|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
podałem przykład Rzymu, kto był ten widział. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
http://lechia.gda.pl/forum/watek/6254/ chyba jednak będzie bojkot meczu, w Gdańsku już pierwsze rozważania
![]()
I
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zdecydowałem się wkroczyć na to forum aktywnie dziś, choć czytelnikiem jestem od dawna, żeby Wam wytłumaczyć jak ostatnie wydarzenia odbiera zwykły kibic. Taki, który na Wisłę chodzi wiele lat i czasem na wyjazd zajrzy. |
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
Nie stadionami, ale tym co sie dzieje na trybunach, rozumiem ze Ty wolisz zeby matol Tusk rzadzil trybunami? Od zarzadzania stadionami powinny byc kluby. ps. Stadion Zaglebia i Slaska zamkniety ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Przed meczem widziano tez politykow pewnej partii jak z samochodu tvn24 nalewwali ochroniarzom fasolke po bretonsku. To daje do myslenia. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Brak dopingu to bedzie nasza porazka. Tusk wlasnie tego chce! Abysmy sie sklocili miedzy soba.
Trzeba byc bardzo ostroznym z tym protestem i decyzjami w sprawie Derbow. ![]()
DEVILS FANS HOOLIGANS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Padłem
A na dole podpisek, na wszelki wypadek, że "pan Edward Kufel przedstawia tu swoje prywatne poglądy", jakby się ktoś z rządu jednak połapał, że ten PZPN, to tak naprawdę oni ![]()
Legionista
|
|
|
|
Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
No i zamknął mi stadion Rudy Populista!
To za to, że 2-3 gości odpaliło race w Lubinie karze się mnie i 20 tys. innych kibiców ![]() I to ma być państwo prawa? To jest chore. Rząd potrzebuje jakiegoś sukcesu przed wyborami, to sobie znalazł wroga ludu. Idealny temat zastępczy przy uchwalaniu budżetu, nie ma co. Zwrócisz mi Rudy Szeryfie za bilet? ![]()
"To jest Walduś polska liga - kto widzi ten rzyga!" - Ferdynand Kiepski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Cytat:
![]() |
||
|
|
Junior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
brak dopingu w tak słabej lidze jest dość poważnym prztyczkiem. taki produkt źle się sprzedaje w TV - brak emocji. Canal+ i Polsat na to nie pozwolą, nie po to wywalili 120 mln zł. Brak dopingu to najlepsze co na razie można zrobić
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Moim zdaniem zarządy klubów powinny jakoś interweniować, przecież to co się dzieje to istna paranoja.
A brak dopingu to dla klubu żadna strata, nie oszukujmy sie, kasy za bilety jest tyle samo... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Pogratulować takim myślenia... @dynek.pl- ano daje. Ale nie chodziło mi tylko o tę sytuację. Ogólnie rzecz wzięłam, bo nie tylko na tychże derbach takie rzeczy się działy. ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Na podobnej zasadzie jak kiedyś duński kibol został ukarany ogromną karą za przerwanie meczu międzypaństwowego pomiędzy Danią i Szwecją. Z tego co pamiętam gość będzie pracował na to kilkanaście/dziesiąt lat. Lista uchybień, które wskazuje policja w piśmie do wojewody była dłuższa niż tylko tych 2-3 kolesi, które wymieniasz i dotyczy nie tylko kibiców, ale przede wszystkim organizatorów. Mam nadzieję, że kibole w Polsce niedługo będą ponosić adekwatną materialną odpowiedzialność za konsekwencje swoich czynów
Ostatnio edytowane przez zybert77 : 13.05.2011 o godz. 13:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Co to za .......enie w tym temacie. Oczywiście goście, którzy odpalili race są niewinni, zjeb, który kopem potraktował reporterkę n-sport - niewinny, ziomal, który napierdalał w policję własnoręcznie urwanym megafonem - niewinny, goście którym bojkot nie przeszkadza w bluzganiu na Lecha i Arboledę - niewinni, bandyta, który leje po mordzie piłkarza drużyny, której rzekomo kibicuje - niewinny, ob....ieniec, który napastuje i opluwa rodzinę, za to że przyszli źle ubrani - niewinny. Wszystkiemu winien jest Tusk. Gratuluję.
![]()
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem To nie tak, że nie pamiętam Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!! |
|
|
|
Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Stowarzyszenie Wielki Śląsk napisał(a):
.Chcieli bardzo zamknąć stadiony, to je zamknęli. I nic nie można na to poradzić. Żyjemy widocznie w takim "państwie prawa", że nie potrzebują do tego nawet specjalnych powodów, wystarczy kilka instrukcji z góry. Co do tych kolesi z racami.. Zamknęli ostatnio Łazienkowskiej stadion za race? Oczywiście, że nie. To jest tylko medialna szopka. Pokazywanie narodowi "zaradności" naszego premiera, który walczy z "bandytyzmem". Zamknęli Oporowską, trudno będziemy kibicować w okolicach stadionu. I urządzimy ładny i głośny wiec poparcia dla Rudego. Tego nam też nie wolno? ![]()
"To jest Walduś polska liga - kto widzi ten rzyga!" - Ferdynand Kiepski
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
![]()
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Brak dopingu, szkodzenie własnym klubom nigdzie na całym świecie nic nie dało i nie da i u nas. Przestańcie żyć w świecie dziecinnych uproszczeń. Jeśli chcecie protestować, róbcie to w inny sposób, mądrzejszy, nie nakierowany na kluby, które na tej władzy nie są w stanie nic wymusić. Canal+ też tego nie zrobi, szczególnie w dobie wyborów. Nie bawcie się w polityczne kalkulacje, nie mając o nich pojęcia. Nie działajcie też na szkodę Wisły. Jeśli chcecie protestować, róbcie to poza stadionem, w taki sposób, który rzeczywiście będzie obchodził rząd Tuska. Brak dopingu, czy zwracanie się przeciw klubom jest rządzącym na rękę, nie odwrotnie. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Gwiaździsty:
Sprawdź sobie od kiedy piszę na forum i w jakich tematach, a kibicem Wisły jestem od 20 lat. Każdy może pisać to chce. A przepraszam tutaj można pisać tylko takie osoby jak Ty, które wszystko wiedzą najlepiej. Jakoś nie widziałem Twoich postów w temacie np. ratowania TS-u. Więc się ode mnie od....l. bez pozdrowienia. |
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Polski swait kibicowski jest na cenzurowanym, rzucilibyscie guma orbit na murawe, zamkniecie i tak by bylo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Ciekawe czy jakbym poszedł do sejmu i tam rzucił petardę, to też Tusk zamknie sejm?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
do Gwiazdzistego i innych broniacych protestu
czuje sie wywolany do tablicy, bo jestem Wislakiem od 25 lat, na pewno dluzej niz wyzywajacy nas w srode kibole z G - btw jeździłem kiedys na wyjazdy, teraz mam swoje lata i wg was jestem bardziej piknikiem, siedzę na e macie rację w jednej kwestii- rząd działa pod publiczkę i używając złych środków (zamykanie stadionów za byle g..) natomiast racja jest niestety po drugiej stronie i mają ją np. zybert tomek100, witek i jeszcze inni: zrozumcie, że dla bandytów (hoolsów) nazywanych przez GW kibolami NIE MA miejsca na stadionach- jeśli chcą organizować ustawki proszę bardzo, napieprzać się z kibolami innych drużyn można przecież w lesie na stadionie żadnych rozrób, troglodyckich odłosów małpy na widok czarnego- tylko doping dla nas - czasen antydoping dla tywala (bądzmy normalni , na całym świecie się bluzga) ale nie może byc takich akcji jak nóz na Parmie, staruch bijący z liścia piłkarzy czy Litar plujący na innego kibica jest różnica między byciem zajebistym ultrasem a bandytą (hoolsem) i tych drugich po prostu nie chcemy na stadionie ![]()
"to miasto zawsze było Semper Fidelis.."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
![]()
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem To nie tak, że nie pamiętam Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
![]() ![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Ktos tutaj pisze ze jest kibicem od 20 lat, wiec chyba pamieta jak kiedys bylo na trybunach. W porownaniu z latami 90 to jest zjazd Mensy.
Oczywiscie nie zrozumie jeden z drugim ze : 1) Chamstwu i rozwalaniu mowimy nie 2) Odpowiedzialnosci zbiorowej mowimy nie 3) Sprawnej pracy Policji i sadownictwo mowimy tak ![]() Kogo jest wina ze jakis debil wy*** w plecy dziennikarce? Kogo to jest do jasnej cholery wina? KIBICOW? Nie, to jest wina : 1) PZPN - Bo nie zabezpiecza odpowiednio rozgrywek ktore tocza sie pod ich przewodnictwem 2) Ekstraklasy S.A - j/w 3) Policji - Bo majac material dowodowy woli sie opier**** i wbijac do domu sobowtorowi Starucha. 4) Sadownictwa - Bo.. patrz punkt 5 5) RZĄDOWI W POSTACI PO-PSL - Za brak odpowiednich nowelizacji. Najwiecej za uszami maja wlasnie te podmioty. W kazdej duzej grupie a takowa sa kibice, znajda sie jednostki, ktore zachowuja sie odpowiednio. Czy Policja czasami nie jest od lapania a sady od karania? Kto ma tak naprawde wladze nad sadownictwem i policja? PiS czy moze kibole? Bez jaj. Wstyd mi ze musze tlumaczyc niby takim wielkim,wiekowym kibicom oczywistej oczywistosci. Pierniczy jeden z drugim o Anglii w ktorej zatluczono krzeselkiem na meczu kibica, w ktorej w nizszych ligach jest naprawde meksyk. Kto broni Rudemu i jego bandzie wprowadzic dokladnie takie same przepisy? NIKT. Stwierdzam wiec ze : Rzad naszego kraju tylko gada i zgrywa twardziela, realnie niczego w kwestii bezpieczenstwa nie robi. Jesli ktos tego nie widzi to niech lepiej zajmie sie sadzeniem krzakow na dzialce a nie pilka nozna a tym bardziej polityka. Proponuje douczyc sie i dopiero zabierac glos. Ktos chce podyskutowac na ten temat ? ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Proponuje olać tych prowokatorów, tak jak Gwiazdzisty napisał nagle wysyp juniorów na forum. Robią zamęt i nic więcej.
Wszystkich nas musi łączyć jedno - dyscyplina. Dla wspólnego dobra trzeba się zjednoczyć, jeżeli decydenci zadecydują tak czy inaczej - dostosuję się. Na stadionie nie ma miejsca na demokrację. Ufam Ultrasom i Stowarzyszeniom, dla nich ukochany klub to coś więcej niż mecz raz w tygodniu. Dlatego wierzę, że chcą jak najlepiej i zamierzam ich w tym wspierać. Chyba w tym temacie była wcześniej dyskusja o oprawie Wisły z rzekomym krzyżem. Jeżeli to prawda to był to moim zdaniem bardzo słaby motyw, ale nie zmienia to rzeczy, że wspierać ultrasów należy, bo robią po prostu na stadionach doskonałą robotę. Jestem bardzo ciekawy tej kolejki pod względem kibicowskim. Cisza na stadionach myślę, że będzie przestrzegana, czytaj - brak zorganizowanego dopingu. Ciekawe co zrobi Wisła, bo derby to jednak derby, oby tylko nie było takiego przedstawienia jak ostatnio, bo to po prostu smutne było, nawet w tv. Albo doping na maksa, albo cisza na maksa. Półśrodki zazwyczaj się nie sprawdzają. Widzę, że wiele osób nadal nie rozumie jednej rzeczy. Jestem przekonany, że KAŻDY z nas chce wyeliminować bandytów ze stadionów. Tak, ja również tego chcę, na stadionie nie ma miejsca dla bandytów. Ale rzecz się rozchodzi o to, że wszyscy są wsypywani do jednego worka, chce się zniszczyć CAŁY ruch kibicowski (ultras to nie chuligan, litości, co niektórzy przejmują język GW). Zakazy stadionowe dla tych gości co zrobili awanturę (nie oszukujmy się, głównie Lech, w liczbie 100-150 osób?) - spoko, winnych ukarać, ale NIEWINNYCH zostawić w spokoju. Tą całą nagonką państwo polskie z premierem Donaldem tylko pokazuje swoją nieudolność. PS. Staruch jest przedstawiany niemal jako mudżahedin terrorysta.
Ostatnio edytowane przez Wizard : 13.05.2011 o godz. 14:19.
![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Albo inaczej, jeśli policja cię namierzy przez Ip, niech spałuje cały dom/blok, bo pewnie trudno będzie ustalić który konkretnie z domowników zaklął. Odpowiedzialność zbiorowa rządzi! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
A kto ci powiedział ze oprawa musi być związana z meczem? Cudak? Moze jeszcze cudak będzie cenzorował treści przyśpiewek, a Ty mu radośnie krzykniesz "Dziękujemy wielki wodzu, nasze słońce i nadziejo" Już pisałem nie wszyscy mają mentalność "postkolonialnych niewolników". Dlaczego na stadionie nie można wyrażać opini na dowolny temat? Zastanów się czego bronisz, bo ja bym się wstydził.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
zybert77 powiedz mi chcesz na Wiśle takiego dopingu jak był dotychczas tzn. głośny i przez 90 minut ? Czy może chcesz atmosfery jak w Anglii ? Czy kolorowe oprawy nie są fajnym dodatkiem do naszej słabej ligi ? Teraz masz przykład, jak to wszystko może wyglądać jak będziemy szli na ustępstwa. Zamykanie stadionów doskonale pokazuje, że rząd nie ma pomysłu na rozwiązanie tego problemu. Mówicie, że będzie bezpiecznie na stadionie, a czy poza nim będzie tak samo ? Czysta pokazówka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
a bylem ze cztery razy, karnet mam od 7 lat. Nie może być jak do tej pory... super doping na G + pikniki, na których klub dobrze zarabia i finansują np. akcje kibicowskie. Działało to super na pięknym stadionie. W imię czego to mamy wszystko zniszczyć? solidarności z bandytami z Poznania i Wwy? DLA NAS LICZY SIĘ TYLKO WISŁA i jej dobro. Przed nami derby i mistrzowska feta, dla pseudo polityki i pseudo kiboli mamy z tego zrezygnować?
pozdrawiam wszystkich braci Wiślaków |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|