|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Ogólnie, takie porównania nie mają większego sensu, bo to nie są zawodnicy o podobnych stylach gry. Jeden bazuje na dryblingu i akcjach indywidualnych, a drugi na bardziej klasycznym rozgrywaniu. To jak porównywanie Ronaldinho z Zidanem.
Ostatnio edytowane przez jova : 16.06.2011 o godz. 18:59.
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
A pisanie, że za taka kase Porto sprowadzało Falcao jest smieszne. takiego zawodnika jak Falcao można kupic za taka cene raz na pare lat i tyle. Nie ma co porownywac ![]()
Ostatnio edytowane przez Donki : 16.06.2011 o godz. 19:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ogórek nie ogórek, pieniądz jest ładny. Wojciechowski za tą kasę kupi jakiś kolesi i znając życie dołoży coś ekstra. Może się zrobić niezła ekipa. Chociaż znając Wojciechowskiego, zaraz się pokłóci,obrazi i dupa z interesu. Niby Mila w jego miejsce, JW pod szczęśliwą gwiazdą chyba jest urodzony. Sprzedaje gorszego za masakryczne pieniądze aby taniej kupić lepszego. Ładnie Sebuś sobie zaśpiewa
On tego Andreu już lubi czy dalej jest na niego wkurzony?
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 16.06.2011 o godz. 19:07.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Panowie, kłócicie się tutaj o klasę piłkarza, a nie widzicie najmądrzejszych dwóch postów z poprzedniej strony.
Co łączy Janczyka, Gorawskiego, Matusiaka, a teraz Mierzejewskiego? Wszyscy poszli do klubów, gdzie ligi kontrolowane są w dużym stopniu przez różnego rodzaju mafie - to żadna teoria spiskowa, tylko szczera prawda. Nie dziwnym są więc kwoty, za które zostali oni sprzedani. Mierzejewski został przepłacony i to dwa lub trzykrotnie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
+ Paweł Brożek
+ Piotr Brożek + Arkadiusz Głowacki + Mariusz Jop + Cały Szachtar Donieck Dziwne ze jak Nasi odchodzili to kazdy płakał ze za tak małe pieniadze, a okazuje sie ze byli przepłaceni. Tak samo Szymkowiak. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
http://sport.wp.pl/kat,1726,title,Za...wiadomosc.html
Jeżeli info się potwierdzi i Zagłębie weźmie Małkowskiego za 400 tyś €, to jest to wielka kompromitacja Lecha, który podobno był nim zainteresowany ale z powodów finansowych wybrał Radzewicza. Ogólnie Małkowski jest w moim przekonaniu jednym z najbardziej utalentowanych Bocznych Pomocników w lidze. Na tę chwile w formie jest bardziej konkreny niż np. Kupisz, bo przyynajmniej umie świetnie wrzucać. Gdy trafi do silnego klubu z ambicjami (a nie piknik jak w Bełchatowie) to bedzie świetny. Dlatego szkoda go w Zagłebiu. Szkoda że w Wiśle Polaków nie zobaczymy. Żeby nie było - nie trzeba być geniuszem zeby widzieć że Kupisz ma potencjał zdecydowanie od Małkowskiego wyższy, po prostu na chwile dzisiejszą nie do końca z niego korzysta, fajnie się porusza, ale brakuje mu precyzji w zagraniach, a wrzutki ma właściwie słabe, w ogóle uważam że prawa pomoc to nie jest jego optymalna pozycja, bardziej pasuje mi on na takiego Box to Box midfileder - coś al'la Wilshare w Arsenalu.
Ostatnio edytowane przez Angmir : 16.06.2011 o godz. 19:17.
|
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Według mnie to jedynie Szymkowiak, poszedł za zbyt małe pieniądze. Myślę, że była to kwestia dużej kontuzjogenności Mirka. Nasi działacze, obawiali się za pewne, że jeszcze chwilę i "Szymek" się całkiem rozsypie i nikt nie da nam za niego złamanego grosza.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
jest jeszcze opcja że weszlo robi sobie jaja , pare dni temiu ostrzegało że po newsie o Klichu w Bundeslidze gdzie żadne media nie pisały o nich jako źródle , bądą chcieli puścic raz totalną fame |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
ps. Karherop dla kopaczy ważna jest tylko kasa. W końcu kariera jest krótka... a Wojciechowski płaci ... za dobrze w porównaniu do tego co kopacze prezentują.. ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Ta wersja jest najbardziej prawdopodobna. Mysle, ze Mila nie jest az tak głupi zeby opuszczac druzyne przed pucharami, tym bardziej, ze Śląskowi duzo zawdziędza. |
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez zizou : 16.06.2011 o godz. 19:54.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Inaczej, Mila nie jest głupi i zostanie w Śląsku. Koniec i kropka
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
tez niestety mysle ze pazernosc wezmie gore nad madroscia w przypadku Mili
![]() Szkoda bo jest to filar Slaska, do tego puchary, nowy ladny obiekt, klub ktory ma kibicow. A w takiej Polonii? Jedynie kase bedzie mial. Mierzejewski czy jest takim ogorem to nie wiem. Jak mozna tak pisac o jednym z najlepszych pilkarzy w Ekstraklasie... Wiadomo ze Turcy przeplacaja stad az tak wysoka kwota ale zapewne te 2,5-3 mln Euro to chlopak jest warty realnie. Chociaz z ta wartoscia to wiadomo jak jest, tyle jest wart ile ktos da. Jakby zdaniem Turasow im sie ten transfer nie oplacal to by po prostu nigdy w zyciu nie dali za Adriana 5 mln E. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ale niby dlaczego miałby tam zostać?
1. Bo puchary? Już grał, nie musi i raczej nie chce (sądząc po jego wcześniejszych doświadczeniach w grze po za krajem) się promować do wyjazdu za granicę przez grę w pucharach. 2. Bo może Solorz sypnie kasą? Może jest kluczowym słowem, a JW na pewno sypnie kasą - Mila nie młodnieje, trzeba odkładać na emeryturkę ![]() 3. Bo atmosfera w zespole i w ogóle? Owszem, Wrocław to zajebiste miasto (mieszkałem tam to wiem Ale oczywiście to moje zdanie i nie wymagam od nikogo, żeby się ze mną zgadzał - co więcej całe info może być zwykłą kaczką dziennikarską, wtedy cały mój wywód nie ma sensu ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Po co ktoś miałby przepłacać Mierzejewskiego? No chyba że sugerujesz że Polonia też coś kręci. Na czym polega ten mega mafijny deal z przepłaceniem piłkarza? Jak działa ten mechanizm? Mógłbyś wytłumaczyć? Przesyłam do Polski 5 milionów euro i co dalej? Dostaję "przepłaconego" Mierzejewskiego i dalej zgłupiałem, co mam w zamian?
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 16.06.2011 o godz. 20:25.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
To w końcu chcieli "uprać" 3 mln € czy 5,3 mln € |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
No ludzie nie przesadzajcie. Mila ma szansę na świetny ostatni kontrakt przed emeryturą za który dostanie w okolicach 1,5 mln zł rocznie (400 tys. euro) o czym w Śląsku mógłby tylko pomarzyć. Poza tym wróci na stare śmiecie do Groclinu gdzie może stworzyć dobry duet z Jezem (oby nie), który może być najlepszą parą środkowych pomocników w ekstraklasie.
Mila to tylko zwykły wyrobnik, który czas na europejskie puchary ma już za sobą, a za chwilę 30-stka na karku. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak odnośnie Mierzejewskiego - JW zrobił piękny biznes, a czy jest przepłacony to okaże się po tym co pokaże w Trabzonie. Turcy z kasą się nie rachują - podobnie jest jak przyjdą porażki. Wtedy nie płacą.
Mila jak przejdzie do Dyskopoli zrobi jedną z najgłupszych rzeczy w swojej karierze. Finansowo najprawdopodobniej straci, bo po roku dobrych zarobków u JW znowu zmieni klub a u tego typa dużo zawodników traci formę sportową. ![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Też mnie ciekawi czy Mila wróci na stare śmieci.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
według mnie zostanie w Śląsku bo ten dał mu szanse, szanse której nie dostał by w każdym klubie. Zostanie też dla kibiców, dla stabililizacji(rodziny), dla nowego stadionu. Ot moje zdanie
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Maly cytacik : "Jak informuje "Olomoucký Deník", Michal Hubnik najbliższy rok spędzi w warszawskiej Legii. Co prawda klub z Łazienkowskiej nie zdecydował się na wykupienie Czecha, ale zamiast tego wypożyczył go na kolejny rok. "Cieszę się, że w Warszawie mi ufają. Trochę żałuję, że Legia mnie nie wykupiła, ale z drugiej strony dobrze, że zostaję przy Łazienkowskiej" - mówi zawodnik.
W składzie Legii Hubnik chce pokazać się w Europie. "Awans do europejskich pucharów jest dla mnie bardzo motywujący. To bardzo dobra okazja, żeby zaprezentować się z dobrej strony" - mówi Czech. Z ruchu Legii cieszą się także włodarze Sigmy Ołomuniec. "Wojskowi" musieli bowiem wyłożyć pieniądze, by Hubnik w najbliższym sezonie grał przy Łazienkowskiej. "To bardzo dobre rozwiązanie dla nas. Dostaliśmy za Michala prawie taką kwotę, jaką chcieliśmy za jego transfer, a dodatkowo cały czas jest naszym graczem. Wiem jednak, że jego szanse na powrót do nas są bardzo małe" - uważa prezes Sigmy Josef Lébr." Nie wiem jak z jego kontraktem, ale jesli nie konczy sie za rok a nawet jesli sie skonczy i nie podpisza z nim wtedy umowy to bedzie to najwieksze frajerstwo na swiecie. To juz jest frajerstwo i kpina... ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Hubnik ma z Legią kontrakt jeszcze na 2 lata.
|
|
|
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
![]() A.K napisał(a):
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Oby się Amice Wronki trafił ten Tonew tak jak nam Jirsak.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W Legii mogą mieć ciekawie:
Cytat:
![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
http://legionisci.com/news/43319_Leg...kowskiego.html
Niedawno kilka osób wspominało o tym zawodniku w kontekście przejścia do Wisły... zobaczymy, kto rzeczywiście go weźmie. Swoją drogą jeżeli jest tylu chętnych to albo jest faktycznie niezły, albo ma sprytnego managera;D
Ostatnio edytowane przez zizou : 17.06.2011 o godz. 07:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Przecież było wiadomo, że nie jest to pipeczka pokroju Rybusa, która wali Desperadosa, albo wódkę popija colą. Ja dobrze wspominam naszą trupę z lat 90-tych podbijającą parkiet w Tango&Cash. Mam nadzieję, że teraz będzie podobnie jeśli chodzi o charakterność
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html ciekawe wzmocnienie scyzorow
![]()
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jan Kozak i Noel Mendy w Górniku Zabrze
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Jan...504,1,716.html Pamiętam że dwa lata temu Kozak był przymierzany do Wisły |
|
|