The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Football Sorceress
Senior Member

Od: 03.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.05.2011, 21:58
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Takie koszulki i teksty to obraza Białorusinów. Porównywanie sytuacji na pilkarskich stadionach (Sic!) a w panstwie gdzie w śpiączke wysyła sie opozycjonistow jest nienormalne i niemoralne.
Trzeba znać umiar.
http://www.wykop.pl/artykul/760201/1...bior-slimakow/
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 29.05.2011, 21:58
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Takie koszulki i teksty to obraza Białorusinów. Porównywanie sytuacji na pilkarskich stadionach (Sic!) a w panstwie gdzie w śpiączke wysyła sie opozycjonistow jest nienormalne i niemoralne.
Trzeba znać umiar.
E tam umiar. Jaki klub, tacy kibice i piłkarze. Dziś widać było różnicę. Oni swoją "legendę" (przyszywaną, rzecz jasna ale jednak) Wichniarka kopnęli w zadek i zmieszali z błotem.

My Maćka wystawiliśmy w ostatnim meczu sezonu w pierwszym składzie, a następnie zmarnowaliśmy jedną zmianę by miał godne pożegnanie, przy komplecie publiczności skandującej "Żuraw-Władca Muraw". Mimo, że Żuraw grał straszną kichę i de facto graliśmy w 10 (licząc Siwakowa - w 9ciu).

Do tego trzeba mieć klasę, a w KARtoflandii jej nie mają.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 29.05.2011, 22:10
Na podsumowanie sezonu przyjdzie jeszcze pora, ale wkleję kilka archiwalnych wypowiedzi. Jak ciekawie wyglądają niektóre posty w czerwca 2010 r.

emj10 napisał(a):Wyświetl post
A tak serio to ciekaw jestem bałkańskiej rywalizacji w bramkach Legii, Wisły i Lecha...

Antolovic - Chorwat, 21 lat
Buric - Bośniak, 23 lata
Jovanic - Serb, 25 lat
Ups... wszyscy totalnie zawiedli

flamengista napisał(a):Wyświetl post
7. Potencjalni spadkowicze? Bełchatów, Polonia Bytom, Arka.
Mamy jasnowidza

kreseq napisał(a):Wyświetl post
Niegatywnym bedzie Slask Wroclaw
No nie postarali się. Tylko wicemistrzostwo.

tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Kiełb to akurat wg. mnie największy talent w polskiej lidze, zdecydowanie lepszy od jakichś Sobiechów czy Sadloków.
Na papierze

No i na koniec rodzynek.
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
Powiem Ci szczerze, ze wg mnie Bakero jest lepszym trenerem niz Skorza.
Hehe
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 29.05.2011, 22:11
E tam umiar. Jaki klub, tacy kibice i piłkarze. Dziś widać było różnicę. Oni swoją "legendę" (przyszywaną, rzecz jasna ale jednak) Wichniarka kopnęli w zadek i zmieszali z błotem.

My Maćka wystawiliśmy w ostatnim meczu sezonu w pierwszym składzie, a następnie zmarnowaliśmy jedną zmianę by miał godne pożegnanie, przy komplecie publiczności skandującej "Żuraw-Władca Muraw". Mimo, że Żuraw grał straszną kichę i de facto graliśmy w 10 (licząc Siwakowa - w 9ciu).

Do tego trzeba mieć klasę, a w KARtoflandii jej nie mają.
Z pewnością jakbyście zajęli 5 miejsce w lidze, i w ostatniej kolejce jeszcze o coś grali to byłoby wszystko identycznie.
Odpowiedz cytując
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.05.2011, 22:16
wanciak86 napisał(a):Wyświetl post
widze,że wiekszosc forumowiczów zatrzymała sie w czasach, gdy na samo słowo "Wisła" reszta klubów oddawała swoich najlepszych graczy za grosze
Takich czasów nigdy nie było, było wręcz na odwrót, kluby słysząc nazwę Wisła zwiększały cenę, często później sprzedając piłkarza taniej innemu klubowi.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 29.05.2011, 22:20
Miarą tej ligi jest wygranie Radovicia w klasyfikacji kanadyjskiej. Najbardziej efektywny piłkarz ekstraklasy.

Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 29.05.2011, 22:22
River napisał(a):Wyświetl post
Skorza zostaje w Legii
Bakero zostaje w Lechu

Wisla mistrzem 2011/2012?

Żebyś się nie przejechał Jak Legia Skorży zaskoczy i będzie konsekwentnie gromadzić punkty ze słabiakami, a my będziemy je oddawać Górnikowi, Śląskowi czy Polonii W. :/
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 29.05.2011, 22:26
legion18 napisał(a):Wyświetl post
Z pewnością jakbyście zajęli 5 miejsce w lidze, i w ostatniej kolejce jeszcze o coś grali to byłoby wszystko identycznie.
Chwileczkę, oni kopnęli Wichniarka w zadek jeszcze na jesieni. My na jesieni też z Żurawskiego nie mieliśmy żadnego pożytku, mało tego - siał ferment w klubie swoimi wypowiedziami do prasy ("jesteśmy bandą nieodpowiedzialnych ludzi" - jakoś tak to brzmiało).

Ale ktoś w klubie uznał, że żywej legendzie Wisły należy się szacunek. Tak się robi w profesjonalnych klubach.

emj10: chyba nie najgorzej? Wytypowałem tą trójkę, bo kadra Bełchatowa została znacząco wydrenowana przez Wojciechowskiego. I nie ma tam klimatu do prawdziwej piłki. Polonia i Arka - wiadomo, bo byli słabi sportowo i organizacyjnie.

PS. Kolegom Legionistom składam szczere wyrazy współczucia

0 22 napisał(a):Wyświetl post
Miarą tej ligi jest wygranie Radovicia w klasyfikacji kanadyjskiej. Najbardziej efektywny piłkarz ekstraklasy.

PS2. Mnie to nie dziwi. Chyba na drugim miejscu jest Kirm, moim skromny zdaniem jeden z naszych najsłabszych graczy w tym sezonie...
Ostatnio edytowane przez flamengista : 29.05.2011 o godz. 22:29.
Odpowiedz cytując
Aaarrgh
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.05.2011, 22:29
slaskWKSslask napisał(a):Wyświetl post
Coś Panowie nie wierzycie w obecnego wicemistrza Polski w przyszłym sezonie. Ciągle tylko amica,groclin, Legia. Śląsk- nowy stadion, nowy sponsor Tauron, Solorz pokazuje Nas w otwartej TV, nowy kontrakt Lenczyka w poniedziałek. Nadzieje są spore. Póki co świętujemy 2 miejsce i poniżenie drukArki przez Diaza i Kelemena.
Gratulacje dla WKS-u za zajęcie 2-go miejsca, ale policzmy punkty zdobyte przez wszystkie kluby od 20 kolejki, czyli od momentu, gdy trenerem KSP został Jacek Zieliński:
Wisła - 20
Śląsk - 21
Legia - 18
Jagiellonia - 16
Lech - 20
Górnik - 18
Polonia - 23
Lechia - 13
Widzew - 19

Jak widać, są pewne podstawy, by przypuszczać, że w przyszłym sezonie Polonia z Zielińskim będzie na wyższym miejscu niż 7.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 29.05.2011, 22:29

hahahhahaha
celne!
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 29.05.2011, 22:30
emj10: chyba nie najgorzej? Wytypowałem tą trójkę, bo kadra Bełchatowa została znacząco wydrenowana przez Wojciechowskiego. I nie ma tam klimatu do prawdziwej piłki. Polonia i Arka - wiadomo, bo byli słabi sportowo i organizacyjnie.
Jak dla mnie trafiłeś idealnie. Zatorski z Bełchatowa powiedział dziś, że im się nie przelewa i obecnie mają budżet w okolicach kilkunastu mln zł, więc w następnym roku mogą być kandydatem do spadku. Bez kibiców, bez sponsorów...

Skorża jego mać.
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 29.05.2011, 22:31
Aaarrgh napisał(a):Wyświetl post
Gratulacje dla WKS-u za zajęcie 2-go miejsca, ale policzmy punkty zdobyte przez wszystkie kluby od 20 kolejki, czyli od momentu, gdy trenerem KSP został Jacek Zieliński:
Wisła - 20
Śląsk - 21
Legia - 18
Jagiellonia - 16
Lech - 20
Górnik - 18
Polonia - 23
Lechia - 13
Widzew - 19

Jak widać, są pewne podstawy, by przypuszczać, że w przyszłym sezonie Polonia z Zielińskim będzie na wyższym miejscu niż 7.
Że niby 6?
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 29.05.2011, 22:33
świętujemy tytuł to raz, po dwa - Skorża zostaje w Legii. Wyśmienicie. Bawie się dalej ! Pozdro bracia !
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 29.05.2011, 22:34
legion18 napisał(a):Wyświetl post
Że niby 6?
Nie wiedziałeś? Przecież Maciuś dziś powiedział, że wg. niego zagrali bardzo dobrą wiosnę.
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 29.05.2011, 22:40

FS, nie tlumacz Krakusom, oni maja swoj wlasny kibicowski swiat

Koniec cudownej ligi, zdziwiony jestem wynikiem Lechia - Zaglebie, ale chyba kazdy wiedzial ze Jaga pokona Ruch, wiec moze i z tego powodu nie walczyli na 100%, Arka spadala co sezon aby wkoncu naprawde spasc, choc nie wierzylem ze Cracovia opusci dno a jednak na szczescie sie udalo Polonia Bytom ma rok na naprawe przede wszystkim finansow, ciagle za sianko z C+ nie mozna bylo zyc.

My konczymy na najwyzszym "nie pucharowym" miejscu Zarzad moze wkoncu zacznie normalnie myslec, pogoni wlochatego do Hiszpani, zrobi 2-3 sensowne transfery i znow bedzie "walczymy o majstra"

Stadiony Slaska i Jagi beda dopuszczone do LE? Czekam na porzadny wpi%dol wszystkich polskich druzyn juz w pierwszej rundzie
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 29.05.2011, 22:40
No pewnie

Pozostaje Legii życzyć powtórzenia tego sukcesu, przynajmniej w lidze.

Dobry trener, zgrany zespół, piękna gra i świetne wyniki. Czyli Legia, o jakiej marzyliśmy. Wszystko się zgadza. Tyle, że w tym haśle chodziło o kibiców Wisły.

Pańskie jaja - Skorża zostaje na Łazienkowskiej
No własnie do tego piłem
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 29.05.2011, 22:45
Aha: Skorża w Legii miał szansę zostać newsem dnia, ale właśnie został przebity innym.

http://www.gazetakrakowska.pl/strona...isle,id,t.html

No Panowie Legioniści - to pozamiatane. Z Ruudem możecie tradycyjnie walczyć o pierwszą piątkę, ale miejsca 2-5.

W GK zapomnieli, że 1 kwietnia był 2 miesiące temu.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 29.05.2011, 22:49
Ja myślę, że to prawda. Serio.

Rano potwierdzi to "Fakt".
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 29.05.2011, 22:57
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Ja myślę, że to prawda. Serio.

Rano potwierdzi to "Fakt".
Cóż, nasi pozazdrościli Wam Dudka. No i trzeba przyznać, że Was zdecydowanie przebili.

Ponoć w pakiecie będzie też Ze Roberto i Piotrek Trochowski, który wyraził gotowość do powrotu na łono ojczyzny.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 29.05.2011, 22:59
Zanim ktoś popełnił ten tekst szkoda,że nie siadł spokojnie nad tym co napisałe i się nie zastanowił. Po co Ruud miałby rozmieniać się na drobne i kopać się w Polsce?Dla kasy?dla ideii chyba. Głupota okropna.

W sprowadzenie znanego napastnika nie wątpie, przy Stanie jest to możliwie, ale nie takiej klasy. Ktoś grubo przesadził.

Co do ligi. Fajnie,że Sląsk skończył na drugiej pozycji, teraz wypada tylko aby poslzi za ciosem ,wzmocnili się i na dobre zagościli jako druga siła w lidze. Wszka konkurencji brak, Legia widać obrała drogę innego typu.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 29.05.2011 o godz. 23:03.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.05.2011, 23:06
rw88 napisał(a):Wyświetl post
A mam wrażenie, że w szczególności w Wiśle w ogóle nie myśli się o przyszłości, co jakiś czas odchodzi dwóch, trzech zawodników i drużyna się sypie, bo nie ma ogranej młodzieży w PP czy w kilku spotkaniach Ekstraklasy. Mam nadzieję, że Wisła będzie kupować zarówno takich Genkowów, jak i takich Jankowskich.
Taa, w ogóle. Brożkowie ogrywali się jeszcze za Kasperczaka, Małecki za Nawałki, do tego Boguski z trzeciej ligi, Kokoszka, Kowalski, Burliga. Może wrócić Mączyński, pojedyncze szanse dostali też
Kurto, Brud czy Rado. To tak parę lat wstecz, bo był jeszcze Kuzera, większość drużyny Kasperczaka była za młodu ściągnięta przez Kapkę (Głowacki, Kosowski który przyszedł jako lewy obrońca, szanse dostali Kmiecik i Iwan). Wisła stawia, ale na własnych młodych. I tak być powinno.

No pewnie

Pozostaje Legii życzyć powtórzenia tego sukcesu, przynajmniej w lidze.

Dobry trener, zgrany zespół, piękna gra i świetne wyniki. Czyli Legia, o jakiej marzyliśmy. Wszystko się zgadza. Tyle, że w tym haśle chodziło o kibiców Wisły.

Pańskie jaja - Skorża zostaje na Łazienkowskiej
Przyznam, że straciłem nadzieję na pozostanie Maćka. Życzę mu powodzenia w budowaniu Legii, o jakiej marzyłem. Do A-klasy daleka droga
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.05.2011 o godz. 23:16.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
zdzichu411
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 29.05.2011, 23:06
Ale Ruud rozmawiał ze Stanem w Sheratonie, w Krakowie. Pewnie nic z tego nie będzie, ale fajna reklama. Info tajemnicze ale prawdziwe, więcej nie podaje.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 29.05.2011, 23:07
Też myślę, że to serio prawda. Nie wiemy jak bardzo zażyła jest znajomość między Waszym dyrektorem, a Ruudem. Zapytać i po negocjować zawsze można - zwłaszcza od kiedy w Europie mniej więcej powszechnie wiadomo, że nie chodzą u nas po ulicy niedźwiedzie.

Natomiast wiadomo, że sprawa zapewne rozbije się o jakieś 500 tys euro, które Wisła będzie dawać za rok, a Ruud będzie myślał, że to za rundę albo jej... połowę. Jeżeli natomiast Wisła serio mu da milion to znaczy, że zwariowali i za max dwa lata jesteśmy mistrzem.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 29.05.2011, 23:26
Dopiero teraz uslyszalem, ze Maciek zostaje w Legii ...czyli nic sie w Warszawie nie zmieni, bo najwieksza zmora tego zespolu to Jozwiak i Miklas, kompletni dyletanci.
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.05.2011, 23:29
wwf napisał(a):Wyświetl post
Jak by Skorża miał jaja i honor to by jutro napisał wypowiedzenie i poszedł do Lecha Rutkowskiego. Co by nie mówić ale zrobić w Warszawie puchar polski, punktowo 2 miejsce w lidze i to do tego w tak trudnej atmosferze jaka paniuje na Legii.

Ja na miejscu Skorzy sam bym odszedł, nie dał bym się poniżać.

Odszedł byś stary kasa jak marzenie robota nerwowa ale płacą jak mało gdzie !!!. Skorża też cwaniak dobrze wiedział że z Słowakiem nic pewnego więc siedział cicho a nie np ogłaszał że niezależnie co będzie kończy pracę z Legią..
Skorża piłkarzem zawodowym nie był więc będzie siedział w Legii . Jak dla mnie to świetnie że zostaje ... fakt Legia miała niezły finisz ale im dużej Skorża pracuje w danym klubie tym będzie gorzej .Dla mnie to poprostu karierowicz typowy cwany Maciuś a nie wielki trener. Liżę dupę kibicom Wisły .. przeprasza ładnie itp a wiadomo charyzmy nie ma żadnej dlatego spieprzył puchary bo w naszej lidze ta Wisła za czasów Skorży miała taki team że trudno mistrza było nie zdobyć.
Najpierw trio Kosa+Brożek+ Zieńczuk miał pół sezonu życia ... później Marcelo eksplozja Małeckiego i utrzymany trzon z Brożkiem dało mu drugiego mistrza.. Tylko tego drugiego mistrza to zapisuje Smudzie który zajechał Lecha i odpadła wtedy jedyna drużyna która mogła podjąć z Wisłą walkę o mistrza ... Kompromitacja jego to była Levadia i tego co działo się dalej z drużyną kompletny upadek i roztrwonił punktowej przewagi i stylu drużyn...
Borinho
Odpowiedz cytując
63624
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 30.05.2011, 05:46
Miarą szaleństwa tej ligi jest, że Śląsk zdobył najwięcej goli w sezonie, choć grał bez napastników (Diaz rozstrzelał się w końcówce, wcześniej miał kontuzję długo), a z Lenczykiem jako trenerem był pierwszy w lidze:

Gdyby Orest był od początku, bilibyśmy się z Wisła o mistrza.

EDIT: Jeszcze w wyjazdach najlepsi byliśmy.
Powód: literówki
Ostatnio edytowane przez 63624 : 30.05.2011 o godz. 15:08.
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
Odpowiedz cytując
GrandmasterB
Member

Od: 11.2010

Stary 30.05.2011, 06:34
studio napisał(a):Wyświetl post
Stadiony Slaska i Jagi beda dopuszczone do LE? Czekam na porzadny wpi%dol wszystkich polskich druzyn juz w pierwszej rundzie
Stadion Jagiellonii był w tamtym roku dopuszczony w III rundzie LE, także najprawdopodobniej będziemy grali u siebie (przynajmniej do IV rundy, ale i tak chyba nikt nie liczy że dojdziemy tak daleko ).
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 30.05.2011, 07:14
Też myślę, że to serio prawda. Nie wiemy jak bardzo zażyła jest znajomość między Waszym dyrektorem, a Ruudem. Zapytać i po negocjować zawsze można - zwłaszcza od kiedy w Europie mniej więcej powszechnie wiadomo, że nie chodzą u nas po ulicy niedźwiedzie.

Natomiast wiadomo, że sprawa zapewne rozbije się o jakieś 500 tys euro, które Wisła będzie dawać za rok, a Ruud będzie myślał, że to za rundę albo jej... połowę. Jeżeli natomiast Wisła serio mu da milion to znaczy, że zwariowali i za max dwa lata jesteśmy mistrzem.

Ja równiez uważam, że te negocjacje sa prawdą. Jeżeli Van Nistelrooy jest człowiekiem z klasą to nie mógł odmówić staremu znajomemu spotkania i wysłuchania co on ma do powiedzenia. Wiadomo, że od spotkania do konkretów, a później podpisania kontraktu daleka droga ale sam fakt wg mnie zasługuje na uznanie.

Należy równiez pamiętać, że jak Cupiał połknie haczyk i zażyczy sobie Holendra przy Reymonta to jest w stanie mu dać pensję taką jaka sobie zażyczy. Ponadto godne zauważenia jest to, że takie nazwisko to gwarancja paru tysięcy więcej kibiców na stadionie. Szczególnie na początku. Sam znam takich "kibiców", którzy dla Ruuda (oczywiście "fani Realu") przyjdą na stadion.

PS. Ale radze się nie napalać, żeby nie było że przyjdzie jakiś no name z Rumunii i będzie "Miał być van Nistelrooy, a jest jakiś Niculescu".
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 30.05.2011, 07:53
http://www.sport.pl/sport-trojmiasto...m_Gornika.html To jakiś żart chyba...Wg zapewnień wszystkich oficjeli miąło nie być takich zagrywek a tutaj proszę! Dla mnie to jest prawdziwy powód dla protestu. Skuteczne obniżanie rangi Ligi trwa w najlepsze.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 30.05.2011, 08:14
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Ja równiez uważam, że te negocjacje sa prawdą. Jeżeli Van Nistelrooy jest człowiekiem z klasą to nie mógł odmówić staremu znajomemu spotkania i wysłuchania co on ma do powiedzenia. Wiadomo, że od spotkania do konkretów, a później podpisania kontraktu daleka droga ale sam fakt wg mnie zasługuje na uznanie.

Należy równiez pamiętać, że jak Cupiał połknie haczyk i zażyczy sobie Holendra przy Reymonta to jest w stanie mu dać pensję taką jaka sobie zażyczy. Ponadto godne zauważenia jest to, że takie nazwisko to gwarancja paru tysięcy więcej kibiców na stadionie. Szczególnie na początku. Sam znam takich "kibiców", którzy dla Ruuda (oczywiście "fani Realu") przyjdą na stadion.

PS. Ale radze się nie napalać, żeby nie było że przyjdzie jakiś no name z Rumunii i będzie "Miał być van Nistelrooy, a jest jakiś Niculescu".
Tylko po co? Nadal nie mamy sensownego centrum treningowego i porządnego szkolenia młodzieży. Zamiast Ruuda wolałbym sensowną inwestycję w infrastrukturę. Albo 2 młodszych, obiecujących ofensywnych graczy o potencjale Meliksona.

Oczywiście taka gwiazda przychodzi w celach marketingowych. Nie chodzi tylko o przyciągnięcie kibiców, ale o potwierdzenie renomy danej ligi i klubu. To sygnał dla innych, obiecujących grajków - że warto wziąć naszą ligę pod uwagę.

Ale wolałbym, żeby kasę w ten sposób wyrzucał Wojciechowski, nie Cupiał. Szczególnie, że nasz Prezes ostatnio nie szastał forsą.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów