The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MrÓwA_1906
ULTRA WISŁA

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.05.2011, 10:19
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Skoro wyborcza ujawniła to co za problem ujawnić na forum i ewentualnie zaprzeczyć pomówieniom? Skoro oprawa zostałą zablokowana raz to nie zostanie nagle odblokowana.
ta sama wyborcza w ktorej pracuje Ro Man i Stec?
bo jesli tak to jej wiarygodność spada do 0
Dark Dogs '02 ULTRA WISŁA
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.05.2011, 10:21
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Czlowiekowi chce sie rzygac czytajac niektore posty.

1) Popierac Tuska? No prosze, zamykaja stadion, klub ma przez to straty, policja zamiast wylapywac ludzi to wali w ch****, nagonka na wszystkich na stadionie i wkladanie ich do jednego wora. Pokaz bezsilnosci w postaci zbiorowej odpowiedzialnosci. Stadion zamykany na jeden mecz a potem otwarty mimo ze nic sie nie zmienilo. Nie przestrzeganie prawa przez policje, opieszalosc sadow. Zerowa znajomosc wladzy jesli chodzi o prawo i mozliwosci ktore maja ( patrz zakrywanie twarzy, za ktore juz dawno mozna karac ) itp.

Jak ktos to popiera to musi byc naprawde "inny". Macie racjie, popierajcie robienie z was wszystkich bandytow i kiboli, popierajcie opieszalosc Policji i katastrofalny stan sadownictwa. Gdzie wy ku*** zyjecie i co Wy bierzecie ze do was nie docieraja FAKTY. To nie jest moj wymysl tak jest w tym kraju. Kto za to odpowiada, kibice? NIE, odpowiada za to rzad,policja,sady. Czemu po pojawieniu sie transparentow odnosnie rzadu i jego dzialan zaczela sie jazda? Zanim byla "burda" po meczu, juz zdzierali transparenty. Zbieg okolicznosci?

2) Nie jestem kibicem Wisly, nie wiem jaka byla oprawa ale wiem jedno bo to widac golym okiem - Oprawa zostala zaakceptowana przez klub, jednak przed meczem nie zezwolili na jej pokazanie.
Niby w jeden dzien oprawa sie zmienila? Kpiny.

Pierwszy i drugi punkt to sa FAKTY. Jesli ktos ma problem ze zrozumieniem tego wszystkiego to ja juz nie mam pytan.

Jest to cholernie przykra sytuacja. Wybaczcie ale wiekszosc robi za mlode pelikany... Przestancie patrzec a zacznijcie widziec.
Kreseg u was ponoc kibice jakies ulotki roznosza po miescie moze wiesz cos na ten temat a jak juz to pokazał bys ich tresc,a co do postu punkt1 fakt zgadzam sie z toba punkt drugi bardzie złozona sprawa
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

RWD jak zawsze trafnie! Ale myślę, że pdobnie jak przy poprzednich rozbieżności zdań dużo krzyku będzie w internecie i nic pozatym. Szum był przy Frankowskim, Kasperczaku, 1906% poparcia tak będzie w przypadku nie zaprezentowanej oprawy. Więc oby do niedzieli.

Nie mówię tutaj o całej sprawie walki z kibolami. Tutaj szum pewnie będzie jeszcze długo.
Ostatnio edytowane przez PvD : 13.05.2011 o godz. 10:24.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

zybert77 napisał(a):Wyświetl post
Co zmieni zamknięcie stadionów? Postaram się odpowiedzieć jak ja to sobie wyobrażam:

1. Otrzeźwi prezesów klubów i miejmy nadzieję przestaną się układać z bandytami (z tego co słyszę na Amice już się żegnają z kiełbaskami)
2. Wymusi przestrzeganie rygorystyczne procedur licencyjnych (z tego co wiemy identyfikacja kibiców nie działa bo tylko kilka klubów ma pełną identyfikację kibiców) a i monitoring na niektórych stadionach jest żałosny.
3. Może otrzeźwi PZPN i wymusi jednolite przestrzeganie zakazów stadionowych na wszystkich rozgrywkach. Przyznasz, że obecnie to nie działa i taki legijny bandyta, który pobił piłkarza po meczu ekstraklasy może jak najbardziej pojechać na rozgrywki pucharu polski, a pewnie nawet na mecze reprezentacji.
4. Mam nadzieję, że bandyci nie będą już terroryzować normalnych kibiców (zakazy przemieszczania się między sektorami, bicie i plucie normalnych kibiców za wygląd, przepędzanie normalnych kibiców z trybuny bo jakiemuś łysemu się umyślił protest itp. itd.)
5. Mam nadzieję, że znikną zorganizowane małpie odgłosy i rasistowskie przyśpiewki. Rasizm i mowa nienawiści powinny być ścigane również na trybunach. Tylko kary to wymuszą.

Jak na początek całkiem sporo rzeczy mam nadzieję się zmieni.

Przed nami mecz z Cracovią - bardzo ważny szczególnie dla przeciwnika patrząc na tabelę. Obawiam się, że niestety Maor i jego rodzina się nasłuchają... ale mam nadzieję, że kibice Wisły się zreflektują.

Widzisz mam chyba normalne marzenia... znajomych kibicujących Cracovii i mam już szczerze dość rasistowskich wycieczek
1. Sprawa dyskusyjna, co to według ciebie znaczy? Kluby opłacają się kibicą, czy może chcesz wyeliminować w ogóle dialog na lini np stowarzyszenia kibiców - kluby? Chodzi o sferę materialną czy pole do uzgodnień? Czy ogólnie o wszystko?
2. Co ci da monitoring jeśli nikt nie wyciąga z tego monitoringu żadnych konsekwencji, np ta "spluta rodzina", policja miała świetny materiał, wszystko jak na tacy a działań nie podjęła? To czyja to jest winna? Klubu? Czy może policji? Kto nad tą policją czuwa? Klub czy może premier przez ministra? Na jakich stadionach ten monitoring jest żałosny? Podaj przykład, działań które uniemożliwiły sprawne działanie przez ten "żałosny monitoring" nie ogólnie że gdzieś jest ale jakiś fakt.
3. Zakazy są przyznawane na dane rozgrywki. Robisz coś na e-klasie to masz zakaz na e-klasę. A czemu tak jest? BO USTAWODAWCA TAK CHCIAŁ. Jak nie wiesz kto to jest ustawodawca to luknij w słownik.
4. No to niech działa policja na tym monitoringu to nikomu się tego robić nie będzie "opłacało"
5. Znów się mylisz, tylko NIEUCHRONNOŚĆ kary to uczyni.

Większość twojej wyliczanki jest do zrobienia z miejsca... Gdyby ktoś podjął prawdziwe a nie pozorowane ruchy.

Jeśli doping będzie spontaniczny to jestem przekonany że nasłuchają się "kibice cracovi potocznie zwani żydami". Nie wiem czy rodzina Meliksona jest za cracovią więc tego nie rozstrzygnę.

Ktoś mnie wyprzedził
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
zybert77
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 13.05.2011, 10:26
Greeg napisał(a):Wyświetl post
Ile razy trzeba powtarzać takim za przeproszeniem ignorantom jak Ty że jeśli ma się zakaz na PZPN i Ekstraklasa to dwie odmienne instytucje i każda ma prawo zakazywać oglądania spotkań tylko w ramach tych organizowanych przez siebie, ergo jeśli S miał zakaz na Ekstraklasę to jego świętym prawem było pojechać na finał PP organizowany przez PZPN gdzie zakazu nie miał

Reszty bzdur nie mam zamiaru nawet komentować. Żeby o czymś pisać wypadałoby mieć jakieś pojęcie o przedmiocie swoich dywagacji.
I co z tego, że to inne rozgrywki? Jeśli uważasz, że bandyta który pobił pracownika klubu na rozgrywkach Ekstraklasy ma święte prawo pojechać na rozgrywki PP żeby tam zrobić rozróbę (jeszcze mu dali trofeum), albo na mecz reprezentacji - to się mylisz.

Właśnie to się powinno zmienić. Jeśli to wymaga zmian w prawie (choć nie sądzę, żeby aktualnie bandyta wygrał przed sądem sprawę o dyskryminację za to że mu nie sprzedali biletu) - to niech takie zmiany zaistnieją.

Jak rozumiem Ty ignorantem nie jesteś i nie widzisz żadnych sygnalizowanych przeze mnie problemów? Tak wg. Ciebie być powinno?

Nie wiem czy byłeś na wyjeździe w Rzymie, ale ja chciałbym żeby w Krakowie ludzie mogli chodzić w szalikach. Widzisz spacerowałem sobie po ulicach w Rzymie, rozmawiałem z ludźmi których interesował mój szalik i widziałem ludzi w szalikach to Romy to Lazio...
Czego tam nie widziałem tam żeby kibice Lazio, lub Romy zabijali się siekierami lub obawiali się przyznawać komu kibicują...
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 13.05.2011, 10:26
kriswisla - http://www10.speedyshare.com/files/2...ZUKA%C4%86.jpg

W sumie kazdy klub moglby zrobic podobne
Ostatnio edytowane przez kreseq : 13.05.2011 o godz. 10:30.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Stary 13.05.2011, 10:33
kreseq napisał(a):Wyświetl post
kriswisla - http://www10.speedyshare.com/files/2...ZUKA%C4%86.jpg

W sumie kazdy klub moglby zrobic podobne
Dięki
Moze panowie tzreba zaczac protest od czegos takiego poinformowac szersza publike o co w tym wszystkim tak naprawde chodzi
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 13.05.2011, 10:34
Jak ktoś nie kuma po co zamykać stadiony to polecam wpis na blogu Jacka Sarzło:
http://ligoblog.blox.pl/2011/05/Ile-...knie-rzad.html
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 13.05.2011, 10:34
I co z tego, że to inne rozgrywki? Jeśli uważasz, że bandyta który pobił pracownika klubu na rozgrywkach Ekstraklasy ma święte prawo pojechać na rozgrywki PP żeby tam zrobić rozróbę (jeszcze mu dali trofeum), albo na mecz reprezentacji - to się mylisz.

Właśnie to się powinno zmienić. Jeśli to wymaga zmian w prawie (choć nie sądzę, żeby aktualnie bandyta wygrał przed sądem sprawę o dyskryminację za to że mu nie sprzedali biletu) - to niech takie zmiany zaistnieją.

Jak rozumiem Ty ignorantem nie jesteś i nie widzisz żadnych sygnalizowanych przeze mnie problemów? Tak wg. Ciebie być powinno?
Widzę pewne problemy, ale nigdy nie zgodzę się jak Ty o tym marzysz z rezygnacji z przysługujących mi swobód obywatelskich. Prawo jest prawem i to już nie te czasy kiedy ktoś mógł decydować o losie innego człowieka na zasadzie swojego widzi mi się.

Powtarzam! S miał prawo jechać! Skoro miał prawo jechać to z tego prawa skorzystał. I wcale nie zrobił rozróby. Wybacz, ale wiesz tyle ile napisała Ci GW albo podali w wieczornych Faktach. Jeśli chcesz ze mną dyskutować to proszę używaj prawdziwych argumentów (S nie organizował rozróby).

Nie używaj też argumentów na zasadzie "Novit enim Dominus qui sunt eius" ... bo to najzwyczajniej w świecie niepoważne.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 13.05.2011, 10:35
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Bo robicie wielkie halo z tego że oprawa zaostała zablokowana i jeszcze mowicie że oprawa w żaden sposób nie była kontrowersyjna więc ją ujawnijcie
Nie robicie wielkie chalo tylko to jest największy skandal !!! Czy oprawa zagrażała czyjemuś bezpieczeństwu? Nie !! Więc jej zablokowanie to CZYSTA CENZURA. Jeżeli Twoim zdaniem nie ma co robić afery to bardzo mi przykro ale masz mentalność "postkolonialnego niewolnika" jak takich nazywał Rymkiewicz. Zrozum że nie wszyscy mają ochotę całować pańską rękę tylko dlatego że lżej bije.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 13.05.2011, 10:43
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Nie robicie wielkie chalo tylko to jest największy skandal !!! Czy oprawa zagrażała czyjemuś bezpieczeństwu? Nie !! Więc jej zablokowanie to CZYSTA CENZURA. Jeżeli Twoim zdaniem nie ma co robić afery to bardzo mi przykro ale masz mentalność "postkolonialnego niewolnika" jak takich nazywał Rymkiewicz. Zrozum że nie wszyscy mają ochotę całować pańską rękę tylko dlatego że lżej bije.
To jeszcze raz zapytam jak ta oprawa była związana z meczem? Nie była? To w czym problem? Klub od razu powinien zakazać oprawy w takim wydaniu jak opisana prezz kilku użytkowników i wyborczą i klubu błąd że wcześniej tego nie zrobił
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.05.2011, 10:46
Cytat:
To jeszcze raz zapytam jak ta oprawa była związana z meczem? Nie była? To w czym problem? Klub od razu powinien zakazać oprawy w takim wydaniu jak opisana prezz kilku użytkowników i wyborczą i klubu błąd że wcześniej tego nie zrobił
A czy płotno z napisem "ŚP Bartek" było zwiazane z meczem? ....a obudz sie "czlowieku". To hasło "transparent niezwiazany z meczem" to jest przykrywka dla nabijania kasy albo dla zahamowania antyrzadowych hasel
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.05.2011, 10:49
Nie udawajcie głupszych niż jesteście.

CZemu klub zgodził się w poniedziałek i zmienił zdanie w środe? Przecierz to oczywiste i tylko ktoś mało rozgarnięty może się zastanawiać nad tym i sie oburzać. Między jedną decyzja a drugą wiele się wydarzyło między innymi spotkanie z tuskiem (celowo z małej) który pewnie powiedział jasno że będzie zamykał stadiony pod najmniejszym pretekstem. Wniosek jasny Basałaj chciał pójść na rękę tym co robili oprawę, ale po spotkaniu doszedł do jednego słusznego wniosku że to poprostu nie odpowiedni czas na nią, gdyż może się skończyć zamknięciem stadionu pod zarzutem treści nie związanych z meczem. Wiadomo że nie mógł narazić Cupiała na takie straty.
Odpowiedz cytując
zybert77
Senior Member

Stary 13.05.2011, 10:50
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Oplucie i wyproszenie z trybuny nawalonego alkoholem gościa jest rzeczywiście czynem cholernie bandyckim...(ironia). Masz jakieś inne informacje n.t. "bandyckich" działań, czy jest to zwykły pustosłów? Czekam na konkrety. Najlepiej w punktach.

Z jednej strony, wy, "tuskowcy" chcecie, żeby kibice sami eliminowali z trybun "czarne owce", z drugiej strony, gdy szef kibiców to robi na stadionie Lecha, zostaje wręcz zajechany przez media.

Zainteresowałem się tematem i z tego co mi wiadomo to firma tego gościa związanego z kibicami była jedną z wielu na stadionie dostarczających "kiełbaski" i przegrała w dwóch pierwszych PRZETARGACH, dopiero w trzecim udało im się wejść na część trybun. Powiedz mi, co w tym złego, że kibice dostarczają na swój stadion żarcie?

Czekam więc, aż wymienisz tutaj wszystkie kluby z kiepskim monitoringiem, brakiem pełnej identyfikacji kibiców. Konkrety!

Od przydzielania jednolitych zakazów stadionowych są polskie sądy. A że działają jak działają, to już inna bajka. Nie widzę powodu, żeby widzimisie PZPN czy klubów miało decydować np. o dożywotnich zakazach, od decydowania o tym są niezawisłe instytucje państwowe takie jak sądy.

Konkrety, podaj mecze, konkretne sytuacje, najlepiej ze szczegółami.

Jak naprawdę myślisz, że wymuszą to tego kary, to jesteś chory. Rasizm nie rodzi się na stadionach, ale w domach i w wczesnych latach szkolnych. Stadiony tylko oddają rzeczywistość CAŁEGO, mało tolerancyjnego kraju jakim jest Polska. Dziwnym trafem tego typu odzywki słychać głównie z sektorów piknikowych, kiedy to milknie doping...

Oczywiście akurat przypadek Cracovii i Wisły jest trochę inny i ma podłoże stricte historyczne i jestem w 100% pewien, że zamknięcie stadionu w tym przypadku kompletnie NIC, a NIC nie zmieni, bo nikt się tego nie przestraszy, nawet jakby mieli na rok zamknąć stadiony - tylko zakamufluje aktualny stan całego kraju w tym względzie.
ad 1. uderzenie z byka, bluzganie i zaszczycenie płynem ustrojowym kibica uważasz za normalne?
Kilka lat temu byłem świadkiem jak wysoko postawiony człowiek z SKWK był uprzejmy pobić stojącego obok mnie człowieka na meczu Wisły za to tylko, że ten skandował "Henryk Kasperczak" podczas meczu z Górnikiem Zabrze (kadencja Wernera Liczki) - sprawa znana i dyskutowana już na tym forum.
Nie chcę żeby kibice eliminowali bandytów. Od tego na stadionie są stewardzi i ochrona. Jesli to nie działa to stadion trzeba zamknąć bo łamane jest na nim prawo. Chcę żeby na stadionie było przestrzegane prawo. Tylko tyle i aż tyle.

ad 2. wg. relacji po wczorajszym spotkaniu klubów z premierem tylko na sześciu stadionach ekstralklasy istnieje pełna identyfikacja. A np. na stadionie Lecha gdzie niby pełna identyfikacja jest bandyta może dostać identyfikator Lecha i wchodzi bez kontroli - pisali o tym kibice, jeśli szukasz konkretów to zapytaj proszę Google.

ad 3. mylisz się. Kluby mają możliwość nakładania własnych zakazów i nikt im nie zabrania honorować wzajemnych zakazów. Spychanie tego na zapchane w Polsce sądy jest lenistwem i tumiwisizmem, który trzeba tępić

ad 4. choćby ostatni mecz Widzewa z Bełchatowem. Zapytaj Google'a

ad 5. mówiłem o zorganizowanych rasizmie i małpich przyśpiewkach (inicjowanych przez gniazdowych i tzw. kluby kibica - choćby szmata z napisem "śmierć garbatym nosom" na meczu bodaj w Rzeszowie). Zdaję sobie sprawę, że to całkowicie nie wyeliminuje zjawiska, ale na początek coś się zmieni na plus.
Przed nami mecz z Cracovią - mam nadzieję, że Maor i jego rodzina (oni jeszcze znają język polski, Maor chyba go nie rozumie) nie nasłuchają się kim są i gdzie powinni się udać szybko.
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Stary 13.05.2011, 10:52
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
No to chodzmy do opery bo trudno sobie wyobrazic ze gdy tna twojego zawodnika to nie bedziesz w emocjach klnął na przeciwnika.Wiesz byłem na Górniku w sektorze rodzinnym z synem kumpla i uwierz mi emocje mna tak targały ze niestety pare razy mi sie wympsneło z ust co nieco a najlepij to skwitowal syn kumpla w domu na pytanie czy przeklinali na stadionie odpowiedział nie tato nikt nie przeklinal no oprocz wujka troche.niestety kocham swoj klub i na meczu targaja mna emocje i chcac niechcac zawsze cos wyskoczy z ust,a takie stawianie sprawy to stary to nie Anglia my nie Arsenal ,Manchester tu trzeba tez czyms przycaignac widza ładna oprawa doping,gwarantuje ci ze jezeli to upadnie to nasze stadiony beda wygladac tak ze na Wisle bedzie 10k i nie wiecej,bo nie zawsze beda derby czy atrakcyjny przeciwnik
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 13.05.2011, 10:53
Kilka uwag. Skasowałem posty:
1. których celem jest robienie wiochy i pyskowanie do siebie
2. dotyczące tego, czy oprawa obraża, czy też nie obraża uczuć religijnych. Proponuję ująć sprawę tak: na razie jest wersja GW, co do której każdy może sobie wyrobić opinię. Jeśli ultrasom zależy, by opinia była inna - wiedzą co robić.

Natomiast dyskutowanie o tym, o czym do końca nie wiemy jest bez sensu. Pojawiają się argumenty, że GW jest niewiarygodne. Może to i prawda, a może w tym przypadku akurat mają rację. Nie wiemy i nie będziemy tego wiedzieć, jeśli druga strona nie ujawni oprawy. Rozumiem też, dlaczego nie chcą ujawnić (oprócz kłopotliwej sytuacji - ciągła, moim zdaniem naiwna wiara że oprawę uda się pokazać na innym meczu) - ale muszą się liczyć z tym, jakie są tego konsekwencje.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 13.05.2011, 10:53
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Kompletne bzdury nie mające pokrycia w rzeczywistości. Chuligaństwo wyszło już dawno poza obręby stadionu i to poza jego murami dochodzi do największych awantur i burd. Mówię tu o wszelkich drogach dojścia na stadion, peronach kolejowych czy osiedlach. Zresztą jest o tym mnóstwo dość fachowej literatury (wiem bo pisałem prace magisterska na ten temat). Np. http://prawnicza.info/pr8156-chuliga...iczne-598.html Pomyśl logicznie - czy przypominasz sobie przypadek by zasztyletowano kogoś na stadionie? a na ulicy ?
Odpowiedz cytując
Porter
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 13.05.2011, 10:54
Donald kiedyś stanął nad brzegiem,
Szukał ludzi gotowych pójść za Nim;
By łowić serca
Słów Platformy prawdą.

Ref.:
O Donald, to Ty na mnie spojrzałeś,
Twoje usta dziś wyrzekły me imię.
Swoją barkę pozostawiam na brzegu,
Razem z Tobą nowy zacznę dziś łów.

2.
Jestem ubogim kibicem,
Moim skarbem są ręce gotowe
Do pracy z Platformą
I czarne serce.

3.
Donald, potrzebujesz mych dłoni,
Mego serca młodego zapałem
Mych kropli potu
I naiwności.

4.
Dziś wypłyniemy już razem
Łowić serca na morzach ludzkiej głupoty
Twej kłamstwa siecią
I słowem ubustwa.

Do tego cały mecz: Donald kochamy Ciebie!!! Zostań z nami kibicami!!! transparent: Santo Subito i baloniki kolorowe jak na kongresie Platformy...

TO MOJA PROPOZYCJA PROTESTU... żadne milczenie nie odniesie skutku, tylko szyderstwo
Porter
Odpowiedz cytując
whistar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 13.05.2011, 10:57
Kumaci, nie kumaci, kibole, kibice, tuskowcy, pisowcy, piszący o braku dopingu i o obwarzankach. Ca to k... jest? A nie można by zacząć niedzielnego meczu od wspólnego, jednego, wielkiego, głośnego skanowania: JEDNA WISŁA!!!
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem
To nie tak, że nie pamiętam

Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!!
Odpowiedz cytując
matheo91
Member

Od: 11.2008

Stary 13.05.2011, 10:58
Czego tam nie widziałem tam żeby kibice Lazio, lub Romy zabijali się siekierami lub obawiali się przyznawać komu kibicują...
To nie masz pojęcia o tym co dzieje się w Rzymie.
Czekam na tych wiernych kibiców gdy przyjedzie Flota albo Podbeskidzie i czy wtedy też będą dopingować piłkarzy bo wkońcu każdy mecz decyduje o mistrzostwie.
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 13.05.2011, 11:00
whistar:

100 proc. poparcia

TO JEST NASZ KLUB - tylko on się liczy.

A politykę mam gdzieś.
Odpowiedz cytując
zybert77
Senior Member

Stary 13.05.2011, 11:01
matheo91 napisał(a):Wyświetl post
To nie masz pojęcia o tym co dzieje się w Rzymie.
Czekam na tych wiernych kibiców gdy przyjedzie Flota albo Podbeskidzie i czy wtedy też będą dopingować piłkarzy bo wkońcu każdy mecz decyduje o mistrzostwie.
Uważasz, że w Krakowie jest bezpieczniej niż Rzymie? A jeśli byłeś w Rzymie, to uważasz że w Krakowie (zachowując proporcje wynikające z wielkości miast) w dzień "niemeczowy" chodzi więcej kibiców w szalikach niż w Rzymie?
Odpowiedz cytując
opt
Member

Od: 11.2010

Stary 13.05.2011, 11:05
Działania tuska są identyczne jak w przypadku dopalaczy. Tak samo media wylansowały "czarny charakter", dziś zamiast króla dopalaczy Dawida B. mamy herszta kiboli Piotra S. Podobne jest rozwiązanie problemu, ewidentnie polityczne, wymuszone przez premiera decyzje wojewodów - wtedy inspektorów sanitarnych. Premier już tak ma, chce od czasu do czasu wcielić się w rolę szeryfa, który wywijając swoim złotym rewolwerem strzela na oślep. W efekcie walka z dzikim zachodem sprowadza się do stosowania "wschodnich" metod. Wydaje mu się, że kosztem kilkunastu tysięcy głosów kiboli zyska dwa miliony głosów ludzi "normalnych". Niestety, "normalni" o wyczynach szeryfa szybko zapomną, my będziemy pamiętać. Sezon za niedługo się skończy, wyjścia są dwa. Jeśli teraz skończą się represje, to od nowego sezonu wszystko będzie po staremu. Jeśli, nie daj Boże, w trakcie przerwy w rozgrywkach zapadną kolejne decyzje (np. zakaz sektorówek), to od przyszłego sezonu wojna rozpęta się na nowo, kibice będą protestować, frekwencja na stadionach będzie się zmniejszać.

A nasi Ultrasi? Zachowali się tak jakbym tego oczekiwał. Pokazali że są charakternymi chłopakami, a nie kluchami które wymalują logo sponsora albo napis "Wisła gola" w chwili, gdy to oni na decyzjach rządu tracą najwięcej, odbierana jest ich najcenniejsza pasja. W sytuacji gdy Wilczek zabronił zaprezentowania oprawy na kilka godzin przed meczem, sam czułbym się jakbym dostał w twarz. Teraz wiem, że dzięki takim ludziom Wisła nie zginie i dlatego jeśli działalność UW będzie kontynuowana, postaram się jeszcze aktywniej wspierać zbiórki . A wykorzystanie motywu krzyża (o ile plotki są prawdziwe)? Dla mnie w 100% adekwatne do sytuacji. Zgadzam się z postem M-M.

Jeszcze pytanie do osób lamentujących o brak dopingu i tragiczne dla naszej drużyny tego skutki: gdzie byliście jak bezpodstawnie zakazano wyjazdu do Kielc? Czemu teraz jest taka cisza, jak Wisła za nieswoje grzechy dwa z trzech ostatnich meczów w sezonie będzie grać bez dopingu? Przecież na naszych oczach przez rząd, pzpn i policję po dupie dostaje nasza drużyna, według Was to jest w porządku?
Ogólnopolski zakaz wyjazdowy w trzech najwyższych ligach. K...a jak to absurdalnie brzmi! Serio, jak ktoś uważa, że to dobra, sprawiedliwa i nieuderzająca w przypadkowych ludzi decyzja, to musi mieć coś z garem.
Odpowiedz cytując
matheo91
Member

Od: 11.2008

Stary 13.05.2011, 11:05
Uważasz, że w Krakowie jest bezpieczniej niż Rzymie? A jeśli byłeś w Rzymie, to uważasz że w Krakowie (zachowując proporcje wynikające z wielkości miast) w dzień "niemeczowy" chodzi więcej kibiców w szalikach niż w Rzymie?
W rejonach w których należą do danej grupy kibiców można spotkać osoby w barwch tak samo jak w Rzymie.
Co do bezpieczeństwa jest taki sam poziom.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 13.05.2011, 11:10
A co Ty chłopie myślisz, że sobie ubrałeś na wycieczkę do Rzymu koszulkę Wisły i nikt Ci nic nie zrobił i już jest bezpiecznie

Popatrz jacy są grzeczni: http://www.youtube.com/watch?v=qFpOaN6zf8Y
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 13.05.2011, 11:10
http://www.gazetakrakowska.pl/strona...ecie,id,t.html
Odpowiedz cytując
zybert77
Senior Member

Stary 13.05.2011, 11:11
Greeg napisał(a):Wyświetl post
Widzę pewne problemy, ale nigdy nie zgodzę się jak Ty o tym marzysz z rezygnacji z przysługujących mi swobód obywatelskich. Prawo jest prawem i to już nie te czasy kiedy ktoś mógł decydować o losie innego człowieka na zasadzie swojego widzi mi się.

Powtarzam! S miał prawo jechać! Skoro miał prawo jechać to z tego prawa skorzystał. I wcale nie zrobił rozróby. Wybacz, ale wiesz tyle ile napisała Ci GW albo podali w wieczornych Faktach. Jeśli chcesz ze mną dyskutować to proszę używaj prawdziwych argumentów (S nie organizował rozróby).

Nie używaj też argumentów na zasadzie "Novit enim Dominus qui sunt eius" ... bo to najzwyczajniej w świecie niepoważne.
Nie na zasadzie widzi mi się, ale na zasadzie wzajemnego respektowania zakazów stadionowych na wszystkich rozgrywkach w Polsce oraz zorganizowanych wyjazdów zagranicznych. S. nie powinno być na żadnym meczu w Polsce, ponieważ złamał prawo i ma odwieszony zakaz stadionowy. Guzik mnie obchodzi, że został nim nagrodzony na innych rozgrywkach, ponieważ nikt nie gwarantuje że jeśli dał piłkarzowi w zęby na meczu ekstraklasy to nie zrobi tego na innym meczu (niezależnie od tego kto go będzie organizował).

Uważasz, że S. nie miał żadnego udziału w organizowaniu dopingu i zachowaniu kibiców Legii na PP? Uważasz, że kibole przypadkowo ruszyli z miejsc i ostatni karny, który był wykonywany z bandą wiszących tuż za plecami bramkarza kibolami - jest normalny? Uważasz, że to nie miało żadnego wpływu na bramkarza i wynik meczu?
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 13.05.2011, 11:19
Nie na zasadzie widzi mi się, ale na zasadzie wzajemnego respektowania zakazów stadionowych na wszystkich rozgrywkach w Polsce oraz zorganizowanych wyjazdów zagranicznych. S. nie powinno być na żadnym meczu w Polsce, ponieważ złamał prawo i ma odwieszony zakaz stadionowy. Guzik mnie obchodzi, że został nim nagrodzony na innych rozgrywkach, ponieważ nikt nie gwarantuje że jeśli dał piłkarzowi w zęby na meczu ekstraklasy to nie zrobi tego na innym meczu (niezależnie od tego kto go będzie organizował).

Uważasz, że S. nie miał żadnego udziału w organizowaniu dopingu i zachowaniu kibiców Legii na PP? Uważasz, że kibole przypadkowo ruszyli z miejsc i ostatni karny, który był wykonywany z bandą wiszących tuż za plecami bramkarza kibolami - jest normalny? Uważasz, że to nie miało żadnego wpływu na bramkarza i wynik meczu?
Człowieku czyli Ty twierdzisz, że to przez Starucha kibice wbiegli na boisko ? hahah
Staruch prowadził doping i miał do tego prawo !
Odpowiedz cytując
zybert77
Senior Member

Stary 13.05.2011, 11:20
zim zum napisał(a):Wyświetl post
A co Ty chłopie myślisz, że sobie ubrałeś na wycieczkę do Rzymu koszulkę Wisły i nikt Ci nic nie zrobił i już jest bezpiecznie

Popatrz jacy są grzeczni: http://www.youtube.com/watch?v=qFpOaN6zf8Y
nie chodzi o to co ja miałem na sobie na - jak to nazywasz wycieczce do Rzymu.

Chodziło mi o to, że tam w normalny niemeczowy dzień kibic Romy może chodzić po mieście w szaliku swojego klubu i jakoś z Ci Lazio z siekierami go nie gonią. I vice versa. Właśnie to widziałem tam na mieście i kiedyś być może będzie mi to dane zobaczyć w Krakowie.
O ilu ludziach w Krakowie możesz powiedzieć, że bezpiecznie chodzą po mieście w szaliku i nic im nie grozi?

Przepraszam linku nie mogę otworzyć, bo skaner korporacyjny go wycina. Może w domu po pracy zerknę.
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 13.05.2011, 11:21
Fakt. Szydera na pewno zostanie zauważona a brak dopingu czy pusty stadion się po prostu przemilczy. Choć tak na prawdę nie ma w tej sytuacji dobrego rozwiązania tym bardziej dla nas, bo gramy o mistrza...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów