The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
xdarek
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.07.2011, 13:50
Jakby do nas przychodził ten Holender to był by płacz i lament, że z drugiej ligi, że za słaby itd
Czy wygrywasz czy nie, Zawsze ja kocham Cię. W sercu moim Wisła, i na dobre i na złe.

Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 05.07.2011, 14:00
Zieniu1906 napisał(a):Wyświetl post
http://www.sport.pl/pilka/1,92310,98...rstrzelca.html

Śląsk potrafi..

Co żal ci ? a może chcesz powiedzieć że Biton jest gorszy od niego ?

Skoro ten cały superstrzelec jest taki dobry to czemu się inny klubu o niego nie biją ?

ja .......e....

Śląsk złożył PONOĆ ofertę równą sumie odstępnego, jaka zapisana była w kontrakcie piłkarza, jednak kwota nie została jeszcze podana przez żadną ze stron.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 05.07.2011, 14:02
Zieniu1906 napisał(a):Wyświetl post
Niee , ja jestem zadowolony z Bitona , bardziej chodzi mi o załatwianie sprawy , raczej jest ono szybsze niż w naszym klubie . Ale jednak statystki ta gwiazda drugiej ligi ma lepsze od Bitona .
Lepsze statystyki? No nie wiem... Na poziomie najwyższej ligi Voskamp ma 49 spotkań i 11 goli. Jak na 27letniego grajka szału nie ma.
Ostatnio edytowane przez jova : 05.07.2011 o godz. 14:38.
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 05.07.2011, 14:02
Skoro Biton jest taki dobry to czemu kupuje go Wisla, mógłbym też zapytać.
Może Śląsk skusił tego holendra wysokim kontraktem, pucharami i grą na nowoczesnym stadionie. Zawodnik z takimi statystykami musiał mieć inne oferty.

Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 05.07.2011, 14:04
OK to sprzedaj Pareike ........bo to jedyny sposub w Wisle na kupno następców ,a i nie zapominaj ze tylko 30 procent moze byc przeznaczone na kolejne zakupy piłkarzy .POWODZENIA
Odpowiedz cytując
Enrico2000
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 05.07.2011, 14:23
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
To dla przykładu Pareiko przyszedł za darmo i jest dość wiekowy, wedle Twojej skali powinien być ogórkiem, okazał się gwiazdą. Genkov ile kosztował? No i stał się pewnym punktem zespołu. Na Tobie wrażenie zrobiłby kwoty, tylko że one niekoniecznie obrazują poziom zawodnika (vide Jirsak). Oczywiście nie można mówić o żadnym gwarancie, zwłaszcza że nie widzieliśmy tych graczy na oczy, ale można snuć przypuszczenia, a już na pewno absurdalnym wydaje mi się takie podejście jakie zaprezentowałeś.

Ja również nie chce kolejnych kompromitacji, dlatego nie szaleje też z huraoptymizmem. Jednak już na pierwszy rzut oka widać o ile lepsza jest polityka transferowa klubu niż przed Levadią bądź Karabachem.

Nie mogę się zgodzić z tak defetystycznym podejściem. Skoro Valckx uznał, że Nunez czy Jovanovic są najlepszymi zawodnikami jakich mógł sprowadzić to mi pozostaje mu przytaknąć, to że są darmowi/tani nie znaczy, iż są słabi. Jakie ruchy byłby według Ciebie lepsze? Skąd wiesz jaki piłkarz byłby lepszy od Nuneza, Jovanovicia czy Bitona skoro żadnego nie widziałeś, a CV mają dość mocne? Jednym punktem zapalnym wydaje się Lamey, bo to jest rzeczywiście kot w worku, jednak patrząc z perspektywy Stana/Roberta to posiada on spore doświadczenie i można mieć co do niego sporą dozę pewności, że nie popełni gówniarskiego błędu, a taki gracz może się bardzo przydać we wczesnych rundach eliminacyjnych, gdzie bramki dla rywali mogą być spowodowane głównie przez katastrofalne błędy obrony (chyba nikt nie uważa, że taki Skonto będzie prowadziło grę?). Jak wspomniałem pozostaje jeszcze spora wyrwa na lewej obronie, lecz na pewno nie jest to tak poważna kwestia by torpedować politykę transferową.

Ja wnioskuje o umiar, póki co lekki optymizm jest odczuciem jakim można się odnieść do dotychczasowych zakupów. Jak będzie dokładnie przekonamy się po meczach, lecz póki co tak ostra krytyka jest zwyczajnie głupia.
Tu nie chodzi o ostrą krytykę.
Wymieniłeś Pareikę - chyba jedyny z wolnego, który jest poważnym wzmocnieniem. Jaliens, Siwakov - wg mnie znacząco poziomu nie podnieśli. Kupieni Meleks i Genkov - jak najbardziej tak.
Ja już nie mówię o czasach gdzie potrafiono wydać tyle pieniędzy na Jirsaka. Teraz widać zdecydowanie inną jakość w polityce transferowej i dlatego uważam, że powinno się zainwestować choćby w 2 piłkarzy. Bo wydaje mi się, że Stan przy odrobinie funduszy sprowadził by zawodników o klasę lepszych niż tych, którzy przychodzą z wolnego.

Piszecie, że zawodnik za gotówkę też nie jest gwarantem odpowiedniego poziomu. W zachodnim, normalnie działającym klubie jest. Zawodnika się obserwuje przez kilka meczów, są od tego skauci i jak juz klub decyduje się na wydanie pieniędzy, wie czego może się po nim spodziewać. Oczywiście 100% pewności nie ma, ale jest ona znacząco większa niż przy sprowadzaniu zawodników wolnych lub wypożyczanych. A tak robi Wisła w obecnym okienku, pytanie tylko czy właśnie Ci zawodnicy, co do nas przychodzą za darmo, są naprawdę na takim poziomie aby w końcu powalcvzyć o LM.

Szkoda tylko, że 2 transfery gotówkowe to wszystko na co nas stać w przeciągu roku. Szczególnie przed kolejnym startem w el. LM. Może faktycznie trzeba być minimalistą i cieszyć się poprostu, że nikt od nas nie odszedł jak to miało miejsce w poprzednich latach i liczyć, że tym razem darmowy zaciąg spisze się inaczej, niż w poprzednich latach.
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 05.07.2011, 14:44
Enrico2000 napisał(a):Wyświetl post
Szkoda tylko, że 2 transfery gotówkowe to wszystko na co nas stać w przeciągu roku..
Gdyby Messi z Ronaldo przyszli do nas za darmo to rozumiem, ze byloby zle?

Dla mnie to Valckx moze sciagnac i 10 grajkow za darmo. Liczy sie poziom jaki prezentuja bo to on decyduje czy zawodnik jest wzmocnieniem a nie cena.

Niech niektorzy to wbija sobie do makowek. Cena nie zawsze odzwierciedla klase i poziom prezentowany przez zawodnika. Przyklad. Jirsak i Melikson. Obaj kosztowali zblizone pieniadze. A zdecydowana roznice poziomow kazdy widzi.
Ostatnio edytowane przez River : 05.07.2011 o godz. 14:51.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 05.07.2011, 14:45
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
Tylko ile ten Genkov kosztował? Grosze. To i za Jovanovicia coś płacimy. Najwyraźniej nie ma kasy by kupować kilku piłkarzy po 0,5 mln euro.

Jaki gwarant? Nawet w Manchestrze United kupili Obertana, czy Bebe, o żadnej gwarancji nie może być mowy. Skoro Valckx stwierdził, że Nunez podniesie poziom to istnieje duże prawdopodobieństwo, że tak będzie i według mnie opinia Holendra powinna już być dla Ciebie sygnałem, że to PRAWDOPODOBNIE będzie ktoś kto wniesie coś ciekawego do drużyny.

Pewnie, ja też bym wolał by Wisła miała mnóstwo kasy i kupowała markowych graczy, tyle że tych pieniędzy nie ma! Dlatego czepianie się polityki transferowej uważam za absurd.
Pieniędzy ile jest, każdy wie. Wisła to nie machina pchana przez dzieci szejków, którzy srają złotem, gazem i ropą (przepraszam za dosadność). Żeby była kasa na transfery musi być sukces, bez niego będzie jak jest. A i tak jest nieźle!!!
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 05.07.2011, 14:50
Wydaje mi się, że zapominacie o tym, że kasa na transfer danego zawodnika to jedno, ale pensja dla niego to drugie. Możliwe, że Wisła może sobie pozwolić na zakup piłkarza nawet do milina euro, ale jak taki zawodnik będzie żądał przykładowo 600-700 tys. euro to nie ma mowy, żeby Wisłę było na niego stać.
Nawet dziś o tym czytałem w wywiadzie ze Stanem na stronie rp.pl
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 05.07.2011, 15:36
http://www.rp.pl/artykul/2,683258-Cz...m-notesem.html

Przeczytać i ruszyć głowami poniektórzy.Tyczy sie to enriko czy "wikinka"
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 05.07.2011 o godz. 15:39.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 05.07.2011, 15:59
Własnie przeczytac najlepiej ze zrozumieniem . Jest tam fragmęt .......KLUBY MUSZĄ SIE ZE SOBĄ DOGADAC .
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 05.07.2011, 16:03
Wyprostować wypada tam zadnie:
"Pomagają tzw. skauci, czyli trenerzy zajmujący się wyszukiwaniem talentów. W Wiśle jest ich pięciu."

Chyba czterech (Zdzisław Kapka, Ryszard Czerwiec, Edward Klejndinst, Marcin Kuźba) - tego piątego skauta czyli Clebera zwolniono.

P.S.
Jak nie jestem w temacie i ktoś jest już na jego miejsce to proszę o sprostowanie postu.
Odpowiedz cytując
WiernyWiśle
Member

Od: 06.2007

Stary 05.07.2011, 16:08
Powie mi ktoś jaki jest sensu wypożyczania piłkarzy bez kwoty odstępnego? Szczególnie w przypadku Bitona jest to po prostu dziwne? Nie wiem jak to nazwać... Sytuacje Diaza rozumiem. To jest raczej zapchaj dziura... Ale Biton? Nie rozumiem działania Stana w tej kwestii...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 05.07.2011, 16:09
Też nie. Jak wejdziemy do LM to kasa by była, a jak nie, to najwyzej bysmy nie skorzystali z klauzuli. Pewnie Belgowie licza na powrót to Jupiler League i nie chcieli się zgodzić na taki układ.

Cytat:
OK to sprzedaj Pareike ........bo to jedyny sposub w Wisle na kupno następców ,a i nie zapominaj ze tylko 30 procent moze byc przeznaczone na kolejne zakupy piłkarzy .POWODZENIA
Utrzymanie klubu kosztuje. Skąd brać kasę ? Cupiała w to nie mieszajmy. To, że przyjdzie okienko, a właściciel sypnie kasą to są mrzonki powtarzane co pół roku. Klub ma sobie radzić i radzi sobie w jedyny dostepny sposób,
Ostatnio edytowane przez tofik : 05.07.2011 o godz. 16:19.
..
Odpowiedz cytując
Numark
dydyrydy

Od: 03.2005

Stary 05.07.2011, 16:21
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Wyprostować wypada tam zadnie:
"Pomagają tzw. skauci, czyli trenerzy zajmujący się wyszukiwaniem talentów. W Wiśle jest ich pięciu."

Chyba czterech (Zdzisław Kapka, Ryszard Czerwiec, Edward Klejndinst, Marcin Kuźba) - tego piątego skauta czyli Clebera zwolniono.

P.S.
Jak nie jestem w temacie i ktoś jest już na jego miejsce to proszę o sprostowanie postu.
chyba Ryszarda C. tez juz nie ma.
Ale o so choźii?
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 05.07.2011, 16:38
O co. Dla holenderskiej prasy prawdę mówi, a dla nas ściemniają:

http://www.futbol.pl/artykul/104595.html
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 05.07.2011, 16:52
willow napisał(a):Wyświetl post
O co. Dla holenderskiej prasy prawdę mówi, a dla nas ściemniają:

http://www.futbol.pl/artykul/104595.html
Niekoniecznie ściemnia. Zależy jak zinterpretujesz jego słowa. "Skład na grupę LM" może oznaczać zespół, który będzie sobie w grupie jakoś radził albo taki, który po prostu do tej grupy wejdzie.
Moim zdaniem mamy drużynę, która (przy sporej dozie szczęścia) może się wślizgnąć do LM, ale o wyrównanej rywalizacji z zespołami z grupy LM możemy zapomnieć.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 05.07.2011, 16:57
jova napisał(a):Wyświetl post
Niekoniecznie ściemnia. Zależy jak zinterpretujesz jego słowa. "Skład na grupę LM" może oznaczać zespół, który będzie sobie w grupie jakoś radził albo taki, który po prostu do tej grupy wejdzie.
Moim zdaniem mamy drużynę, która (przy sporej dozie szczęścia) może się wślizgnąć do LM, ale o wyrównanej rywalizacji z zespołami z grupy LM możemy zapomnieć.
W duchu tak to właśnie interpretuję, ale co On miał na myśli, Bóg jeden raczy wiedzieć. Oby to samo, co my...
Bo równie dobrze może być tak, że to, czego nie chce (lub Mu nie wolno) powiedzieć w polskich mediach, mówi w holenderskich...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
filip123
Member

Od: 07.2010

Stary 05.07.2011, 16:59
jova napisał(a):Wyświetl post
To jest taka sama sytuacja co z AJ Auxerre ktore jakos sie wślizgnelo w tamtym sezonie do LM i tam dostalo sromotne lanie .
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 05.07.2011, 17:07
W duchu tak to właśnie interpretuję, ale co On miał na myśli, Bóg jeden raczy wiedzieć. Oby to samo, co my...
Bo równie dobrze może być tak, że to, czego nie chce (lub Mu nie wolno) powiedzieć w polskich mediach, mówi w holenderskich...
Wystarczy spojrzeć na zdanie w treści artykułu, a nie tytuł.

Na pewno jednak nie mamy składu na fazę grupową Ligi Mistrzów - powiedział Maaskant w wywiadzie dla "De Telegraaf".

Jako że nie wiemy jakie było pytanie, możemy założyć, że chodziło o fazę grupową. Co jest zgodne z prawdą.
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 05.07.2011, 17:08

Ty go uważasz chyba za idiotę. Bo tylko idiota nie wiedziałby tego, że jeżeli powie coś w holenderskich mediach to trafi to również do polskich. Akurat Maaskant to inteligentny chłop, a z jego słów jasno wynika co chce przekazać, a jeżeli ktoś ma problemy z interpretacją to musi poćwiczyć czytanie ze zrozumieniem.
Odpowiedz cytując
zajacek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 05.07.2011, 17:23
http://sport.interia.pl/raport/trans...-latka,1663921

To dla tych płaczących, że Iliev stary, że Jovanovic zdyskwalifikowany. Takie są właśnie realia Panowie, tyle kosztuje młody, perspektywiczny i ograny Jugol. Jeśli się Valcxsowi uda wyjąć z pierwszego składu Partizana dwóch zawodników za półdarmo, to będzie mistrzostwo świata. Podkreślam - z pierwszej jedenastki.
Powód: literki
Ostatnio edytowane przez zajacek : 05.07.2011 o godz. 17:24.
Odpowiedz cytując
PODpalacz
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 05.07.2011, 17:38
zajacek napisał(a):Wyświetl post

To dla tych płaczących, że Iliev stary, że Jovanovic zdyskwalifikowany. Takie są właśnie realia Panowie, tyle kosztuje młody, perspektywiczny i ograny Jugol. Jeśli się Valcxsowi uda wyjąć z pierwszego składu Partizana dwóch zawodników za półdarmo, to będzie mistrzostwo świata. Podkreślam - z pierwszej jedenastki.
Staszek jest największym wzmocnieniem ostatnich lat.

Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 05.07.2011, 17:55
zajacek napisał(a):Wyświetl post

Hehehe, Legia też wyjeła gracza ogranego z pierwszej jedenastki Partizana - Kneżevicia Nie chce nic krakać dopóki nie zobacze Marko w akcji, ale skoro on chciał występować w Dynamie Mińsk to mam wątpliwości.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 05.07.2011, 18:15
cinekw napisał(a):Wyświetl post
Hehehe, Legia też wyjeła gracza ogranego z pierwszej jedenastki Partizana - Kneżevicia Nie chce nic krakać dopóki nie zobacze Marko w akcji, ale skoro on chciał występować w Dynamie Mińsk to mam wątpliwości.
Knezevic jaki był, taki był, jednak myślę, że Jovanovic, choć oglądałem go tylko w zeszłym sezonie w dwumeczu z Anderlechtem, to uważam, że to jest klasowy obrońca. Dobrze broni, potrafi wyprowadzić piłkę, dla nas będzie to wzmocnienie.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 05.07.2011, 18:40
River napisał(a):Wyświetl post
Gdyby Messi z Ronaldo przyszli do nas za darmo to rozumiem, ze byloby zle?

Dla mnie to Valckx moze sciagnac i 10 grajkow za darmo. Liczy sie poziom jaki prezentuja bo to on decyduje czy zawodnik jest wzmocnieniem a nie cena.

Niech niektorzy to wbija sobie do makowek. Cena nie zawsze odzwierciedla klase i poziom prezentowany przez zawodnika. Przyklad. Jirsak i Melikson. Obaj kosztowali zblizone pieniadze. A zdecydowana roznice poziomow kazdy widzi.
Tyle ze Messi i Ronaldo nigdy nie beda pilkarzami darmowymi, moze jak beda mieli 40 lat. A wiesz czemu? Bo caly czas beda gwarantowac poziom i za takich trzeba placic, nikt ich nie odda za darmo. Jak ktos jest darmowy tzn ze nikt go nie chce, sprawia problemy, albo sie za wysoko ceni. Jednym slowem problemowy szrot. Jest jeszcze 4 kwestia - jest kims kto tuła się w nieznanych ligach i mozna go wyciągnąć. Tyle ze nie ma gwarancji ich poziomu, to jest wszystko totolotek.

A porownanie Jirsaka do Meliksona ma się nijak. Po pierwsze inny wiek pilkarzy, inna POZYCJA na boisku, Jirsak byl reprezentantem młodzieżówek i strzelił gola Espanyolowi w LE. Wydawało się że jest perspektywiczny i ofensywny. Tylko nie pamiętasz, że on nie zawodził z Liverpoolem, Tottenhamem, Barceloną. Nie wiesz, że jest jednym z najlepszych technicznych piłkarzy i ma najlepszy strzał z dystansu. A nie wiesz też że Melikson kosztował tylko tyle bo nie był reprezentantem Izraela i grał w podrzędnym klubie? Co to jest Beer Sheva? Śląsk Wrocław, Lechia Gdańsk naszej ligi?

za takiego Pedro Leona chcą 10mln, za Maxwella chcą 10mln ! A co to są za piłkarze? Szerokiego składu! Ale bardzo dobrych klubów! I mają długie kontrakty, oraz nie są problemowi! Kasa nieporównywalnie wyższa. To nie jest 500 czy 700 tys euro. Tutaj pułap ma się nijak czy piłkarz jest za 300 czy za 500 czy 500 czy 800. Melikson to perełka, Marcelo był perełką i Pareiko może być perełką. Ile takich będzie? Wierzysz w to ,że akurat Wisła Kraków będzie ściągała takich ludzi? Fuksem się nam trafili i tyle. I tylko dlatego ŻE GRALI W PODRZĘDNYCH KLUBACH I W MAŁO CIEKAWYCH LIGACH. I długo u nas nigdy nie pograją. Dlatego należy wydawać pieniądze na sprawdzonych piłkarzy z jakąś tam reputacją i dawać im średnie kontrakty, by się nie speszyli.

Darmowi pilkarze moga byc ok, do szerokiego skladu i tyle. Tak jak Altintop w Realu Madryt. A ze trafi się jeden Pareiko - to wg mnie tylko dlatego ze ma 34 lata i jest Estonczykiem. 32 letni reprezentant Azerbejdzanu tez moze byc wzmocnieniem na polską lige, czemu nie ? Tez moze byc darmowy. I tez pogra sezon czy dwa na srodku obrony. Ale nie w pomocy, nie w ataku. Moze tez byc Ljuboja. Tez moze byc darmowy. Tylko ile ma lat i czy jest reprezentantem? No nie.
Ostatnio edytowane przez HEDu : 05.07.2011 o godz. 18:44.

Odpowiedz cytując
palladynTS
Banita

Od: 01.2010

Stary 05.07.2011, 18:46
[QUOTE=HEDu;1121684] Tylko nie pamiętasz, że on nie zawodził zLiverpoolem, Tottenhamem, Barceloną. Nie wiesz, że jest jednym z najlepszych technicznych piłkarzy i ma najlepszy strzał z dystansu. A nie wiesz też że Melikson kosztował tylko tyle bo nie był reprezentantem Izraela i grał w podrzędnym klubie? Co to jest Beer Sheva? Śląsk Wrocław, Lechia Gdańsk naszej ligi? [/QUOT

Z tego co pamiętam Sląsk własnie został wicemistrzem Polski.Strzelasz jak ślepy Robin Hood...zero trafnych argumentów.

Faktycznie Liverpool był...sorki
Powód: Liverpool
Ostatnio edytowane przez palladynTS : 05.07.2011 o godz. 19:00.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 05.07.2011, 18:50
Ja zauważyłem że dla forumowiczów kluby dzielą sie an silne - te z których Stan Valks robi transfery (Partizan - mistrz świata i okolic !! Leincester i Charleroi to samo!!), i słabe - czyli te u których zakupy robi konkurencja.
To samo z piłkarzami

Kneżewicz to &&&, a Jovanovic choc obydwaj praktycznie identyczny przebieg kariery to jest dopiero wzmocnienie.

Ba 5 bramek an 15 meczów w Belgii (w której jeszcze kilka lat temu w najwyższej lidze grały kluby pół-amatorskie np Exelcior - tylko część piłkarzy grała na profesjonalnych kontraktach) Bitona to wynik świetny - a samego bitona już obwołali najlepszym napastnikiem ligi - Brozek się chowa ze swoimi osiągnięciami.
A jak do Śląska idzie Napastnik który seryjnie zdobywa gole w każdym klubie od 4lat. To jest cienki - dodam do tego ze Śląsk przynajmniej go kupił, a my Bitona chyba nawet nie spróbujemy wykupić. A lidze Belgijskiej do Holenderskiej to brakuje tyle co słowackiej do Czeskiej - jak nie więcej.

Albo sprawa z tym żydkie co niby sie nim Legia interesuje - jest 3 lata młodszy ma 5 razy wieej występów w kadrze i wyceniany jest 4 razy drozej, ale co tam przy Meliksonie to amator.

I nie bierzcie wszystkiego 100% serio . Po prostu nie mżna wytrzymać waszej propagandy.
Obudźcie się bo żyjecie iluzją, ani nasi piłkarze ani SV nie są Bogami. Wszystkie transfery to zawsze nieco niewiadomych, ale na papierze nasze transfery wcale nie różnią się jakos specjalnie od transferów Legii czy Śląska.

A Śląskowi życzę jak najlepiej - fajnie jakby im strzelał tyle bramek co w Erste Divisie.
Ostatnio edytowane przez Angmir : 05.07.2011 o godz. 18:52.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 05.07.2011, 18:52
palladynTS napisał(a):Wyświetl post
...bardzo Cie przepraszam ale...nie przypominam sobie...
Ano widzisz, a był taki sparing z Liverpoolem za Maćka Skorży bodajże dzień przed meczem o Superpuchar z Legią. Z tego co pamiętam zakończył się wynikiem 1-1, Jirsak strzelił gola.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 05.07.2011, 19:19
[QUOTE=palladynTS;1121687]
HEDu napisał(a):Wyświetl post
Tylko nie pamiętasz, że on nie zawodził zLiverpoolem, Tottenhamem, Barceloną. Nie wiesz, że jest jednym z najlepszych technicznych piłkarzy i ma najlepszy strzał z dystansu. A nie wiesz też że Melikson kosztował tylko tyle bo nie był reprezentantem Izraela i grał w podrzędnym klubie? Co to jest Beer Sheva? Śląsk Wrocław, Lechia Gdańsk naszej ligi? [/QUOT

Z tego co pamiętam Sląsk własnie został wicemistrzem Polski.Strzelasz jak ślepy Robin Hood...zero trafnych argumentów.

Faktycznie Liverpool był...sorki
Oj w tym sezonie to każdy mógł być wicemistrzem taki ścisk w tabeli. To tylko 1 sezon, patrz sezony wczesniej i miejsca Slaska, Beer Sheva tez potrafila zajac 4 czy 5 miejsce.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów