The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arek1906
Member

Od: 11.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.05.2011, 22:33
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
. Nie wiem skąd to zamiłowanie Tuska do tych faszystowskich metod karania kibiców.
Dziadka miał w wermachtcie... A tak na poważnie to cały dzień myślałem co możemy w takiej sytuacji zrobić i k....a nic mi sensownego do głowy nie przychodzi. Brak dopingu...ok ale na dłuższą metę chyba o takich kibiców rudemu (i niestety naszemu zarządowi) chodzi. takich co to przyjdą za bilet zapłacą kiełbaskę zjedzą i na koniec pożegnają piłkarzy obydwu drużyn brawami. k....a cyrk.
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 12.05.2011, 22:35
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Dlatego tzw. milczący protest jest wg. mnie idiotyzmem. Akurat rudemu oszołomowi chodzi właśnie o to aby nas uciszyć i zatkać nam usta. Zamiast tego przez 90 min. na wszystkich stadionach powinno się jechać po nim i jego przydupasach na całe gardło. Kogo niby ma wzruszyć cisza na stadionie ? Przecież to jest śmiechu warte.
Czyli co ? Na derbach siedzimy cichutko ? I na ostatnim meczu sezonu gdy wręczone zostaną medale i puchar za MP też ? Na europejskich pucharach dalej cicho ? Od nowego sezonu ligowego też milczymy, bo chyba nikt nie liczy na to , że ten niemy protest coś zmieni ?
Tu się zgodzę i oficjalnie mówić o tym, że premier robi to bo się ładnie pokazać i że kibice są jednością i że nas pokonać się nie da choćby stadiony zamykali na Bóg wie ile.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 12.05.2011, 22:39
Panowie powiem wam jedno ja mam teraz poważne obawy czy uda się nam ewentualną fetę mistrzowską przeprowadzić na Rynku Głównym. Po ostatnich decyzjach wcale bym się nie zdziwił gdyby powiedzieli nam "takiego wała jak Polska cała".
Ostatnio edytowane przez PhantomRanger : 12.05.2011 o godz. 22:46.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.05.2011, 22:42
Cichy napisał(a):Wyświetl post
A to w Bydgoszczy nie było ani ochrony, ani policji? Co w takim razie powinien zrobić organizator? Postawić kordon 10tys białych kasków wokół boiska?
Może spróbuj jeszcze raz zdefiniować problem. I odpowiedz mi na pytanie, czy chociażby nasz wczorajszy mecz był odpowiednio zabezpieczony? Czy gdyby grupa 50 osób na którymkolwiek sektorze nagle zapragnęła wbiec na boisko i przykładowo najebać Małkowi, to czy miałaby z tym problem? Chcemy powrotu 3-metrowych płotów zakończonych drutem kolczastym, czy stadionów przyjaznych kibicom?

Powtarzam, powodem zadymy w Bydgoszczy była żądza mocnych wrażeń grupy kilkudziesięciu idiotów, a nie organizacja meczu.
Nie masz racji - gdyby u nas próbowano zrobić taką akcję, to dość szybko sytuacja zostałaby opanowana. Podobnie na Legii czy Amice. Dodajmy do tego, ze pewnie z identyfikacją ew. winowajców tez byłoby łatwiej.
Po to się budowało nowe stadiony, żeby były bezpieczniejsze, wygodniejsze i bardziej pojemne.

Jak Cracovia chciała u nas dymić, to maks na co mogli sobie pozwolić to demolka toalet i wyrywanie krzesełek.
W Anglii czy Hiszpanii tez wbiegniesz ma murawę, ale tam masz marne szanse na anonimowość i uniknięcie kary.

I nie pierdziel że 50 osób to jest jakaś grupa nie do powstrzymania, bo dobrze zorganizowana ochrona (że nie wspomnę o Policji) nie z takimi rzeczami sobie radziła.

Ale podstawowym problemem jest to, że za tego typu akcję ma odpowiadać ktokolwiek poza biorącymi w niej udział.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.05.2011 o godz. 22:59.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 12.05.2011, 22:42
palikot napisał(a):Wyświetl post
40 razy było mówione o czym jest oprawa... jak jesteś ignorantem, to nie ma sensu z Tobą polemizować.
.
A ty skąd wiesz o czym była oprawa? Widziałeś ją to się podziel. A może przeczytałeś co ktoś usłyszał albo co mu sie wydawało a później zostało powtórzone kilka razy? I kto tu jest ignorantem
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 12.05.2011, 22:43
Co dalej to juz bez znaczenia, odpadaja nam dwa wyjazdy i zostaje Polonia u siebie. SKWK zawiesilo dzialalnosc wiec moze byc rowniez po fecie na rynku bo to SKWK bralo za nia odpowiedzialnosc a powatpiewam w to zeby cos sie zmienilo skoro klubowi juz wczesniej nie widzialo sie jej organizowac. Mozemy nawrzucac Tuskowi i innym, bez znaczenia, niech zamyka jak leci. Ale od nowego sezonu niestety trzeba uderzyc w budzety klubow, a co za tym idzie C+, sponsorow, dzialaczy, delegatow, PZPN i Ekstraklasa zacznie robic wszystko zeby opamietac Tuska i jego chore jazdy. Bo nie tylko kluby na tym straca ale cala ta instytucja , od C+ po PZPN.
Nie bedzie kibicow to C+ bedzie musialo sprzedawac kiepskie widowiska, nie bedzie kibicow to sponsorzy zaczna sie wycofywac ze stadionow, nie bedzie kibicow to Ekstraklasa bedzie miala nadszarpnieta reputacje, ze sprzedaja gowno a nie futbol, no i podobnie z PZPN. Plus tego taki ze pikniki stana po naszej stronie bo beda sie obawiac ze beda na wariata zamykane stadiony wiec nie bedzie sensu kupowac karnetow. Akcja nie kupowania karnetow i biletow jest najbardziej sensowna, bo jak piszecie, to czy ktos siedzi czy spiewa wiekszosc z nich nie interesuje, oni musza dostac na prawde po dupskach i zrozumiec ze z kibice to jedyna instytucja w Polsce ktorej cos sie chce jak mawia Korwin Mikke.
w zasadzie sezon najtragiczniejszy (koncowka przede wszystkim) w historii futbolu Polski i najgorzej smakujace MP dla Wisly ( do mnie do teraz nie dochodzi ze je zdobylismy, wszystko pryslo jak banka mydlana, smutek i gorycz) a smieszy mnie to tym bardziej ze powstalo tyle nowoczesnych stadionow, jakichs starc miedzy fanami i policja mozna policzyc na palcach jednej reki a jest gorzej niz 10-15 lat wstecz gdy gralo sie na rupieciach i awantura gonila awanture, rozumowanie Tuska niesamowite, obudzili sie teraz gdy jest najspokojniej w historii kibicowania
Ostatnio edytowane przez CH. : 12.05.2011 o godz. 22:55.
Odpowiedz cytując
dwdx1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 12.05.2011, 22:46
Wie ktoś może na jaki temat miała być wczorajsza oprawa?
Odpowiedz cytując
małpa
Member

Od: 10.2010

Stary 12.05.2011, 22:47
mati88 napisał(a):Wyświetl post
OZSK ze zdumieniem i oburzeniem przyjmuje decyzje o zakazie wyjazdów kibiców na mecze i inne działania podejmowane w ostatnich dniach przeciwko polskim kibicom. Są one kpiną z zasad praworządności, zbliżają Polskę do standardów państw niedemokratycznych.

Od kilku lat poprawia się stan bezpieczeństwa na polskich stadionach, co potwierdzają statystyki, jak też frekwencja na trybunach. Przyczyniła się do tego m.in. działalność stowarzyszeń kibiców. Trwająca od tygodni nagonka na kibiców oparta jest na kłamstwach i szkalowaniu fanów piłki nożnej. Pojedyncze incydenty niereprezentatywne dla stanu bezpieczeństwa na ligowych stadionach są wyolbrzymiane. Nagonka ma na celu odwrócenie uwagi opinii publicznej od realnych problemów państwa polskiego, w tym fiaska wielu obietnic związanych z Euro 2012.

Osobą bezpośrednio odpowiedzialną za zaistniałą sytuację jest Donald Tusk. Od miesięcy kibice w różny sposób kierowali krytykę wobec poczynań premiera. Reakcją na krytykę stała się nagonka i represje. Absurdalne decyzje władz różnych szczebli uderzają nie tylko we wszystkich kibiców, ale także w kluby piłkarskie oraz całą polską piłkę nożną.
Stowarzyszenia kibicowskie od dawna realnie i skutecznie pod wieloma względami dążyły do poprawy wizerunku polskiej piłki, w tym stanu bezpieczeństwa na trybunach. Zawsze byliśmy, jesteśmy i będziemy gotowi do dialogu ze wszystkimi chętnymi do współpracy w staraniach na rzecz rozwoju polskiej piłki. Przygotowujemy własne propozycje legislacyjne dotyczące bezpieczeństwa imprez masowych.

Nie pozwolimy natomiast na szkalowanie polskich kibiców, na łamanie ich elementarnych praw obywatelskich, na stosowanie zasad odpowiedzialności zbiorowej.

Jesteśmy świadomi, że nasza walka będzie co najmniej wielomiesięczna. Jej pierwszym etapem od najbliższej kolejki jest brak dopingu i jakichkolwiek opraw na meczach ligowych wszelkich rozgrywek.

Kolejne formy protestu będą prezentowane opinii publicznej w odpowiednim czasie.

PIŁKA NOŻNA DLA KIBICÓW!

Ogólnopolski Związek Stowarzyszeń Kibiców

wszystko rozumiem, protest jest ogólnopolski i trzeba się go trzymać. Ale kuźwa...DERBY TO DERBY !!!

Mam nadzieję, że decyzji to czytają i jednak wezmą to do siebie. Derby to derby, doping przez 90 minut. A potem - protest. Potem czyli w następnych kolejkach.

To wyjątkowy mecz, możemy zdobyć 13 tytuł majstra, a żydów spuścić do I ligi, jedyny taki mecz w tym roku....
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 12.05.2011, 22:48
Jestem prawie pewny, że dopingu nie będzie. Nie możemy się wyłamywać.

Szkoda, że akurat takie mecze mamy...

Oczywiście jest to tylko i wyłącznie moja osobista opinia.
Odpowiedz cytując
krkgiba
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 12.05.2011, 22:51
Cytat:
Jesteśmy świadomi, że nasza walka będzie co najmniej wielomiesięczna. Jej pierwszym etapem od najbliższej kolejki jest brak dopingu i jakichkolwiek opraw na meczach ligowych wszelkich rozgrywek.
faktycznie - rząd, pzpn, policja itp bardzo się przejmą tym, że nie będzie dopingu i oprawy...

robicie źle sobie, swoim klubom, piłkarzom i kibicom.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 12.05.2011, 22:53
Jak już pisałem, w meczu DERBOWYM nie możemy sobie sami zabrać naszego największego atutu jakim jest doping...mamy wtedy wygrac mistrza...co to za feta bez spiewania i zdzierania gadla?
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 12.05.2011, 22:53
A kto Ci tą fetę zorganizuje, bo przecież klub ma nas w dupie i nie organizuje fety bo nie chce brać na siebie jakiejkolwiek odpowiedzialności.

Niestety, trzeba powiedzieć, że zaczęło się skoordynowane niszczenie ruchu kibicowskiego w Polsce. Ci, którzy chcą milczeć mają do tego prawo, ale są najzwyczajniejszymi konformistami.

Jedynym sposobem na wygranie tej wojny jest bojkotowanie ligi od przyszłego sezonu i pucharów. Kiedy prezesi klubów przy liczeniu pieniędzy zorientują się, że bilans się nie zgadza może zaczną myśleć i traktować poważnie ludzi, którzy na Wisłę chodzą od lat.

Jeśli nic się nie zmieni, to zamiast kupować karnet na przyszły sezon można te pieniądze przeznaczyć na wsparcie sekcji TSu a nie Spółki.

Sukces sportowy jest ważny, ale nie za wszelką cenę!!!
Odpowiedz cytując
derr
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 12.05.2011, 22:54
Ciekawi mnie jak inne kluby reagowałyby na zdobycie mistrzostwa np taki Lech .Im jest troche łatwiej bo maja niezłe gówno aktualnie nie wierze ze wysla nam kartke z wyrazami szacunku i respect za solidarnosc wiem ze jest pare klubów ktore Nas poprostu nienawidza i nic nie przełoza nad to ,nie wierze rowniez w to jakby lech czy jaga zdobywały majstra to by był protest to tylko moje zdanie.
derr
Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 12.05.2011, 22:56
Jak można myśleć że brak dopingu dla swojego zespołu coś zmieni?Kto na to wpadł?
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 12.05.2011, 23:02
derr napisał(a):Wyświetl post
Ciekawi mnie jak inne kluby reagowałyby na zdobycie mistrzostwa np taki Lech .Im jest troche łatwiej bo maja niezłe gówno aktualnie nie wierze ze wysla nam kartke z wyrazami szacunku i respect za solidarnosc wiem ze jest pare klubów ktore Nas poprostu nienawidza i nic nie przełoza nad to ,nie wierze rowniez w to jakby lech czy jaga zdobywały majstra to by był protest to tylko moje zdanie.
przeciez grają o puchary!! mają wieksze problemy niż my! Jak sie nie zakwalifikują to dopiero będą mieli jaja, a mają sproe szanse i myślisz ze mają to już w dupie?
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 12.05.2011, 23:05
Daja`n napisał(a):Wyświetl post
Jak można myśleć że brak dopingu dla swojego zespołu coś zmieni?Kto na to wpadł?
A może masz jakiś inny sposób? Bo przyjście na mecz i doping jakby nic się nie stało jeszcze mniej pomoże. Będą ciche stadiony, to może kogoś coś ruszy, już w hayde parku na osi połowa pytań do gościa była na temat zamykania stadionów, a temat wcale tego nie dotyczył.
Odpowiedz cytując
airborne4009
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 12.05.2011, 23:08
Hahahahaha!!! Ja k***a nie mogę...jaki protest?! Jaki brak dopingu?! Na mózgi z penisami albo tuskiem się pozamienialiście?! Zrobice na złość sobie i klubowi. Wasze zachowanie nie zrobi wrażenia na nikim!! Władzy koło ch***a latamy i tyle w temacie. Na ulice wyjść i r******ć to całe towarzystwo partyjniackie z rudym na czele. Jak wyjdzie 3 miliony kiboli na ulice to zrobimy większe wrażenie niż jak będziemy milczeć jak cioty na stadionach!!! P.S. Sorki za agresje, ale po wczorajszej żenadzie i dzisiejszych newsam mam taką ....icę, że zaraz r****ę jakiś sejm;-)
Semper Fidelis

,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
Odpowiedz cytując
anka1906
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.05.2011, 23:11
Nie wiem, może sie nie znam, ale czy brak dopingu to nie jest właśnie to o co chodzi Tuskowi?
Chciał spokoju to go ma, ich nie obchodzi protest, widzą ze jest cicho, że ludzie siedzą, wiec udało im sie zrobić to nad czym tak długo myśleli. Zwykli ludzie go poprą, bo zrobił coś co nie udało sie nikomu przedtem.
Czy nie bardziej by ich wkurzyło darcie mordy na trybunach przez 90min? Zabawa mimo tego co chca nam zrobić? Pokazanie im że mamy to głęboko gdzieś, te zakazy, kary...

Nie wiem co chcemy uzyskać przez ten protest. Bedą "spokojne" mecze przez 2-3 miesiące, a potem jak o tym zapomną bedzie mega pi*********ie? I co, śpiewy przez pare meczów, potem znów zakazy i znów protest? Moim zdaniem trzeba od początku pokazać ze sie go nie boimy.

Ale jeśli taka jest decyzja, trudno przyjmuje, jednocześnie modląc sie o optymistyczne i jak najszybsze zakończenie tego protestu.
Nie ukrywam, że siedząc na krzesełku na derbach nie jedna łza popłynie...

Zaznaczam że jest to moje prywatne zdanie, do którego mam prawo.
http://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=7881

Litowałam się ciągle nad sobą, ponieważ nie miałam butów i musiałam chodzić boso - aż do chwili, gdy spotkałam pewnego człowieka i zobaczyłam, że nie miał nóg

Wisła Kraków- jest dla mnie jak narkotyk, moja prywatna odmiana heroiny...
Odpowiedz cytując
krkgiba
Socios Wisła Kraków

Stary 12.05.2011, 23:12
pomysły:

1. pikiety, akcje protestacyjne pod oddziałami wojewodzkimi pzpn, petycje, protesty pod urzędami wojewódzkimi.
2. brak zainteresowania karnetami/biletami na nastepny sezon
3. odpowiednie pokazanie swojego braku poparcia dla PO w wyborach jesiennych
4. akcja informacyjna o pozastadionowej działalności kibiców i ich stowarzyszeń w mediach, tak aby opinia publiczna zobaczyła drugą stronę ruchu kibicowskiego
5. żadnych burd i zadym na stadionach między kibicami oraz między kibicami a ochroną/policją

pierwsze lepsze przykłady sposobów.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 12.05.2011, 23:19
Mecz z Lechem byl 13 spotkaniem u siebie. Poprawcie jeslii sie myle ale race i oprawa byly tylko raz na Legii więc zostaje 11 spotkań bez tych elementów ? I co, źle było wtedy ? ktos czuł sie dyskryminowany ? teraz na Lechu było może było lepiej ?
Szkoda, ze daliśmy sie wciągnąć w tą legijno-amicowsko-rządową wojenkę (pamiętajmy od czego to się zaczęło).

julo napisał(a):Wyświetl post
Trafnie to @Kurt ująłeś.
Zgadzam się ogólnie z Twoim poglądem.
Wg mnie trzeba protestować itp ale raczej bez nerwowych, nieprzemyślanych ruchów. Chyba raczej nie warto wychodzić przed szereg i wybijać sie czym dodatkowym niż pozostałe ekipy. Temat zamekania stadionów jak przyszedł tak szybko zniknie.
Tak jak napisał kolega: zostało pare kolejek, sezon zbliżał się do końca - można było normalnie go dograć, a po wakacjach temat by ucichł ale grupy kibicowskie (w przeciwieństwie do klubu, któru uchronił nas przed zamknięciem stadionu na derby) nie patrzą w przyszłość, liczy się tu i teraz - wywieśmy oprawe i ...., a potem płaczmy, że mleko się rozlało i oczywiście szukajmy winnych wszędzie wokół bo oczywiście my jesteśmy ok.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 12.05.2011, 23:24
Ludzie! Słuchajcie? Co to ma być? Jestescie tacy mocni... zorganizujcie sobie grupe osób na stadionie, która bedzie spiewać, zorganizujcie zbiórke pieniedzy na oprawe, ustalcie kto bedzie doping prowadził i fiu... bedzie feta! Niektórzy nie zgadzają się z pewnymi działaniami pewnych ludzi i zawiesili swoją działalność i na oprawy zbierać nie będą, dopingu koordynować nie będą, opraw prezentować nie będą, i to jest ich sprawa czy chcą dopingować czy nie nikt ich nie ma prawa zmuszać, tak jak pikników na wiekszości meczów i oni są ostatnimi ludźmi którzy mogą wymagać od kogoś udział w dopingu.
Sugeruje ochłonąć i uzbroić się w cierpliwość i mocne nerwy.
Jedyna prośba jest o to, żeby nie obrażać siebie nawzajem. Ci co tak chcą dopingować długo bez koordynacji nie wytrzymają.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
krkgiba
Socios Wisła Kraków

Stary 12.05.2011, 23:27
Ludzie! Słuchajcie? Co to ma być? Jestescie tacy mocni... zorganizujcie sobie grupe osób na stadionie, która bedzie spiewać, zorganizujcie zbiórke pieniedzy na oprawe, ustalcie kto bedzie doping prowadził i fiu... bedzie feta! Niektórzy nie zgadzają się z pewnymi działaniami pewnych ludzi i zawiesili swoją działalność i na oprawy zbierać nie będą, dopingu koordynować nie będą, opraw prezentować nie będą, i to jest ich sprawa czy chcą dopingować czy nie nikt ich nie ma prawa zmuszać, tak jak pikników na wiekszości meczów i oni są ostatnimi ludźmi którzy mogą wymagać od kogoś udział w dopingu.
Sugeruje ochłonąć i uzbroić się w cierpliwość i mocne nerwy.
Jedyna prośba jest o to, żeby nie obrażać siebie nawzajem. Ci co tak chcą dopingować długo bez koordynacji nie wytrzymają.
po to, aby zostać wygwizdanym, albo jeszcze po mordce dostać od odważniejszych?

albo dopingujemy wszyscy, albo nikt - ale jak widać, wiele osób nie zgadza się z taką formą protestu w postaci braku dopingu dla własnej drużyny.
Odpowiedz cytując
Arek1906
Member

Od: 11.2010

Stary 12.05.2011, 23:30
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post

Tak jak napisał kolega: zostało pare kolejek, sezon zbliżał się do końca - można było normalnie go dograć, a po wakacjach temat by ucichł ale grupy kibicowskie (w przeciwieństwie do klubu, któru uchronił nas przed zamknięciem stadionu na derby) nie patrzą w przyszłość, liczy się tu i teraz - wywieśmy oprawe i ...., a potem płaczmy, że mleko się rozlało i oczywiście szukajmy winnych wszędzie wokół bo oczywiście my jesteśmy ok.
Tak najlepiej pogodzmy się z tym co się teraz dzieje... jakby tak kiedyś ludzie myśleli jak ty teraz to nigdy by komuny nie obalili...chociarz jak widać teraz powoli do nas wraca.

anka1906 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem, może sie nie znam, ale czy brak dopingu to nie jest właśnie to o co chodzi Tuskowi?
Chciał spokoju to go ma, ich nie obchodzi protest, widzą ze jest cicho, że ludzie siedzą, wiec udało im sie zrobić to nad czym tak długo myśleli. Zwykli ludzie go poprą, bo zrobił coś co nie udało sie nikomu przedtem.
Czy nie bardziej by ich wkurzyło darcie mordy na trybunach przez 90min? Zabawa mimo tego co chca nam zrobić? Pokazanie im że mamy to głęboko gdzieś, te zakazy, kary...

Nie wiem co chcemy uzyskać przez ten protest. Bedą "spokojne" mecze przez 2-3 miesiące, a potem jak o tym zapomną bedzie mega pi*********ie? I co, śpiewy przez pare meczów, potem znów zakazy i znów protest? Moim zdaniem trzeba od początku pokazać ze sie go nie boimy.

Ale jeśli taka jest decyzja, trudno przyjmuje, jednocześnie modląc sie o optymistyczne i jak najszybsze zakończenie tego protestu.
Nie ukrywam, że siedząc na krzesełku na derbach nie jedna łza popłynie...

Zaznaczam że jest to moje prywatne zdanie, do którego mam prawo.
Tak tuskowi właśnie o to chodzi ale my mamy jeszcze jeden problem z zarządem... może kilka meczy bez dopingu sprawi że zarząd wstawi się za nami tak jak ma to miejsce w innych klubach.
Odpowiedz cytując
derr
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 12.05.2011, 23:39
Zdecydowanie łatwiej jest protestowac jak sie jest w d...e to jest niepodważalne .
Ostatnio edytowane przez flamengista : 13.05.2011 o godz. 07:58.
derr
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 12.05.2011, 23:52
Greeg napisał(a):Wyświetl post
(...)
Ja bym radził tego użytkownika zacząć powoli ignorować, bo sieje tylko zamęt i denerwuje ludzi. Mozesz pisać uzasadniac a on dalej swoje... jakby specjalnie to robił i był złośliwy. Nie ma co pisać i sobie nerwów szargać, jemu nie wytłumaczysz bo on z tu wchodzi z założenia, żeby kogoś w....ić a nie prowadzić normalną dyskusję.
Pozdrawiam

raindog napisał(a):Wyświetl post
"Ale jestem ważny. Mamo dzisiaj nie będę jadł kolacji". - to cytat, żeby nie było. Miejmy trochę szacunku do siebie. To, że Legia, czy ktoś tam nie będzie kibicować, to kwestia zrozumiała - w końcu im zamknęli stadion, a w dodatku w klubie nie jest najlepiej. Wisła jest obecnie jedynym klubem w Polsce, który zaczyna działać profesjonalnie. ...ale niektórych wzięło na mesjanizm (w przenośni i dosłownie - patrz oprawa :]).
no i co z tego mamy?
1.zakaz wyjazdowy
2.blokowanie opraw
3.szykanowanie w GW
4.brak chęci do wspołpracy na lini przedstawiciele kibiców-klub
5.absurdalne zakazy za niektóre zjawiska typu race, dooping, przeklinanie.
To jest normalne? To jest sprawa tylko legijno-amikowa? To jest tylko pretekst do działania. Tak jak prekestem były gonitwy po murawie w Bydgoszczy do dzialań antykibicowskich, to tak samo to był pretekst do protestu, który moim zdaniem za późno zaczął mieć miejsce, bo pozwolono na szykanowanie dobrego imienia kibiców Wisły w GW, i innych mediach. Teraz płacimy za to.

krkgiba napisał(a):Wyświetl post
po to, aby zostać wygwizdanym, albo jeszcze po mordce dostać od odważniejszych?

albo dopingujemy wszyscy, albo nikt - ale jak widać, wiele osób nie zgadza się z taką formą protestu w postaci braku dopingu dla własnej drużyny.
Czyli wszyscy na G i F, bo na E i D dopinguje 5-10%

Nikt nie bedzie gwizdał przez 90 minut to fizycznie nie możliwe Znudzi nam sie po 5 minutach. Na E nikt was nie ruszy, jak cos to stewardzi was obrnonią Możecie jechać z koksem!! Jak zrobicie miazge, to będe sie wam kłaniał w pas!

Edit: Przenieś się na E i działaj!! Dla dobra Wisły, niektórzy na G nie mają już sił aby to wszystko trzymać w kupie. Niech zaanagżują sie inni i pokażą jakimi są oni "prawdziwymi kibicami", ponoć Wisła to też oni, więc niech działają jeżdżą na wyjazdy, robią oprawy, dopingują, a nie na forum placzą ze nie będzie dopingu.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 13.05.2011 o godz. 08:02.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
krkgiba
Socios Wisła Kraków

Stary 13.05.2011, 00:09
palikot - jestem z G
Odpowiedz cytując
bunny
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.05.2011, 00:15
Jakakolwiek zapadnie decyzja w Naszym ruchu kibicowskim (czy będzie doping czy nie), proszę Was, dostosujmy się i bądźmy solidarni jako JEDNA BRAĆ KIBICOWSKA. Tu nie chodzi tylko o Derby czy fetę. Tu chodzi o przyszłość, która na dzień dzisiejszy maluje się w czarnych kolorach.
Ostatnio edytowane przez bunny : 13.05.2011 o godz. 00:18.
WIELCY LUDZIE WIELKI KLUB - WIĘKSZY OD NAS TYLKO BÓG
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 13.05.2011, 00:23
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
No i o czym była ta oprawa? Dotyczyła chociaż meczu? Nie? To bardzo dobrze ze ją zatrzymali bo przynajmniej można będzie oglądnąć derby.
Nie chcąc Cię zwyzywać:

ZA SKWK(znasz tą strone)?
Cytat:
W poniedziałek doszło do spotkania różnych frakcji na Wiśle z przedstawicielami najwyższych władz klubu. Wtedy to omawialiśmy sprawę nadchodzących dwóch meczów. Właśnie wtedy nikt nie miał nic przeciwko zaprezentowaniu oprawy którą przygotowaliśmy. Można powiedzieć wszystko było ustalone. Jak się jednak okazało wczoraj rano ustalenia te zostały złamane. A przecież projekt sie nie zmienił. Wszelka merytoryczna dyskusja dlaczego nie praktycznie nie istniała. Władze naszego klubu i osoby odpowiedzialne ze bezpieczeństwo używali argumentów w stylu: "nie bo nie" albo "jak nie rozumiesz dlaczego to fajnie masz". Z resztą wszystkie osoby które widziały projekt zgodnie stwierdziły ze nie ma w tym nic obraźliwego, wulgarnego czy czegokolwiek co sprawiłoby że mogliby nam za to zamknąć stadion
KRIS22 napisał(a):Wyświetl post
Dla tych co byli ciekawi jak miała wyglądać oprawa informacja od jednego z kibiców z innego portalu :
"Co do oprawy wczorajszej to miał na niej być kibic dźwigający krzyż jak Chrystus, a za nim policjant bijący go pałką, wszystkiemu zdjęcia miał robić fotoreporter... Myślą przewodnią oprawy miał być więc dźwigający na swoich barkach, całe zło polskiej piłki biedny kibic, policjant to synonim władzy, która bije Bogu ducha winnego kibica tylko po to by w ten sposób w świetle fleszów podnosić sobie sondaże...
Skończ!!
Powód: ........
Ostatnio edytowane przez palikot : 13.05.2011 o godz. 00:43.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 13.05.2011, 00:23
no i co z tego mamy?
1.zakaz wyjazdowy
2.blokowanie opraw
3.szykanowanie w GW
4.brak chęci do wspołpracy na lini przedstawiciele kibiców-klub
5.absurdalne zakazy za niektóre zjawiska typu race, dooping, przeklinanie.
To jest normalne? To jest sprawa tylko legijno-amikowa? To jest tylko pretekst do działania. Tak jak prekestem były gonitwy po murawie w Bydgoszczy do dzialań antykibicowskich, to tak samo to był pretekst do protestu, który moim zdaniem za późno zaczął mieć miejsce, bo pozwolono na szykanowanie dobrego imienia kibiców Wisły w GW, i innych mediach. Teraz płacimy za to.
1. Gdyby się zastanowić jak tu zmniejszyc agresję na stadionie to pierwsza rzecz jaka przychodzi na myśl to pozbyć sie kibiców gości. Ale jesli to nie pomaga i kibice tego samego klubu się pobiją miedzy sobą to przechodzimy na inny poziom normalności.
Przypomnij sobie czy cos sie wydarzyło przez ostatni rok na Wiśle jak nie było przyjeznych? No właśnie - NIC (nie licząc rac)
2. Oprawy nie związane z meczem będą teraz za każdym razem blokowane. Ale jak możnanazwać oprawą coś co nie ma związku z meczem. Mozna to raczej nazwać protestem
3. Przeszkadza ci to szykanowanie? Albo czujesz sie urażony? Nie czytaj GW to będiesz zdrowszy i nie będziesz się miał czym przejmować.
4.?
5 race są zakazane przez UEFA albo FIFA wiec to raczej pod ich siedzibami radzę protestować. Ale doping chyba ze taki w strzykawkach

Nie chcąc Cię zwyzywać:
To jeszcze napisz skad cytat. I czemu nikt nie chce napisać jak to miało wyglądać i jaki tekst miał być w oprawie?
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 13.05.2011 o godz. 00:31.
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 13.05.2011, 00:30
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
No i o czym była ta oprawa? Dotyczyła chociaż meczu? Nie? To bardzo dobrze ze ją zatrzymali bo przynajmniej można będzie oglądnąć derby.
Ani ty ani ja tego nie wiemy ... ale jeśli wcześniej klub nie miał jakichkolwiek zastrzeżeń do jej treści, a znał ją, to wypięcie się na wszystkich, którzy dołożyli swoją cegiełkę aby ta oprawa powstała (czy to przez poświęcenie swojego czasu czy pieniędzy) jest zachowaniem co najmniej nieeleganckim

Cytat:
Hipokryzją to było zachowaine na G i to w najczystszym wydaniu.
Mógłbyś przynajmniej uzasadnić swoją wypowiedź. Nie usprawiedliwiam G, na którym sam byłem, ale wielokrotnie zachęcano kibiców z sektora E do dopingu. Zwykłymi prośbami ... Wino jak zwykle leży pewnie po obu stronach, ale to E zachowało się niestety szczeniacko. Mieli całą rundę żeby dopingować, musieli się akurat pokazać jak G wychodziło w proteście?

Hipokryzją to jest to, że jeszcze kilka lat temu, kiedy w Poznaniu grał Lech, a nie Amica i nie mieli sukcesów sportowych oraz dobrej prasy u wielu z Was ten mecz nie wywoływał jakichkolwiek emocji i porównywalibyście go sobie do spotkania z Górnikiem, gdzie można gwizdać na piłkarzy ...

Cytat:
Dokładnie na Legii to się zorganizowali jak zrobili protest prezciw postępowaniu ITI, które było przygrywką do tego co się teraz dzieje w całej Polsce. Pytanie tylko czy o taką organizację kibiców nam chodzi. jesli tak to witajmy w kibolskim piekiełku gdzie parę osób decyduje o poczynaniach większości

A dla ciebie co sie liczy? Odpalenie racy, zwyzywanie drużyny gości czy atak na kibiców gości a może na policję albo ochronę? Tu nie chodzi o obejrzenie bo jak ktoś sobie chce oglądać to go taniej wyjdzie w tv
Co się liczy dla mnie ? To jest właśnie dobre pytanie. Oczywiście liczy się wynik sportowy i jest dla mnie ważny, ale nie najważniejszy. Bo wiem od dłuższego czasu, że będę przychodził na Wisłę kiedy mistrzostwa nie będziemy zdobywać.

Liczy się dobra zabawa, tak jak w sezonie kiedy zajmowaliśmy w lidze 8 miejsce i lał nas Groclin Skorży ale każdy na sektorze C potrafił się i z tego cieszyć.

Liczy się radość po zwycięstwie, np. tym 4-2 nad Amicą, kiedy piłkarz który zdradził nasze ideały okazał się najsłabszym ogniwem w obozie "wroga".

Liczy się złość po tym jak piłkarze grający w derbach w Sosnowcu praktycznie przeszli obok meczu i autentycznie czułem się jakby mieli mnie w dupie.

Liczy się dla mnie to, że raca pięknie komponuje się z namalowanym płótnem a doping niesie się po całym Krakowie. Liczy się dla mnie klimat tworzony przez kibiców obu zespołów, obecnych na jednym stadionie, bo to my jesteśmy solą tego sportu. Jak wygląda mecz w polskiej lidze bez dopingu i całej otoczki miałeś niedawno przykład.

Podałbym wiele innych przykładów, ale po co. Tak jak Legia miała kiedyś na oprawie "to trzeba przeżyć żeby to zrozumieć żeby w to uwierzyć" ...

Dla mnie Wisła to mnóstwo wspomnień, które już wyryły się w mojej pamięci i nadzieja na to, że wiele jeszcze przede mną. I tą nadzieję chcą mi właśnie odebrać. Pomijam już jakikolwiek aspekt prawny obecnych działań i jechanie po bandzie ze swobodami obywatelskimi. Mecz piłkarski to nie tylko widowisko na boisku ... dla mnie to przede wszystkim atmosfera święta. Święta na trybunach, bo piłkarzom raz idzie lepiej a raz gorzej. To My mamy trzymać równy poziom, ale przy okazji nie zapominać o szacunku dla samych siebie, bo nigdy nie zgodzę się na traktowanie mnie przez klub jedynie jako elementu bilansującego budżet po kolejnym nieudanym awansie do pucharów ...
Ostatnio edytowane przez Greeg : 13.05.2011 o godz. 00:47.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów