|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Pozatym możemy ściągnąć obrońce zaa 500 tys e, dobrze rokującego i przejechać się jak np Legia. z drugiej strony Chavez jest dobry na ekstraklasę, a my chcemy wskoczyć dwa albo trzy poziomy wyżej, do CM! jego wślizgi przez cały rok wołają o pomstę do nieba, technika robienia wślizgu to nic wielkiego, a on nie dość że idzie na raz, sankami to jeszcze czasami delikatnie unosi nogi nad ziemią. Idealny przykłąd na dyskwalifikacje go na 5 meczy jak kogoś trafi w nogi. Rozgrywanie, tu straszny minus Osmana o którym chyba też nikomu nie trzeba wspominać. Jednak ma też sporo plusów które było widać zwłaszcza w ostatnich meczach gdy dwoił się i troił. Ja jednak ufam naszym Holendrom i wam też to radze bo narazie jak zwykle prym wiedzie zgraja malkontentów którzy użalają się nad każdą plotką. Bardzo dobrze to oficjalna podsumowała na fejsie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/lechpoznan/1,104...ha_Poznan.html
Agent ten zajmuje się także sprawami Osmana Chaveza - Honduranina, który gra w Wiśle Kraków i ma zamiar przenieść się do Turcji. |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
A ja dorzucę jeszcze 3 grosze w sprawie Genkova. Wszyscy tu wypisują jaki on jest wspaniały i cudowny na LM. Jak przychodził do Wisły to obawiałem się drugiego Christova. No tu na szczęście się pomyliłem, ale jednak mam do niego pewne zastrzeżenia. Strzela bramki bo z taką pomocą, która potrafi wypracowywać wspaniałe okazję większość by strzelała, ale ile on 100% okazji marnuje. Mnie to osobiście martwią okazje w meczu z koroną czy polonią w ostatniej kolejce(a było ich więcej)... Już mi się po nocach śni mecz z panathinaikosem. Jak on w decydującym meczu kwalifikacji wykręci takie numery... Przyda się jakiś dobry napastnik, żeby miał konkurencję to jest odpowiednia motywacja. Może faktycznie ten serb.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Swoją drogą ciekawe kiedy podpiszemy ten kontrakt z Ilievem. Gość podobno już przeszedł testy, więc może jutro jakieś miłe info
![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Co do Genkova to też mam takie odczucia, tylko że ostatnio w najważniejszych momentach trafiał (vide Lech).
Jest on nieźle wyszkolony technicznie do tego dysponuje kapitalnym wyskokiem, jednak skuteczność czasem u niego szwankuje dodać należy taż miękkie nogi. Powinien mieć dorywalizacji podobnego napastnika może ten gruzin z Maccabi? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
mnie się marzy gra 442 z Meliksonem na lewym skrzydle
tylko trzeba by dokupić napastnika, rozgrywającego i 4 nowych obrońców a to nie możliwe |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
Mam nadzieję że ten cały Lejman to zasłona dymna. ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Kiedy będzie jakaś dobra informacja ze ............. podpisał kontrakt z Wisłą. Same spekulacje medialne,gadanie ze ten trafi ze tamten trafi i nadal nic. Oficjalna milczy. Zostało tylko czekać a do 10 czerwca już tydzień
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
wolny elektron to optymalna pozycja dla Meliksona
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ale ciekawe skąd Eurosport ma informację o Dudu z Widzewa. Mnie też obiło się coś wśród znajomych związanych z Wisłą, że Dudu ma przejść. Dla mnie byłoby to bardzo dobre wzmocnienie. Zwłaszcza, że Paljić, choć niezły jest i ma wielkie serce do gry, to jednak nie będzie z niego lewy obrońca, a Dudu w każdym meczu Widzewa robił różnicę. Problem lewej obrony przynajmniej na chwilę by ucichł.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Dudu dobry w ofensywie, ale w obronie kiepsko niestety.
Mi się obiło że kto inny ma przyjść, jednak nie chce siać plotek bo to nie pewne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Ja osobiscie nie wierze w to, ze kadre bedziemy miec 10 czerwca. Nigdy sie tak nie zdazylo jeszcze zeby wszyscy zawodnicy byli na pierwszym treningu. Ba, nie pamietam nawet zeby choc 1 nowy byl. Jest Stan i dobrze, ale przeciez nie ze swojej kieszeni bedzie placil za zawodnikow.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
W ziemie też miał być napastnik od pierwszego treningu, a jak było wszyscy dobrze wiemy ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Po drugie - skąd wiesz o jaką kasę chodzi? Bo jeśli to jest więcej niż 500 tys euro, to Stan wcale nie stoi na straconej pozycji w poszukiwaniu lepszego obrońcy. ![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Według portalu 90minut.pl Wisła interesuje się sprowadzeniem Roberta Jeża z Górnika.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Co do Chaveza i potrzeby zgrywania nowego obrońcy... Chaveza też trzeba będzie zgrywać! A wcześniej przygotować do sezonu!
Na 90% Honduras będzie grał w Godlen Cup do 19 czerwca. Do Polski najwcześniej wróci 28 czerwca. W tym wariancie (optymistycznym!) Chavez traci 2 tygodnie przygotowań. Do finału raczej nie wejdą bo pokonanie i Kanady i USA chyba jest poza ich zasięgiem, więc w pesymistycznym (dla Wisły) wariancie wróciłby w lipcu, trochę ponad tydzień przed pucharami. Na mój gust Jaliens po "zgrał się" bardzo szybko i sądzę, że jakikolwiek dobry obrońca także da radę. Jeśli przyjdzie za osiem dni. Michael Lamey - jeden nieudany sezon, a piszecie jakby miał przejść znowu Branco. W Bundeslidze zagrał prawie 50 spotkań w dwa sezony, to się ogórkom nie zdarza.
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 02.06.2011 o godz. 21:25.
![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Boże drogi, niby sami faceci tutaj, a beczą jak dzieciaki... Czy wy naprawde nie możecie poczekać do tego 10 czerwca?
Czy wam naprawdę wydawało się, że do Wisły przyjdzie Ruud van Nistelrooy? Optymiści, zazdroszczę. Z tym Chavezem też mnie rozśmieszacie. Może to i najlepszy obrońca naszej ligi, zgoda. POLSKIEJ LIGI. Ci mali skrzydłowi z Karabachu kręciliby nim młynki aż miło. Ale ok, zgranie, ważna sprawa. No to teraz przykład: powiedzmy, że 15. czerwca Wisła kontraktuje dobrego środkowego obrońcę, wg trenera lepszego od Osmana. Według waszej logiki, w podstawowym składzie powinien jednak grać Chavez, bo jest zgrany z resztą? Który z was nie chciałby, żeby zamiast Cikosa, Paljicia i jednego ŚO nie grali lepsi obrońcy? Po co kupować tych obrońców, skoro oni i tak waszym zdaniem nie mogą grać? Niech mi to ktoś wytłumaczy łopatologicznie. Beczeli w zimie, beczą teraz... Dorośli ludzie. Jeszcze się na urlopy dobrze piłkarze nie zdążyli porozjeżdać, a ci już by chcieli kompletną kadrę. Bo nie można poczekać 1,5 tygodnia, za długo! ... ![]()
No i przyszło mi zmienić podpis, "dzięki", Kubuś...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]()
Semper Fidelis
,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
|
|
|
|
Member
Offline |
|
Więc raczej nie ma szans na transfer Jeza niestety |
|
|
|
Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Panowie cierpliwości. Niektórzy to już rozważyli za i przeciw na temat kilku piłkarzy, którzy o Wiśle nie słyszeli, a my się tu sramy nad jakimiś imaginacjami. Sam zresztą, przyznać się muszę zaglądam z 10 razy dziennie na stronkę w poszukiwaniu jakiejś informacji na temat transferów, choć doświadczenie poprzedniego okna każe mi ufać w naszego dyrektora sportowego. Meliksona to nikt na tym forum nie wskazał by jako potencjalnego wzmocnienia, nim wypatrzyli go nasi skauci. Wiec apeluje nie twórzmy niepotrzebnych bytów ! Czekajmy cierpliwie na konkrety.
BĘDZIE DOBRZE !!! ![]()
jeremi
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
kolejne doniesienia pt Lamey jednak okienko transferowe to dobry moment na różnego rodzaju doniesienia prasowe jedne są poparte faktami inne wiadomo. Poczekamy zobaczymy ale w tym tyg nie spodziewałbym się zakontraktowania kogokolwiek na to przyjdzie czas, co prawda im wcześniej tym lepiej ale spokojnie nie ma co się podniecać wszystkimi informacjami ukazującym się w prasie a raczej podchodzić z dystansem jeśli coś będzie na rzeczy to proponuję obserwować oficjalną stronę naszego klubu.
Ostatnio edytowane przez hiszpan00 : 02.06.2011 o godz. 21:42.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
||||
Ledwo się liga skończyła, nie ma nawet jeszcze tygodnia od jej zakończenia, a tu już gorączka transferowa trwa. Powiem szczerze, że aż boję się tego 10 czerwca naprawdę bo niektórzy to chyba się załamią jak nie będzie do tej magicznej daty zamkniętej kadry na następny sezon. Co tu się będzie działo, przez ile stron będą wieszać Stana, Basałaja i nie wiadomo kogo jeszcze.
Był też taki osobnik, którego 3/4 forum widziało w Krakowie, siedział w hotelu, siedział i siedział aż w końcu wrócił do Koszyc. Czy w ogóle był w Krakowie to już inna sprawa. Jaki z tego wniosek ? Prosty, nie uwierzę póki gościa nie zobaczę z podpisanym kontraktem i z koszulką Wisły Kraków. A do wszelkich medialnych spekulacji, podchodzę z dużym dystansem i innym radzę zrobić dokładnie tak samo, owszem w niektórych może i jest ziarnko prawdy a jak będzie ostatecznie to poinformuje nas o tym strona oficjalna klubu. Sami wiecie jak wygląda sezon transferowy w Polsce, ostatnio ktoś (szprotson ?) wrzucał zestawienie wszystkich zawodników przymierzanych przez media do Wisły Kraków podczas zimowego okienka, ile z nich było prawdziwymi doniesieniami - na to pytanie odpowiedzcie sobie sami, gazety muszą o czymś pisać.
Niestety, nie mogą poczekać, to jest silniejsze a z dnia na dzień będzie coraz więcej postów typu: '' Kiedy coś powiedzą.'' '' A dlaczego jeszcze nikogo nie ma.'' ''Na onecie napisali...'' ''Bo Interia podała, że już jest na testach a oficjalna dalej śpi.'' Panowie i Panie wrzucie na luz, ja mam pełen zaufanie do Stana i wierzę, że transfery będą, czy do 10 czerwca, czy w tym dniu, a może i z kilku dniowym opóźnieniem - więc zalecany spokój i cierpliwość. Uwierzcie, że wpisywanie co chwilę ''kiedy kogoś podpiszą'' nie przyspieszy podpisania kontraktu z nowymi zawodnikami.
![]() ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
||||
|
|
Junior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Pogdybać sobie można. Ewentualna zamiana Meliksona na Jeża była by conajmniej jednym krokiem wstecz. Zawodnik słabszy technicznie, straszy, gorszy w ofensywie, wogóle to nie ta pozycja. Dziwi mnie ta nagła moda na Jeża wystarczyło że strzelił kilka bramek, plus pare artykułów w stylu " Legia zainetesowana Jeżem" żeby wielu widziało w nim świetnego zawodnika, następce Meliksona. Skoro Chavezem "najlepszym obroncą ligi" będą "kręcić mali skrzydłowi Karabachu" (swoją drogą ciekawe skąd to święte przekonanie) to pytanie co będą robić z Jeżem!? Nie ma to jak dziennikarska fantazja. Co do Lameya to pierwsza wzmianka pochodzi z tego forum, (post został wykasowany) jeden z użytkowników pisał, że pracuje w hotelu gdzie zatrzymał się Lamley, reszta to dziennikarska fantazja, historia która narodziła się i żyje sobie samoistnie się powielając tak jak bajka o RvN i krasnoludkach. Dla mnie wiarygodność obu informacji jest podobna.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|