The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.06.2011, 08:44
Drozd napisał(a):Wyświetl post
A co Cie to tak interesuje? Statystyki prowadzisz czy robisz za dzielnicowego. Jak przyjdzie czas to wszyscy będziemy trzymać namiot. U mamusi zostaną tylko młodzi wykształceni z dużych miast i będą mocno ściskać spódnicę.

Dalej sobie wmawiaj że samolot spadł bo była mgła,pijany generał i umysłowo chory pierwszy pasażer. Zyskasz przez to zaszczytny przydomek "Wania" co ma ..... do gadania. Za niego gadają eksperty w TVN.

W ramach protestu proponuję "Rotę" na początek pierwsza i na koniec meczu drugą zwrotkę, ciekawe jaka będzie kara i jak uzasadniona.
zmincie temat na polityczny tu chyba tylko o kibicowaniu
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 30.06.2011, 09:16
A gdzie ty tu widzisz politykę? Pisałem coś o jakiejś partii? Czy jak ktoś powie że kibic=patriota to uprawia politykę? Piszesz ze temat o kibicowaniu, ale przecież na dzisiaj kibicować nie wolno. Na wyjazd nie wolno jechać i czyja to wina? Komu się nie podobają patriotyczne oprawy? Przydupasom Putina, którzy w 90 rocznicę zwycięskiej bitwy z bolszewickim najeźdźcą właśnie tym najeźdźcom stawiają pomniki, a pomnika dla Prezydenta i całej polskiej elity nie mają zamiaru postawić. To kolego nie jest polityka, to jest rzeczywistość która od jakiegoś czasu ingeruje w życie stadionowe bo tam jeszcze do niedawna można było swobodnie wyrażać opinię, teraz już nie można, to jest polityka?

Rotę znasz? Co myślisz żeby nią zaczynać mecze? To też dla Ciebie polityka?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 30.06.2011, 09:18
W ramach protestu proponuję "Rotę" na początek pierwsza i na koniec meczu drugą zwrotkę, ciekawe jaka będzie kara i jak uzasadniona.
Gdyby tak z Twoją sugestią zaśpiewac to na stadionie:
" Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz, ni dzieci nam germanił, polski my naród polski ród, królewski szczep piastowy.."

To za to spokojnie już można dostać wyrok przy obecnych rządach, przynajmniej w zawiasach skoro za malowanie antyrządowych napisów kilku młodych już ukarano.
W uzasadnieniu sądu będzie zapewne ...obraza premiera .
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 30.06.2011, 09:55
"Nie będzie ....... pluł nam w twarz ni dzieci nam tumanił, orężny stanie hufiec nasz, duch będzie nam hetmanił
Pójdziem gdy zabrzmi złoty róg ..... "

W miejsce kropek określenie wybrane w drodze ogólnopolskiego konkursu . Dotychczasowe nawet ładnie sie komponuje.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 30.06.2011, 10:12
Drozd- naprawdę dobry pomysł z tym śpiewaniem patriotycznych pieśni na stadionach, ciekawe czy na Reymonta by się to udało, np. zaśpiewać parę pieśni podczas całego meczu, spróbować zawsze można a bylibyśmy pierwsi w Polsce prowadząc taki protest- kto wie czy nie przyjęło by się to potem na innych stadionach w Polsce a bylibyśmy prekursorem takiego protestu.
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Stary 30.06.2011, 10:12
A gdzie ty tu widzisz politykę? Pisałem coś o jakiejś partii? Czy jak ktoś powie że kibic=patriota to uprawia politykę? Piszesz ze temat o kibicowaniu, ale przecież na dzisiaj kibicować nie wolno. Na wyjazd nie wolno jechać i czyja to wina? Komu się nie podobają patriotyczne oprawy? Przydupasom Putina, którzy w 90 rocznicę zwycięskiej bitwy z bolszewickim najeźdźcą właśnie tym najeźdźcom stawiają pomniki, a pomnika dla Prezydenta i całej polskiej elity nie mają zamiaru postawić. To kolego nie jest polityka, to jest rzeczywistość która od jakiegoś czasu ingeruje w życie stadionowe bo tam jeszcze do niedawna można było swobodnie wyrażać opinię, teraz już nie można, to jest polityka?

Rotę znasz? Co myślisz żeby nią zaczynać mecze? To też dla Ciebie polityka?
Posłuchaj gdy jestem na meczu to gówno mnie obchodzi mgła ,90 rocznica czy inne patriotyczne uniesienia,w dupie to mam bo ja przychodze kibicowac Wisle a nie czcić kolejne wielkie uniesienia patriotyczne bo od tego to sa inne imprezy.Gdy chodziłem na Wisłę w latach 80-tych to mniej było agitacji za solidarnoscia na trybunach niz teraz wszelakich transparentów i opraw rocznicowo-politycznych to po pierwsze.Po drugie jestem za oprawami ,za wyjazdami za normalnoscią ale za takimi które pokazują wielkosc naszego klubu ,kibiców którzy mu są wierni.Co do protestów i ich różnych propozycji , form które tu padają mam mieszane odczucia.Protest bojkotu przychodzenia na stadion oraz namawiania innych do tego to tez nie najlepszy pomysł.W odniesieniu do ostatnich informacji z SKWK odnosnie glosowania na temat wyjazdów,jezeli okaze sie ze nasz klub glosowal za to moja propozycja jest najdzwyczajnie prosta.Nie kupujmy karnetów ,przychodzimy na mecze ,robimy ostra jazde z bluzgami tak zeby co druga kolejke zamykali stadion, gdyby wiecej klubow tak robilo bylby w pewnym momencie precedens gdy w czasie rozgrywania którejs tam kolejki kilka meczow bylo bez publiki i tak na okragło,na pewno odbilo by to sie szerszym echem w Polsce i za granica i zwróciło uwage szerszej opinii na ten temat.Poza tym wykorzystac kampanie reklamowe politykow ,zadawac im niewygodne pytania i robic manify na ich spotkaniach z wyborcami tak zeby bylo glosno o co walczymy.I jeszce tak troche panowie lekkiego przecieku z GK policji w Krakowie od samego guru pana W.D mojego znajomego którego znam jeszcze z lat dzieciecej zabawy na osiedlu bo mieszkalismy blok w blok i grywalismy czesto w pile,deryktywy z centrali sa takie ze lapac ,pacyfikowac ale dyskretnie wyplenic,wyrwac chwasty i wybic im z głowy poprzedni model dopingu.Donek bedzie dazyl do tego caly czas i nie odpusci a kto ma inne zdanie to niech zapomni o awansach, przywilejach w aparacie politycznym i urzedach publicznych.Cisnienie jest duze na akcje kibic i niestety trzeba sie uzbroic w cierpliwosc.Dlatego jedyne co musza straty finansowe odczuc kluby,telewizje ,sponsorzy moze wtedy oni sami zaczna cos robic w tym temacie .I jeszcze jedno w luznej rozmowie jak sie przed tym bronic powiedział mi tylko tyle ze musial by sie zmienic chyba rzad,a co do osob wylapywanych i stawianych przed sadem w kontrowersyjnych sprawach to stowarzyszenia musiałyby sie dogadac i wynajmowac dobrych adwokatow do obrony tak zeby po prostu wygrac pare spraw i tym samym osmieszac rzad ,żądajac przy tym odszkodowan np. na rzecz domów dziecka czy innych fundacji
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 30.06.2011, 10:38
Nie sądzisz że trudniej będzie zamknąć stadion za kulturalną krytykę władzy niz za bluzgi? Myślisz że zakaz patriotycznych opraw i zakaz wyjazdowy nie mają nic wspólnego? Mają doprowadzić do rozbicia zorganizowanej grupy ludzi. W latach 80' nie było patriotycznych opraw bo SB zamordowało dwóch księży jeszcze podczas trwania okrągłego stołu. Dziś mamy podobno wolność i demokrację więc nie porównuj może tych okresów, wtedy jeden transparent był czymś. Sam piszesz że władza dostała korby, na szczęście dzisiaj możemy ją zmienić w konstytucyjny sposób i nie ma to nic wspólnego z polityką.

ps. Dziwi mnie ze nie obchodzą Cię patriotyczne uniesienia, czujesz się Polakiem czy masz to w poważaniu. Bo jeśli czujesz sie Polakiem to patriotyczne uniesienia powinny Ci chociaż nie przeszkadzać.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Stary 30.06.2011, 11:14
Stary mam czterdziesci pare latek i cos tam troche w swoim zyciu przeszedlem i widzialem,ja Cię rozumiem ze teraz mamy demokracje ,ze mozemy i wolno nam wiecej i porownywanie z tamtym okresem nie jest do konca w porzadku,ale uwaza ze stadion ,ligowy mecz piłkarski to chyba nie miejsce na wyrazanie uczuc patriotycznych no chyba ze jestes na meczu reprezentacji to co innego,przychodzisz dopingowac swój team ,swój ukochany klub i raczej tego sie trzymajmy a nie mieszajmy obchodzenia rocznic do tego.Czy czuje sie Polakiem?tak oczywiscie w kazdym miejscu w europie i na swiecie , nie wstydze sie tego,chociaż z tego tytułu ze duzo przebywałem za granicą(praca w Austrii,Niemczech,Irlandia)i troche tez jezdziłem po europie ,pare razy doswiadczylem przykrych incydentów zwiazanych z tym faktem.Patriota hm.. to uczucie pomału zabijają we mnie kolejne rzady które robią wszystko zeby zyło sie nam gorzej i zniechęcają nas swoimi dziłaniami do tego.Co do formy czy bluzgi czy kulturalny doping krytukujacy wladze -dla mnie kazda forma dobra byle przyniosla skutek, Ja sie dołącze na pewno a i bede namawiał innych.wiadomo trzeba cos z tym zrobic bo tego tak nie mozna zostawic. A tak na marginesie nie wiem w jakim jestes wieku ale rozumiem was mlodych burzacych sie poniewaz sam mam syna 20letniego zapalonego fana Wisły i dyskutujemy na te tematy dosyc czesto takze troche tym mlodym chlopakom wspolczuje ,tym ktorzy robia oprawy i inne tego typu akcje bo wiem ze to jest ich zywioj i ich styl zycia.I jeszcze wrzucałem juz to wczesniej ale zrobie to jeszcze raz wywiad z socjologiem dr. D. Antonowiczem dosyć ciekawyhttp://stadiony.net/aktualnosci/2011/06/bezpieczenstwo_likwidujmy_przyczyny_a_nie_wylaczni e_skutki
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 30.06.2011, 11:15
kriswisla napisał(a):Wyświetl post
Gdy chodziłem na Wisłę w latach 80-tych to mniej było agitacji za solidarnoscia na trybunach niz teraz wszelakich transparentów i opraw rocznicowo-politycznych to po pierwsze.
Ja też chodziłem w latach 80-tych i wtedy nie trzeba było nikogo agitować, bo wszczyscy wiedzieli, że "Solidarność, Solidarność" czy "Znajdzie się pała na dupę generała" i jakoś dało się krzyczeć pomimo obecności na stadionie ZOMO w pełnym rynsztunku wraz armatkami (od strony 3 maja przy kolumnach). Np. na meczu Wisła - Bałtyk. I nie tak łatwo było wrócić do domu po meczu, bo bo latały pod stadionem butelki z benzyną a w odwecie pałowane były przystanki z ludźmi, czy tramwaje. Było to w czasie gdy w Krakowie i Nowej Hucie ginęli demonstranci. Pomimo tego nie trzeba było prowadzić żadnych akcji informacyjnych, nie było sms, internetu, kumatych, pikników itp. Nikt się nie bawił w czasie meczu komóreczkami, ogladał sobie ciuchów czy tatuaży. Teraz kibice siedzą w milczeniu na stadionach jak sparaliżowani, usrani po kolana a wtedy kibice Wisły na czele demonstracji wiedli prym w walkach ulicznych.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 30.06.2011, 11:30
Do tematu głosowania, ja sobie nie wyobrażam aby Basałaj zagłosował ZA (jeżeli było to tajne to i tak wcześniej czy później się wyda) i pozostało to bez reakcji. Odpukać bo może faktycznie chłop ma trochę oleju w głowie i wie po której stronie ma się opowiedzieć...
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Stary 30.06.2011, 11:50
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Ja też chodziłem w latach 80-tych i wtedy nie trzeba było nikogo agitować, bo wszczyscy wiedzieli, że "Solidarność, Solidarność" czy "Znajdzie się pała na dupę generała" i jakoś dało się krzyczeć pomimo obecności na stadionie ZOMO w pełnym rynsztunku wraz armatkami (od strony 3 maja przy kolumnach). Np. na meczu Wisła - Bałtyk. I nie tak łatwo było wrócić do domu po meczu, bo bo latały pod stadionem butelki z benzyną a w odwecie pałowane były przystanki z ludźmi, czy tramwaje. Było to w czasie gdy w Krakowie i Nowej Hucie ginęli demonstranci. Pomimo tego nie trzeba było prowadzić żadnych akcji informacyjnych, nie było sms, internetu, kumatych, pikników itp. Nikt się nie bawił w czasie meczu komóreczkami, ogladał sobie ciuchów czy tatuaży. Teraz kibice siedzą w milczeniu na stadionach jak sparaliżowani, usrani po kolana a wtedy kibice Wisły na czele demonstracji wiedli prym w walkach ulicznych.
Zgadzam sie z toba stary była jazda ,ale czasy sie zmieniły ,styl,forma dopingu też,demokracja,technologia ,postep we wszystkich dziedzinach zycia podzieliły spoleczenstwo i kibicow.Zmienila sie młodziez i po czesci to jest tez wina nas starszych chociaz ja nie mam sobie nic do zarzucenia,syna wychowałem na wiernego fana Wisły a i pare osob tez w to wciagłem.Teraz mlodziez boi sie angazawac w jakiekolwiek akcje a mlodych fanatykow jest o wiele mniej.My starzy znowu majacy stabilizacje zyciowa juz nie chcemy za bardzo w to sie bawic ,ale jezeli trzeba bedzie wesprzec jakas akcje to oczywiscie jestesmy raczej za.Czytałem tez na forum odnosnie przejscia na gwiazde i jakas selekcje fanow ,no coż moze to dobry pomysl tylko ciezki w zrealizowaniu ,bo tego lansiarstwato coraz wiecej na młynie,sam chodze z kumplami na G2 i te gówniarzerstwo patrzy sie na nas nieraz skad my sie tam wzielismy a do tego zdziwieni ze potrafimy bawic sie i dopingowac cały czas a to my sie nie raz zastanawiamy co oni tam robia,ale coz takie czasy niestety przyszły.A i jezeli chodzi o walke z rzadem to jezeli kibice robia takie akcje jak Pogoń w Berlinie to media to od razu podchwytuja i nie wazne czy była prowokacja ze strony niemiec czy nie to to jest tylko jeszcze jeden argument dla Donka -Matołka
Ostatnio edytowane przez kriswisla : 30.06.2011 o godz. 11:55.
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Stary 30.06.2011, 11:51
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
Do tematu głosowania, ja sobie nie wyobrażam aby Basałaj zagłosował ZA (jeżeli było to tajne to i tak wcześniej czy później się wyda) i pozostało to bez reakcji. Odpukać bo może faktycznie chłop ma trochę oleju w głowie i wie po której stronie ma się opowiedzieć...
moze chociaż wstrzymał się od głosu
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 30.06.2011, 12:10
A kto takie prawo stworzył? Za co "J" dostała mandat? Po 500 zł? Skoro mamy takie prawo to znaczy że pod rządami rudego cudaka żyjemy w dyktaturze w której każdy funkcjonariusz stara się wleźć wodzowi bez wazeliny. Tak jak te miliony szmacące się za łatkę inteligenta. Twierdzisz że wszystko wskazuje że miliony znów wybiorą cudaka. Co to jest to wszystko? Uważasz że Polacy to w większości debile? Nie sądzę.
Juz Cie oswiecam, bo kolejny nie za bardzo wyedukowany. Za prawo w Polsce odpowiada m. in. ś. p. Lech Kaczynski, ktory przed zostaniem prezydentem pelnil inne wazne funkcje w naszym kraju. Zapytaj sie kolegi za co dostal mandat, proste. Nie musi go przyjmowac i jesli ma racje, to sad przyzna mu to na pierwszym posiedzeniu.

btw. ktos moze zbanowac tego durnia? Nie dosc, ze obraza premiera polskiego rzadu, to jednoczesnie takze miliony Polakow nazywac ich debilami. Licze na szybka reakcje moderatora , bo to co sie tutaj ostatnio wyrabia wola o pomste do nieba.

Taa najlepiej czekać az samo się rozwiąże. byle do euro. potem byle do końca następnego sezonu. potem byle do końca rundy. potem byle do...

i tak sobie możesz czekać do usranej śmierci

For_FuN_

serio idź do pokoju transferowego i tam pisz kogo mamy kupić kogo sprzedać bo mnie tu krew jasna na miejscu zaleje!!

Decyzja wojewody o zamknięciu stadionu poparta argumentem: osoby skakały w metrze i metro musiało się zatrzymać !! ja ci policjant przywali pałką i wybije dwie jedynki też powiemy że to w ramach obowiązującego prawa. a jakiego ? -zapytasz pewnie- a tak prewencyjnie !! to jest twój tok rozumowania.

nie znam cie ale po twoich postach mogę ocenić jakim jesteś geniuszem w sprawach kibicowskich.

a prawdziwy kibic dla twojej wiadomości to przychodzi na KAŻDY mecz a nie tylko od czasu do czasu (jak zakładam ty robisz)

piszesz brednie że to wybrane legalnie władze a kibice to tylko odsetek niezadowolonych. a powiedz co obchodzi moją prababcię Wisła Legia Amica Śląsk? otóż nic. no chyba że jej opowiem jak było na meczu przy okazji jakiegoś spotkania. podobnie jak 80% społeczeństwa która na stadion nie przychodzi. może powinieneś skupić się tylko na kibicach a nie ogóle społeczeństwa.
a jeżeli mówisz o demokracji to pragnę cię uświadomić że na stadionach ona na pewno nie panuje (i dobrze bo 2 takich jak ty miałoby więcej do powiedzenia od gniazdowego).
Dziecko, przeczytaj najpierw uzasadnienie jakie przedstawil Wojewoda i nie rob z siebie durnia. Przeprosisz za to, ze klamiesz? Najpierw piszesz, ze nie ma prawa w Polsce nikt zamykac stadionow...a teraz co mowisz, ze uzasadnienie bylo kiepskie? Wez sie zdecyduj i zapoznaj z tematem . Wiedza nie boli. Druga rzecz...skad te wycieczki czysto personalne? Kim ty jestes zeby mowic, kto jest prawdziwym kibicem? Pytam, kim? Dla mnie jestes szczylem(jesli w nicku masz rocznik, to przy mnie jestes dzidzia), ktory nie ma pojecia o zyciu. Nie bedziesz wskazywal palcem, kto jest kibicem, kto jest prawdziwym kibicem...rozumiem, ze masz poglady podobne do PiSu, ktore chce decydowac kto jest prawdziwym Polakiem. Poglady rodem z Mein Kampf Adolfa H. Jakim prawem mowisz tez, ze wszyscy kibice sa niezadowoleni z dzialan rzadu, itd? Skad masz te dane? Ja znam wiele osob, ktore to popieraja. Zreszta o tym, ze wiekszosci kibicow, to poprostu nie interesuje, jest fakt, ze Ci niezadowoleni nie potrafia zorganizowac manifestacji. Zrobcie wjazd na Warszawe, zbierzcie sie w 100 tys. "kibicow" i protestujcie...dlaczego to sie nie dzieje, skoro wszyscy prawdziwi kibice sa wkurzeni ?
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 30.06.2011 o godz. 12:18.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 30.06.2011, 12:19
Tak kminiłem i wyszło mi, że dla części 'rozlatujących' się klubów (Korona, Ruch, Górnik, Bełchatów, Widzew, ŁKS, Podbeskidzie) niewpuszczanie gości to kilka tysięcy złotych więcej w kasie i to też mógłby być argument. Ciekawe kto się przeciwstawił..
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 30.06.2011, 12:30
Mi się wydaje że na tak był
Bełchatów,Lechia,Śląsk i być może zamiast kogoś z naszych zgód,Lech.
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 30.06.2011, 12:33
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Juz Cie oswiecam, bo kolejny nie za bardzo wyedukowany. Za prawo w Polsce odpowiada m. in. ś. p. Lech Kaczynski, ktory przed zostaniem prezydentem pelnil inne wazne funkcje w naszym kraju. Zapytaj sie kolegi za co dostal mandat, proste. Nie musi go przyjmowac i jesli ma racje, to sad przyzna mu to na pierwszym posiedzeniu.
Który sąd? Ten który uniewinnił Kiszczaka czy ten który kazał zbadać psyche Kaczyńskiego? Za czasów śp. Lecha Kaczyńskiego nikt za nazywanie jego brata kartoflem mandatów nie płacił. Więc to nie kwestia prawa a jego interpretacji.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Stary 30.06.2011, 12:43
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post

btw. ktos moze zbanowac tego durnia? Nie dosc, ze obraza premiera polskiego rzadu, to jednoczesnie takze miliony Polakow nazywac ich debilami. Licze na szybka reakcje moderatora , bo to co sie tutaj ostatnio wyrabia wola o pomste do nieba.

Dziecko, przeczytaj najpierw uzasadnienie jakie przedstawil Wojewoda i nie rob z siebie durnia. Przeprosisz za to, ze klamiesz? Najpierw piszesz, ze nie ma prawa w Polsce nikt zamykac stadionow...a teraz co mowisz, ze uzasadnienie bylo kiepskie? Wez sie zdecyduj i zapoznaj z tematem . Wiedza nie boli. Druga rzecz...skad te wycieczki czysto personalne? Kim ty jestes zeby mowic, kto jest prawdziwym kibicem? Pytam, kim? Dla mnie jestes szczylem(jesli w nicku masz rocznik, to przy mnie jestes dzidzia), ktory nie ma pojecia o zyciu. Nie bedziesz wskazywal palcem, kto jest kibicem, kto jest prawdziwym kibicem...rozumiem, ze masz poglady podobne do PiSu, ktore chce decydowac kto jest prawdziwym Polakiem. Poglady rodem z Mein Kampf Adolfa H. Jakim prawem mowisz tez, ze wszyscy kibice sa niezadowoleni z dzialan rzadu, itd? Skad masz te dane? Ja znam wiele osob, ktore to popieraja. Zreszta o tym, ze wiekszosci kibicow, to poprostu nie interesuje, jest fakt, ze Ci niezadowoleni nie potrafia zorganizowac manifestacji. Zrobcie wjazd na Warszawe, zbierzcie sie w 100 tys. "kibicow" i protestujcie...dlaczego to sie nie dzieje, skoro wszyscy prawdziwi kibice sa wkurzeni ?

Dziecko haha mogę i być dzieckiem. zastanawiam się czy w ogóle można z tobą dyskutować, podejmę jednak jeszcze jedną próbę ale najpierw odpowiedz na kilka moich pytań.
1) W którym miejscu napisałem że nikt w Polsce nie ma prawa zamykać stadionów?
2) przeczytałem uzasadnienie wojewody i to bardzo dokładnie, mało tego mam je przed sobą, i w którym momencie nie napisałem prawdy? więc skoro nie czytałeś nie rób z siebie durnia
3) Jestem kibicem który przy R22 a nie przed TV przeżywał kilkaset meczy. a Ty kim jesteś żeby tutaj prawić takie kazania?
4) Mam poglądy czysto komunistyczne, wszystko powinno być centralnie planowane, m.in. swoboda podróżowania. ( oj to się chyba zaplątałem bo taka sytuacja właśnie jest w Polsce)
5) Poglądy z MK? nie czytałem. ale skoro jestes takim ekspertem i po 2 postach możesz ocenić to nie wypada się nie zgodzić.
6) Skoro ty nie chcesz oceniać kto jest prawdziwym kibicem to trudno ja nie mam z tym problemów.
7) A pokaż mi zdanie w którym napisałem że WSZYSCY kibice są niezadowoleni z działań rządu?
8) dlaczego słowo kibice jest w cudzysłowie?
9) Skąd wiesz że nie będzie demonstracji?
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 30.06.2011, 13:16
PROTEST JAGI
Dnia 30. czerwca 2011 roku, pomimo wcześniejszych zapewnień o zaniechaniu nakładania zakazu wyjazdów polskim kibicom, Polski Związek Piłki Nożnej przegłosuje go na kolejny sezon rozgrywek 2011/2012. Jednocześnie zabroni się fanom piłki nożnej wieszania transparentów, wnoszenia na stadion tzw. sektorówek oraz używania flag na kiju.
Tym samym zostaniemy pozbawieni możliwości realizowania pasji, której poświęciliśmy całe życie. Organizacje zrzeszające fanów takie jak Stowarzyszenie Kibiców Jagiellonii Białystok "Dzieci Białegostoku" oraz jednoczący stowarzyszenia - Ogólnopolski Związek Stowarzyszeń Kibiców, nie zostają wysłuchane i ich działania zostają zignorowane wobec faktu rozpoczęcia przez rząd walki ze "stadionowymi bandytami".

Brak jakiejkolwiek reakcji na oczernianie kibiców pokazało, że kluby nie potrafią docenić działalności kibiców. Zapomina się o tym, kto tworzy markę klubu, jego siłę i kto go promuje. Zdecydowanie twórcami blasku na stadionach są kibice poszczególnych drużyn i to oni przy istniejącym poziomie polskiego futbolu, tworzą wizerunek klubu zachęcając kolejne pokolenia fanów do przybycia na stadiony i to oni te obiekty zapełniają. Zarządy wszystkich klubów Ekstraklasy mają podstawy do tego, aby stanąć w obronie swoich kibiców. Jeżeli nie są zdolni tego dokonać, to znaczy, że nie chcą nas i naszej działalności na trybunach. Gdy kibice tworzyli wspaniałe oprawy i byli określani jako jedni z najlepszych w Polsce oraz Europie, byli doceniani i chwaleni, wspomagając zawodników lub wspierając ich niezależnie od porażek. Natomiast kiedy kibicom zabrania się zabierania głosu, tworzenia opraw, głośnego dopingu, wolności słowa i podróżowania po kraju za drużyną, nie ma komu wstawić się za nimi.

Zwracamy się z prośbą i apelem do naszego klubu, jak i pozostałych klubów Ekstraklasy i niższych lig, o wystąpienie w obronie kibiców. Z każdą kolejną decyzją rządu tracą przede wszystkim drużyny. Do tej pory każdy milczy, a kibice, choć liczni, bezpodstawnie walczą w pojedynkę. Nadszedł czas, aby uświadomiono sobie, że tak dalej być nie może.

Na spotkaniu z Irtyszem Pawłodar pokażemy jak wyglądają trybuny pełne dopingujących kibiców. Po meczu w ramach Ligi Europejskiej wstrzymamy się od kupna karnetów i produktów naszego klubu oraz jego sponsorów.

Jeżeli kluby nastawiają się na konsumentów, to wśród nas ich nie znajdą. Nasz świat wraz z zakazem wyjazdów będących podstawą kibicowania oraz zakazem tworzenia opraw, wieszania transparentów i wolności słowa, staje pod znakiem zapytania i musimy podjąć ostateczne kroki w celu obrony naszej pasji. Kluby powinny jako pierwsze wystąpić w obronie fanów. Nie ma żadnych podstaw do tego, abyśmy bez końca cichutko przytakiwać kolejnym bezprawnym ograniczeniom nakładanym na kibiców, pomimo bezpieczeństwa, które od lat poprawia się na polskich stadionach. Nie ma żadnych podstaw, abyśmy akceptowali brak reakcji klubów na mieszanie nas z błotem.

Pora stanąć w obronie naszej pasji. Zabrano nam wyjazdy, wyrwano z rąk transparenty, ukarano za wolność słowa, zakazano opraw i flag. Co będzie następne? Zabiorą nam bębny, megafony, usuną miejsca dopingu, zaś każą usiąść i zakupić popcorn? Nie będziemy na to czekać i milcząco przyzwalać.

My chcemy tylko powrotu normalności. Nie chcemy nic więcej. Pragniemy wspierać naszą drużynę na wyjazdach. Pragniemy tworzyć piękne oprawy i dopingować nasz klub. Dziś już nie możemy tego robić. Nie dostosujemy się do nowych zakazów i nakazów, ponieważ nic złego nie zrobiliśmy jako normalni, oddani i zaangażowani kibice. Razem możemy wiele, razem możemy zmienić bezpodstawnie kreowaną na naszą niekorzyść rzeczywistość, szkodzącą całemu środowisku piłkarskiemu. Apelujemy o niekupowanie karnetów i produktów klubu oraz sponsorów do czasu podjęcia odpowiednich kroków przez Jagiellonię Białystok SSA.

Nadszedł czas na podjęcie stanowczych kroków. Nasze działania, aby były skuteczne, muszą być odczuwalne. W październiku przy okazji wyborów damy się zauważyć rządzącym. Jednak sezon rozpoczyna się wcześniej i już teraz musimy oczekiwać od klubów stanowczych kroków w obronie kibiców.

Stowarzyszenie Kibiców Jagiellonii Białystok "Dzieci Białegostoku"
Ultras Jagiellonia Białystok
Weterani
Stara Gwardia
Fan Club Hajnówka
Fan Club Krynki
Fan Club Łapy
Fan Club Ełk
Fan Club Grajewo
Fan Club Bielsk Podlaski
Fan Club Mońki
Fan Club Mielnik
Fan Club Sidra
Fan Club Czarna Białostocka
Fan Club Sokółka
Pozostałe frakcje działające na Jagiellonii

http://www.dzieci-bialegostoku.pl/post/101/
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 30.06.2011, 13:42
No i bardzo dobra decyzja Jagi. Mam nadzieje, ze tym razem sie nie wyłamiemy i bez pierdu pierdu przyłączymy się do powyższego apelu.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 30.06.2011, 13:42
To samo powinni zrobić wszyscy.
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 30.06.2011, 13:43
Nie będzie kasy od kibiców to sie może kluby opamiętają
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 30.06.2011, 13:45
Kociewiak napisał(a):Wyświetl post
Nie będzie kasy od kibiców to sie może kluby opamiętają
Bardzo szybko się opamiętają.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 30.06.2011, 13:47
Taaa. Podziwiam waszą naiwność. Kluby palcem nie kiwnęły jak im ten sam debilny rząd zabierał znaaaaacznie większe pieniądze z tytułu umów z bukmacherami. Już to widzę, jak teraz idą na wojnę w imię tysiąca (?), dwóch (?) karnetów..

Chciałbym to zobaczyć.

Może by się tak stało, gdyby klubami rządzili ludzie z jajami, w stylu Jesusa Gila, którzy nie dają się robić w chuja. A w Polsce mamy niestety same ci....epłe kluchy. Może poza szefami Lechii, Widzewa i tej jeszcze jednej tajemniczej drużyny.
Ostatnio edytowane przez fialo : 30.06.2011 o godz. 13:52.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 30.06.2011, 13:50
fialo napisał(a):Wyświetl post
Taaa. Podziwiam waszą naiwność. Kluby palcem nie kiwnęły jak im ten sam debilny rząd zabierał znaaaaacznie większe pieniądze z tytułu umów z bukmacherami. Już to widzę, jak teraz idą na wojnę w imię tysiąca (?), dwóch (?) karnetów..

Chciałbym to zobaczyć.
2 tysiącami chyba w Bełchatowie. Jeszcze przyznasz nam racje, zobaczysz.
Jedyna słuszna decyzja, mówimy jednym głosem.
Odpowiedz cytując
frg
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 30.06.2011, 13:53
Idea może i fajna ale raczej ciężko będzie o jedność wśród kibiców. Pamiętajcie, że "pikniki" kupia karnety bo ich oprawy nie interesują. pamiętacie co sie działo jak nie było dopingu? Połowa stadionu nie wiedziała o co chodzi - wbrew pozorom nie wszyscy zaglądają na to forum a brakuje jakiegos medium na którym ktos by to ogłosił.

Mimo, że inicjatywa naprawde godna sprawy, to mysle, że nic z tego nie wyjdzie. A dałoby to cos tylko w przypadku jakby był naprawde duży odzew. Obym sie mylił...
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Stary 30.06.2011, 14:00
fialo napisał(a):Wyświetl post

Chciałbym to zobaczyć.

Może by się tak stało, gdyby klubami rządzili ludzie z jajami, w stylu Jesusa Gila, którzy nie dają się robić w chuja. A w Polsce mamy niestety same ci....epłe kluchy. Może poza szefami Lechii, Widzewa i tej jeszcze jednej tajemniczej drużyny.
Skąd taka informacja że to to Widzew i Lechia byli przeciw?
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 30.06.2011, 14:04
Skąd taka informacja że to to Widzew i Lechia byli przeciw?
z Facebooka SKWK
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 30.06.2011, 14:07
Nie we wszystkich klubach jest masa kibiców sukcesu, pikników itp itd. Już tłumacze o co mi chodzi Walczymy nie tylko o kibiców Ekstraklasy ale o przetrwanie ruchu kibicowskiego w Polsce. Kluby z niższych lig ( a są tez tam zasłużone marki), które wpływy mają głównie od "ogarnietych" (to niech każdy sobie tłumaczy jak chce) kibiców jak tych pieniędzy nie będą miały zaczną sie buntować i tak od niższych lig do samej góry

PS. Ja także dostałem informacje, że Lechia była przeciwna temu durnemu zakazowi
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 30.06.2011 o godz. 14:12.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 30.06.2011, 14:16
Już się nawet do flag na kiju przyczepili. Co dalej ?
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 30.06.2011, 14:21
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Już się nawet do flag na kiju przyczepili. Co dalej ?
A co poniektórzy jeszcze poddają wątpliwość w sens protestu...

Jak ktoś chce zjeść kiełbaskę, obejrzeć Mielksona...Fajnie, kup sobie ten karnet. Twoja sprawa. Z 4 tysiące takich zapaleńców się znajdzie. Dla mnie to żadna przyjemność, już.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów