|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Oby tylko na tym poprzestali. Nie widzi mi sie ogladanie ligi Islandii czy Macedonii
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Odbijają to się napastnicy od Chaveza ostatnio. Ten to ma warunki fizyczne. A co do deptania to zapewne tak będzie bo Chorwat ma tak w zwyczaju. Ale i tak uchodzi mu to płazem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeśli już miałbym określać przydatność poszczególnych zawodników po 11 kolejkach tej rundy to zdecydowanie najlepiej prezentowała się trójka: 1. Rzeźniczak 2. Vrdoljak 3. Wawrzyniak W takiej, a nie innej kolejności. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
I tak jak piszesz Proud...OSMAN. Osman wczoraj wyeliminował z gry, subtelnym strzałem z miednicy najwiekszą broń Lecha z która takie tuzy jak Juventus nie mogły sobie poradzic.Osmanik potrzebował kilkunastu minut. Zresztą, zapomniałem o Marcelo, w końcu. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
||
|
Cytat:
A co do jego bycia stoperem - ja się z tego śmieję, bo on stoperem generalnie nie jest, nie ma takich warunków jak Chavez czy Choto, ani też nie jest pod tym kątem wytrenowany. Popełnia błędy, których doświadczony ŚO by nie popełniał (typu - odbiór na raz, co nam zawaliło gola z koroną). A to że sobie solidnie poradził w tych już 4 meczach, w których zagrał na tej pozycji (chociaż tylko w 2 w pełnym wymiarze) - to zupełnie inna sprawa. Zresztą jak się będziesz powoływał na PN, to zaraz Ci wyjdzie, że najlepszy skład ma Ruch Chorzów, bo Jankowski jest najlepszy i w napadzie i na środku pomocy i na skrzydłach i w obronie. Koleś sam wygrywa mecze i jest głównym kandydatem na podstawowy skład w napadzie reprezentacji, której powinien też zostać kapitanem. [qoute]A to Vrdoljak taki taran jest? Nie wiedziałem.[/quote] Nie, to bandyta i burak straszny na boisku No ale ja pisałem o tym z przymrużeniem oka i miałem nadzieję, że dwie emotki wystarczą, żeby to podkreślić Zresztą zupełnie serio - nogi nie odstawia, walczy solidnie, dobrze gra głową, raczej nie jest typem, którego się przestawia. Cytat:
![]() ![]()
Legionista
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Przed 27 kolejką:
Jagiellonia - Legia Pauzują: Cionek, Sandomierski (Jagiellonia); Rzeźniczak (Legia) Zagrożeni: Kascelan, Lato, Seratlić (Jagiellonia); Borysiuk, Machnowskyj, Rybus, Wawrzyniak (Legia) Bytom - Górnik Pauzują: Tymiński (Bytom); Zagrożeni: Hricko, Radzewicz (Bytom); Bemben, Kwiek, Wodecki, Zahorski (Górnik) Korona - Arka Pauzują: Korzym, Niedzielan (Korona); Bruma (Arka) Zagrożeni: Lisowski, Lech, (Korona); Andreu, Brzyski, Gołębiewski, Pietrasiak (Polonia); Bednarek, Bożok, Bruma, Płotka, Zawistowski (Arka) Śląsk - GKS Pauzują: - Zagrożeni: Celeban, Ćwielong, Fojut, Mila, Socha (Śląsk); Baran, Fonfara, Vinicius (GKS) Lechia - Polonia Pauzują: - Zagrożeni: Deleu, Kożans, Traore, Wiśniewski (Lechia); Andreu, Brzyski, Gołębiewski, Pietrasiak (Polonia) Lech - Ruch Pauzują: Wołąkiewicz (Lech); Djokić (Ruch) Zagrożeni: Arboleda, Bosacki, Djurdević, Wilk (Lech); Bronowicki, Grzyb, Nykiel (Ruch) Wisła - Cracovia Pauzują: - Zagrożeni: Cikos, Jirsak, Kirm, Paljić, Wilk (Wisła); Bartczak, Boljević, Dudzic, Ntibazonkiza (Cracovia) Widzew - Zagłębie Pauzują: Hanzel, Horvath, Wilczek (Zagłębie) Zagrożeni: Bieniuk, Sernas, Ukah, Szymanek (Widzew); Costa, Plizga (Zagłębie)
Ostatnio edytowane przez Sami : 12.05.2011 o godz. 18:49.
![]()
"Nie dla ligi, nie dla mody, nie dla żadnego szpanu, nigdy nie zaliczaj nas do stada tych baranów..."
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Boję się pozwów zbiorowych za straty moralne i psychiczne. Nieświadomi niczego telewidzowie Eurosportu zasiądą w poniedziałkowy wieczór przed telewizorem z piwkiem w ręku i... no właśnie. PS. Co do dyskusji o Vrdoljaku: a. moim zdaniem to najlepszy grajek w Legii b) jego dobra gra na stoperze nie jest chyba aż tak wielką sensacją, grywał już wcześniej na tej pozycji w swojej ojczyźnie ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
A teraz cos z tematu powodow z braku licencji
"Zdaniem Komisji stadion Śląska Wrocław przy ul. Oporowskiej nie spełnia trzech kryteriów infrastrukturalnych. – Pierwszym powodem nieprzyznania licencji jest kolor bramy wejściowej na stadion, która pełni też rolę wyjścia ewakuacyjnego. Z tego powodu będziemy musieli przemalować ją z koloru czarnego na bardziej jaskrawy. Druga kwestia to brak kompletnej numeracji na krzesełkach dla kibiców gości. Krzesełka te są często wymieniane i stąd pojawiły się luki w numeracji – tłumaczy Małgorzata Korny, dyrektor ds. organizacyjnych we wrocławskim klubie. Ostatni powód dotyczy ławek rezerwowych na stadionie przy ul. Oporowskiej. Zdaniem Komisji ds. Licencji są zbyt niskie i uniemożliwiają przebywanie w okolicach ławki w wyprostowanej pozycji." |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
Niemniej jednak lepiej zapowiadał się Hubnik, który miał dobre wejście i nic poza tym. Zgasł całkowicie, wpasował się w zespół. A coniektóre płaczki już zdążyły płakać, że Stan to mógł takiego Hubnika sprowadzić a nie Genkova, co bramek nie strzela. Wszystko się wyprostowało jak należy. Takiego szrotu jak Legia sprowadziła w tym roku to dawno nie widziałem. Albo nie, widziałem - w końcu Branco to podobny poziom co te wszystkie Kneżevice, Kelhary, Mezengi i Antolovice. Tylko, że Branco przyszedł za darmo a większość z nich za spore pieniądze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Nasz niedoszły bramkarz odchodzi z Arki Gdynia
http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...lashnews.shtml |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Jakoś nikt nie wspomina o kontuzji Rudnevsa. A okazuje się że w trakcie meczu w Krakowie piłkarz ten odniósł kontuzję .... pośladków. Tak się zastanawiam czy to przypadkiem Chavez nie wziął przykładu z Arboledy
. |
|
|
|
Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
slaskwroclaw.pl napisał(a):
![]()
Ostatnio edytowane przez FooFighter : 12.05.2011 o godz. 20:30.
![]()
"To jest Walduś polska liga - kto widzi ten rzyga!" - Ferdynand Kiepski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Jakoś nikt nie wspomina o kontuzji Rudnevsa. A okazuje się że w trakcie meczu w Krakowie piłkarz ten odniósł kontuzję .... pośladków. Tak się zastanawiam czy to przypadkiem Chavez nie wziął przykładu z Arboledy
.A moze po prostu wspolny prysznic Arboledy i Rudnewsa sprawil tą kontuzje |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
nie pierwszy raz miał za plecami Arboledę
dupa boli, to wystarczy lekkie otarcie ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Nie trzymasz się tego co napisałem. Sobol przeszedł do nas ZA DARMO. Jakby zimą 2004/05 Dyskobolia sobie za niego wyśpiewała milion euro to na bank by do nas nie przyszedł. Eksperci Canal + z Węgrzynem na czele twierdzą, że ten zawodnik robi różnicę w Legii czy nawet w naszej lidze, a mi się wydaje, że jest po prostu przereklamowanym defensywnym pomocnikiem, który raz na 5 meczy gra jak lider zespołu. Nie chcę być złośliwy, ale jeśli Legia w wyjściowej "11" ma 4 dobrych (Kucharczyk, Wawrzyniak, Rzeźniczak, Radović) zawodników to Vrdoljak jest od nich słabszy.
![]()
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Zawodnik Jagiellonii Białystok Thiago Cionek , który w meczu 26. kolejki Ekstraklasy Polonia Warszawa - Jagiellonia Białystok otrzymał samoistną czerwoną kartkę za brutalny faul na przeciwniku został zdyskwalifikowany na sześć meczów Ekstraklasy. Dodatkowo nałożono na niego karę finansową w wysokości dziesięciu tysięcy złotych.
Ekstraklasa SA Dorzucić jeszcze karzący palec wiadomo kogo i niech wypierdala. ![]()
Feci quod potui faciant meliora potentes
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Akurat wiele z tych 22 krajów,w których będzie można zobaczyć poniedziałkowe mecze ligi polskiej,to potencjalne miejsce łowów dla dyr.sportowych naszych klubów.Uważam,że to świetna wiadomość,więc proszę o nie stękanie w tym temacie.Gorszą wiadomością jest to,że te mecze to ma być tzw.czwarty sort,a tu wypadałoby się suto zaprezentować,jak nie przymierzając Pawlak z Kargulem przed wyprawą do Ameryki.Zastaw się,a postaw się!Tak wiec,najlepsze kluby i najlepsze stadiony tylko w poniedzialek,a Europa...na razie srodkowo-balkanska u naszych stop.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Kucharczyk- jeden z najlepszych piłkarzy Legii w tym sezonie i jedno czy dwa pudła tego nie zmienią. Oglądałem każdy mecz Legii i nie raz Kucharczyk był na placu najlepszy, a jak wchodził z ławki to odwracał losy spotkania lub wprowadzał ożywienie. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Spierać się nie będę. Dla mnie balonik z nazwiskiem Kucharczyk był mocno pompowany i uszło z niego powietrze. Mamy jeszcze 4 kolejki i będzie można więcej na jego temat powiedzieć.
Oczywiście nie czepiam się ostatniej setki, a całokształtu gry w tym sezonie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
2. Hubnik po dobrym starcie złapał kontuzje i potem albo grał z lekką kontuzją albo ogony. Poczekamy z oceną do przyszłego sezonu. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Vrdoljak to by mi pasowal do klepy z Melinksonem
w Legii niema zabardzo z kim grac ![]() ![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
choćby nie wiem jak słaba była Legia, to jestem pewny że z Jagiellonią wygra, a to da nam mistrza, bo mamy lepszy bilans meczów bezpośrednich. to może być najdziwniejsza kolejka jaką pamiętam - Wisła zdobywa mistrza, Cracovia spada, Legia daje mistrza Wiśle swoim zwycięstwem
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Nie da, bo Legia wówczas będzie miała 42 punkty i będzie mogła matematycznie jeszcze Wisłę wyprzedzić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
To żaden kłopot, wtedy mistrz przybity nie z Cracovią tylko na Łazienkowskiej.
Też dobrze smakuje ![]()
Ostatnio edytowane przez harthausen : 13.05.2011 o godz. 04:42.
![]() |
|
|