|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Spadnie Polonia Bytom i.... GKS Belchatow
O mistrza walczyc beda jak zwykle Legia,Wisla,Lech - taka kolejnosc bylaby idealna ![]() Pozytywnym zaskoczeniem bedzie Widzew Niegatywnym bedzie Slask Wroclaw ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Typować kto będzie mistrzem teraz to jak wróżenie z fusów. Znacie kadry zespołów na dzień 1 sierpnia 2010 ?
![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Legia faworytem jak dla mnie,
3 trybuny oddane, Skorza, dobre transfery, powoli dochodzi do porozumienia miedzy kibicami a klubem (powrot herbu, zdejmowanie zakazow stadionowych).. sa na najlepszej drodze.. potem Amika.. i My. to typy na dzis dzien , Amika zapewne dobrze sie wzmocni, poza tym Lewandowski i Peszko zostana, moze ten drugi odejdzie, a z Lewym to zwykla gierka pod publiczke a ch.. z tego wyjdzie ( jesli mowa jest o 4-6 mln euro, dla niektorych 12 , moze za 3 euro ktos go kupi) a co z Wisla to sie okaze.. najwiekszy problem to jaja ze stadionem, gra na Hutniku w pucharach moze sie skonczyc jak z Lewadia, a pisze o tym w tym temacie bo jesli juz mialo to by sie tak skonczyc to plus jest tego ze mozemy ruszyc z kopyta w lidze jak po poprzedniej Lewadii.. tylko przydaloby sie to podtrzymac do konca sezonu a nie na kilkanascie pierwszych meczow...
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 11.06.2010 o godz. 14:29.
![]() ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
Mistrzem Wisła, później Legia, Amika, Polonia, Jaga, Zagłębie, Widzew, Śląsk, Lechia, Korona, Ruch, Bełchatów, Cracovia, Górnik, Arka, Bytom. Mistrzem Świata Argentyna- w finale pokona Hiszpanie 3:1 Liga Mistrzów dla Realu.. Wynik najblizszego totka: 3,13, 24, 29,34,35 Koniec świata: 21.12.2012r Ban na dwa tygodnie..jak tu wolfy zawita |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Raczej włączy PlayStation jak wróży sobie bana.
![]() A wracając do tematu, ciężko wskazać w 100% mistrza ale są zespoły, które o niego powalczą na pewno Lech, Legia, Wisła i ja uważam że Widzew Łódź jak nie to walka o podium i puchary, beniaminkowie prawie zawsze mają dobry 1 sezon Widzew ma silną drużynę, dobrego trenera, kibiców i może się włączyć w walce o mistrzostwo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Terminarz mamy (przynajmniej Wisła, nie sprawdzałem, jak inne zespoły) bliźniaczo podobny do tego z poprzedniego sezonu- pierwsze kolejki to mecz z Ruchem i Arką, końcówka wakacji to mecz z Jagą, początkiem października gramy ze Śląskiem, a jesienią maraton trójmeczowy: Lech, Cracovia, Legia.
Ech, mają opracowany jeden schemat i nie za bardzo chce im się zmieniać... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Lech nie będzie mistrzem i jestem tego pewien w 99%. Mistrzem będzie Wisła, jeśli nie będzie zamieszania z trenerami i dojdzie 3 zawodników do 1 składu. Mistrzem będzie Legia jeśli Skorża nie okaże się przeciętnym trenerem (na dzień dzisiejszy nie wiemy jaki to trener), a do tego transfery im wypalą, a Wisła nie spełni 2 warunków, o których pisałem wyżej.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Wszystko w formie żartu
Nikt nie jest w stanie wytypować pierwszej czwórki na zakończenie sezonu. Tak samo śmieszył mnie temat "możliwe scenariusze walki o mistrzostwo" Temat założony na kilka kolejek przed końcem ligi, miliony scenariuszy i nikt nie trafił..prócz JopaLiga się wyrównała. Niestety głównie dlatego, że Wisła nie notuje już takich progresów jak kiedyś, wręcz stoimy w miejscu i siłą rzeczy gdy będziemy grać z Legią, Amiką, Polonią, Jagą, Widzewem, Zagłębiem trudno wskazać jednoznacznego faworyta. Może nie jesteśmy dużo słabsi niż kilka lat temu, ale na pewno nie jesteśmy silniejsi. Stoimy praktycznie w miejscu, więc de facto się cofamy..A konkurencja nie śpi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/sport/1,67926,80...d_Lechowi.html
Lech nie kupi panów S, bo Ruch jest pazerny i nie sprzeda ich obu za 1,5 mln euro, tylko chce za jednego 2 mln! Nie wiem, czy się śmiać, czy płakać nad głupotą działaczy. |
|
|
|
Guest
|
|
Zakładając, że to prawda to bida przyciśnie to zmiękną... Grajki też mogą spuścić w przyszłym sezonie z tonu i Ruch zobaczy 1,5mln ale zł. za obu w sumie. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Podawanie cen za polskich zawodników w euro uważam za niesmaczny żart. Goście są warci góra coś rzedu 200 - stu tysięcy złotych. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Skoro juz musimy mowic kto wygra lige to podpasowuje sobie scenariusz pod swoje Wislackie serce i mysle ze Wisla zdobedzie mistrza. Ostatni sezon dla nas byl nieudany, chujowy, szokujacy. Zlych emocji sie nawarstwialo az w koncu cala nasza slabosc pokazal mecz z Cracovia a raczej gol Jopa. W tym sezonie odrzucimy pare ochlapow, mam nadzieje ze wich miejsce przyjdzie kilka lepszych ochlapow plus naprawde jakis dobry gracz z pola (w sumie obojetnie na ktora pozycje, w Polsce dobry obronca moze byc w czolowce strzelcow.... Marcelo 7 bramek bodajze w jednej rundzie, gdyby zrobil to samo w 2 rundzie to by byl w czubie listy strzelcow uhehe) no i wreszcie jakis bramkarz ktory wprowadzi spokoj w szeregach obroncow bo miec Pawełka za plecami to taki sam strach jakby za Toba pedal czychal a Ty musisz wiekszosc meczu stac do niego tylem
To zakonczy cyrki pod tytulem szukamy bramkarza, wprowadzi troche spokoju do druzyny, ta nutka porfesjonalizmu ktory sie chyba rysuje za srawa Basalaja jest bardzo potrzebna. W Lechu w kolei wiekszosc problemow, Peszko chyba juz na 100% odchodzi, Lewy pewnie tez bedzie chcial uciec a jak sie nie uda to byc moze wprowadzi troche zlej atmosfery do druzyny. Jak odejda Ci dwaj to Lech straci naprawde wiele, wczesniej odszedl Murawski (chyba nikt sie tak wartosciowy jak on nie pojawil?), odszedl Rengifo (Lech zostal z 1 napastnikiem, nie liczac tego z I ligi ktory przychodzil), teraz te 2 nastepne filary ktore mialy tworzyc ta marke Lecha, ktorych pamietamy z tego udanego sezonu dla Lecha sprzed 2 lat. Naprawde to co mieli zbudowane sypie sie bardzo szybko a w zamian tego przyszedl wartosciowy chyba jedynie Krivets. Ciekawe co pokaza na rynku transferowym ale i tak ciezko jest kupic pilkarza i miec pewnosc ze bedzie wzmocnieniem czy tak samo dobry jak poprzednik wydajac nawet 700 tys E... wiec tam wiecej problemow moze byc niz zdrowej atmosfery. Legia to chyba nadl konflikt kibicow z ITI. Nowy stadion to coraz glosniejsze okrzyki na zarzad, dojdzie dobra akustyka i echo odbijajace sie od pustych trybun, teraz ITI spierdalaj bedzie sie nioslo jeszcze piekniej Moze miejce 4-5 dla Lechii? Klub budowany powoli, bez glupiego pospiechu z nadzieja ze w rok czy 2 zrobia klub nie z tej ligi. Z roku na rok coraz lepiej, dojrzalej, spokojniej w Ekstraklasie. Mysle ze moze byc tak 1 Wisla 2 Lech/Legia 3 Legia/Lech 4 Polonia W - mimo wszystko aczkolwiek sukces moze rodzic sie w bolach a 4 druzyna moze znaczaco punktowo odstawac od czolowej trojki) 5 Lechia Spasc niech spada Polonia B, Arka lub Belchatow. Jeszcze tylko dodam ze Widzew moim zdaniem nie zaskoczy. Moze srodek tabeli, moze dobrych kilka meczy ale wyzej jak 7 miejsce im nie daje. Co innego punktowac druzyny pokroju Znicz Pruszkow, Wisla Płock, GKS Katowice a walczyc z najsilniejszymi klubami Polski. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
http://www.90minut.pl/news/125/news1...-Dortmund.html
No to Lewy opchnięty, Amica zostaje bez napastnika w tej chwili. Szczerze jestem ciekaw kogo zamierzają na to miejsce ściągnąć. |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Może podwyższą ofertę za Sobiecha i Sadloka. Choć jestem zdziwiony. Moim zdaniem 1,5 mln € za obu to była dość uczciwa oferta. Ponad 6 mln złotych i niemal całkowita redukcja zadłużenia klubu z Chorzowa (za Sobiecha prowizja byłaby minimalna, bo Sadlok poszedłby za 5,5 mln).
Amika jest w trudnej sytuacji, bo GW donosi, że Peszko też odchodzi. Poznaniacy pozyskali co prawda Kiełba, ale w najlepszym wypadku zastąpi on Peszkę (i tak optymistyczny scenariusz). A kadrę i tak mieli bardzo szczupłą. Teraz brakuje najlepszego strzelca. To spore osłabienie, chyba że w Poznaniu prowadzą już zaawansowane rozmowy z jego następcami. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Niby nic nie słychać, ale podobni cichaczem ściągnięto Krywca w sumie. IMO Kiełb to taki meteor, rozegrał jeden dobry sezon i tyle z niego, nie wierzę, że będzie w stanie zastąpić Peszkę. A jeśli Sławek faktycznie odejdzie to wiele powie o budowaniu poznańskiej drużyny na LM "inaczej niż dotychczasowi mistrzowie" i "nowej jakości".
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
podejrzewam, ze jakby te transfery byly odwrotne to bys napisal, ze Wilczek jednosezonowy, a Kielb ciekawszy Kileb ma dosyc nietypowe podejscie do swojej kariery wiec pozwolilem sobie przepisac co powiedzial w wywiadzie w ostatniej "PN" - w ogole tytul wywiadu "Nie chcę być polskim piłkarzem" , a teraz o co chodzi:Cytat:
![]()
Puchar jest na5z!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Kiełb to akurat wg. mnie największy talent w polskiej lidze, zdecydowanie lepszy od jakichś Sobiechów czy Sadloków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
![]() Wilczek to też jedno-sezonowiec choć pó łroku więcej grał oczywiście obydowoje mają szanse udowodnić ze tak nie jest jednak... jestem sceptyczny bo takich zawodoników w ostanich latach trochę się lidze pojawiło kiedyś był wysyp w Odrze (Radzewicz, Kwiek, Nowacki)
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 12.06.2010 o godz. 12:00.
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Czy choćby ostatnio Glik - jeden dobry sezon i kreowany na gwiazdę. Rownież Kapsrzik np.Nazwiska można by mnożyć.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Potwierdzają się wiadomości o odejściu Lewandowskiego i Peszki z Lecha. Według mnie to ich poważnie osłabia nawet gdyby kupili 4-5 nowych zawodników na ich miejsce bo zespół trzeba zgrywac od nowa. Zwłaszcza strata Peszki za małe jak na tego zawodnika pieniądze obniża ich szanse na mistrza czy ew. awans do LM. Kiełb, z całym szacunkiem dla niego, to jeszcze nie jest ten zawodnik.
Mam nadzieję że my kupimy wreszcie 1-2 piłkarzy do ofensywy a wtedy szanse oceniam 50-50 na mistrzostwo między nas a Lecha. Reszta bez szans. Legia - bez kibiców, z nowymi piłkarzami, pod koniec sezonu może byc groźna ale na początek pewnie dopiero będzie się zgrywac. Ruch - zapewne straci Sobiecha i Sadloka, Niedzielan znowu kontuzja, może jeszcze kogoś stracą, zanim wychowa nowych zawodników minie sporo czasu a w klubie na zakupy kasy brak. Polonia W. - bez komentarzy. Przepłacanie za pierwszych z brzegu piłkarzy nie jest sensowną metodą budowy drużyny. ps. nie doceniacie Jagiellonii a według mnie może coś ugrac w tym sezonie...chociaż do pucharów może trchę zabraknac ale o 4-5 miejsce mogą powalczyc Generalnie cieszy że wyleciały drużyny które nic nie wnosiły kibicowsko, liga spłaszcza się i wyrónuje coraz bardziej, będzie pewnie jeszcze więcej walki.Do spadku Bełchatów i Polonia Bytom. Liga będzie ciekawsza ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Niedzielan przeszedł do Korony.
![]()
WISŁA ZŁOTY WIEK
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Pardon, nie pamiętałem. Dzięki za korektę. Tak czy inaczej dla Ruchu nie pogra
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Śląsk nareszcie ma mecze z "górą" na początku, w końcu będą mieli sznase pokazać na co ich na prawdę stać, bo wcześniej zwłaszcza w pierwszym sezonie po powrocie mieli dobry kalendarz w którym nabili sobie punktów, a później było kładzenie lachy na mecze
moim zdaniem jeżeli coś będzie miało negatywny wpływ na ich grę to będzie to Tarsiewicz, za długo na stołku siedzi, w PL lidze trenerom ciężko wychodzi utrzymanie poziomu sportowego latami Wisła też się osłabiła http://www.90minut.pl/kariera.php?id=531
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 12.06.2010 o godz. 12:13.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
jestem daleki od siana paniki, ale moim zdaniem, głównym kandydatem do tytułu jest drużyna Legii. Polityka transferowa zmienial sie przy Ł3 na tyle, że efekty z trwajacego okienka transferowego moga przyjść bardzo szybko. Ani Lech ani Wisła z obecnym składem, praktycznie bez wzmocnien ( na który jest czas - lecz znając życie kluby zaczną kontraktowac piłkarzy w ostatniej chwili z łapanki ) nie beda w stanie rywalizowac z Legią pod wodza Skorzy
To bardzo pesymistyczny wariant, niestety, moim zdaniem , bardzo realny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Cytat:
Mimo wieku jeszcze kilka lat pogra na wysokim poziomie. Dla mnie jeden z najtwardszych obrońców E-klasy (z tych "nie do przejścia") |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
raczej mało kto się z tego cieszy (o ile do tego dojdzie). Z drugiej strony jeśli jest dla niego oferta , która go osobiście finansowo zadowoli, niech idzie. Za te 10 lat harówy niech sobie na koniec kariery dorobi , u nas tyle mu nie zapłacą.
edytka : 11 lat. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Kto sie cieszy to sie cieszy... ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|