The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WSB
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.05.2011, 08:50
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Słyszałem, jak wyglądała usunięta oprawa, ale tego szczegółu nie znałem. Czyli: zamiast napisu "Jezus Nazarejczyk Król Żydowski" - napis "ultras".

I SKWK się dziwi, że klub zabronił oprawy. Mało tego, teraz wszyscy mają się solidaryzować z grupą ultras, która obraża uczucia religijne 95% obywateli tego kraju. W tym i moje.

Cóż, nie dziwię się czemu nie ujawnialiście projektu oprawy - choć wiele osób było zainteresowanych, jak miała wyglądać.

SKWK ma kupę szczęścia, że klub zabronił tej oprawy. Mielibyście jak w banku pozwy za obrazę uczuć religijnych.
Jakoś nie widziałem gdziekolwiek w internecie by był podany takowy szczegół. Nie uważasz ze gówno wybiórcze podkoloryzowało motyw? I gdzie pisało że krzyż był ułożony z szalików, poza tym syfem z wybiórczej?
Odpowiedz cytując
coni
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 13.05.2011, 08:51
Derby bez dopingu, mistrzostwo bez fety to jaks porazka. Tym glupim protestem skrzywdzimy tylko i wylacznie siebie i pilkarzy. To nawet w hiszpanii gdzie doping na stadionie mizerny jest, feta mistrzowska jest okazala na ulicach. A u nas mialoby tego zabraknac?

Wedlug mnie nalezy pokazac ze wszyscy kibice sa zjednoczeni. Bez podzialow na G i piknikow. Wszytscy jestesmy razem. W miare kulturalny doping calego stadionu zeby pokazac ze mozna swietnie sie bawic razem.
Wytracimy klubowi i rzadowi jeden zajebisty argument, ze wszytscy kibice to bandziory. Pokazemy ze tak nie jest!

Sytuacja powinna sie uspokoic do konca sezonu i mysle ze rudy da kibicom spokoj i zajmie sie kolejnym tematem zastepczym.

A jak sie nie uspokoi to bojkot. Najpierw rozgrywek pucharowych a jak to nic nie da to esktraklasy. Klub zobaczy ze bez kasy daleko nie zajedzie.
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 13.05.2011, 08:54
Eternit napisał(a):Wyświetl post
Przecież, tak naprawdę nie wiemy co było na tej oprawie. Chyba, że źródła GW(o ile jakiekolwiek były) przyjmiemy za pewnik...
Owszem: wiemy. Wszystkie szczegóły poza napisem się zgadzają z wcześniejszymi opisami usuniętej oprawy. Więc raczej nie ma przypadku. Niestety, wszystko układa się w logiczną całość. Także to, że SKWK nie ujawnia jak oprawa wyglądała. Nie dziwię się, nie ma się czym chwalić.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 13.05.2011, 08:55
Nawet bez tego napisu oprawa jest kontrowersyjna i odpowiedni ludzie znaleźliby powód żeby zamknąć stadion. To nie "piłka nożna spać nie można" tylko kibice niosący krzyż a nad nimi władza z pałami. Dobrze że zabronili tej oprawy, szkoda że w takiej formie tuż przed meczem a nie podczas tego poniedziałkowego spotkania.

Co, znowu protest? 1 cały mecz wystarczy, w meczu o mistrzostwo w dodatku derbowym u siebie doping musi byc. G niech sobie robi co chce, ja tam morde bede darł razem z E.
Odpowiedz cytując
WSB
Senior Member

Stary 13.05.2011, 09:01
Owszem: wiemy. Wszystkie szczegóły poza napisem się zgadzają z wcześniejszymi opisami usuniętej oprawy. Więc raczej nie ma przypadku. Niestety, wszystko układa się w logiczną całość. Także to, że SKWK nie ujawnia jak oprawa wyglądała. Nie dziwię się, nie ma się czym chwalić.
Jak wiadomo to co jest na oprawie, jest najbardziej strzeżoną tajemnicą więc powiedz mi kolego skąd wyborcza miała by wiedzieć o krzyżu z szalików i napisie ultras? Skoro chyba tylko jedno info poszło w świat. Oczywiste jest że to zmyślili by spotęgować nienawiść.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 13.05.2011, 09:02
Jedno jest pewne .Musimy mówić jednym głosem. Jesli są osoby decyzyjne i coś ustalają to wszyscy bez wyjatku musza się podporządkowac albo przynajmniej nie przeszkadzać. Jak nas rozbiją to potem beda mogli zrobic wszystko. Cenzura piosenek, okrzyków, nakaz siedzenia na krzesełekach , cenzury opraw, zakaz noszenia szalików zakrywających twarze ( np.w zimie) . A pamiętajmy zgodnie z konstytucją RP :
Art. 54.
1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji.
2.Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane. Ustawa może wprowadzić obowiązek uprzedniego uzyskania koncesji na prowadzenie stacji radiowej lub telewizyjnej.

Zapisać sobie to i pamietać. Np.zgodnie z konstytucją i powyższym zapisem zakaz wywieszania oprawy jest nielegalny jeżeli nie zawiera treści wulgarnych lub obraźliwych. Na osobę/instytucję zakazującą można złożyć doniesienie do Trybunału Konstytucyjnego
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 13.05.2011, 09:02
Po co setki komentarzy że doping musi być skoro decyzja już podjęta i wasze gadanie tego nie zmieni...

Odpowiedz cytując
zybert77
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 13.05.2011, 09:03
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Ty dalej Wyborczej wierzysz ?
a komu mamy wierzyć? SKWK jakoś się nie chwali co było na oprawie
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

WSB napisał(a):Wyświetl post
Jak wiadomo to co jest na oprawie, jest najbardziej strzeżoną tajemnicą więc powiedz mi kolego skąd wyborcza miała by wiedzieć o krzyżu z szalików i napisie ultras? Skoro chyba tylko jedno info poszło w świat. Oczywiste jest że to zmyślili by spotęgować nienawiść.
Wszystko zostało ujawnione ale nikt nie wie co tam było Już od wczoraj czytam tego tybu wypowiedzi i jak do tej pory żadnej pewnej informacji na temat tego co było w oprawie
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

zim zum napisał(a):Wyświetl post
Ty dalej Wyborczej wierzysz ?
Jakby SKWK pokazało oprawę która została zablokowana, to nie byłoby takich spekulacji. A tak sami wiedzą, żę nie mają racji, więc siedzą cicho bo lepiej jest mówić "nie pokażemy co mieliśmy przygotowane, ale Wyborcza kłamie! ona zawsze kłamie!"
A ultrasi łykają jak indory.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 13.05.2011, 09:05
Jakoś nie widziałem gdziekolwiek w internecie by był podany takowy szczegół. Nie uważasz ze gówno wybiórcze podkoloryzowało motyw? I gdzie pisało że krzyż był ułożony z szalików, poza tym syfem z wybiórczej?
W tym momencie istnieje tylko jedno wyjście. Jeśli GW pisze nieprawdę, pozostaje tylko SKWK opublikować projekt zablokowanej oprawy. Dawno trzeba było to zrobić - milczenie Stowarzyszenia w tej kwestii jest zadziwiające.

Dwa szczegóły: krzyż z szalików i napis ultras wcześniej się nie pojawiały w opisie, ale ten z GW jest po prostu bardziej szczegółowy, więc nie ma tu sprzeczności.

PS. WSN - oprócz lakonicznego komunikatu SKWK są też inne, nieoficjalne źródła. I znacznie bardziej wiarygodne.

Z mojej strony koniec tematu - nie udzielam się w dyskusji nt. oprawy, póki nie będzie oficjalnego wyjaśnienia ze strony ultras. Brak wyjaśnienia też będzie czytelnym komunikatem - potwierdzającym doniesienia GW. W takim wypadku też już powiedziałem, co miałem do powiedzenia.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 13.05.2011 o godz. 09:09.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
midu
Member

Od: 10.2003

Stary 13.05.2011, 09:19
na stronce OZSK nie ma żadnego oświadczenia, a w necie natknąłem się na informacje, że to nie jest oświadczenie OZSK...
Odpowiedz cytując
Plastman
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 13.05.2011, 09:20
Proponuję, żeby piłkarze poparli kibiców i również przyłączyli się do protestu.

Na przykład niech przegrają najbliższy mecz 0:5.

Na złość zarządowi, rządowi i wogóle wszystkim. Nie ważne jak, ważne żeby było bez sensu.
Odpowiedz cytując
crapmaster
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 13.05.2011, 09:21
Na derbach MUSI byc doping !

Nie dlatego ze lubie mecze z atmosfera, ale to bylaby nasza poddana. Przeciez o to im wlasnie chodzi ! Oni tego chca zabicia emocji - nie dopuscie do tego. W tym momencie licza sie derby i nasza feta. Nawet kosztem protestu.
DEVILS FANS HOOLIGANS
Odpowiedz cytując
MrÓwA_1906
ULTRA WISŁA

Od: 11.2002

Stary 13.05.2011, 09:24
skwk nie robi opraw to po pierwsze.
po drugie nigdy jeszcze w historii UW nie ujawniliśmy oprawy która nie wyszła, lub której nie zrobilismy z powodów losowych (np. pogoda) wiec nie wiem dlaczego miało by być inaczej tym razem.

pomysł, projekt oprawy to rzecz swięta

to tyle odemnie
ps. ja sam nie wiem jaka byla oprawa
ps 2. decyzja co do dopingu jest juz u nas podjęta, myślę ze poinformują o niej wkrótce bardziej odpowiedznie (działające obecnie) osoby

tymczasem wszyscy w sobote o 16 na trening piłkarzy!
Ostatnio edytowane przez MrÓwA_1906 : 13.05.2011 o godz. 09:28.
Dark Dogs '02 ULTRA WISŁA
Odpowiedz cytując
-S-
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 13.05.2011, 09:26
I jeszcze jedno ode mnie:

skoro SKWK, Ultrasi i inne grupy, aktywnie działające na rzecz kibiców Wisły, nieraz poświęcając zapewne masę swojego wolnego czasu ( kto kiedykolwiek coś organizował to wie, że to nie jest łatwe, i nie mówię o piwie z kumplami), popierają taka formę protestu to ja jestem za. Przecież to oni są bliżej klubu niż przeciętny kibic, to oni żyją meczem 24h na dobę, i nie chce mi się wierzyć, że tak bez powodu pozwoliliby, aby jeden z najważniejszych meczy Wisły w ostatnich latach ( mistrzostwo, derby, Reymonta 22, ewentualny spadek Cracovii) odbył się bez fanatycznego dopingu. Nie wierzę.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 13.05.2011, 09:32
Jeśli nie będzie zorganizowanego dopingu na derbach to czekam na to co pokażą kibice na E np w momencie gdybyśmy nie daj Boże przegrywali.

Oj ciekawe by to było, ciekawe.

Zeszło by wam dobre samopoczucie po tym "jak dzięki waszemu dopingowi zwyciężyliśmy" Amice.

Ja naprawdę nie wierzę ile trzeba mieć pychy w sobie aby pisać tutaj niektóre rzeczy. Nikt święty nie jest, ale takie podejście jak tutaj prezentują "obrażeni kibice", ręce opadają.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 13.05.2011 o godz. 09:35.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 13.05.2011, 09:36
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
Nawet bez tego napisu oprawa jest kontrowersyjna i odpowiedni ludzie znaleźliby powód żeby zamknąć stadion. To nie "piłka nożna spać nie można" tylko kibice niosący krzyż a nad nimi władza z pałami. Dobrze że zabronili tej oprawy, szkoda że w takiej formie tuż przed meczem a nie podczas tego poniedziałkowego spotkania.

Co, znowu protest? 1 cały mecz wystarczy, w meczu o mistrzostwo w dodatku derbowym u siebie doping musi byc. G niech sobie robi co chce, ja tam morde bede darł razem z E.
Znaleźliby powód żeby zamknąć stadion? No co ty . A jaki? Coś w przekazie z oprawy jest nieprawdą? Czy dla ciebie cenzura to normalność.

Powinien być normalny doping bo o to chodzi w kibicowaniu, ale pa przykład w 10, 20 ,30 min i tak dalej minuta pozdrowień dla bandy cudaka. Przez minutę i wracamy do dopingu. Pozdrowienia można zrobić na dwie trybuny. Czy obawiać się wywieszenia transparentu? Nie wydaje mi się. Jak rudy zamknie stadion za transparent wyjdzie na ułomnego w oczach wszystkich. Cisza już była i niczego pozytywnego nie przyniosła. Może tylko zastanowienie we władzach klubu. Chyba nie ma wśród kibiców Wisły takich którym metody cudaka nie wywołują zdenerwowania. Dlatego trzeba działać solidarnie w skali całej Polski nie mówiąc już o naszym podwórku.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
MrÓwA_1906
ULTRA WISŁA

Stary 13.05.2011, 09:37
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Bo robicie wielkie halo z tego że oprawa zaostała zablokowana i jeszcze mowicie że oprawa w żaden sposób nie była kontrowersyjna więc ją ujawnijcie
mowie ze ja nie wiem jaka była oprawa i zbytnio mnie to nie interesuje
wazny jest dla mnie sam fakt blokady i sposób zakomunikowania o tym
bo argument użyty przez klub nie bo nie jakoś do mnie nie przemawia
a miedzy słowami pokazuje ze oprawa kontrowersyjna nie była, bo w takim wypadku pojawił by sie taki argument

i jeszcze raz apeluje o przyjscie na trening w sobote o 16!
Dark Dogs '02 ULTRA WISŁA
Odpowiedz cytując
zybert77
Senior Member

Stary 13.05.2011, 09:38
Więc proponuję ultrasom zbierać dane od każdego kto wrzucił kasę i wysyłać mu projekt oprawy. W demokratycznych wyborach zostanie ogłoszone czy oprawa może być ukazana czy nie Już nie raz motywy religijne były wykorzystywane w kontrowersyjnych sytuacjach i celach, na całym świecie i ludzie z tym żyją Tylko Polacy to naród wiecznych narzekaczy i sztucznych katolików. Podobają Ci się działania Tuska? ok to niech w ten sam sposób zamknie komunikację miejską bo ktoś komuś coś ukradł z kieszeni, niech zamknie stoki narciarskie bo dochodzi do wypadków i niech zamknie też kina bo przecież w filmach są przekleństwa!! ZAKAZ DLA AKTORÓW I REŻYSERÓW!!!!!!

Jestes imbecylem. Dla mnie krzyż z szalików też byłby przegięciem. A co ma do tego jakieś osiedle cracovii to nie wiem. Zyczysz mi w.......u ?
szczerze to popieram działania Tuska... chciałbym żebyście zrozumieli, że zamykanie stadionów to uderzenie we właścicieli klubów, którzy zaczynają się bratać z bandytami. To jedyna skuteczna metoda, która np prezesowi Amiki wytłumaczy, ze albo będą przestrzegali prawa albo dostaną po kieszeni (przykłady VIP-owania bandytów są znane i nie chce mi się ich przytaczać). Przy okazji dostają normalni kibice... trudno, ale jeśli to ma pomóc wyeliminować bandytów to się na to godzę.

Nie życzę Ci niczego złego... w poprzednim poście wysyłałeś nas pod pałac, stąd odpowiedź... i nie obrażaj mnie, bo ja Ciebie nie obrażam
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 13.05.2011, 09:42
Przypominam że nie ma zgody na osobiste wycieczki pod adresem innych użytkowników.
Odpowiedz cytując
WSB
Senior Member

Stary 13.05.2011, 09:45
zybert77 napisał(a):Wyświetl post
szczerze to popieram działania Tuska... chciałbym żebyście zrozumieli, że zamykanie stadionów to uderzenie we właścicieli klubów, którzy zaczynają się bratać z bandytami. To jedyna skuteczna metoda, która np prezesowi Amiki wytłumaczy, ze albo będą przestrzegali prawa albo dostaną po kieszeni (przykłady VIP-owania bandytów są znane i nie chce mi się ich przytaczać). Przy okazji dostają normalni kibice... trudno, ale jeśli to ma pomóc wyeliminować bandytów to się na to godzę.

Nie życzę Ci niczego złego... w poprzednim poście wysyłałeś nas pod pałac, stąd odpowiedź... i nie obrażaj mnie, bo ja Ciebie nie obrażam
Zapytam się Ciebie jeszcze o jedno: Powiedz mi co zmieni zamknięcie stadionów? Mogą zamknąć nawet wszystkie stadiony na rok a i tak Ci ludzie to przeczekają bez problemu I mam wrażenie że Tusk tego pożałuję bo rozmyślając nad tokiem rozumowania osób lubiących awantury doszedłem do wniosku że przecież jest bardzo łatwa droga do skompromitowania rządu. Właśnie przeczekanie ten rok i zrobienie gigantycznych awantur na Euro. Nie na stadionach bo tam i tak bilety były rozlosowywane, tylko w miastach i wokół stadionów. A to na pewno odbije się szerokim echem. Żeby nie było, nie jestem za takim rozwiązaniem i też nie popieram głupiego wbiegania na murawę bo to jest tylko dawanie pretekstu. Wiem że w miedzy czasie są wybory i może zmienić się władza.
Ostatnio edytowane przez WSB : 13.05.2011 o godz. 09:48.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 13.05.2011, 09:53
_gucio_ napisał(a):Wyświetl post
Piszesz mam nadzieje o ziomach na G, siedzących podczas śpiewania hymnu.
Tak o nich też pisze, pisze też o gwiżdżących na Małeckiego podczas jesiennego meczu dodajże z Koroną , piszę o tych którzy nie umieją się odezwać na druga strona odpowiada jak jest 0:0 albo przegrywamy. O nich wszystkich pisze.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 13.05.2011, 09:54
Czlowiekowi chce sie rzygac czytajac niektore posty.

1) Popierac Tuska? No prosze, zamykaja stadion, klub ma przez to straty, policja zamiast wylapywac ludzi to wali w ch****, nagonka na wszystkich na stadionie i wkladanie ich do jednego wora. Pokaz bezsilnosci w postaci zbiorowej odpowiedzialnosci. Stadion zamykany na jeden mecz a potem otwarty mimo ze nic sie nie zmienilo. Nie przestrzeganie prawa przez policje, opieszalosc sadow. Zerowa znajomosc wladzy jesli chodzi o prawo i mozliwosci ktore maja ( patrz zakrywanie twarzy, za ktore juz dawno mozna karac ) itp.

Jak ktos to popiera to musi byc naprawde "inny". Macie racjie, popierajcie robienie z was wszystkich bandytow i kiboli, popierajcie opieszalosc Policji i katastrofalny stan sadownictwa. Gdzie wy ku*** zyjecie i co Wy bierzecie ze do was nie docieraja FAKTY. To nie jest moj wymysl tak jest w tym kraju. Kto za to odpowiada, kibice? NIE, odpowiada za to rzad,policja,sady. Czemu po pojawieniu sie transparentow odnosnie rzadu i jego dzialan zaczela sie jazda? Zanim byla "burda" po meczu, juz zdzierali transparenty. Zbieg okolicznosci?

2) Nie jestem kibicem Wisly, nie wiem jaka byla oprawa ale wiem jedno bo to widac golym okiem - Oprawa zostala zaakceptowana przez klub, jednak przed meczem nie zezwolili na jej pokazanie.
Niby w jeden dzien oprawa sie zmienila? Kpiny.

Pierwszy i drugi punkt to sa FAKTY. Jesli ktos ma problem ze zrozumieniem tego wszystkiego to ja juz nie mam pytan.

Jest to cholernie przykra sytuacja. Wybaczcie ale wiekszosc robi za mlode pelikany... Przestancie patrzec a zacznijcie widziec.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
RWD
WISŁA KRAKÓW

Stary 13.05.2011, 09:58
Raf 66 napisał(a):Wyświetl post
dajmy upust swoim emocjom w niedzielę!

jedyne dobre wyjście, wg mnie
...i śmiejesz się bo wiesz, że wierność ma - do końca będzie trwać...
Odpowiedz cytując
zybert77
Senior Member

Stary 13.05.2011, 10:01
Zapytam się Ciebie jeszcze o jedno: Powiedz mi co zmieni zamknięcie stadionów? Mogą zamknąć nawet wszystkie stadiony na rok a i tak Ci ludzie to przeczekają bez problemu I mam wrażenie że Tusk tego pożałuję bo rozmyślając nad tokiem rozumowania osób lubiących awantury doszedłem do wniosku że przecież jest bardzo łatwa droga do skompromitowania rządu. Właśnie przeczekanie ten rok i zrobienie gigantycznych awantur na Euro. Nie na stadionach bo tam i tak bilety były rozlosowywane, tylko w miastach i wokół stadionów. A to na pewno odbije się szerokim echem. Żeby nie było, nie jestem za takim rozwiązaniem i też nie popieram głupiego wbiegania na murawę bo to jest tylko dawanie pretekstu. Wiem że w miedzy czasie są wybory i może zmienić się władza.
Co zmieni zamknięcie stadionów? Postaram się odpowiedzieć jak ja to sobie wyobrażam:

1. Otrzeźwi prezesów klubów i miejmy nadzieję przestaną się układać z bandytami (z tego co słyszę na Amice już się żegnają z kiełbaskami)
2. Wymusi przestrzeganie rygorystyczne procedur licencyjnych (z tego co wiemy identyfikacja kibiców nie działa bo tylko kilka klubów ma pełną identyfikację kibiców) a i monitoring na niektórych stadionach jest żałosny.
3. Może otrzeźwi PZPN i wymusi jednolite przestrzeganie zakazów stadionowych na wszystkich rozgrywkach. Przyznasz, że obecnie to nie działa i taki legijny bandyta, który pobił piłkarza po meczu ekstraklasy może jak najbardziej pojechać na rozgrywki pucharu polski, a pewnie nawet na mecze reprezentacji.
4. Mam nadzieję, że bandyci nie będą już terroryzować normalnych kibiców (zakazy przemieszczania się między sektorami, bicie i plucie normalnych kibiców za wygląd, przepędzanie normalnych kibiców z trybuny bo jakiemuś łysemu się umyślił protest itp. itd.)
5. Mam nadzieję, że znikną zorganizowane małpie odgłosy i rasistowskie przyśpiewki. Rasizm i mowa nienawiści powinny być ścigane również na trybunach. Tylko kary to wymuszą.

Jak na początek całkiem sporo rzeczy mam nadzieję się zmieni.

Przed nami mecz z Cracovią - bardzo ważny szczególnie dla przeciwnika patrząc na tabelę. Obawiam się, że niestety Maor i jego rodzina się nasłuchają... ale mam nadzieję, że kibice Wisły się zreflektują.

Widzisz mam chyba normalne marzenia... znajomych kibicujących Cracovii i mam już szczerze dość rasistowskich wycieczek
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.05.2011, 10:05
Dokładnie przecież kibice na E mają monopol na dobre decyzję i oni tylko wiedzą kiedy powinno się doping prowadzić a kiedy wygwizdywać schodzącego z boiska Żurawskiego. To oni wiedzą że nie trzeba przychodzić na Ruch czy inne nie topowe mecze bo przecież wtedy nie trzeba prowadzić dopingu.

Jak cała G i F krzyczy druga strona odpowiada to E siedzi i nic jak makiem zasiał to jest dobre ?

Ale jak trafiła im się chwila żeby zabłysnąć to od razu się zabrało kilku kozaków...

I nie chce mówić gdzie najwięcej jest osób rzucających k**** w trakcie meczów i gdzie najchętniej pozdrawiają twardziele PZPN. Przypomnijmy sobie co było kiedyś na A 50% psioczących i napier... na Brożków i innych piłkarzy że nie potrafią piłki kopnąć czy rzucać przekleństwa. TO WSZYSTKO JEST MEGA ŻAŁOSNE!!

E powinno uszanować fakt że skoro G nie prowadzi dopingu to znaczy że tego dopingu nie powinno być i tyle w temacie.
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 13.05.2011, 10:08
Co zmieni zamknięcie stadionów? Postaram się odpowiedzieć jak ja to sobie wyobrażam:

3. Może otrzeźwi PZPN i wymusi jednolite przestrzeganie zakazów stadionowych na wszystkich rozgrywkach. Przyznasz, że obecnie to nie działa i taki legijny bandyta, który pobił piłkarza po meczu ekstraklasy może jak najbardziej pojechać na rozgrywki pucharu polski, a pewnie nawet na mecze reprezentacji.
Ile razy trzeba powtarzać takim za przeproszeniem ignorantom jak Ty że jeśli ma się zakaz na PZPN i Ekstraklasa to dwie odmienne instytucje i każda ma prawo zakazywać oglądania spotkań tylko w ramach tych organizowanych przez siebie, ergo jeśli S miał zakaz na Ekstraklasę to jego świętym prawem było pojechać na finał PP organizowany przez PZPN gdzie zakazu nie miał

Reszty bzdur nie mam zamiaru nawet komentować. Żeby o czymś pisać wypadałoby mieć jakieś pojęcie o przedmiocie swoich dywagacji.
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.05.2011, 10:12
Panowie poziom tej dyskusji nie wyglada dobrze Skaczecie sobie do gardel jak wygłodzone szakale,jedni i drudzy maja swoje racje,jestem z tego pokolenia 45+ ale chodze na G bo nie potrafie usiedziec,oburzenie ultrasów uwazam jak najbardziej na miejscu ale pech chcial ze Kaczor zebrał wszystkich na drugi dzien po waszej rozmowie z klubem i chyba mocno sie wystraszyli ewentualnymi restrykcjami,tajemnica poliszynela jest ze chca udupic Śląsk i Zagłebie natomiast to co było prezentowane na Arce jakos uszło uwadze wszystkim/chyba ze sie myle/,przezentowane transparenty chasła itd,itp ,a wiec w sumie to wydaje mi sie ze klub sie troche z cykorzył ,a jezeli chodzi o doping bawmy sie na przekor Tuskowi i jego swicie pokażmy ze nie jest w stanie zabic ducha kibiców to jest ,ten mecz dla nas to jest walka gladiatorow z zakonnymi to sa igrzyska swieto Krakowa i zaden pajac z Tuskolandu nie bedzie tu mieszał,a z klubem panowie z UW i SKWK trzeba usiąsc i pogadać merytorycznie wyjasnic sytuacje i to co teraz sie dzieje w Polsce,nie moze byc tak ze bedziemy sie obrazac jedni na drugich gdzie kazda ze stron uwaza ze ma racje,nieodpowiedzialne grupy debili namieszali razem z zasranym PZPN i mamy to co mamy
Ostatnio edytowane przez kriswisla : 13.05.2011 o godz. 10:15.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 13.05.2011, 10:19
1. Otrzeźwi prezesów klubów i miejmy nadzieję przestaną się układać z bandytami (z tego co słyszę na Amice już się żegnają z kiełbaskami)
Oplucie i wyproszenie z trybuny nawalonego alkoholem gościa jest rzeczywiście czynem cholernie bandyckim...(ironia). Masz jakieś inne informacje n.t. "bandyckich" działań, czy jest to zwykły pustosłów? Czekam na konkrety. Najlepiej w punktach.

Z jednej strony, wy, "tuskowcy" chcecie, żeby kibice sami eliminowali z trybun "czarne owce", z drugiej strony, gdy szef kibiców to robi na stadionie Lecha, zostaje wręcz zajechany przez media.

Zainteresowałem się tematem i z tego co mi wiadomo to firma tego gościa związanego z kibicami była jedną z wielu na stadionie dostarczających "kiełbaski" i przegrała w dwóch pierwszych PRZETARGACH, dopiero w trzecim udało im się wejść na część trybun. Powiedz mi, co w tym złego, że kibice dostarczają na swój stadion żarcie?

2. Wymusi przestrzeganie rygorystyczne procedur licencyjnych (z tego co wiemy identyfikacja kibiców nie działa bo tylko kilka klubów ma pełną identyfikację kibiców) a i monitoring na niektórych stadionach jest żałosny.
Czekam więc, aż wymienisz tutaj wszystkie kluby z kiepskim monitoringiem, brakiem pełnej identyfikacji kibiców. Konkrety!

Od przydzielania jednolitych zakazów stadionowych są polskie sądy. A że działają jak działają, to już inna bajka. Nie widzę powodu, żeby widzimisie PZPN czy klubów miało decydować np. o dożywotnich zakazach, od decydowania o tym są niezawisłe instytucje państwowe takie jak sądy.

4. Mam nadzieję, że bandyci nie będą już terroryzować normalnych kibiców (zakazy przemieszczania się między sektorami, bicie i plucie normalnych kibiców za wygląd, przepędzanie normalnych kibiców z trybuny bo jakiemuś łysemu się umyślił protest itp. itd.).
Konkrety, podaj mecze, konkretne sytuacje, najlepiej ze szczegółami.

5. Mam nadzieję, że znikną zorganizowane małpie odgłosy i rasistowskie przyśpiewki. Rasizm i mowa nienawiści powinny być ścigane również na trybunach. Tylko kary to wymuszą.

Jak naprawdę myślisz, że wymuszą to tego kary, to jesteś chory. Rasizm nie rodzi się na stadionach, ale w domach i w wczesnych latach szkolnych. Stadiony tylko oddają rzeczywistość CAŁEGO, mało tolerancyjnego kraju jakim jest Polska. Dziwnym trafem tego typu odzywki słychać głównie z sektorów piknikowych, kiedy to milknie doping...

Oczywiście akurat przypadek Cracovii i Wisły jest trochę inny i ma podłoże stricte historyczne i jestem w 100% pewien, że zamknięcie stadionu w tym przypadku kompletnie NIC, a NIC nie zmieni, bo nikt się tego nie przestraszy, nawet jakby mieli na rok zamknąć stadiony - tylko zakamufluje aktualny stan całego kraju w tym względzie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów