|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Co go bedzie obchodzić że ci kibole już 12 razy mieli taką fetę przecież liczy się wojna z bandytami i słupki w sondażach. Cytat:
z Warszawy nie jestem z Poznania nie jestem w Bydgoszczy nie byłem Więc wyjaśnij mi dlaczego nie mogę pojechać na mecz mojej Drużyny do Warszawy. najśmieszniejsze jest to że o zamknięcie sektorów prosi policja czyli co Co zrobią gdy na Euoro w którejś z grup spotkają sie np. dwa państwa bałkańskie i przy lekkim niefarcie przyjedzie po 10k kibiców z nienawidzących się państw
Ostatnio edytowane przez piotrek06 : 13.05.2011 o godz. 14:51.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
ciekawy tekst znaleziony na fejsbuku, ładnie podsumowuje całą sprawę
Zamknięcie stadionów we Wrocławiu i Lubinie oraz decyzje związane ze zwalczaniem chuligaństwa na meczach to oczywiście kolejna prowokacja rządu obliczona na efekt "słupkowy". Bardzo sprawna. Przyznam jednak, że jeśli było wiele powodów do takich decyzji 5, 10, 10 lat temu to na pewno obecnie ich nie ma. Jakościowa zmiana jaka zaszła na trybunach jest wielka. Również przejawiająca sie tym, że zamiast celtyków tysiące ludzi w szalikach czci narodowe rocznice i to takie które przyprawiają o palpitację serca dziennikarskich i partyjnych politruków. Powodów więc do zamykania stadionów nie ma żadnych - i są tylko i wyłącznei polityczne a więc antyrządowe i antymichnikowe transparenty oraz patriotyczne i antylewicowe oprawy. Takie jakie ostatnio widzieliśmy we Wrocławiu lub na meczu ligowym Lech - Lechia w Poznaniu. O co więc chodzi? Prowokowaną grupą jest społeczność, którą sprowokować łatwo i nie ma co do tego wątpliwości. Wielu kiboli, szczególlnei z grup "sportowych" to goście z wyrokami, znani w kryminalnym półświatku. Ich kontakty w charakterze źródeł policyjnych, wiążą się przecież z swoistymi układami z mundurowymi. Uważam, w to włśnie jest i będzie wykorzystywane. Wystarczy grupa 30-40 osób w szalikach, (a tak wyglądały zadymy w Bydgoszczy) do wywołania zamieszek, aktów wandalizmu, i które konsekwentnie środki masowego rażenia czyli media spozycjonują jako ludzi Kaczyńskiego i PiS. Tym bardziej, że sam prezes, jak i posłowie PiS dystansowali się od działań rządu, ba z sympatią komentowali antyrządowe nastroje na trybunach tłumacząc, że kibiców po prostu spotkała kara za antyrządowe prostety i manifestacje. Właściwie jest to sedno manipulacji socjotechnicznej którą obserwujemy wokół futbolu - kibole = PiS. Ale logika która rządowi specjaliści od manipulacji użyli jest bezlitosna - kto kwestionuje nasze sposoby na walke z bandytyzmem jest pzreciw nam, jest sojusznikiem tych co łamią krzesełka i rzucają w policje koszami na śmieci. Tym bardziej jest to rządowi potrzebne, bo prowokacje i przestawianie dziesiątek tysięcy ludzi z Krakowskiego Przedmieścia jako awanturników się nie udały. Pojawiły się też krytyczne głosy hierarchów Kościoła, którzy zaczęli wypominac włądzy, że od wielu miesięcy traktuje Polaków jak bydło co sie nie godzi. Przed wyborami potrzebne jest więc kolejne paliwo którym napędzona zostanie machina wyborcza PO. Że tak się dzieje wystarczy tylko pooglądać telewizję. A, że jakieś awantury będą miały miejsce nie mam wątpliwości i to one potwierdzą, że decyzje rządu są słuszne,. To pokaże TVN i TVP, na papierze potwierdzi Gazownia a za nimi Onet i Wp.pl. No chyba, że społęczność kibiców przejdzis obywatelski chrzest bojowy i pokaże, ze nie tylko potrafi chodzic w bluzach z napisem HWDP, ale zawalczy o wysoką stawkę. Bo taka jest teraz w grze. Tak czy inaczej Tuskomatoły głosujący na PO i tego gościa z wąsami zafundowali nam Orwella prawdziwego. Rządzący niech jednak pamietają, że łaska tłuszczy na pstrym koniu jedzie i dziś "elektorat" reaguje jak pies Pawłowa, ale za jakiś czas bedzie pierwszy rzucał kamieniami. i będzie groźniejszy niż tych kilkudziesięciu zadymiarzy z Bydgoszczy. Nie zawsze zarządzanie kryzysem i emocjami ludzi jest takie łatwe - to jednak igranie z ogniem. Już Makiawel o tym przestrzegał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Przecież ostatnimi czasy na stadionach w ekstraklasie było naprawdę spokojnie nic się nie działo nie dochodziło do żadnych ekscesów ? Czemu ta nagła nagonka ? Komu to służy? Jakoś Legia z Lechem grała w lidze dwukrotnie w tym roku i był względny spokój? Dlaczego zablokowano oprawę która w poniedziałek była dobra a już w środę byłą Beee? O jakim bronieniu huliganów w tym proteście jest mowa ?
Bo wg mnie brak dopingu był spowodowany wywinięciem wałka z oprawą ? I jeśli zarząd ma to w nosie to niech wstawią się piłkarze, że chcą grać przy dopingu? Nie wierzę żeby oprawa była jakaś mega zła że nie wolno jej było pokazać Dochodzimy do sytuacji w której nie wolno wywieszać flagi LWÓW w polskich barwach ze względu na czyjeś widzimisię... To co stało się na ostatnim meczu to pokaz cenzury i hamstwa ze strony władz... Takie jest moje zdanie i tyle w temacie. |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Jestesmy winni ze debile kopia w plecy ludzi.... Szkoda strzepic pioro... Kto byl meczennikiem? Garstka i widac ze nie wiesz zupelnie NIC. Skad info masz? TV? Forum nasze? Szczegoly znali ci, ktorzy widzieli/byli/mieli rozum. Problem w tym kolego, ze Bylismy jestesmy i bedziemy. Pod flaga Wisly/Legii/Lecha/Izolatora. Reszta minie jak beda musieli jechac 600 km na stadion stojacy w srodku pola. Siedzimy tak po 10/20/30/40 lat... Nadal jestesmy. To nasza wina ze chcemy robic swoje? Wlozyles nas do jednego wora, nazwales meczennikami *** wiedzac co ja mysle, co mysla ludzie z ktorymi stoje na trybunach. Madrys bo przeczytales sto postow, daruj sobie. Sa bledy po jednej i drugiej stronie...
Ostatnio edytowane przez kreseq : 13.05.2011 o godz. 14:55.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Krystek , widzę że w całej mojej wypowiedzi zwróciłeś uwage na jedno słowo, które aż tak Cię dotknęło, że je pogrubiłeś a co resztą postu?
- chcesz by na stadionie był zaj..sty doping taki że dach się trzęsie, z racami w łapach odpowiednich osób bez rzucania na murawę, z piekną oprawą, która będzie się podobała innym kibicom? Ja też, to jest dla mnie kibicowanie - nie chce (ja i wielu innych- jest nas więcej) walk z policją, rozwalania kibli i stanowisk z preclami (pamiętasz?) nie chcę walk z innymi hoolsami, bicia po gębach piłkarzy i plucia To nie jest kibicowanie Ja jestem w stanie sobie wyobrazić pierwszą opcję bez tej drugiej, a wy? czy tak trudno to zrozumieć? ![]()
"to miasto zawsze było Semper Fidelis.."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
-> na Arbolede były to gwizdy i buczenie czysto antyPEDALSKIE. Chyba że lubisz mieć palec w pupie, to pomogę Ci załatwić numer do niego. ->Jeszcze raz- jeżeli ktoś nie widział oprawy na Lecha niech zamknie ryj. Sam nie widziałem, słyszałem jedynie, że miała być sektorówka czysto wiślacka i piro. Jeżeli miała być opcja przedstawiona przeze mnie, lub ta z pąckim Tuskiem, to ukłony dla zarządu za prawidłową reakcję, i wtedy G ma podwójne powody do wstydu. Żeby nie było- sam chodzę na G, ale w momencie "podziałów" byłem głęboko rozgoryczony, do dziś nie mogę uwierzyć, jak to się mogło stać. Każdy przychodzący na mecz wspiera ten klub "czy to oprawą, dopingiem, czy większą ilością gotówki wydanej w klubowej kasie". ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
4) Jakis Janusz Ci kiedykolwiek zabronil ogladac mecz na stojaco? No to idź na trybune dla nie-januszów i po sprawie ![]() z reszta sie mniej wiecej zgadzam, tez mnie to wielce irytuje, ze na stadionie przeklnac nie mozna, ale juz w filmach i sejmie jest ok.. |
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
fan01 - Policja moze wylapac, ochrona tez... przejdzie zrobi co trzeba - lapac i juz. Nie ma ostrej kary to sobie wchodza...No miala byc Anglia
![]() 4) Mowie ogolnie o tekstach na forach... nie o stadionie ![]() ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
Uważam że ci którzy łamią prawo powinni za to odpowiedzieć indywidualnie. Dla mnie ten cały litar czy staruch to kolesie chorzy psychicznie- ale fakty są takie- że dzisiaj zamykają stadion w Warszawie, Poznaniu jutro w Lubinie czy Wrocławiu a pojutrze w Krakowie np dlatego że zbierzesz się z kolegami i będziesz darł ryja i komuś się to nie spodoba. Polecam artykuł na weszlo w którym informują że policja wystąpiła z wnioskiem o listę osób przeklinających na meczu. To jest chore i dlatego ja popieram protest- kibice muszą walczyć razem. ![]()
Piotrze R. Legendo Kuchenkorza - Pozdrowienia do Więzienia...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Dajcie sobie siana. Nikt nikogo tu nie przekona, więc po co tracić siły na stukanie w klawiaturę.
|
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
2. wytłumaczysz to UEFA jak w następnym sezonie, jeśli w pucharach zamknie nam trybunę albo stadion bo idiotom się zachce małpować w stronę przeciwnika... Jakoś UEFA kara od razu i nie zastanawia się, że przewiniają jednostki. Radzę żebyś to zrozumiał, oszczędzi Ci to później zgryzot. 3. nic nie stoi na przeszkodzie żeby SKWK powiedziało co było na oprawie. Skoro nie mówi, to najwyraźniej nie ma sie czym chwalić |
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
Nikt nie powie nic o oprawie bo bedzie wystawiona na meczu, to nie kosztuje 10 zl... Dalej chcesz byc specem od tematu ? ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Dobro Wisły jest dla mnie wartością uniwersalną i ponadczasową. Jest czymś znacznie więcej niż sukcesem sportowym, czy poglądami takiej lub innej grupy kibiców. Tworzy go wiele elementów. Tradycja, historia, kanon zasad, dokonań itd. Wisła to coś więcej niż tylko obecnie żyjący kibice. To również idea, swoista świętość. A troska o Wisłę jest sprawą, która powinna nas wszystkich jednoczyć. To, co niektórzy tu proponują godzi w to dobro, bo godzi w tworzące go elementy. Nie akceptuję działań bezmyślnych, które mogą najwyżej zaszkodzić Wiśle, a nie pomóc. Także Wam ze Stowarzyszenia, grup kibicowskich etc. Bo wiara, że brak dopingu lub bojkot meczów wymuszą cokolwiek na rządzie Tuska, dla mnie jest naiwną głupotą, której będę się sprzeciwiał w trosce o Wisłę. Nie pomagacie ani jej, ani sobie w ten sposób. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dla każdego średniorozgarniętego zamykanie stadionów jest przedwyborczą pokazowką, mającą na celu zepchnięcie innych tematów pod dywanik, (może jeszcze osobistą obrazą czlowieka, do ktorego wystartowała Legia podczas ligowego meczu z Lechem). Niestety ludzie tzw "zwykli" stanowiący elektorat, o który ubiega się PO mają zły obraz kibica - kompletnie się tym nie interesują ale "wiedzą", że kibic jest zły i każdą metodą należy go zwalczać. A te metody są świetnie znane i już wyćwiczone podczas walki z PISem. Kaczor jest zły więc można mu przywalać nieelegancko i jest się cool. To samo jest z kibicami, a nawet jeszcze gorzej, bo to w większości młodzi ludzie a "stadionowy bandytyzm" jest wdrukowany w świadomość społeczną i fakty nie mają tu żadnego znaczenia.
Nie ma co oczekiwać jakiejkolwiek "sprawiedliwości". Wolność słowa będzie zawsze wykorzystywana przeciw kibicom. Kazda wypowiedź będzie przekręcana i każde hasło spotka się z zarzutem "faszyzmu", "antysemityzmu" czy bandytyzmu choćby to nie miało żadnego oparcia w faktach. Rząd wykorzysta każdy pretekst do zamknięcia stadionów bo ważne są sondaże, a nie prawda czy w ogole cokolwiek innego. Ostre protesty będą witane z radością, bo będą pretekstem do pokazania, że rząd działa szybko i sprawnie być może nawet znajdą się prowokatorzy pracujący na to by stadion Wisły zamknąć ( w końcu łatwiej zamknąć stadion niż ochronić ludzi przed powodzią lub zrównoważyć budżet na przykład). Brak dopingu jest chyba jedyną właściwą formą protestu przeciw tej sytuacji. Ale trzeba też zrozumieć ludzi, którzy - tak to ujmijmy - nie wnikają w politykę (mimo, że polityka zawsze wnika w nich) a są kibicami Wisły, zależy im na MP i chcieliby z Cracovią wygrać. Grając przeciw nim ruch kibicowski robi to, czego władze sobie życzą - izoluje się, konfliktuje z potencjalnymi sojusznikami. Obrażanie pikników czy kibiców w kapciach do których należę sprawi, że aplauz wobec poczynań rządowych będzie jeszcze większy. Może w ramach protestu zamilknąć na kwadrans (jak na meczu Lechii z Wisłą) Można na ten czas zaiązać sobie nawet usta, na znak, że ruch kibicowski jest kneblowany. Wywiesić transparent z zakneblowanym kibicem? Nie wiem, ale wiem, że teraz ważniejsza jest mądrość i chytrość niż stawianie spraw na ostrzu noża |
|
|
|
ULTRA WISŁA
Offline |
|
|
moja prośba jest taka
wstrzymajcie się z komentarzami, az pojawi się info odnośnie dopingu czy jego braku narazie nie ma go jeszcze wiec nie ma co komentowac kazdy chce dobra Wisły, tylko niaczej je pojmujemy dlatego jaka by nie była decyzja to w sobote o 16 na trening piłkarzy, niech bedzie nas jak najwiecej pozdrawiam ![]()
Dark Dogs '02 ULTRA WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
czysty zysk a i c+ nie zbiednieje bo Ci ktorzy nie przyjechali to ogladna w tv ale pewnie nie ktorych nie zainteresuje to bo w domu krzeselka nie wyrwie![]() A tak na powaznie to nikt nie zrozumie a wrecz przeciwnie;/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Albo jak bandyta duński wbiegł i uderzył piłkarza Szwecji to UEFA przywaliła karę równo na organizatora meczu (duńską federację) a duńska federacja obciążyła kosztami tegoż kibola przez co przez najbliższe kilkanaście/dziesiąt lat nie będzie miał żadnego majątku. Jeśli nie znasz tego przypadku to poguglaj. Chciałbym żebyście zapomnieli o czymś takim jak sprawiedliwość. Jeśli wchodzi rząd i UEFA to karają mocno i dotkliwie, niezależnie od ilości i jakości przewiniających. Zrozum to i zaakceptuj - przed nami puchary. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Nie chcecie solidaryzować się z kibicami Lecha i Legii? To solidaryzujmy się sami ze sobą. Nie pozwolili nam wywiesić oprawy, więc nie ma dopingu. Proste. Ludzie z E powinni to uszanować, na stadionie nie ma demokracji. Zrozumcie.
![]()
"Nie dla ligi, nie dla mody, nie dla żadnego szpanu, nigdy nie zaliczaj nas do stada tych baranów..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
|
Tymczasem w Polsce....
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mam nadzieję, że żaden kibic Wisły nie zaakceptuje decyzji o braku dopingu i bojkocie meczów podjętych przez grupy ludzi nie związanych z naszym klubem, nie kierujących się jego interesem i dobrem, tylko własnym. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
@Snow
Piękne ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Szykuje się zakaz zwiedzania ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Akcje Miedzi i Sandencji - miód ![]() PS. Widzewa też już zamknęli. ![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
|
Cytat:
A propo Łodzi . Tam również zatrwożony czytelnik skontaktował się odpowiednią gazetą. Cytat:
![]()
|
||
|

|
||||||
![]() |
|
|