|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
@AYALA - Kozak dobry, o drugim za bardzo nie słyszałem.
Co do Mili jadącego do Grodziska - latka lecą, a konto lubi być tłuste. Na miejscu Sebastiana szedłbym do Warszawy choćby siedzieć na trybunach. Bo i kasa większa, i do Krakowa wygodniej i szybciej, i miasto jakieś takie bardziej znośne. (znaczy Warszawa, w Grodzisku nie byłem) ![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Kozak rok temu był przymierzany do Wisły.
Szkoda ruchu Sebka,ciekawe czy dalej bedzie Wiśle kibicował. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Mila podobno ma iść do Polonii za milion euro
info: facebook ekstraklasy.tv |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Mila to juz kazdemu kibicowal, kazdego koszulke nosil pod ta meczowa itp itd
Jak mu JW zwinie 20%+mama da tylko 50% to bedzie miec ciezko ![]() ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
rozumiem ze wyśmiewasz Sebka za to jaki jest ? ze nie chodzi po kasynach i rozpierdala hajsu na lewo i prawo tylko daje rodzicom ?
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
A to zabawne, bo jestem pewny ze czytałem wywiady z nim, że kibicuje Legii.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Pomyliłeś skutek z przyczyną. Właśnie dlatego rodzice pilnują jego konta.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja ja bym zgarniał tyle kasy co Mila, to też musiałbym oddać kontrolę nad kontem mojej matce bo inaczej wszystko bym rozpi... powydawał. Chyba nawet Seba o tym mówił w wywiadzie dla Weszło...?
![]() .
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jeszcze jedno w sprawie Mili:
http://www.weszlo.com/news/7078 Cytat:
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
A mi się obiło o uszy, że sympatyzuje z Lechią.
![]() Mam nadzieje, że Sebek zostanie w Śląsku, bo to przecież chyba najważniejszy gracz w tej układance Lenczyka. Bez niego nie wyobrażam sobie Śląska w pucharach. Wg. Śląsk.net zostaje on w drużynie Wojskowych http://www.slasknet.com/?nr=10837 Co do letnich transferów Śląska Wrocław jak na razie szału nie ma. Klub zasilił Żukowski i blisko podpisania kontraktu jest Pietrasiak. Ten pierwszy to całkiem solidny bramkarz, oglądałem kilka spotkań Floty w tym sezonie i Żukowski prezentował się naprawdę dobrze. Zastanawiam się tylko, czy został on ściągnięty jako następca Kelemena, czy też jako rezerwowy bramkarz. Konferencja prasowa - Krzysztof Żukowski Natomiast co do Pietrasiaka, taki dziwny zawodnik - na początku sezonu podpora defensywy Polonii potem trochę się stoczył W letnim oknie transferowy Solorz - Żak da 6 milionów złotych na wzmocnienia. http://www.slasknet.com/?nr=10840 Oby tylko włodarze Śląska nie wyrzucili ich w błoto kupując Cetnarskiego i Nowaka... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co sądzicie od szybkim wzroście pensji piłkarzy jaki ma obecnie miejsce w ekstraklasie? Patrząc na płace w klubach zachodnich to z pensjami 300-400 tys. euro gonimy już kluby z pierwszej połówki tabeli w Belgii, średniaków w Holandii, a nawet topowe kluby w Austrii. Możemy też spokojnie konkurować z Championship i 2. Bundesligą. Może jeszcze nie jest to przełom, ale zapowiada się, że kilkunastu zawodników będzie miało kontraktu w okolicach 1,5 mln zł rocznie (350 tys. euro), a kilku może nawet dociągnąć do 2 mln zł (500 tys. euro). Jeszcze 2-3 lata temu było to nie do pomyślenia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Lol dziwny ... od 5 lat czołowy obrońca Ligi w Polonii nie grał bo miał za słabe nazwisko, i miał pecha gra podd słabymi trenerami kiedy nie było wyników.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie Wisła, tylko Śląsk, i nie sześć milionów euro, tylko złotych. Pozdro zbymak ![]() ![]() .
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
widzisz.
a ja w zeszłe wakacje rozmawiałem z Nim i mówił co innego. gadzety ktore miał przy sobie tez co innego świadczyły a nie byliśmy we Wrocławiu. ![]()
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Nasza liga w stosunku do tego co prezentuje jest chyba jedną z najbardziej przepłacanych.Jest ta Amica która pokazała że można coś ugrać w Europie ale to na razie wygląda jak przypadek niż stały trend. Zobaczymy w tym roku co będzie.Widać że wkroczyliśmy w etap gdzie pojawiają się zawodnicy o których ktoś wcześniej mógł usłyszeć i którzy kiedyś coś osiągnęli ale to są zawodnicy będący pod koniec kariery. Ja czekam na grajków ceniących się(ale uczciwie) do mln euro za sezon.Uważam że potrzebujemy takich co będą zarabiać 4 razy tyle co reszta ale też zrobią różnicę i marketingowo i oczywiście piłkarsko Tak na marginesie, bo pojawiła się kwota 350 tyś za Lameya - nie kupuje tego a jeśli by to była prawda to chyba trzeba by zrobić ze Stanem to, co Janek postuluje ze Smudą - chyba że faktycznie koleś będzie wymiatał. Ale nie wierze bo jestem przekonany że on ani tyle w Arminii w 2 Bundeslidze nie zarabiał ani tym bardziej w Leicester. Średnia płaca w Championship to 250 tyś funtów - jak średnia to wiadomo że większość zarabia mniej ![]() 30 letni obrońca po słabym sezonie w 2 BL, w przeciętnym klubie - nie sądzę by utargował więcej niż 200 a minął kolejny rok , gość 'gnił w rezerwach' i miałby nagle dostać dużą podwyżkę? Czasy że Polska to 3 świat już minęły i prawa rynku mam nadzieje że są takie same jak gdzie indziej a nie że dajemy 100% więcej bo to Polska. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Z drugiej strony taka Amica była w stanie wygrać z Man City, gdzie najlepsi zarabiają po 200 tys. euro na tydzień. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Wiśle udało się pokonać Barcę, takie mecze się po prostu zdarzają. Nie uważam żeby polska liga była przepłacona, jest po prostu duży dysonans pomiędzy klubami z czołówki (Wisła, Legia, Amica + JW team) a pozostałymi. Czytam często wywiady z piłkarzami, którzy piszą że chcą to rzucić w ....u bo na chleb nie mają kasy. Ostatni taki wywiad był bodajże z Jarką. Smutne to, że w większości klubów pieniądze na konto nie wpływają regularnie, tacy piłkarze zamiast rozwijać się, mieć jakieś marzenia piłkarskie, myślą raczej o tym jak związać koniec z końcem. A jak nie ma pieniędzy to nie ma i boisk treningowych, i dobrych specjalistów, systemów szkolenia, nowoczesnych technologii, cytując klasyka "niczego nie ma". Jak taki piłkarz ma się rozwijać w takich warunkach?
Ostatnio edytowane przez Grzadq : 17.06.2011 o godz. 14:46.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
A MC..daj sobie spokój - nie chce tu podważać niewątpliwego sukcesu ale dla Manchesteru taki puchar to bardziej wrzód na dupie który trzeba odbębnić niż piłkarskie święto.Ograł ich Lech , potem Dynamo i myśl;isz że tam ktoś wielce płakał?Dla drużyny grające praktycznie przez cały rok, 2 dni w tygodniu to bardziej była ulga niż jakiś dramat.![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A zresztą i tak wyperswadują ci że jedynymi piłkarzami przepłacanymi w Bundeslidze są Polacy i wszyscy inni zasługują na swoje ponsje, tylko ten Peszko niszczy im całą strukturę płacową ![]() / sarkazmO Klichu nie wspominam bo to to już na pewno pralnia brudnych pieniędzy ... Bo to właśnie przeciesz jeden z tych przepłacanych piłkarzy który zagra coś tam przez pół roku a potem wymaga bóg wie jakiej pensji 150 tyś € np. (a w Wolfsburgu dają mu co 3 razy tyle - to musi być przekręt) |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jedno co już się dawno wydało to to że jesteś w stanie promować nawet największą miernotę, byle tylko miała polski paszport
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
E, Mila jak grał w Petrochemii (wtedy chyba Orlenie), to opowiadał, że pod koszulką Petry nosił koszulkę Legii, tak wielkim był kibicem...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Legia ściąga gwiazdy podczas gdy my emerytów
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
Ljuboja to dopiero dziadek. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|