The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.06.2011, 10:04
@AYALA - Kozak dobry, o drugim za bardzo nie słyszałem.

Co do Mili jadącego do Grodziska - latka lecą, a konto lubi być tłuste. Na miejscu Sebastiana szedłbym do Warszawy choćby siedzieć na trybunach. Bo i kasa większa, i do Krakowa wygodniej i szybciej, i miasto jakieś takie bardziej znośne. (znaczy Warszawa, w Grodzisku nie byłem)
.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 17.06.2011, 10:19
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
@AYALA - Kozak dobry, o drugim za bardzo nie słyszałem.

Co do Mili jadącego do Grodziska - latka lecą, a konto lubi być tłuste. Na miejscu Sebastiana szedłbym do Warszawy choćby siedzieć na trybunach. Bo i kasa większa, i do Krakowa wygodniej i szybciej, i miasto jakieś takie bardziej znośne. (znaczy Warszawa, w Grodzisku nie byłem)
Trudno powiedzieć w sumie w przypadku Mili, jemu konta bankowego pilnuje mama i mu kasę wydziela, więc on akurat może mieć coś odłożone...
Legionista
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 17.06.2011, 11:16
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Tylko w tym news-ie ta "charakterność" nie miała nic wspólnego z grą na boisku .
Jedno się z drugim wiąże. Poza tym były z nim już problemy w PSG, a potem w Niemczech. Podobno się trochę uspokoił chłopak, ale ja mam nadzieję, że charakterek mu pozostał.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 17.06.2011, 11:19
Kozak rok temu był przymierzany do Wisły.

Szkoda ruchu Sebka,ciekawe czy dalej bedzie Wiśle kibicował.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Blacha92
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 17.06.2011, 11:24
Mila podobno ma iść do Polonii za milion euro
info: facebook ekstraklasy.tv
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 17.06.2011, 11:35
Mila to juz kazdemu kibicowal, kazdego koszulke nosil pod ta meczowa itp itd
Jak mu JW zwinie 20%+mama da tylko 50% to bedzie miec ciezko

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 17.06.2011, 12:12
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Sphinx w Arkadii nie tak daleko, więc będzie miał się gdzie stołować.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 17.06.2011, 12:20
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Mila to juz kazdemu kibicowal, kazdego koszulke nosil pod ta meczowa itp itd
rozumiem ze wyśmiewasz Sebka za to jaki jest ? ze nie chodzi po kasynach i rozpierdala hajsu na lewo i prawo tylko daje rodzicom ?

Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 17.06.2011, 12:33
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Szkoda ruchu Sebka,ciekawe czy dalej bedzie Wiśle kibicował.
A to zabawne, bo jestem pewny ze czytałem wywiady z nim, że kibicuje Legii.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 17.06.2011, 12:58
rozumiem ze wyśmiewasz Sebka za to jaki jest ? ze nie chodzi po kasynach i rozpierdala hajsu na lewo i prawo tylko daje rodzicom ?
Pomyliłeś skutek z przyczyną. Właśnie dlatego rodzice pilnują jego konta.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Stary 17.06.2011, 13:02
Ja ja bym zgarniał tyle kasy co Mila, to też musiałbym oddać kontrolę nad kontem mojej matce bo inaczej wszystko bym rozpi... powydawał. Chyba nawet Seba o tym mówił w wywiadzie dla Weszło...?
.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 17.06.2011, 13:23
Jeszcze jedno w sprawie Mili:

http://www.weszlo.com/news/7078

Cytat:
Gdybyśmy mieli strzelać - ale to w tym momencie będzie już tylko strzelanie - to jak Mila pójdzie to Polonii, to do Śląska pójdzie Garguła.
to tylko spekulacje, ale mogą mieć rację. Bo Lenczyk ma słabość do Garguły. Dla nas to byłby dobry biznes.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 17.06.2011, 13:35
0 22 napisał(a):Wyświetl post
A mi się obiło o uszy, że sympatyzuje z Lechią.
Mam nadzieje, że Sebek zostanie w Śląsku, bo to przecież chyba najważniejszy gracz w tej układance Lenczyka. Bez niego nie wyobrażam sobie Śląska w pucharach.
Wg. Śląsk.net zostaje on w drużynie Wojskowych
http://www.slasknet.com/?nr=10837

Co do letnich transferów Śląska Wrocław jak na razie szału nie ma. Klub zasilił Żukowski i blisko podpisania kontraktu jest Pietrasiak. Ten pierwszy to całkiem solidny bramkarz, oglądałem kilka spotkań Floty w tym sezonie i Żukowski prezentował się naprawdę dobrze. Zastanawiam się tylko, czy został on ściągnięty jako następca Kelemena, czy też jako rezerwowy bramkarz.
Konferencja prasowa - Krzysztof Żukowski
Natomiast co do Pietrasiaka, taki dziwny zawodnik - na początku sezonu podpora defensywy Polonii potem trochę się stoczył

W letnim oknie transferowy Solorz - Żak da 6 milionów złotych na wzmocnienia.
http://www.slasknet.com/?nr=10840
Oby tylko włodarze Śląska nie wyrzucili ich w błoto kupując Cetnarskiego i Nowaka...
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 17.06.2011, 13:57
Co sądzicie od szybkim wzroście pensji piłkarzy jaki ma obecnie miejsce w ekstraklasie? Patrząc na płace w klubach zachodnich to z pensjami 300-400 tys. euro gonimy już kluby z pierwszej połówki tabeli w Belgii, średniaków w Holandii, a nawet topowe kluby w Austrii. Możemy też spokojnie konkurować z Championship i 2. Bundesligą. Może jeszcze nie jest to przełom, ale zapowiada się, że kilkunastu zawodników będzie miało kontraktu w okolicach 1,5 mln zł rocznie (350 tys. euro), a kilku może nawet dociągnąć do 2 mln zł (500 tys. euro). Jeszcze 2-3 lata temu było to nie do pomyślenia.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 17.06.2011, 13:59
Lol dziwny ... od 5 lat czołowy obrońca Ligi w Polonii nie grał bo miał za słabe nazwisko, i miał pecha gra podd słabymi trenerami kiedy nie było wyników.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Stary 17.06.2011, 14:09
Titto napisał(a):Wyświetl post
Oby tylko włodarze Śląska nie wyrzucili ich w błoto kupując Cetnarskiego i Nowaka...
Radio Erywań, hyhy

Nie Wisła, tylko Śląsk, i nie sześć milionów euro, tylko złotych. Pozdro zbymak
.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 17.06.2011, 14:21
0 22 napisał(a):Wyświetl post
widzisz.
a ja w zeszłe wakacje rozmawiałem z Nim i mówił co innego.
gadzety ktore miał przy sobie tez co innego świadczyły a nie byliśmy we Wrocławiu.

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 17.06.2011, 14:23
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Co sądzicie od szybkim wzroście pensji piłkarzy jaki ma obecnie miejsce w ekstraklasie? Patrząc na płace w klubach zachodnich to z pensjami 300-400 tys. euro gonimy już kluby z pierwszej połówki tabeli w Belgii, średniaków w Holandii, a nawet topowe kluby w Austrii. Możemy też spokojnie konkurować z Championship i 2. Bundesligą. Może jeszcze nie jest to przełom, ale zapowiada się, że kilkunastu zawodników będzie miało kontraktu w okolicach 1,5 mln zł rocznie (350 tys. euro), a kilku może nawet dociągnąć do 2 mln zł (500 tys. euro). Jeszcze 2-3 lata temu było to nie do pomyślenia.
Zarobki rosą ale poziom nie bardzo.Mnie martwi ta 'klasa średnia' co kilka razy prosto kopnie i już poniżej 200 nie zejdzie a że popyt na każdego który cokolwiek się wyróżni jest, to zatrudnienie znajdzie.
Nasza liga w stosunku do tego co prezentuje jest chyba jedną z najbardziej przepłacanych.Jest ta Amica która pokazała że można coś ugrać w Europie ale to na razie wygląda jak przypadek niż stały trend.

Zobaczymy w tym roku co będzie.Widać że wkroczyliśmy w etap gdzie pojawiają się zawodnicy o których ktoś wcześniej mógł usłyszeć i którzy kiedyś coś osiągnęli ale to są zawodnicy będący pod koniec kariery.
Ja czekam na grajków ceniących się(ale uczciwie) do mln euro za sezon.Uważam że potrzebujemy takich co będą zarabiać 4 razy tyle co reszta ale też zrobią różnicę i marketingowo i oczywiście piłkarsko

Tak na marginesie, bo pojawiła się kwota 350 tyś za Lameya - nie kupuje tego a jeśli by to była prawda to chyba trzeba by zrobić ze Stanem to, co Janek postuluje ze Smudą - chyba że faktycznie koleś będzie wymiatał.
Ale nie wierze bo jestem przekonany że on ani tyle w Arminii w 2 Bundeslidze nie zarabiał ani tym bardziej w Leicester.
Średnia płaca w Championship to 250 tyś funtów - jak średnia to wiadomo że większość zarabia mniej
30 letni obrońca po słabym sezonie w 2 BL, w przeciętnym klubie - nie sądzę by utargował więcej niż 200 a minął kolejny rok , gość 'gnił w rezerwach' i miałby nagle dostać dużą podwyżkę?
Czasy że Polska to 3 świat już minęły i prawa rynku mam nadzieje że są takie same jak gdzie indziej a nie że dajemy 100% więcej bo to Polska.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 17.06.2011, 14:27
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
Radio Erywań, hyhy

Nie Wisła, tylko Śląsk, i nie sześć milionów euro, tylko złotych. Pozdro zbymak
Nie Wisła tylko Śląsk, nie sześć milionów euro tylko złotych, a wogóle nie na wzmocnienia tylko nową rezydencję prezesa
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.06.2011, 14:29
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Zarobki rosą ale poziom nie bardzo.Mnie martwi ta 'klasa średnia' co kilka razy prosto kopnie i już poniżej 200 nie zejdzie a że popyt na każdego który cokolwiek się wyróżni jest, to zatrudnienie znajdzie.
Nasza liga w stosunku do tego co prezentuje jest chyba jedną z najbardziej przepłacanych.Jest ta Amica która pokazała że można coś ugrać w Europie ale to na razie wygląda jak przypadek niż stały trend.
To wytłumacz mi jak to jest możliwe, że taki Peszko kasuje 700 tys. euro rocznie, a Klich pewnie 500 tys euro w Niemczech. Tam to dopiero muszą przepłać piłkarzy!
Z drugiej strony taka Amica była w stanie wygrać z Man City, gdzie najlepsi zarabiają po 200 tys. euro na tydzień.
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 17.06.2011, 14:41
Cytat:
Z drugiej strony taka Amica była w stanie wygrać z Man City, gdzie najlepsi zarabiają po 200 tys. euro na tydzień.
Widziałeś co zrobił Adebayor z naszym super hiper obrońcą Arboledą? Jak grał Tevez? Tam grają gwiazdy światowego futbolu , najlepsi z najlepszych. Mogą więc przy wsparciu naftowych szejków zgarniać kupe kasy. A że Amice udało się pokonać MC ... uroki futbolu Wiśle udało się pokonać Barcę, takie mecze się po prostu zdarzają.

Nie uważam żeby polska liga była przepłacona, jest po prostu duży dysonans pomiędzy klubami z czołówki (Wisła, Legia, Amica + JW team) a pozostałymi. Czytam często wywiady z piłkarzami, którzy piszą że chcą to rzucić w ....u bo na chleb nie mają kasy. Ostatni taki wywiad był bodajże z Jarką. Smutne to, że w większości klubów pieniądze na konto nie wpływają regularnie, tacy piłkarze zamiast rozwijać się, mieć jakieś marzenia piłkarskie, myślą raczej o tym jak związać koniec z końcem. A jak nie ma pieniędzy to nie ma i boisk treningowych, i dobrych specjalistów, systemów szkolenia, nowoczesnych technologii, cytując klasyka "niczego nie ma". Jak taki piłkarz ma się rozwijać w takich warunkach?
Ostatnio edytowane przez Grzadq : 17.06.2011 o godz. 14:46.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 17.06.2011, 14:42
Acima napisał(a):Wyświetl post
To wytłumacz mi jak to jest możliwe, że taki Peszko kasuje 700 tys. euro rocznie, a Klich pewnie 500 tys euro w Niemczech. Tam to dopiero muszą przepłać piłkarzy!
A co to ma w ogóle do rzeczy?Peszko czy Klich to jak by nie było wyróżniający się piłkarze - ja pisze o nonejmach typu jakiś Bonin.A gdzie indziej przepłacają ale po pierwsze stać ich na to po drugie liga jako liga zarabia gigantyczną kasę

A MC..daj sobie spokój - nie chce tu podważać niewątpliwego sukcesu ale dla Manchesteru taki puchar to bardziej wrzód na dupie który trzeba odbębnić niż piłkarskie święto.Ograł ich Lech , potem Dynamo i myśl;isz że tam ktoś wielce płakał?Dla drużyny grające praktycznie przez cały rok, 2 dni w tygodniu to bardziej była ulga niż jakiś dramat.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 17.06.2011, 15:00
Acima napisał(a):Wyświetl post
Cicho bo się wyda...

A zresztą i tak wyperswadują ci że jedynymi piłkarzami przepłacanymi w Bundeslidze są Polacy i wszyscy inni zasługują na swoje ponsje, tylko ten Peszko niszczy im całą strukturę płacową / sarkazm

O Klichu nie wspominam bo to to już na pewno pralnia brudnych pieniędzy ...
Bo to właśnie przeciesz jeden z tych przepłacanych piłkarzy który zagra coś tam przez pół roku a potem wymaga bóg wie jakiej pensji 150 tyś € np. (a w Wolfsburgu dają mu co 3 razy tyle - to musi być przekręt)
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 17.06.2011, 15:06
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Cicho bo się wyda...
Jedno co już się dawno wydało to to że jesteś w stanie promować nawet największą miernotę, byle tylko miała polski paszport
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 17.06.2011, 15:38
widzisz.
a ja w zeszłe wakacje rozmawiałem z Nim i mówił co innego.
gadzety ktore miał przy sobie tez co innego świadczyły a nie byliśmy we Wrocławiu.
Widocznie Mila zmienny jest, bo tamte wywiady to jeszcze za czasów Grodziska
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 17.06.2011, 16:42
E, Mila jak grał w Petrochemii (wtedy chyba Orlenie), to opowiadał, że pod koszulką Petry nosił koszulkę Legii, tak wielkim był kibicem...
Odpowiedz cytując
zniesmaczony
Junior Member

Od: 01.2011

Stary 17.06.2011, 16:43
Legia ściąga gwiazdy podczas gdy my emerytów
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 17.06.2011, 16:48
zniesmaczony napisał(a):Wyświetl post
Dobry żart, słaba prowokacja

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 17.06.2011, 17:40
Titto napisał(a):Wyświetl post
Solorz to powinien dac na transfery ale euro miliony a nie w złotowkach - gosc ma tyle kasy a załuje by konkretnie wzmocnic skład. Co to dzisiaj w pilce noznej jest 6mln złotych - no chyba, ze ktos chce kupowac tylko polskich pilkarzy
zniesmaczony napisał(a):Wyświetl post
Ljuboja to dopiero dziadek.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.06.2011, 17:45
Cytat:
My sciagamy emerytow a Legia emerytowane gwiazdy - teraz jest poprawnie
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów