The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
zybert77
Senior Member

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.05.2011, 12:41
matheo91 napisał(a):Wyświetl post
Ale nie koniecznie wrócił w tych barwach do domu. Kwestie terytorialne mają ogromne znaczenie.
Gdyby człowiek bezpiecznie był wszędzie to na świecie panował by pokój(Tobie to trzeba prostymi środkami tłumaczyć choć nawet one nie pomagają)
to, że tak nie jest nie oznacza że mam to akceptować.

podałem przykład Rzymu, kto był ten widział.
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 13.05.2011, 12:42
http://lechia.gda.pl/forum/watek/6254/ chyba jednak będzie bojkot meczu, w Gdańsku już pierwsze rozważania
I
Odpowiedz cytując
zybert77
Senior Member

Stary 13.05.2011, 12:45
studio napisał(a):Wyświetl post
Satre zwolnij Reklamy w waszym narozniku same sie nie przewrocily

Natomiast smieszy mnie wasza dyskusja z jakims pamparampam zybertem, za przeproszeniem modow, ale to jakas meska ...., strach sie bac, ale on przeciez w tv oglada mecze na eNce a tam przeciez LM i zajebiste atmosfery na barcelonach, manchesterach, realach, po co sie denerwuejcie? Olejcie pedancika
Wszystkich zachęcam do polemiki bez jadu i ubliżania. Tak prowadzona rozmowa jest znacznie przyjemniejsza.

Zdecydowałem się wkroczyć na to forum aktywnie dziś, choć czytelnikiem jestem od dawna, żeby Wam wytłumaczyć jak ostatnie wydarzenia odbiera zwykły kibic. Taki, który na Wisłę chodzi wiele lat i czasem na wyjazd zajrzy.
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 13.05.2011, 12:46
tomek100 napisał(a):Wyświetl post
podałem przykładowo Lech / Wisła / Legia.

Wisła jest nie ważna - ważne jest dla Was żeby kibole dalej rządzili stadionami...

powiedźcie to wprost, ale nie uprawiajcie hipokryzji, że" tusk, prawa człowieka, itp...."

Nie stadionami, ale tym co sie dzieje na trybunach, rozumiem ze Ty wolisz zeby matol Tusk rzadzil trybunami? Od zarzadzania stadionami powinny byc kluby.

ps. Stadion Zaglebia i Slaska zamkniety
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 13.05.2011, 12:51
TSW Fanatyk napisał(a):Wyświetl post
http://lechia.gda.pl/forum/watek/6254/ chyba jednak będzie bojkot meczu, w Gdańsku już pierwsze rozważania
Zdanie Laty obrazuje jego inteligencję. Nie wiadomo czy się śmiać, czy płakać
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.05.2011, 12:55
masterlag napisał(a):Wyświetl post
A ja tak apropo rac.
Czego my oczekujemy od rządu czy kogokolwiek (nie wiem dokładnie kto zabrania) skoro nie umiemy się tym posługiwać?
No niestety, ale jak mamy mieć pozwolenie na race w trakcie meczy jak jacyś debile nimi rzucają na boisko czy po trybunach? Nie chcę nikogo obrazić, ale nie wiem jak można inaczej nazwać ludzi, którzy się rzucają czymkolwiek innym niż śnieżki w zimie... -,-

Ja jestem jak najbardziej za racami, bo to zawsze urozmaica oprawę, daje piękny efekt, ale niech się za to biorą osoby normalne! Do szału mnie to doprowadza, że te osoby, które uważają race za bezpieczne i walczą o nie pokazują zaraz, że jest zupełnie inaczej.

Potrafi mi ktoś wytłumaczyć tę sprawę?
Jesli mowisz o derbach Dolnego Slaska to to byla prowokacja. Jeden z ochroniarzy puscil bąka w kierunku sektora gosci.
Przed meczem widziano tez politykow pewnej partii jak z samochodu tvn24 nalewwali ochroniarzom fasolke po bretonsku.
To daje do myslenia.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
crapmaster
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 13.05.2011, 13:00
Brak dopingu to bedzie nasza porazka. Tusk wlasnie tego chce! Abysmy sie sklocili miedzy soba.
Trzeba byc bardzo ostroznym z tym protestem i decyzjami w sprawie Derbow.
DEVILS FANS HOOLIGANS
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 13.05.2011, 13:03
Padłem Koleś z GW bardzo chciał napisać, że zamykanie stadionów to kretyńska polityka, ale ponieważ jest w GW, to robi za to najazd na... PZPN O rządzie czy wojewodach nawet się nie zająknął

A na dole podpisek, na wszelki wypadek, że "pan Edward Kufel przedstawia tu swoje prywatne poglądy", jakby się ktoś z rządu jednak połapał, że ten PZPN, to tak naprawdę oni
Legionista
Odpowiedz cytując
FooFighter
Member

Od: 09.2008

Stary 13.05.2011, 13:15
No i zamknął mi stadion Rudy Populista!

To za to, że 2-3 gości odpaliło race w Lubinie karze się mnie i 20 tys. innych kibiców

I to ma być państwo prawa? To jest chore.

Rząd potrzebuje jakiegoś sukcesu przed wyborami, to sobie znalazł wroga ludu.
Idealny temat zastępczy przy uchwalaniu budżetu, nie ma co.

Zwrócisz mi Rudy Szeryfie za bilet?
"To jest Walduś polska liga - kto widzi ten rzyga!" - Ferdynand Kiepski
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 13.05.2011, 13:16
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Padłem Koleś z GW bardzo chciał napisać, że zamykanie stadionów to kretyńska polityka, ale ponieważ jest w GW, to robi za to najazd na... PZPN O rządzie czy wojewodach nawet się nie zająknął

A na dole podpisek, na wszelki wypadek, że "pan Edward Kufel przedstawia tu swoje prywatne poglądy", jakby się ktoś z rządu jednak połapał, że ten PZPN, to tak naprawdę oni
Tu masz lepsze

Cytat:
Mecz Korona - Lechia był bez gości. a tu:

22-letni mężczyzna z Gdańska wpadł w Końskich, gdy przewoził 10 tysięcy ampułek nielegalnych anabolików. Został zatrzymany w środę po południu. Czy wiózł je do Kielc w związku z meczem Korony z Lechią Gdańsk? Niewykluczone, bo okazuje się, że był już notowany za tzw. ustawki kiboli.
Była środa ok. godz. 16, kiedy koneccy policjanci otrzymali informację, że w miejscowości Czermno doszło do kolizji drogowej. 22-letni mieszkaniec Gdańska kierując volkswagenem bora wypadł z drogi na pobocze i dachował. Nie odniósł poważnych obrażeń, przybyli na miejsce funkcjonariusze zwrócili jednak uwagę na tekturowe pudła, przewożone w bagażniku i na tylnich siedzeniach pojazdu.
- Okazało się, że jest w nich ponad 10 tysięcy szklanych ampułek ze sterydami o szacunkowej wartości ponad 100 tys. zł - informuje Grzegorz Dudek, p.o. rzecznika świętokrzyskiej policji.
Jak dodaje, anaboliki to leki, których przechowywanie bądź wprowadzanie do obrotu bez specjalnego pozwolenia jest zabronione. Można je kupić w aptece na receptę, ale 22-latek nie miał żadnych dokumentów, które pozwalałyby na ich posiadanie. Nie był też w stanie powiedzieć, skąd się wzięły w jego samochodzie. - Został zatrzymany, grozi mu teraz do dwóch lat więzienia - informuje Dudek.
Co ciekawe, policja podejrzewa, że 22-latek to pseudokibic sympatyzujący z Lechią Gdańsk, która właśnie w środę wieczorem rozgrywała mecz w Kielcach z Koroną. Bardzo prawdopodobne więc, że to Kielce były celem podróży 22-latka. Co więcej, mężczyzna jest dobrze znany policjantom z Pomorza, m.in. za udział w kibolskich bójkach, czyli tzw. ustawkach.
Szkoda tylko, że mecz był bez kibiców gości
Odpowiedz cytując
zcp89
Junior Member

Od: 02.2011

Stary 13.05.2011, 13:21
brak dopingu w tak słabej lidze jest dość poważnym prztyczkiem. taki produkt źle się sprzedaje w TV - brak emocji. Canal+ i Polsat na to nie pozwolą, nie po to wywalili 120 mln zł. Brak dopingu to najlepsze co na razie można zrobić
Odpowiedz cytując
bercik860
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 13.05.2011, 13:23
Moim zdaniem zarządy klubów powinny jakoś interweniować, przecież to co się dzieje to istna paranoja.
A brak dopingu to dla klubu żadna strata, nie oszukujmy sie, kasy za bilety jest tyle samo...
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 13.05.2011, 13:30
legion18 napisał(a):Wyświetl post
Przecież race nie sią jakiś głównym tematem walki, ba, wogóle nie są tematem. Ale jak już, to organizacje kibicowskie chcą aby były zalegalizowane na zasadzie odpalania przez przeszkolone osoby. Nie miałyby zakrytych twarzy więc nie ryzykowaliby rzucenia na boisko. Teraz skoro się muszą przebierać, i maskować to niektórzy mogą pomyśleć, że i tak nie poniosą odpowiedzialności więc im nie zależy.
Matko! Ja wiem, że nie są to też napisałam na poczatku "A ja apropo rac", bo mnie zastanawia ten temat.
Pogratulować takim myślenia...

@dynek.pl- ano daje. Ale nie chodziło mi tylko o tę sytuację. Ogólnie rzecz wzięłam, bo nie tylko na tychże derbach takie rzeczy się działy.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
zybert77
Senior Member

Stary 13.05.2011, 13:32
FooFighter napisał(a):Wyświetl post
No i zamknął mi stadion Rudy Populista!

To za to, że 2-3 gości odpaliło race w Lubinie karze się mnie i 20 tys. innych kibiców

I to ma być państwo prawa? To jest chore.

Rząd potrzebuje jakiegoś sukcesu przed wyborami, to sobie znalazł wroga ludu.
Idealny temat zastępczy przy uchwalaniu budżetu, nie ma co.

Zwrócisz mi Rudy Szeryfie za bilet?
Wybacz szczerość, ale proponuję żebyś po zwrot udał się do wymienionych 2-3 kolesi, którzy odpalili race.
Na podobnej zasadzie jak kiedyś duński kibol został ukarany ogromną karą za przerwanie meczu międzypaństwowego pomiędzy Danią i Szwecją. Z tego co pamiętam gość będzie pracował na to kilkanaście/dziesiąt lat.

Lista uchybień, które wskazuje policja w piśmie do wojewody była dłuższa niż tylko tych 2-3 kolesi, które wymieniasz i dotyczy nie tylko kibiców, ale przede wszystkim organizatorów.
Mam nadzieję, że kibole w Polsce niedługo będą ponosić adekwatną materialną odpowiedzialność za konsekwencje swoich czynów
Ostatnio edytowane przez zybert77 : 13.05.2011 o godz. 13:38.
Odpowiedz cytując
whistar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 13.05.2011, 13:40
Co to za .......enie w tym temacie. Oczywiście goście, którzy odpalili race są niewinni, zjeb, który kopem potraktował reporterkę n-sport - niewinny, ziomal, który napierdalał w policję własnoręcznie urwanym megafonem - niewinny, goście którym bojkot nie przeszkadza w bluzganiu na Lecha i Arboledę - niewinni, bandyta, który leje po mordzie piłkarza drużyny, której rzekomo kibicuje - niewinny, ob....ieniec, który napastuje i opluwa rodzinę, za to że przyszli źle ubrani - niewinny. Wszystkiemu winien jest Tusk. Gratuluję.
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem
To nie tak, że nie pamiętam

Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!!
Odpowiedz cytując
FooFighter
Member

Od: 09.2008

Stary 13.05.2011, 13:41
zybert77 napisał(a):Wyświetl post
Wybacz szczerość, ale proponuję żebyś po zwrot udał się do wymienionych 2-3 kolesi, którzy odpalili race.

Lista uchybień, które wskazuje policja w piśmie do wojewody była dłuższa niż tylko tych 2-3 kolesi, które wymieniasz i dotyczy nie tylko kibiców, ale przede wszystkim organizatorów.
Oto komentarz do tych "uchybień".

Stowarzyszenie Wielki Śląsk napisał(a):

Stanowisko Stowarzyszenia Wielki Śląsk ws. Wniosku komendanta wojewódzkiego policji we Wrocławiu, o zamkniecie stadionu przy ul Oporowskiej 62 we Wrocławiu dla kibiców podczas rozgrywek piłkarskiej ekstraklasy...

Stowarzyszenie Wielki Śląsk z całą mocą sprzeciwia się prośbie policji o zamknięcie Wrocławskiego stadionu. Uważamy, że owy wniosek jest nie uzasadniony, użyte w nim argumenty przeczą samym sobą a tak, że nie ma żadnych podstaw dla zamykania najbezpieczniejszego stadionu w kraju.

Chcemy zauważyć, że wszystkie argumenty „za” przedstawione przez Policję odnoszą się do wydarzeń z meczów wyjazdowych Śląska Wrocław, których to klub nasz nie jest organizatorem i nie ma możliwości ścigania osób łamiących prawo. Stadion we Wrocławiu jest od lat najbezpieczniejszym obiektem piłkarskim w kraju. Na trybunach od kilku lat nie dochodzi do awantur, odpalania środków pirotechnicznych ani masowego łamania prawa. Stadion we Wrocławiu posiada najlepszy monitoring w kraju. W zeszłym roku otrzymał nagrodę dla najbezpieczniejszej areny piłkarskiej w Polsce. Wydarzenia z Lubina, a tymbardziej z Bełchatowa (sprzed roku!!) nie mają prawa rzutować na poziom bezpieczeństwa wrocławskiego stadionu!

Pragniemy również podkreślić i przypomnieć, że zamykanie stadionów to praktyka stosowana w naszym kraju od dziesiątek lat. Jak widać, nie przynosi ona żadnych wymiernych efektów. Po co więc z upartością osła, polskich rząd chce stosować środek z lat epoki kamienia łupanego, który w dodatku od lat nie przynosi żadnych korzyści, jednocześnie od lat uniemożliwiając prawdziwym kibicom chodzenie na mecze? Jesteśmy oburzeni pomysłami rządu, a bardziej ich brakiem. Zamykanie stadionów to najprostszy a zarazem najgłupszy pomysł, uświadamiający nas w przekonaniu, że nasz rząd jest na tyle słaby i nie udolny, że nie potrafi znaleźć innego sposób na problem chuligaństwa stadionowego.

Tyle słowem ogół. Teraz odniesiemy się bezpośrednio do pisma które do dolnośląskiego wojewody skierował dolnośląski komendant wojewódzki. We wniosku zawartych zostało 5 podpunktów które rzekomo mają stanowić argumenty dla zamknięcia stadionu we Wrocławiu.

Punkt pierwszy

-Odnosi się on do wydarzeń sprzed roku, co samo w sobie jest już mocno naciąganym argumentem.

Pragniemy również przypomnieć, że do tamtych wydarzeń mogłoby nie dojść gdyby nie wniosek policji o zmniejszenie ilości biletów dla kibiców Śląska na tamten mecz. Przypomnijmy, sektor gości w Lubinie liczył 1000 miejsc i tyle też biletów dostawali kibice drużyn przyjeżdżających do Lubina. Dopiero przed meczem ze Śląskiem, dolnośląska policja ubzdurała sobie, że trzeba zmniejszyć ilość biletów dla gości do sztuk 500-set. I tak o to, w dniu meczu 500 kibiców Śląska dopingowało swoją drużynę na stadionie, a 500 kibiców zostało pod nim gdzie doszło do zamieszek. Co istotne. Kibice którzy w tamtym dniu weszli na stadion nie dopuścili się żadnego łamania prawa. Można wnioskować, że nie doszłoby do awantur pod stadionem, gdyby kibice którzy zostali pod nim, zasiedliby tego dnia na trybunach na którzy przecież w sektorze gości czekało 500 wolnych miejsc. Wydarzenia z tamtego dnia to był wzorcowy przykład jak łatwo z powodu swej nadgorliwości policja dopuściła do zamieszek pod stadionem.

Punkt drugi

- Jak sama Policja zauważa, wrocławski klub został już ukarany za tamte wydarzenia. Jakim prawem klub m a być karany po raz drugi?

Punkt trzeci

– Za wpuszczenie na stadion kibiców, posiadających środki pirotechniczne odpowiedzialny jest w 1 kolejności: organizator meczu, w drugiej: ochrona, w trzeciej: policja. To te trzy podmioty posiadają dostęp do kamer oraz kibiców, podających ich szczegółowej kontroli osobistej. Wrocławski klub jest w tym wypadku tylko gościem i nie może w tym wypadku nic zrobić. Uważamy, że w tym miejscu widnieje spora luka w prawie która powoduje, ze karany jest podmiot który nie ma w tym przypadku żadnej możliwości obrony-zapobiegnięcia na przyszłość podobnym zjawiskom.

Nie mniej jednak, za tamte wydarzenia wrocławski klub i tak został ukarany finansowo. Tak więc po raz drugi mamy do czynienia z incydentem na meczu wyjazdowym, a nie na meczu we Wrocławiu.

Punkt czwarty

- Przypomnijmy może, że w Poznaniu odpalono pojedyncze petardy hukowe. Nie były to ani race, ani inne środku dymne. Mecz nie został przerwany, nikt nie ucierpiał. Kibice z Wrocławia pojechali do Poznania w liczbie 2 tysięcy! Była to naprawdę wielka eskapada i osobiście, jesteśmy zadowoleni, że udało nam się przeprowadzić ją w mimo-wszystko, bezpieczny sposób. Jak poprzednio, klub za tamte zajścia został już ukarany więc i tym razem nie ma podstaw by zamknięciem stadionu, karać go po raz drugi.

Punkt piąty

Na wstępie, trzeba zaznaczyć, że kibice wrocławscy przemieszczali się wynajętym przez nasze Stowarzyszenie pociągiem. Nie był to zwykły pociąg rejsowy a PRYWATNY środek transportu. To czy, i ile razy był zaciągany hamulec ręczny to sprawa pomiędzy kibicami, a przewoźnikiem. Kwestię tą reguluje umowa między oboma podmiotami, na której podstawie rozliczamy się za wszelkie stary powstałe w środku transportu. W świetle prawa, policja nie ma prawa ingerować w tej kwestii, dopóki jeden z podmiotów o to nie poprosi.

Odnosząc się do podpunkt 1 – opóźniony wyjazd.

Opóźnienie wyjazdu pociągu z Wrocławia, oraz zaciąganie hamulców ręcznych na dworcu Wrocław Nad Odrze było spowodowane tym, że wielu spóźnionych kibiców nie dotarło na czas na dworzec. Nie ma nic złego w tym, że czekaliśmy na kolegów którzy dojeżdżali już na dworzec. Godzina wyjazdu pociągu z dworca została ustalona między Stowarzyszeniem Kibiców a przewoźnikiem kolejowym na zasadach klient - usługodawca. Wszelkie reklamacje rozstrzyga się pomiędzy naszymi dwoma podmiotami. Mieliśmy prawo opóźnić wyjazd pociągu. Mieszanie w to klubu jest nie na miejscu gdyż nie ma on żadnego wpływu na umowę podpisaną między Stowarzyszeniem a PKP. Zresztą, PKP i opóźnienia to nierozłączna para więc nie rozumiemy zdziwienia Policji odnośnie opóźnienia. A jeśli już Policja chce być taka dokładna, to trzeba nadmienić, że z jej powodu (zbyt długie przetrzymanie po meczu na stadionie) spóźniliśmy się na pociąg powrotny do Wrocławia. Planowany odjazd był na godzinę 23:30 zaś dopiero o godzinie 23:20 zaczęto wypuszczać kibiców ze stadionu co zaowocowało przybyciem na dworzec Lubin Górniczy o godzinie 23:56

Podpunkt 2 - Odpalenie rac i petard na dworcu w Legnicy.

Zajście to miało miejsce w chwili gdy pociąg z wrocławskimi kibicami wjeżdżał na dworzec w Legnicy. To co działo się na dworcu w Legnicy, przez przyjazdem pociągu z Wrocławia.

Podpunkt 3 – petardy na dworcu w Lubinie

Rzucenie kilku petard na dworcu. Argument tak śmieszny iż wierzymy, że nawet nie ma potrzeby jego obalania.

Podsumowując. Komendant wojewódzki Policji uważa, że rozgrywanie spotkań Śląska, przy ul. Oporowskiej 62 z udziałem kibiców jest nie niebezpieczne gdyż:

- kibice Śląska spóźnili się na wyjazd pociągu do Lubina

- kibice zaciągnęli hamulec ręczny, w wynajętym przez siebie pociągu

- rok temu, dopuścili się szarpaniny z policjantami pod stadionem w Lubinie

- pobiegli na dworcu w Legnicy po napoje i jedzenie, przez co pociąg postał 5 min dłużej.

Na koniec. Popatrzmy na liczby.

40.000 – tyle miejsc ma nowych wrocławski stadion

9.000 – tyle ludzi chodzi na mecze Śląska gdzie od lat nie odnotowano awantur, środków pirotechnicznych ani masowego łamania prawa.

1,100 – tylu kibiców Śląska zjawiło się we wtorek w Lubinie

15 – tyle rac odpalono na wtorkowym meczu

3 – tylko kibiców zatrzymano na wejściu za posiadanie nie dozwolonych środków pirotechnicznych

2 – tyle ogni wylądowało na murawie

Nie trzeba być matematykiem aby zauważyć, że zamkniecie stadionu we Wrocławiu uderzy w 95% niewinnych kibiców. Mamy nadzieję, a nawet pewność, że wojewoda dolnośląski okażę się na tyle rozsądnym człowiekiem, aby nie dać nabrać się na sztuczki Policji która byle pretekstem chce pozbyć się problemu – każąc wszystkich wrocławian za występki kliku osób w Lubinie.
Podsumowując kabaret .

Chcieli bardzo zamknąć stadiony, to je zamknęli. I nic nie można na to poradzić. Żyjemy widocznie w takim "państwie prawa", że nie potrzebują do tego nawet specjalnych powodów, wystarczy kilka instrukcji z góry.

Co do tych kolesi z racami..

Zamknęli ostatnio Łazienkowskiej stadion za race? Oczywiście, że nie. To jest tylko medialna szopka. Pokazywanie narodowi "zaradności" naszego premiera, który walczy z "bandytyzmem".

Zamknęli Oporowską, trudno będziemy kibicować w okolicach stadionu. I urządzimy ładny i głośny wiec poparcia dla Rudego. Tego nam też nie wolno?
"To jest Walduś polska liga - kto widzi ten rzyga!" - Ferdynand Kiepski
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 13.05.2011, 13:48
whistar napisał(a):Wyświetl post
Co to za .......enie w tym temacie. Oczywiście goście, którzy odpalili race są niewinni, zjeb, który kopem potraktował reporterkę n-sport - niewinny, ziomal, który napierdalał w policję własnoręcznie urwanym megafonem - niewinny, goście którym bojkot nie przeszkadza w bluzganiu na Lecha i Arboledę - niewinni, bandyta, który leje po mordzie piłkarza drużyny, której rzekomo kibicuje - niewinny, ob....ieniec, który napastuje i opluwa rodzinę, za to że przyszli źle ubrani - niewinny. Wszystkiemu winien jest Tusk. Gratuluję.
To czemu nie zostaną ukarane TYLKO te osoby ale wszyscy KIBICE tuskowi poparcie spada i grunt się sypie pod nogami to trzeba dokopać komuś - tym razem padło na kibiców. Chory kraj!
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.05.2011, 13:55
zcp89 napisał(a):Wyświetl post
brak dopingu w tak słabej lidze jest dość poważnym prztyczkiem. taki produkt źle się sprzedaje w TV - brak emocji. Canal+ i Polsat na to nie pozwolą, nie po to wywalili 120 mln zł. Brak dopingu to najlepsze co na razie można zrobić
Nie, to największa głupota, którą może jedynie wszystkim zaszkodzić. To atakowanie tych, których atakować nie powinniście, bo nie kluby i nie piłkarze są winni obecnej sytuacji. To pomylenie pojęć i błąd.

Brak dopingu, szkodzenie własnym klubom nigdzie na całym świecie nic nie dało i nie da i u nas. Przestańcie żyć w świecie dziecinnych uproszczeń. Jeśli chcecie protestować, róbcie to w inny sposób, mądrzejszy, nie nakierowany na kluby, które na tej władzy nie są w stanie nic wymusić. Canal+ też tego nie zrobi, szczególnie w dobie wyborów.

Nie bawcie się w polityczne kalkulacje, nie mając o nich pojęcia. Nie działajcie też na szkodę Wisły.

Jeśli chcecie protestować, róbcie to poza stadionem, w taki sposób, który rzeczywiście będzie obchodził rząd Tuska. Brak dopingu, czy zwracanie się przeciw klubom jest rządzącym na rękę, nie odwrotnie.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 13.05.2011, 13:56
Gwiaździsty:

Sprawdź sobie od kiedy piszę na forum i w jakich tematach, a kibicem Wisły jestem od 20 lat. Każdy może pisać to chce. A przepraszam tutaj można pisać tylko takie osoby jak Ty, które wszystko wiedzą najlepiej.

Jakoś nie widziałem Twoich postów w temacie np. ratowania TS-u. Więc się ode mnie od....l.

bez pozdrowienia.
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 13.05.2011, 13:57
Polski swait kibicowski jest na cenzurowanym, rzucilibyscie guma orbit na murawe, zamkniecie i tak by bylo.
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 13.05.2011, 14:04
Ciekawe czy jakbym poszedł do sejmu i tam rzucił petardę, to też Tusk zamknie sejm?
Odpowiedz cytując
Vashut
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 13.05.2011, 14:06
do Gwiazdzistego i innych broniacych protestu
czuje sie wywolany do tablicy, bo jestem Wislakiem od 25 lat, na pewno dluzej niz wyzywajacy nas w srode kibole z G - btw jeździłem kiedys na wyjazdy, teraz mam swoje lata i wg was jestem bardziej piknikiem, siedzę na e

macie rację w jednej kwestii- rząd działa pod publiczkę i używając złych środków (zamykanie stadionów za byle g..)

natomiast racja jest niestety po drugiej stronie i mają ją np. zybert tomek100, witek i jeszcze inni:
zrozumcie, że dla bandytów (hoolsów) nazywanych przez GW kibolami NIE MA miejsca na stadionach- jeśli chcą organizować ustawki proszę bardzo, napieprzać się z kibolami innych drużyn można przecież w lesie

na stadionie żadnych rozrób, troglodyckich odłosów małpy na widok czarnego- tylko doping dla nas - czasen antydoping dla tywala (bądzmy normalni , na całym świecie się bluzga)
ale nie może byc takich akcji jak nóz na Parmie, staruch bijący z liścia piłkarzy czy Litar plujący na innego kibica

jest różnica między byciem zajebistym ultrasem a bandytą (hoolsem)

i tych drugich po prostu nie chcemy na stadionie
"to miasto zawsze było Semper Fidelis.."
Odpowiedz cytując
whistar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 13.05.2011, 14:07
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Dziwię się, że po tym forum mogą bezczelnie harcować takie wynalazki jak ten powyżej (zybert77, tomek100, whister), a którego raptem wszystkie komentarze dotyczą tylko tego jednego tematu ! Zresztą tacy prowokatorzy mają chyba za zadanie operacyjne robic tutaj zamęt na forum podszywając się pod kibiców Wisły. Nie dajcie im pozywki i nie odpowiadajcie. Nie robia tego społecznie. Są na etacie. U Szechtera albo Schetyny.

P.S. Przypadkowy wysyp Junior Member ?
Na forum jestem dłużej od Ciebie, a kibicem Wisły na pewno dłużej, nie wypowiadam się bo mało co mnie bulwersuje i to moje prawo. A jeżeli na meczu z Lechem krzyczałeś do mnie że jestem piknikiem - frajerem i gwizdałeś na doping dla Wisły, to nie mamy o czym gadać
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem
To nie tak, że nie pamiętam

Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!!
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 13.05.2011, 14:08
Gwiaździsty:

Sprawdź sobie od kiedy piszę na forum i w jakich tematach, a kibicem Wisły jestem od 20 lat. Każdy może pisać to chce. A przepraszam tutaj można pisać tylko takie osoby jak Ty, które wszystko wiedzą najlepiej.

Jakoś nie widziałem Twoich postów w temacie np. ratowania TS-u. Więc się ode mnie od....l.

bez pozdrowienia.
Jestem ciekawy czy byłeś raz chociaż w Sosnowcu jak tam swoje mecze rozgrywaliśmy
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 13.05.2011, 14:10
Ktos tutaj pisze ze jest kibicem od 20 lat, wiec chyba pamieta jak kiedys bylo na trybunach. W porownaniu z latami 90 to jest zjazd Mensy.
Oczywiscie nie zrozumie jeden z drugim ze :

1) Chamstwu i rozwalaniu mowimy nie
2) Odpowiedzialnosci zbiorowej mowimy nie
3) Sprawnej pracy Policji i sadownictwo mowimy tak

Kogo jest wina ze jakis debil wy*** w plecy dziennikarce? Kogo to jest do jasnej cholery wina? KIBICOW? Nie, to jest wina :
1) PZPN - Bo nie zabezpiecza odpowiednio rozgrywek ktore tocza sie pod ich przewodnictwem
2) Ekstraklasy S.A - j/w
3) Policji - Bo majac material dowodowy woli sie opier**** i wbijac do domu sobowtorowi Starucha.
4) Sadownictwa - Bo.. patrz punkt 5
5) RZĄDOWI W POSTACI PO-PSL - Za brak odpowiednich nowelizacji.

Najwiecej za uszami maja wlasnie te podmioty.
W kazdej duzej grupie a takowa sa kibice, znajda sie jednostki, ktore zachowuja sie odpowiednio. Czy Policja czasami nie jest od lapania a sady od karania? Kto ma tak naprawde wladze nad sadownictwem i policja? PiS czy moze kibole?
Bez jaj.

Wstyd mi ze musze tlumaczyc niby takim wielkim,wiekowym kibicom oczywistej oczywistosci.
Pierniczy jeden z drugim o Anglii w ktorej zatluczono krzeselkiem na meczu kibica, w ktorej w nizszych ligach jest naprawde meksyk.

Kto broni Rudemu i jego bandzie wprowadzic dokladnie takie same przepisy? NIKT.
Stwierdzam wiec ze : Rzad naszego kraju tylko gada i zgrywa twardziela, realnie niczego w kwestii bezpieczenstwa nie robi. Jesli ktos tego nie widzi to niech lepiej zajmie sie sadzeniem krzakow na dzialce a nie pilka nozna a tym bardziej polityka.

Proponuje douczyc sie i dopiero zabierac glos.
Ktos chce podyskutowac na ten temat ?

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.05.2011, 14:10
Proponuje olać tych prowokatorów, tak jak Gwiazdzisty napisał nagle wysyp juniorów na forum. Robią zamęt i nic więcej.
Wszystkich nas musi łączyć jedno - dyscyplina. Dla wspólnego dobra trzeba się zjednoczyć, jeżeli decydenci zadecydują tak czy inaczej - dostosuję się. Na stadionie nie ma miejsca na demokrację. Ufam Ultrasom i Stowarzyszeniom, dla nich ukochany klub to coś więcej niż mecz raz w tygodniu. Dlatego wierzę, że chcą jak najlepiej i zamierzam ich w tym wspierać.

Chyba w tym temacie była wcześniej dyskusja o oprawie Wisły z rzekomym krzyżem. Jeżeli to prawda to był to moim zdaniem bardzo słaby motyw, ale nie zmienia to rzeczy, że wspierać ultrasów należy, bo robią po prostu na stadionach doskonałą robotę.

Jestem bardzo ciekawy tej kolejki pod względem kibicowskim. Cisza na stadionach myślę, że będzie przestrzegana, czytaj - brak zorganizowanego dopingu. Ciekawe co zrobi Wisła, bo derby to jednak derby, oby tylko nie było takiego przedstawienia jak ostatnio, bo to po prostu smutne było, nawet w tv. Albo doping na maksa, albo cisza na maksa. Półśrodki zazwyczaj się nie sprawdzają.

Widzę, że wiele osób nadal nie rozumie jednej rzeczy. Jestem przekonany, że KAŻDY z nas chce wyeliminować bandytów ze stadionów. Tak, ja również tego chcę, na stadionie nie ma miejsca dla bandytów. Ale rzecz się rozchodzi o to, że wszyscy są wsypywani do jednego worka, chce się zniszczyć CAŁY ruch kibicowski (ultras to nie chuligan, litości, co niektórzy przejmują język GW). Zakazy stadionowe dla tych gości co zrobili awanturę (nie oszukujmy się, głównie Lech, w liczbie 100-150 osób?) - spoko, winnych ukarać, ale NIEWINNYCH zostawić w spokoju. Tą całą nagonką państwo polskie z premierem Donaldem tylko pokazuje swoją nieudolność.

PS. Staruch jest przedstawiany niemal jako mudżahedin terrorysta.
Ostatnio edytowane przez Wizard : 13.05.2011 o godz. 14:19.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
GajowyDrwal
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 13.05.2011, 14:12
.
Przeklinanie w miejscu publicznym. Mam nadzieję, że okażesz się wierny swoim poglądom i zgłosisz się teraz ładnie na komendę z prosbą 100 zł mandatu i zakazu stadionowego.

Albo inaczej, jeśli policja cię namierzy przez Ip, niech spałuje cały dom/blok, bo pewnie trudno będzie ustalić który konkretnie z domowników zaklął. Odpowiedzialność zbiorowa rządzi!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 13.05.2011, 14:12
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
To jeszcze raz zapytam jak ta oprawa była związana z meczem? Nie była? To w czym problem? Klub od razu powinien zakazać oprawy w takim wydaniu jak opisana prezz kilku użytkowników i wyborczą i klubu błąd że wcześniej tego nie zrobił
A kto ci powiedział ze oprawa musi być związana z meczem? Cudak? Moze jeszcze cudak będzie cenzorował treści przyśpiewek, a Ty mu radośnie krzykniesz "Dziękujemy wielki wodzu, nasze słońce i nadziejo" Już pisałem nie wszyscy mają mentalność "postkolonialnych niewolników". Dlaczego na stadionie nie można wyrażać opini na dowolny temat? Zastanów się czego bronisz, bo ja bym się wstydził.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
master17
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 13.05.2011, 14:14
zybert77 powiedz mi chcesz na Wiśle takiego dopingu jak był dotychczas tzn. głośny i przez 90 minut ? Czy może chcesz atmosfery jak w Anglii ? Czy kolorowe oprawy nie są fajnym dodatkiem do naszej słabej ligi ? Teraz masz przykład, jak to wszystko może wyglądać jak będziemy szli na ustępstwa. Zamykanie stadionów doskonale pokazuje, że rząd nie ma pomysłu na rozwiązanie tego problemu. Mówicie, że będzie bezpiecznie na stadionie, a czy poza nim będzie tak samo ? Czysta pokazówka.
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 13.05.2011, 14:14
a bylem ze cztery razy, karnet mam od 7 lat. Nie może być jak do tej pory... super doping na G + pikniki, na których klub dobrze zarabia i finansują np. akcje kibicowskie. Działało to super na pięknym stadionie. W imię czego to mamy wszystko zniszczyć? solidarności z bandytami z Poznania i Wwy? DLA NAS LICZY SIĘ TYLKO WISŁA i jej dobro. Przed nami derby i mistrzowska feta, dla pseudo polityki i pseudo kiboli mamy z tego zrezygnować?

pozdrawiam wszystkich braci Wiślaków
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów