The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.06.2011, 11:52
Puknijcie sie niektorzy mocno w leb...chcecie uniemozliwiac innym kibicom czy piknikom wejscia stadion Wyjdzcie stad. Jesli cos takiego mialoby miejsce, to wszystkich blokujacych nalezaloby ukarac pokaznymi mandatami. Protestujcie sobie, jak chcecie...ale nie narzucajcie swoich pogladow innym.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 28.06.2011, 12:15
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Puknijcie sie niektorzy mocno w leb...chcecie uniemozliwiac innym kibicom czy piknikom wejscia stadion Wyjdzcie stad. Jesli cos takiego mialoby miejsce, to wszystkich blokujacych nalezaloby ukarac pokaznymi mandatami. Protestujcie sobie, jak chcecie...ale nie narzucajcie swoich pogladow innym.
Nikt o niczym takim nie pisze. Moje zdanie jest takie. Jeżeli ktoś już siłuje się na jakieś protesty, to jedynym skutecznym sposobem jest nie kupowanie karnetu na jesień. Jak zrobi tak 10 tysięcy ludzi, to wtedy jest szansa na jakieś zmiany. Inaczej to nie ma sensu, można sobie pisać milion pism, urządzać różne protesty i tak nic to nie zmieni. Tyle.
Odpowiedz cytując
Xavy
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 28.06.2011, 12:17
Cytat:
Ale to też nie jest tak jak pisze kolega że Bydgoszcz to był pretekst - to nie był pretekst tylko stresor.
Widziałeś jak wyglądałą ochrona ubiegłorocznego finału PP a jak wyglądała ochrona ostatniego finału?

Cytat:
Tak - mimo tego wszystkiego zagłosuje na PO
No cóż, współczuję...
Odpowiedz cytując
Kubi
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 28.06.2011, 12:43
Ukarać ich mandatami ! hahaha
Wiem, że sie nie zmienie - sumienie mam czyste
Nowa Huta - w tej dzielnicy zawsze wierzyć bedę w Wisłe!

Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.06.2011, 13:13
zim zum napisał(a):Wyświetl post
(...)
Na wstępie dziękuje za sprostowanie w kwestii tekstu Dezertera. Wielkim fanem muzyki, ani tym bardziej poezji nie jestem, więc ludzką rzeczą jest się pomylić.

A tak w ogóle to zastanawiam się na ile Twój post jest wynikiem dokładnego przeczytania mojego, a na ile zwykłą alergią na mój nick Bo treści merytorycznej w nim, jak na lekarstwo

Jedziesz na argumencie finansowym - że w tej materii można coś ugrać. To Ci poddałem przykład afery hazardowej na, której straciły solidarnie Wisła, Amica i Lech - trzy największe kluby w Polsce, więc też z największą siłą przebicia i możliwościami lobbingu. I nie podjęły żadnych działań, a jak podjęła je Wisła to zostało to od razu storpedowane przez Cupiała, bo on wie, że wchodzenie w konflikt z rządem w tym kraju to prosta ścieżka do upadku. Pisałem już zresztą o tym wcześniej, nie będę się powtarzał. Żeby spowodować straty równe z poniesionymi w wyniku zakazu reklamy hazardu musiałoby na stadion przez rok chodzić okrągłe zero osób, bo takie są mniej więcej wpływy z biletów rocznie. Wtedy nikt palcem nie kiwnął i teraz by było dokładnie to samo A to że nie przyjdzie dajmy na to 3 tysiące najwierniejszych (optymistyczne wyliczenie) to Donkowi będzie powiewać i zwisać Także myślcie co piszecie i czy coś takiego jest wykonalne.

Także chodźmy na stadiony (Twoja wypowiedź brzmi tak, że jak ktoś chodzi na Wisłę to jest teraz jakiś gorszy, wręcz popiera Donalda - chora logika), próbujmy w miarę możliwości robić swoje i doczekajmy do jebanego Ełro i nie dajmy się stłamsić. Przykra jest jedna różnica pomiędzy nami a pejsami. Tam mają nieustanna napinkę, żeby kupować bilety, karnety, żeby było ich w Kauflandzie jak najwięcej. A u nas kibice piszą, żeby ich nie kupować. I oni zbierają owoce tej swojej polityki w taki sposób, że mają 4 frekwencje w Ekstraklasie. Nie pomylcie priorytetów.

E.Haha znowu merytoryczna, dwuzdaniowa odpowiedź Szkoda klawiatury na kogoś, kto się nie odnosi do słów usera, z którym polemizuje Pisałem o zupełnie czymś odmiennym niż Twoje stanowisko o spikerze i stewardach, także jak już nie masz argumentów, to chociaż ich nie bierz z dupy. Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez fialo : 28.06.2011 o godz. 13:23.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 28.06.2011, 13:19
Tak. Kup karnet rób swoje, czyli tańcz jak Ci zagrają stweardzi i spiker. Czekaj do tego Euro, bo tuż po finale tego turnieju będzie można na stadion wejść w kominiarce i w ogóle żyj w złudzeniu, że "działasz".

Czekanie na zmiany po Euro będzie miało taki efekt jak zapowiedzi spikera żeby nie bluzgać na derbach i Lechu i broń Boże nie wbiegać na murawę po meczu, bo będzie taka możliwość na fecie.
Ostatnio edytowane przez zim zum : 28.06.2011 o godz. 13:21.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 28.06.2011, 13:38
fialo - To ty pisałeś? ze w wakacje sprawa z kibolami ucichnie i będzie luz? Bo jesli tak to twoje proroctwo w sumie można sobie o d. rozbić...
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Stary 28.06.2011, 13:52
człowieku zastanów się najpierw o czym piszesz !!
1
2
3

no a teraz po namyśle odpowiedz: skoro mamy nie narzucać innym poglądów to dlaczego władza w Polsce to robi. może najpierw zaczniesz od nich? bi nie wiem czy dotarło do ciebie ale przez Donalda T. (znanego chuligana stadionowego) to wszystko się zaczęło.

A teraz wyjdź stąd i wracaj do swojego science fiction transferowego bo gadać o kopaczach każdy umie...
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
Xavy
Junior Member

Stary 28.06.2011, 14:17
Sorry,że piszę to tutaj, ale to chyba najlepsze miejsce na takie zapytanie:

Nie orientuje się ktoś czy jest z Krakowa organizowany wyjazd na Ligę Światową do Katowic
Czy w ogóle są takie wyjazdy organizowane
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 28.06.2011, 14:18
Sorry ale po postach niektórych widać, dlaczego Wisła (w sensie kibicowskim) ma problemy z zebraniem się i jakimś protestem (np w sprawie budowy stadionu).

saklak wyjeżdża z tezą, że to wszystko wina Legii i Lecha. Nie lubię takich rzeczy, ale przypomnę, że Lechia rozwalił sektor gości na stadionie Cravovii przed finałem PP. Drogi saklaku, czemu wtedy tusk nie widział problemu? Dlatego, że to wszystko jest polityczną zagrywką. Czy to po finale PP zakazano rac, zakazano stać,zakazano wolności słowa w sensie wywieszania transparentów i sektorówek (jak na finale PP) zakazano palić, zakazano używać przekleństw (za które dostaje się mandaty), zakazano siadać na nie swoim miejscu itp? Nie. To się dzieje systematycznie, idzie krok po kroku do przodu. Z takimi poglądami jakie masz ty, to tusk w jeden miesiąc podporządkowałby sobie kibiców i ruch kibicowski (w sensie fanatyzmu, opraw, dopingu) by znikł. Idol mediów, czyli tusk ciągle przywołuje, jak to jest na zachodzie. No właśnie, media o tym nie piszą, bo są zaślepione nagonką na kibiców w Polsce. Czy w Niemczech ktoś zamknął stadiony po wbiegnięciu fanów na murawę? NIE. Czy w Anglii ktoś zamknął po wbiegnięciu kibiców na boisko? NIE.

Niektórzy powołują się, jak wspaniale w Anglii z kibicami poradziła sobie Thatcher. Ale zrobiła to łamiąc prawo (tak jak robi to obecnie tusk). A i tak jakoś w Anglii są rozróby czy wbiegnięcia na murawę, ale nikt o tym oczywiście nie pisze, bo i po co psuć opinię 'głupich polaczków'.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 28.06.2011 o godz. 14:27.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 28.06.2011, 14:21
Ten temat od dłuższego czasu to jest takie kibolskie science-fiction i poziomem i pomysłami niewiele różni się od tematu transferowego.
Odpowiedz cytując
Kubi
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 28.06.2011, 14:32
Koleżko z Legii. Jesli myslisz ze na tym forum wypowiadaja sie osoby kumate i jesli myslisz cokolwiek co tu rozkminiaja ma wpływ na to co sie dzieje na trybunach Wisły - to jesteś w błędzie.
To forum nie jest w ZADNYM STOPNIU informacją co sądzą KIBOLE Wisły. Kiedyś moze poniekąd było.. lata temu. Niektórzy jeszcze prowadza tutaj krucjate przeciwko frajerstu (podziwiam). Większość już dawno odpuściła.
Wiem, że sie nie zmienie - sumienie mam czyste
Nowa Huta - w tej dzielnicy zawsze wierzyć bedę w Wisłe!

Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 28.06.2011, 14:51
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
człowieku zastanów się najpierw o czym piszesz !!
1
2
3

no a teraz po namyśle odpowiedz: skoro mamy nie narzucać innym poglądów to dlaczego władza w Polsce to robi. może najpierw zaczniesz od nich? bi nie wiem czy dotarło do ciebie ale przez Donalda T. (znanego chuligana stadionowego) to wszystko się zaczęło.

A teraz wyjdź stąd i wracaj do swojego science fiction transferowego bo gadać o kopaczach każdy umie...
Ile ty masz lat Rzad PO i PSL jest wladza wybrana legalnie w demokratycznych wyborach przez miliony(!!) obywateli naszego pieknego kraju...a durnie, ktorzy chca blokowac wejscie na stadion od kogo otrzymali mandat do tego typu dzialan? Wez sie zastanow, bo nie masz pojecia, jak funkcjonuje panstwo.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Stary 28.06.2011, 15:06
To mi wytłumacz na jakiej podstawie wprowadzono zakaz wyjazdowy w poprzednim sezonie? na jakiej podstawie prawnej?

Jak nie masz argumentów to nie pisz bzdur. Dla ciebie przyjście na stadion i oglądnięcie meczu to jak wypad do kina, przyjdziesz przepierdzisz w krzesełko i wyjdziesz. Ale ludzie którzy tworzą serce tej atmosfery, tej adrenaliny przed meczem, tego święta są tłamszeni nie tylko przez towarzysza T. ale również przez takie osoby jak ty. bo dla ciebie ważniejszy jest wynik na boisku niż otoczka okołomeczowa.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 28.06.2011, 15:41
OK. wypowiedziałeś się, wykazałeś jaki masz charakter a teraz proszę czytaj tylko to co zostanie napisane i nie dorzucaj swoich trzech groszy bo jak się widzi z rańca zdanie:
Moim zdaniem nic w tej sprawie nie zrobimy bo mamy zbyt małą siłę sprawczą, trzeba to euro(optymistyczna wersja: wybory) przeczekać.
to później cąły dzień s.......ony...
OK. Wypowiedziałeś się, a teraz czytaj tylko to co zostanie napisane i nie dawaj pomysłów których realizacja jest nie możliwa lub które pogorszyłyby jeszcze bardziej Naszą sytuację.
Napisałem że mamy małą siłę sprawczą bo taka jest prawda, jesteśmy zbyt podzieleni, dodatkowo nie mamy nawet pola manewru bo cobyśmy nie zrobili będzie jeszcze gorzej.
1. demonstracja w Warszawie- premier powie "nasze działania bardzo ugodziły w kiboli i teraz chcą nas nastraszyć, ale my sie nie damy" media pokażą kilka obrazków z Bydgoszczy i jesteśmy w punkcie wyjścia.dochodzi jeszcze fakt że na takiej demonstracji byli by kibice różnych klubów wiec wystarczyła by jakaś policyjna prowokacja( choć możliwe że nie byłaby nawet potrzebna) żebyśmy strzelili sobie większego samobója niż w Bydgoszczy.
2. akcja "puste stadiony"- premier powie "wygoniliśmy bandytów ze stadionów" bo stadiony nie będą puste, nie będzie na nich tylko fanatyków a w ich miejsce przyjdą: kibice reprezentacji w wielkich czerwonych kapeluszach, fani wszystkich polskich drużyn grających w pucharach, goście w koszulkach Barcelony i Realu, i proszę nie mów że jak nie będzie dopingu to ludzie nie będą przychodzić, bo doping będzie,janusze będą dopingować tak jak to robili chociażby na meczy z Lechem(dodatkowo doping będzie grzeczny i kulturalny czyli kolejny "sukces" Donalda)
3. kontynuacja akcji z brakiem dopingu- będziemy mieli sytuacje takie jak na meczu Wisły z Lechem czy Arki z Legią(chyba) czyli teksty w stylu "Wisła to my a nie wy" a tytuly gazet będą wyglądały tak: "prawdziwi kibice chcieli śpiewać ale źli kibole im nie pozwolili"

nasza sytuacja jest patowa, jedyna nadzieja(choć nikła) że media i ich "eksperci" przedstawią sprawę sektorów gości obiektywnie( czytaj: potępią decyzję rządu) ale na to tez chyba nie ma co liczyć, bo skoro TVP na debatę o kibicach, zapracza wszystkie strony oprócz... kibiców
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 28.06.2011, 15:45
sytuacja patowa?
hmm

a czy przypadkiem zakaz nie godzi w nasze wolności ? Przecize to jest niezgodne z Konstytucją.
zreszta, najlepszym obrazem tego co sie dzieje jest dla mnie ten kawałek pariasów
http://www.youtube.com/watch?v=f-AFyVeebiw
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 28.06.2011, 15:58
Ile ty masz lat Rzad PO i PSL jest wladza wybrana legalnie w demokratycznych wyborach przez miliony(!!) obywateli naszego pieknego kraju...a durnie, ktorzy chca blokowac wejscie na stadion od kogo otrzymali mandat do tego typu dzialan? Wez sie zastanow, bo nie masz pojecia, jak funkcjonuje panstwo.

To kolega przywalił argumentem, przypomnieć jakie asy rządzenia również były wybierane przez miliony? Nie dziwie się zdenerwowaniu tych milionów których "słońce" ocudaczył, a teraz wlepia mandaty. Z transparentem mogę sobie stać gdzie chcę. Oczywiście w kraju rzadzonym przez cywilizowanych ludzi, a nie gabinet w krótkich spodenkach.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 28.06.2011, 15:58
Kubi napisał(a):Wyświetl post
Koleżko z Legii. Jesli myslisz ze na tym forum wypowiadaja sie osoby kumate i jesli myslisz cokolwiek co tu rozkminiaja ma wpływ na to co sie dzieje na trybunach Wisły - to jesteś w błędzie.
To forum nie jest w ZADNYM STOPNIU informacją co sądzą KIBOLE Wisły. Kiedyś moze poniekąd było.. lata temu. Niektórzy jeszcze prowadza tutaj krucjate przeciwko frajerstu (podziwiam). Większość już dawno odpuściła.
Tu nie chodzi czy kogoś zdanie się liczy czy nie, tylko o to, czy idziemy wszyscy solidarnie jednym głosem, a z tym niestety bywa różnie. Jak ja wchodzę raz na jakiś czas na Legialive, i porównuje komentarze do tych u nas to zauważam ze tam wszyscy lojalnie jednym głosem mówią w każdej niemal sprawie. Niestety do spadku "kumatości" u nas przyczyniło się poniekąd to forum, bo każdy nagle poczuł, że może wypowiadać swoje zdanie, i że ktoś się z tym jego zdaniem liczy i takie mamy potem "problemy". Ja wiem jedno. 8 tysięcy osób skaczących "kto nie skacze ten za Tuskiem" na Amice. To olbrzymia siła, więc jesli będziemy solidarnie jednym głosem myśleć i działać, choćby tak jak na Legii czy Amice, to wspólnie jako ruch kibicowski odniesiemy sukces z ta propagandowską postkomuną. Jak każdy sobie bedzie rzepke skrobał, to będziecie mieli fanatyczny młyn z mamuśkami i tatusiami z trąbkami i czapką rogatką, a Szpaku będzie się jarał, jaki to wspaniały doping jak w 80 minucie krzykniecie "Wisła Kraków", jak na ostatnim meczu Repry. Taki chcecie klimat? To działajcie! kupujcie karnety, pozwólcie matołowi na to żeby triumfalnie obwieszczał w mediach, że wychował sobie kibiców, jak to ostatnio robił na Agrykoli.
Ja wam powiem jedno... mi tez sie nie podobają czasem działania osob decyzyjnych, ale zawsze choćby nie wiem co sie z nimi solidaryzuje, bo czuje się ze jestem częscia ABG i to mój żywioł. Choć mogło mi się nie podobać "rachu ciachu", "Franek sprzedawca firanek" to zawsze krzyczałem solidarnie, bo dla mnie liczy się Wisła i ABG a w silidarności siła. Widać niektorzy tego nie rozumieją, wiec nie ma co sie dziwić, ze pod UM przychodzi 30 osob protestować... a w sprawie stadionu nie ma odzwewu.
Zastanówcie sie wszyscy do kąd chcecie zmierzać. Bo ja drogą Tuska nie idę, choćbym miał mecze u Wislaków oglądać przez 5 lat.

P.s Bedzie akacja zbierania podpisów, to zobaczymy ilu zwollenników obu biegunów mamy. Jestem ciekaw czy całemu ruchowi kibicowskiemu uda się zebrać 100 000.
Ostatnio edytowane przez palikot : 28.06.2011 o godz. 16:01.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 28.06.2011, 16:00
To mi wytłumacz na jakiej podstawie wprowadzono zakaz wyjazdowy w poprzednim sezonie? na jakiej podstawie prawnej?

Jak nie masz argumentów to nie pisz bzdur. Dla ciebie przyjście na stadion i oglądnięcie meczu to jak wypad do kina, przyjdziesz przepierdzisz w krzesełko i wyjdziesz. Ale ludzie którzy tworzą serce tej atmosfery, tej adrenaliny przed meczem, tego święta są tłamszeni nie tylko przez towarzysza T. ale również przez takie osoby jak ty. bo dla ciebie ważniejszy jest wynik na boisku niż otoczka okołomeczowa.
Z kazda kolejna wypowiedzia sie poprostu kompromitujesz i jak to z kims takim dyskutowac? Poczytaj, zapoznaj sie z odpowiednimi artykulami, to moze sie czegos dowiesz. Internet to olbrzymia skarbnica wiedzy, a na nauke nigdy nie jest za pozno.
Kto tu nie ma argumentow ? Piszesz poprostu brednie, klamiac i manipulujac. Zgodnie z obowiazujacym w Polsce prawem, wojewoda ma prawo zamknac stadion. Inna kwestia jest sensownosc tej decyzji, ale wygadywanie glupot, ze ktos zlamal prawo, to jakas komedia. Moze jakis barczysty dresik, to kupi...

I nie mow mi jakim jestem kibicem...nie znasz mnie, wiec zamknij ryj(za przeproszeniem). Wlasnie tacy idioci odstraszaja normalnych ludzi, ktorzy od czasu do czasu chca przyjsc na mecz, od pojawienia sie na stadionie.

Drozd napisał(a):Wyświetl post
To kolega przywalił argumentem, przypomnieć jakie asy rządzenia również były wybierane przez miliony? Nie dziwie się zdenerwowaniu tych milionów których "słońce" ocudaczył, a teraz wlepia mandaty. Z transparentem mogę sobie stać gdzie chcę. Oczywiście w kraju rzadzonym przez cywilizowanych ludzi, a nie gabinet w krótkich spodenkach.
Ale o czym ty do mnie mowisz? Czytaj moze uwazniej na przyszlosc, okej? Jakis dziwny czlowiek porownuje kiboli, ktorzy chca blokowac wejscie na stadion do legalnej wladzy w Polsce...i tego tyczyla moja wypowiedz. Po drugie, te miliony zaglosuja na PO i PSL poraz drugi...wszystko na to wskazuje, a co to oznacza? Ze 99,9% spoleczenstwa ma w bardzo glebokim powazaniu dziwne protesty, nie mowiac o argumentacji przytaczanej przez te osoby. Po trzecie, gdybys mogl stac z transparentem, gdzie chcesz to zaden Policjant nie moglby Ci wystawic mandatu...bo byloby to niezgodne z prawem...a ty mi chcesz teraz powiedziec, ze stroze prawa lamia obowiazujace w Polsce przepisy ? Takie poprostu ono jest, a oni jedynie wykonuja swoje obowiazki.
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 28.06.2011 o godz. 16:06.
Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Stary 28.06.2011, 16:00
piotrek06 napisał(a):Wyświetl post
fani wszystkich polskich drużyn grających w pucharach, goście w koszulkach Barcelony i Realu, i proszę nie mów że jak nie będzie dopingu to ludzie nie będą przychodzić,
nie wiem czy zdajesz se sprawe ale za sprawa rudego i nieudolnego rzadu za przyjscie w koszulce Realu Madryt mozesz dostac 500zl mandatu a jak bys tak chcial w 10-15 ludzi przyjsc we wspomnianych koszulkach to juz na bank czeka was tylko suka , przesluchania , mandaty i kto wie czy nie sad...(

najsmieszniejsze w tym wszystkim jest to ze to wcale nie jest smieszne
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 28.06.2011, 16:06
OK. Wypowiedziałeś się, a teraz czytaj tylko to co zostanie napisane i nie dawaj pomysłów których realizacja jest nie możliwa lub które pogorszyłyby jeszcze bardziej Naszą sytuację.
Napisałem że mamy małą siłę sprawczą bo taka jest prawda, jesteśmy zbyt podzieleni, dodatkowo nie mamy nawet pola manewru bo cobyśmy nie zrobili będzie jeszcze gorzej.
1. demonstracja w Warszawie- premier powie "nasze działania bardzo ugodziły w kiboli i teraz chcą nas nastraszyć, ale my sie nie damy" media pokażą kilka obrazków z Bydgoszczy i jesteśmy w punkcie wyjścia.dochodzi jeszcze fakt że na takiej demonstracji byli by kibice różnych klubów wiec wystarczyła by jakaś policyjna prowokacja( choć możliwe że nie byłaby nawet potrzebna) żebyśmy strzelili sobie większego samobója niż w Bydgoszczy.
2. akcja "puste stadiony"- premier powie "wygoniliśmy bandytów ze stadionów" bo stadiony nie będą puste, nie będzie na nich tylko fanatyków a w ich miejsce przyjdą: kibice reprezentacji w wielkich czerwonych kapeluszach, fani wszystkich polskich drużyn grających w pucharach, goście w koszulkach Barcelony i Realu, i proszę nie mów że jak nie będzie dopingu to ludzie nie będą przychodzić, bo doping będzie,janusze będą dopingować tak jak to robili chociażby na meczy z Lechem(dodatkowo doping będzie grzeczny i kulturalny czyli kolejny "sukces" Donalda)
3. kontynuacja akcji z brakiem dopingu- będziemy mieli sytuacje takie jak na meczu Wisły z Lechem czy Arki z Legią(chyba) czyli teksty w stylu "Wisła to my a nie wy" a tytuly gazet będą wyglądały tak: "prawdziwi kibice chcieli śpiewać ale źli kibole im nie pozwolili"

nasza sytuacja jest patowa, jedyna nadzieja(choć nikła) że media i ich "eksperci" przedstawią sprawę sektorów gości obiektywnie( czytaj: potępią decyzję rządu) ale na to tez chyba nie ma co liczyć, bo skoro TVP na debatę o kibicach, zapracza wszystkie strony oprócz... kibiców
Jak będzie prowadzony w przemyślany sposób lobbing naszych działań, dobry PR itd to uwierz są takie siły w Polsce ktore będą chciały to wykorzystać przeciwko rządowi i nam pomóc. Oglądaliscie ostatnio happening PISu? Wystarczy działać z głową! Solidarnie wszyscy jednym głosem! Zebrać 100 000 podpisów pod nową ustawę, niech zobaczą ze nas jest dużo! zniknąć z młynów niech sobie C+ polsaty itd ponarzekają na chujową atmosfere... przecież już tak było! Niech się wstawi za nami kilka frakcji polytycznych, zróbmy manifestacje, akcje z ulotkami, działajmy ....A MAĆ! Na forum to kazdy ....a potrafi medrkować, a zeby coś zrobić to chętnych nie ma!

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Stary 28.06.2011, 16:09
...
Taa najlepiej czekać az samo się rozwiąże. byle do euro. potem byle do końca następnego sezonu. potem byle do końca rundy. potem byle do...

i tak sobie możesz czekać do usranej śmierci

For_FuN_

serio idź do pokoju transferowego i tam pisz kogo mamy kupić kogo sprzedać bo mnie tu krew jasna na miejscu zaleje!!

Decyzja wojewody o zamknięciu stadionu poparta argumentem: osoby skakały w metrze i metro musiało się zatrzymać !! ja ci policjant przywali pałką i wybije dwie jedynki też powiemy że to w ramach obowiązującego prawa. a jakiego ? -zapytasz pewnie- a tak prewencyjnie !! to jest twój tok rozumowania.

nie znam cie ale po twoich postach mogę ocenić jakim jesteś geniuszem w sprawach kibicowskich.

a prawdziwy kibic dla twojej wiadomości to przychodzi na KAŻDY mecz a nie tylko od czasu do czasu (jak zakładam ty robisz)

piszesz brednie że to wybrane legalnie władze a kibice to tylko odsetek niezadowolonych. a powiedz co obchodzi moją prababcię Wisła Legia Amica Śląsk? otóż nic. no chyba że jej opowiem jak było na meczu przy okazji jakiegoś spotkania. podobnie jak 80% społeczeństwa która na stadion nie przychodzi. może powinieneś skupić się tylko na kibicach a nie ogóle społeczeństwa.
a jeżeli mówisz o demokracji to pragnę cię uświadomić że na stadionach ona na pewno nie panuje (i dobrze bo 2 takich jak ty miałoby więcej do powiedzenia od gniazdowego).
Ostatnio edytowane przez wiślak 86 : 28.06.2011 o godz. 16:23.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 28.06.2011, 16:10
szprotson napisał(a):Wyświetl post
a czy przypadkiem zakaz nie godzi w nasze wolności ? Przecize to jest niezgodne z Konstytucją.
zreszta, najlepszym obrazem tego co sie dzieje jest dla mnie ten kawałek pariasów
http://www.youtube.com/watch?v=f-AFyVeebiw
W żadnym razie tego nie neguje, masz 100% racji ale zeby cos zmienić musieli byśmy poparcie społeczeństwa i tak zwanej "opinii publicznej" a w walce o jej względy przegrywamy nawet z pedałami i lewakami, bo w świadomości naszych krajanów oni są tacy "nowocześni" a my to relikt lat 90.

Taa najlepiej czekać az samo się rozwiąże. byle do euro. potem byle do końca następnego sezonu. potem byle do końca rundy. potem byle do...

i tak sobie możesz czekać do usranej śmierci
Ja pisze jak to moim zdaniem wygląda na ten moment, jeśli osoby decyzyjne wymyślą jakąś sensowną formę protestu to oczywiście się przyłącze.
A co do czekania aż samo sie rozwiąże, to chyba nikt nie ma wątpliwości ze działania donka to zwykła pokazówka i jak każda tego typu "akcja" ma na celu osiągniecie jakiegoś celu( słupki w sondażach) jeśli ten cel zostanie osiągnięty miłościwie nam panujący da sobie spokój( przynajmniej mam taką nadzieję) bo po wyborach poparcie nie będzie mu już potrzebne
Ostatnio edytowane przez piotrek06 : 28.06.2011 o godz. 16:27.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Stary 28.06.2011, 17:02
a no to widzisz ja nie zauważyłem twojej sugestii tak ją chytrze zakamuflowałeś.
to chodzi o to abyśmy siedzieli jak mysz pod miotłą czym pomożemy mu wygrać a on w zamian MOŻE złągodzi swoją politykę.

kurde ile bym myślał to na coś takiego bym nie wpadł. Jednak masz pojęcie o polityce mówię ci
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 28.06.2011, 17:21
Ale o czym ty do mnie mowisz? Czytaj moze uwazniej na przyszlosc, okej? Jakis dziwny czlowiek porownuje kiboli, ktorzy chca blokowac wejscie na stadion do legalnej wladzy w Polsce...i tego tyczyla moja wypowiedz. Po drugie, te miliony zaglosuja na PO i PSL poraz drugi...wszystko na to wskazuje, a co to oznacza? Ze 99,9% spoleczenstwa ma w bardzo glebokim powazaniu dziwne protesty, nie mowiac o argumentacji przytaczanej przez te osoby. Po trzecie, gdybys mogl stac z transparentem, gdzie chcesz to zaden Policjant nie moglby Ci wystawic mandatu...bo byloby to niezgodne z prawem...a ty mi chcesz teraz powiedziec, ze stroze prawa lamia obowiazujace w Polsce przepisy ? Takie poprostu ono jest, a oni jedynie wykonuja swoje obowiazki.
A kto takie prawo stworzył? Za co "J" dostała mandat? Po 500 zł? Skoro mamy takie prawo to znaczy że pod rządami rudego cudaka żyjemy w dyktaturze w której każdy funkcjonariusz stara się wleźć wodzowi bez wazeliny. Tak jak te miliony szmacące się za łatkę inteligenta. Twierdzisz że wszystko wskazuje że miliony znów wybiorą cudaka. Co to jest to wszystko? Uważasz że Polacy to w większości debile? Nie sądzę.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 28.06.2011 o godz. 22:30.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 28.06.2011, 18:27
Oglądać oglądać bo warto!
Mam nadzieje ze tym filmem zainteresują sie także wiślackie portale...
Ostatnio edytowane przez palikot : 28.06.2011 o godz. 19:00.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 28.06.2011, 22:00
W czwartek ważny dzień czyli decyzja PZPN co do wyjazdów w rundzie jesiennej i protest Solidarności w Warszawie, być może pierwszy krok w kierunku obalenia Donka.
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
Wisła Prokocim
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 28.06.2011, 23:23
Z kazda kolejna wypowiedzia sie poprostu kompromitujesz i jak to z kims takim dyskutowac? Poczytaj, zapoznaj sie z odpowiednimi artykulami, to moze sie czegos dowiesz. Internet to olbrzymia skarbnica wiedzy, a na nauke nigdy nie jest za pozno.
Kto tu nie ma argumentow ? Piszesz poprostu brednie, klamiac i manipulujac. Zgodnie z obowiazujacym w Polsce prawem, wojewoda ma prawo zamknac stadion. Inna kwestia jest sensownosc tej decyzji, ale wygadywanie glupot, ze ktos zlamal prawo, to jakas komedia. Moze jakis barczysty dresik, to kupi...

I nie mow mi jakim jestem kibicem...nie znasz mnie, wiec zamknij ryj(za przeproszeniem). Wlasnie tacy idioci odstraszaja normalnych ludzi, ktorzy od czasu do czasu chca przyjsc na mecz, od pojawienia sie na stadionie.

Kompromitujesz to się ty. Jak mamy coś zdziałać jak tacy POpaprańcy się wypowiadają
Odpowiedz cytując
crapmaster
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 28.06.2011, 23:50
palikot napisał(a):Wyświetl post
Oglądać oglądać bo warto!
Mam nadzieje ze tym filmem zainteresują sie także wiślackie portale...
KUPUJEMY DZIS GAZETĘ POLSKĄ Z FILMEM "KIBOL"

Film „Kibol” dołączony będzie do „Gazety Polskiej”, która ukaże się 29 czerwca. Partnerem wydania fimu są Kasy Kredytowe SKOK.

http://www.gazetapolska.pl/5754-dlac...kibol%E2%80%9D
DEVILS FANS HOOLIGANS
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów