The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.05.2011, 00:38
Greeg napisał(a):Wyświetl post
Mógłbyś przynajmniej uzasadnić swoją wypowiedź. Nie usprawiedliwiam G, na którym sam byłem, ale wielokrotnie zachęcano kibiców z sektora E do dopingu. Zwykłymi prośbami ... Wino jak zwykle leży pewnie po obu stronach, ale to E zachowało się niestety szczeniacko. Mieli całą rundę żeby dopingować, musieli się akurat pokazać jak G wychodziło w proteście?
Jeżeli nie rozumiesz dlaczego E dopingowało to szkoda że nie byłeś wczoraj w temacie meczowym koło 23 zanizm został wyczyszczony. Wszystko tam było dobrze opisane wraz z opiniami.
Ale ogoleni chodzi o to że nie można działac prezciw własnej drużynie w najważniejszych meczach rundy tylko po to aby zaprotestować w protescie o którym niewiele osób wiedziało i strzelić focha ze jak nie ma oprawy to nie ma dopingu. Przez pól meczu dopingu nie było i to powinno wystarczyć .Dodać jeszcze nalezy przyśpiewki typu "Wisła to my a nie wy" oraz o ustawkach po meczu i mamy obraz sytuacji.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 13.05.2011, 00:53
crazykaro napisał(a):Wyświetl post

To jeszcze napisz skad cytat. I czemu nikt nie chce napisać jak to miało wyglądać i jaki tekst miał być w oprawie?
Napewno antysemicki, zarazem rasistowski, uderzający w rząd RP obraźliwy, szykanujący, obelżywy

przychodzi na myśl pewne hasło z oprawy Legii :Boże chroń fanatyków

crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli nie rozumiesz dlaczego E dopingowało to szkoda że nie byłeś wczoraj w temacie meczowym koło 23 zanizm został wyczyszczony. Wszystko tam było dobrze opisane wraz z opiniami.
Ale ogoleni chodzi o to że nie można działac prezciw własnej drużynie w najważniejszych meczach rundy tylko po to aby zaprotestować w protescie o którym niewiele osób wiedziało i strzelić focha ze jak nie ma oprawy to nie ma dopingu. Przez pól meczu dopingu nie było i to powinno wystarczyć .Dodać jeszcze nalezy przyśpiewki typu "Wisła to my a nie wy" oraz o ustawkach po meczu i mamy obraz sytuacji.
oraz... "idzcie do domu" by być obiektywnym.
ale i tak za wszystko winni kibole...
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 13.05.2011, 00:55
Nie byłem bo dla mnie mecz nie kończy się wraz z ostatnim gwizdkiem ... pozostaje spotkanie z przyjaciółmi, dyskusja o tym co się działo ... bez napinki.

Sprawa jest prosta, będzie pełno meczów z takim Górnikiem Zabrze, 14-krotnym mistrzem Polski, GKSem Bełchatów czy innymi mniej medialnymi obecnie drużynami.

Sektor E będzie miał szanse udowodnić, że potrafią dopingować faktycznie Wisłę w każdym meczu, a nie jedynie w tym na którym wypada się pokazać przed znajomymi, a sektor G będzie miał okazję do nagrodzenia Was brawami i zaśpiewania Wam "Tak się bawi, tak się bawi Wisełka".

Chyba, że te mniej medialne mecze będą dziwnym trafem mniej interesujące dla bywalców trybuny od strony Parku Jordana ...
Ostatnio edytowane przez Greeg : 13.05.2011 o godz. 00:58.
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.05.2011, 06:11
Wszystkim ktorzy maja podejscie "wy z tego sektora a my z tamtego", "wy to a my tamto", ze juz nie bede pokazywal ostrzejszych przykladow, przydalby sie taki solidny plaskacz na otrzezwienie. Jacy ....a my i wy? Dobrze ze juz nie moderuje bo wczoraj i dzis z forum dla oczyszczenia atmosfery wylecialoby chyba z dwiescie osob.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 13.05.2011, 07:00
Kilka słów ode mnie, anonima i gościa z E.

Nie przekonują mnie argumenty że jakaś akcja ogólnopolska więc mamy siedzieć cicho.

Amica i Legia miały w dupie cały kraj gdy na fantazji w Bydgoszczy dały rudemu zbójowi pretekst do uduszenia naszej miłości.

Amica, Legia i wiele klubów w Polsce nie rozumie klimatu Krakowa, historii Świętej Wojny, emocji i napięcia związanych z tymi spotkaniami.

Wiele ekip w Polsce nie rozumie klimatu Krakowa i .......ą jakieś smuty że Kraków to nożownicy, żeby do nich nie jeździć etc.

To czemu mamy im podstawiać dupę?

W niedzielę będzie miało miejsce historyczne wydarzenie, mamy szansę.
- zrewanżować się parchom za zeszłoroczne Jopowanie i śpiewanie w szatni na Hutniku że mistrzem Polski jest Lech,
- mamy szansę spuścić im manto i przybliżyć ich do drugiej ligi,
- mamy szansę przybić 13 tytuł.

Jeszcze kilka powodów można by znaleźć.

I o ile jeszcze byłem w stanie przeżyć środowe spotkanie w ciszy, ze stłumionymi emocjami to w niedzielę sobie tego nie wyobrażam.

I jeśli ma zapaść decyzja że na najważniejszym meczu w tej rundzie mamy siedzieć na dupie jak w kościele to chyba pójdę do Wiślaków oglądać bo na trybunach mnie skręci.

I słowo odnośnie formy protestu. Czy nie o to władzy chodzi by bileciki były sprzedane a na trybunach wersal? Kasa się zgadza a kibice jedzą popcorn i po meczu grzecznie się rozjeżdżają?

Jak dla mnie formy powinny być takie, albo na trybunach ogień-szał-amok albo nie wejście na mecz i zebranie się pod stadionem. Może jak władza zobaczy że nie ma przeciw sobie 500 osób a 5000 zrozumie że łatwo nie będzie.

A co do protestu Ultra Wisły przeciw postępowaniu Basałaja & Co. np. w kwestii dzieciaków to SKWK powinna opisać sytuację, przedstawić swoje argumenty tak aby postronny kibic interesujący się trybunami mógł zrozumieć motywy ich postępowania, sprzeciwu i mógł wyrobić sobie swoje zdanie.

Nie oczekujcie od masy ludzi zrozumienia jeżeli oni nawet nie wiedzą przeciw czemu i komu manifestowaliście. Stety lub niestety gro osób na E nie uważa gniazdowego i młyna za wyrocznię i jedyną słuszną prawdę. Powinniście zaprezentować chociaż szkic waszej sytuacji.
Ostatnio edytowane przez iiYama : 13.05.2011 o godz. 07:07.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 13.05.2011, 07:07
iiYama, twoje argumenty do mnie przemawiaja, podzielam Twoje zdanie

Nie wyobrazam sobie tego meczu bez dopingu!

Wiekszosci pozostalych zespolow jest w latwiejszej sytuacji zeby sobie poprotesowac na cicho bo czy wygraja czy przegraja, to roznica dla nich niewielka. My mozemy przypieczetowac mistrzostwo i pognebic najwiekszego rywala, a wsparcie druzyny w tym bardzo waznym meczu jest bardzo potrzebne.

Mnie sie marzy mocny doping na dwie strony gdzie G i E czesto i gesto ladnie wspolpracuja! Pomozemy druzynie a i moze sie uda zalagodzic konflikt po ostatnim meczu.
DysoN
Odpowiedz cytując
staszek2309
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 13.05.2011, 07:12
Milczący protest, jak ktoś słusznie zauważył, niczego nie da... Da tylko asumpt naszej władzy do pochwalenia się jak to fajnie jest na stadionie i że dzięki ich działaniom nawet na derbach Krakowa była miła i spokojna atmosfera... A przecież stadion był pełny...
Jeśli ma nie być dopingu, to niech SKWK to ogłosi... Lepiej wtedy zachęcić do pozostania w domu... I ja tak właśnie zrobię... Z trudem zniosłem 90 minut siedzenia na d..pie na G z meczu z Lechem, drugi raz tego nie mam zamiaru przeżywać...
Wolę siedzieć przez tv...
I naprawdę szkoda dyskutować kto ma rację... Niech ktoś w końcu podejmie decyzję jak to ma wyglądać, żeby wiedzieć na czym się stoi.. A reszta niech się do tego podporządkuje... Bo znowu pojawią się żałosne przyśpiewki...
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 13.05.2011, 07:16
Będe na E i będe darł ryja cały mecz z całych sił!

Wisła i derby są najważniejsze, a nie jakieś poronione protesty polityczne.

P.S. A tym czasem PO bije rekordy popularności - 44% wg. wczorajszego sondażu CBOS. Ale banda debili dalej myśli, że coś ugra, poza strzeleniem sobie w stopę
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 13.05.2011, 07:26
DysoN napisał(a):Wyświetl post
iiYama, twoje argumenty do mnie przemawiaja, podzielam Twoje zdanie

Nie wyobrazam sobie tego meczu bez dopingu!

Wiekszosci pozostalych zespolow jest w latwiejszej sytuacji zeby sobie poprotesowac na cicho bo czy wygraja czy przegraja, to roznica dla nich niewielka. My mozemy przypieczetowac mistrzostwo i pognebic najwiekszego rywala, a wsparcie druzyny w tym bardzo waznym meczu jest bardzo potrzebne.

.
Co Ty piszesz chłopie ? Inne drużyny walcza jeszcze o coś, a my już mamy to na talerzu i kwestią czasu jest jak zdobędziemy mistrza. Po drugie co to za .......enie, że jak nie będzie dopingu to piłkarze przegrają ? A jak był zajebisty doping to czemu przegrywali jak frajerzy ? Czemu jak śpiewało np. 15 tys całe 90 minut to się sfrajerzyli z meczu z Vitorią. Czemu przy świetnym dopingi przegrali z Górnikiem? Teraz nagle lament, bo jak nie będzie dopingu, to przegramy.
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 13.05.2011, 07:36
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Co Ty piszesz chłopie ? Inne drużyny walcza jeszcze o coś, a my już mamy to na talerzu i kwestią czasu jest jak zdobędziemy mistrza. Po drugie co to za .......enie, że jak nie będzie dopingu to piłkarze przegrają ? A jak był zajebisty doping to czemu przegrywali jak frajerzy ? Czemu jak śpiewało np. 15 tys całe 90 minut to się sfrajerzyli z meczu z Vitorią. Czemu przy świetnym dopingu przegrali z Górnikiem? Teraz nagle lament, bo jak nie będzie dopingu, to przegramy.
Derby bez dopingu to jak ogladanie musicalu z wyciszonym glosem.
Jasne ze prawie wszyscy jeszcze o cos tam walcza, np o 6 pozycje albo utrzymanie. Jedna z takich druzyn jest sasiadka, a Ty widze chcesz im zycie to ulatwiac.
DysoN
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 13.05.2011, 07:39
DysoN napisał(a):Wyświetl post
Derby bez dopingu to jak ogladanie musicalu z wyciszonym glosem.
Jasne ze prawie wszyscy jeszcze o cos tam walcza, np o 6 pozycje albo utrzymanie. Jedna z takich druzyn jest sasiadka, a Ty widze chcesz im zycie to ulatwiac.
Powtarzam co to za ulatwianie ? Piłkarze prezentują poziom niezależny od dopingu i nie ma się co czarować.

Na zakończenie napisać można tyle, że jak młyn nie będzie prowadził dopingu, to wszystko brzydzący się kibolami kibole pokroju Oldpary i tak nie są w stanie nic zdziałać w kwestii dopingu na trybunach, pozostaje tylko wypisać swoje żale tutaj.
Odpowiedz cytując
mhl_pl
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 13.05.2011, 07:44
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Będe na E i będe darł ryja cały mecz z całych sił!

Wisła i derby są najważniejsze, a nie jakieś poronione protesty polityczne.

P.S. A tym czasem PO bije rekordy popularności - 44% wg. wczorajszego sondażu CBOS. Ale banda debili dalej myśli, że coś ugra, poza strzeleniem sobie w stopę
To wydzieraj ryja, a poźniej nasz stadion zostanie przez Ciebie zamknięty bo się zachowywałeś zbyt głośno a jaśnie nam panującemu się to może sie spodobać. Ciekawe co byś pisał gdyby wogóle nie moża było derbów rozegrać przy udziale publiczności

Nie rozumiesz sensu tego protestu i solidarności kibicowskiej. PO może sobie bić rekordy ale z kibicami i tak nie wygra. ''Podcięli skrzydła'' stoczniowcom i górnikom czyli grupą społecznym które miały siłe i coś do powiedzenia a więc mogli zagrażać rządowi . Z kibicami im się to nie uda bo racja jest po naszej stronie. Nie ma zgody na odpowiedzialność zbiorową. Nie pozolimy zrobić z siebie kozła ofiarnego nieudolności tego rządu, nie my rozpętaliśmy tą wojnę, zostaliśmy bezczelnie oskarżeni i zaatakowani i musimy się bronić.

Przeżyliśmy Ruska, przeżyjemy i Tuska. ABG !!
Piotrze R. Legendo Kuchenkorza - Pozdrowienia do Więzienia...
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 13.05.2011, 07:51
Ja tylko chcę zaapelować do rozsądnych osób na G (a jest ich sporo). Powtórka bojkotu z Amiki w derbach oznacza także na bank powtórkę z rozrywki. Ba - kwasy, które się pojawiły jeszcze tylko się nasilą. Ludzie na E zrobią to samo, co poprzednio a już ew. nawoływanie do nieprzychodzenia na stadion zostanie kompletnie olane.

I na odwrót: normalny doping na derbach jest właśnie szansą na odbudowanie solidarności wewnątrzwiślackiej.

Jest więc dużo do ugrania i dużo do stracenia.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.05.2011, 07:53
mnie sie wydaje, ze jednak tusk z pzpnem juz wygrywaja - stowarzyszenia i grupy ultras zawieszaja dzialalnosci, brak dopingu na meczach.
trzeba byc slepym, zeby nie widziec, ze wlasnie o to im chodzi.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
adas123
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 13.05.2011, 08:02
Osobiście nie zgadzam sie z tym co robi Tusk,zakaz wyjazdów to w ogóle kpina i niewątpliwie przeciwstawienie sie temu jest konieczne,ale nie jestem przekonany ze powinno przyjąć taką formę jaka jest proponowana przez Stowarzyszenie.Słuszne są wypowiedzi ze tego typu działanie nikogo "z góry" nie ruszy,a jeszcze utwierdzi ich w przekonaniu ze sa pozytywne efekty ich dzialań bo nic na stadionie sie nie dzieje.Zrobić porozumienie ponad podziałami i wszyscy zainteresowani z calej Polski w barwach do Warszawy i tam protestowac to może wtedy ktos to zauważy.Co do meczu z lechem to siedziałem sobie na F i sluchalem wzajemnych wyzwisk między Wiślakami to nie wiedzieliśmy ze znajomymi czy śmiać sie czy płakać.A dziecko 12 letnie pare krzesełek dalej drące ryja ze Wisła to my a nie wy pokazuje jakie panuje ogłupienie bo wątpie żeby miał jakiekolwiek pojęcie o tym co sie dzieje a już na pewno nie od politycznej strony.Chcialbym dopingu na derbach trzeba sie przygotować ze go niestety nie bedzie i mam nadzieje,że nie bedzie takiej żenady jak w środę bo to jest niedopuszczalne.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 13.05.2011, 08:04
Coglin napisał(a):Wyświetl post
mnie sie wydaje, ze jednak tusk z pzpnem juz wygrywaja - stowarzyszenia i grupy ultras zawieszaja dzialalnosci, brak dopingu na meczach.
trzeba byc slepym, zeby nie widziec, ze wlasnie o to im chodzi.
Dokładnie. Przede wszystkim forma tego protestu jest zła bo przecież o to chodzi rządowi aby usadzić ludzi i zamknąć im buzie. To uderza nie w to miejsce co trzeba. Właściwie to uderzamy w samych siebie a Tusk zaciera ręce.

No i zgoda co do tego że piłkarz ma dążyć do takiego stanu ze kompletnie ma nie wiedzieć co się dzieje na trybunach, jednak brak dopingu na pewno odczują, ogólnie mecz w takiej żałosnej atmosferze jak ostatnio jest jak przegrana.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 13.05.2011 o godz. 08:13.
Odpowiedz cytując
zybert77
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 13.05.2011, 08:14. biedny kibol umęczon po pąckim Tuskiem
przyznam, że nie wiedziałem o co chodzi z tym protestem ... a i stowarzyszenie jakoś nie rozgłaszało co było na zabronionej oprawie...
Chciałbym się dowiedzieć może z Was koledzy ktoś wie kto wymyślił na oprawę meczu z Lechem wizerunek świętego kibola umęczonego pod pąckim Tuskiem, niosącego krzyż z szali Rad bym poznać imię i nazwisko tego gieroja...

Do władz stowarzyszenia - jesteście dla mnie skończeni... po tej akcji obrażającej wielu normalnych kibiców (niektórzy mają staż na Wiśle większy niż niektórzy z was mają lat)... a za pomysł tej wiochy wielkanocnej to nie zobaczycie już ode mnie złamanej złotówki na oprawę...
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.05.2011, 08:21
GW donosi!

Przed środowym meczem z Lechem Wisła zakazała kibicom zaprezentowania oprawy. W proteście kibole nie dopingowali zespołu, rozważają też zawieszenie współpracy z klubem. W drugiej połowie fani nazywani przez nich "piknikami" wyłamali się i wsparli piłkarzy.

Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że oprawa miała przedstawiać umęczonego przez władze państwowe i media kibola, który niósł ułożony z szalików krzyż, a w miejscu INRI miał być napis: ultras. Klub zabronił pokazania tej oprawy. - To mogło uchronić Wisłę przed grą przy pustych trybunach w derbach Krakowa - mówi osoba związana z klubem.
Kibole z trybuny południowej, którzy zawsze prowadzą doping i robią oprawy, przed meczem i tuż po pierwszej połowie krzyczeli jedynie: "Piłka nożna dla kibiców". Na 10 minut opuścili też sektory. W drugiej połowie doszło jednak do rozłamu na trybunach. Widzowie z trybuny wschodniej rozpoczęli bowiem spontaniczny doping.

- Zaczęliśmy krzyczeć: "Wisła, Wisła" oraz: "Jazda, jazda Biała Gwiazda", bo widzieliśmy, że piłkarze tego potrzebują. Kibole gwizdali na nas, krzyczeli: "Wisła, to my, a nie wy", "Pikniki, frajerzy" - opowiada czytelnik, który zadzwonił do krakowskiej redakcji "Gazety". - To, co się zdarzyło w drugiej połowie, nie miało dotąd miejsca w ruchu kibicowskim. Pokazaliśmy, że fanatyczni kibole nie mają monopolu na doping. Udowodniliśmy, że jeśli nie będzie ich na stadionie, doping dla piłkarzy nie ustanie. To pokazało, że pojawiła się grupa normalnych kibiców, którzy nie zgadzają się na metody kiboli.

Stowarzyszenie Kibiców Wisły Kraków na swojej stronie napisało m.in.: "Z przykrością zawiadamiamy, że aktywnie działające na Wiśle grupy kibicowskie rozważają możliwość podjęcia decyzji o zawieszeniu swojej działalności. Ignorancja i brak chęci do rzeczowej rozmowy wykazywane przez włodarzy klubowych są powodem powyższych rozważań. SKWK i grupy kibicowskie nie biorą odpowiedzialności tak jak to do tej pory robiły (koordynowały) za przyśpiewki i transparenty które pojawiać się będą na stadionie".

Klub chce spotkać się z SKWK.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 13.05.2011, 08:23
Leci konferencja z komendantem.

Zapomnijcie o sektorówkach. I nie daj Bóg jak ktoś w barwach przejdzie na czerwonym świetle na pasach, grozi mu...zakaz stadionowy.
Odpowiedz cytując
mort
Junior Member

Od: 02.2003

Stary 13.05.2011, 08:27. Jeszcze raz o dopingu na meczu Wisła - zdech
Witam,

nie ma i nie może być usprawiedliwienia dla wzajemnego obrażania się kibiców Wisły. Jest protest, czy go nie ma, jest oprawa, czy też jej nie ma. Każdy ma prawo wyrazić swoje niezadowolenie, czy mieć inne zdanie niż inni kibice. Jeżeli jednak jeden kibic obraża drugiego jest dla mnie dnem. Na meczu pokłóciłem się z moim kumplem, który jak większość E25 śpiewał do G "pajace". W życiu nie myli się tylko ten, co nic nie robi. Z mojej perspektywy rozumiem, że młodość musi się wyszumieć i chłopcy z G, jak za 15 lat przyjdą z dzieciakami na mecz zrozumieją, że czasami trzeba iść na kompromis, a Wisła istnieje od 100 lat, jak jeszcze nas na świecie nie było, a co najpiękniejsze istnieć dalej będzie i mam bnadziej, że z coraz więszymi sukcesami.

pozdrowienia dla WSZYSTKICH kibiców Wisły.

Ps.
Zauważyliście, że Mały - który ma chyba największą estymę na G - sam zachęcał do dopingu?

Ps2. Każdy następny kto obrazi innego kibica Wisły, to od dziś dla mnie parchacz wstrętny.
Odpowiedz cytując
legol
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 13.05.2011, 08:28
Eternit napisał(a):Wyświetl post
GW donosi!

Przed środowym meczem z Lechem Wisła zakazała kibicom zaprezentowania oprawy. W proteście kibole nie dopingowali zespołu, rozważają też zawieszenie współpracy z klubem. W drugiej połowie fani nazywani przez nich "piknikami" wyłamali się i wsparli piłkarzy.

Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że oprawa miała przedstawiać umęczonego przez władze państwowe i media kibola, który niósł ułożony z szalików krzyż, a w miejscu INRI miał być napis: ultras. Klub zabronił pokazania tej oprawy. - To mogło uchronić Wisłę przed grą przy pustych trybunach w derbach Krakowa - mówi osoba związana z klubem.
Kibole z trybuny południowej, którzy zawsze prowadzą doping i robią oprawy, przed meczem i tuż po pierwszej połowie krzyczeli jedynie: "Piłka nożna dla kibiców". Na 10 minut opuścili też sektory. W drugiej połowie doszło jednak do rozłamu na trybunach. Widzowie z trybuny wschodniej rozpoczęli bowiem spontaniczny doping.

- Zaczęliśmy krzyczeć: "Wisła, Wisła" oraz: "Jazda, jazda Biała Gwiazda", bo widzieliśmy, że piłkarze tego potrzebują. Kibole gwizdali na nas, krzyczeli: "Wisła, to my, a nie wy", "Pikniki, frajerzy" - opowiada czytelnik, który zadzwonił do krakowskiej redakcji "Gazety". - To, co się zdarzyło w drugiej połowie, nie miało dotąd miejsca w ruchu kibicowskim. Pokazaliśmy, że fanatyczni kibole nie mają monopolu na doping. Udowodniliśmy, że jeśli nie będzie ich na stadionie, doping dla piłkarzy nie ustanie. To pokazało, że pojawiła się grupa normalnych kibiców, którzy nie zgadzają się na metody kiboli.

Stowarzyszenie Kibiców Wisły Kraków na swojej stronie napisało m.in.: "Z przykrością zawiadamiamy, że aktywnie działające na Wiśle grupy kibicowskie rozważają możliwość podjęcia decyzji o zawieszeniu swojej działalności. Ignorancja i brak chęci do rzeczowej rozmowy wykazywane przez włodarzy klubowych są powodem powyższych rozważań. SKWK i grupy kibicowskie nie biorą odpowiedzialności tak jak to do tej pory robiły (koordynowały) za przyśpiewki i transparenty które pojawiać się będą na stadionie".

Klub chce spotkać się z SKWK.
Jak się to czyta to aż się w człowieku gotuje... W końcu się okazało: jestem kibolem!!!! Nie wierze ze istnieje czlowiek ktory zadzwonil do GW i wypowiedzial takie slowa. Albo jest to zmyslone albo jest totalnym debilem... Szkoda ze taka faza sezonu bo moim zdaniem powinnismy po prostu nie przyjsc na najblizszy mecz i zostawic puste G. Ciekawe jak przy slabym wyniku Ci 'normalni kibice' nie zgadzajacy sie na metody kiboli wsparliby pilkarzy - pewnie gwizdami.... Tak jak juz nie raz wsparli legende klubu Zurawia....
Odpowiedz cytując
krkgiba
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 13.05.2011, 08:29
widzę, że coraz więcej jest tu osób, które trzeźwą myślą i wiedzą, że doping na derbach być MUSI !

a OZSK ośmieszył się takim apelem, chłopaki z rządu śmieją się z kibiców, bo zachowujemy się jak frajerzy !

na stadionie ma być święto piłki nożnej, ma być wojna, bo gramy z Cracovią, trzeba pokazać Polsce, jaki to jest mecz i jak podchodzą do niego kibice! to sprawa honoru.

sami strzelimy sobie w stopę jeśli przestaniemy dopingować, sami siebie przy okazji wyniszczamy od środka, tworzą się kwasy i spory między kibicami - SAMI niszczymy ruch kibicowski na Wiśle, a przecież rządzącym o to właśnie chodzi....
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 13.05.2011, 08:32
jak ja nienawidzię GW...to jest już hiper nienawiść
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 13.05.2011, 08:39
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Wszystkim ktorzy maja podejscie "wy z tego sektora a my z tamtego", "wy to a my tamto", ze juz nie bede pokazywal ostrzejszych przykladow, przydalby sie taki solidny plaskacz na otrzezwienie. Jacy ....a my i wy? Dobrze ze juz nie moderuje bo wczoraj i dzis z forum dla oczyszczenia atmosfery wylecialoby chyba z dwiescie osob.
Dlatego powinieneś wrócić do moderowania.

Oj coś czuję, że konfliktu G - E w niedzielę będzie ciąg dalszy...oby nie.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 13.05.2011, 08:39
mhl_pl napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiesz sensu tego protestu i solidarności kibicowskiej. PO może sobie bić rekordy ale z kibicami i tak nie wygra. ''Podcięli skrzydła'' stoczniowcom i górnikom czyli grupą społecznym które miały siłe i coś do powiedzenia a więc mogli zagrażać rządowi . Z kibicami im się to nie uda bo racja jest po naszej stronie. Nie ma zgody na odpowiedzialność zbiorową. Nie pozolimy zrobić z siebie kozła ofiarnego nieudolności tego rządu, nie my rozpętaliśmy tą wojnę, zostaliśmy bezczelnie oskarżeni i zaatakowani i musimy się bronić.

To nie jest solidarność pomiędzy kibiacmi, tylko solidarność kibiców z bandziorami z Bydgoszczy. Z kibicami się nie uda? Jak się kluby kibica nie oragną to się skończy tak jak w Anglii!

NIKT cały sezon nie zabraniał opraw, śpiewów, wyjazdów, flag itp. Dopiero jak bandyci przegieli bagietę, a ultrasi ich kryją (tak, ten cały protest to krycie bandytyzmu!) to się zaczęło.

Kto sieje wiatr ten zbiera burzę!

I zobaczycie, jak się nie ultrasi nie opamiętają, to zostaną wyeliminowani ze stadionów.
Tu nie będzie rachunku ekonomicznego, jak w sporze żyleta - ITI - bo rząd ma w dupie ilość sprzedanych biletów - liczy się porządek i słupki popularności.

Cytat:
Przeżyliśmy Ruska, przeżyjemy i Tuska. ABG !!
Muhahahahah!!! Majchrowskiego też przeżyliśmy?!
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 13.05.2011, 08:44
Eternit napisał(a):Wyświetl post
(...)oprawa miała przedstawiać umęczonego przez władze państwowe i media kibola, który niósł ułożony z szalików krzyż, a w miejscu INRI miał być napis: ultras. (...)

Słyszałem, jak wyglądała usunięta oprawa, ale tego szczegółu nie znałem. Czyli: zamiast napisu "Jezus Nazarejczyk Król Żydowski" - napis "ultras".

I SKWK się dziwi, że klub zabronił oprawy. Mało tego, teraz wszyscy mają się solidaryzować z grupą ultras, która obraża uczucia religijne 95% obywateli tego kraju. W tym i moje.

Cóż, nie dziwię się czemu nie ujawnialiście projektu oprawy - choć wiele osób było zainteresowanych, jak miała wyglądać.

SKWK ma kupę szczęścia, że klub zabronił tej oprawy. Mielibyście jak w banku pozwy za obrazę uczuć religijnych.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.05.2011, 08:46
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Słyszałem, jak wyglądała usunięta oprawa, ale tego szczegółu nie znałem. Czyli: zamiast napisu "Jezus Nazarejczyk Król Żydowski" - napis "ultras".

I SKWK się dziwi, że klub zabronił oprawy. Mało tego, teraz wszyscy mają się solidaryzować z grupą ultras, która obraża uczucia religijne 95% obywateli tego kraju. W tym i moje.

Cóż, nie dziwię się czemu nie ujawnialiście projektu oprawy - choć wiele osób było zainteresowanych, jak miała wyglądać.

SKWK ma kupę szczęścia, że klub zabronił tej oprawy. Mielibyście jak w banku pozwy za obrazę uczuć religijnych.
Przecież, tak naprawdę nie wiemy co było na tej oprawie. Chyba, że źródła GW(o ile jakiekolwiek były) przyjmiemy za pewnik...
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 13.05.2011, 08:46
Cytat:
"Jezus Nazarejczyk Król Żydowski" - napis "ultras".
Jak się bawim to się bawim, jeszcze antysemityzm! Hej!
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 13.05.2011, 08:49
krkgiba napisał(a):Wyświetl post
widzę, że coraz więcej jest tu osób, które trzeźwą myślą i wiedzą, że doping na derbach być MUSI !

a OZSK ośmieszył się takim apelem, chłopaki z rządu śmieją się z kibiców, bo zachowujemy się jak frajerzy !

na stadionie ma być święto piłki nożnej, ma być wojna, bo gramy z Cracovią, trzeba pokazać Polsce, jaki to jest mecz i jak podchodzą do niego kibice! to sprawa honoru.

sami strzelimy sobie w stopę jeśli przestaniemy dopingować, sami siebie przy okazji wyniszczamy od środka, tworzą się kwasy i spory między kibicami - SAMI niszczymy ruch kibicowski na Wiśle, a przecież rządzącym o to właśnie chodzi....
Ja to widze tak, że ta runda bez dopingu, przyszła bez kibiców na trybunach.
I wtedy kluby nie bedą miały kasy z biletów/karnetów, Canal + bedzie pokazywam mecze które bedą wygladac jak sparingi. I sami zrozumieja, że kibic jest potrzebny.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 13.05.2011, 08:50
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Ty dalej Wyborczej wierzysz ?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów