The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.06.2011, 11:55
westersyl napisał(a):Wyświetl post
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...meya,id,t.html

OMG, z tym gościem to chyba naprawdę info prawdziwe.
Przytaczam jeszcze raz słowa kibica drużyny w której Lamey miał przyjemność siedzieć na ławie:
I think he was brought in as a cleaner, stadium maintenance or maybe groundstaff - there is no way in a million years the guy is a professional footballer

I wiele tego typu innych opini pojawiło się na jego temat w internecie. Zawodnik nie mógł obserwowany z prostej przyczynny, nie da się obserwować zawodnika, który nie gra. Pachnie mi tu makabrycznie zapuszczonym fizycznie gościem niezdatnym do gry jak Branko.
Ja mam o nim zupełnie inne zdanie. W istocie, nie widziałem go w grze na przestrzeni ostatniego roku, ale wcześniej to był niemal światowej sławy piłkarz. Jego przyjście do nas to akurat bardzo pozytywna wiadomość.

Poza tym dajmy spokój, Stan nie robi nic bez powodu...
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 02.06.2011, 11:57
I tak sie konczy amatorka z Chavezem. Kwote wykupu nalezalo ustalic rok temu i tyle. Basalaj kolejny raz pokazal jaki z niego zawodowiec .

Lameya nie komentuje, bo niewiadomo jak teraz wyglada...w poprzednich sezonach widac, ze grywal regularnie w I i II Bundeslidze oraz Eredivisie, ale spodziewalem sie mimo wszystko kogos lepszego.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.06.2011, 11:58
Ci,którzy tak marudzą na transfer Iliewa widzieli go w chociaż jednym całym meczu? To bardzo dobry zawodnik.Ktoś go tu porównywał do podobnego wiekowo Niedzielana...Tamtem jest o klasę lepszy technicznie.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 02.06.2011, 12:03
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
I tak sie konczy amatorka z Chavezem. Kwote wykupu nalezalo ustalic rok temu i tyle. Basalaj kolejny raz pokazal jaki z niego zawodowiec .
Basałaj nie jest od takich rzeczy. Dlatego zatrudnił Valxca...
Ddf
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 02.06.2011, 12:07
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post

Lameya nie komentuje, bo niewiadomo jak teraz wyglada...w poprzednich sezonach widac, ze grywal regularnie w I i II Bundeslidze oraz Eredivisie, ale spodziewalem sie mimo wszystko kogos lepszego.
Wisła podpisała kontrakt z Chavezem, który był przez rok wolnym zawodnikiem.
Taka ciekawostka w jego kontrakcie z Platense.

Więc Wisła żadnej umowy z Platense nie podpisywała, to gdzie niby mieli wpisać tą kwotę odstępnego?
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 02.06.2011, 12:16
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Basałaj nie jest od takich rzeczy. Dlatego zatrudnił Valxca...
Faktycznie, Basałaj jedno co potrafi szybko zrobić, to ukarać piłkarza...Wisły za zmyślone przez media zarzuty. W pozostałych kwestiach jest wolny jak żółw i skuteczny jak ws. wyjazdu kibiców na mecz w Kielcach.
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 02.06.2011, 12:18
Ja widze, po przeczytaniu postow z ostatnich kilku dni, ze teraz jak do Wisly jest przymierzany zawodnik z Partizana Belgrad albo, ktory gral w Serie A to jest lament. Troszeczke to zamieszanie z Van Nisterlooyem i Bóg wie jeszcze kim zawróciło niektorym w glowach, oj zawrocilo..
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
Odpowiedz cytując
tedi100
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 02.06.2011, 12:23
canarinhos napisał(a):Wyświetl post
Ja widze, po przeczytaniu postow z ostatnich kilku dni, ze teraz jak do Wisly jest przymierzany zawodnik z Partizana Belgrad albo, ktory gral w Serie A to jest lament. Troszeczke to zamieszanie z Van Nisterlooyem i Bóg wie jeszcze kim zawróciło niektorym w glowach, oj zawrocilo..
Popieram... ten transfer RVN był tylko wymysłem medialnym... Trzeba się teraz skupiać na realnych wzmocnieniach takich jak ten Ivicia
You'll Never Walk Alone!
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 02.06.2011, 12:26
1. Illiev to będzie wzmocnienie, ttego jestem pewnien bo widziałem jak gra. Jest raczej szykowany jako rywalizacjia dla Kirma i/lub trzeci napastnik
2. Chaveza szkoda choć aż tak rozpaczać za nim nie będę, możliwe że szale przechyliło to że późno do Wiłsy by wrócił bez wypoczynku, a Wisła i tak musiałaby jeszcze kogoś kupić na środek obrony bo Chavez na pierwsze mecze nie byłby gotowy
3. Jeśli chodzi o Lameya, to już na forum jest info o nim od kilku dni ktoś pisał chyba nawet ten kto pierwszy raz wspomniał o tym zawodniku, że Lamey już był w Krakowie na testach i je oblał więc już wyjechał. Info gazetowe spóźnione o 1-2 dni
4. Obawiam narazie się jednego że w klubie może kombinują w ten sposób Małecki idzie do Anderlechtu za kase + Wasyla, a my za tą kase sprowadzamy Peszke. Jeden odchodzi, dwóch przychodzi. Obym się mylił.
5. Dla mnie Cikos jest wart wykupienia bo to zawodnik który robi piłkarsko największe postępy i dalej wedlug mnie może znacznie się rozwinąć w kilku elementach.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 02.06.2011, 12:30
AYALA napisał(a):Wyświetl post
szkoda że Illiev nie jest 3-4 lata młodszy ,oby tylko nie dreptał po boisku
okej.
I po co takie wpisy? Widzialeś go ze tak go oceniasz? Czy tylko przez pryzmat zachowania Maćka Ż?

Prosze: http://www.youtube.com/watch?v=AozII9XxMww
z 5 maja finał pucharu Serbii, nie skrót nie zlepki a cały mecz.
Dzięki temu możesz coś wiecej dowiedzieć sie jaki to jest piłkarz nie tylko w kwestii umiejętności piłkarskich.Schodzi w pierwszych 15minutach II połowy. Dla kogoś kto nie oglądał meczu serbskiej ligi a chciałbym zobaczyc, pozycja obowiązkowa. Iliew gra tutaj hmmm tak jakby na pozycji Kirma/Małeckiego.
Nie będe pisał co co tutaj jest,to trzeba zobaczyć.

Na koniec moge napisac, ze jesli ten pilkarz do Nas dojdzie spokojnie moze razem z Patrykiem isc i spiewać
"chodzcie śmiało, jest Nas mało"

Edyta:
Odnośnie reszty.
Cziko blisko podpisania jest ponoć, Osman kilka dni temu był równie nawet blisko wiec cos chyba musialo sie stać, moze to ze ma wyjazd swój i byc moze na swoj poziom gry wróciłby dopiero na marzec ,dla Nas...za późno.
Lamey - na forum Lisów cieszyli sie z jego odejścia,chłop ponoć szklany zresztą to miałby być powód oblania testów.
Sprzedaż Małeckiego była by totalnym debilizmem nawet jak za niego przyszedł by Wasyl, Peszko i Bandrowski to jestem na NIE. 3xNIE! W sumie nie wiem skąd wpadł mi do głowy pomysł ze sprzedażą Małego, chyba poprzez kolege wyżej, Mały powinien isc do Premiership nie do Belgii.
I nie chce żadnego Jeża. Jeża to można było za czapke śliwek wyciągnąc pół roku temu, skoro wtedy daliśmy dupy to teraz nie płacmy ogromnych sum za niego, bo my mamy budzet ograniczony jesli nie skromny.

Donki : Jeśli 2.5 to kwota odstępnego to Mały nie musi nic. Klub sie zgadza a Patryk uzgadnia kontrakt. Może oczywiscie poweidziec ze chce 500.000 za miesiac i do transferu nie dochodzi.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 02.06.2011 o godz. 12:42.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 02.06.2011, 12:41
A jak to z tym jest panowie. Anderlecht daje za małego 2.5 miliona, a oprocz tego Maly musi sie jeszcze zgodzic na transfer tak ?
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 02.06.2011, 12:42
http://www.futbolnews.pl/informacje/...-do-wisly.html
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 02.06.2011, 12:48
Baala napisał(a):Wyświetl post
4. Obawiam narazie się jednego że w klubie może kombinują w ten sposób Małecki idzie do Anderlechtu za kase + Wasyla, a my za tą kase sprowadzamy Peszke.
Peszko nie podpisze kontraktu z Wisłą. Już prędzej uwierzyłbym w transfer RvN niż Peszki. On miałby odrzucić ofertę Koeln ze względu na warunki finansowe, zaakceptować znacznie niższą ofertę Wisły i wrócić z podkulonym ogonem do polskiej ligi? Ta, jasne. Już to widzę.
Obstawiam, że zainteresowanie Wisły to bajka wymyślona przez Grajewskiego, by wywrzeć presję na Niemcach.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 02.06.2011, 12:49
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Wisła podpisała kontrakt z Chavezem, który był przez rok wolnym zawodnikiem.
Taka ciekawostka w jego kontrakcie z Platense.

Więc Wisła żadnej umowy z Platense nie podpisywała, to gdzie niby mieli wpisać tą kwotę odstępnego?
Dokladnie, wiec chyba nie oczekiwalismy, ze Platense przyjmie nasza oferte po tym roku? Skoro w tak chamski sposob zagralismy... Trzeba bylo sie dogadac, zaplacic im jakies pieniazki za ten rok i ustalic kwote wykupu, proste. Tak sie robi w profesjonalnym futbolu. Teraz facet pokazal sie w Europie i na brak ofert pewnie nie narzeka.
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 02.06.2011, 12:52
A ja uwazam, ze generalnie udzial Chaveza w Copa America nie mial wiekszego wplywu na to ze Wisla nie zgodzila sie na ten transfer. Po prostu krzykneli pewnie za wiele jak na jego wartosc. Mial fajna runde, zdobyl mistrza,cena znacznie podskoczyla i nas po prostu na niego nie stac. Bez problemu znajdzie sobie innego pracodawce. Jak dla mnie jest to duze oslabienie druzyny. Nawet jesli mialby go zastapic inny zawodnik, to czasu na zgranie przed el. LM nie bedzie za wiele. Powielaja sie po raz kolejny bledy z poprzednich lat. A pozniej narzekania ze polska druzyna nie gra w LM.

Jesli w mediach podana cena jest prawdziwa to wg mnie 400-500 tys.euro za tego zawodnika jest adekwatna to jego umiejetnosci.
Ale wlasnie media moga sobie pisac co chca, ale jakos mi sie nie chce wierzyc ze za taka cene Wisla nie przystalaby na ten transfer.

Wiele osob pisze ze Cikos slaby, to , tamto. Ale teraz wyobrazcie sobie sytuacje, ze odchodzi Chavez ( co jest bardzo realne ) , nie dogadujemy sie z Cikosem ( mam nadzieje ze tak nie bedzie ) , na lewa obrone przychodzi nareszcie obronca, a Bunoza wchodzi do skladu po ciezkiej kontuzji.. Komentarz jest zbedny.
Ostatnio edytowane przez canarinhos : 02.06.2011 o godz. 13:00.
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 02.06.2011, 12:57
MCX napisał(a):Wyświetl post
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=25256

No to ładny początek okna transferowego.

Nie jestem w stanie tego pojąć, tym bardziej, że według dwóch dzisiejszych newsów z wislakrakow.com za Chaveza wcale nie wołano wielkich pieniędzy.

Chytry dwa razy traci i obawiam się, że ta zasada znajdzie u nas zastosowanie.

Czy naprawdę myślisz, że Stan z Robertem nie zawalczyliby skuteczniej o Chaveza tylko targowaliby się o 200 tyś Euro, nie mając na oku kogoś ZDECYDOWANIE LEPSZEGO? Śmiem wątpić

Poza tym nic jeszcze nie zostało OFICJALNIE POTWIERDZONE...

Moim zdaniem nasi decydenci POZYTYWNIE Nas zaskoczą
Ostatnio edytowane przez karas1983 : 02.06.2011 o godz. 13:00.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 02.06.2011, 13:01
Napiszę tylko jedno : Nie ma ludzi niezastąpionych.
PS. Przestańcie narzekać na zawodników, których sobie wymyślają gazety! Oficjalna poda będzie można się cieszyć/marudzić.
Ostatnio edytowane przez tofik : 02.06.2011 o godz. 13:06.
..
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 02.06.2011, 13:04
jova napisał(a):Wyświetl post
Peszko nie podpisze kontraktu z Wisłą. Już prędzej uwierzyłbym w transfer RvN niż Peszki. On miałby odrzucić ofertę Koeln ze względu na warunki finansowe, zaakceptować znacznie niższą ofertę Wisły i wrócić z podkulonym ogonem do polskiej ligi? Ta, jasne. Już to widzę.
Obstawiam, że zainteresowanie Wisły to bajka wymyślona przez Grajewskiego, by wywrzeć presję na Niemcach.
Moim zdaniem temat z Peszko to zagrywka menadżera mająca na celu podbicie kontraktu z Koeln.
Kolejnym przymierzanym do Wisły jest niejaki Gadir. Kolejny ofensywny pomocnik

Kurcze wyglada na to że łatwiej jest trafić na ciekawego gracza ofensywnego niż solidnego obrońce,
Odpowiedz cytując
Lucas.B
Banita

Od: 09.2010

Stary 02.06.2011, 13:06
Transfery gotówkowe tak jak bywało wcześniej będą dopiero wtedy gdy kogoś uda się sprzedać - obecnie najbliżej transferu z Wisły jest Patryk Małecki. Sytuacja z Chavezem, próba sięgnięcia zgranych zawodników jak Iliev - mogącego pochwalić się grą w zespole mistrza Serbii - tego samego, który dostaje regularne baty w europejskich pucharach, co prawda trzeba im oddać, że grali w LM - natomiast przywiązywanie uwagi do statystyk owego jegomościa przez pryzmat gry w lidze serbskiej zakrawa na kpinę - ba ilu Serbów z powodzeniem reprezentowało barwy naszego klubu. O tym Holendrze, który przyjechał na testy nawet nie wspominam bo nie wypada tego nawet komentować - gość nic nie grał a podobno my zdaniem m.in. Basałaja i innych mamy nie tylko być dostarczycielem punktów drużyn z Estonii, Azerbejdżanu ale wreszcie z tymi drużynami nawiązać wyrównaną walkę.
Kolejny już raz zaczynamy w taki sposób, że człowiek ma świadomość tego że znów w pucharach będzie kaszana.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 02.06.2011, 13:17
Co pól roku to samo. Najpierw płaczki rwą włosy z głowy. Ola Boga co to będzie, co to będzie. Potem euforia, super Stan Valcx codowne zakupy, kapitalne okienko.
Histerycy i nadmiernie pobudliwi powinni pić Meliskę, napewno pomoże .
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.06.2011, 13:22
Jeżeli się potwierdzi ze Chavez odchodzi to zostajemy z dwoma obrońcami w środku Bunoza który leczy kontuzję i nie wiadomo kiedy wróci i Jaliens o Kowalskim nie wspomnę bo powinien odejść na miejscu Chaveza i znów się zacznie szukanie obrońców i ich zgrywanie sie. Co dalej z Cikoszem? Tez nie wiadome odejdzie to nasza obrona znów w przebudowie i powtórka z ubiegłego roku. Mam nadzieje ze władze Wisły wiedzą co robią bo czasu do 10 czerwca nie dużo zostało.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 02.06.2011, 13:26
Z uwagi na brak w naszej kadrze klasowego stopera chyba zbyt przeceniacie umiejętności Chaveza. Jakoś nie jestem zmartwiony jego odejściem, to piłkarz naprawdę średniej klasy, bardzo wolny, bez techniki, słabo grający głową. Osmanowi trudności sprawiało prowadzenie piłkii przy nodze... Jego atuty to tylko siła i ustawianie się - zresztą porównajcie sobie go do Clebera czy Głowy, nie wspominając Marcelo. Przy nich Osman murawy by nie powąchał.

My potrzebujemy lepszej jakości na tej pozycji i skoro nie zdecydujemy się na jego zatrzymanie świadczyć to będzie tylko o tym, że trener go nie ceni i mamy najwyraźniej dogadanych piłkarzy na jego pozycję.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 02.06.2011, 13:32
karas1983 napisał(a):Wyświetl post
Czy naprawdę myślisz, że Stan z Robertem nie zawalczyliby skuteczniej o Chaveza tylko targowaliby się o 200 tyś Euro, nie mając na oku kogoś ZDECYDOWANIE LEPSZEGO? Śmiem wątpić

Poza tym nic jeszcze nie zostało OFICJALNIE POTWIERDZONE...

Moim zdaniem nasi decydenci POZYTYWNIE Nas zaskoczą
NIBY tak, ale akurat środek obrony to wyjątkowo newralgiczna pozycja, na której zgranie i zrozumienie z resztą zespołu odgrywa kluczową rolę. Chavez w mojej opinii w rundzie wiosennej spisywał się znakomicie i poczynił duży postęp w porównaniu do jego pierwszych występów. Pozwala to przypuszczać, że może grać jeszcze lepiej, a co za tym idzie może sporo dać drużynie. Potem można go z zyskiem sprzedać, w dodatku to reprezentant kraju.

Co z tego, że Stan ściągnie nawet lepszego zawodnika niż Chavez, jeśli przed meczami pucharowymi linia defensywy nie zdąży się zgrać? Chavez ma tą przewagę, że etap zgrywania się z drużyną i przyswajania elementarnych podstaw naszej taktyki ma już za sobą.

Mimo wszystko, do póki nie pojawi się oficjalny komunikat, że rezygnujemy z Cheveza nadal wierzę w jego pozyskanie.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.06.2011, 13:35
tofik napisał(a):Wyświetl post
Napiszę tylko jedno : Nie ma ludzi niezastąpionych.
PS. Przestańcie narzekać na zawodników, których sobie wymyślają gazety! Oficjalna poda będzie można się cieszyć/marudzić.
tu nie chodzi o to, że nie podpisuje się kontraktu z piłkarzem niezastąpionym (jakim Chavez z pewnością nie jest) tylko o to że robi się to w przeddzień pucharów... sytuacja z poprzedniego roku nic nie nauczyła rządzących Wisłą... defensywa nawet jeżeli zostanie wzmocniona to i tak nie starczy czasu, żeby ją zgrać... i tu jest największy problem...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 02.06.2011, 13:43
MCX napisał(a):Wyświetl post
NIBY tak, ale akurat środek obrony to wyjątkowo newralgiczna pozycja, na której zgranie i zrozumienie z resztą zespołu odgrywa kluczową rolę. Chavez w mojej opinii w rundzie wiosennej spisywał się znakomicie i poczynił duży postęp w porównaniu do jego pierwszych występów. Pozwala to przypuszczać, że może grać jeszcze lepiej, a co za tym idzie może sporo dać drużynie. Potem można go z zyskiem sprzedać, w dodatku to reprezentant kraju.

Co z tego, że Stan ściągnie nawet lepszego zawodnika niż Chavez, jeśli przed meczami pucharowymi linia defensywy nie zdąży się zgrać? Chavez ma tą przewagę, że etap zgrywania się z drużyną i przyswajania elementarnych podstaw naszej taktyki ma już za sobą.

Mimo wszystko, do póki nie pojawi się oficjalny komunikat, że rezygnujemy z Cheveza nadal wierzę w jego pozyskanie.
Niby wielokrotnie ratował nam dupę, ale prawdą jest też, że często przez jego błędy w rundzie wiosennej traciliśmy bramki.
Takie pierwszy z brzegu przykład to mecz z Górnikiem, kiedy to Sikorski wkręcił go w ziemię przy drugiej bramce, przy pierwszej bramcę Gasparika zawalił do spółki z Cikosem.
Tych błędów było też trochę w rundzie jesiennej.

Ok, Chavez fajne radzi sobie w lidze polskiej, ale na puchary to może nie wystarczyć - Chavez jest wolny i surowy technicznie.
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 02.06.2011, 13:59
Najciekawsze jest to, że jest 2 czerwiec, oficjalnie opuścili nas Boukhari i branko, nikt nie przyszedł i nikt nie odszedł a jest juz a z 10 stron płaczów, że wzmocnień nie ma a jak będą to do dupy, niektóre mózgi sprzedają Małego czy Kirma a Valckx to dyletant bo nie RvN nie podpisał. Jak czytam transferowy przed jakimkolwiek okienkiem to mam wrażenie, że pisze tu banda pięciolatków i to z ADHD. Opanujcie się!
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 02.06.2011, 14:04
Moim zdaniem brak determinacji w negocjacjach odnośnie pozyskania Chaveza wynika z charakterystyki tego zawodnika. Osman jest bardzo dobrym obrońcą jednak nie posiada praktycznie żadnych walorów ofensywnych. Jego wyprowadzenie piłki z obrony jest na bardzo niskim poziomie, a w dodatku nie stwarza praktycznie żadnego zagrożenia pod bramką przeciwnika przy stałych fragmentach gry. Dobrze wiemy, że Maaskant wyznaje filozofię konstruowania akcji ofensywnych zaczynając już od środkowych obrońców.

Można zatem śmiało powiedzieć, że Chavez mimo tego, że jest dobrym środkowym obrońcą to kompletnie nie pasuje do wizji drużyny Maaskanta. Są zawodnicy oferujący więcej jakości w grze ofensywnej jak chociażby wymieniany kiedyś w kontekście gry w Wiśle Boban Grnčarov.
Ostatnio edytowane przez Arked : 02.06.2011 o godz. 14:07.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.06.2011, 14:11
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Faktycznie, Basałaj jedno co potrafi szybko zrobić, to ukarać piłkarza...Wisły za zmyślone przez media zarzuty. W pozostałych kwestiach jest wolny jak żółw i skuteczny jak ws. wyjazdu kibiców na mecz w Kielcach.
Małecki się przyznał i przeprosił, więc jak mogą to być zmyślone zarzuty? (chodzi wyłącznie o zwyzywanie)

A co do Chaveza - prawda jest taka, że 500 tys euro to jest już spora kwota (2 mln złotych) i ja nie jestem przekonany, czy akurat Chavez jest tyle warty.

Jego główną zaletą jest to, że jest zgrany (jako tako) z resztą obrony. Tak naprawdę to Chavez powinien być pierwszym rezerwowym środkowym obrońcą. Jeśli będzie wychodzić w pierwszym składzie, to w mojej ocenie będzie znaczyć, że nasza linia obrony nie jest gotowa na LM.

I jeszcze druga kwestia - o wiele bardziej zależy mi na wykupieniu Cikosa, który jest dość młody, perspektywiczny, ale przy tym już ograny, i zrobił duży progres. Jasne, że popełnia błędy, ale za rok - półtora będzie bardzo dobrym piłkarzem, jednym z najlepszych, jeśli nie najlepszym na tej pozycji w lidze.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Odpowiedz cytując
blackluk
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 02.06.2011, 14:29
Chyba co poniektórzy zapomnieli że z Chaveza nie będzie można skorzystać na początku. Wraca dopiero na koniec czerwca, tydzień urlopu i ma cały okres przygotowawczy w plecy. Chyba nie muszę przypominac w jakiej kondycji on do nas przychodził. O kasie nie bede pisał, wszyscy wiedzą lepiej, ale raczej zapomnijcie że tu chodzi o 500 tyś US
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.06.2011, 14:51
Gdyby chodziło o 500 tysięcy dolarów, to Wisła z pocałowaniem ręki by tyle pieniędzy wyłożyła. Jestem przekonany. Niestety - pewnie sobie zażyczyli zbyt dużo kasy, a co za tym idzie Staszek powiedział pass i się skończyła zabawa "w kotka i myszkę".

Co do Mohameda, to pewnie jakaś plotka jest, bo wątpię, by Wisła działała obecnie na zasadzie ofert zaproponowanych przez menadżerów.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów