|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Ja tam się nie cieszę z pozostania Skorży w Legii. Miałem nadzieje na Weissa, następne przemeblowanie i że Legia podąży scieżką Wojciechowskiego. Stabilizacja w Legii jest dla Wisły gorsza :/
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
Ostatnie tygodnie kompletnie zamazuja obraz Legii. |
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Włodarze Legii pewnie czytają to forum, ostatnio jeden z Legionistów pisał, że Legia jest od kilkunastu(? nie pamiętam dokładnie ilu) lat w pierwszej 5. No to uznali, że Skorża podtrzymał tradycje, nawet wybił się ponad 5 miejsce.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
|
Guest
|
|
|
Nie mówcie hop.nowy sezon-nowe rozdanie,nowi gracze,nowe nadzieje..ucieszy mnie jesli bakero zostanie w amice,dla odmiany skorży nie lekceważę.no i będzie na pewno polonia wawa z zielińskim i bez obciążenia pucharami
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
No i Muchy już na bank nie będzie. Oby tylko Jeża nie odpuścili. ![]()
Legionista
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Żeby nam tylko Maciek jakiejś niespodzianki nie zrobił, powiem szczerze, że mam pewne obawy. Legia końcówkę sezonu ma naprawdę dobrą, a najlepszym zawodnikiem prócz Radovicia jest ten, na którym wszyscy wieszali psy czyli Manu. Także proponuje hamować zbytni optymizm.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Jeszcze co do dzisiejszej decyzji odnosnie Skorzy.
Uwazam, ze wladze Legii zachowaly sie troche nie fair w stosunku do Skorzy. Negocjowali z Weissem i sie z tym nie kryli. Skorza byl pogodzony z odejsciem i bodajze jeszcze w piatek o tym mowil. I nagle, bach! Trener zostaje. I wiadomo dlaczego. Nie przez oszalamiajace wyniki ale przez to, ze z Weissem sie nie dogadali. I tak naprawde tylko dlatego Skorza zostaje. Miklas i reszta beda zaslaniac sie wynikami, PP i dobra koncowka sezonu. Dla mnie to skrajny nieprofesjonalizm. Jeszcze w piatek chciano zegnac Skorzze a dzis wielka zapowiedz, ze zostaje (bo nie dogadano sie z kims innym). |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Najbardziej oszukani moga sie czuc pilkarze Legii. Otoz Zarzad klubu z ulicy Lazienskowskiej w bezczelny sposob sobie z nich zakpil rozpuszczajac informacje o Weissie. Zawodnicy myslac ze sa oberswowani przez nowego szefa zaczeli traktowac swoje obowiazki na powaznie i grac i.... wygrywac. Po czym po zakonczeniu sezonu Zarzad powiedzial "a kuku" i Skorza zostaje. Hehe ![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Przecież działacze Legii dobrze wiedzieli, że nie ma opcji wcześniejszego odejścia Weissa z reprezentacji a tekst, że nie dogadali się bo dzielenie obu stanowisk jest niedopuszczalne był po prostu wymówką.
Widzieli jak zespół gra, jaką ma końcówkę sezonu i wzięli pod uwagę fakt, że zespół mimo iż teoretycznie przyszłość Skorży była przesądzona gryzie trawę. Sam Radovic uderzał w tony, że Skorża powinien zostać, zespół stał za Nim murem co dobitnie pokazał mecz w Białymstoku jak i sama końcówka sezonu. Uważam, że tu nie chodziło o rozmowy z Weissem, a decyzja została podjęta w ostatniej chwili. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Jak by Skorża miał jaja i honor to by jutro napisał wypowiedzenie i poszedł do Lecha Rutkowskiego. Co by nie mówić ale zrobić w Warszawie puchar polski, punktowo 2 miejsce w lidze i to do tego w tak trudnej atmosferze jaka paniuje na Legii.
Ja na miejscu Skorzy sam bym odszedł, nie dał bym się poniżać. ![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Zagląda tu może jeszcze 'PoloniaDumaStolicy'? Czy ma bana?
Bo tak chciałem się tylko przypomnieć a propos wygranego przeze mnie zakładu z nim (mówił, że Polonia będzie na podium na koniec sezonu) ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Współczuje Legii , na prawdę , te wciskanie kitu kibicom. Macius pewnie przeprowadzi jako Menadżer WSPANIAŁE transfery i znów będzie lipa.
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Coś Panowie nie wierzycie w obecnego wicemistrza Polski w przyszłym sezonie. Ciągle tylko amica,groclin, Legia. Śląsk- nowy stadion, nowy sponsor Tauron, Solorz pokazuje Nas w otwartej TV, nowy kontrakt Lenczyka w poniedziałek. Nadzieje są spore. Póki co świętujemy 2 miejsce i poniżenie drukArki przez Diaza i Kelemena.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Gratulacje dla Śląska.Pamiętam jak Wisełka pod jego wodzą rozjechała Saragosse 4-1.Mam nadzieje że teraz powtórzy podobny wyczyn
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
A może być tak jak mówili na Orange Sport Info, że Maciek będzie trenerem na przyszły sezon, a jak tylko Weiss zakończy przygodę z kadrą Słowacji to wskoczy do Legii. Cholera wie co tam uzgodnili. Faktem jest, że najbardziej nie fair mimo wszystko może czuć się Skorża. Facet jakby nie było podniósł zespół z dołka i z sukcesami dogrywa sezon, a włodarze sobie załatwiają w tym czasie nowego coacha. Gdy się okazuje, że nic z tego nie będzie zostawiają Skorżę.
![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Marian Kelemen
Robert Jeż Darvydas Sernas Myśle że tych piłkarzy z polskiej ligi w pierwszej kolejności należałoby pozyskać aby wzmocnić się przed pucharami. ![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2008
Offline |
|
![]()
"To jest Walduś polska liga - kto widzi ten rzyga!" - Ferdynand Kiepski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
szukamy napastnika, no to Diaza brać. 12 meczów 8 bramek. dobry technicznie, umie sie znalezc, nie za stary.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W poniedziałek się dowiesz. Bez obaw, nie wysiądzie. Spokojnie można dalej pić piwko.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
widze,że wiekszosc forumowiczów zatrzymała sie w czasach, gdy na samo słowo "Wisła" reszta klubów oddawała swoich najlepszych graczy za grosze
![]() ![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Przez to że się starozakonni utrzymali to i piwo dzisiaj gorzej smakuje :(
Śląsk w pucharach - brawo !! ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Warto wspomnieć o Jankowskim. Chłopak ma 20 lat, przeskoczył od razu z IV poziomu rozgrywek ("zaledwie" 10 goli w ciągu poprzedniego sezonu) do Ekstraklasy i zakończył sezon z wynikiem 8 bramek, dorzucił do tego asystę. W lepszym towarzystwie tych bramek może mieć więcej, szczególnie, że Jankowski z meczu na mecz, z miesiąca na miesiąc jest coraz lepszy.
To kolejny dowód na to, że trzeba szukać młodych chłopaków w niższych ligach i dawać im szansę załapania się do kadry drużyny ekstraklasowej. I nie powinno to dotyczyć tylko Ruchów czy innych Widzewów, ale również Wisłę, Lecha czy Legię. A mam wrażenie, że w szczególności w Wiśle w ogóle nie myśli się o przyszłości, co jakiś czas odchodzi dwóch, trzech zawodników i drużyna się sypie, bo nie ma ogranej młodzieży w PP czy w kilku spotkaniach Ekstraklasy. Mam nadzieję, że Wisła będzie kupować zarówno takich Genkowów, jak i takich Jankowskich. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
http://sport.interia.pl/galerie/gale...uze,1465144,12 Ciekawe, czy zawodnik też dostanie mandat?
http://www.youtube.com/watch?v=n7PUKM-ICl0 Przemycone race... Powód: link
Ostatnio edytowane przez Football Sorceress : 29.05.2011 o godz. 21:55.
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Pozostaje Legii życzyć powtórzenia tego sukcesu, przynajmniej w lidze. Dobry trener, zgrany zespół, piękna gra i świetne wyniki. Czyli Legia, o jakiej marzyliśmy. Wszystko się zgadza. Tyle, że w tym haśle chodziło o kibiców Wisły. Pańskie jaja - Skorża zostaje na Łazienkowskiej ![]() ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Takie koszulki i teksty to obraza Białorusinów. Porównywanie sytuacji na pilkarskich stadionach (Sic!) a w panstwie gdzie w śpiączke wysyła sie opozycjonistow jest nienormalne i niemoralne.
Trzeba znać umiar. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|