The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.05.2011, 14:49
tomek100 napisał(a):Wyświetl post
a bylem ze cztery razy, karnet mam od 7 lat. Nie może być jak do tej pory... super doping na G + pikniki, na których klub dobrze zarabia i finansują np. akcje kibicowskie. Działało to super na pięknym stadionie. W imię czego to mamy wszystko zniszczyć? solidarności z bandytami z Poznania i Wwy? DLA NAS LICZY SIĘ TYLKO WISŁA i jej dobro. Przed nami derby i mistrzowska feta, dla pseudo polityki i pseudo kiboli mamy z tego zrezygnować?

pozdrawiam wszystkich braci Wiślaków
Nie zdziw sie jak jakis marszałek ci tej fety zabroni bo przecież wstrętni kibole zdemolowali by rynek.
Co go bedzie obchodzić że ci kibole już 12 razy mieli taką fetę przecież liczy się wojna z bandytami i słupki w sondażach.

Cytat:
solidarności z bandytami z Poznania i Wwy?
Bandytą nie jestem
z Warszawy nie jestem
z Poznania nie jestem
w Bydgoszczy nie byłem

Więc wyjaśnij mi dlaczego nie mogę pojechać na mecz mojej Drużyny do Warszawy.

najśmieszniejsze jest to że o zamknięcie sektorów prosi policja czyli co nie są w stanie upilnować max 2000 kibiców gości
Co zrobią gdy na Euoro w którejś z grup spotkają sie np. dwa państwa bałkańskie i przy lekkim niefarcie przyjedzie po 10k kibiców z nienawidzących się państw
Ostatnio edytowane przez piotrek06 : 13.05.2011 o godz. 14:51.
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 13.05.2011, 14:50
ciekawy tekst znaleziony na fejsbuku, ładnie podsumowuje całą sprawę

Zamknięcie stadionów we Wrocławiu i Lubinie oraz decyzje związane ze zwalczaniem chuligaństwa na meczach to oczywiście kolejna prowokacja rządu obliczona na efekt "słupkowy". Bardzo sprawna. Przyznam jednak, że jeśli było wiele powodów do takich decyzji 5, 10, 10 lat temu to na pewno obecnie ich nie ma. Jakościowa zmiana jaka zaszła na trybunach jest wielka. Również przejawiająca sie tym, że zamiast celtyków tysiące ludzi w szalikach czci narodowe rocznice i to takie które przyprawiają o palpitację serca dziennikarskich i partyjnych politruków. Powodów więc do zamykania stadionów nie ma żadnych - i są tylko i wyłącznei polityczne a więc antyrządowe i antymichnikowe transparenty oraz patriotyczne i antylewicowe oprawy. Takie jakie ostatnio widzieliśmy we Wrocławiu lub na meczu ligowym Lech - Lechia w Poznaniu. O co więc chodzi? Prowokowaną grupą jest społeczność, którą sprowokować łatwo i nie ma co do tego wątpliwości. Wielu kiboli, szczególlnei z grup "sportowych" to goście z wyrokami, znani w kryminalnym półświatku. Ich kontakty w charakterze źródeł policyjnych, wiążą się przecież z swoistymi układami z mundurowymi. Uważam, w to włśnie jest i będzie wykorzystywane. Wystarczy grupa 30-40 osób w szalikach, (a tak wyglądały zadymy w Bydgoszczy) do wywołania zamieszek, aktów wandalizmu, i które konsekwentnie środki masowego rażenia czyli media spozycjonują jako ludzi Kaczyńskiego i PiS. Tym bardziej, że sam prezes, jak i posłowie PiS dystansowali się od działań rządu, ba z sympatią komentowali antyrządowe nastroje na trybunach tłumacząc, że kibiców po prostu spotkała kara za antyrządowe prostety i manifestacje. Właściwie jest to sedno manipulacji socjotechnicznej którą obserwujemy wokół futbolu - kibole = PiS. Ale logika która rządowi specjaliści od manipulacji użyli jest bezlitosna - kto kwestionuje nasze sposoby na walke z bandytyzmem jest pzreciw nam, jest sojusznikiem tych co łamią krzesełka i rzucają w policje koszami na śmieci. Tym bardziej jest to rządowi potrzebne, bo prowokacje i przestawianie dziesiątek tysięcy ludzi z Krakowskiego Przedmieścia jako awanturników się nie udały. Pojawiły się też krytyczne głosy hierarchów Kościoła, którzy zaczęli wypominac włądzy, że od wielu miesięcy traktuje Polaków jak bydło co sie nie godzi. Przed wyborami potrzebne jest więc kolejne paliwo którym napędzona zostanie machina wyborcza PO. Że tak się dzieje wystarczy tylko pooglądać telewizję. A, że jakieś awantury będą miały miejsce nie mam wątpliwości i to one potwierdzą, że decyzje rządu są słuszne,. To pokaże TVN i TVP, na papierze potwierdzi Gazownia a za nimi Onet i Wp.pl. No chyba, że społęczność kibiców przejdzis obywatelski chrzest bojowy i pokaże, ze nie tylko potrafi chodzic w bluzach z napisem HWDP, ale zawalczy o wysoką stawkę. Bo taka jest teraz w grze.

Tak czy inaczej Tuskomatoły głosujący na PO i tego gościa z wąsami zafundowali nam Orwella prawdziwego. Rządzący niech jednak pamietają, że łaska tłuszczy na pstrym koniu jedzie i dziś "elektorat" reaguje jak pies Pawłowa, ale za jakiś czas bedzie pierwszy rzucał kamieniami. i będzie groźniejszy niż tych kilkudziesięciu zadymiarzy z Bydgoszczy. Nie zawsze zarządzanie kryzysem i emocjami ludzi jest takie łatwe - to jednak igranie z ogniem. Już Makiawel o tym przestrzegał.
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.05.2011, 14:51
Przecież ostatnimi czasy na stadionach w ekstraklasie było naprawdę spokojnie nic się nie działo nie dochodziło do żadnych ekscesów ? Czemu ta nagła nagonka ? Komu to służy? Jakoś Legia z Lechem grała w lidze dwukrotnie w tym roku i był względny spokój? Dlaczego zablokowano oprawę która w poniedziałek była dobra a już w środę byłą Beee? O jakim bronieniu huliganów w tym proteście jest mowa ?

Bo wg mnie brak dopingu był spowodowany wywinięciem wałka z oprawą ? I jeśli zarząd ma to w nosie to niech wstawią się piłkarze, że chcą grać przy dopingu? Nie wierzę żeby oprawa była jakaś mega zła że nie wolno jej było pokazać

Dochodzimy do sytuacji w której nie wolno wywieszać flagi LWÓW w polskich barwach ze względu na czyjeś widzimisię...

To co stało się na ostatnim meczu to pokaz cenzury i hamstwa ze strony władz... Takie jest moje zdanie i tyle w temacie.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 13.05.2011, 14:52
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
...

Jestesmy winni ze debile kopia w plecy ludzi.... Szkoda strzepic pioro...

Kto byl meczennikiem? Garstka i widac ze nie wiesz zupelnie NIC. Skad info masz? TV? Forum nasze? Szczegoly znali ci, ktorzy widzieli/byli/mieli rozum.

Problem w tym kolego, ze Bylismy jestesmy i bedziemy. Pod flaga Wisly/Legii/Lecha/Izolatora. Reszta minie jak beda musieli jechac 600 km na stadion stojacy w srodku pola. Siedzimy tak po 10/20/30/40 lat... Nadal jestesmy.

To nasza wina ze chcemy robic swoje? Wlozyles nas do jednego wora, nazwales meczennikami *** wiedzac co ja mysle, co mysla ludzie z ktorymi stoje na trybunach. Madrys bo przeczytales sto postow, daruj sobie.

Sa bledy po jednej i drugiej stronie...
Ostatnio edytowane przez kreseq : 13.05.2011 o godz. 14:55.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.05.2011, 14:52
Wizard napisał(a):Wyświetl post
Proponuje olać tych prowokatorów, tak jak Gwiazdzisty napisał nagle wysyp juniorów na forum. Robią zamęt i nic więcej.
Wszystkich nas musi łączyć jedno - dyscyplina. Dla wspólnego dobra trzeba się zjednoczyć, jeżeli decydenci zadecydują tak czy inaczej - dostosuję się. Na stadionie nie ma miejsca na demokrację. Ufam Ultrasom i Stowarzyszeniom, dla nich ukochany klub to coś więcej niż mecz raz w tygodniu. Dlatego wierzę, że chcą jak najlepiej i zamierzam ich w tym wspierać.
Skoro tak to w czym problem, ze klub, który jest organizatorem meczu i ponosi jako pierwszy odpowiedzialność za wydarzenia na stadionie podjął suwerenna decyzje o zakazie wywieszenia oprawy
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Vashut
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 13.05.2011, 14:53
KrystekABG napisał(a):Wyświetl post
kur*a chłopie daruj sobie.
Krystek , widzę że w całej mojej wypowiedzi zwróciłeś uwage na jedno słowo, które aż tak Cię dotknęło, że je pogrubiłeś a co resztą postu?

- chcesz by na stadionie był zaj..sty doping taki że dach się trzęsie, z racami w łapach odpowiednich osób bez rzucania na murawę, z piekną oprawą, która będzie się podobała innym kibicom?

Ja też, to jest dla mnie kibicowanie

- nie chce (ja i wielu innych- jest nas więcej) walk z policją, rozwalania kibli i stanowisk z preclami (pamiętasz?) nie chcę walk z innymi hoolsami, bicia po gębach piłkarzy i plucia

To nie jest kibicowanie

Ja jestem w stanie sobie wyobrazić pierwszą opcję bez tej drugiej, a wy? czy tak trudno to zrozumieć?
"to miasto zawsze było Semper Fidelis.."
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 13.05.2011, 14:53
Cytat:
Master - postaram się odnieść:

1. Jestem za głośnym i kulturalnym dopingiem wspierającym ukochaną drużynę.
Jestem przeciw dopingowi rasistowskiemu, małpim odgłosom itp. itd. Mam nadzieję, że w najbliższym meczu nie będzie rasistowskich wycieczek - bo to wiocha, szczególnie że gra u nas Maor
2. Niestety nie byłem w Anglii na meczu, więc mogę się odnieść do tego co widać w telewizji. Przyznasz, że doping na MU jest żywiołowy co nie wyklucza czasem dopingu typu sprzeciw -> love United, hate Glazer i złoto-zielone szale.
Takie akcje są biegunowo różne od opuszczenia trybun, wyzywania pikników (niektórzy z nich mają więcej lat stażu na Wiśle niż niektórzy "zagorzali ultrasi na G) a to co odstawił gniazdowy na Lechu kwalifikuje się do wydania zakazu klubowego (użycie mikrofonu sprzętu nagłaśniającego udostępnionego zapewne przez klub do organizowania "dopingu" przeciwko innym kibicom wspierających Wisełkę)
3. Kolorowe oprawy są jak najbardziej wskazane o ile odnoszą się do meczu i służą dopingowi dla własnej drużyny.
Jestem przeciw oprawom, które służą do politycznych demostracji. Przyznasz, że wizerunek kibola umęczonego pod pąckim Tuskiem to jednak przesada?

Nie zgodzę, się że rząd nie pomysłu na wyjście z sytuacji. Ten pomysł ma - uderzenie po kieszenie właścicieli klubów za bratanie się z bandytami, nierespektowanie prawa, nie przestrzeganie zakazów stadionowych, przekupywanie ochroniarzy itp itd. Ma pomysł, i jak widać konsekwentnie go realizuje.
-> Na Maora to chyba antySEMICKIE.
-> na Arbolede były to gwizdy i buczenie czysto antyPEDALSKIE. Chyba że lubisz mieć palec w pupie, to pomogę Ci załatwić numer do niego.
->Jeszcze raz- jeżeli ktoś nie widział oprawy na Lecha niech zamknie ryj. Sam nie widziałem, słyszałem jedynie, że miała być sektorówka czysto wiślacka i piro. Jeżeli miała być opcja przedstawiona przeze mnie, lub ta z pąckim Tuskiem, to ukłony dla zarządu za prawidłową reakcję, i wtedy G ma podwójne powody do wstydu.

Żeby nie było- sam chodzę na G, ale w momencie "podziałów" byłem głęboko rozgoryczony, do dziś nie mogę uwierzyć, jak to się mogło stać. Każdy przychodzący na mecz wspiera ten klub "czy to oprawą, dopingiem, czy większą ilością gotówki wydanej w klubowej kasie".
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 13.05.2011, 14:55
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Tez tego chce ale:
1) Niech Policja i ochrona robi to od czego sa i za co im placisz.
2) Niech sady skazuja a nie opierdalaja sie
3) Niech kluby majac mozliwosci dowala zakazy zgodnie z prawem i z dowodami ktore maja
4) Niech mi zaden Janusz nie zabrania stac tylem do boiska 90 minut.
5) Niech Donald z kumplami nie kara tysiaca za blad jednostki.
6) Niech reszta zrozumie ze jedni przychodza kibicowac, inni ogladac, jeszcze inni robic oprawe, ale nikt nie przychodzi na stadion wylapywac oszolomow bo od tego sa wynajeci i oplaceni ludzie ktorzy dzisiaj opier**** sie na maxa.
7) Niech karaja za przeklinanie kazdego lacznie z filmami na TVN i TVP. Prawo jest wybiorcze jak gazeta Szechtera?
1) Nie rozumiem - czyli wolałbyś, żeby wyszedl kordon policji z bronia gładkolufową, wystrzelili kilka razy, poległych zabrali od razu przed sąd? No nie, ja nie chce takich rozwiazan, ja wole zeby kibice nie dawali ochronie i policji powodow do interwencji
4) Jakis Janusz Ci kiedykolwiek zabronil ogladac mecz na stojaco? No to idź na trybune dla nie-januszów i po sprawie

z reszta sie mniej wiecej zgadzam, tez mnie to wielce irytuje, ze na stadionie przeklnac nie mozna, ale juz w filmach i sejmie jest ok..
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 13.05.2011, 14:57
fan01 - Policja moze wylapac, ochrona tez... przejdzie zrobi co trzeba - lapac i juz. Nie ma ostrej kary to sobie wchodza...No miala byc Anglia

4) Mowie ogolnie o tekstach na forach... nie o stadionie Nie do konca wyraznie sie wyrazilem

Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 13.05.2011, 14:57
Cytat:
1) Nie rozumiem - czyli wolałbyś, żeby wyszedl kordon policji z bronia gładkolufową, wystrzelili kilka razy, poległych zabrali od razu przed sąd? No nie, ja nie chce takich rozwiazan, ja wole zeby kibice nie dawali ochronie i policji powodow do interwencji
To jest Polska, to miejsce, które chcesz mieć to utopia.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
mhl_pl
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 13.05.2011, 15:06
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
To nie jest solidarność pomiędzy kibiacmi, tylko solidarność kibiców z bandziorami z Bydgoszczy. Z kibicami się nie uda? Jak się kluby kibica nie oragną to się skończy tak jak w Anglii!

NIKT cały sezon nie zabraniał opraw, śpiewów, wyjazdów, flag itp. Dopiero jak bandyci przegieli bagietę, a ultrasi ich kryją (tak, ten cały protest to krycie bandytyzmu!) to się zaczęło.

Kto sieje wiatr ten zbiera burzę!

I zobaczycie, jak się nie ultrasi nie opamiętają, to zostaną wyeliminowani ze stadionów.
Tu nie będzie rachunku ekonomicznego, jak w sporze żyleta - ITI - bo rząd ma w dupie ilość sprzedanych biletów - liczy się porządek i słupki popularności.

Muhahahahah!!! Majchrowskiego też przeżyliśmy?!
Jak dla mnie to ten protest jest przeciwko - odpowiedzialności zbiorowej.
Uważam że ci którzy łamią prawo powinni za to odpowiedzieć indywidualnie.
Dla mnie ten cały litar czy staruch to kolesie chorzy psychicznie- ale fakty są takie- że dzisiaj zamykają stadion w Warszawie, Poznaniu jutro w Lubinie czy Wrocławiu a pojutrze w Krakowie np dlatego że zbierzesz się z kolegami i będziesz darł ryja i komuś się to nie spodoba. Polecam artykuł na weszlo w którym informują że policja wystąpiła z wnioskiem o listę osób przeklinających na meczu. To jest chore i dlatego ja popieram protest- kibice muszą walczyć razem.
Piotrze R. Legendo Kuchenkorza - Pozdrowienia do Więzienia...
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 13.05.2011, 15:08
Dajcie sobie siana. Nikt nikogo tu nie przekona, więc po co tracić siły na stukanie w klawiaturę.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 13.05.2011, 15:10
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Dajcie sobie siana. Nikt nikogo tu nie przekona, więc po co tracić siły na stukanie w klawiaturę.
My jestesmy winni, idziemy rozwalic centrum i poprzeklinac ?

Odpowiedz cytując
zybert77
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 13.05.2011, 15:11
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
-> Na Maora to chyba antySEMICKIE.
-> na Arbolede były to gwizdy i buczenie czysto antyPEDALSKIE. Chyba że lubisz mieć palec w pupie, to pomogę Ci załatwić numer do niego.
->Jeszcze raz- jeżeli ktoś nie widział oprawy na Lecha niech zamknie ryj. Sam nie widziałem, słyszałem jedynie, że miała być sektorówka czysto wiślacka i piro. Jeżeli miała być opcja przedstawiona przeze mnie, lub ta z pąckim Tuskiem, to ukłony dla zarządu za prawidłową reakcję, i wtedy G ma podwójne powody do wstydu.

Żeby nie było- sam chodzę na G, ale w momencie "podziałów" byłem głęboko rozgoryczony, do dziś nie mogę uwierzyć, jak to się mogło stać. Każdy przychodzący na mecz wspiera ten klub "czy to oprawą, dopingiem, czy większą ilością gotówki wydanej w klubowej kasie".
1. coż nie jestem antropologiem, ale mnie semici to jedna z ras. Wpisz w google "rasa semicka" to się dowiesz
2. wytłumaczysz to UEFA jak w następnym sezonie, jeśli w pucharach zamknie nam trybunę albo stadion bo idiotom się zachce małpować w stronę przeciwnika...
Jakoś UEFA kara od razu i nie zastanawia się, że przewiniają jednostki. Radzę żebyś to zrozumiał, oszczędzi Ci to później zgryzot.
3. nic nie stoi na przeszkodzie żeby SKWK powiedziało co było na oprawie. Skoro nie mówi, to najwyraźniej nie ma sie czym chwalić
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 13.05.2011, 15:13
zybert77 napisał(a):Wyświetl post
1. coż nie jestem antropologiem, ale mnie semici to jedna z ras. Wpisz w google "rasa semicka" to się dowiesz
2. wytłumaczysz to UEFA jak w następnym sezonie, jeśli w pucharach zamknie nam trybunę albo stadion bo idiotom się zachce małpować w stronę przeciwnika...
Jakoś UEFA kara od razu i nie zastanawia się, że przewiniają jednostki. Radzę żebyś to zrozumiał, oszczędzi Ci to później zgryzot.
3. nic nie stoi na przeszkodzie żeby SKWK powiedziało co było na oprawie. Skoro nie mówi, to najwyraźniej nie ma sie czym chwalić

Nikt nie powie nic o oprawie bo bedzie wystawiona na meczu, to nie kosztuje 10 zl... Dalej chcesz byc specem od tematu ?

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.05.2011, 15:13
Snow napisał(a):Wyświetl post

Wszystko co piszesz, sprowadza się do stwierdzenia, że zaakceptujesz każde s....ysyństwo byle tylko Wisła odniosła sukces sportowy (który dla Ciebie jest właśnie równoważny z "dobrem Wisły").

Miałbyś w dupie gdyby zmienili nam herb, nazwę czy barwy. Ważne by był sukces. Po trupach do celu. Czy Ty masz jakiekolwiek zasady? Szczerze to rozumiem, że każdy ma swoje priorytety. Ale skoro tak do tego podchodzisz to siedź sobie w pokoju sportowym, a nie udzielaj się i nie pouczaj w kwestii spraw, które Ciebie nie dotyczą.
To jest nieprawda. Chciałbyś, aby tak było, bo pasuje to do Twoich wyobrażeń.

Dobro Wisły jest dla mnie wartością uniwersalną i ponadczasową. Jest czymś znacznie więcej niż sukcesem sportowym, czy poglądami takiej lub innej grupy kibiców. Tworzy go wiele elementów. Tradycja, historia, kanon zasad, dokonań itd. Wisła to coś więcej niż tylko obecnie żyjący kibice. To również idea, swoista świętość. A troska o Wisłę jest sprawą, która powinna nas wszystkich jednoczyć.

To, co niektórzy tu proponują godzi w to dobro, bo godzi w tworzące go elementy.

Nie akceptuję działań bezmyślnych, które mogą najwyżej zaszkodzić Wiśle, a nie pomóc. Także Wam ze Stowarzyszenia, grup kibicowskich etc. Bo wiara, że brak dopingu lub bojkot meczów wymuszą cokolwiek na rządzie Tuska, dla mnie jest naiwną głupotą, której będę się sprzeciwiał w trosce o Wisłę. Nie pomagacie ani jej, ani sobie w ten sposób.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 13.05.2011, 15:18
dla każdego średniorozgarniętego zamykanie stadionów jest przedwyborczą pokazowką, mającą na celu zepchnięcie innych tematów pod dywanik, (może jeszcze osobistą obrazą czlowieka, do ktorego wystartowała Legia podczas ligowego meczu z Lechem). Niestety ludzie tzw "zwykli" stanowiący elektorat, o który ubiega się PO mają zły obraz kibica - kompletnie się tym nie interesują ale "wiedzą", że kibic jest zły i każdą metodą należy go zwalczać. A te metody są świetnie znane i już wyćwiczone podczas walki z PISem. Kaczor jest zły więc można mu przywalać nieelegancko i jest się cool. To samo jest z kibicami, a nawet jeszcze gorzej, bo to w większości młodzi ludzie a "stadionowy bandytyzm" jest wdrukowany w świadomość społeczną i fakty nie mają tu żadnego znaczenia.
Nie ma co oczekiwać jakiejkolwiek "sprawiedliwości".
Wolność słowa będzie zawsze wykorzystywana przeciw kibicom. Kazda wypowiedź będzie przekręcana i każde hasło spotka się z zarzutem "faszyzmu", "antysemityzmu" czy bandytyzmu choćby to nie miało żadnego oparcia w faktach. Rząd wykorzysta każdy pretekst do zamknięcia stadionów bo ważne są sondaże, a nie prawda czy w ogole cokolwiek innego.
Ostre protesty będą witane z radością, bo będą pretekstem do pokazania, że rząd działa szybko i sprawnie być może nawet znajdą się prowokatorzy pracujący na to by stadion Wisły zamknąć ( w końcu łatwiej zamknąć stadion niż ochronić ludzi przed powodzią lub zrównoważyć budżet na przykład).
Brak dopingu jest chyba jedyną właściwą formą protestu przeciw tej sytuacji. Ale trzeba też zrozumieć ludzi, którzy - tak to ujmijmy - nie wnikają w politykę (mimo, że polityka zawsze wnika w nich) a są kibicami Wisły, zależy im na MP i chcieliby z Cracovią wygrać. Grając przeciw nim ruch kibicowski robi to, czego władze sobie życzą - izoluje się, konfliktuje z potencjalnymi sojusznikami. Obrażanie pikników czy kibiców w kapciach do których należę sprawi, że aplauz wobec poczynań rządowych będzie jeszcze większy.
Może w ramach protestu zamilknąć na kwadrans (jak na meczu Lechii z Wisłą) Można na ten czas zaiązać sobie nawet usta, na znak, że ruch kibicowski jest kneblowany. Wywiesić transparent z zakneblowanym kibicem? Nie wiem, ale wiem, że teraz ważniejsza jest mądrość i chytrość niż stawianie spraw na ostrzu noża
Odpowiedz cytując
MrÓwA_1906
ULTRA WISŁA

Stary 13.05.2011, 15:20
moja prośba jest taka
wstrzymajcie się z komentarzami, az pojawi się info odnośnie dopingu czy jego braku
narazie nie ma go jeszcze wiec nie ma co komentowac
kazdy chce dobra Wisły, tylko niaczej je pojmujemy

dlatego jaka by nie była decyzja to w sobote o 16 na trening piłkarzy, niech bedzie nas jak najwiecej
pozdrawiam
Dark Dogs '02 ULTRA WISŁA
Odpowiedz cytując
madziar
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 13.05.2011, 15:20
Donki napisał(a):Wyświetl post
Ja to widze tak, że ta runda bez dopingu, przyszła bez kibiców na trybunach.
I wtedy kluby nie bedą miały kasy z biletów/karnetów, Canal + bedzie pokazywam mecze które bedą wygladac jak sparingi. I sami zrozumieja, że kibic jest potrzebny.
piszesz o braku kibicow gosci? bo to zadna strata jesli chodzi o dochod klubu a wrecz przeciwnie spory zysk bo mniej kasy pojdzie na zabezpieczenie meczu i ewentualne zniszczenia czysty zysk a i c+ nie zbiednieje bo Ci ktorzy nie przyjechali to ogladna w tv ale pewnie nie ktorych nie zainteresuje to bo w domu krzeselka nie wyrwie
A tak na powaznie to nikt nie zrozumie a wrecz przeciwnie;/
Odpowiedz cytując
zybert77
Senior Member

Stary 13.05.2011, 15:25
mhl_pl napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie to ten protest jest przeciwko - odpowiedzialności zbiorowej.
Uważam że ci którzy łamią prawo powinni za to odpowiedzieć indywidualnie.
Dla mnie ten cały litar czy staruch to kolesie chorzy psychicznie- ale fakty są takie- że dzisiaj zamykają stadion w Warszawie, Poznaniu jutro w Lubinie czy Wrocławiu a pojutrze w Krakowie np dlatego że zbierzesz się z kolegami i będziesz darł ryja i komuś się to nie spodoba. Polecam artykuł na weszlo w którym informują że policja wystąpiła z wnioskiem o listę osób przeklinających na meczu. To jest chore i dlatego ja popieram protest- kibice muszą walczyć razem.
Nadal nie rozumiesz. Zastanawiałeś się kiedyś jak to jest, że jak u nas matoł rzucił nożem to UEFA nie zastanawiała się, nie rozdzielała włosa na czworo - tylko pięknie uderzyła w organizatora meczu.

Albo jak bandyta duński wbiegł i uderzył piłkarza Szwecji to UEFA przywaliła karę równo na organizatora meczu (duńską federację) a duńska federacja obciążyła kosztami tegoż kibola przez co przez najbliższe kilkanaście/dziesiąt lat nie będzie miał żadnego majątku. Jeśli nie znasz tego przypadku to poguglaj.

Chciałbym żebyście zapomnieli o czymś takim jak sprawiedliwość. Jeśli wchodzi rząd i UEFA to karają mocno i dotkliwie, niezależnie od ilości i jakości przewiniających.

Zrozum to i zaakceptuj - przed nami puchary.
Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 13.05.2011, 15:30
Nie chcecie solidaryzować się z kibicami Lecha i Legii? To solidaryzujmy się sami ze sobą. Nie pozwolili nam wywiesić oprawy, więc nie ma dopingu. Proste. Ludzie z E powinni to uszanować, na stadionie nie ma demokracji. Zrozumcie.
"Nie dla ligi, nie dla mody, nie dla żadnego szpanu, nigdy nie zaliczaj nas do stada tych baranów..."
Odpowiedz cytując
madziar
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 13.05.2011, 15:34
Sami napisał(a):Wyświetl post
Nie chcecie solidaryzować się z kibicami Lecha i Legii? To solidaryzujmy się sami ze sobą. Nie pozwolili nam wywiesić oprawy, więc nie ma dopingu. Proste. Ludzie z E powinni to uszanować, na stadionie nie ma demokracji. Zrozumcie.
hehe jesli faktycznie oprawa byla jak pisza to nawet lepiej ze nie zostala zaprezentowana bo niezly bylby wstyd;/ Szkoda ze nikt kompetentny nie wypowie sie o tej oprawie i nie rozwieje watpliwosci... Choc jesli byla jak pisza to faktyczne lepiej milczec
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 13.05.2011, 15:39
Tymczasem w Polsce....

Cytat:
"Stowarzyszenie Kibiców Sandecji serdecznie zaprasza na wycieczkę krajoznawczą do miejscowości Łęczna

Cel podróży:
Starostwo Powiatowe w Łęcznej,
al. Jana Pawła II 95a, 21-010 Łęczna

Celem podróży jest zwiedzanie Łęcznej, w szczególności budynku Starostwa Powiatowego, który posiada unikalną i ciekawą architekturę.

Czas i miejsce zbiórki
sobota 14 maj 2011 rok, godzina 8:00

Czas przybycia do celu:
15.30

Czas zwiedzania:
60 minut

Czas wolny:
16.30 - 19.30

W czasie wolnym można w grupie niezorganizowanej obejrzeć mecz 1 ligi Górnik Łęczna - Sandecja Nowy Sącz.
Spotkanie zostanie rozegrane na znajdującym się nieopodal celu wycieczki stadionie Górnika Łęczna przy Al. Jana Pawła II 13.

Bilet na trybunę A (sektory 1-4) kosztuje 20 złotych, na trybunę B - 5 złotych, a na trybunę C (sektor 1-4) 10 złotych. Bilety do nabycia w kasach stadionu.

Powrót:
20.00

UWAGA !!

- ubiór dodowolny ale bez akcentów kibicowskich,
- odpowiednie zachowanie i kultura osobista,
- organizator zapewnia transport do miejsca docelowego oraz powrót do Nowego Sącza, pozostałe rzeczy uczestnicy wycieczki organizują we własnym zakresie,
- wszystkie osoby biorące udział w wycieczce mają obowiązek słuchać poleceń organizatorów wyjazdu,
- organizator nie ponosi odpowiedzialności za rzeczy pozostawione w środkach transportu.
- organizator nie ponosi żadnej odpowiedzialności za wykroczenia lub przestępstwa popełnione przez osoby biorące udział w wycieczce.
- uczestnik wyjazdu, który popełnił wykroczenie lub przestępstwo, odpowiada za nie indywidualne, ze wszelkimi konsekwencjami.

Osoby, które zapisały się na wyjazdowe spotkanie Sandecji z Górnikiem Łęczna, a nie są zainteresowane wycieczką krajoznawczą, proszone są o poinformowanie o tym fakcie organizatora."
Cytat:
"Ruch Zdzieszowice - Miedź Legnica
W związku z niemożnością udania się na mecz wyjazdowy z Ruchem Zdzieszowice, SKTM, korzystając z okazji, organizuje wyjazd autokarowy do kościoła św. Antoniego, który mieści się w Zdzieszowicach, przy ul. Pokoju 1.

Kościół ten został oryginalnie zbudowany w 1920 r, a następnie na jego miejsce powstał obecny kościół. Miało to miejsce w latach 1935-1937. Budynek ten jest zbudowany w stylu neo-gotyckim, z widocznymi inspiracjami sztuki monumentalnej okresu 20-lecia międzywojennego. jest on doskonałym reprezentantem sztuki sakralnej Opolszczyzny w ostatnich latach przed II Wojną Światową.

W trakcie zwiedzania przewidujemy możliwość indywidualnego pomodlenia się w intencji rządzących naszym krajem, aby ich decyzje już zawsze cechowała rozwaga i troska o dobro wspólne, a także czas wolny, w trakcie którego będzie można zwiedzić Zdzieszowice. Szczegółowy program wycieczki zostanie podany niebawem.

Zapisy na zwiedzanie Kościoła prowadzone są w Galerii Piastów, na stoisku z odżywkami i suplementami diety (I piętro, obok KFC). Koszt przejazdu autokarem to 25 zł. Wszystkich kibiców serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w naszej wyprawie. Mamy nadzieję, że wolni od trosk dnia codziennego razem z nami wybierzecie się w te podróż."
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 13.05.2011, 15:41
Sami napisał(a):Wyświetl post
Stadion to nie miejsce na polityczne festiwale i walki o prawa obywatelskie tylko arena widowiska sportowego. Chcecie organizować te pierwsze i walczyć o drugie, róbcie to gdzieś indziej, w miejscach adekwatnych do tego.

Mam nadzieję, że żaden kibic Wisły nie zaakceptuje decyzji o braku dopingu i bojkocie meczów podjętych przez grupy ludzi nie związanych z naszym klubem, nie kierujących się jego interesem i dobrem, tylko własnym.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.05.2011, 15:42
@Snow

Piękne
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 13.05.2011, 15:43
Cytat:
Tymczasem w Polsce....
Lobby muzealników i biur turystycznych powinno trzymać rękę na pulsie.
Szykuje się zakaz zwiedzania
Odpowiedz cytując
zybert77
Senior Member

Stary 13.05.2011, 15:44
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Nikt nie powie nic o oprawie bo bedzie wystawiona na meczu, to nie kosztuje 10 zl... Dalej chcesz byc specem od tematu ?
zaryzykuję twierdzenie, że ta oprawa nie będzie pokazana nigdy - bo nie ma się czym chwalić...
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.05.2011, 15:50
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Skoro tak to w czym problem, ze klub, który jest organizatorem meczu i ponosi jako pierwszy odpowiedzialność za wydarzenia na stadionie podjął suwerenna decyzje o zakazie wywieszenia oprawy
Klub jako klub miał do tego prawo i z niego skorzystał. A to, że kibice się na to nie zgadzają, aby klub ingerował w ich działania to inna bajka. Za komuny również była cenzura. Komuna padła.

Akcje Miedzi i Sandencji - miód

PS. Widzewa też już zamknęli.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 13.05.2011, 15:54
Cytat:
W polityce potrzebny jest wróg. Polityka, ta polska, bez wroga nie istnieje. Wojenka z PO-PiS już się trochę przejadła, z górnikami, rolnikami i pielęgniarkami lepiej nie zaczynać, ale kibice... O, kibice nadają się idealnie. Można lać i patrzeć, czy równo puchnie. Tylko, że ktoś wyraźnie się zagalopował. Oczywiście, Anglicy też reagowali mocno i też zastosowano odpowiedzialność zbiorą (wykluczenie angielskich klubów z europejskich pucharów na pięć lat), ale ruchy w Anglii były konsekwencją zamieszek na Heysel, gdzie zginęło 39 osób.

- Ciemny lud to kupi - powiedział kiedyś jakiś ekspert od siania zamętu, bodajże Kurski. I teraz ciemny lud ma kupić, że w tej Bydgoszczy mieliśmy niemalże drugie Heysel i że jeśli reakcja nie będzie wystarczająco mocna, to ze stadionów na ulice wyleje się krew.

Jakże nie pasuje do tego wszystkiego fakt, że na polskich stadionach naprawdę jest bezpiecznie.

Donald Tusk stworzył alternatywną, medialną rzeczywistość, w której największym problemem w Polsce są stadionowi chuligani. W tej alternatywnej rzeczywistości premier jest dzielnym, bezkompromisowym szeryfem, który ostro rozprawi się z elementem przestępczym. Wymyślanie sobie wroga to zabieg stary jak świat. W Rosji ciągle kogoś ścigano, zależnie od potrzeb - a to trockistów, a to arystokratów itd.
fragment z weszlo.com

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 13.05.2011, 15:57
Cytat:
PS. Widzewa też już zamknęli.
jeszcze siedem , jeszcze siedem !

A propo Łodzi . Tam również zatrwożony czytelnik skontaktował się odpowiednią gazetą.

Cytat:
Z "Gazetą" skontaktował się oburzony czytelnik, kibic Widzewa, który środowy mecz z PGE GKS-em Bełchatów oglądał na trybunie B (za bramką). Opowiedział, że po kilku minutach meczu został wręcz zmuszony do wyjścia z sektora. - Najpierw fani spod zegara krzyknęli "wychodzimy", a chwilę później kilka groźnie wyglądających osób z naszego sektora przez megafony nawoływało, aby opuszczać trybuny - mówi Marcin.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów