The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
KMZ
Senior Member

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.02.2011, 22:28
Zgadzam się z tym że najlepszy transfer to Czapa tak w ogóle to oglądałem kilka meczów ME I musimy dać pograć trochę młodzieży bo mamy bardzo zdolna : Szewczyk , Czapa (jeszcze nie widzialem na własne oczy ale statystki in plus) , Chrapek , Jeleń ,Nalepa,Rado
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 06.02.2011, 22:32
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Ktoś usuwa posty bo masz nie równo pod sufitem.
Bo jedyną prawdą jaka może być jest Twoja. Tylko czyste statystyki pokazują niestety coś innego.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 06.02.2011, 22:35
A te transfery i tak zweryfikuje boisko i skończę tą dyskusje już.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 06.02.2011, 22:37
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
A te transfery i tak zweryfikuje boisko i skończę tą dyskusje już.
Dokładnie. Przekonamy się już pod koniec lutego.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 06.02.2011, 22:48
ŁukaszTS napisał(a):Wyświetl post
A co nie mogę w tym temacie napisac opinii o bramkarzu który jest prawie u nas przeciez to nie s-f tylko nasz polityka transferowa.
Kierowałem ten post do zium ziuma któremu nie pasują transfery.

Doszedłem do wniosku że kogo kol wiek nie sicąną to i tak jest lipa bo przecież gdyby to byli dobrzy piłkarze to nie graliby w Wiśle tylko zostaliby wypatrzeni przez Chelsea. Co z tego że dajmy na to taki Genkov strzelał jak na zawałowanie w Bułgari, strzelił gola nawet Feyenoordowi Roterdam (polecam cały mecz), co z tego że biły się o niego kluby w Bułgarii, to że teraz dostrzegł go nawet selekcjoner to też nie ma znaczeni, przecież gdyby był dobry to grałby w lidze angielskiej.
To samo tyczy się do Meliksona, cholera nie podążył śladami Benayouna który również wyszedł z Beer Shevy to znaczy że będzie grał tak jak Branko.
- to jest styl myślenia max 15 letniego chłopca. Czasami mam wrażenie że ludzie typu zium zium nawet nie wiedzą na jakiej pozycji gra dany piłkarz i myślą że Melikson to dajmy na to środkowy obrońca albo wcisnęliby go nawet na bramkę.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 06.02.2011 o godz. 23:03.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 06.02.2011, 23:00

Doszedłem do wniosku że kogo kol wiek nie sicąną to i tak jest lipa bo przecież gdyby to byli dobrzy piłkarze to nie graliby w Wiśle tylko zostaliby wypatrzeni przez Chelsea. Co z tego że dajmy na to taki Genkov strzelał jak na zawałowanie w Bułgari, strzelił gola nawet Feyenoordowi Roterdam (polecam cały mecz), co z tego że biły się o niego kluby w Bułgarii, to że teraz dostrzegł go nawet selekcjoner to też nie ma znaczeni, przecież gdyby był dobry to grałby w lidze angielskiej.
To samo tyczy się do Meliksona, cholera nie podążył śladami Benayouna który również wyszedł z Beer Shevy to znaczy że będzie grał tak jak Branko.
- to jest styl myślenia max 15 letniego chłopca.
Wrócimy do rozmowy w połowie marca, tylko nie ma się co nakręcać, bo przez te 17 lat jak się tym interesuje już było wiele nakręcań a póki co jesteśmy w coraz większym bagnie. Genkow jakby był takim "kotem" to by nastrzelał tuzin bramek w Rosji, tego nie zrobił. A jednego króla strzelców z Bułgarii już mieliśmy. Również uważam, że jeżeli piłkarz w wieku 26 lat jeżeli nie gra w jakimś bardzo dobrym klubie to znaczy tyle iż wcale nie jest jakiś niesamowity. Ale jak mówię, pogadamy za miesiąc zobaczymy jaki udział w grze Wisły będą mieli Jaliens, Genkow i Melikson.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 06.02.2011, 23:05

A ja dochodzę do wniosku, takiego - poczekamy na rozpoczęcie ligi i ocenimy zawodników po tym jak grają w Wiśle a nie jak grali w poprzednich klubach.

Owszem jestem optymistą i patrząc na ten transfery jakoś mniej obawiam się napisać iż są one dobre jak na polskie warunki a jeden nawet bardzo dobry, ale poprzednie ruchy transferowe i ludzie mający zbawić Wisłę już kiedyś tu byli - król strzelców ligi bułgarskiej, król strzelców ligi indyjskiej, inne brazylijskie wynalazki. Co z tego wyszło, każdy widział.

Dlatego trzeźwe spojrzenie nie zaszkodzi, więcej dystansu do tego, bo aż boję się pomyśleć jak Maor nie wypali co tu się będzie działo.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 06.02.2011, 23:07
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Wrócimy do rozmowy w połowie marca, tylko nie ma się co nakręcać, bo przez te 17 lat jak się tym interesuje już było wiele nakręcań a póki co jesteśmy w coraz większym bagnie. Genkow jakby był takim "kotem" to by nastrzelał tuzin bramek w Rosji, tego nie zrobił. A jednego króla strzelców z Bułgarii już mieliśmy. Również uważam, że jeżeli piłkarz w wieku 26 lat jeżeli nie gra w jakimś bardzo dobrym klubie to znaczy tyle iż wcale nie jest jakiś niesamowity. Ale jak mówię, pogadamy za miesiąc zobaczymy jaki udział w grze Wisły będą mieli Jaliens, Genkow i Melikson.
Nadal nie załapałeś, gdyby Genkov strzelał w Rosji poradził sobie z Kierzakovem, Woroninem i Kuranyim to nie grałby w Wiśle, rozumiesz ? Czy mam ci to przedstawić graficznie, może na jakimś schemacie jak wyglądają kariery zawodników którzy jak są w formie, strzelają gole w silnych ligach to nie zmieniają klubów na słabsze. Wytęż swój umysły i zastanów się co by zrobił Genkov z ofertą Wisły gdyby strzelał w Rosji.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 06.02.2011 o godz. 23:13.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 06.02.2011, 23:12
Ja kasuję posty, bo są nie na temat. I narzekający powinni się jeszcze cieszyć, że nie było karteczek.

A wypisywanie nazwisk nowych piłkarzy bez podania źródła kwalifikuje się na tygodniowy ban, co najmniej.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 06.02.2011, 23:15
Nadal nie załapałeś, gdyby Genkov strzelał w Rosji poradził sobie z Kierzakovem, Woroninem i Kuranyim to nie grałby w Wiśle, rozumiesz ? Czy mam ci to przedstawić graficznie, może na jakimś schemacie jak wyglądają kariery zawodników którzy jak są w formie, strzelają gole w silnych ligach to nie zmieniają klubów na słabsze.
Schematy zostaw na ligę. I kolejne Twoje przykłady są chybione bo :

Genkow - Dyanmo 2007 (od lata ) do 2010 (raczej zima)
Woronin - Dynamo 2010
Kuranyi - 2 marca 2010 roku (w dniu 28 urodzin piłkarza) poinformowano, iż Kurányi od sezonu 2010/2011 będzie grać we włoskim klubie Juventus[1]. W maju jednak ogłoszono, że zagra w moskiewskim Dynamie, gdzie zarobi 6 000 000 euro za sezon[2].
Więc jedynie pozostał Kierżakow.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 06.02.2011, 23:18
Frankowski jakby był takim kotem, to by najpierw nastrzelał tam gdzie najpierw grał zanim przyszedł do Wisły,(a zapomniałem ze w takim wypadku nie przyszedł by do słabej Wisły) a potem w Hiszpanii w drugiej lidze i Anglii zanim wrócił do Jagiellonii. Tak samo Kosowski, ktory byl u nas bogiem przez pół roku jak wrócił, a wczesniej nie wąchał piłki w słabym klubie budnesligi a we Włoszech tez nic wielkiego nie pokazał. Tak samo Dolha, ktory byl u nas najlepszym bramkarzem dekady siedzi na ławie w Bukareszcie, dalej mam wymieniać? Twoje rozumowanie jest na zasadzie zmanierowanego, rozpieszczonego dzieciaka. My mamy kupić piłkarza, który będzie dla nas wzmocnieniem, na nasze możliwości. Wiem, żebyś chciał zeby do nas trafiali czołowi piłkarze Chelsea, Realu, Bayernu, ale to jest niemożliwe i podejżewam, ze za swojego zycia jeszcze tego nie doczekamy. Nas stać na piłkarzy którzy siedzą na ławkach w Rosji, Hollandii, grają i są gwiazdą w sredniaku Izraelskim, czy czasem w czołowym klubie z bałkanów oprócz Grecji. Na innych nas nie stać więc nie pisz, o niesamowitości, bo takich piłkarzy długo jeszcze nie będziemy mieć... bedziemy mieli sredniaków, ktorzy raz będą wnosić cos do drużyny raz będa niewypałem z róznych powodów... Jak tobie to nie pasuje to zawsze mozesz kibicować Barcelonie...
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 06.02.2011, 23:19
Schematy zostaw na ligę. I kolejne Twoje przykłady są chybione bo :

Genkow - Dyanmo 2007 (od lata ) do 2010 (raczej zima)
Woronin - Dynamo 2010
Kuranyi - 2 marca 2010 roku (w dniu 28 urodzin piłkarza) poinformowano, iż Kurányi od sezonu 2010/2011 będzie grać we włoskim klubie Juventus[1]. W maju jednak ogłoszono, że zagra w moskiewskim Dynamie, gdzie zarobi 6 000 000 euro za sezon[2].
Więc jedynie pozostał Kierżakow.
Co mnie to obchodzi ? Kto od kiedy grał ? Nawet jeśli się minęli to Genkov był ciągle piłkarzem Dynamia i nie dawno mu szansy rywalizować z takimi zawodnikami. Nie odpowiedziałeś mi na pytanie co zrobiłby Genkov z ofertą Wisły gdyby strzelał w Rosji, to jak ci podpowiem najbardziej prawdopodobny scenariusz: podtarłby sobie nią tyłek, potraktowałby jako żart czy coś w tym stylu.

Zadam Ci jeszcze jedno pytanie jeśli Brożek nie będzie strzelał w Trabzonie to również znaczy że jest do dupy na Wisłę ? Czy Trabzon również, myślał: eeee Brożek ma 26 lat nie grał w Bundeslidze w reperze jakieś epizody to znaczy że jest słaby ? Tak jak napisałem tak myślą ludzie z ubytkiem umysłowym.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 06.02.2011 o godz. 23:26.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 06.02.2011, 23:20
regan napisał(a):Wyświetl post
Frankowski jakby był takim kotem, to by najpierw nastrzelał tam gdzie najpierw grał zanim przyszedł do Wisły,(a zapomniałem ze w takim wypadku nie przyszedł by do słabej Wisły) a potem w Hiszpanii w drugiej lidze i Anglii zanim wrócił do Jagiellonii. Tak samo Kosowski, ktory byl u nas bogiem przez pół roku jak wrócił, a wczesniej nie wąchał piłki w słabym klubie budnesligi a we Włoszech tez nic wielkiego nie pokazał. Tak samo Dolha, ktory byl u nas najlepszym bramkarzem dekady siedzi na ławie w Bukareszcie, dalej mam wymieniać? Twoje rozumowanie jest na zasadzie zmanierowanego, rozpieszczonego dzieciaka. My mamy kupić piłkarza, który będzie dla nas wzmocnieniem, na nasze możliwości. Wiem, żebyś chciał zeby do nas trafiali czołowi piłkarze Chelsea, Realu, Bayernu, ale to jest niemożliwe i podejżewam, ze za swojego zycia jeszcze tego nie doczekamy. Nas stać na piłkarzy którzy siedzą na ławkach w Rosji, Hollandii, grają i są gwiazdą w sredniaku Izraelskim, czy czasem w czołowym klubie z bałkanów oprócz Grecji. Na innych nas nie stać więc nie pisz, o niesamowitości, bo takich piłkarzy długo jeszcze nie będziemy mieć... bedziemy mieli sredniaków, ktorzy raz będą wnosić cos do drużyny raz będa niewypałem z róznych powodów... Jak tobie to nie pasuje to zawsze mozesz kibicować Barcelonie...
Powtarzam. Porozmawiamy w połowie ligi. Ile goli ma Genkow, asyst Melikson, miażdązych odbiorów Jaliens i wspaniałej gry Sivakov. Bo póki co jest 50 na 50.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 06.02.2011, 23:21
Co meni to obchodzi ? Kto od kiedy grał ?
Nie no to są detale. W sumie to można powiedzieć, że Christov nie zaistniał w Wiśle, bo był Genkow
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.02.2011, 23:23
Brzmi jakbyś mocno wierzył że nie wypalą i czekał tylko na połowę ligi by triumfalnie oświadczyć na forum " a nie mówiłem"
..
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 06.02.2011, 23:28
tofik napisał(a):Wyświetl post
Brzmi jakbyś mocno wierzył że nie wypalą i czekał tylko na połowę ligi by triumfalnie oświadczyć na forum " a nie mówiłem"
Ja mam nadzieje, że będzie jak najlepiej tylko śmieszy mnie wypisywanie głupot i robienie gwiazd z piłkarzy, którzy jeszcze nie kopnęli piłki w oficjalnym meczu. Tylko póki co Westersyl pisze coś takiego:
Cytat:
Nadal nie załapałeś, gdyby Genkov strzelał w Rosji poradził sobie z Kierzakovem, Woroninem i Kuranyim to nie grałby w Wiśle, rozumiesz ?
I czytając jego nowości wycyhodzi, że jak Genkow odchodził z Dynama, to jakiś czas potem Juventus kupował Kuranyego, dwa miesiące później poszedł do Dynama, ale nasz nowy napastnik przegrał z nim rywalizację, a w ogóle się na treningu nie widzieli.

Kadra Izraela opiera się na zawodnikach z ligi, bo skauci tam nie jeżdża bo do okoła Araby i Melikson cudowne dziecko tamtejszej piłki został uratowany i wyciągnięty przez nas.

Cytat:
Zadam Ci jeszcze jedno pytanie jeśli Brożek nie będzie strzelał w Trabzonie to również znaczy że jest do dupy na Wisłę ?
A co Brożek pokazuje takiego cudownego ? Zdobycie w naszej słabej lidzie 6 bramek w 15 spotkaniach (wliczając w to rzuty karne) to jest totalna miazga ? Brożek w Trabzonie nie osiągnie nic i przekonasz się bardzo szybko.
Ostatnio edytowane przez zim zum : 06.02.2011 o godz. 23:33.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 06.02.2011, 23:29
Nie no to są detale. W sumie to można powiedzieć, że Christov nie zaistniał w Wiśle, bo był Genkow
W tym zdaniu tylko ty sam wiesz o co chodzi.
Odpowiedz cytując
ŁukaszTS
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 06.02.2011, 23:36
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Ja kasuję posty, bo są nie na temat. I narzekający powinni się jeszcze cieszyć, że nie było karteczek.

A wypisywanie nazwisk nowych piłkarzy bez podania źródła kwalifikuje się na tygodniowy ban, co najmniej.
Tak więc pisze dziś posta po raz 3 może ten spodoba się modom.

Sergei Pareiko - źródłem jest forum którego niby nie można tutaj wymawiać (śmieszy mnie to). Na .............. zbymak napisał że zawodnik ten bedzie przechodził badania. Tak więc możecie zacząć komentować jeżeli wierzycie. Zagrał 138 meczów w lidze rosyjskiej i interesował sie nim Celtic choć wiem że Króla chciało Newcastle a Milinkovicia - Barca

http://www.celticpoland.com/news/Par...do-Celticu-682

Z pozdrowieniami dla flamengisty czy tam flamengosty jak pisza gazety
"...MY WIERZYMY W MISTRZOSTWO NASZEJ WISEŁKI..."
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 06.02.2011, 23:37
Cytat:
A co Brożek pokazuje takiego cudownego ? Zdobycie w naszej słabej lidzie 6 bramek w 15 spotkaniach (wliczając w to rzuty karne) to jest totalna miazga ? Brożek w Trabzonie nie osiągnie nic i przekonasz się bardzo szybko.
To ja już nie mam więcej pytań.
Brożek słaby, Genkov też słaby. Melikson słaby bo wcześniej nikt go nie kupił, Jalies też słaby, Sivakow to już w ogóle kompletnie dno a Messi byłby za mały...
Pozdrawiam, powodzenia w dalszej egzystencji na forum. Mam nadzieję że Wisła Kraków kiedyś spełni Twoje oczekiwania transferowe, jak na ten moment proponuję przerzucić się na Barcelone.

PS. Żeby nie było nigdzie nie napisałem że Brożek poradzi sobie w Trabzonie.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 06.02.2011 o godz. 23:52.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 06.02.2011, 23:43
Zadam Ci jeszcze jedno pytanie jeśli Brożek nie będzie strzelał w Trabzonie to również znaczy że jest do dupy na Wisłę ?
Wtrącę się - to, że Brożek w Wiśle był gwiazdą zostawał królem strzelców ekstraklasy, strzelał jak na zawołanie, nie oznacza, że w Trabzonie też nim będzie, nijak ma się porównanie piłkarza z poprzednim klubem do obecnego, bo czy będzie grał tak samo, a może i lepiej wpływ ma parę czynników:
aklimatyzacja, pozycja w drużynie, treningi, morale, itp.

Nikt z nas nie może powiedzieć w 100%, że przykładowo Genkov zostanie gwiazdą ligi, ale też nikt z nas nie powie, że skończy jak Christov.
Owszem został królem strzelców, strzelał bramki jak mówisz Feeyenordowi ale to, wcale nie oznacza, że zostanie gwiazdą w Polsce, jego CV piłkarskie mówi, że tak może być, ale przydatność dla Wisły zweryfikuje boisko tylko i wyłącznie, zresztą jak w przypadku każdego zawodnika.

tofik napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem nie o to do końca chodzi aby po pewnym meczu wpisać triumfalne ''a nie mówiłem'' - to tylko ostrzeżenie, żeby nie robić z piłkarzy którzy dla Wisły nie rozegrali jeszcze meczu o punkty gwiazdorów, zbawicieli nie wiadomo kogo, bo nie raz i nie dwa gorzko potem tego żałowaliśmy, wiele sobie obiecując po przyjściu co po nie których i za nim zagrali już byli zbawicielami.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
wojtek90059
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.02.2011, 00:30
No to akurat, jeżeli chodzi o bramkarza, to Stan nam niespodzianki nie zrobił. Na papierze słabiak, nigdy nie wiedziałem, że mogę choć pomyśleć, że Mario nie był taki zły.
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 07.02.2011, 00:35
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post

Moim zdaniem nie o to do końca chodzi aby po pewnym meczu wpisać triumfalne ''a nie mówiłem'' - to tylko ostrzeżenie, żeby nie robić z piłkarzy którzy dla Wisły nie rozegrali jeszcze meczu o punkty gwiazdorów, zbawicieli nie wiadomo kogo, bo nie raz i nie dwa gorzko potem tego żałowaliśmy, wiele sobie obiecując po przyjściu co po nie których i za nim zagrali już byli zbawicielami.

Otóż to. Najpierw niech kupieni niedawno piłkarze osiągną pozycję podstawowych zawodników Wisły, o co niestety patrząc na mizerię naszej kadry nie powinno być trudno. A dopiero później jak już kopną te kilkadziesiąt razy prosto piłkę, wynośmy ich na piedestały i przypisujmy statusy gwiazd.

Czasem oglądając skróty meczów Wisły z początkowej ery TF, gdzie graliśmy praktycznie samymi Polakami mam wrażenie, że nasz obecny skład z ówczesnym mógłby co najwyżej zmierzyć się w grze w ścianę a kilku zawodników i tak miałoby problemy z umieszczeniem piłki za pierwszym razem powyżej wyznaczonej wysokości.

Co do Brożka, w Trabzonie może i gwiazdą nie będzie, ale dla Wisły zrobił swoje. Ciekawe, który z naszych nowych nabytków ma lepsze statystyki w pucharach niż Paweł. I to biorąc pod uwagę, że ostatnio się w nich jedynie kompromitujemy.

Z tych wszystkich nowych nabytków najbardziej liczę na Genkova. Ale to jedynie ze względu na to, że jeśli nie wypali to jesteśmy w czarnej dupie.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.02.2011, 00:37
Podstawowy zawodnik, gracz roku 2009 Tomu Tomsk, kapitan zespołu to według Ciebie "słabiak"?
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.02.2011, 01:15
34 letni Estończyk w bramce Wisły hmm ?
Traktuje to jako nieśmieszny żart. Tacy zawodnicy powinni przechodzić do Dolcanu Ząbki, a nie drużyny z aspiracjami na Mistrza Polski, co ja mówię, z aspiracjami LM.
Wolę jednak w bramce Kurto.
Odpowiedz cytując
ktulu
Member

Od: 07.2005

Stary 07.02.2011, 01:59
Na całe szczęście to Maaskant a nie Ty będzie decydować kto ma stać w naszej bramce. Wszystkim wierzącym, że Kurto zbawi bramkę Wisły, polecam od czasu do czasu wybrać się na mecz Młodej Ekstraklasy.
Pareiko na papierze wygląda nieźle - był kapitanem i pierwszym bramkarzem w Tomie Tomsk przez ponad 5 lat, jest też podstawowym golkiperem reprezentacji Estonii. 34 lata to idealny wiek dla bramkarza - już doświadczony, ale jeszcze nie stary.
Odpowiedz cytując
zajacek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 07.02.2011, 02:34
34 lata to za dużo na bramkarza ? Baardzo odważna teza, cóż w Premier League pracują sami debile...

A poważnie - akurat CV gośc ma powalające, grubo ponad setka meczów w rosyjskiej premier-lidze, 22 występy w narodowej. Spokojnie można sobie prześledzić przeciwko komu bronił, kto grał w napadzie w tych wszystkich Zenitach, Kryliach i innych Spartakach - z perspektywy polskiej ligi to byli kosmici
Co ważniejsze - nikt go z Tomska nie wyrzucał, sam odszedł licząc na dobry deal na koniec kariery. Tak więc na papierze to jest mega koleś. Ale i tak - jak w każdym przypadku - pozostanie niewiadomą do pierwszych występów.
Nie ma się co podniecać, ale akurat życiorysu ten gość wstydzić się nie musi.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.02.2011, 02:51
Tylko za 1-2 lata będziemy znów szukali bramkarza, chyba, że objawi się nam nowy Edwin Van Der Sar i będzie grał do 40.

Papierów to on nie ma świetnych... lepsze ma Kowalewski (bądź co bądź reprezentant. W Rosji też grał w 1 składzie)
Nie widziałem na oczy tego zawodnika, ale nie przekonuje mnie on swoimi papierami.
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 07.02.2011, 07:01
Brać Pareiko, ma kontakty: http://www.daylife.com/photo/05Uz6aYdJf6xQ
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
K2sprzyk
Member

Od: 05.2010

Stary 07.02.2011, 07:05
Dokładnie będzie łatwiej o sparingi z moskiewskimi klubami
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.02.2011, 07:10
ktulu napisał(a):Wyświetl post
34 lata to idealny wiek dla bramkarza - już doświadczony, ale jeszcze nie stary.
To zależy od bramkarza, nie ma zasady. Na papierze wygląda nieźle, na 99% będzie lepszy od Jovanicia (nie rozegrałby tylu meczy na tym poziomie, gdyby nie umiał grać na przedpolu). Pytanie tak naprawdę brzmi: jak wyglądał jego ostatni sezon?
Sęk w tym, że na bramce jest pożar, nie bardzo można wydziwiać...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów