty czy tam flamengosty jak pisza gazety ![]()
"...MY WIERZYMY W MISTRZOSTWO NASZEJ WISEŁKI..."
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Brożek słaby, Genkov też słaby. Melikson słaby bo wcześniej nikt go nie kupił, Jalies też słaby, Sivakow to już w ogóle kompletnie dno a Messi byłby za mały... Pozdrawiam, powodzenia w dalszej egzystencji na forum. Mam nadzieję że Wisła Kraków kiedyś spełni Twoje oczekiwania transferowe, jak na ten moment proponuję przerzucić się na Barcelone. PS. Żeby nie było nigdzie nie napisałem że Brożek poradzi sobie w Trabzonie.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 06.02.2011 o godz. 23:52.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
aklimatyzacja, pozycja w drużynie, treningi, morale, itp. Nikt z nas nie może powiedzieć w 100%, że przykładowo Genkov zostanie gwiazdą ligi, ale też nikt z nas nie powie, że skończy jak Christov. Owszem został królem strzelców, strzelał bramki jak mówisz Feeyenordowi ale to, wcale nie oznacza, że zostanie gwiazdą w Polsce, jego CV piłkarskie mówi, że tak może być, ale przydatność dla Wisły zweryfikuje boisko tylko i wyłącznie, zresztą jak w przypadku każdego zawodnika. Moim zdaniem nie o to do końca chodzi aby po pewnym meczu wpisać triumfalne ''a nie mówiłem'' - to tylko ostrzeżenie, żeby nie robić z piłkarzy którzy dla Wisły nie rozegrali jeszcze meczu o punkty gwiazdorów, zbawicieli nie wiadomo kogo, bo nie raz i nie dwa gorzko potem tego żałowaliśmy, wiele sobie obiecując po przyjściu co po nie których i za nim zagrali już byli zbawicielami. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
No to akurat, jeżeli chodzi o bramkarza, to Stan nam niespodzianki nie zrobił. Na papierze słabiak, nigdy nie wiedziałem, że mogę choć pomyśleć, że Mario nie był taki zły.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
Otóż to. Najpierw niech kupieni niedawno piłkarze osiągną pozycję podstawowych zawodników Wisły, o co niestety patrząc na mizerię naszej kadry nie powinno być trudno. A dopiero później jak już kopną te kilkadziesiąt razy prosto piłkę, wynośmy ich na piedestały i przypisujmy statusy gwiazd. Czasem oglądając skróty meczów Wisły z początkowej ery TF, gdzie graliśmy praktycznie samymi Polakami mam wrażenie, że nasz obecny skład z ówczesnym mógłby co najwyżej zmierzyć się w grze w ścianę a kilku zawodników i tak miałoby problemy z umieszczeniem piłki za pierwszym razem powyżej wyznaczonej wysokości. Co do Brożka, w Trabzonie może i gwiazdą nie będzie, ale dla Wisły zrobił swoje. Ciekawe, który z naszych nowych nabytków ma lepsze statystyki w pucharach niż Paweł. I to biorąc pod uwagę, że ostatnio się w nich jedynie kompromitujemy. Z tych wszystkich nowych nabytków najbardziej liczę na Genkova. Ale to jedynie ze względu na to, że jeśli nie wypali to jesteśmy w czarnej dupie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Podstawowy zawodnik, gracz roku 2009 Tomu Tomsk, kapitan zespołu to według Ciebie "słabiak"?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
34 letni Estończyk w bramce Wisły hmm ?
Traktuje to jako nieśmieszny żart. Tacy zawodnicy powinni przechodzić do Dolcanu Ząbki, a nie drużyny z aspiracjami na Mistrza Polski, co ja mówię, z aspiracjami LM. Wolę jednak w bramce Kurto. |
|
|
|
Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Na całe szczęście to Maaskant a nie Ty będzie decydować kto ma stać w naszej bramce. Wszystkim wierzącym, że Kurto zbawi bramkę Wisły, polecam od czasu do czasu wybrać się na mecz Młodej Ekstraklasy.
Pareiko na papierze wygląda nieźle - był kapitanem i pierwszym bramkarzem w Tomie Tomsk przez ponad 5 lat, jest też podstawowym golkiperem reprezentacji Estonii. 34 lata to idealny wiek dla bramkarza - już doświadczony, ale jeszcze nie stary. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
34 lata to za dużo na bramkarza ? Baardzo odważna teza, cóż w Premier League pracują sami debile...
A poważnie - akurat CV gośc ma powalające, grubo ponad setka meczów w rosyjskiej premier-lidze, 22 występy w narodowej. Spokojnie można sobie prześledzić przeciwko komu bronił, kto grał w napadzie w tych wszystkich Zenitach, Kryliach i innych Spartakach - z perspektywy polskiej ligi to byli kosmici ![]() Co ważniejsze - nikt go z Tomska nie wyrzucał, sam odszedł licząc na dobry deal na koniec kariery. Tak więc na papierze to jest mega koleś. Ale i tak - jak w każdym przypadku - pozostanie niewiadomą do pierwszych występów. Nie ma się co podniecać, ale akurat życiorysu ten gość wstydzić się nie musi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Tylko za 1-2 lata będziemy znów szukali bramkarza, chyba, że objawi się nam nowy Edwin Van Der Sar i będzie grał do 40.
Papierów to on nie ma świetnych... lepsze ma Kowalewski (bądź co bądź reprezentant. W Rosji też grał w 1 składzie) Nie widziałem na oczy tego zawodnika, ale nie przekonuje mnie on swoimi papierami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Brać Pareiko, ma kontakty: http://www.daylife.com/photo/05Uz6aYdJf6xQ
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Dokładnie
będzie łatwiej o sparingi z moskiewskimi klubami ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
To zależy od bramkarza, nie ma zasady. Na papierze wygląda nieźle, na 99% będzie lepszy od Jovanicia (nie rozegrałby tylu meczy na tym poziomie, gdyby nie umiał grać na przedpolu). Pytanie tak naprawdę brzmi: jak wyglądał jego ostatni sezon?
Sęk w tym, że na bramce jest pożar, nie bardzo można wydziwiać... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|