|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Tak słówko komentarza do newsa o Diazie i bitonie
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=25395 Cytat:
I jak widać z Jovanoviciem dalej cisza ... |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 05.07.2011 o godz. 20:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
TAK ale wtedy mielismy pieniądze ZA BRACI B i DS .teraz pozostał nam jedynie DS I WIARA.... czy wystarczy .Czasem mam wraze ze w Wisle panuje zasada jakoś tam będze... albo sie kogos sprzeda .I TAK OD LAT
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Nie ma co gdybac i lemantowac bo nawet najwieksze gwiazdy nie daja gwarancji wygranej, trzeba zapierdalac na treningach i osiagnac podobny poziom w pucharach co Lech w zeszlym sezonie a wtedy mozna wygrac z kazdym.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
co do poziomu 2 ligi holenderskiej to weźcie sobie na wstrzymanie... pamiętajcie, że u nas gra podstawowy obrońca z czołowki 1 ligi
![]()
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
którego pozbyto się za darmo a u na sprzyjęto jak boga. Czyli juz nie spełniał wymagań na jakiegokolwiek obrońce drużyny czołówki ligi - czas robi swoje...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Dlaczego? - po pierwsze Genkov mnie do końca nie przekonuje, co nie znaczy że mam jakieś ale do niego - gole strzela co jest najważniejsze ale tez jak dla mnie jest zbyt delikatny, non stop leży czy ktoś faktycznie go powali czy też lekko dotknie Biton co widać było na tym 10 minutowym filmiku z Izraela, sprawia wrażenie lepiej trzymającego się na nogach, do tego szybkiego kolesia , podobają mi się też jego reakcje po golu - ogólnie wygląda na walczaka. oczywiście to tylko filmik więc więc nie wyciągam jakiś daleko idących wniosków a jedynie to co widać a przekonanie o jego wartości to bardziej intuicja. Mam nadzieje że pierwokup będzie bo jak nie to ten transfer jest taką doraźną decyzją. A co do forum to 'ciekawe' są 2 typy piszących - jedni co z automatu swoje transfery chwalą a rywali wyśmiewają, drudzy odwrotnie - swoje wyśmiewają a wychwalają rywali ![]() Ale tak było jest i będzie. A co do tego kolesia z 2 ligi holenderskiej - zasada jest prosta, nie można nikogo lekceważyć ale też nie ma co się wielce podniecać.Czas pokaże co on prezentuje.2 liga w Holandii jest specyficzna, tam się bardzo dużo strzela, wystarczy powiedzieć że lider strzelił 85 bramek a ostatnia drużyna o jedną więcej niż my - co prawda grali 4 mecze więcej ale to pokazuje że gole tam padają lawinowo
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 05.07.2011 o godz. 22:56.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Member
Od: 08.2004
Offline |
||||||||||||||
To co maxurd napisal pol roku temu dalej sie trzyma w obecnej sytuacji... Ponizsze cytaty zostaly napisane pol roku temu, na szczescie juz niektorzy forumowicze zostali ZBANOWANI
Ja jestem za tym aby ZAMKNAC ten watek az do ostatniego dnia okna transferowego i wtedy oceniac polityke tranferowa, bo tego sie ABSOLUTNIE nie da czytac. Nawet jesli za to dostane karteczke to bylo warto aby pokazac co sie dzieje jak sie ocenia pilkarzy ktorych sie jeszcze na oczy nie widzialo!!!! Powód: Karteczki nie dostaniesz ale po co boldy
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 06.07.2011 o godz. 10:10.
![]() Who loves the Fire? We do!
Who loves the Fire? We do! Who loves the Fire? We do! FIRE WE LOVE YOU!!! |
||||||||||||||
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Dziwie sie, ze Partizan pozwala Jovanovicowi trenowac tyle czasu w klubie, ktory nie jest w stanie go pozyskac.
Nie zdziwie sie jak gosc wkrotce wroci do Belgradu tym bardziej, ze jego dyskwalifikacja zostala skrocna wiec od wrzesnia moglby juz grac. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
Skąd takie dziwne info? Wydawało mi się, że sprawa jest jasna: wszystko jest już uzgodnione, czekamy na oficjalne stanowisko serbskiego związku (na piśmie) odnośnie dyskwalifikacji Jovanovica. Temat jest wałkowany nie od dziś więc nie rozumiem, po co piszesz takie rzeczy... ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Areksen - świetny post a w zasadzie zbiór cytatów pokazujący specyfikę tego Forum.Kilka dni temu zrobiłem podobne porównanie z opiniami na temat Diaza w momencie w którym od Nas odchodził i teraz kiedy może do Wisły przyjść.Generalnie przynajmniej 40-50% tutaj piszących żyje w oderwaniu od rzeczywistości i jest przekonana, że załatwienie realnego transferu jest tożsame z kupieniem zawodnika w FM a połowa zawodników z najmocniejszych lig w Europie całymi dniami ślini się tylko żeby dostać ofertę z Wisły (oczywiście jedynie głupi Basałaj i Valckx o tym nie wiedzą)...
![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
O poziomie 2 ligi holenderskiej i 1 belgijskiej, jak również o transferach innych polskich klubów piszemy w innym miejscu.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
||
A co naszego klubu, jak Jovanović trenuje z Wisłą i to tylko dobry prognostyk dla nas. Zaś co do naszych malkontentów, no to cóż. Jak Diaz odchodził z Wisły była rozpacz, a jak wraca...to też rozpacz. Wniosek: dla urodzonych malkontentów nie liczy się meritum ale samo narzekanie jest wartością. I drugi wniosek: polemika z takim widzeniem świata powinna to uwzględniać, stąd merytoryczne uzasadnianie własnych poglądów też powinno być dla nas wartością samą w sobie, bo liczyć na przekonanie wiecznych malkontentów nie ma sensu. Ot co. I cytat z trenera Maaskanta: "Wiem, że rok temu na początku przygotowań na treningach było 13 piłkarzy. Teraz jest zupełnie inaczej. Mam do dyspozycji dwie wyrównane jedenastki. Obie z powodzeniem mogłyby grać w ekstraklasie". ___ Ekipy na LM nie mamy ( to też zdanie trenera Maaskanta), ale na awans do niej tak. Tu musi obowiązywać metoda małych kroków. Będzie sukces będą kolejne transfery. [FONT=Calibri][/FONT] |
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez JarekTSW : 06.07.2011 o godz. 09:38.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Widać trzeba wrócić do postów typu "Stan rządzi", "musi być opcja pierwokupu", "Cupiał sprzedaję Wisłę". Może będzie miałko ale na pewno przepisowo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
"Zimno i Pada, to może jakieś BUM! na poprawę nastroju?"Z Facebooka Wisły...
![]()
You'll Never Walk Alone!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Zastanawia mnie fakt , że transfery do klubu to są albo transfery bezgotówkowe albo wypożyczenia. Wiadomo Lamey i Iliev byli wolni . Nuneza wypozyczyli , Diaza wypozyczą , Bitona też ( prawdopodobnie) wypozyczą . Nie ma co narzekać ale za rok znowu trzeba będzie albo wykupywać tych ludzi co nam idzie średnio albo zatrudniać nowych zawodników . Wisła działa w tym wzgledzie opieszale , co widać teraz. Długo już czekamy na konkrety związane z pozyskaniem graczy do klubu. Na poczatku lipca mamy tylko dwóch , góra trzech nowych piłkarzy którzy mogliby zagrać ze Skonto. Oczywiście nie należy z tego powodu płakać czy panikować wszak trener Maaskant wykazuje póki co spokój , ale inaczej wyglądałaby sytuacja kadrowa gdyby Wisła już teraz była zwarta i gotowa z wszystkimi najlepszymi graczami. Pociesza fakt , że Valckx nie sprzedał żadnego wartościowego zawodnika co pozwala wierzyć w siłę Wisły przynajmniej taką z rundy wiosennej. Sprawa wyglada tak ,że Skonto trzeba pokonać i awansować do III rundy , tam myślę zagrają juz wszystkie ewentualne nabytki Wisły. Sorry za długi wykład.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Dla mnie najlepsze było bum jak trenera bramkarzy zakontraktowali. No nic czekamy.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
||
A czy my i liga nie jesteśmy w coraz większym bagnie, to pokaże ta edycja pucharów. Póki co Jagiellonia ma problem z rozbiciem u siebie drużyny, która nie jest najlepsza w swojej egzotycznej lidze i tyłek im musi ratowac stary Frankowski, bo nie ma innego gościa, który umiałby trafić do bramki. Cytat:
![]() A wracając do transferów, trochę martwi to przeciąganie się finalizacji transferów. Tu już nawet nie chodzi o mecze ze Skonto, bo nawet tym składem personalnym damy rade, ale wkrótce zaczyna się liga i kolejne rundy.
Ostatnio edytowane przez zim zum : 06.07.2011 o godz. 10:08.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Dudu Biton w Wiśle z opcją pierwokupu
![]() ![]()
You'll Never Walk Alone!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Wreszcie następna saga zakończona
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Yes, yes, yes!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
I gdzie są te płaczki które jechały po Stanie jak po kobyle że wypożycza piłkarzy bez opcji pierwokupu. Przydałby się MR BAN i wynagrodził jegomościów.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Ciekawe co na to powie teraz PS z cytatem wypowiedzi Stana...?
Świetny transfer, jestem bardzo pozytywnie do niego nastawiony ![]() ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Oby drugi Dudu okazał się lepszy niż pierwszy, choć tamten trochę mało szans dostawał
![]() ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|