The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.06.2011, 18:55
fialo napisał(a):Wyświetl post
Melikson to zawodnik z :
(...)
- lepszym strzałem niż Mierzejewski
- lepszym przeglądem pola niż Mierzejewski
- dużo bardziej kreatywny
Fantazja Cię poniosła.

Ogólnie, takie porównania nie mają większego sensu, bo to nie są zawodnicy o podobnych stylach gry. Jeden bazuje na dryblingu i akcjach indywidualnych, a drugi na bardziej klasycznym rozgrywaniu. To jak porównywanie Ronaldinho z Zidanem.
Ostatnio edytowane przez jova : 16.06.2011 o godz. 18:59.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 16.06.2011, 19:02
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Ja pi...ole 5 milionów ojro? ja rozumiem Marcelo,ale nie taki piłkarz kurde...no
Tzn. za jaki piłkarz ?
A pisanie, że za taka kase Porto sprowadzało Falcao jest smieszne. takiego zawodnika jak Falcao można kupic za taka cene raz na pare lat i tyle.
Nie ma co porownywac
Ostatnio edytowane przez Donki : 16.06.2011 o godz. 19:04.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 16.06.2011, 19:03
Ogórek nie ogórek, pieniądz jest ładny. Wojciechowski za tą kasę kupi jakiś kolesi i znając życie dołoży coś ekstra. Może się zrobić niezła ekipa. Chociaż znając Wojciechowskiego, zaraz się pokłóci,obrazi i dupa z interesu. Niby Mila w jego miejsce, JW pod szczęśliwą gwiazdą chyba jest urodzony. Sprzedaje gorszego za masakryczne pieniądze aby taniej kupić lepszego. Ładnie Sebuś sobie zaśpiewa

On tego Andreu już lubi czy dalej jest na niego wkurzony?
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 16.06.2011 o godz. 19:07.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 16.06.2011, 19:04
Panowie, kłócicie się tutaj o klasę piłkarza, a nie widzicie najmądrzejszych dwóch postów z poprzedniej strony.

Co łączy Janczyka, Gorawskiego, Matusiaka, a teraz Mierzejewskiego?

Wszyscy poszli do klubów, gdzie ligi kontrolowane są w dużym stopniu przez różnego rodzaju mafie - to żadna teoria spiskowa, tylko szczera prawda. Nie dziwnym są więc kwoty, za które zostali oni sprzedani.

Mierzejewski został przepłacony i to dwa lub trzykrotnie.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 16.06.2011, 19:12
Snow napisał(a):Wyświetl post

+ Paweł Brożek
+ Piotr Brożek
+ Arkadiusz Głowacki
+ Mariusz Jop
+ Cały Szachtar Donieck

Dziwne ze jak Nasi odchodzili to kazdy płakał ze za tak małe pieniadze, a okazuje sie ze byli przepłaceni.
Tak samo Szymkowiak.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 16.06.2011, 19:13
http://sport.wp.pl/kat,1726,title,Za...wiadomosc.html

Jeżeli info się potwierdzi i Zagłębie weźmie Małkowskiego za 400 tyś €, to jest to wielka kompromitacja Lecha, który podobno był nim zainteresowany ale z powodów finansowych wybrał Radzewicza.

Ogólnie Małkowski jest w moim przekonaniu jednym z najbardziej utalentowanych Bocznych Pomocników w lidze. Na tę chwile w formie jest bardziej konkreny niż np. Kupisz, bo przyynajmniej umie świetnie wrzucać. Gdy trafi do silnego klubu z ambicjami (a nie piknik jak w Bełchatowie) to bedzie świetny. Dlatego szkoda go w Zagłebiu.

Szkoda że w Wiśle Polaków nie zobaczymy.

Żeby nie było - nie trzeba być geniuszem zeby widzieć że Kupisz ma potencjał zdecydowanie od Małkowskiego wyższy, po prostu na chwile dzisiejszą nie do końca z niego korzysta, fajnie się porusza, ale brakuje mu precyzji w zagraniach, a wrzutki ma właściwie słabe, w ogóle uważam że prawa pomoc to nie jest jego optymalna pozycja, bardziej pasuje mi on na takiego Box to Box midfileder - coś al'la Wilshare w Arsenalu.
Ostatnio edytowane przez Angmir : 16.06.2011 o godz. 19:17.
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 16.06.2011, 19:21
szprotson napisał(a):Wyświetl post
+ Paweł Brożek
+ Piotr Brożek
+ Arkadiusz Głowacki
+ Mariusz Jop
+ Cały Szachtar Donieck

Dziwne ze jak Nasi odchodzili to kazdy płakał ze za tak małe pieniadze, a okazuje sie ze byli przepłaceni.
Tak samo Szymkowiak.
Według mnie to jedynie Szymkowiak, poszedł za zbyt małe pieniądze. Myślę, że była to kwestia dużej kontuzjogenności Mirka. Nasi działacze, obawiali się za pewne, że jeszcze chwilę i "Szymek" się całkiem rozsypie i nikt nie da nam za niego złamanego grosza.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 16.06.2011, 19:25
RAFi89 napisał(a):Wyświetl post
http://www.weszlo.com/news/7078

Następca już szykowany.
jeśli to prawda to bardzo zawiodę się na Mili , a wydawało się że chce coś poważnego osiągnąć ze Śląskiem w pucharach, snuł historie ala Groclin z 2004 roku

jest jeszcze opcja że weszlo robi sobie jaja , pare dni temiu ostrzegało że po newsie o Klichu w Bundeslidze gdzie żadne media nie pisały o nich jako źródle , bądą chcieli puścic raz totalną fame
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.06.2011, 19:45
Karherop napisał(a):Wyświetl post
jeśli to prawda to bardzo zawiodę się na Mili , a wydawało się że chce coś poważnego osiągnąć ze Śląskiem w pucharach, snuł historie ala Groclin z 2004 roku

jest jeszcze opcja że weszlo robi sobie jaja , pare dni temiu ostrzegało że po newsie o Klichu w Bundeslidze gdzie żadne media nie pisały o nich jako źródle , bądą chcieli puścic raz totalną fame
po takim dilu Wojciechowski może spokojnie zamknąć biznes kopany i budować dalej

ps. Karherop dla kopaczy ważna jest tylko kasa. W końcu kariera jest krótka... a Wojciechowski płaci ... za dobrze w porównaniu do tego co kopacze prezentują..
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
kpn
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 16.06.2011, 19:47
Karherop napisał(a):Wyświetl post

Ta wersja jest najbardziej prawdopodobna. Mysle, ze Mila nie jest az tak głupi zeby opuszczac druzyne przed pucharami, tym bardziej, ze Śląskowi duzo zawdziędza.
Odpowiedz cytując
zizou
Member

Od: 06.2011

Stary 16.06.2011, 19:52
kpn napisał(a):Wyświetl post
Ta wersja jest najbardziej prawdopodobna. Mysle, ze Mila nie jest az tak głupi zeby opuszczac druzyne przed pucharami, tym bardziej, ze Śląskowi duzo zawdziędza.
Mila nie jest głupi, dlatego pójdzie tam (do Grodziska czasowo stacjonującego w Warszawie) gdzie dostanie kasę znacznie większą niż we Wrocławiu mogą mu obiecać
Ostatnio edytowane przez zizou : 16.06.2011 o godz. 19:54.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Stary 16.06.2011, 19:56
Inaczej, Mila nie jest głupi i zostanie w Śląsku. Koniec i kropka
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.06.2011, 20:04
tez niestety mysle ze pazernosc wezmie gore nad madroscia w przypadku Mili
Szkoda bo jest to filar Slaska, do tego puchary, nowy ladny obiekt, klub ktory ma kibicow. A w takiej Polonii? Jedynie kase bedzie mial.
Mierzejewski czy jest takim ogorem to nie wiem. Jak mozna tak pisac o jednym z najlepszych pilkarzy w Ekstraklasie...
Wiadomo ze Turcy przeplacaja stad az tak wysoka kwota ale zapewne te 2,5-3 mln Euro to chlopak jest warty realnie. Chociaz z ta wartoscia to wiadomo jak jest, tyle jest wart ile ktos da. Jakby zdaniem Turasow im sie ten transfer nie oplacal to by po prostu nigdy w zyciu nie dali za Adriana 5 mln E.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
zizou
Member

Stary 16.06.2011, 20:10
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
Inaczej, Mila nie jest głupi i zostanie w Śląsku. Koniec i kropka
Ale niby dlaczego miałby tam zostać?
1. Bo puchary? Już grał, nie musi i raczej nie chce (sądząc po jego wcześniejszych doświadczeniach w grze po za krajem) się promować do wyjazdu za granicę przez grę w pucharach.
2. Bo może Solorz sypnie kasą? Może jest kluczowym słowem, a JW na pewno sypnie kasą - Mila nie młodnieje, trzeba odkładać na emeryturkę
3. Bo atmosfera w zespole i w ogóle? Owszem, Wrocław to zajebiste miasto (mieszkałem tam to wiem), ale patrz punkt 2 - czas ucieka, pojawiają się inne priorytety.

Ale oczywiście to moje zdanie i nie wymagam od nikogo, żeby się ze mną zgadzał - co więcej całe info może być zwykłą kaczką dziennikarską, wtedy cały mój wywód nie ma sensu
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 16.06.2011, 20:21
Snow napisał(a):Wyświetl post
Panowie, kłócicie się tutaj o klasę piłkarza, a nie widzicie najmądrzejszych dwóch postów z poprzedniej strony.

Wszyscy poszli do klubów, gdzie ligi kontrolowane są w dużym stopniu przez różnego rodzaju mafie - to żadna teoria spiskowa, tylko szczera prawda. Nie dziwnym są więc kwoty, za które zostali oni sprzedani.

Mierzejewski został przepłacony i to dwa lub trzykrotnie.

Po co ktoś miałby przepłacać Mierzejewskiego? No chyba że sugerujesz że Polonia też coś kręci.
Na czym polega ten mega mafijny deal z przepłaceniem piłkarza? Jak działa ten mechanizm? Mógłbyś wytłumaczyć?

Przesyłam do Polski 5 milionów euro i co dalej?
Dostaję "przepłaconego" Mierzejewskiego i dalej zgłupiałem, co mam w zamian?
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 16.06.2011 o godz. 20:25.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 16.06.2011, 20:30
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Po co ktoś miałby przepłacać Mierzejewskiego? No chyba że sugerujesz że Polonia też coś kręci.
Na czym polega ten mega mafijny deal z przepłaceniem piłkarza? Jak działa ten mechanizm? Mógłbyś wytłumaczyć?

Przesyłam do Polski 5 milionów euro i co dalej?
Dostaję "przepłaconego" Mierzejewskiego i dalej zgłupiałem, co mam w zamian?
Heh dokladnie - skoro już piorą te 5mln brudnych pieniędzy, to można by te 5 mln "uprać" ściagając porządnego piłkarza. A podobno za te 5 mln można znaleść setki lepszych na ta pozycję, więc dlaczego uwzieli się akurat na Mierzejewskiego Bo w ogóle na Polaków bo w Trabzonie jest już czwórka. A przeciesz uwziąć się musieli bo Wojciechowski 2 razy zrywał rozmowy, a ci dokładali do interesu.
To w końcu chcieli "uprać" 3 mln € czy 5,3 mln €
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 16.06.2011, 20:33
No ludzie nie przesadzajcie. Mila ma szansę na świetny ostatni kontrakt przed emeryturą za który dostanie w okolicach 1,5 mln zł rocznie (400 tys. euro) o czym w Śląsku mógłby tylko pomarzyć. Poza tym wróci na stare śmiecie do Groclinu gdzie może stworzyć dobry duet z Jezem (oby nie), który może być najlepszą parą środkowych pomocników w ekstraklasie.

Mila to tylko zwykły wyrobnik, który czas na europejskie puchary ma już za sobą, a za chwilę 30-stka na karku.
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Stary 16.06.2011, 20:33
Tak odnośnie Mierzejewskiego - JW zrobił piękny biznes, a czy jest przepłacony to okaże się po tym co pokaże w Trabzonie. Turcy z kasą się nie rachują - podobnie jest jak przyjdą porażki. Wtedy nie płacą.
Mila jak przejdzie do Dyskopoli zrobi jedną z najgłupszych rzeczy w swojej karierze. Finansowo najprawdopodobniej straci, bo po roku dobrych zarobków u JW znowu zmieni klub a u tego typa dużo zawodników traci formę sportową.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 16.06.2011, 20:34
Też mnie ciekawi czy Mila wróci na stare śmieci.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Stary 16.06.2011, 20:36
według mnie zostanie w Śląsku bo ten dał mu szanse, szanse której nie dostał by w każdym klubie. Zostanie też dla kibiców, dla stabililizacji(rodziny), dla nowego stadionu. Ot moje zdanie
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 16.06.2011, 20:36
Maly cytacik : "Jak informuje "Olomoucký Deník", Michal Hubnik najbliższy rok spędzi w warszawskiej Legii. Co prawda klub z Łazienkowskiej nie zdecydował się na wykupienie Czecha, ale zamiast tego wypożyczył go na kolejny rok. "Cieszę się, że w Warszawie mi ufają. Trochę żałuję, że Legia mnie nie wykupiła, ale z drugiej strony dobrze, że zostaję przy Łazienkowskiej" - mówi zawodnik.

W składzie Legii Hubnik chce pokazać się w Europie. "Awans do europejskich pucharów jest dla mnie bardzo motywujący. To bardzo dobra okazja, żeby zaprezentować się z dobrej strony" - mówi Czech.

Z ruchu Legii cieszą się także włodarze Sigmy Ołomuniec. "Wojskowi" musieli bowiem wyłożyć pieniądze, by Hubnik w najbliższym sezonie grał przy Łazienkowskiej. "To bardzo dobre rozwiązanie dla nas. Dostaliśmy za Michala prawie taką kwotę, jaką chcieliśmy za jego transfer, a dodatkowo cały czas jest naszym graczem. Wiem jednak, że jego szanse na powrót do nas są bardzo małe" - uważa prezes Sigmy Josef Lébr."

Nie wiem jak z jego kontraktem, ale jesli nie konczy sie za rok a nawet jesli sie skonczy i nie podpisza z nim wtedy umowy to bedzie to najwieksze frajerstwo na swiecie. To juz jest frajerstwo i kpina...

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 16.06.2011, 20:44
Hubnik ma z Legią kontrakt jeszcze na 2 lata.
Odpowiedz cytując
Salman17
Member

Od: 03.2009

Stary 16.06.2011, 20:45
http://sport.interia.pl/raport/trans...ezowki,1655677

Nowy nabytek lecha
A.K napisał(a):
I wanna be the very best, like no one ever was...
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 16.06.2011, 20:55
Oby się Amice Wronki trafił ten Tonew tak jak nam Jirsak.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 17.06.2011, 06:40
W Legii mogą mieć ciekawie:
Cytat:
Transfer Danileja Ljuboji do Legii Warszawa wywołał dużo emocji. Komentarzy jest wiele, ale też i piłkarze w takim CV często do nas nie trafiają. Serb, oprócz tego, że jest naprawdę dobrym piłkarzem, ma takżę opinię osoby o trudnym charakterze. Jak się okazuje, w Stuttargcie pamiętają go do dzisiaj.

O wypowiedź w sprawie nowego legionisty poprosiliśmy ekspertów od piłki francuskiej: Henryka Kasperczaka i Tadeusza Fogiela. Sporą część swojej kariery Ljuboja spędził bowiem nad Sekwaną. Fogiel podkreślał, że Serb powinien być wzmocnieniem Legii, a jedynym mankamentem 33-latka jest "nerwowy charakter". To między innym poprzez swoje zachowanie zawodnik miał kiedyś problemy w PSG. Generalnie (u nas oraz w innych mediach) eksperci wypowiadają się ostrożnie. Doceniają klasę Serba, ale w hurraoptymizmem wolą poczekać.

Radykalne zdanie na temat piłkarza ma za to dziennikarz Stuttgarter Zeitung Thomas Haid. Znany z niekonwencjonalnych fryzur piłkarz grał w VfB - z przerwami - 5 lat. Co ciekawe, trzykrotnie był zsyłany do rezerw tego zasłużonego klubu. Niemiecki żurnalista dobrze zna nowego zawodnika Legii. Jego o opinię poprosił "Przegląd Sportowy".

- W Stuttgarcie Ljuboja jest symbolem najemnika i pazernego piłkarza, który myśli tylko o pieniądzach. Kibice do dzisiaj są wściekli, kiedy sobie przypomną zachowanie Serba. Na początku robił dobre wrażenie i uznał, że może się domagać podwojenia pensji. Gdy dowiedział się, że nie ma na to szans, rozpoczął strajk. Do awantury wmieszał się również jego ojciec, który przyjeżdżał do klubu i domagał się większych pieniędzy dla syna. Takiego zawodnika ani wcześniej, ani później już w Stuttgarcie nie było - opowiada Haid.

Jak dodaje, dziwi się, że kolejny klub mu uwierzył i dał kontrakt. - Na pewno Ljuboja dostarczy Legii sporo "atrakcji" - ostrzega Niemiec.

Faktycznie, Ljuboja w VfB zaistniał tylko w pierwszym sezonie 2005/06. Wystąpił wówczas w 26 meczach i zdobył osiem goli. Potem na boisku pojawiał się sporadycznie.
Pierwsze starcie pewnie bedzie miał z duetem Beret&Miklas.
Odpowiedz cytując
zizou
Member

Stary 17.06.2011, 07:07
http://legionisci.com/news/43319_Leg...kowskiego.html

Niedawno kilka osób wspominało o tym zawodniku w kontekście przejścia do Wisły... zobaczymy, kto rzeczywiście go weźmie.
Swoją drogą jeżeli jest tylu chętnych to albo jest faktycznie niezły, albo ma sprytnego managera;D
Ostatnio edytowane przez zizou : 17.06.2011 o godz. 07:16.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 17.06.2011, 07:17
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Pierwsze starcie pewnie bedzie miał z duetem Beret&Miklas.
Przecież było wiadomo, że nie jest to pipeczka pokroju Rybusa, która wali Desperadosa, albo wódkę popija colą. Ja dobrze wspominam naszą trupę z lat 90-tych podbijającą parkiet w Tango&Cash. Mam nadzieję, że teraz będzie podobnie jeśli chodzi o charakterność
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 17.06.2011, 07:40
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Przecież było wiadomo, że nie jest to pipeczka pokroju Rybusa, która wali Desperadosa, albo wódkę popija colą. Ja dobrze wspominam naszą trupę z lat 90-tych podbijającą parkiet w Tango&Cash. Mam nadzieję, że teraz będzie podobnie jeśli chodzi o charakterność
Tylko w tym news-ie ta "charakterność" nie miała nic wspólnego z grą na boisku .
Odpowiedz cytując
Bąbel
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 17.06.2011, 08:44
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html ciekawe wzmocnienie scyzorow
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.06.2011, 09:46
Jan Kozak i Noel Mendy w Górniku Zabrze
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Jan...504,1,716.html

Pamiętam że dwa lata temu Kozak był przymierzany do Wisły
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów